Dodaj do ulubionych

Marszałek kupił nowe samochody

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 21:14
A co tam, jaeśli Kwach sprawuje po bizantyjsku władzę, to koleś po linii
ideologicznej (wszak z jednego gniazda są) nie może? Podatnik w sumie tego
nie odczuwa bo te "żenująco" niskie podatki są wręcz niezauważalne w pozycji
wydatek z naszej kieszeni... Grunt to dobre samopoczucie marszałka (i jego
kierowcy).
Obserwuj wątek
    • Gość: stasiek [...] IP: *.internet.v.pl 01.10.05, 00:56
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: H56 Re: Marszałek kupił nowe samochody IP: *.comnet.krakow.pl 01.10.05, 07:06
      wolałbym kupić Mercedesa
      • Gość: Lena Re: Marszałek kupił nowe samochody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 07:55
        Też wolałabym mercedesa dlaczego Marszałek kupił tylko Peugoty?
        • Gość: dziad Mercedesy sie psuja, prezes mojej firmy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 23:32
          Czlowiek spokojny (wzglednie) kupil sobie mercedesa, szlag go trafil przy 10
          naprawie w serwsie w pierwszym roku, wlasnie kupil chevroleta van i jest
          zadowolony - nie rozumiem was o co chodzi z tym uwielbieniem dla mercedesa...
    • Gość: Niebieski Re: Marszałek kupił nowe samochody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 07:45
      I tak trzymaj Marszałku dalej niech Nitras przesiądzie sie do Poloneza mam w
      dobrym stanie nigdy w nim nie paliłem.
      • Gość: karol Re: Marszałek kupił nowe samochody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 07:53
        Żeby tylko takie samochody były kupowane to miałbym dobre zdanie o naszej
        władzy. A swoją drogą PIS zapowiadał, że polikwiduje wszystkie samochody
        służbowe i przesiądzie się do taksówek a jeżeli mnie wzrok nie mylił to
        widziałem nowego premiera wsiadającego do niezłej limuzyny.
        • Gość: Win Re: Marszałek kupił nowe samochody IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 10:04
          Obiecanki itd.... musi być prestiż władzy? jak nie czynami to mowymi samochodami
    • Gość: Nitras Re: Marszałek kupił nowe samochody IP: *.system.szczecin.pl 01.10.05, 09:23
      Mądry Nitras pewnie będzie jeździł na rowerze :)) Nie weźmie też służbowego
      laptopa bo przyniesie sobie z domu Atari z magnetofonem :))
    • Gość: Patriota Re: Marszałek kupił nowe samochody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 10:33
      Nareszcie marszałek jeździ porządnym autem, populiści chcieliby aby chodził na
      piechotę, ale ja jako szczecinianin chcę aby mój region reprezentowali ludzie
      poruszajacy sie dobrymi samochodami.Co prawda peugeot 607 - to nie jest
      mistrzostwo świata, przeznaczony jest dla zarządów średniej wielkości firm ,
      zas na potrzeby szefa zarządu takiego województwa to jednak za mało.
      • Gość: lolo przeczytajcie! ważne!!! IP: *.cybranet.pl 01.10.05, 11:29
        samochód marszałka powinien być gorszy niż prezia przecież w końcu muszą się
        czymś odrózniać, marszałem to nie Prezydent RP. A w ogóle to po co mu samochód?
        Wystarczyło by dac mu ryczałt na paliwo, zupełnie nie rozumiem po co samochody
        zastępcom? Co tak naprawdę robi zarząd województwa, do czego potzrbuje
        samochodów? Oststnio porównano np. zarobki Putina i Busha a następnie ich
        zegarki. Wyszło, że niezle zarabiający Bush ma zegarek za 50 dolarów, a mający
        skromniutką oficjalną pensyjkę (może z 1000-2000 USD)Putin zegarek za 200.000
        dolarów. Czy myslicie, ze Bush wstydził sie swojego zegarka? Czy w związku z
        zegarkiem za 200 patoli Putin lepiej reprezentuje Rosję? Otóż nie! Umacnia to
        tylko wizję Rosji jako kraju skorumpowanego. A zegarek Busha wcale nie uchybił
        wielkości AAmeryki. Więc powtarzam pytanie po co te samochody?
      • hotcat01 Re: Marszałek kupił nowe samochody 01.10.05, 12:02
        zbędny wydatek, jeśli potrzebowali nowych samochodów spokojnie mogli zakupić 3x
        Mondeo lub 3xVectra, przy dzisijszych cenach -wysokich rabatach, nie powinni
        wydać więcej niż 240 tys zł. No ale jak komuś za ciasno :) Poza tym marka
        Peugeot nie słynie z bezawaryjności, przodują w statystykch usterkowości. Coś mi
        się wydaję, że pachnie tu "kopertą" ;)
        • Gość: zona pijaka Re: Marszałek kupił nowe samochody IP: 83.168.65.* 01.10.05, 14:18
          hotcat01 napisał:
          > zbędny wydatek,
          > Peugeot nie słynie z bezawaryjności, przodują w statystykch usterkowości. Coś
          mi się wydaję, że pachnie tu "kopertą" ;)

Zamiast rzucać podejrzenia wystarczy isc do salonu i zamowic taki sam model, z
          takimi samymi ekstrasami. Sprawa sie wyjasni - bo jest prosta jak drut (dla
          średniointeligentnych). Po drugie samochod ten zostal kupiony nie dla siebie
          tylko dla nastepcow. Te zgnile jajo Nitras podniosł, uniósł sie honorem - bo
          głupi. Teraz zostaje mu tylko przyrzeczenie dotrzymać - jeśli nie - wyjdzie na
          chama i głąba.

• hotcat01 Re: Marszałek kupił nowe samochody 02.10.05, 19:33
            Zamiast rzucać podejrzenia wystarczy isc do salonu i zamowic taki sam model, z
            > takimi samymi ekstrasami. Sprawa sie wyjasni - bo jest prosta jak drut (dla
            > średniointeligentnych).

gdybym nie znal tej branzy to bym nie rzucal
    • lysonkrzyszto Re: Rozwiązać ten cały potrzebny tylko Meyerowi 01.10.05, 12:55
      urząd,no,moze jeszcze jego rzecznikowi prasowemu.Buta i chamstwo.
    • Gość: Wkurzony Re: Marszałek kupił nowe samochody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 14:18
      Tak się już jakoś utarło, że im większa miernota tym droższymi gadżetami podnosi
      swoje ego, więc czemu tu się dzwiwić? Jak sami sobą nic nie reprezentują to
      muszą mieć reprezentacyjne auta, biura, komputery, sekretarki, a może by tak
      Wyborcza napisała o osiągnięciach Pana Marszałaka i jego zarządu, ale coś mi sie
      zdaje, że ten artykuł byłby zdecydowanie krótszy niż ten o samochodach.
      • Gość: Kasia Re: Marszałek kupił nowe samochody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 16:55
        Ma Pan rację, żeby przyjrzeć się bliżej temu Zarządowi bo jest wyjątkowo
        nieudolny. Mówiło już dawno, że niektórych członków Zarządu należałoby w trybie
        pilnym zmienić. Mam jednak wrażenie, że oni pasują Marszałkowi łatwiej jest
        nimi manipulować.
    • adams99 Re: Marszałek kupił nowe samochody 01.10.05, 14:55
      Wojewoda - Peugeot
      Burmistrz Gryfina - Peugeot
      Swego czasu Łapiński - Peugeot

Coś nasi włodarze zdecydowanie preferują tą firmę.Ciekawe czy tak bezinteresownie?
      • dexim Re: Marszałek kupił nowe samochody 02.10.05, 09:56
        Ależ wszyscy oni należą do tzw. postkomuny.

Nam tymczasem będą wciskać kity, że urząd marszałkowski nie ma kasy na
        szynobusy.
    • Gość: copy. a parweniuszom z pipidówek żal d. ściska. IP: *.PROJCOM / *.devs.futuro.pl 01.10.05, 19:29
    • Gość: CZYTELNIK Re: Marszałek kupił nowe samochody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 20:25
      miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,2945781.html
      W powyższym przypadku nikt się nie ekscytuje - panie Nitras, czy to aby o
      samochody chodzi??
    • Gość: Wk.....ny Re: Marszałek kupił nowe samochody IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 01.10.05, 20:26
      Maluchami mogli byście jeżdzić, a nie reprezentacja wam w głowie, dzieci
      głodują, a im się chce reprezentacji.
    • 126p1 Re: Marszałek kupił nowe samochody 01.10.05, 21:00
      Do prawdy, czy wy nie macie litości?
      Przecie nasz Marszał MUSI mieć mercedesa.
      Po co te popierdółki.
      Mejercedes musi jeździć.
      Dp póki...
      • Gość: Brba Re: Marszałek kupił nowe samochody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 13:53
        Kiedy wreszcie koniec tej czerwonej, złodziejskiej bandy ?
    • Gość: kibic PANOWIE WYGRYWAJACY WYBO - panie nedzny ekonomisto IP: *.chello.pl 02.10.05, 06:26
      Samochdy juz zostaly zakupione. Jezeli pana partia by wygrala wybory -co sie
      niestety nie stalo- byscie sprzedali samochody pana marszalka. to dopiero
      byscie stracili mnostwo pieniedzy. prosze rozwazyc spadek wartosci pojazdu.
      przy tej wielkosci rzedu kwoty zakupu daje to spadek wartosci pojazdow o blisko
      70 tysiecy zlotych. gdzie ekonomia? tak jak w calej waszej kampani- brak. chyba
      zebyscie sami odkupili te samochody? w takim przypadku rozumiem wasze dazenie
      do wladzy. marszalek jest funkcja reprezentatywna i nalezy sie odpowiednio do
      zajmowanego stanowiska pokazywac. czemu akurat peugeot? byc moze kierowca
      marszalka potrafi jezdzic tylko samochodem tej marki. a wy juz szukacie jakis
      powiazan...
      • hotcat01 Re: PANOWIE WYGRYWAJACY WYBO - panie nedzny ekono 02.10.05, 22:58
        > Samochdy juz zostaly zakupione. Jezeli pana partia by wygrala wybory -co sie
        > niestety nie stalo- byscie sprzedali samochody pana marszalka. to dopiero
        > byscie stracili mnostwo pieniedzy. prosze rozwazyc spadek wartosci pojazdu.
        > przy tej wielkosci rzedu kwoty zakupu daje to spadek wartosci pojazdow o
        blisko
        >
        > 70 tysiecy zlotych. gdzie ekonomia? tak jak w calej waszej kampani- brak.
        chyba
        >
        > zebyscie sami odkupili te samochody? w takim przypadku rozumiem wasze dazenie
        > do wladzy. marszalek jest funkcja reprezentatywna i nalezy sie odpowiednio do
        > zajmowanego stanowiska pokazywac. czemu akurat peugeot? byc moze kierowca
        > marszalka potrafi jezdzic tylko samochodem tej marki. a wy juz szukacie jakis
        > powiazan...

Urzad Marszalkowski jesli kupil te samochody w drodze przetargu z pewnoscia
        otrzymal cene specjalna dla klientow flotowych. Daje to pewna ochrone przed
        utrata wartosci. Przy obecnej sytuacji rynkowej moglby nawet uzyskac cene 20%
        nizsza od katalogowej. Czy tak jest w tym przypadku ? Nie wiemy, dopiero
        analiza specyfikacji pozwoli na stwierdzenie czy nie popelniono w tym przypadku
        niegospodarnosci.Twierdzenie Pana Nitrasa ze sprzeda te samochody chcac nie
        chcac swiadczy o braku znajomosci praw rynku (powinien sie skonsultowac ze
        swoim kolega z partii ;) jeden sie zna na samochodach ;). Nawet jesli udaloby
        sie je sprzedac to nalezaloby sie liczyc z utrata wartosci na poziomie 30-35%
        od ceny katalogowej co tak czy inaczej spowoduje strate na tej operacji. Mnie
        zastanawia w tej transakcji fakt, ze przed prawdopodobna zmiana warty dokonuje
        sie tak istotnych zakupow. To moze budzic podejrzenia, jesli dodatkowo okazuje
        sie ze Peugeoty sa popularne wsrod "urzednikow" w Gryfinie itp. to moze nie byc
        przypadek.

PS.
        argument ze kierowca p. marszalka potrafi jezdzic tylko samochodami tej marki
        jest idiotyczny :)
    • felix_edmundowicz do rzecznik K. Nakielska-Pawluk 02.10.05, 08:13
      Powiedziała pani ,że z zainteresowaniem będzie się pani przyglądać jak poseł
      Nitras nie korzysta z przywilejów władzy.
      Cóż,dla mnie człowieka Nowej Prawdziwej Lewicy, zdumiewające jest że w Urzędzie
      Marszałkowskim zatrudniono panią,która opowiada że władza ma przywileje.
      Uważam że obserwować posła Nitrasa to owszem pani może,ale prywatnie, państwo i
      obywatele Rzeczpospolitej płacą pani za to ,by pani wykonywała uczciwie swoje
      obowiązki!!!!
      Wobec tego pytam panią dlaczego nie informuje pani marszałka Meyera ,że Wijas
      Jędrzej nie wykonuje pracy w Książnicy Szczecińskiej i otrzymuje z ubogiej
      instytucji sute wynagrodzenie.Minister Kultury musi natomiast dotować Książnicę
      na zakup książek.Mam nadzieję że pani rozum jest w stanie ogarnąć ilu jest
      studentów i młodzieży i uczelni w Szczecinie,które nie mają swojej bazy książek
      i korzystają z Książnicy,wszak to Meyer pani chlebodawca pracuje w
      WSIE,nieprawdaż?
      Zamiast Nitrasa to dam pani kolejnego do obserwacji biorącego pieniądze w
      książnicy ,a jako żywo nikt go tam nie widział, otóż jest to pan (towarzysz)
      Stanisław H. z Politechniki Szczecińskiej.
      Liczę że się tymi panami( towarzyszami) pani (towarzyszka) rzecznik zajmie
      rychło,a na pana Nitrasa ,skądinąd przystojnego,ma pani jeszcze czas by
      zawiesić swoje oko.
      bez pozdrowień
    • kisakul1 Re: Marszałek kupił nowe samochody 02.10.05, 15:20
      Niesamowite! Za tę kwotę poprawili sobie chumory i udowodnili, że nie są warci
      funta kłaków. Wybory przegrali, a zakupy robią dalej. Za moje pieniądze. Niech
      ich szlag trafi!!!!!!!
      • Gość: wujek Re: Marszałek kupił nowe samochody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.05, 15:26
        hej Kisakul, naucz sie najpierw pisać: humor, humor, humor, najlepiej przepisz
        to 100 razy. Może załapiesz.
    • Gość: MickD Re: Marszałek kupił nowe samochody IP: 83.168.75.* 03.10.05, 10:22
      To skandal!!! Niema na szpital a ten jeźdźi taka limuzyną.
      CO JEST GRANE W TYM ZBOCZONYM JUZ KRAJU!!!!!!!!!!!!
      • Gość: 126p Re: Marszałek kupił nowe samochody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 18:09
        hity mandaryny i dody elektrody,
        toż to koszmar!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka