Dodaj do ulubionych

W szczecińskim magistracie ruszyła internetowa ...

IP: *.chello.pl 19.10.05, 20:27
Chociaz jedan rzecz ktora dobrze wyszla naszemu Urzedowi Miejskiemu.
Obserwuj wątek
    • Gość: yes Re: W szczecińskim magistracie ruszyła internetow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 21:04
      rewelka!
      dobrze wiedzieć bo niedługo mi się to przyda!!!
      • swarozyc Re: W szczecińskim magistracie ruszyła internetow 19.10.05, 21:11
        to dopiero polmetek; nie rozumiem po co te spotkania?!
        Komunikuje sie przez internet, telefon, a ewentualne dokumenty przesyla sie
        poczta.
        Tak jest u mnie..
        • agnieszka_marciniak Re: W szczecińskim magistracie ruszyła internetow 20.10.05, 14:42
          swarozyc - póki nie zmienią się przepisy prawa to wszyscy będziemy musieli w
          niektórych sprawach przychodzić do urzędu. Niestety w wielu przypadkach
          obowiązkowe jest stawiennictwo osobiste w urzędzie (przynajmniej jedno).

Ciągle mam nadzieję, że parlametarzyści szybko dostosują nasze prawodawstwo do
          ustawy o podpisie elektronicznym bądź po prostu uproszczą dotychczasowe
          procedury, do których stosować muszą się i urzędnicy i interesanci.

Nie czekając na dogodniejsze prawo wprowadziliśmy elektroniczne udogodnienia,
          których zazdrości nam większość kraju, np. takie jak:
          - formularze inetraktywne w 30 sprawach (w przygotowaniu kojene tyle) - z
          możliwością wysłania z podpisem elektroniczny bądź bez niego - w ten sposób
          wizyta ineteresanta w urzędzie ogranicza się do jednego razu a nie dówch jak do
          tej pory było;
          - poczta elektroniczna - odpowiedzi drogą e-mailową (bardzo popularna wsród
          inetersantów);
          - możliwość sprawdzenia w Biuletynie Informacji Publicznej na jakim etapie
          załatwiania jest dana sprawa (jako pirewszy i wciaż nieliczny urząd podajemy
          czy dowód osobisty, prawy jazdy, dowód rejestracyjny jest już do odbioru);
          - możliwość monitorowania kolejki przy poszczególnych grupach stanowisk;
          - oraz rezerwacja wizyt.

Jestem przekonana, że to dopiero początek ulepszeń czego sobie i mieszkańcom
          życzę.

Pozdrawiam serdecznie.

Agnieszka Marciniak
          • swantevit Agnisiu 20.10.05, 14:55
            agnieszka_marciniak napisała:
            których zazdrości nam większość kraju,
            '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
            Przez gazety internetowe slawa UM Szczecin doszla az do Szwecji; to dzieki
            Tobie..
            :-)
            • agnieszka_marciniak Re: Agnisiu 20.10.05, 14:57
              ???
              czy możesz rozwinąć wypowiedź?
              A.M.
              • swantevit Re: Agnisiu 20.10.05, 15:02
                Ciagle mam przed oczami Twoje zdjecie w "Glosie" z przed roku..
                brrr
                az dostalem gesiej skorki..
                • agnieszka_marciniak Re: Agnisiu 20.10.05, 15:27
                  hmm...
                  nie wiem czy dziękować czy przepraszać więc tylko życzę powodzenia w kontaktach
                  z urzędem.
                  A.M.
                  • swantevit Re: Agnisiu 20.10.05, 15:28
                    Chetnie zostalbym twoim petentem..
                    :-)
                    ..a pozniej kotkiem..
            • xyz-xyz Re: Agnisiu 20.10.05, 15:09
              Esz to zołz jeden, ten swar. Mizdrzy się do jednej z najsmakowitszych
              urzędniczek Mariana:)
              • Gość: Re.Wolta Re: Agnisiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 17:01
                ??? Czyżby wypowiadają sie podtatusiali panowie?
    • e.beata Re: W szczecińskim magistracie ruszyła internetow 19.10.05, 22:06
      Sam pomysł dobry, ale realizację zobaczymy w praniu...
      Połączenie kolejki internetowej z numerkową?!
      • agnieszka_marciniak Re: W szczecińskim magistracie ruszyła internetow 20.10.05, 13:51
        e.beata - dokładnie tak, to jest systemowe i automatyczne połączenie kolejki
        numerkowej z internetową.
        Przy rezerwacji przez internet trzeba wpisac imię, nazwisko, pesel i specjalny
        kod, który się wyświetli a przed wejściem na salę obsługi na bileterze
        (dołączona mała klawiaturka) - ponownie wstukać nr PESEL.
        System automatycznie sprawdzi poprawność rezerwacji i wydrukuje bilet do
        właściwej sprawy i grupy stanowisk.

Zachęcam serdecznie.
        Pozdrawiam.

Agnieszka Marciniak
        Dyrektor Biura Obsługi Interesantów
    • Gość: Tuks Re: W szczecińskim magistracie ruszyła internetow IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.10.05, 11:12
      Hurra!Brawo Maryjan nareszcie jakiś sukces!
      • Gość: XX Re: W szczecińskim magistracie ruszyła internetow IP: *.chello.pl 20.10.05, 14:26
        ma tylko akurat dobrego admina, do którego się nie wtrąca, bo tego nie rozumie -
        tu mam na mysli Mariana. Inna zapora wolnego słowa urzędu odeszła (była z SLD)
        i trochę wolności się dostało w myśleniu tego urzędu.
        • swantevit Agnisiu 20.10.05, 14:28
          a dlaczego nie postawicie kropki nad i, i calkowicie zlikwidujecie paletanie
          sie petentow po urzedzie?
          Bedzie taniej pod kazdym i dla kazdego wzgledem.
          • agnieszka_marciniak Re: Agnisiu 20.10.05, 14:48
            swantevitku;)
            wyżej jest moja odpowiedź (dla swarozyca) - w 30 sprawach można złożyc wniosek
            na formularzu interaktywnym, a gdy zostanie on podpisany przez interesanta
            podpisem elektronicznym to wtedy wcale nie musi przychodzić do urzędu.

pozdrawiam ciepło
            Agnieszka Marciniak
            • Gość: zona pijaka Re: Agnisiu IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.10.05, 14:57
              Sorry że się wyłamuję ale uważam że artykuł ten napisał przygłup.
              Zacytuję "Wówczas system poprosi nas o podanie imienia i nazwiska oraz numeru
              PESEL, wyświetli się również nasz kod - zabezpieczenie przed hakerami - numer
              trzeba wpisać w kratkę obok. Wizyta umówiona."

Fragmentem tym gdzie przygłup napisał że "wyświetli się również nasz kod -
              zabezpieczenie przed hakerami" - uśmiałam się, az się usmarkałam. I nieważne że
              niewielu z forumowiczów to zrozumie.
    • tylo Hola Hola z tą podnietą - testowaliście to ?? 20.10.05, 19:18
      Gość portalu: a napisał(a):

> Chociaz jedan rzecz ktora dobrze wyszla naszemu Urzedowi Miejskiemu.

czy wyszła to się dopiero okaże. To że coś jest dostępne nie znaczy jeszcze że
      działa, a o stosowaniu tego nie wspomnę. Miernikiem będzie ilość zawieranych
      spraw/ składanych podań itp.

"UWAGA! Do poprawnego użytkowania systemu wymagana jest instalacja wirtualnej
      maszyny Java."
      Jeżeli to ma być dostępność to ja dziękuję. Przeciętny internauta wie o javie
      tyle, że to bardziej "jawa i sen". A tu jeszcze warunek instalacji.
      Niby "samo " się instaluje, ale jeśli to ma być otwarcie "na ludzi" to
      gratuluję.

i jeżeli wszystko ma działać tak jak e-formularz "Wpisu do ewidencji
      gospodarczej - tu otwórz" to gratukuję - "napletek"* się wczytuje i wczytuje, i
      wczytuje ....
      i się nie doczekałem na wczytanie. ebCommunicator cały czas coś wczytuje i na
      tym się kończy. Po 30 minutach nic nie mam na ekranie. Może to wina łacza, ale
      skoro moja 512 to za mało, to o stosowaniu tego nie ma mowy.

"Wpis do ewidencji ... - tu pobierz" i mam na ekranie:
      <ebForm (...)
      <background>
      <colorValue>255 255 255</colorValue>
      </background>
      <border>
      (..............)

i co z tym ma zrobić przeciętny internauta ??

Na rynku jest wiele aplikacji do obsługi formularzy w tym robione przez
      szczecińskie firmy. I jedno jest pewne - tamte działają. A ta nie.

PS.
      * "napletek" to inaczej applet.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka