gigiart 19.10.05, 21:46 nic mu nie dawac niech zabiera obwozny cyrk i spada Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Nerv SZMATEX na Hangarowej... Coraz bliżej, niestety! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 21:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Franio Re: Nic mu nie dawać, niech wraca skąd przyszedł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 22:30 Ostatni najlepszy teren chce się za darmochę dać pod obleśne szmateksy rodem ze Rzgowa. Toć ten Szczecin będzie już jak prawdziwa wiocha! Akurat nie jestm kibicem sportowym i guzik mnie obchodzi czy p. Ptak traci czy zyskuje na prowadzeniu klubu. Widziały gały co brały. A brały podupadający, zadłużony klub, z wiernymi kibicami i władzami marzącymi o przypodobaniu się tym kibicom za wszelką cenę. Ale nie za cenę najlepszego majątku tego miasta. Mam nadzieję, że radni pamiętają o tym że w przyszłym roku wybory samorządowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotruś Re: Nic mu nie dawać, niech wraca skąd przyszedł IP: *.internet.v.pl 19.10.05, 22:34 jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaanie moge ale koleś nienazarty!!!!!!!!!!!! nic nie dawać niech jedzie do domu!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roberto Re: Nic mu nie dawać, niech wraca skąd przyszedł IP: *.bazapartner.pl 19.10.05, 22:49 hałłł!!!hałł!!hałłł!!!hałł!!-szczekacze ,,wyborczej" dali głos bo nie będą mieli gdzie w krzaczkach siku zrobić.Do budy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Ptak chce terenów przeznaczonych dla Ikei IP: 83.168.106.* 19.10.05, 23:26 ten artykulik , tak jak wiekszośc komentarzy zamieszczonych pod nim jest dosyć tendencyjny!!!Pa dziennikarz nie ma pomysłu dla Szczecina, a Tym bardzeij pieniędzy do inwestycji a już neguje wszystko. Pytam się od kiedy te grunty lezą i czy ktoś je obecnie chce wydzierżawić od Miasta. Po Ptaku teraz znajda sie pewnie chętni. Tylko to Ptak wychodzi z konkrętna propozycją co można zrobić. Mistao może zabepieczyc swój interes w umowach!!! no i jeszcze jedno skąd Pan dziennikarzwie ze powstaną sklepy wielkopowierzchniowe. Jak wie pewnie to niech poda jakie, bo mi sie wydaje ze pewnie jakis opwstanie, no ale uczicowść dzienniakrska autora jest taka że powstana same sklepy wielkopowierzchniowe!! troszeczke umiaru !!Ludzie Wy nic nie chcecie w tym Szczecinie!! Te miasto jest na straconej pozycji bo jego mieszkańcy je rujnują!! Troszeczke inwencji twórczej! nie negujcie czegoś czego jeszce nie ma i nie wicie jak może wyglądać. Jeszcze raz proszę ,Wasz dziennik powinien zachować troche obiektywizmu, nie wymagam dużu , tylko troche. Pozdrawiam subiektywną gazete wyborczą(z małej literki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOX!C Re: Ptak chce terenów przeznaczonych dla Ikei IP: 83.168.96.* 19.10.05, 23:36 artykuł byłby obiektywny gdyby wychwalał sukcesy pogoni i jej wspaniałego właściciela, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
energ Re: Ptak chce terenów przeznaczonych dla Ikei 20.10.05, 09:36 Artykuł byłby obiektywny, gdyby GW - wyrocznia polskiej "inteligencji" - raczyła wyjaśnić kto, na jakiej podstawie prawnej i kiedy obiecał grunt szwedzkiemu marketowi z rupieciami ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ "Olo" kto Ci kazał tak napisać? A fe....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 23:57 Czego Ty dziecko oczekujesz od pana Ptaszka? Tak by zapytała moja pani od pierwszej czytanki, więc i ja kolokwialnie zadaję Ci to pytanie... Czy badziewie spod Rzgowa, burdel od 9,00 rano sprzątany przez pół dnia, Śnieżna Górka, Twardowskiego, Hangarowa a teraz też Eskadrowa, nic Ci nie dają do myślenia? Ty się spodziewasz szklanego pałacu kultury? Nie bądź śmieszny, jak Jurczyk widział świat z perspektywy podwórka na wsi pod Częstochową, tak Patak widział świat z perspektywy hal pod Rzgowem. Nieszczęsciem tego miasta był i nadal jest łódzki desant. Jeden już odfrunął, pora na drugiego cwaniaka. Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gandalf Re: "Olo" kto Ci kazał tak napisać? A fe....... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 09:36 W wczorajszych lub przedwczorajszych opiniach przeczytalem o "inwestycjach" Ptaka w Radomsku. Tam tez obiecywal boisko, fontanne z rybkami (zlotymi) i rozne inne atrakcje . Skonczylo sie na tym, ze po "wycyckaniu" tego , co sie dalo wyniosl sie .. m. in. do Szczecina. Czy zawsze musi byc zgodnie z przyslowiem : "Polak przed szkoda i po szkodzie glupi" ? A moze panowie radni przed podjeciem decyzji wykonaliby kilka telefonow w miejsca , gdzie Ptak obiecywal "gruszki na wierzbie" np. do Radomska wlasnie ? Na wszelki wypadek podaje numer kierunkowy 0 - 44 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: "Olo" kto Ci kazał tak napisać? A fe....... IP: 83.168.106.* 20.10.05, 17:40 Widzisz kolego, a może koleżanko! Jestes tak zapatrzona(y) w jednym kierunku, w kierunku na "nie" że nawet nie zrozumiałes o czym napisałem! Chodzi o to ,aby starać się pisac artykuły obiektywnie. w tym artykule tego zabrakło. Teraz wiem dlaczego. Dlatego po prostu , że skierowany on jest do takich osób jak Ty! nie ma jeszcze sprawy przesądzonej , a Ty juz masz zdanie negatywne! NIe , Nie, Nie to rozumowanie ludzi podobnych do Ciebie! gdzie byłes jak powstał kaufland na Struga?) nigddy pewnie nie byłes jeszcze wRzgowie a juz wiesz jak tam jest!!to pierwsze, drugie to ,że nie wiesz co powstałoby u Nas a juz jestes na nie!!! Dziwne zachowanie!! Szczecin ma strasznego pecha, że jego mieszkańcami w większości przypadków są własnie Ci ludzi którzy dla zasady są na nie! Szkoda! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dąbie Czekam na IKEA. IP: 195.85.229.* 20.10.05, 06:24 A ja czekam na kompleks IKEA. Tylko Szczecin nie może się dogadać z IKEA , najpierw radny donosił o bezsensie budowy w tym miejscu , teraz nowy pazerny chce yeych terenów. Dać mu Niderlandy albo rozlewisko Odry i będzie po ptakach. A ja czekam na IKEA! Odpowiedz Link Zgłoś
hehenio ==> Kto pochodzi z Łodzi, ten sam sobie szkodzi! 20.10.05, 06:37 To zbyt biedne miasto na takie zbytkowne kaprysy jak(za przeproszeniem) Klub Sportowy. Niech się zabiera i won do Uci! Na pamiątkę może sobie Maryjana zabrać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Ptak chce terenów przeznaczonych dla Ikei IP: *.chello.pl 20.10.05, 07:36 Ciągle liczę że na naszej wsi powstanie jednak ta Ikea.I mam nadzieję na lepszego gospodarza dla naszego miasta.Mrzonki:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: press-vienna Re: Ptak chce terenów przeznaczonych dla Ikei IP: *.3.14.vie.surfer.at 20.10.05, 08:04 tak duzo terenow w szczecinie wolnych,po co ta szarpanina.tysiace hektarow ziemi odlogiem.podzielic to wszystko i otwierac biznes.szczecin to naprawde sypialnia,ruszajcie sie . Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Re: Ptak chce terenów przeznaczonych dla Ikei 20.10.05, 09:00 Na lotnisku o ile dobrze pamiętam wg.najjaśniejszego Mariana i jego byłego kolesia Czesnego miał powstać potężny agapark.Inwestorzy mieli się bić o lotnisko i w tym celu Maryjan zaliczył kilkA wycieczek zagranicznych.I co?Może niech w końcu coś sensownego na lotnisku powstanie.Ikea jest dobrym pomysłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Ptak chce terenów przeznaczonych dla Ikei IP: *.devs.futuro.pl 20.10.05, 08:58 Pozdrowienia dla wszystkich miłosników chwastów na w/w terenach a takze Gontynki, Szczecin jest na tyle bogatym miastem że może sobie pozwolić by tereny nie zarabiały po kilka kilkanaście lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: Ptak chce terenów przeznaczonych dla Ikei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 09:09 Wczoraj pojawila sie informacja, ze jednak p.Ptak wznawia finansowanie Pogoni, przeciez on poprostu nie ma gdzie isc, tak bedzie zostawal i odchodzil, bedzie szantazowal miasto, ale pytanie gdzie ucieknie?????????? Teraz bedzie czekal i sadze ze wezmie byle co, bo ze szczecina wyprowadzic sie nie chce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ikea manager Re: Ptak chce terenów przeznaczonych dla Ikei IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 09:15 Ikea nigdy nie wybuduje swojego sklepu w Szczecinie bo to za duża dziura i za blisko do Berlina. Odpowiedz Link Zgłoś
tylo A co na to IKEA?? wie o tym, że ma się budować ?? 20.10.05, 09:38 a) IKEA choć nie handluje jadłem to też sklep jak Geant, Real, Tesco ... A niedawno było tyle krzyku, że sklepów ci u nas dostatek. Ale jak ma się budować IKEA to przeciwnicy nagla przestali krzyczeć. b) gdyby IKEA chciała się wybudować w Szczecinie to zrobiłaby to parę lat temu. Potrafił się wybudować Geant w centrum miasta, potrafił ostatnio Kaufland i spokojnie zrobiłaby to IKEA. GDYBY TYLKO CHCIAŁA !!!!!!!!!!!!!!!!!!! IKEA to ściema i tyle. Już tyle razy i w takich miejscach miała się budować, że niedługo o tym wszystkim bajki będzie można pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DANNY Re: A co na to IKEA?? wie o tym, że ma się budowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 10:18 Ikea ma taki kaprys aby kupować tereny pod sklepy na własność - nie interesuje ich wieczyste użytkowanie czy jakieś tam pakty typu "ja tobie, ty mnie, kto pierwszy na drzewo bez mydła". Sprzedawanie nieruchości na własność w tym mieście jest jednak niemożliwe. Dlaczego? Bo miasto boi się utraty swojej substancji hehe. No i Zalewski: "Przecież ten teren, który zaoferowaliśmy panu Ptakowi, wart jest 16 mln zł" Biedak nie może pojąć, że każdy towar jest wart tyle ile jest skłonny zapłacić nabywca. Odpowiedz Link Zgłoś
tylo i właśnie dlatego IKEA to bajka dla pospołu 20.10.05, 13:13 czy jednak dać te tereny Ptakowi czy nie - tego już nie wiem (jestem w tej sprawie stronniczy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Ptak chce terenów przeznaczonych dla Ikei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 09:45 Ptak chce wszystko za darmo i wkurza mnie jak sie przykrywa Pogonią, a radni byliby śmieszni gdyby na to poszli. NIECH SIE WYNOSI bo już dość szantaży!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Ptak chce terenów przeznaczonych dla Ikei IP: *.nll.se 20.10.05, 10:02 Nie rozumiem co to znaczy: miasto m i a l o inne plany". Miasto m a inne plany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: copy. a ja chcę gwiazdkę z nieba... IP: *.PROJCOM / *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.05, 10:11 proszę się nad tym także zastanowić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tuks Re: Ptak chce terenów przeznaczonych dla Ikei IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.10.05, 11:08 Ptasia grypa panuje w Szczecinie od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Ptak chce terenów przeznaczonych dla Ikei IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20.10.05, 13:26 wczoraj 13 ha, dziś 31 ha, jutro pewnie 1331 ha albo lepiej cały Szczecin. A bezmózgie kibice wierzą ptasim obiecankom cacankom, tak jak uwierzyli politykom, na których teraz (słusznie zresztą) psy wieszają. W tym mieście nigdy dobrze nie będzie, a różne nielotne cwaniaczki będą na tym zbijały szemrane interesiki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika Re: Ptak chce terenów przeznaczonych dla Ikei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 13:32 Swięta prawda Odpowiedz Link Zgłoś
sith11 Re: Ptak chce terenów przeznaczonych dla Ikei 20.10.05, 13:40 Ciekaw jestem jak w tej sprawie zagłosuje kibic kibiców moja ulubiona radna MJW? Wybory już za rok a kibice to parę tys. głosów. Kaska na bilboardy też nie śmierdzi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwierzak Re: Ptak chce terenów przeznaczonych dla Ikei IP: *.chello.pl 20.10.05, 14:20 precz z tym cymbałem!!!! jak zamiast ikei otworzą kolejny lumpex spod znaku ptaszmena to już w tym mieście nic nie będzie. Pogoń jest ważna ale bez przesady to nie najważniejszy problem miasta, szczecin tonie a urzędnicy zajmują się pierdołami... niektóre miasta też nie mają porządnej reprezentacji piłkarskiej a żyją i w każdym razie maja sie lepiej niz szczecin (bez obrazy dla fanów Pogoni) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Ja chce IKEA!!! IP: 83.168.96.* 20.10.05, 15:48 czekam czekam i nic kiedy bedzie rusza budowa w Szczecinie?Ja cały czas do poznania po zakupy IKEA mam dosc daleko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mediana 69 Re: Ja chce IKEA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 16:07 co wy z tą Ikeą? Dużo lepsze rzeczy można kupić w innych sklepach - także w Szczecinie.Trzeba być cymbałem, żeby do Poznania jechać specjalnie na zakupy w Ikea.Ikea nie jest synonimem luksusu, wręcz przeciwnie tanio tam i niezbyt luksusowo , a jakość? a to czy miasto "posiadać" będzie taki sklep nie stanowi o prestiżu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikea Re: Ja chce IKEA!!! IP: *.chello.pl 21.10.05, 06:56 to jedz do berlina 25 km blizej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miejscowy Re: Ptak chce terenów przeznaczonych dla Ikei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.05, 16:55 Spadaj na drzewo, tam twoje miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Manek Re: Ptak chce terenów przeznaczonych dla Ikei IP: 213.155.167.* 20.10.05, 22:04 Dleczego Gazecie zależy na upadku ostatniego rozpoznawalnego w całej Polsce symbolu Szczecina ? Na mecze Pogoni przyjeżdżają ludzie z całego województwa, również z Niemiec, Pogoń jest ostatnim symbolem miasta z którym identyfikują się mieszkańcy, ostatnią częścią naszego dziedzitwa z której możemy być dumni - nawet Ci którzy nie chodzą na mecze "Dumy Pomorza". Dlaczego w takim razie Wojciech Jachim pyta : dlaczego Szczecin ma się do MKS Pogoń dokładać? A to dlatego niezorientowany ubogi duchem człowieczku, że Pogoń jest jedyną obecnie wizytówką Szczecina i promuje miasto lepiej niż kosztowne wyjazdy Jurczykowych urzędników do egzotycznych zakątków. Gdyby IKEA naprawdę chciała tych terenów, decyzje powinny zapaść już dawno, rozmowy o budowie oddziału IKEA toczą się już od co najmniej 5 lat. Zresztą jak wszystko w tym mieście - metoda urzędników - nie podejmować żadnych decyzji - przeczekać. Tylko na co czekać ? aż ostatni zgasi światło ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Ptak chce terenów przeznaczonych dla Ikei IP: *.chello.pl 21.10.05, 06:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic jak wyglada polityka pogoni IP: *.chello.pl 21.10.05, 07:15 miasto daje stadion miejski ktory kosztuje rocznie 1 milion zlotych oraz dotacje rzedu rocznie 2 miliony zlotych, czyli w sumie 3 miliony. co ma dac jeszcze wiecej? ilu szczecinien graz w pierwszym zespole? mamy z wlasnych podatkow oplacac kilkuletni przystanek dla brazylijczykow jadacych do 3 ligi niemieckiej. finansowanie przez miasto pilkarzy spowodowalo rozpad wiekszosci dyscyplin sportowych w ktorych mielismy reprezentantow na poziomie io, ms, me. pokaz ktore miaseo w polsce dalo z miejskiej kasy 3 miliony zlotych i jeszcze dyskutuje z kims na temat grabierczej gospodarki na wynajetych w najlepszych miejscach miasta terenach. tylko my jestesmy frajerami i sie na to godzimy. jakby to wygladalo jakby wlasciciel/prezes np. barcelony wstal i powiedzial ze jezeli on od miasta nie dostanie w dzierzawe na 30 lat katedry to zbiera zabawki i idzie do domu. wiekszosc gosci na portalu ma problem z ocena na czym polega sport? pierwszoligowa druzyna jest efektem koncowym. jezeli pilkarze dostaja (nie polacy)w pogoni po ponad 30 tys euro miesiecznie (!!!) to zapewniam ze miasta szczecina na pierwszoligowy zespol pilki noznej nie stac. problem w tym ze duzo bogatsze miasta to zrozumialy i nie maja takich zespolow. jakos funkcjonuja. problem jest zlozonym zjawiskiem ale wydaje mi sie ze obecna droga wytyczona przez zarzad pogoni polegajaca jedynie na szantazu jest niewlasciwa i obrazliwa szczegolnie dla kibicow ktorzy to maja wywierac presje na urzednikach. cala walka o tereny odbywa sie tylko dzieki kibiocom. szczecin nie zostal wybrany przyp[adkiem. tu jest 25 tys wiernych kibicow 25 tys to wiecej niz na 1 tys w mniejszych miejscowosciach. mam nadzieje ze koszmar z tym zagadnieniem sie niebawem skanczy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Zaremba UMS Re: Ptak chce terenów przeznaczonych dla Ikei IP: *.ums.gov.pl 21.10.05, 08:04 Tereny wokół lotniska Dąbie (a dokładnie Miejskiego Portu Lotniczego Szczecin Dąbie EPSD) są według planu zagospodarowania przestrzennego przeznaczone wzdłuż ul. Eskadrowej dla firmy typu IKEA, zaś wzdłuż ul. Hangarowej tereny są przeznaczone i rezerwowane dla firm tzw. wysokich technologii, które ze swej istoty potrzebują dynamicznego lotniczego transportu cargo. Jest to szczególna szansa dla naszego miasta, której nie wolno zaprzepaścić. Odpowiedz Link Zgłoś
tylo Re: Ptak chce terenów przeznaczonych dla Ikei 21.10.05, 09:43 Gość portalu: Piotr Zaremba UMS napisał(a): > (...) zaś wzdłuż ul. Hangarowej tereny są > przeznaczone i rezerwowane dla firm tzw. wysokich technologii, ile takich form zgłosiło się do Szczecina w ciągu ostatniego roku. No - 3 lat ?? Jakie są szanse na to że w ciągu następnych 5 lat ktoś się zgłosi ?? Czy miasto prowadzi rozmowy z takimi firmami ?? Takie firmy dają sporo miejsc pracy i to bardzo dobrze płatnych. Ale jak znam władze szczecina, to prędziej w libcu spadnie śnieg niż zapita do nas taka firma (oczywiście ktoś poważny). > które ze swej > istoty potrzebują dynamicznego lotniczego transportu cargo. i taką rolę ma spełniać lotnisko dąbie ?? ma być DYNAMICZNYM portem transportu CARGO ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Ptak chce terenów przeznaczonych dla Ikei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 11:37 I mam nadzieje, że P. Zaremba i inni nie pozwolą,żeby Ptak to dostał!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi. Re: Ptak chce terenów przeznaczonych dla Ikei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 09:52 Ptak wyp......aj skądeś przyszedł i to w podskokach! Odpowiedz Link Zgłoś
enancjo Re: Ptak .. jeszcze nie odlecial ? 21.10.05, 09:59 .. no tak jesien .. len .. moglby juz pofrunac a nie wic nowe gniazdka z niczego !!! .. im predzej pofrunie tym lepiej ... bo tak duzo zdzialal w Szczecinie .. tak duzo wniosl do naszego miasta .. ze niech wraca na place targowe, bo ciezkie czasy ida ... Enancjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: Ptak .. jeszcze nie odlecial ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 11:51 Jak dać te tereny byle komu to lepiej wcale, a Ptak jak postawi tam hale to nikt nie zyska tylko on. Miasto straci dobre tereny a on będzie brał haracz od kupców i dyktował warunki. Tak teraz robi w Rzgowie - podnosi im dzierżawy jak nie bedą handlować w nocy i cały dzień - wiem bo mam tam znajomą i pokazywała mi pismo jakie dostali od Ptaka -jak się dostosują to płacą 17 euro za metr a jak nie to 22 euro I KTO NA TYM ZYSKUJE ???!!! Odpowiedz Link Zgłoś