Dodaj do ulubionych

Neostrada256 - kłopoty

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 09:30
No i wykrakałem... Po okresiemiarę bezkonfliktowego działania,po przejsciu
migracyjnym z 512 w "Dudkową" prędkość zaczęły się kłopoty.Neostrada nie
działa wiec dzwonię do "wsparcia technicznego" Najpierw pan z 0800102102
przyjmuje zgłoszenie awarii, podaje mi jego numer i każe mi trzymać włączony
komp+modem przez 10 godzin, /08-18/by fachowcy gdzieśtamwkosmosie mogli
sprawdzic, czy się serwer nie zawiesił. Na kolejną interwencję pod o800...
inny techniczny stwierdza, ze fachowiec owszem, sprawdzi, ale/rozmowa była
wczoraj, czyli we czwartek/ w PONIEDZIAŁEK. Oniemiałem... Próby interwencji w
kolejnym 0801 skutkują konkluzją pani operatorki "czyli chce pan ZERWAĆ
umowę..."/na co mi usługa za 3 zł dziennie, która nie działa/. Rozwiązanie
dwuletniej umowy jest możliwe dopiero PO UZNANIU reklamacji/na piśmie/ że
usługa nie działa, wtedy mozna próbować sie dogadać. Pani z 9393 jest milsza
i stara się cos zrobić,przymując KOLEJNE zgłoszenie naprawcze.
Gdyby ktos mógł pomóc - wdzięcznym będę
Poinformuje o postępach
Obserwuj wątek
    • Gość: Poznaniak Re: Neostrada256 - kłopoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 22:55
      Nie uwierzycie - po popołudniowym zapytaniu uprzejmym pani z 9393 słyszę
      odpowiedź "naprawa w toku". A wieczorkiem wszystko hula jak ta lala i chyba
      nawet lepiej. W międzyczasie przekazano mi, ze przy systemie W98 nawalaja
      serwery po stronie TPSA i jest to bardzo częste zdarzenie/bład 650 czy tak
      jakaoś/
      • Gość: loko dyslektyk Re: Neostrada256 - kłopoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 09:35
        Ta też to miałem , ale teraz mam formalne kłopoty, podpisałem umowe na czas
        określony za 1190 zł miesięcznie byłem przekonany że jak umowa się zkończy będe
        dalej płacił 119 zł spokojnie. Niestety musze iść podpisać znowu umowe na czas
        określony bo jak nie to 167 zł o co tu chodzi. Przecież nie rezygnuje przed
        czasem umowy!
        • Gość: gkk Re: Neostrada256 - kłopoty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.05, 12:24
          ja mam DSL i też dużo kłopotów. Ale to przecież jest TPSA, należało się
          spodziewać.
          • Gość: Juzer Re: Neostrada256 - kłopoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 15:30
            wiem ze w dobrym tonie jest jezdzic po tepsie ale ten ich net wcale nie jest
            najgorszy. na poltora roku uzytkowania (noestrada)mialem 2 razy duzy spadek
            transferu i zawsze byla to wina tepsy. jednak po upewnieniu sie ze wszyscy
            znajomi z okolicy maja to samo, wystarczylo zadzownic i zglosic. Oni oczywiscie
            udawali zaskoczonych, wmawiali wirusy, szpiegow itp. ale po jakims czasie
            naprawiali problem (padaly serwery) i bylo OK.
            mialem juz net od prywatnych providerow i u nich jak byla awaraia to juz na
            amen. net w ogole nie dzialal, a w tepsie tylko wolno chodzil. przemeczylem sie
            pare dni i bylo dobrze. a 2 kilkudniowe spadki transferu na poltora roku to
            mozna jakos zniesc.

co do postu powyzej-faktycznie trzeba uwazac na umowe. To nie jest jak w
            sieciach komorkowych gdzie leci sobie normalnie po okresie promocji. aby miec
            promocyjna cene trzeba przed wygasnieciem umowy przedluzyc ja bo inaczej system
            przestawi cene na te z umowy na czas nieokreslony (drozsza). To moim zdaniem
            jest glupie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka