Dodaj do ulubionych

PKW Kaczyński Tusk 35,42, Kaczyński 32,87

10.10.05, 00:10
PKW podała na podstawie danych z 32,02 proc. obwodów wyborczych, że Donald
Tusk zwyciężył w I turze wyborów prezydenckich.

Tusk otrzymał 35,42 proc. głosów. Do drugiej tury, która odbędzie się za dwa
tygodnie, wszedł też Lech Kaczyński, który dostał 32,87 proc. głosów.

wybory2005.interia.pl/aktualnosci/news?inf=674563
tak myślałem, że ankieterzy stali w dużych miastach, aby zrobić efekt
pierszego wrażenia dla postkomunistycznych mediów...
Obserwuj wątek
    • hotcat01 Re: PKW Kaczyński Tusk 35,42, Kaczyński 32,87 10.10.05, 00:20
      32 % to nie 100, poczekajmy do jutra, spekulacja nad wynikiem gó.. dają, nie
      zmienia to faktu, że należy już sie obawiać o przyszłość Polski pod rządami
      Kaczek wybranych głosami elektoratów radiomaryjnych i popegeerowskich, nie OTAKE
      Polskę walczyliśmy :) Boże chroń Polskę ! Normalni zachęcam do mobilizacji przed
      druga rundą, Tusk prezedyntem = równowaga i przewidywalność, Kaczor+ Kaczor =
      ??? wielka niewiadoma!! ( wiadome jest tylko uwstecznienie kraju )
      • Gość: leon Re: PKW Kaczyński Tusk 35,42, Kaczyński 32,87 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 08:09
        gościu dla mnie tusk to wydmuszka pomalowana kolorowymi farbkami, tak naprawdę
        nic sobą nie reprezentuje tak jak i cała ta platforma, jedyny program to zdobyć
        władzę, resztę przyślą z brukseli później! Rzygać mi się chce jak patrzę na to
        oszustwo i steki banałów płynące z reklam tuska. pustka i jeszcze raz pustka
        opakowana w pr owskie służby. żałosne że partia i prezydent mieniąca się
        inteligencką przedstawia tak żałośnie niski poziom.
        • hotcat01 Re: PKW Kaczyński Tusk 35,42, Kaczyński 32,87 10.10.05, 09:30
          yhm, w przeciwieństwie do wysokiego poziomu Kaczorka opierającego się na
          wysokim poziomie elektoratu radiomaryjno - wiejskiego
          • dyrgosia Re: PKW Kaczyński Tusk 35,42, Kaczyński 32,87 10.10.05, 09:49
            Dla mnie było bez znaczenia Kaczyński czy Tusk ,ale po tym co wczoraj
            zobaczyłam, mam na myśli Kaczynńkiego z zaciśniętymi ustami i wściekłością
            wypisaną na twarzy, przeraziłam się, mam motywacje do trugiej tury....
            • Gość: wyborca Re: PKW Kaczyński Tusk 35,42, Kaczyński 32,87 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.05, 10:37
              Nie rozumiem tej pogardy dla elektoratu wiejskiego? Czy uważasz że ci ludzie
              to nie Polacy?Tak naprawdę to ty jesteś wieśniakiem, bo to określenie dotyczy
              stanu umysłu a nie miejsca zamieszkania.Jeszcze jedno to Rydzyk poparł
              Kaczyńskiego a nie odwrotnie.
              • hotcat01 Re: PKW Kaczyński Tusk 35,42, Kaczyński 32,87 10.10.05, 10:59
                jesli do mnie ta uwaga to nie zauważyłem żebym sie w jakikolwiek sposób wyrażał
                pogardliwie o elektoracie wiejskim. okreslenie radiomaryjno-wiejski to wg mnie
                ta częśc społeczeństwa która ulega wpływom radio Ma Ryja i mieszka na wsi, jest
                zniewolona umysłowo przez pseudokatolickich oszołomów spod znaku O. Rydza.
                mógłbym również użyć określenia radiomaryjno-miejski bo jest i taki , nie uzyłem
                gdyź jest go zdecydowanie mniej. wieśniak to określenie raczej miejsca
                zamieszkania nie stanu umysłu, podobnie jak mieszczuch.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka