Dodaj do ulubionych

Prostactwo wśród Policjantów.ZASTĘPCA !

26.09.02, 06:18
Postaram się nie komentować tej sytuacji, chociaż kusi. Opiszę Panu tę
sytuację i proszę Pana o komentarz.
24.09.br , wtorek. Bar mleczny "Turysta" , stary jak polski Szczecin
k. "Pleciugi". Godzina ok. 07.20 rano.
Pod barem zaparkowane dwa auta policyjne. Zaparkowane byle jak, nie to że nie
od linijki, ale tak jak to młodzi chłopcy w Golfach, lub żołnierze mafi w S-
kach- tak aby pokazać innym , że olewają.
W lokalu kilku Policjantów spożywa jajecznicę w towarzystwie "gadu gadu" -
krótkofalówek policyjnych.
W barze około kilkunastu osób, w tym kobiety.
Policjanci głosno i "na cały bar" używają słow powszechnie uważanych za
obrażliwe opisując wydarzenia świadczące o naszej Policji (nie komentuję, ale
od lat mam opinię).
Cytuję kilka przykładów :

"On mi mówi dam Panu i niech Pan mnie puści. A ja mu mówię dawaj pięćset i
wypierdalaj chuju"
" .....(nazwisko znanego z TV POlicjanta)- jest czerwony chuj. Czego od niego
wymagasz ".
Podkreślam, głosno. Ja siedziałem prawie na drugim końcu sali i wyrażnie
słyszałem te wulgarne krzyki.

i wiele , wiele innych.

Po czym wsiedli do aut policyjnych marki Volkwagen o Nr rejestracyjnych : HPW
B 140 i HPW A 115 i z piskiem opon odjechali. Ale to nie ich prywatne opony.
To była szczecińska policja stojąca .... .STOP. To Pan miał skomentować.A
możę w zestawieniu z programem bezpieczne miasto?

Obserwuj wątek
    • Gość: Mrowa Re: Prostactwo wśród Policjantów.ZASTĘPCA ! IP: 24.157.198.* 26.09.02, 07:25
      Policja - do tablicy, to lubie. Chlopcy wyraznie nie pamietaja za czyje
      pieniadze pracuja. Bo dla KOGO pracuja, to tego nigdy sie nie nauczyli.
      A moze tak po premiiiiiii chociaz. Oj, pieniadze najbardziej bola. Oj, jak boli
      gdy nie ma na piwo. Zara, zara, pieciez wzieli w lape. Oj, robi sie goraco.
      • Gość: Gryf Re: Prostactwo wśród Policjantów.ZASTĘPCA ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.02, 09:37
        Pare miesiecy wstecz [ mozna sprawdzic ] piasalem na forum o koniecznosci ;
        krztalcenia , skierowania , zorganizowania dla policjantow kursow w jaki
        sposob postepowac z przecietnym obywatelem.Bardzo wazny w takim kontakcie
        jest : usmiech ,zyczliwosc , zainteresowania problemem danego obywatela.Z
        moich doswiadczen i obserwacji wynika zupelnie inny wniosek.Policjant
        np.zatrzymujacy mnie do kontroli stawia siebie w roli pana i wladcy.Nigdy nie
        informuje w jakim celu i dlaczego jest ta kontrola.Dlatego po zakonczeniu
        oddycham z ulga i zastanawiam sie o co tym razem chodzilo.To sa drobiazgi ale
        wlasnie te drobiazgi nalezy zmienic aby nasze wzajemne kontakty mialy logike i
        sens.
        Pozdrawiam zastepce oraz policjantow z usmiechem na twarzy.
        • franekkk Re: Prostactwo 26.09.02, 09:45

skrzyżowanie jagiellońska/piastów godziny szczytu jak zwykle ludzie się pchają
          jeszcze na żółtym nie zjeżdżają bo nie ma jak i blokują tramwaje i auta chcące
          jechać w poprzek
          nie dalej jak tydzień temu jechały za mną 2 vw z czego jeden na pewno ruch
          drogowy
          ja przechadzając się po własnym podwurku papierek podniosę bo mnie to razi
          dla nich ulica to właśnie takie podwórko
          ale tym razem ważniejsze były frytki zamiast stanąć i zrobić ordnung

przy okazji pytanie czy jest sens pamiętać numery???
          czy jakieś konsekwencje będą wyciągnięte?
          • bbury Re: Prostactwo 26.09.02, 09:54
            Myślę że numery powinny wystarczyć do stwierdzenia czy rzeczywiscie zdarzenie
            przytoczone na forum są prawdziwe a w każdym razie mocno je uprawdopodobnić. O
            ile dobrze zauważyłem większość aut poluicyjnych ma kamerę która rejestruje nie
            tylko obraz i czas więc nie powinno być trudu w sprawdzeniu kto radiowozem się
            poruszał i gdzie przebywał w danym czasie.

Pomysł ten dedykuję Zastępcy. A przy okazji mam pytanie który mumer w razie
            czego zapamiętywać - rejestrestarcyjny czy "boczny"

Pozdrawiam
            • franekkk Re: Prostactwo 26.09.02, 10:02

rejestracyjne są skumane z bocznymi tzn 3 cyferki te same
          • jottka numery 26.09.02, 09:55
            pamiętać numery jest sens, jak napiszemy czy zadzwonimy na policję i pod
            nazwiskiem złożymy skargę. numerami napisanymi na forum to raczej wątpię, żeby
            ktoś się zainteresował, chyba że kol. lupin się ujawni :)
            • zastepca Nieprawidłowości 26.09.02, 10:56
              W sprawie zachowania się policjantów zostanie wszczęte postępowanie
              wyjaśniające. Oczywiście powiadomię o rezultatach. Ponadto oznajmiam, iż zależy
              mi na tym aby policjanci w trakcie służby i nie tylko świecili przykładem dla
              innych. Zachowanie niektórych policjantów niweczy trud włożony na poprawę
              wizerunku Policji. Dlatego proszę o informacje odnośnie nieprawidłowych
              zachowań policjantów w Szczecinie, szczególnie policjantów z ruchu drogowego (
              jeżdżą oni samochodami Ford Focus). Obiecuję, iż w każdym przypadku wyjaśnię
              nieprawidłowości i zostaną wyciągnięte konsekwencje w stosunku do policjantów.
              • kishony Re: Nieprawidłowości 26.09.02, 12:42
                zastepca napisał:

> W sprawie zachowania się policjantów zostanie wszczęte postępowanie
                > wyjaśniające. Oczywiście powiadomię o rezultatach. Ponadto oznajmiam, iż
                zależy
                >
                > mi na tym aby policjanci w trakcie służby i nie tylko świecili przykładem
                dla
                > innych. Zachowanie niektórych policjantów niweczy trud włożony na poprawę
                > wizerunku Policji. Dlatego proszę o informacje odnośnie nieprawidłowych
                > zachowań policjantów w Szczecinie, szczególnie policjantów z ruchu drogowego
                (
                > jeżdżą oni samochodami Ford Focus). Obiecuję, iż w każdym przypadku
                wyjaśnię
                > nieprawidłowości i zostaną wyciągnięte konsekwencje w stosunku do
                policjantów.

To mi sie podoba Zastepca! To jest dialog pomiedzy obywatelem (czy tak sie
                jeszcze mowi?) a policja. Te forum jest jak anonimowy telefon zaufania.
                Potrzeba wiecej takich policjantow jak Zastepca. Wtedy nie bedzie skarg na
                nich. Nie moze byc tak, ze policja czuje sie bezkarna (lapowki, chamstwo
                itd.), to tez ludzie i robia bledy, nieraz nawet ciezkie.
              • Gość: Ad Anonim Ważne IP: *.ewz.gda.pl 14.10.02, 20:54
                Macie naprawdę wspaniałych policjantów, toteż nie ma zastosowania moim zdaniem
                ten czat. Ludzie piszą głupoty, domyslają sie szeregu rzeczy, które w moim
                odczuciu są nieprawdą.
                Mieszkam daleko od Szczecina, pracuję w policji ale jestem tu 2-3 razy w
                miesiącu. Raz kontrola drogowa dokonała kontroli pojazdu. Sierżant Grzegorz O.
                Procedura przeprowadzona bezbłędnie, kropka w kropkę jak z podręcznika.
                Chciałem go sprawdzić. Zaproponowałem "inne rozwiązanie." Nie chciał nawet o
                tym słyszeć. Wyjąłem kilka dolarów (3x100) warknął tylko, że TU Takich RZECZY
                się nie robi... I wlepił mi mandat. Zapłacony.
                Pozdrawiam i życzę takich właśnie funkcjonariuszy....
        • Gość: Bakara ,,DROGÓWKA'' - kasuje kierowców. ILE ??? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.10.02, 17:40
          08.09.2002 godz, 21.00 Miękowo,200 metrów za tablica miejscowośći stoi passat
          ,jeden zatrzymuje, uprzejmie prowadzi do kolegi siedzacego w samochodzie,
          ten drugi kasuje 100zł. Pieniądze należy włożyć do schowka w samochodzie.
          Przed radiowozem stoi samochód prywatny obok samochodu dwie panie ok. 50-tki
          namawiają kazdego kierowcę żeby włożył 100zł w dokumenty bo jak oświadczają
          żę chłopcy biorą.
          Każdy kierowca odjeżdża zadowolony bez kasy i punktów karnych.
          Jest o.k.
    • Gość: To nie jest takie Re: Prostactwo wśród Policjantów.ZASTĘPCA ! IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 26.09.02, 12:38
      Jak można wymagać kultury i obycia od szeregowych Policjantów skoro wystarczy
      posłuchać ich przełożonych w TV. Składnia, słowa, stwierdzenia - słoma wyłazi w
      każdym calu.
      Moje przemyślenia do rozważenia
    • leeshy Re: Prostactwo wśród Policjantów.ZASTĘPCA ! 26.09.02, 13:48
      Inna sprawa ze policjanci jezdza sobie po ulicach miasta jak po swoim podworku,
      lamiac wszelkie przepisy, a szczegolnie ograniczenia predkosci. Kiedys o maly
      wlos nie rozjechali mnie policjanci na tym odnowionym przejsciu dla pieszcyh na
      rogu Potulickiej i Narutowicza - pruli na pewno powyzej 80 i niespecjalnie
      przygladali sie temu co na jezdni. Oczywiscie nie mieli wlaczonego koguta.

Zreszta pare razy widzialem tez policjantow nie tam, gdzie IMHO powinni sie na
      sluzbie znajdowac, i nie w takim charakterze, w jakim mogliby sie tam
      znajdowac, skoro sie juz tam znalezli ;)
      Kiedys byla akcja, podczas ktorej studenci i STUDENTKI prawa z ELSY jezdzili z
      policjantami na patrole. Kiedys zaszedlem do kolezanek studentek wynajmujacych
      mieszkanie w wiezowcu przy Malczewskiego. Typowe klimaty - krata na korytarzu
      itp. Wchodze, a tam mile sobie siedzacy w otoczeniu lasek panowie na sluzbie,
      znajomi z patrolu. Radiotelefony sobie gadaja, studentki i policjanci tez
      gadaja, ze soba, az tu nagle ktos panow widac wezwal, bo jeden z nich sie
      zerwal z okrzykiem "gwalt zbiorowy na Judyma!" wypadl z mieszkania. Za nim jego
      kolega. Po chwili dopiero za nimi pogonila kolezanka studentka, zeby panow
      policjantow wypuscic zza kraty (widac zaden dyzurny przy bramce nie siedzial).
      No i zanim sie wydostali z wiezowca i wsiedli do samochodu, minelo ladnych pare
      minut.
      Pomijam drobiazg, ze nie za to im sie placi, by z laskami popijali w prywatnym
      mieszkaniu kawke w godzinach sluzby.
      • bbury Re: Prostactwo wśród Policjantów.ZASTĘPCA ! 26.09.02, 15:22
        Wszystko co piszecie jest raczej negatywne. Nie ma co płakać nad rozlanym
        mlekiem bo jeśli tak dalej pódzei wyjdzie na to że przestępcami są policjani a
        nie złodzieje. Po prostu jeśli zobaczycie samochód przekraczający prędkość,
        polcjanta klnącego jak szewc itp. zapiszcie jego numer (mozna to zrobić w
        dyskretny sposób) i przekażcie Zastępcy wraz z godziną i miejscem w którym się
        to działo.

Wszędzie są ludzie i ludziska, uczciwi i łapówkarze. problem się zaczyna
        dopiero gdy społeczeństwo zaczyna takie negatywne zjawiska akceptować jako coś
        normalnego. A więc za długopisy i do dzieła... do budowy społeczeństwa
        obywatelskiego które w policji ma oparcie a nie wroga...
        Sam już dawno postanowiłem przekazywać tego typu sprawy Zastępcy "ale jak na
        złość" :))) policjanci których spotykam są OK. Nawet ci którzy celowali wczoraj
        we mnie radarem :)))
    • Gość: Cros1 Re: Prostactwo wśród Policjantów.ZASTĘPCA ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.09.02, 17:47
      Niektórzy z tych panów prawdopodobnie urodzili się geniuszami.
      Pozwole sobie dla okrasy napisać coś z humoru;
      Urodziło się dziecko geniusz.
      Ledwo wyszło na świat i już podaje definicje matematyczne.
      Pytają go o pierwiastek z 4. Odpowiada, ze 2.
      Pytaja ile jest 45 * 23. Odpowiada że 1035.
      Lekarze stwierdzają, że trzeba wyciąć mu lewą półkulę mózgu.
      Wycięli. Budzi się niemowlę po operacji, i znowu:
      ile jest pierwiastek z 81. Odpowiada, że 9.
      Pytają ile jest 5 do kwadratu. Odpowiada że 25.
      Lekarze wycinają mu prawą półkulę mózgu.
      Niemowlak budzi się po operacji.
      Sypie tępymi oczkami na wszystkich i mówi po pewnym czasie:
      - Dokumenciki do kontroli!
    • Gość: JACEK Re: Prostactwo wśród Lupinow IP: 64.9.159.* 26.09.02, 18:04
      Ciezko jest jakiego oficjela na forum utrzymac bo zawsze pojawi sie jaki osiol co wszystko wie lepiej !!!
      Zastepca wiele pisze o sprawach drogowki, forumowicze go pytaja on odpowiada i tak cos powoli zostaje
      zalatwione. Teraz przyjdzie jakis matol i bedzie zastepce wywolywal do tablicy bo widzial przeklinajacych policjantow
      to glupie i typowe dla paru genialnych forumowiczy!!!!
      Czy to tak ciezko zrozumiec ze lepiej miec zastepce piszacego na forum i radzacego w sprawach np drogowki niz nie
      miec wcale bo sie do niego przyczepi jaki osiol i bedzie wymagal odpowiedzi na wszystko co ma zwiazek z
      Policja???
      Lupin jak widzisz problem to dzwon do komendy, taki jestes geroj pod nickiem ze do zastepcy walisz na forum a
      napewno do glowy ci nie przyszlo ze moglbys zadzwonic z zazaleniem !!!!
      Facet nawet na tym malym forum zrobil wiecej pozytywnego i dla kierowcow i dla policji !!! Lupin zastanow sie !!!!!!
      Pytaj go o sprawy w ktorych jest zawodowo specem !!!!!
      • Gość: JACEK Re: Prostactwo wśród Lupinow IP: 64.9.159.* 26.09.02, 18:12
        Zeby ci dac bardziej wyrazisty obrazek , dam ci powod do zazalen:
        Przypieprz sie do Zetki ze gdzies tam w poludniowej polsce, moze w Krakowie jakas winda nie dziala i jest brudna !!!!
        Zetka to przeca windziarz !!!!! Prace magisterska o windach napisal !!! Wystarczajace by sie przychrzanic?????
        • Gość: jednorazowa pomiot pijanego genetyka- zadrosny? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 18:38
          Gość portalu: JACEK napisał(a):

> Zeby ci dac bardziej wyrazisty obrazek , dam ci powod do zazalen:
          > Przypieprz sie do Zetki ze gdzies tam w poludniowej polsce, moze w Krakowie
          jak
          > as winda nie dziala i jest brudna !!!!
          > Zetka to przeca windziarz !!!!! Prace magisterska o windach napisal !!!
          Wysta
          > rczajace by sie przychrzanic?????

Jesteś kompletny psychopata.
          Zwróć uwagę, że w tym wątku wyróżniasz się i to niestety na niekorzyść. Pomyśl
          nad sobą chłopczyku.
          Kto rusza Twojego Zastępcę. Czy Ty pomiocie pijanego genetyka możesz zrozumieć,
          że to powinno pomóc w pracy Twojemu Zastępcy. Pomyśl przez chwilę. Myślę, że
          Zastępca jest mądrzejszy od Ciebie i podziękuje Lupinowi i innym z tego wątku
          za pomoc w pracy.
          Jeżeli Twój "przeciwnik" napisałby na tym Forum, że 2+2=4 Ty (jesteś jedyny z
          taką postawą !) szalałbyś z nerwacji.
          Zazdrościsz Lupinowi ? Poparcia, elokwencji, umiejętności zgadzania się nawet z
          przeciwnikami czy zainteresowania i poparcia , które wywołał tym wątkiem.
          Dawno nie czytałam takiego czystego przedstawiciela błędnych wyników badań
          genetyków.
          • lupin2 Re: pomiot pijanego genetyka- zadrosny? 26.09.02, 20:10
            Gość portalu: jednorazowa napisał(a):

> Gość portalu: JACEK napisał(a):
            >
            > > Zeby ci dac bardziej wyrazisty obrazek , dam ci powod do zazalen:
            > > Przypieprz sie do Zetki ze gdzies tam w poludniowej polsce, moze w Krakowi
            > e
            > jak
            > > as winda nie dziala i jest brudna !!!!
            > > Zetka to przeca windziarz !!!!! Prace magisterska o windach napisal !!!
            > Wysta
            > > rczajace by sie przychrzanic?????
            >
            > Jesteś kompletny psychopata.
            > Zwróć uwagę, że w tym wątku wyróżniasz się i to niestety na niekorzyść.
            Pomyśl
            >
            > nad sobą chłopczyku.
            > Kto rusza Twojego Zastępcę. Czy Ty pomiocie pijanego genetyka możesz
            zrozumieć,
            >
            > że to powinno pomóc w pracy Twojemu Zastępcy. Pomyśl przez chwilę. Myślę, że
            > Zastępca jest mądrzejszy od Ciebie i podziękuje Lupinowi i innym z tego
            wątku
            > za pomoc w pracy.
            > Jeżeli Twój "przeciwnik" napisałby na tym Forum, że 2+2=4 Ty (jesteś jedyny z
            > taką postawą !) szalałbyś z nerwacji.
            > Zazdrościsz Lupinowi ? Poparcia, elokwencji, umiejętności zgadzania się nawet
            z
            >
            > przeciwnikami czy zainteresowania i poparcia , które wywołał tym wątkiem.
            > Dawno nie czytałam takiego czystego przedstawiciela błędnych wyników badań
            > genetyków.

Po co te emocje ? Ignoruj.
            • kishony Re: pomiot pijanego genetyka- zadrosny? 26.09.02, 20:23
              lupin2 napisał:

> Po co te emocje ? Ignoruj.

Tak na Jacka jest tylko jedna metoda, trzeba go zlac, moze wtedy nie bedzie
              juz tak nudzil...
              • Gość: Wareg Re: kishony IP: *.ing.hb.se 27.09.02, 13:00
                Ty pojebusie kiszony!
      • Gość: Bartek Re: Prostactwo wśród Lupinow IP: *.tnt1.anchorage.ak.da.uu.net 27.09.02, 04:26

> Ciezko jest jakiego oficjela na forum utrzymac bo zawsze pojawi sie jaki
        osiol
        > co wszystko wie lepiej !!!
        > Zastepca wiele pisze o sprawach drogowki, forumowicze go pytaja on odpowiada
        i
        > tak cos powoli zostaje
        > zalatwione. Teraz przyjdzie jakis matol i bedzie zastepce wywolywal do
        tablicy
        > bo widzial przeklinajacych policjantow
        > to glupie i typowe dla paru genialnych forumowiczy!!!!
        > Czy to tak ciezko zrozumiec ze lepiej miec zastepce piszacego na forum i
        radzac
        > ego w sprawach np drogowki niz nie
        > miec wcale bo sie do niego przyczepi jaki osiol i bedzie wymagal odpowiedzi
        na
        > wszystko co ma zwiazek z
        > Policja???
        > Lupin jak widzisz problem to dzwon do komendy, taki jestes geroj pod nickiem
        ze
        > do zastepcy walisz na forum a
        > napewno do glowy ci nie przyszlo ze moglbys zadzwonic z zazaleniem !!!!
        > Facet nawet na tym malym forum zrobil wiecej pozytywnego i dla kierowcow i
        dla
        > policji !!! Lupin zastanow sie !!!!!!
        > Pytaj go o sprawy w ktorych jest zawodowo specem !!!!!

Chryste Panie, czy niema zadnej sily aby do ciebie w koncu dotarlo ze pomiot
        zdegenerowanego alkoholem plemika, jakim jestes ty, przestal wypisywac takie
        idiotyzmy. Masz skonczony idioto prawo do wlasnych wypowiedzi, to daj takie
        samo prawo innym. Jezeli sam jestes psim odchodem, to dlaczego inni musza sie
        do ciebie upadabniac? Jezeli tobie jako pierwotniakowi podoba sie jakies
        swiecidelko, to dlaczego wszyscy zaraz musza skakac nad tym swiecidelkiem z
        oklaskami. Jezeli bucu skonczony uzurpujesz sobie prawo do wyrazania swoich
        nieomylnych opini, to uszanuj opinie innych. A zreszta po co ja to pisze, do
        bezmozgowia i tak to niedotrze. Ze tez dobry Bog musial zeslac na szczecinskie
        forum takiego imbecyla.
        • lupin2 A tu, Czyste, niczym nie skażone - prostactwo 27.09.02, 06:24
          Gość portalu: Bartek napisał(a):

> Chryste Panie, czy niema zadnej sily aby do ciebie w koncu dotarlo ze pomiot
          > zdegenerowanego alkoholem plemika, jakim jestes ty, przestal wypisywac takie
          > idiotyzmy. Masz skonczony idioto prawo do wlasnych wypowiedzi, to daj takie
          > samo prawo innym. Jezeli sam jestes psim odchodem, to dlaczego inni musza sie
          > do ciebie upadabniac? Jezeli tobie jako pierwotniakowi podoba sie jakies
          > swiecidelko, to dlaczego wszyscy zaraz musza skakac nad tym swiecidelkiem z
          > oklaskami. Jezeli bucu skonczony uzurpujesz sobie prawo do wyrazania swoich
          > nieomylnych opini, to uszanuj opinie innych. A zreszta po co ja to pisze, do
          > bezmozgowia i tak to niedotrze. Ze tez dobry Bog musial zeslac na
          szczecinskie
          > forum takiego imbecyla.

Rzadko się odzywasz. I to dobrze. Ilość użytych obelg wystawia Ci tak
          jednoznaczne świadectwo, że nawet nie sądzę abym musiał pisać jakikolwiek
          komentarz. Sam się komentujesz powyższym tekstem.
          A jakie jest Twoje zdanie w temacie , o którym tu dyskutujemy ? Zresztą lepiej
          nie odpowiadaj.
      • Gość: ZetKa Re: Prostactwo wśród Lupinow IP: *.net.com / 3.111.148.* 27.09.02, 09:08
        > Ciezko jest jakiego oficjela na forum utrzymac bo zawsze pojawi sie jaki
        osiol
        > co wszystko wie lepiej !!!
        > Zastepca wiele pisze o sprawach drogowki, forumowicze go pytaja on odpowiada
        i
        > tak cos powoli zostaje
        A ja sie akurat z toba nie zgodze. Dobrze, ze sie publicznie takie sprawy
        porusza. Lepiej, ze porusza je na forum, gdzie widzi je Zastepca, powie, co
        zrobic w takim przypadku, zainteresuje sie sprawa od srodka.
        A jakby obgadywal gdzies na boku, to skonczyloby sie na obgadywaniu i utracie
        zaufania do policji.
        Zreszta ja tez przez nieuswiadomienie domagalem sie interwencji Zastepcy poza
        miastem, ale on niestety jest tylko miejski.
        • Gość: JACEK Re: Prostactwo wśród Lupinow IP: 64.9.159.* 27.09.02, 13:48
          Gość portalu: ZetKa napisał(a):

> > Ciezko jest jakiego oficjela na forum utrzymac bo zawsze pojawi sie jaki
          > osiol
          > > co wszystko wie lepiej !!!
          > > Zastepca wiele pisze o sprawach drogowki, forumowicze go pytaja on odpowia
          > da
          > i
          > > tak cos powoli zostaje
          > A ja sie akurat z toba nie zgodze. Dobrze, ze sie publicznie takie sprawy
          > porusza. Lepiej, ze porusza je na forum, gdzie widzi je Zastepca, powie, co
          > zrobic w takim przypadku, zainteresuje sie sprawa od srodka.
          > A jakby obgadywal gdzies na boku, to skonczyloby sie na obgadywaniu i utracie
          > zaufania do policji.
          > Zreszta ja tez przez nieuswiadomienie domagalem sie interwencji Zastepcy poza
          > miastem, ale on niestety jest tylko miejski.

Zastepca wyraznie sie w swych postach okreslil jako spec od ruchu i drogowki !!! Nie pisal na forum ze jest
          rzecznikiem forumowym calej policji !!!! Przez pisanie na forum chce cos zrobic w temacie bezpieczenstwa na
          drogach miasta a nie polemizowac z wszystkimi na temat calej mundurowej !!! Uwazam ze jak wszyscy zaczniemy
          pisac do zastepcy o kazdym problemie z policja to biedny facet zarzucony tym wszystkim nic nie wskura a
          przynajmniej w sprawach drogowy jest produktywny!!!
          • Gość: jednorazowa JACEK,- nie kompromituj się IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.02, 15:10

> Uwazam ze jak wszyscy zaczniemy
            > pisac do zastepcy o kazdym problemie z policja to biedny facet zarzucony tym
            ws
            > zystkim nic nie wskura a
            > przynajmniej w sprawach drogowy jest produktywny!!!

1. Nie kompromituj się dalej malutki.
            2. I to co wyżej nabazgrałeś (te bzdurki) to powód dla którego użyłeś tylu
            obelżywych słów wobec ,innego dyskutanta.

Dopóki Ty tu piszesz dotąd jak ktoś napisze do kogokolwiek również zastępcy :
            ble ble ble ble ble, to będzie to intelektualne wystąpienie przy Twoich
            tekstach.
            Ale każde takie Forum ma swojego wariata i Ty nim jesteś na tym Forum. Wpadłeś
            już na to?
            Gdyby ktoś napisał, że piszę podobnie do Ciebie , wstydziłabym się i chyba bym
            się zapadła pod ziemię ze wstydu.

• Gość: ZetKa Re: JACEK,- nie kompromituj się IP: *.net.com / 3.111.148.* 27.09.02, 16:04
              > 1. Nie kompromituj się dalej malutki.
              Tu sie zgadzam, choc slowo mniej delikatne, niz kompromitacja bym dobral.

> Ale każde takie Forum ma swojego wariata i Ty nim jesteś na tym Forum.
              Wpadłeś
              > już na to?
              Ja to samo napisze o tobie czy Gryfie. Tak IMHO troche pasujesz.
              Ty pewnie napiszesz to samo o mnie.
              A tak fachowo, to jakis spec nazwie to "roznica pogladow". I moze pozostanmy
              przy tej nazwie.
              • Gość: Bartek Re: JACEK,- nie kompromituj się IP: *.tnt2.anchorage.ak.da.uu.net 28.09.02, 08:03

> A tak fachowo, to jakis spec nazwie to "roznica pogladow". I moze pozostanmy
                > przy tej nazwie.

Z calym szacunkiem dla Twojej osoby, chcialbym zauwazyc ze "roznica pogladow"
                polega na wymianie pogladow. W przypadku Jacka zadna wymiana pogladow
                niewchodzi w rachube. Albo popierasz jego bzdurne wypociny, obojetnie na jaki
                temat bo w kazdym jest specjalista, i wtedy jestes jego przyjacielem, albo
                sprobujesz przedstawic swoje wlasne zdanie i momentalnie zostajesz w tym
                momencie idiota o niskim ilorazie inteligencji.
                • Gość: ZetKa Re: JACEK,- nie kompromituj się IP: *.wel.tuniv.szczecin.pl 02.10.02, 12:41
                  > Z calym szacunkiem dla Twojej osoby, chcialbym zauwazyc ze "roznica pogladow"
                  > polega na wymianie pogladow.
                  > W przypadku Jacka zadna wymiana pogladow
                  > niewchodzi w rachube. Albo popierasz jego bzdurne wypociny, obojetnie na jaki
                  > temat bo w kazdym jest specjalista, i wtedy jestes jego przyjacielem, albo
                  > sprobujesz przedstawic swoje wlasne zdanie i momentalnie zostajesz w tym
                  > momencie idiota o niskim ilorazie inteligencji.
                  Nie do konca. I mnie oskarzano o takie zachowanie, i to glownie ludzie, ktorzy
                  po prostu mieli inne poglady niz ja, a ich argumentacja konczyla sie
                  na "wszyscy wiedza" (czyli alka Gryf, Lupin, itp.).
                  A i Jacek nie wszystkich przeciwnikow od idiotow wyzywa, i czasem sie pod
                  RZECZOWA argumentacja sie ugina.

Poprosilem o rozejm, ty tylko zmieniles amunicje na mniejszy kaliber.
                  Ponownie prosze o rozejm.
          • Gość: ZetKa Re: Prostactwo wśród Lupinow IP: *.net.com / 3.111.148.* 27.09.02, 16:00
            > Zastepca wyraznie sie w swych postach okreslil jako spec od ruchu i
            drogowki !!
            Zastepca wyraznie sie okreslil, jako miejski, a tez mu marudzilem o sprawy
            wojewodzkie... moze ktos nie zauwazyl?

> ! Nie pisal na forum ze jest
            > rzecznikiem forumowym calej policji !!!!
            Ale ma prawo w jej imieniu odpowiadac na jej pytania.
            Prawo, nie obowiazek, wiec moze, ale nie musi. Widac, zalezy mu na tym, i
            korzysta z prawa.

>Przez pisanie na forum chce cos zrobi
            > c w temacie bezpieczenstwa na
            > drogach miasta
            Mam wrazenie, ze chce tez cos poprawic w dialogu na linii spoleczenstwo-
            policjant. I nie zabraniaj mu tego, skoro juz to robi.
            Fakt, nie mozemy mu zglaszac, ze nie przyjeto zgloszenia o pobiciu, itp., ale
            takie ogolne - byc moze w jego czesci tez jest ten problem, ktory dzieki nam
            zauwazyl?
            • Gość: JACEK Re: Prostactwo wśród Lupinow IP: 64.9.159.* 27.09.02, 16:25

> > Zastepca wyraznie sie w swych postach okreslil jako spec od ruchu i
              > drogowki !!
              > Zastepca wyraznie sie okreslil, jako miejski, a tez mu marudzilem o sprawy
              > wojewodzkie... moze ktos nie zauwazyl?
              >
              > > ! Nie pisal na forum ze jest
              > > rzecznikiem forumowym calej policji !!!!
              > Ale ma prawo w jej imieniu odpowiadac na jej pytania.
              > Prawo, nie obowiazek, wiec moze, ale nie musi. Widac, zalezy mu na tym, i
              > korzysta z prawa.
              >
              > >Przez pisanie na forum chce cos zrobi
              > > c w temacie bezpieczenstwa na
              > > drogach miasta
              > Mam wrazenie, ze chce tez cos poprawic w dialogu na linii spoleczenstwo-
              > policjant. I nie zabraniaj mu tego, skoro juz to robi.
              > Fakt, nie mozemy mu zglaszac, ze nie przyjeto zgloszenia o pobiciu, itp., ale
              > takie ogolne - byc moze w jego czesci tez jest ten problem, ktory dzieki nam
              > zauwazyl?
              Ale ja pisze by sie skupic na sprawach drogowy bo jak nie to predzej czy pozniej facet bedzie zasypany postami
              mniej czy bardziej wiarygodnymi o wszystkich problemach z glinami w szczecinie!!! Zastepca jest jeden problemow
              wiele ale jak on sie skupi na drogowie to i cos bedzie w stanie zrobic!!! Co do dialogu spoleczenstwa i policji to juz to
              co zastepca robi na forum o czyms mowi!!!
              • Gość: JACEK Re: Prostactwo wśród Lupinow IP: 64.9.159.* 27.09.02, 16:30

> Gość portalu: ZetKa napisał(a):
                >
                > > > Zastepca wyraznie sie w swych postach okreslil jako spec od ruchu i
                > > drogowki !!
                > > Zastepca wyraznie sie okreslil, jako miejski, a tez mu marudzilem o sprawy
                >
                > > wojewodzkie... moze ktos nie zauwazyl?
                > >
                > > > ! Nie pisal na forum ze jest
                > > > rzecznikiem forumowym calej policji !!!!
                > > Ale ma prawo w jej imieniu odpowiadac na jej pytania.
                > > Prawo, nie obowiazek, wiec moze, ale nie musi. Widac, zalezy mu na tym, i
                > > korzysta z prawa.
                > >
                > > >Przez pisanie na forum chce cos zrobi
                > > > c w temacie bezpieczenstwa na
                > > > drogach miasta
                > > Mam wrazenie, ze chce tez cos poprawic w dialogu na linii spoleczenstwo-
                > > policjant. I nie zabraniaj mu tego, skoro juz to robi.
                > > Fakt, nie mozemy mu zglaszac, ze nie przyjeto zgloszenia o pobiciu, itp.,
                > ale
                > > takie ogolne - byc moze w jego czesci tez jest ten problem, ktory dzieki n
                > am
                > > zauwazyl?
                > Ale ja pisze by sie skupic na sprawach drogowy bo jak nie to predzej czy pozn
                > iej facet bedzie zasypany postami
                > mniej czy bardziej wiarygodnymi o wszystkich problemach z glinami w szczecinie!
                > !! Zastepca jest jeden problemow
                > wiele ale jak on sie skupi na drogowie to i cos bedzie w stanie zrobic!!! Co d
                > o dialogu spoleczenstwa i policji to juz to
                > co zastepca robi na forum o czyms mowi!!!
                Hej zetka , ja po prostu staram sie byc realista w tym przypadku a nie probuje ulatwiac zycie zastepcy ktory z forsy
                podatnika zyje !!!! ;-))))))
              • Gość: ZetKa Re: Prostactwo wśród Lupinow IP: *.net.com / 3.111.148.* 27.09.02, 16:51
                > Ale ja pisze by sie skupic na sprawach drogowy bo jak nie to predzej czy
                pozn
                > iej facet bedzie zasypany postami
                > mniej czy bardziej wiarygodnymi o wszystkich problemach z glinami w
                szczecinie!
                Najwyzej niektore z nich sobie oleje, albo zaciagnie kolege z prewencji.

> o dialogu spoleczenstwa i policji to juz to
                > co zastepca robi na forum o czyms mowi!!!
                O czyms mowi tez to, ze zastepca ds. prewencji pojawia sie "jakos rzadko", brak
                przedstawicieli wojewodzkich.
                • Gość: JACEK Re: Prostactwo wśród Lupinow IP: 64.9.159.* 27.09.02, 17:06
                  Forum jest publiczne ale jest wlasnoscia prywatnej instytucji i jezeli sie chce oficjeli zciagnac to Gazeta musi to zrobic
                  i pewnie by moderowala dyskusje bo nie kazdy potrafi olac wariatow jak gryfcio czy jednorazowa i pisac na forum
                  tak czy siak . calkiem podobnie ja ja to robie ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • Gość: absolwent Re: Prostactwo wśród Lupinow IP: 212.14.60.* 27.09.02, 13:49

> > Ciezko jest jakiego oficjela na forum utrzymac bo zawsze pojawi sie jaki
          > osiol
          > > co wszystko wie lepiej !!!
          > > Zastepca wiele pisze o sprawach drogowki, forumowicze go pytaja on odpowia
          > da
          > i
          > > tak cos powoli zostaje
          > A ja sie akurat z toba nie zgodze. Dobrze, ze sie publicznie takie sprawy
          > porusza. Lepiej, ze porusza je na forum, gdzie widzi je Zastepca, powie, co
          > zrobic w takim przypadku, zainteresuje sie sprawa od srodka.
          > A jakby obgadywal gdzies na boku, to skonczyloby sie na obgadywaniu i utracie
          > zaufania do policji.
          > Zreszta ja tez przez nieuswiadomienie domagalem sie interwencji Zastepcy poza
          > miastem, ale on niestety jest tylko miejski.

Jest to tak oczywiste co piszesz, ze zupełnie nie rozumiem jak ten Bartek nie
          może tego pojąć ?
          Reprezentuje on pogląd, że nieważny jest jaki jest pogląd, tylko kto go wyraża.
          Ten sam pogląd wypowiedziny przez kogoś innego uznałby za dobry.
          Ten Bartek jest chyba politykiem. Tak się przynakmniej zachowują politycy, że
          nie ważne jest jaki jest pogląd ale która partia go wyraża.
    • Gość: gabi Re: Prostactwo wśród Policjantów.ZASTĘPCA ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.02, 18:29
      Kilka lat temu skradziono mi radio samochodowe i naiwnie wierząć
      w ,,sprawidliwość" udałam się na posterunek policji (Małopolska). Pomijając
      fakt całej papierkowej roboty ,której serdecznie policjantom współczuję,
      uderzył mnie interesujący wystrój pomueszczenia, w którym składałam zeznanie.
      Ja wiem,że stary sprzęt i szarzyzna ale czy naprawdę odrapane ściany należy
      upiększać kalenarzami okraszonymi okazałymi biustami. I zapewniam ,że to nie
      były biusty funkcjonariuszy na słuzbie. Mam w związku z tym pytanie: czy to juz
      przeszłość , czy nadal w takich miejscach preferuje się wystrój typu:NAGA
      PRAWDA? Wszak to urząd...
      • Gość: Cros 1 Re: Prostactwo wśród Policjantów.ZASTĘPCA ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.09.02, 18:35
        To gdzie te biusty mają być wyeksponowane Może w domu ?.Niech się
        dzieciska naoglądają.Osobiscie nie widze w tym nic zdrożnego.
        Skostniałość nie boli tylko jest upierdliwa.
      • zastepca Re: Prostactwo wśród Policjantów.ZASTĘPCA ! 26.09.02, 18:37
        Nie wiem jak jest w innych jednostkach ale na Kaszubskiej wprawdzie ściany nie
        wyglądają najlepiej ale kalendarzy z golizną nie ma. W większości są to
        kalendarze z firm ubezpieczeniowych.
        • Gość: Swarozyc Re: Prostactwo wśród Policjantów.ZASTĘPCA ! IP: 2.3.STABLE* / *.telia.com 26.09.02, 23:19
          Musze potwierdzic fakt wiszacych zdjec z golymi kobietami w komisariacie na
          Jednosci Narodowej (bylem tam w charakterze okradzionego z radioodbiornika w
          samochodzie na poczatku lat 90-tych). Choc sam jestem adoratorem wdziekow plci
          przeciwnej to jednak odebralem ten fakt z niesmakiem. TOZ TO W KONCU URZAD
          RZECZPOSPOLITEJ a nie przebieralnia juniorow Pogonii!
          Jezeli nie bedziemy sie szanowac sami to kto nas bedzie szanowac?!
          Do wojska i policji powinni byc przyjmowani najlepsi z nas a nie ciolki
          wiejskie i zule podmiejskie...
          • Gość: godot Re: Prostactwo wśród Policjantów.ZASTĘPCA ! IP: *.vpn.rmf 27.09.02, 09:52
            DOBRZE PISZESZ !!! LAĆ MU WINA
            Przy okazji policjant też człowiek...
            • bbury Re: Prostactwo wśród Policjantów.ZASTĘPCA ! 27.09.02, 09:58
              Gość portalu: godot napisał(a):

> Przy okazji policjant też człowiek...
              Nieprawda na służbie policjant jest funkcjonariuszem opublicznym nie
              człowiekiem.
              Jesli jest w mundurze a ty go zwymyślasz to nie naruszysz jego godności
              osobistej skutkującej odpowiedziallnośią cywilną ale znieważysz funkcjonariusza
              co już skutkuje odpowiedzialnoscia z kk...
              • Gość: godot Re: Prostactwo wśród Policjantów.ZASTĘPCA ! IP: *.vpn.rmf 27.09.02, 14:55
                ejj! nie myslałem w ten sposób , ciekawe. Dzięki!
                W sumie masz rację.... może głupi przykład ale przypomniało mi się jak kiedyś
                na moim osiedlu sąsiad(policjant) wplatał się w bójkę (sczerze chciał
                rozdzielić pijaczków) widziałem na własne oczy. Ale motyw w tym , że kiedy jego
                zaczęli klepać zadzwoniłem na 997. Dyzurny spokojnie przyjął zgłoszenie, i nie
                byłoby wtym nic dziwnego, tylko że dodałem, że "biją policjanta". po 2 minutach
                zjechały się 3 radiowozy!!! podejrzewam, że kiedy chodziłoby o zwykłego
                Kowalskiego po 4 minutach podjechałby tylko jeden samochód.
                ot przywilej
                • bbury Re: Prostactwo wśród Policjantów.ZASTĘPCA ! 27.09.02, 15:06
                  Oczywiście to co przedstawiłem to pewne uproszczenie :) bo nawet znieważając
                  osobe prywatną można odpowiadać z kk ale wówczas odbywa się to z oskarżenia
                  prywatnego (czyli musi sobie wziąc papugę :) albo działać samemu). Ty,czasem co
                  do policjanta to sprawa jest dla prokuratora.

Pewien znany szczciński sędzia mówi wprost "policjant na służbie nie ma
                  godności - więc nie można go znieważyć" :)))
                  Oczywiście ten brak godności należy rozumieć w wąski sposób... :)))
          • Gość: ...?... Re: Tak czytam i czytam!? IP: *.klik.stargard.pl 11.10.02, 11:50
            Wiecie co? Zastanawia mnie fakt, że dzięki FORUM możemy pogadać o wspaniałych
            rzeczach! Zabawiamy się w konfidentów i skarżepytów, a jesteśmy narodem spójnym
            niezależnym? Proszę mi powiedzieć skąd ta nienawiść i zawiść do POLICJI, to te
            chłopaki no i teraz dziewczyny, pomimo małych środków na swoją firmę starają
            się by w jakiś sposób utrzymać to miasto w RYZACH, bo co by się działo gdyby
            ich nie było to, aż dech zapiera! Bar TURYSTA uaważam - prowokacjia, nowy
            świeży temat coś dla ludzi,lekturka DETEKTYW już nie wystarcza, trzeba
            podkręcić by coś się działo. Dalej:... jakieś opony, gdyby każdy z nas pilnował
            stanu technicznego pojazdu nie było by zatrzymywania dowodów i mandatów, co do
            tej sytuacji to nie chce mi się komentować bo szkoda słow,BEZPIECZEŃSTWO NA
            DRODZE sprawą priorytetową! Dziękuję wszystkim którz piszą za odrobinę
            dreszczyku i humoru! ZASTĘPCA- to chyba konkretny gość ale jeśli jest
            Policjantem to sam powinien wiedzieć,że ugotować jego podwładnego lub jego
            samego nie jest żadnym problemem ! Brak ochrony prawnej pod każdym względem!
            Martwią się wszyscy o opony ,łapówki ale sami nie wiedzą, że też ciąży na nich
            pewna odpowiedzialność. Więc pomyślmy razem jak zrobić by było dobrze! Ja
            gratuluję pomysłu jako FORUM ale jestem przeciwnikiem skarg nieuzasadnionych a
            podejżewam ,że takich jest i to sporo! Pomyślcie czasem ,że większość
            policjantów ma rodziny i chce żyć godnie a nie słuchać opinii żę brak im na
            piwo z powodu??? jakiego powodu, to pozostawiam Panu do myślenia!!
            Pozdrawiam ...?...
            • lupin2 Jak można bezmyślny tekst .... 13.10.02, 02:08
              Gość portalu: ...?... napisał(a):

> Wiecie co? Zastanawia mnie fakt, że dzięki FORUM możemy pogadać o wspaniałych
              > rzeczach! Zabawiamy się w konfidentów i skarżepytów, a jesteśmy narodem
              spójnym
              >
              > niezależnym? Proszę mi powiedzieć skąd ta nienawiść i zawiść do POLICJI, to
              te
              > chłopaki no i teraz dziewczyny, pomimo małych środków na swoją firmę starają
              > się by w jakiś sposób utrzymać to miasto w RYZACH, bo co by się działo gdyby
              > ich nie było to, aż dech zapiera! Bar TURYSTA uaważam - prowokacjia, nowy
              > świeży temat coś dla ludzi,lekturka DETEKTYW już nie wystarcza, trzeba
              > podkręcić by coś się działo. Dalej:... jakieś opony, gdyby każdy z nas
              pilnował
              >
              > stanu technicznego pojazdu nie było by zatrzymywania dowodów i mandatów, co
              do
              > tej sytuacji to nie chce mi się komentować bo szkoda słow,BEZPIECZEŃSTWO NA
              > DRODZE sprawą priorytetową! Dziękuję wszystkim którz piszą za odrobinę
              > dreszczyku i humoru! ZASTĘPCA- to chyba konkretny gość ale jeśli jest
              > Policjantem to sam powinien wiedzieć,że ugotować jego podwładnego lub jego
              > samego nie jest żadnym problemem ! Brak ochrony prawnej pod każdym względem!
              > Martwią się wszyscy o opony ,łapówki ale sami nie wiedzą, że też ciąży na
              nich
              > pewna odpowiedzialność. Więc pomyślmy razem jak zrobić by było dobrze! Ja
              > gratuluję pomysłu jako FORUM ale jestem przeciwnikiem skarg nieuzasadnionych
              a
              > podejżewam ,że takich jest i to sporo! Pomyślcie czasem ,że większość
              > policjantów ma rodziny i chce żyć godnie a nie słuchać opinii żę brak im na
              > piwo z powodu??? jakiego powodu, to pozostawiam Panu do myślenia!!
              > Pozdrawiam ...?...

Jak można bezmyślny tekst dać do przemyslenia.
              W ten sposób jak wyżej argumentując można by uzasadnić tezę, że dla dobra tego
              Forum Policjantów, Urzedników , Nauczycieli itd itd należy wprowadzić Cenzurę
              lub przestać pisać.

• franekkk Re: Prostactwo wśród Policjantów.ZASTĘPCA ! 27.09.02, 15:26

wiecie co ale te teksty o goliźnie to są trochę śmieszne
      a co to gabinet prezydenta czy co???
      nie sądzę żeby wisiały pozy ginekologiczne z auto warsztatów tylko co najwyżej
      ckm a to jest różnica
      dzieci na ogół na policję nie chadzają więc nic nikomu się nie stanie od
      fajnych biustów i zgrabnych tyłków
      a jak siedzą panie to niech sobie męskie tyłki powieszą
      naprawdę to sprawa tylko pracującego w pokoju czy tam jest krzyż kwaśniewski
      ołtarzyk pogoni czy blod lale
      • franekkk Re: Prostactwo wśród Policjantów.ZASTĘPCA ! 27.09.02, 15:35

a jakby ktoś miał wątpy to pytam czy obrazą dla petentów byłyby nagie biusty w
        wykonaniu starowieyskiego
        no byłyby czy nie
        hardcore czy sztuka
        • Gość: JACEK Re: Prostactwo wśród Policjantów.ZASTĘPCA ! IP: 64.9.159.* 27.09.02, 15:36
          Albo posag Davida z orzechami!!! ;-))))))))))))
          • franekkk Re: Prostactwo wśród Policjantów.ZASTĘPCA ! 27.09.02, 15:40

daj spokoj pistolet na wierzchu???
            a nie ten to chyba ma urwany tlumik

--
            nie wazne jak mezczyzna zaczyna
            wazne jak konczy

--
            i nosi narzad zbrodni przy sobie

lol czy jak wam wszystkim tam
      • Gość: ZetKa Re: Prostactwo wśród Policjantów.ZASTĘPCA ! IP: *.net.com / 3.111.148.* 27.09.02, 16:11
        > wiecie co ale te teksty o goliźnie to są trochę śmieszne
        > a co to gabinet prezydenta czy co???
        > nie sądzę żeby wisiały pozy ginekologiczne z auto warsztatów tylko co
        najwyżej
        > ckm a to jest różnica
        Niektorym to tez przeszkadza, i nalezy to uszanowac. A policja jest "urzedem
        panstwowym" i takie rzeczy moga sobie odpuscic. I takze bez krzyzykow, plakatow
        Pogoni, itp. Jak ma wlasny gabinet - prosze bardzo, ale miejsca ogolnodtsepne -
        NIE!
    • Gość: jednorazowa Gorzej niż : MILICJA OBYWATELSKA (bez txt) IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.02, 09:24
      • hsps Re: Gorzej niż : MILICJA OBYWATELSKA (bez txt) 30.09.02, 12:46
        Jedyne co ci mogę życzyć to kontaktu z MO - może przy pomocy maszyny czasu,
        twoje porównanie świadczy tylko o tym, że jesteś młodą, arogancką i zarozumiałą
        cipką - twoje porównanie jest kompletnie nie na miejscu.
        • spokojny Cipka,- 30.09.02, 13:22
          hsps napisał:

> Jedyne co ci mogę życzyć to kontaktu z MO - może przy pomocy maszyny czasu,
          > twoje porównanie świadczy tylko o tym, że jesteś młodą, arogancką i
          zarozumiałą
          >
          > cipką - twoje porównanie jest kompletnie nie na miejscu.

Oceniając Twój tekst wobec kobiety Panie HSPS, zmuszony jest stwierdzić, że
          świadczy (ten Twój powyższy tekst) tym samym o Tobie, co
          zarzucasz "jednorazowej" za wyjątkiem żebyś był młody.
          Natomiast na pewno jesteś arogancki, zarozumiały no i cipka.
          Jedynie wulgarność dodaje Ci trochę cech męskich, ale niewiele.
          • hsps Re: Cipka,- 30.09.02, 14:19
            spokojny napisał:
            > Oceniając Twój tekst wobec kobiety Panie HSPS, zmuszony jest stwierdzić, że
            > świadczy (ten Twój powyższy tekst) tym samym o Tobie, co
            > zarzucasz "jednorazowej" za wyjątkiem żebyś był młody.
            > Natomiast na pewno jesteś arogancki, zarozumiały no i cipka.
            > Jedynie wulgarność dodaje Ci trochę cech męskich, ale niewiele.

Słowo "cipka" nie jest wulgaryzmem, określa raczej młodą, niedoświadczoną osobę
            płci żeńskiej, przez zmiękczenie jest wręcz co nieco pieszczotliwe i stąd nie
            było przeze mnie pomyślane jako obraźliwe same w sobie.

Jeżeli jednorazowa jest rzeczywiście rocznik 1958 (nadal jest młoda) to tym
            bardziej dziwię się jej tekstowi chyba, że chodziła grzecznie na pochody
            pierwszomajowe, unikała tematów politycznych i recytowała wiersze na akademiach
            ku czci. No to wtedy nie musiała wiedzieć co to jest MO, ale niwiedza nie
            tłumaczy karygodnego porównania - spokojny, ciebie jej wypowiedź wyraźnie nie
            poruszyła bo nie skomentowałeś meritum tylko styl. Różnimy się prawdopodobnie
            doświadczeniem co nie jest niczym niezwykłym, masz zapewne przewagę w innych
            dziedzinach i życzę Tobie, żebyś umiał korzystać ze swoich doświadczeń
            bez "mojego" zacietrzewienia.
        • Gość: jednorazowa Też tak uważam. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.02, 13:36
          hsps napisał:

> Jedyne co ci mogę życzyć to kontaktu z MO - może przy pomocy maszyny czasu,
          > twoje porównanie świadczy tylko o tym, że jesteś młodą, arogancką i
          zarozumiałą
          >
          > cipką - twoje porównanie jest kompletnie nie na miejscu.

Twoja arogancja i wulgaryzm przewyższa wulgaryzmy tychże opisywanych tutaj
          policjantów.
          Czyżbyś był bezrobotnym operatorem wózka widłowego ze stoczni na bezrobociu,
          ale za to z internetem.

Post Scriptum : Dziękuję za młoda : 1958 rok . Też tak uważam.
          • hsps Re: Też tak uważam. 30.09.02, 14:37
            > Czyżbyś był bezrobotnym operatorem wózka widłowego ze stoczni na bezrobociu,
            > ale za to z internetem.

Masz coś przeciwko operatorom wózków widłowych ??? Uważasz ich za coś
            gorszego ? Za wzór wulgaryzmu i prostactwa ?
            Jak na rzekomą Panią Psycholog bardzo ciekawe podejście.

O słowie "cipka" pisałem w odpowiedzi dla spokojnego - jako 44-letnia kobieta w
            najlepszych latach wiesz doskonale, że słowo to nie ma wydźwięku jednoznacznie
            wulgarnego, chyba, że miałaś za partnera operatora wózka ...........?

• lupin2 uHSPS rzadko sie odzywa ale jak się odezwie to ... 30.09.02, 19:04
              hsps napisał:

> Gość portalu: jednorazowa napisał(a):
              > > Czyżbyś był bezrobotnym operatorem wózka widłowego ze stoczni na bezroboci
              > u,
              > > ale za to z internetem.
              >
              > Masz coś przeciwko operatorom wózków widłowych ??? Uważasz ich za coś
              > gorszego ? Za wzór wulgaryzmu i prostactwa ?
              > Jak na rzekomą Panią Psycholog bardzo ciekawe podejście.

Nie trzeba być psychologiem aby przyjąć, że statystycznie można przyjąć, że
              operator wózka to może być człowiek wulgarny.

>
              > O słowie "cipka" pisałem w odpowiedzi dla spokojnego - jako 44-letnia kobieta
              w
              >
              > najlepszych latach wiesz doskonale, że słowo to nie ma wydźwięku
              jednoznacznie
              > wulgarnego, chyba, że miałaś za partnera operatora wózka ...........?
              >

A skąd wiesz, że ona to wie doskonale. A może nie wie.
              Moje zdanie na Twój temat po powyższym pisaniu jest szanowny HSPS takie samo,
              a nawet spadło pod dno. Prostactwo wobec kobiet zawsze mnie raziło. Ten
              Operator wózka to przy Tobie Tomasz Mann lub S. Lem.
              • hsps Re: uHSPS rzadko sie odzywa ale jak się odezwie t 30.09.02, 19:33
                lupin2 napisał:

> Nie trzeba być psychologiem aby przyjąć, że statystycznie można przyjąć, że
                > operator wózka to może być człowiek wulgarny.
                Ach lupin, jak miło. Statystycznie można również przyjąć, że emerytowany
                inżynier dorabiający w hotelu jako stróż jest zerem intelektualnym. Jednorazowa
                wybrała jednak inną grupę zawodową, żeby dać przykład. Statystycznie rzecz
                ujmując nie musiała wymieniać żadnej grupy skoro wszędzie może trafić się cham,
                ale skoro to zrobiła to znaczy, że odpowiada to jej pojęciu gradacji
                społecznej. Nie wykręcaj się tanią sztuczką ze statystyką bo schodzisz poniżej
                widłowego.

> A skąd wiesz, że ona to wie doskonale. A może nie wie.
                Przyjąłem, że jest kobietą rozgarniętą, a nie operatorką. Jeśli się myliłem to
                sorry.

> Moje zdanie na Twój temat po powyższym pisaniu jest szanowny HSPS takie
                > samo, a nawet spadło pod dno. Prostactwo wobec kobiet zawsze mnie raziło. Ten
                > Operator wózka to przy Tobie Tomasz Mann lub S. Lem.
                Prostactwo wobec kobiet ? Po pierwsze poczytaj jej wypowiedzi (prostactwo wobec
                mężczyzn nie jest prostactwem ?), po drugie wyjaśniłem, że nie było moim
                zamiarem wulgaryzowanie dyskusji, po trzecie ty jako ten ciężko prześladowany w
                latach komunizmu powinieneś zareagować na jej wypowiedź co do MO - jeśli tego
                nie zrobiłeś to twoje "przeżycia" jako opozycjonisty są nadal mitomańskim
                wymysłem. Pamiętasz jeszcze, a propos mitomanii, inne wątki, gdzie raz pisałeś
                o sobie w pierwszej osobie araz w trzeciej, zależnie od potrzeby - szkoła
                Urbana.

• hsps Re: do Lupina P.S. 30.09.02, 19:35
                  Ach i jeszcze się wzruszyłem Mannem i Lemem - tyle intelektualizmu, mein Gott!

• spokojny Re: do HSPS-a-chociaż szkoda słów 01.10.02, 08:01
                    hsps napisał:

> Ach i jeszcze się wzruszyłem Mannem i Lemem - tyle intelektualizmu, mein Gott!
                    >
                    Nie przesadzaj Pan. To były krzyżówkowe nazwiska abyś mógł sprawdzić w
                    dziecięcej encyklopedii, o co chodzi. To właściwe postępowanie wobec Panów,
                    którzy dzięki swoim wybitnym intelektom potrafią naubliżać kobietom.
                    • hsps Re: do HSPS-a-chociaż szkoda słów 01.10.02, 09:57
                      spokojny napisał:
                      > To właściwe postępowanie wobec Panów, którzy dzięki swoim wybitnym intelektom
                      > potrafią naubliżać kobietom.
                      Spokojny, przygotowałem dla Ciebie zbiór cytatów z postów jednorazowej - bez
                      komentarza:

"Jesteś kompletny psychopata...
                      Czy Ty pomiocie pijanego genetyka możesz zrozumieć,...
                      Ale każde takie Forum ma swojego wariata i Ty nim jesteś na tym Forum...
                      Szanowny osobniku o obniżonym IQ...
                      Widziałam (czytałam) wielu męskich neandertalczyków, jesteś jednym z tych z
                      rekordowo niskim czołem...
                      Lupin jesteś jednym z pseudointelektualnych dupków na tym Forum...
                      Dupek nie facet z Ciebie (o ile facet)...
                      JACEK, to po prostu zastraszony psychol z kompleksem "małego ptaszka"... "
                      • franekkk Re: 01.10.02, 10:01

daj spokój jednorazowemu
                        :))
                        a wogóle wszystkie rozmowy są nagrywane

--
                        nie liczy się rozmiar liczy się technika
                    • Gość: Zgred Re: do HSPS-a-chociaż szkoda słów IP: *.ih.utb.hb.se 01.10.02, 13:10
                      spokojny napisał:

> naubliżać kobietom.

JEBAC KOBIETY!
    • spokojny Policja siedzi za biurkiem. Nie chce pracować ! 01.10.02, 07:56
      Inny fakt za dzisiejszym Kurierem (str 24. dziś-wtorek).

Mężczyzna podejmował większą ilość gotówki. Wyszedł z banku i zauważył, że pod
      tynymi kołami znajdują się kolce. Czyli prawdopodobnie ktoś zamierza napaść w/g
      klasycznego scenariusz na "przebitą oponę".
      Co robi bohater zdarzenia. Ostawia jakąś scenkę roztargnienia i cofa się do
      banku. Tam dzwoni na Policję i wyraża gotowość robić za "wabika" i
      wystartować samochodem aby przy udziale Policji i złapać ewentualnych
      przestępców.
      A Policja co ? A Policja ma to w d---e ! Nie wykazanao żadnego zainteresowania
      tą sprawą w Pogotowiu Policyjnym.
      Może byli w barze mlecznym "Turysta", a tu ktoś psuje im komfort konsumpcji.
      Mają dobrego rzecznika prasowego , no i zastępcę więc to wystarczy.
      Pomogła mu eskorta banku manifestacyjnie odprowadzając go do auta.

• Gość: Rzecznik KMP Re: Policja siedzi za biurkiem. Nie chce pracować IP: 212.14.18.* 01.10.02, 09:33
        spokojny napisał:

> Inny fakt za dzisiejszym Kurierem (str 24. dziś-wtorek).
        >
        > Mężczyzna podejmował większą ilość gotówki. Wyszedł z banku i zauważył, że
        pod
        > tynymi kołami znajdują się kolce. Czyli prawdopodobnie ktoś zamierza napaść
        w/g
        >
        > klasycznego scenariusz na "przebitą oponę".
        > Co robi bohater zdarzenia. Ostawia jakąś scenkę roztargnienia i cofa się do
        > banku. Tam dzwoni na Policję i wyraża gotowość robić za "wabika" i
        > wystartować samochodem aby przy udziale Policji i złapać ewentualnych
        > przestępców.
        > A Policja co ? A Policja ma to w d---e ! Nie wykazanao żadnego
        zainteresowania
        > tą sprawą w Pogotowiu Policyjnym.

Wszystkie telefony do "Pogotowia Policyjnego" (997 czy 112) są nagrywane.
        Sprawdzimy, czy taka sytuacja miala miejsce. Jeżeli okaże się, że tak było -
        zostaną wyciągnięte konsekwencje w stosunku do policjanta przyjmującego
        zgłoszenie.
        • spokojny Dziekuję Rzecznikowi za normalną reakcję 01.10.02, 15:39
          Gość portalu: Rzecznik KMP napisał(a):

> spokojny napisał:
          >
          > > Inny fakt za dzisiejszym Kurierem (str 24. dziś-wtorek).
          > >
          > > Mężczyzna podejmował większą ilość gotówki. Wyszedł z banku i zauważył, że
          >
          > pod
          > > tynymi kołami znajdują się kolce. Czyli prawdopodobnie ktoś zamierza napaś
          > ć
          > w/g
          > >
          > > klasycznego scenariusz na "przebitą oponę".
          > > Co robi bohater zdarzenia. Ostawia jakąś scenkę roztargnienia i cofa się d
          > o
          > > banku. Tam dzwoni na Policję i wyraża gotowość robić za "wabika" i
          > > wystartować samochodem aby przy udziale Policji i złapać ewentualnych
          > > przestępców.
          > > A Policja co ? A Policja ma to w d---e ! Nie wykazanao żadnego
          > zainteresowania
          > > tą sprawą w Pogotowiu Policyjnym.
          >
          > Wszystkie telefony do "Pogotowia Policyjnego" (997 czy 112) są nagrywane.
          > Sprawdzimy, czy taka sytuacja miala miejsce. Jeżeli okaże się, że tak było -
          > zostaną wyciągnięte konsekwencje w stosunku do policjanta przyjmującego
          > zgłoszenie.

Zupełnie poważnie. Od wielu lat uważam, że szczecińska Policja ma szczęście do
          dobrych i rzeczowych Rzeczników. Odezwał się Pan konkretnie. Napisał
          konkretnie. Jak się to okaże nieprawdą przeproszę i mam nadzieję Kurier
          Szczeciński też.
          Liczy się sprawa. Bezpieczne miasto i państwo. Tu nie może być konfliktu.
          Musimy sobie pomagać.

• lupin2 Pan Zastępca. Uprzejmie proszę o odpowiedż. 02.10.02, 06:01
          Gość portalu: Rzecznik KMP napisał(a):

> spokojny napisał:
          >
          > > Inny fakt za dzisiejszym Kurierem (str 24. dziś-wtorek).
          > >
          > > Mężczyzna podejmował większą ilość gotówki. Wyszedł z banku i zauważył, że
          >
          > pod
          > > tynymi kołami znajdują się kolce. Czyli prawdopodobnie ktoś zamierza napaś
          > ć
          > w/g
          > >
          > > klasycznego scenariusz na "przebitą oponę".
          > > Co robi bohater zdarzenia. Ostawia jakąś scenkę roztargnienia i cofa się d
          > o
          > > banku. Tam dzwoni na Policję i wyraża gotowość robić za "wabika" i
          > > wystartować samochodem aby przy udziale Policji i złapać ewentualnych
          > > przestępców.
          > > A Policja co ? A Policja ma to w d---e ! Nie wykazanao żadnego
          > zainteresowania
          > > tą sprawą w Pogotowiu Policyjnym.
          >
          > Wszystkie telefony do "Pogotowia Policyjnego" (997 czy 112) są nagrywane.
          > Sprawdzimy, czy taka sytuacja miala miejsce. Jeżeli okaże się, że tak było -
          > zostaną wyciągnięte konsekwencje w stosunku do policjanta przyjmującego
          > zgłoszenie.

Panie Zastępca. Ucz się Pan pracy od Pana Rzecznika. Zamiast wykonywać
          konkretną robotę Pan tu spiskujesz na tym internecie i raczej nudę zabijasz niż
          pracujesz.
          Czy nie powinien Pan coś napisać na temat tego zajścia w "Turyście" ?.
          Czy wyjaśnił Pan tę sytuację?
          Czy Ci Panowie Policjanci winni podczas służby organizować zbiórki koleżeńskie
          w dwa, trzy, cztery samochody, co często robią. Czy to jest zgodne z
          Regulaminem?
          Są też inne miejsca zbiórek. Np : ok. 06.15 na stacji Aral (ul. 26 Kwietnia)
          prawie codziennie pije sobie kawkę , towarzysko pogadując załoga dwóch, trzech
          aut podatnika z napisem "Policja".Auta chowają z tyłu, aby nie było widać z
          ruchliwej ulicy.
          Czy to jest takie skomplikowane tak zarządzać zespołem ludzkim aby tenże
          pracował, czyli robił to za co mu płacą.
          Ta garstka nie dopilnowanych psuje przecież opinię pozostałym , pracującym.

• bbury Re: Pan Zastępca. Uprzejmie proszę o odpowiedż. 02.10.02, 16:01
            lupin2 napisał:

> Czy nie powinien Pan coś napisać na temat tego zajścia w "Turyście" ?.
            > Czy wyjaśnił Pan tę sytuację?

Skoro to nie była drogówka to wyjaśnia sprawę ktoś inny niż Zastępca. Jak
            rozumiem zastępca przekazał sprawę komu trzeba.
            I jeszcze jedno - policja to swoisty urząd - chyba temu nie zaprzeczych - a
            skoro tak to powienieneś wiedzeć że załatwienie takie sprawa to kwestia raczej
            tygo dnie niż dni więc pretensje - delikatnie rzecz mówieąc są przedwczesne ...

> Czy Ci Panowie Policjanci winni podczas służby organizować zbiórki
            koleżeńskie w dwa, trzy, cztery samochody, co często robią. Czy to jest zgodne
            z Regulaminem?
            > Są też inne miejsca zbiórek. Np : ok. 06.15 na stacji Aral (ul. 26 Kwietnia)
            > prawie codziennie pije sobie kawkę , towarzysko pogadując załoga dwóch,
            trzech
            > aut podatnika z napisem "Policja".Auta chowają z tyłu, aby nie było widać z
            > ruchliwej ulicy.
            > Czy to jest takie skomplikowane tak zarządzać zespołem ludzkim aby tenże
            > pracował, czyli robił to za co mu płacą.
            > Ta garstka nie dopilnowanych psuje przecież opinię pozostałym , pracującym.

Zapisz numery i podaj. Jak nic się nie stanie dopiero narzekaj. Szczecin to nie
            Kozia Wóla z 1 radiwozem dlatego dla znalezienia "żłych" potrzeba bardziej
            szczegółowych danych niż "kilka radiowozów"

Pozdro.
            • Gość: jednorazowa jedzą, piją, lulki palą w Policji swoboda.Zastępca IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.10.02, 18:58
              bbury napisał:

> lupin2 napisał:
              >
              > > Czy nie powinien Pan coś napisać na temat tego zajścia w "Turyście" ?.
              > > Czy wyjaśnił Pan tę sytuację?
              >
              > Skoro to nie była drogówka to wyjaśnia sprawę ktoś inny niż Zastępca. Jak
              > rozumiem zastępca przekazał sprawę komu trzeba.
              > I jeszcze jedno - policja to swoisty urząd - chyba temu nie zaprzeczych - a
              > skoro tak to powienieneś wiedzeć że załatwienie takie sprawa to kwestia
              raczej
              > tygo dnie niż dni więc pretensje - delikatnie rzecz mówieąc są
              przedwczesne ...
              >
              > > Czy Ci Panowie Policjanci winni podczas służby organizować zbiórki
              > koleżeńskie w dwa, trzy, cztery samochody, co często robią. Czy to jest
              zgodne
              > z Regulaminem?
              > > Są też inne miejsca zbiórek. Np : ok. 06.15 na stacji Aral (ul. 26 Kwietn
              > ia)
              > > prawie codziennie pije sobie kawkę , towarzysko pogadując załoga dwóch,
              > trzech
              > > aut podatnika z napisem "Policja".Auta chowają z tyłu, aby nie było widać
              > z
              > > ruchliwej ulicy.
              > > Czy to jest takie skomplikowane tak zarządzać zespołem ludzkim aby tenże
              > > pracował, czyli robił to za co mu płacą.
              > > Ta garstka nie dopilnowanych psuje przecież opinię pozostałym , pracującym
              > .
              >
              > Zapisz numery i podaj. Jak nic się nie stanie dopiero narzekaj. Szczecin to
              nie
              >
              > Kozia Wóla z 1 radiwozem dlatego dla znalezienia "żłych" potrzeba bardziej
              > szczegółowych danych niż "kilka radiowozów"
              >
              > Pozdro.

Jesteś dziwny. Użyto tu słowo " Zastępca PROSZĘ o odpowiedż".
              A Ty aż się gotujesz nerwicznie.
              Widocznie jest jakiś powód, nie twierdzę, że zły , może pozytywny.
              Odpowiadasz w każdym razie za pana Zastępcę. Jesteś Rzecznikiem zastępcy?
              Ja będę popierała tych,którzy uważają, że Zastępca winien odpowiedzieć w tej
              kwestii. Nawet poinformować czego grzeczność wymaga, że "..sprawa jest jeszcze
              w toku wyjaśniania, że spodziewa się, że do dnia .... itp".
              W każdym razie nie Ty. Inaczej jest klasycznym dyskutantem , a nie człowiekiem
              czynu.
              Do znalezienia "złych" potrzebny jest dobry zarządca (dowódca w Policji) , a
              takiego poznaje się również po zachowaniu. Rzecznik KWP napisał : dziękuję
              wyjaśnię , odpowiem.
              A Zastępca zaginął w tym temacie.
              Twierdzisz, że do znalezienia "złych" potrzebne są bardziej szczegółowe dane.
              Ja wielokrotnie tego doświadczałam. Zgłoś na Policji, daj dowody i przyprowadż
              przestępcę. Inaczej zza biurka tyłeczka nie ruszą.
              A z Policją jest przeciętnie, z bezpieczeństwem żle i jak jedzą sobie i piją
              kawki i lulki palą na służbie to nie może być dobrze.

A wogóle to Szczecin , który w chwili obecnej traci już nawet klub "Pogoń"
              jest "kozią wólką". Chociaż będę głosowała tak , aby nie był.
              • bbury Re: jedzą, piją, lulki palą w Policji swoboda.Zas 03.10.02, 12:32

> Jesteś dziwny. Użyto tu słowo " Zastępca PROSZĘ o odpowiedż".
                > A Ty aż się gotujesz nerwicznie.
                Być może jestem dziwny bo potrafię odpowiadać bez odwego gotowania nerwicznego
                (cokolwiek by to było :)
                Zauważyłaś "proszę" a nie dostrzegałaś "Panie Zastępca. Ucz się Pan pracy od
                Pana Rzecznika. " Dziwna wybiórczość.

> Widocznie jest jakiś powód, nie twierdzę, że zły , może pozytywny.
                Z pewnością jest - nie lubię gdy traktuje się poważnych ludzi jak jakichś
                burków.

> Odpowiadasz w każdym razie za pana Zastępcę. Jesteś Rzecznikiem zastępcy?
                Nie odpowiadam za Zastępcę - po prostu piszę to co wynika z jego wcześniejszych
                wypowiedzi a czego jak widać niektórzy nie dostrzegają lub nie chcą widzieć...

> Ja będę popierała tych,którzy uważają, że Zastępca winien odpowiedzieć w tej
                > kwestii. Nawet poinformować czego grzeczność wymaga, że "..sprawa jest
                jeszcze
                Obiecał że to zrobi i z pewnością tak się stanie. Jeszcze nigdymnie nie zawiódł
                i nie widzę podstaw myśłeć że tak się stanie tym razem. Zrobi to jednajk w
                swoim czasie i trzeba to zrozumieć.

> w toku wyjaśniania, że spodziewa się, że do dnia .... itp".
                Owszem nie zaszkodziłoby ale może po prostu jeszcze tego nie wie nie chce żeby
                mu ktoś zarzucał że kłamie. A na tym forum jak widać nie jest to dziwne. Nawet
                gdy ma się dobrą wolę niektórzy spróbują cię zmieszać z błotem. Cóż schodzi ono
                na psy...

> W każdym razie nie Ty. Inaczej jest klasycznym dyskutantem , a nie
                człowiekiem czynu.
                Jedno nie wyklucza drugiego. Można poforumować i zrobić swoje.

> Twierdzisz, że do znalezienia "złych" potrzebne są bardziej szczegółowe dane.
                > Ja wielokrotnie tego doświadczałam. Zgłoś na Policji, daj dowody i
                przyprowadż > przestępcę. Inaczej zza biurka tyłeczka nie ruszą.
                > A z Policją jest przeciętnie, z bezpieczeństwem żle i jak jedzą sobie i piją
                > kawki i lulki palą na służbie to nie może być dobrze.
                A obywatele gdy mają złożyć zeznania "rozmyśłają się", wzywania policji
                i "donoszenie" jest w złym tonie itd. A niby skąd policja ma wedzieć o
                nieprawidłowaościach jak nie od obywateli ??? Chcesz państwa policyjnego gdzie
                pod każdym krzesłem siedzi agent i donosi władzy. ? Osobiście wolę
                społeczeństwo obywatelskie w którym każdy widzący nieprawidłowść daje władzy
                samsę wykoania swojej roboty. Wiem że to mo w dużej częsci marzenie i długo
                potrwa zanim tak się ztanie po postPRLowska mentalnośc że Policja to wróg cały
                czas ciąży w umysłach ludzi...

>
                > A wogóle to Szczecin , który w chwili obecnej traci już nawet klub "Pogoń"
                > jest "kozią wólką". Chociaż będę głosowała tak , aby nie był.
                Jeśli rzeczywiście tak uważasz to głosowanie nic nie pomoże... Szczytem
                naiwoności byłoby wierzyć że jakieś marne wyobory w koziej wólce samorządowe są
                stanie zmienić ją w metropolię.

Pozdro
          • zastepca Re: Pan Zastępca. Uprzejmie proszę o odpowiedż. 02.10.02, 19:12
            lupin2 napisał:

> Panie Zastępca. Ucz się Pan pracy od Pana Rzecznika. Zamiast wykonywać
            > konkretną robotę Pan tu spiskujesz na tym internecie i raczej nudę zabijasz
            niż pracujesz.
            Raczej nudy nie zabijam tylko poświęcam swój prywatny czas. Gdy mam możliwość
            to na pytania odpowiadam w czasie godzin służbowych ( jest to mój obowiązek
            służbowy mogę również odpowiadać telefonicznie zapraszam tel. 82-13-092 w godz.
            8.00-16.00). W większości forum przeglądam z najpiękniejszego miasta w
            województwie tj. z Gryfina, gdzie mam zaszczyt mieszkać ( oczywiście po pracy).

> Czy nie powinien Pan coś napisać na temat tego zajścia w "Turyście" ?.
            > Czy wyjaśnił Pan tę sytuację?
            > Czy Ci Panowie Policjanci winni podczas służby organizować zbiórki
            koleżeńskie
            >
            > w dwa, trzy, cztery samochody, co często robią. Czy to jest zgodne z
            > Regulaminem?
            > Są też inne miejsca zbiórek. Np : ok. 06.15 na stacji Aral (ul. 26 Kwietnia)
            > prawie codziennie pije sobie kawkę , towarzysko pogadując załoga dwóch,
            trzech
            > aut podatnika z napisem "Policja".Auta chowają z tyłu, aby nie było widać z
            > ruchliwej ulicy.
            > Czy to jest takie skomplikowane tak zarządzać zespołem ludzkim aby tenże
            > pracował, czyli robił to za co mu płacą.
            > Ta garstka nie dopilnowanych psuje przecież opinię pozostałym , pracującym.
            Co do baru Turysta jest prowadzone postępowanie wyjaśniające. Aktualnie
            policjantów przesłuchuje Inspektorat Komendanta Miejskiego Policji w
            Szczecinie. Z tego co wiem prawdopodobnie jest rozbieżność w dacie tzn.
            zajście miało miejsce ale 25 września a nie 24 co jest oczywiście bez różnicy.
            Gdy zostanie zakończone na pewno nie omieszkam powiadomić.
            Ponadto mam prośbę aby nie wysyłać wiadomości na pocztę na forum, gdyż dostaję
            same wirusy ( nie wiem czy to złośliwie ale musiałem formatować twardziela)
            proszę wszelkie pytania wysyłać na adres srd@szczecin.kwp.gov.pl.
            Odnośnie stacji Aral sprawdzę jest to już druga informacja w pierszej
            występowały inne godziny.

• lupin2 Dziękuję. 02.10.02, 20:07
              Dziękuję za informację, że sprawa jest wyjasniana i w ogóle jest " w sferze
              zainteresowania".
            • lupin2 Pan Zastępca. Jak tam postepowanie wyjaśniające ? 06.10.02, 07:03
              zastepca napisał:

> lupin2 napisał:
              >
              > Co do baru Turysta jest prowadzone postępowanie wyjaśniające. Aktualnie
              > policjantów przesłuchuje Inspektorat Komendanta Miejskiego Policji w
              > Szczecinie. Z tego co wiem prawdopodobnie jest rozbieżność w dacie tzn.
              > zajście miało miejsce ale 25 września a nie 24 co jest oczywiście bez
              różnicy.
              > Gdy zostanie zakończone na pewno nie omieszkam powiadomić.

Dzień Dobry. Jak tam tzw " postępowanie wyjaśniające" ?

• Gość: Ozi ReDo Zastępcy. łyse opony czekam na odpowiedz IP: *.net.iton.pl 07.10.02, 15:35
              Dziś kolega powiedzial mi otej stronie mam pytanie panie zastepco:
              kilka dni temu drogówka to jest focus184 zatrzymał mnie i policjanci zabrali
              mi dowod rejestracyjny fakt moj maluch jest w oplakanym stanie, miedzy innymi
              za łyse opony
              Z tym ze w tym radiowozie są jeszcze gorsze od moich na moją uwage ze wasz są
              łyse jak w formule policjanci to przemilczeli ale nie dostalem mandatu choc na
              poczatku chcieli mi dac 100zl.
              Jak to jest ze innych karacie a sami macie lyse gumy a pozniej dochodzi do
              wypadków cos tu nie gra prawda?
              Chodze do Samochodówki i troche znam sie na oponach a TWI w 184 dawno temu
              zginol ciekawe czy inne są lepsze postaram sie przypatrzec i napisac jak cos
              zobacze
              • Gość: Zastępca Re: ReDo Zastępcy. łyse opony czekam na odpowiedz IP: *.gryfino.sdi.tpnet.pl 07.10.02, 19:31
                Gość portalu: Ozi napisał(a):

> Dziś kolega powiedzial mi otej stronie mam pytanie panie zastepco:
                > kilka dni temu drogówka to jest focus184 zatrzymał mnie i policjanci zabrali
                > mi dowod rejestracyjny fakt moj maluch jest w oplakanym stanie, miedzy innymi
                > za łyse opony
                > Z tym ze w tym radiowozie są jeszcze gorsze od moich na moją uwage ze wasz są
                > łyse jak w formule policjanci to przemilczeli ale nie dostalem mandatu choc
                na
                > poczatku chcieli mi dac 100zl.
                > Jak to jest ze innych karacie a sami macie lyse gumy a pozniej dochodzi do
                > wypadków cos tu nie gra prawda?
                > Chodze do Samochodówki i troche znam sie na oponach a TWI w 184 dawno temu
                > zginol ciekawe czy inne są lepsze postaram sie przypatrzec i napisac jak cos
                > zobacze
                W dniu 4 października przeprowadzono przegląd opon w samochodach policyjnych.
                Opony zużyte niezwłocznie zostaną wymienione na 30 pojazdów w 2 należy wymienić
                opony ( w tym jest HPW A184). Do wymiany opon pojazdy te nie wyjadą z bazy.
                • lupin2 Re: ReDo Zastępcy. łyse opony czekam na odpowiedz 07.10.02, 19:55
                  Gość portalu: Zastępca napisał(a):

> Gość portalu: Ozi napisał(a):
                  >
                  > > Dziś kolega powiedzial mi otej stronie mam pytanie panie zastepco:
                  > > kilka dni temu drogówka to jest focus184 zatrzymał mnie i policjanci zabra
                  > li
                  > > mi dowod rejestracyjny fakt moj maluch jest w oplakanym stanie, miedzy inn
                  > ymi
                  > > za łyse opony
                  > > Z tym ze w tym radiowozie są jeszcze gorsze od moich na moją uwage ze wasz
                  > są
                  > > łyse jak w formule policjanci to przemilczeli ale nie dostalem mandatu cho
                  > c
                  > na
                  > > poczatku chcieli mi dac 100zl.
                  > > Jak to jest ze innych karacie a sami macie lyse gumy a pozniej dochodzi do
                  >
                  > > wypadków cos tu nie gra prawda?
                  > > Chodze do Samochodówki i troche znam sie na oponach a TWI w 184 dawno temu
                  >
                  > > zginol ciekawe czy inne są lepsze postaram sie przypatrzec i napisac jak c
                  > os
                  > > zobacze
                  > W dniu 4 października przeprowadzono przegląd opon w samochodach policyjnych.
                  > Opony zużyte niezwłocznie zostaną wymienione na 30 pojazdów w 2 należy
                  wymienić
                  >
                  > opony ( w tym jest HPW A184). Do wymiany opon pojazdy te nie wyjadą z bazy.

Brawa za decyzję ale przede wszystkim brawa dla Ozi za to , że nie będą po
                  ulicach jeżdziły pojazdy stwarzające zagrożenie dla zdrowia i życia ludzi.
                  A swoją drogą kto dostanie mandat ?
    • Gość: Ogórek Re: Prostactwo wśród Policjantów.ZASTĘPCA ! IP: *.bondi.pl 02.10.02, 17:46
      Jebać polichje w dópe, kurwa jego mac!!!!
      • bbury Re: Prostactwo wśród Policjantów.ZASTĘPCA ! 03.10.02, 12:17
        Gość portalu: Ogórek napisał(a):

> Jebać polichje w dópe, kurwa jego mac!!!!

Naucz się najepierw polskiego i odrobiny kultury a potem pisemnie wyreżaj swoje
        przemyślenia.
      • bbury Re: Prostactwo wśród Policjantów.ZASTĘPCA ! 03.10.02, 12:18
        Gość portalu: Ogórek napisał(a):

> Jebać polichje w dópe, kurwa jego mac!!!!

Naucz się najepierw polskiego i odrobiny kultury a potem pisemnie wyrażaj swoje
        przemyślenia.
        • Gość: Purysta Re:bbur(ak) IP: *.ih.utb.hb.se 11.10.02, 14:04
          Ty tez, zanim bedziesz innym zwracac uwage.
          • spokojny Re:Purysta, złośliwy, współczujący i............. 11.10.02, 15:04
            Gość portalu: Purysta napisał(a):

> Ty tez, zanim bedziesz innym zwracac uwage.

O, tym razem Purysta. Rozmowy z Tobą można zacząć ale jak masz na imię.
            Zdecyduj się.
            • Gość: 007 Re:Purysta, złośliwy, współczujący i............. IP: *.ih.utb.hb.se 11.10.02, 15:06
              Mow mi Bond, James Bond
    • lupin2 Sz. Panie ZASTĘPCA, znowu Policja nie pracuje ! 13.10.02, 14:42
      Dzisiaj. Niedziela. Pojechałem z okazji pierwszego sniegu na wycieczkę
      rowerową. Wojska Polskiego auta stoją na samych ścieżkach rowerowych. Obok
      przejeżdzają Policjanci w radiowozach i nie reagują.Nawet w tych przypadkach
      gdy kierowca właśnie wsiada lub wysiada z auta postawionego na środku ścieżki.
      I żeby to nie miał gdzie. Pusto pełno miejsca do zaparkowania.
      Policja nie pracuje. Siedzi sobie w cieplutkich autkach i po co ma moknąć.
      Tylko wezwania , no i predkość bo dorobic można.
      • Gość: jednorazowa To samo dzisiaj na Piastów. Na co ja płacę podatki IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 20:54
        Czy to tak trudno zaprowadzić porządek w ruchu drogowym ? W czym problem.
        Wystarczy konsekwentnie pracować przez kilka miesięcy. A nie usuwać autka tylko
        u znajomków piastujących funkcje szefów ochrony hoteli, biur itp itd.
        Niech zacznie tym rządzić kobieta, ale nie jako zastępca tylko jako szef.
        Zobaczycie jaki będzie porządeczek chłopcy
      • _skuter_ Re: Sz. Panie ZASTĘPCA, znowu Policja nie pracuje 14.10.02, 10:51
        eee i tak najzabawniej jest jak jedzie sobie w nocy rowerzysta bez swiatel,
        mija go radiowoz i nic.
        Ale to nic dziwnego, w koncu jesli gosc nie ma swiatel to policja go nie widzi:)
    • Gość: Pieszy Re: Prostactwo wśród Policjantów.ZASTĘPCA ! IP: *.visp.energis.pl 13.10.02, 17:12
      Jest niedziela, godz. 15.18.
      Stoję na skrzyżowaniu Felczaka i Montecasino, mam zamiar przejść na przejściu
      dla pieszych przez jezdnię.
      Nagle od strony Niedziałkowskiego wpada na pasy W 120!
      Ni zwalniając nawet pokonuje skrzyżowanie lekko 80 na godzinę!
      Na przejściu jak to na Szczecińskich jezdniach - kałuża wody.
      Zostaję ochlapany błotem przez facetów, którym daję forsę na egzystencję
      ich samych i ich rodzin!!!
      Jeśli w tym czasie W120 nie był w żadnej "akcji"
      to mam zamiar przy najbliższej okazji zorganizować czynną napaść z użyciem
      błota!
      • spokojny ZASTĘPCA ! A już myslałem, że tylko ja mam złe ... 13.10.02, 17:24
        Gość portalu: Pieszy napisał(a):

> Jest niedziela, godz. 15.18.
        > Stoję na skrzyżowaniu Felczaka i Montecasino, mam zamiar przejść na przejściu
        > dla pieszych przez jezdnię.
        > Nagle od strony Niedziałkowskiego wpada na pasy W 120!
        > Ni zwalniając nawet pokonuje skrzyżowanie lekko 80 na godzinę!
        > Na przejściu jak to na Szczecińskich jezdniach - kałuża wody.
        > Zostaję ochlapany błotem przez facetów, którym daję forsę na egzystencję
        > ich samych i ich rodzin!!!
        > Jeśli w tym czasie W120 nie był w żadnej "akcji"
        > to mam zamiar przy najbliższej okazji zorganizować czynną napaść z użyciem
        > błota!

A już myślałem , że tylko kilka osób ma złe zdanie o Policji. Pan Zastępca
        jakby jakoś ucichł ostatnio. Może wziął sie do roboty zamiast pisać po
        internecie.
        • Gość: hacolis Re: ZASTĘPCA ! A już myslałem, że tylko ja mam zł IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 00:14
          spokojny napisał:

> A już myślałem , że tylko kilka osób ma złe zdanie o Policji. Pan Zastępca
          > jakby jakoś ucichł ostatnio. Może wziął sie do roboty zamiast pisać po
          > internecie

Tacy jak on w weekend mają wolne, to przecież szlachta w policji ;-)
    • Gość: Renata Lenistwo wśród Policjantów (bez tekstu) IP: 212.14.60.* 14.10.02, 10:37
      • Gość: jerzy przestańcie się czepiać ....... IP: *.osowo.pl 14.10.02, 11:27
        przestańcie się czepiać .......z-cy !!!

Bo zaczeliście nagonkę a naprawdę wiela razy na forum nam wyjaśnia, pomaga i
        interweniuje. Wiele spraw dzięki temu że jest tu na forum ujrzało światło
        dzienne i zostało wyjaśnione.

Tych co źle pracują należy napiętnować i zwalniać ale gdy ktoś od siebie
        więcej incjatywy pokazuje i ma chwilę przerw ( ma takie prawo ) na Forum to
        nie znaczy,że trzeba na Niego robić nagonkę.

Ja Tam nadal / nie tylko od święta Policji jeszcze raz dziękuję Panu Z-cy za
        działanie na Forum Gazety Szczecin i proszę o dalsze działania , pisanie .
        • Gość: hacolis Re: przestańcie się czepiać ....... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 19:21
          Gość portalu: jerzy napisał(a):

> przestańcie się czepiać .......z-cy !!!
          Nikt się go nie czepia, ale on oprócz pisania tutaj nie robi za wiele, jak widać

> Tych co źle pracują należy napiętnować i zwalniać ale gdy ktoś od siebie
          > więcej incjatywy pokazuje i ma chwilę przerw ( ma takie prawo ) na Forum to
          > nie znaczy,że trzeba na Niego robić nagonkę
          A czy ja tam wiem jak on pracuje?, a czy czepianie się tych "krawężników" co to
          piją kawkę na Aralu, nie jest czepianiem się? Ciekawe ile kawek Zastępca wypija
          dziennie siedząc przed komputerem w pracy? Po co mu takie donosy, niech lepiej
          sam pojeździ po mieście i sprawdzi jak pełnią służbę

> Ja Tam nadal / nie tylko od święta Policji jeszcze raz dziękuję Panu Z-cy za
          > działanie na Forum Gazety Szczecin i proszę o dalsze działania , pisanie
          Ja tam myślę, że prawdziwi policjanci są na ulicy, a nie za biurkami i im
          dziękuję za pracę, a pan Zastępca niech się lepiej za robotę weźmie - wide
          artykuł "Bronię i piję" zamieszczony w NIE Nr 40/2002
          • Gość: JACEK Re: przestańcie się czepiać ....... IP: 64.9.159.* 14.10.02, 19:42
            Podtrzymam co juz wczesniej napisalem !!!
            www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=70&w=3215984
            • lupin2 Gość cytuje samego siebie.Jak to się nazywa? 14.10.02, 20:00

> Podtrzymam co juz wczesniej napisalem !!!
              > <a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?
              f=70&w=3215984"ta
              > rget="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=70&w=3215984</a>

To już tak bardzo Ci odbiło, że cytujesz samego siebie.
              • Gość: JACEK Re: Gość cytuje samego siebie.Jak to się nazywa? IP: 64.9.159.* 14.10.02, 20:58
                lupin2 napisał:

>
                > > Podtrzymam co juz wczesniej napisalem !!!
                > > <a href="<a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?
                > "target="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?</a>
                > f=70&w=3215984"ta
                > > rget="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=70&w=3215
                > 984</a>
                >
                > To już tak bardzo Ci odbiło, że cytujesz samego siebie.
                Ty lupin idz se kup jakie BMW , balonie . ;-)))))))))))))
                • Gość: jednorazowa Psychol znowu szaleje. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.02, 09:02

> lupin2 napisał:
                  >
                  > > Gość portalu: JACEK napisał(a):
                  > >
                  > > > Podtrzymam co juz wczesniej napisalem !!!
                  > > > <a href="<a href="<a href="www2.gazeta.pl/forum/794674,3
                  >
                  0353,794652.html?"target="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html
                  > ?</a>
                  > > "target="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?</a&#
                  > 62
                  > > f=70&w=3215984"ta
                  > > > rget="_blank">www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=70&w
                  > =3215
                  > > 984</a>
                  > >
                  > > To już tak bardzo Ci odbiło, że cytujesz samego siebie.
                  > Ty lupin idz se kup jakie BMW , balonie . ;-)))))))))))))

Czy Ty kolego wiesz o czym jest ten wątek.
                  Spadaj stąd z tymi Twoimi niezaspokojonymi urojeniami.
                  Mówimy tu o szczecińskiej Policji.

Pewnie nie musi iść do salonu gdyż dealer przyjeżdza do niego. A Ty Panie z
                  Żabowa zazdrościsz.
          • Gość: Mr X Re: przestańcie się czepiać ....... IP: *.net.iton.pl 14.10.02, 21:50
            Bravo dla hacliosa widze ze wie w czym rzecz tak trzymac policja powinna byc
            na ulicy a nie za cieplym biurkiem.
            • Gość: jednorazowa Policja- do pracy ! Moje doświadczenia IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.02, 09:08
              Gość portalu: Mr X napisał(a):

> Bravo dla hacliosa widze ze wie w czym rzecz tak trzymac policja powinna byc
              > na ulicy a nie za cieplym biurkiem.

Spróbuję uzupełnić. Nie wiem czy się zgodzicie ze mną.
              Policja powinna być na ulicy i to szcególnie w miejscach gdzie jest
              niebezpiecznie, a nie dla telewizji i publiki przeważnie w oświetlonych
              miejscach koło bramy portowej.
              Nie naliczę ile razy uciekałam bez torebki. Dobiegałam do komisariatu. A
              tam : "Policjant dyżurny :spokojnie, proszę o Pani dowód osobisty.
              Ja: Ależ Panowi e,.. tam taki bandyta wyrwał mi . On tam jeszcze chyba jest.
              Policjant : mówiłem Pani. Proszę o dowód osobisty."

Nie znacie tego z własnych doświadczeń?
              A co Pan na to Panie Zastępca? I niech Pan się nie denerwuje ale Pan chce
              rozmawiać na ten temat i to jest OK.
              • bbury Re: Policja- do pracy ! Moje doświadczenia 15.10.02, 10:20
                Chyba niektórym z Was coś się pokiełbasiło. Zastępca zajmuje się drogówką. Jest
                zatem tylko trybem w maszynie. I owszem, nie jest takim całkiem malutkim
                trybikiem ale takim który wprowadza w ruch kilka innych. Obiecał nam
                interweniować w sprawach dotyczących drogówki i bezpieczeństwa na drogach.

Jeśli macie pretensje do całego systemu piszcie lepiej do ministra Janika
                (MSWiA) oraz jego kolegów w sejmie. Dajcie Zastępcy realizować jego zadania i
                realizować to co do niego należy a nie każcie mu zmieniać całej policji...
                Nic prostszego niż pod anonimowym nickiem wyzywać albo w inny sposób atakować
                osobę która nie bała się przyznać do tego czym się zajmuje i jaki ma cel.
                A jeśli macie coś przeciwko jego osobie lub instytucji piszcie przynajmniejw
                cywilizowany sposób i z odrobiną argumantacji...
                • Gość: hacolis Re: Policja- do pracy ! Moje doświadczenia IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 16.10.02, 00:53
                  bbury napisał:

> Chyba niektórym z Was coś się pokiełbasiło. Zastępca zajmuje się drogówką.
                  Nic się nie pokiełbasiło. Dla mnie policjant jest policjantem, nie jest ważne
                  czy jest z drogówki, czy z jakiejś prewencji, czy licho wie skąd. Chciałbym
                  liczyć na jego pomoc w razie potrzeby i nie będę patrzył jaką ma czapkę, więc
                  skoro Zastępca zabiera tu głos to musi się liczyć z tym, że wypowiada się w
                  imieniu całej policji szczecińskiej, a nie tylko drogówki.

> Jeśli macie pretensje do całego systemu piszcie lepiej do ministra Janika
                  > (MSWiA) oraz jego kolegów w sejmie. Dajcie Zastępcy realizować jego zadania i
                  > realizować to co do niego należy a nie każcie mu zmieniać całej policji...
                  Jakoś Janik i inni nie zabierają tu głosu, w przeciwieństwie do Zastępcy, a
                  jakież to zadania on tu realizuje? - co robi, acha - zbiera donosy

> Nic prostszego niż pod anonimowym nickiem wyzywać albo w inny sposób atakować
                  > osobę która nie bała się przyznać do tego czym się zajmuje i jaki ma cel.
                  > A jeśli macie coś przeciwko jego osobie lub instytucji piszcie przynajmniejw
                  > cywilizowany sposób i z odrobiną argumantacji...
                  Moim zdaniem, jak ktoś coś ma do policjantów, to niech lepiej sam zgłosi sprawę
                  np. do samego komendanta policji, a nie pisze tu na forum publicznym , właśnie
                  pod jakimś nickiem i niejednokrotnie może po prostu pisząc nieprawdę, bo mu np.
                  policjanci dali mandat i ich nie lubi
                  • lupin2 Lenie do roboty! Moje doświadczenia 16.10.02, 05:24
                    Gość portalu: hacolis napisał(a):

> bbury napisał:
                    >
                    > > Moim zdaniem, jak ktoś coś ma do policjantów, to niech lepiej sam zgłosi
                    sprawę
                    >
                    > np. do samego komendanta policji, a nie pisze tu na forum publicznym ,
                    właśnie
                    > pod jakimś nickiem i niejednokrotnie może po prostu pisząc nieprawdę, bo mu
                    np.
                    >
                    > policjanci dali mandat i ich nie lubi

Zgłaszałem takie rzeczy u komendanta (dokładnie u oficera dyżurnego). Olewają.
                    W zasadzie nie pisałbym i tu gdyby nie to, że Pan Zastępca wzruszał mnie do łęz
                    pytając i dyskutując wraz z częścią forumową od "lukrowanych zabaw" jak tu
                    dojść do ideału na szczecińskich dorgach, bo jest już prawie idealnie.
                    Wkurzyło mnie to z uwagi gdyż było to tworzenie rzeczywistości wirtualnej. Już
                    nie dużo brakowało a dowiedziałbym się, że Policjanci nie biorą w łapę co jest
                    plagą.
                    Interweniowałem, bo jest żle a jedynie medialnie rzezcywisty stan się
                    koloryzuje. Policja to lenie. A mnie jest obojetne , czy drogowa czy
                    kryminalna. Chociaż współczuję tej kryminalnej gdy widzę jak "chłopcy
                    radarowcu" grzeja się w "ciepełku" na stacjach beznzynowych pijąc gratisową
                    kawę, obgadując przełożonych z młodymi dziewczętami z tychże stacji. Jedni i
                    drudzy w tym czasie mają płacone.
                    Kiedyś taka zbieranina ( w zimie) stała sobie przy kawce. A wyjazd i wjazd ze
                    stacji nie był posypany piaskiem. Kilka aut w padło w poślizg wjeżdzając na
                    stację, kilka nie mogło zniej wyjechać. A Policja i obsługa stacji piła kawkę
                    zgodnie w "ciepełku".
                    • Gość: Jurek Re: Lenie do roboty! Moje doświadczenia IP: *.agro.ar.szczecin.pl 16.10.02, 10:22
                    • Gość: jerzy Re: Lenie do roboty! Moje doświadczenia IP: *.osowo.pl 16.10.02, 11:30
                      lupin2 napisał:

> Kiedyś taka zbieranina ( w zimie) stała sobie przy kawce. A wyjazd i wjazd
                      ze
                      > stacji nie był posypany piaskiem. Kilka aut w padło w poślizg wjeżdzając na
                      > stację, kilka nie mogło zniej wyjechać. A Policja i obsługa stacji piła
                      kawkę
                      > zgodnie w "ciepełku".
                      Jak sam podajesz to jest historia / zima /.
                      Poprostu na drugi raz nie zajeżdżaj do takiej stacji gdzie nie mają piasku ?
                      lub chęci do sprzątania śniegu ( jest tyle innych gdzie jest odśnieżone ).
                      A że piją kawę to może i dobrze ! to też są ludzie, którzy potrzebują chwilę
                      przerwy/odpoczynku. nawet rozmawiając z młodymi dziewczynami.

TRZEBA BY NOWY TEMAT STWORZYĆ: PROSTACTWO WŚRÓD FORUMOWICZÓW ;)))
                      • spokojny Jedni i drudzy olewali swoją pracę . 16.10.02, 14:16
                        Gość portalu: jerzy napisał(a):

> lupin2 napisał:
                        >
                        > > Kiedyś taka zbieranina ( w zimie) stała sobie przy kawce. A wyjazd i wjazd
                        >
                        > ze
                        > > stacji nie był posypany piaskiem. Kilka aut w padło w poślizg wjeżdzając n
                        > a
                        > > stację, kilka nie mogło zniej wyjechać. A Policja i obsługa stacji piła
                        > kawkę
                        > > zgodnie w "ciepełku".
                        > **********************************
                        > Jak sam podajesz to jest historia / zima /.
                        > Poprostu na drugi raz nie zajeżdżaj do takiej stacji gdzie nie mają piasku ?
                        > lub chęci do sprzątania śniegu ( jest tyle innych gdzie jest odśnieżone ).
                        > A że piją kawę to może i dobrze ! to też są ludzie, którzy potrzebują chwilę
                        > przerwy/odpoczynku. nawet rozmawiając z młodymi dziewczynami.
                        >
                        > TRZEBA BY NOWY TEMAT STWORZYĆ: PROSTACTWO WŚRÓD FORUMOWICZÓW ;)))

Ty jesteś chory, czy o drogę pytasz?
                        Czy Ty nie rozumiesz, że jedne lenie Policjanci- zamiast pracować, z leniami -
                        obsługą stacji zamiast posypywać oblodzony wyjazd okradały pijąc kawę : pierwsi
                        podatnika, drudzy prywatnych właścicieli. To miałeś na myśli ?
                        A tak wogóle to trzeba być mało rozumnym aby nie rozumieć, że Ci Policjanci
                        powinni dać za niepozypanie wyjazdu mandat obsłudze odpowiedzialnej !
                        Rozumiesz !
                        Ani jedni , ani drudzy nie wykonywali swoich obowiązków.
                        Odpoczynek należy się wówczas kiedy jest to możliwe i właśnie tak naprawdę nie
                        ma co robić.
                        Nadzieję jednak wzbudza fakt, że jesteś tu oryginalny (delikatnie to
                        określając) w tym wątku.

• Gość: jerzy dziękuję IP: *.osowo.pl 16.10.02, 14:21
                          spokojny napisał:

Nadzieję jednak wzbudza fakt, że jesteś tu oryginalny (delikatnie to
                          określając) w tym wątku.
                          **************************************************************************

DZIĘKUJĘ ZA DELIKATNOŚĆ ;)))
                        • Gość: Mr. X Re: Jedni i drudzy olewali swoją pracę . IP: *.net.iton.pl 20.10.02, 20:57
                          chyba policjantom Zima nalezy sie przerwa zgodnie z kodeksem pracy jakies
                          45min a nawet cieply posilek, wiec gorąca kawa to chyba dobre rozwiązanie.
                          A jesli uważasz ze policjanci pracują za twoje pieniaze to oni tez jak wszyscy
                          placą podaki . A jesli to robia za twoje pieniądze to chyba po podwyżke powini
                          przyjść do ciebie
                          • lupin2 Na tym polega ten system. 20.10.02, 21:27
                            Gość portalu: Mr. X napisał(a):

> chyba policjantom Zima nalezy sie przerwa zgodnie z kodeksem pracy jakies
                            > 45min a nawet cieply posilek, wiec gorąca kawa to chyba dobre rozwiązanie.
                            > A jesli uważasz ze policjanci pracują za twoje pieniaze to oni tez jak
                            wszyscy
                            > placą podaki . A jesli to robia za twoje pieniądze to chyba po podwyżke
                            powini
                            > przyjść do ciebie

Tak. Oni również płacą podatki i mają prawo złorzeczyć jak np: lekarz w
                            przychodni spóżni się do pracy godzinę, lub popija kawkę z pielegniareczką , a
                            On płacący podatki Policjant czeka.Teraz to Policjant jest usługobiorcą usług
                            publicznych (z podatków). Ale jak Policjant świadczy usługę publiczną to
                            ma .......
                            Na tym polega ten system, rozumiesz ? Sorry Ciebie winienem zapytać : czaisz ?
    • Gość: Jurek Re: Prostactwo wśród Policjantów.ZASTĘPCA ! IP: *.agro.ar.szczecin.pl 16.10.02, 10:31
      Wczoraj ok. godz. 17.30 jechałem przez pl. Kościuszki, skrzyżowanie dokładnie
      zablokowali kierowcy na osi ul. Krzywoustego, (wjechali na rondo wiedząc, że go
      nie opuszczą-patrz kodeks drogowy) za rondem na Pistów stała Skoda "pełna"
      policjantów i nikt z nich się nie ruszył, żeby uprządkować ruch (pewnie
      dlatego, że trochę kropiło. Często bywam w innych krajach i tam natychmiast w
      takiej sytuacji zjawia się policjant i usprawnia ruch. Może naszym policjantom
      trzeba zabrać samochody, które spełniają jedynie rolę "budek policyjnych".
      • Gość: marcin Re:Kontrola autokaru.ZASTĘPCA ! IP: *.net.iton.pl 16.10.02, 12:20
        kilka dni temu pod pleciuge przybyla ekipa drogówki żeby spr. autokar ktorym
        jechal mój syn.
        Nowy ladny Neoplan. Policjanci sprawdzali stan techniczny tego sam. ale
        wszystko bylo nowiutkie.
        Gdy z innymi rodzicami poprosilismy aby policjanci sprawdzili jak dlugo
        kierowca jest za kierownicą (tyle sie mówi o zasnieciu za kołkiem) policjanci
        stwierdzili ze nie moga tego zrobic gdyz nie mają jakis pieczatek.
        Przepraszam czy na tak wazne kontrole przysylacie niekompetentnych
        policjantów, poprosilem aby zawolac inna zaloge na to policjant powiedzial ze
        o tej porze dzis tj18:00 nie ma nikogo w drogowce kto ma taka pieczatke, w tym
        momencie zglupialem o co tu chodzi.
        Moj syn pojechal a ja myslalem czy dojedzie gdyz autokar byl z innego miasta i
        nikt nie wie jak dlugo kierowca juz kierowal
        • Gość: Jurek Re:Kontrola autokaru.ZASTĘPCA ! IP: *.agro.ar.szczecin.pl 25.10.02, 09:00
          Wczoraj (24.10.) jechałem za radiowozem nr 196 na ul. Czorsztyńskiej, prze nim
          jechało czerwone R5 bez świateł, dwukrotnie wyprzedzało w miejscach z zakazem
          wyprzedzania, oczywiście "panowie policjanci" nic nie widzieli!!! sami
          przekraczali prędkość Jechali "60" ,na w/w ulicy (ograniczenie 40 km/godz.
      • spokojny Zabrać im autka i postawić na skrzyżowaniach ! 16.10.02, 14:18
        Gość portalu: Jurek napisał(a):

> Wczoraj ok. godz. 17.30 jechałem przez pl. Kościuszki, skrzyżowanie dokładnie
        > zablokowali kierowcy na osi ul. Krzywoustego, (wjechali na rondo wiedząc, że
        go
        >
        > nie opuszczą-patrz kodeks drogowy) za rondem na Pistów stała Skoda "pełna"
        > policjantów i nikt z nich się nie ruszył, żeby uprządkować ruch (pewnie
        > dlatego, że trochę kropiło. Często bywam w innych krajach i tam natychmiast w
        > takiej sytuacji zjawia się policjant i usprawnia ruch. Może naszym
        policjantom
        > trzeba zabrać samochody, które spełniają jedynie rolę "budek policyjnych".

Stanowczo tak. Zabrać im autka.Ciepełko przeszkadza im w pracy !
    • Gość: jednorazowa Plac Grunwaldzki. Brawo Policja !! Tak trzymać IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 19:25
      Widziałam wczoraj interwencję funkcjonariusza w cywilu, który dogonił i złapał
      włamywacza do auta.
      W sprinterskim pościgu dogonił go, sprawnie przewrócił, wykręcił rękę wprawnym
      chwytem przyciskając go do ziemii. Wyjął krótkofalówkę i chyba wzywał patrol.
      Przy czym bardzo umiejętnie odganiał młodocianych agresorów próbujących "odbić"
      zwalistego ok. 18-19 latka.
      Tak właśnie powinna pracowac Policja. Ci funkcjonariusze powinni zarabiać ze
      4.000. zł.min.
      Stać nas (jako społeczeństwo) na wysokie pensje dla takich funkcjonariuszy. A
      nie na tych grubasków grzejących swoje tyłki w cieplutkich samochodzikach i
      popijających kawkę w ciepełku.
      • etaxi wojska polskiego :-((((( 04.11.02, 13:12

> Widziałam wczoraj interwencję funkcjonariusza w cywilu, który dogonił i
        złapał
        > włamywacza do auta.
        > W sprinterskim pościgu dogonił go, sprawnie przewrócił, wykręcił rękę
        wprawnym
        > chwytem przyciskając go do ziemii. Wyjął krótkofalówkę i chyba wzywał patrol.
        > Przy czym bardzo umiejętnie odganiał młodocianych agresorów
        próbujących "odbić"
        >
        > zwalistego ok. 18-19 latka.
        NO CÓŻ JA NIE TRAFIŁEM W TYM MOMENCIE NA TAKIEGO PRACOWNIKA POLICJI ??
        DLACZEGO.
        STAŁEM NA CHODNIKU GODZINA 14/OO PRZY DELIKATESACH KOŁO JAGIELOŃSKIEJ. PASAŻER
        POSZEDŁ DO BANKU JA WYSIADŁEM ROZPROSTOWAĆ KOŚCI.
        ZAMKNĄŁEM AUTO I SPACEROWAŁEM W ODLEGŁOŚCI 5/10 M. A TU TRZECH 23 LATKÓW ?
        DOPADŁO DRZWI I NA SIŁĘ PRUBOWALI KLUCZYKAMI I ŚRUBOKRĘTEM WŁAMAĆ SIĘ. NA MÓJ
        KRZYK I AKCJĘ ODSKOCZYLI I Z ODLEGŁOŚCI 15/20 METRÓW ŚMIALI SIĘ, ŻE NIE MOGĘ
        NIC ZROBIĆ. PO TELEFONIE NA 997 POWIADOMIONO MNIE, ŻE WYSYŁAJĄ RADIOWÓZ.
        pasażer przyszedł i po 20 minutach czekania pojechaliśmy dalej bo bez sensu
        było dalsze czekanie gdy oni znikneli w tzw przjściowej bramie !!!!!!!!!!!!!
    • Gość: piepcik Re: LUPIN 2 za to cię b.lubię-ale tylko za to ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.02, 17:29
    • arsene.lupin Zmieniam. Byłem Lupin2, będę Arsene.Lupin 29.10.02, 22:24
      A Pan zastępca dalej wyjaśnia.
    • kazik_4 Re: Prostactwo wśród Policjantów.ZASTĘPCA ! 30.10.02, 09:53
      Fajny watek. I milo, że macie w swoich szeregach Zastępce.

Pozdrawiam z Krakowa

Kazik
    • Gość: Szmok Re: Prostactwo wśród Policjantów.ZASTĘPCA ! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 12:41
      Podsumujmy - prawie wszyscy forumowicze piszą ze w Policji nie dzieje sie tak
      jak powinno, a wszak pracuja za nasze pieniądze - wszyscy sie zgadzają. Dwóch
      przedstawicieli policji próbuje coś wyjasnic - jedni dziekują (ja też i czekam
      na efekty) inni piszą że policja pisze w internecie zamiast pełnić obowiązki.
      A jeszcze inni skarżą sie że przedstawiciele służb nie piszą nic w związku z
      ich pytaniami.
      Moja propozycja - faktycznie, piszcie że Policja jest do bani, że brak jej
      wiedzy na temat relacji z obywatelami, że okradają nas z ciężko zapłaconych
      podatków. Potem poproscie o odpowiedz i opierdzielcie ze odpowiadają bo nie
      pracują.
      Wszak to forum - ja gadam inni słuchają, gorzej jak odpiszą konkretnie, ale
      takich wyplenimy.
      Miłego bicia piany.
      Zastępca i rzecznik - dzięki i powodzenia życzę.
    • Gość: Kasia Re: Prostactwo wśród Policjantów.ZASTĘPCA ! IP: *.astermedia.pl 04.11.02, 12:09
      Nie zgadzam sie z tym co tu jest napisane
      • skuter^ Re: Prostactwo wśród Policjantów.ZASTĘPCA ! 04.11.02, 12:12
        Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Nie zgadzam sie z tym co tu jest napisane

przynajmniej jasne podsumowanie watku:)
        • Gość: Kasia Re: Prostactwo wśród Policjantów.ZASTĘPCA ! IP: *.astermedia.pl 04.11.02, 12:29
          Moim zdaniem część wypowiedzi jest wymyślona.Nie wiem dlaczego zawsze kiedy
          policjant popełni jakiś błąd jest najgorszy a jest to zawód jak każdy inny.A co
          byłoby kiedy Policji w ogóle nie byłoby?!Bądzby bardziej wyrozumiali!
          • plyn.na.szkodniki Córka rybaka, żoną Policjanta. 04.11.02, 14:25
            Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Moim zdaniem część wypowiedzi jest wymyślona.Nie wiem dlaczego zawsze kiedy
            > policjant popełni jakiś błąd jest najgorszy a jest to zawód jak każdy inny.A
            co
            >
            > byłoby kiedy Policji w ogóle nie byłoby?!Bądzby bardziej wyrozumiali!

No to córka rybaka wyszła za mąż za Policjanta. Mężunio przynosi pieniążki
            większe niż pensja z odstępstw od mandacików.
            Ja płyn na szkodniki wytruję tych nieuczciwych łajdusów. I uczciwa większość
            nie powinna się temu sprzeciwiać.
            • Gość: Kasia Re: Córka rybaka, żoną Policjanta. IP: *.astermedia.pl 06.11.02, 12:29
              Nie wiem o co chodzi z tym płynem?Wytłumacz to lepiej.Twoja córka wyszła za
              Policjanta?
    • arsene.lupin Polecam zaprzyjażniony wątek na taki sam temat. 07.11.02, 22:13
      www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=70&w=3546037
    • arsene.lupin Nowe. 15.11.2002 r. Olewactwo Policjantów ! 15.11.02, 16:01
      Dzisiaj 15.11.br godzina 11.20 Wojska Polskiego , stoję na światłach z prawej
      zatrzymuje się wóz policyjny W 222. W środku wozu znudzeni i ziewający
      policjanci. Obok nich na chodniku kilka nieprawidłowo zaparkowanych aut.
      Panowie Policjanci byc może (tak sobie myślę naiwny) patrzą w tę stronę i
      właśnie łączą się z centralą i informują o nieprawidłowo zaparkowanych
      pojazdach, bo sami mają inne zadanie.
      Wracam za około godzinę. Te auta dalej stoją , (bez mandatów za wycieraczkami).
      Aż w końcu głupek jeden domyśliłem się o co chodzi ? Przecież dzisiaj jest
      akcja "zebra" ,a nie "chodnik". No to parkuję gdzie mi się chce.
      Ciekawe kiedy będzie akcja "łapiemy bandytów" bo dzisiaj chyba czują się
      bezpiecznie.
      • Gość: 1111111? Re: Nowe. 15.11.2002 r. Olewactwo Policjantów ! IP: 217.153.7.* 15.11.02, 16:44
        Wdze że chciałes kiedys zostac POLICJANTEM ale Ci nie wyszło , a jeżeli chcesz
        pomóc to SPAŁUJ SIĘ SAM
        • arsene.lupin Widzę, że nie jesteś w stanie tego zrozumieć. 15.11.02, 16:55
          Gość portalu: 1111111? napisał(a):

> Wdze że chciałes kiedys zostac POLICJANTEM ale Ci nie wyszło , a jeżeli
          chcesz
          > pomóc to SPAŁUJ SIĘ SAM

Widzę, że nie jesteś w stanie tego zrozumieć.
          Zapytaj Niemca, Szwajcara, Brytyjczyka itd itd. Oni Ci to wyjasnią.
          Ogólnie chodzi o :

"porządek , egzekwowanie prawa i równość przed prawem."

Cywilizowani ludzie to rozumieją.
          Co do chęci bycia POlicjantem to nigdy o tym nie marzyłem ale wcale bym się
          tego nie wstydził. Marzyłem aby być śmieciarzem ( tu masz pole do popisu),
          lotnikiem, strażakiem ale policjantem, nie.

• arsene.lupin O jednym z wypadków z udziałem Policji.Ufamy Wam ? 17.11.02, 06:40
      Przeczytaj komentowany artykuł »
      Gość: Bartek 10-10-2002 03:45 odpowiedz na list odpowiedz cytując

No coz, pasazer byl pijany to w takim razie jego trzeba ukarac
      za ta kolizje.
      A swoja droga ciekawy jest tutaj komentarz rzecznika policji.
      Pan Marciniak jak zawsze byl rzeczowy, tak w tym przypadku cos
      kreci.
      "- Było to w środku miasta, można tam dojechać w kilka minut.
      Pewnie przyjechali, by pomóc poszkodowanym lub zabezpieczyć
      miejsce wypadku, by nie dochodziło do następnych kolizji - mówi
      Artur Marciniak, rzecznik policji."

• Re: Niejasności nocnego wypadku z udziałem policj adres:
      *.szczecin.sdi.tpnet.pl

Gość: Sagan 10-10-2002 07:55 odpowiedz na list odpowiedz cytując

No tak... Jak najbardziej wina pasażera. Niedosyć że pijany to
      jeszcze pewnie nie miał zapiętych pasów i kierowce zagadywał.
      Trzeba go obciazyc. A moze oni jechali na akcje ?? Taksowkarz
      powinien byl sie domyslic ze moze kogut maja zepsuty...
      Paranoja...

• Re: Niejasności nocnego wypadku z udziałem policj adres:
      213.25.43.*

Gość: Hiszpan 10-10-2002 10:11 odpowiedz na list odpowiedz
      cytując

no cóż swój swego broni! zawsze tak było... mam nadzieję że mimo
      wszystko uda
      się ustalić rzeczywisty przebieg zdazeń i znajdzie się winny
      wypadku. w
      przypadku rannych to nie kolizja lecz wypadek i sprawą zajmuje się
      z definicji
      prokurator.

PZDR

• Re: Paranoja!

gerus 10-10-2002 09:16 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Policjanci zjechali sie w miejsce wypadku zapewne aby pomoc
      sowim kolegom, pomoc w przedstawieniu takiej wersji wydarzen aby
      funkcjonariuszy jak najbardziej odciazyc. Podejrzewam, ze gdyby
      nie ten poszkodowany, niewinny czlowiek to sprawa zostalaby
      zatuszowana i nie pisalibysmy tu komentarzy do tego artykulu-bo
      by go nie bylo! Ciagle mam wrazenie ze Policja zapomina poco
      jest, dla kogo jest. Kiedys uslyszalem slowa od jedengo z
      policjantow " Policja jest taka jak spoleczenstwo". Trzeba jak
      najszybciej wybic z glowy takie hasla Panom policjantom
      wymagajac od nich aby byli przykladem-ta prawie idealna
      jednostka społeczna-chociazby w pracy. Ale czy to sie w Polsce
      uda?...Wydaje mi sie ze nigdy!

• Re: Niejasności nocnego wypadku z udziałem policj adres: *.dip0.t-
      ipconnect.de

Gość: m 10-10-2002 10:45 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Ja na przyklad kilka tygodni temu bylem swiadkiem kiedy 2 panow
      w pasacie o malo nie przejechali na pasach kobiety ktora pchala
      wozek,tyle ze ona byla juz w trakcie opuszczania jezdni,za
      chwile spotkalem tych 2 panow na swiatlach (dziwne ze nie
      pojechali na czerwonym)zapytalem jakim to oni sa przykladem,
      (musialem im powiedziec co zrobili bo oni nawet tego
      nie "zauwazyli"odpowiedz byla wrecz szokujaca,tyle ze ja nie
      mialem kamery ani magnetofonu wiec nie bede jej
      przytaczal...mysle ze trzeba im dac jeszcze wiecej praw to
      niedlugo bedziemy mieli spokoj na ulicach......

• Re: Niejasności nocnego wypadku z udziałem policj adres: *.unizeto.pl

Gość: Zulus 10-10-2002 10:48 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Znam trochę Policjantow i uwazam ze w tym wypadku mowienie przez
      rzecznika o zapobiegnięciu dalszym kolizjom o godzinie 4 nad
      ranem na mało uczęszczanej Pułaskiego (a nie jak w artykule
      Puławskiego) to jakieś NIEPOROZUMIENIE i faktycznie próba
      zatuszowania sprawy! Wręcz podejrzewam że policjanci się
      zamienili miejscami w radiowozach. I że sprawcy mieli stosowną
      ilość promilli, ale tego nie da się dowieść. Moim zdaniem
      szczecińska Policja powinna jak najszybciej sie zrehabilitować
      przed poszkodowanym czlowiekiem. Toż właśnie dlatego że miał
      alkohol we krwi, wracał taksówką - niby bezpiecznie.

• Gość: Mr X Re: gdzie jest Zastepca IP: *.net.iton.pl 18.11.02, 10:45
        pan z-ca chyba ma urlop bo ostatnio nas olal, ale kiedys sie chwalil ze ma
        neta w domu widocznie mu kabel zebra przegryzla
    • Gość: raj Wiem o pewnym spotkaniuw w Policji. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.02, 15:54
      Wiem o pewnym spotkaniu w Policji gdzie pytano kto ma internet to niech da
      odpór na internecie tym twierdzeniom, że Policja nie pracuje. Kilku nie miało
      internetu, ale koledzy się zobowiazali im wytłumaczyć jak się połączyć i jak
      pisać na Forum. Kilku nazwę tego wątku zapisało na kartce.
      A może by tak Panowie Policjanci wziąśc się do roboty. Nie wpadliście na to .
      Co?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka