Dodaj do ulubionych

i stało się!

24.10.05, 15:40
lech kaczyński został prezydentem! większość głosująca naszega społeczeństwa
udowodniła ze dzielą ją lata świetlne od standartów moralno-etycznych
wysokorozwinietych państw europejskich ,pozostaje tylko życzyć platformie aby
nie dała sie zepchnąć do defensywy w obronie wartosci i wolności jednostki
oraz racjonalnosci ekonomicznych ,mam nadzieję ze zablokują również
skutecznie próby uchwalenia nowej konstytucji według wersji kaczynskich bo
byłby to duzy krok wstecz na drodze demokratyzacji i modernizacji kraju,
kaczynskim pozostaje życzyc aby jednak połączyli te dwie polski ,polskę
otwartą na świat neutralną światopoglądowo i wolną od uprzedzeń oraz
ksenofobi od polski strachliwej i zacofanej mentalnie .
Obserwuj wątek
    • Gość: Jazzek Re: i stało się! IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 24.10.05, 15:47
      Ho ho, tak tak :)
      • anamar Re: i stało się! 24.10.05, 16:55
        straaaaaszna nuda w tym volvo....tydzień już nic się nie dzieje,więc tylko
        internet pozostał....
    • gradus2004 Re: i stało się! 24.10.05, 15:48
      a ci otwarci, nowoczesni, tolerancyjni i wolni od uprzedzen nie moga byc po
      prostu otwarci, tolerancyjni i wolni od uprzedzen wobec zacofanych mentalnie
      *fobow? Dla otwartych, tolerancyjnych i jednoczesnie wolnych od uprzedzen to
      nie powinien byc zaden problem bo oni sa przeciez otwarci, tolerancyjni i wolni
      od uprzedzen z natury rzeczy...
      :)
    • Gość: Orion Re: i stało się! IP: *.chello.pl 24.10.05, 15:48
      A co to są standardy moralno - etyczne wysokorozwiniętych państw europejskich ?
      Może eutanazja chorych,czy adopcja dzieci przez zboczków a może poprawność
      polityczna typu lewackiego ?
      Szanowny Pan jest chyba tym bardziej światłym członkiem społeczeństwa ja
      niestety, jako ciemny i zacofany głosowałem na Kaczyńskiego.
      • Gość: Sylwia Re: i stało się! IP: *.chello.pl 24.10.05, 15:52
        Wybór Kaczyńskiego to porażka dla Polski, przeważyły głosy elektorayu Leppera.
        Szkoda, że bedą rządzić nami Kaczyńscy i im podobni
      • piotr33k2 Re: i stało się! 24.10.05, 15:52
        Gość portalu: Orion napisał(a):

> Szanowny Pan jest chyba tym bardziej światłym członkiem społeczeństwa ja
        > niestety, jako ciemny i zacofany głosowałem na Kaczyńskiego.
        nie da się ukryć.
        • Gość: Orion Re: i stało się! IP: *.chello.pl 24.10.05, 16:19
          Nie odpowiedziałeś Pan na pytanie. Ma jeszcze drugie ile to lat świetlnych?
          • piotr33k2 Re: i stało się! 24.10.05, 16:29
            czujesz się pan obrażony? nic na to nie poradzę sam sie pan okresliłeś.
            • absztyfikant No to mamy KACZAKLIZM:))))) /nt/ 24.10.05, 16:30

• zaczepialski nie ładnie ABSZ :( 24.10.05, 16:32
                • absztyfikant Re: nie ładnie ABSZ :( 24.10.05, 16:33
                  Nieladnie? Fajnie bedzie. I smieszno, i straszno.
                  • zaczepialski dlaczego się pod artykułem nie podpisałeś? 24.10.05, 16:42
                    • piotr33k2 Re: dlaczego się pod artykułem nie podpisałeś? 24.10.05, 16:56
                      zapomniałem , gratulacje dla absztyfikanta za dobry tekst w gazecie.
            • Gość: Orion Re: i stało się! IP: *.chello.pl 24.10.05, 16:35
              Proszę nie zmieniać tematu. Jak się coś pisze i uważa, że ma się coś do
              powiedzenia oraz stawia tezy to trzeba mieć argumenty.
              Chętnie podyskutuję ale nie w stylu oznajmującym
              • anna_maria Re: i stało się! 24.10.05, 16:46
                Może eutanazja chorych,czy adopcja dzieci przez zboczków a może poprawność
                polityczna typu lewackiego ?
                > Chętnie podyskutuję ale nie w stylu oznajmującym

To sam sobie nie zaprzeczaj.
                • Gość: Orion Re: i stało się! IP: *.chello.pl 24.10.05, 16:48
                  Nie od Ciebie oczekuję odpowiedzi
              • piotr33k2 Re: i stało się! 24.10.05, 16:54
                wersja konstytucji kaczyńskich to zgroza nieprzystająca nijak do nowoczesnej
                europy, nie pieprz pan też o eutanazjach lewakch innych demagogicznych bzdurach
                rodem z negatywnej czarnej kampani kaczynskiego, pozatym świadome społeczęństwo
                nigdy niepownno przekazywac "całej władzy w rece rad" bo to tylko przyniesie
                więcej szkody niż pożytku tym bardziej że są to kaczynscy nie od dzisiaj znani
                z zamiłowania władzy dla samej władzy przedewszystkim ,są jednak inteligętni (i
                na to licze i trzeba liczyć)że zdają sobie sprawę ze swojej ułomnej
                przypadłosci dlatego tez uporczywie dązą do koalicji z platformą a nie np. z
                lepperem czy giertychem, oni wiedzą teraz że co innego gra partyjno- sejmowa a
                co innego odpowiedzialność za cały kraj ,rzadzenie polską to nie rozgrywki
                partyjne kto sie bedzie nieodpowiedzialnie nią bawił może żle skonczyć ,mam
                nadzieje ze to zrozumieją czy juz zrozumieli sadząc po ich pierwszych
                komentarzach.
                • Gość: Orion Re: i stało się! IP: *.chello.pl 24.10.05, 17:15
                  Szanowny Panie!! . Proszę mnie nie obrażać ("pieprz pan"), bo ja tego nie
                  czynię.To ,że się nie widzimy nie znaczy, że można pisać co ślina na język
                  przyniesie i to jeszcze ciurkiem. Co do braci Kaczyńskich powtarza Pan tę samą
                  śpiewkę[ "zamiłowanie do władzy" itp], co tak zwani poprawni politycznie, na
                  początku lat 90 tych, przedstawiciele władzy.
                  Proszę nie mówić o zgrozie w kontekście nowoczesnej Europy. Mogę udostępnić
                  słownik frazeologiczny języka polskiego.
                  • piotr33k2 Re: i stało się! 24.10.05, 17:27
                    a czym inaczej nazwać pana demagogiczne argumenty o lewakach ,eutanazji itd.jak
                    nie "pieprzeniem głupot" ,a ten autorski projekt kostytucji obu braciszków
                    gdyby nie daj boże wszedł w zycie stawiałby nas na samych końcu europejskich
                    demokracji i wręcz ośmieszyłby w oczach cywilizowanego świata .gdybyś pan
                    dokładnie wczytał sie w moje słowa dostrzegłbyś pan że mimo wszystko wierze w
                    zdroworozsadkową inteligencje braciszków bo takiej osobistej nikt im nie
                    odmawia, problem w tym że niekoniecznie jest ona tożsama z dobrem ogółu który
                    podjeli się reprezentować.
                    • Gość: Orion Re: i stało się! IP: *.chello.pl 24.10.05, 17:34
                      W dalszym ciągu nie odpowiedział Pan na moje pytania. To jak z tym słownikiem?
                      • piotr33k2 Re: i stało się! 24.10.05, 18:24
                        niezbyt lotny pan jednak jesteś a przynajmniej udajesz i wychodzisz na
                        forumowego cwaniaczka ,ja nie musze nic komuś "realniej" udowadniać ja
                        stwierdzam fakty według mojego i jednak milionów ludzi punktu widzenia ,nie dam
                        sie tez dalej sprowokować bo widze ze z nikm poważnym niemam(argumenty o
                        eutanazji !) do czynienia a z początku potraktowałem pana serio
                • Gość: EA Re: i stało się! IP: 213.155.191.* 24.10.05, 21:25
                  > są to kaczynscy nie od dzisiaj znani
                  > z zamiłowania władzy dla samej władzy przedewszystkim ,są jednak --->
                  inteligętni <-
    • Gość: leon Re: i stało się i się nie odstanie! IP: *.internet.v.pl 24.10.05, 17:50
      swoim postem udowadniasz że sam nie masz pojęcia o standardach moralno etycznych
      obowiązujących w naszej ojczyźnie, kim jesteś że masz prawo je krytykować i
      czego dokonałeś aby kreować się na autorytet w tej sprawie. śledząc cię na tym
      forum można doznać jedynie odczucia niesmaku. nie dorosłeś do demokracji bo dla
      ciebie demokracja to wygrana swoich. daleka droga przyjacielu do cywilizowanego
      świata. i wcale nie do tego który sobie ubzdurałeś w swojej chorej wyobraźni
      "neutralnej światopoglądowo" czyli wypranej z elementarnych ludzkich zasad. bo
      prawo naturalne stanowi też jakiś światopogląd. nie sil się na takie wpisy bo
      żałość bierze czytając i słuchając w naszych mediach kreujących się na
      intelektualne takie pseudo - autorytety, puste i zacofane mentalnie.
      • piotr33k2 Re: i stało się i się nie odstanie! 24.10.05, 18:14
        ciekawe w naszej ojczyżnie ! no ciekawe jakie to standarty w nanszej ojczyżnie
        już obowiązują czy obowiązywać bedą ,nikt cię nie zmusza do czytania i
        komentowania, a pisac będą i chcial kiedy i jak chce ale widać wasze standarty
        pewno by tego zabroniły i tym sie właśnie róznią od europejskich i tym samym od
        moich ,na szczęście niedoczekanie te wasze standarty ,poczytaj sobie z kolegą
        powyżej jakiś słownik bo zdaje się że oprócz merytorycznej dyskusji której tak
        sie ponoć domagał woli jednaj sie dokształcać ,cóż nie dziwię sie wcale .
        • piotr33k2 Re: leon 24.10.05, 18:30
          nie wiem czemu tak sie denerwujesz moja obecnościa na forum ,ja twoją
          wcale ,kiedyś tam coś z musu przeczytałem i koniec sprawa jasna nie obchodzisz
          mnie mozesz sobie wegetować dalej ,nie ta skala wartosci.
        • Gość: Orion Re: i stało się i się nie odstanie! IP: *.chello.pl 24.10.05, 18:34
          Piana na ustach i brak konkretów powodują, że już całkiem piszesz Pan ciurkiem
          i nie na temat.Nie jakiś tam słownik tylko wymieniłem konkretny. Czasy
          hungwejbinów już minęły.
          • piotr33k2 Re: i stało się i się nie odstanie! 24.10.05, 19:06
            własnie o konkrety chodzi ,konkrety w pana wydaniu które sa nie na poziomie lub
            ich na powaznie rzecz biorąc niema ,pozatym radze kupic okulary i niezapminać
            ze jesteś pan w "necie", a czasy hungwejbinów pewno minęły ale widocznie
            jesteś pan jakimś zakompleksionym ubocznym wytworem tego zjawiska .
            • Gość: Orion Re: i stało się i się nie odstanie! IP: *.chello.pl 24.10.05, 20:37
              Zadałem jedynie Panu konkretne pytania a otrzymuję w dalszym ciągu bełkot.
              Proponuję zakończyć ten wątek dedykując Panu pewne słowa :
              "W grząskim bagnie idealizmu subiektywnego, wśród zatrutych kwiatów fideizmu i
              klechostwa, przechadzają się fiozoficzne ichtiozaury w rodzaju Bertranda
              Russella"
              Obiecuję, że będę uważnym i rzetelnym recenzentem innych pańskich wynaturzeń
              i spostrzeżeń dotyczących obecnego świata polityki.Pozdrawiam
              • piotr33k2 Re: i stało się i się nie odstanie! 24.10.05, 21:33
                panie, pańskie pytania i pseudo-alegorogiczne odniesienia to właśnie
                bełkot ,jeżeli to wogóle można nazwać powaznymi pytaniami,to tyle.
      • Gość: K.F. Re: i stało się i się nie odstanie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 21:14
        Leon, nie rozsmieszaj mnie4, bo własnie skończylem ogładać spektakl z
        kaczynskim, gdzie jego szefowa kancelarii jest o niebo ciekawsza od szefa.
        Co Ty znowu wymyślasz
        Co to za "standardy moralno-etyczne obowiązujących w naszej ojczyźnie"?!
        A od kiedy to w państwie (ojczyźnie) są obowiązujące normy etyczne i w jakimże
        to dokumencie są one zawarte?
        Jak chcesz standaryzować np. moją moralność?!
        Czy Ty człowieku na głowę czasem nie upadłeś?
        Co to jest" wyobrażnia wyprana z elementarnych ludzkich zasad"? na dodatek
        "neutralna światopoglądowo"
        Czy Ty wogóle wiesz co ty za brednie wypisujesz?
        W życiu wiekszego bełkotu nie czytałem!
        • Gość: leon Re: i stało się i się nie odstanie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.05, 08:45
          KF nie chcę standaryzować twojej moralności bo mi to zwisa, jesteś już jak
          zepsute jabłko i jedynym rozwiazaniem jest tylko kasacja! ja mówiłem o
          standardach dla społeczeństwa żebyś baranie nie musiał zamykać siebie i swojej
          rodziny na strzeżonym osiedlu, jeśli zarobisz trochę więcej forsy niż reszta! A
          normy etyczne są zazwyczaj zapisane w świadomości społecznej i tradycji
          kulturowej zgodnie z zasadą że rzeczy oczywistych zapisywać nie trzeba. chyba
          że kwestionujesz -np. dekalog?!
        • Gość: Jazzek Re: i stało się i się nie odstanie! IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 25.10.05, 09:33
          Gość portalu: K.F. napisał(a):

> Czy Ty wogóle wiesz co ty za brednie wypisujesz?

Ostatnio nadużywasz tego typu "argumentacji".

Z szacunkiem,
          Jacek
    • Gość: fakt Re: arogancja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 04:26
      PO i TUSKA zgubiła resztka arogancji jaką mają po Unitach. Tutejsze forumowe
      kpiny, że na PiS głosowali biedacy i bezrobotni, mniej wykształceni są tego
      jaskrawym przykładem a tymczasem to też obywatele, polacy. Jeżeli Po nie zgubi
      tej arogancji bez wątpienia przejdzie na 1-2 % margines jak inni, którzy tak
      właśnie czynili
      • korfi Re: arogancja 25.10.05, 07:55
        W Polsce, jak sie ma zdanie odbiegające od głosu ludu i się je publicznie
        wyraża, to jest sie arogantem. Niestety. Arogantem nie jest Lepper, Kaczyński,
        Ziobro i inni mówiący ludziom rzeczy całkowicie nierealne ale takie jakie chcą
        usłyszeć. Polacy chcą być oszukiwni po prostu. Trzeba im nawciskać kitu o
        godziwych zasiłkach, emeryturach, dofinansowaniach biorących sie z
        oszczędności, rezerw i rozliczeń (to najważniejsze!!!) i wybory wygrane. A potem
        robi się swoje przez cztery lata durnowato się uśmiechając i mówiąc, że to
        poprzednicy cos skopali. A nastepnie skołowany Naród i tak pójdzie i wybierze
        kolejnych rozliczeniowców i cudotwórców. Byle nie aroganckich oczywiście.

-------------------------------------------------------
        Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm
    • the.bill1 Piotrze żenujące.... 25.10.05, 10:27
      Jeśli naprawde tak myslisz to jest to żenujące. Jeśli tak odreagowujesz stresy,
      to rozumiem.
    • the.bill1 Neutralnośc światopoglądowa - kolejna bzdura GW 25.10.05, 10:31
      Nie ma czegos takiego jak neutralność światopoglądowa. Wie to każdy student 1
      roku filozofii...
      Każdy porządek społeczny na swa ontologię - pokazana jawnie lub dającą się
      wydedukować.
      Liberalnej demokracji najbliżej do pluralizmu ontologicznego, ale to jest
      światopogląd własnie....
      Czy takie rzeczy trzeba tłumaczyć?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka