IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 09:23
Ciekawe kto wpadł na taki pomysł, żeby te wszystkie nauki jazdy i centrum egzaminacyjne umieścić w takim miejscu? Na skrzyzowaniu Wilczej, Obotryckiej i Kom Paryskiej stało ich dziś kilkanaście. Przez trzy zmiany świateł nie ruszył ani jeden, bo zamiast poćwiczyć na placu wloką tych biednych, przestraszonych nowicjuszy w taki ruch. A ty stój. Notorycznie blokują to skrzyżowanie. Potem, jak który ruszy wreszcie, blokuje Wilczą, bo jedzie z prędkością żółwia, tak ze 20/h. Za wiaduktem na Wilczej blokują te "Elki" oba pasy, bo panowie instruktorzy uczą jak się wlec lewym pasem.
Ja rozumiem, że ludzie się uczą i nie mam do kursantów pretensji. Ale ten kto wymyslił Centrum Egazminacyjne dla całego województwa w miejscu, gdzie jest duży ruch i jedyne przebicie z Północnego Szczecina, nie był zbyt mądry.
I nawet nie ma jak ominąć tego żółwiego towarzstwa, bo są na wszystkich skrzyżowaniach w okolicy...
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: "Elki" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.05, 10:48
      Tiaa...Cholerstwo...
    • Gość: Miśka Re: "Elki" IP: 195.136.49.* 26.10.05, 13:05
      Mam ten sam problem, wczoraj ok 9 rano na tym skrzyżowaniu naliczyłam 11 "L",
      mój pech polegał na tym że skręcałam w Przyjaciól Zołnierza i stado 5 "L" wlokło
      sie z prędkością 20km/h w kierunku Niebuszewa.
      Mialam ochotę "natrzaskać" instruktorom za uczenie młodych kierowców
      lekceważenia innych uczestników ruchu bo poruszanie sie z tą prędkością na tych
      wąskich uliczkach jest karygodne.
      I jeszcze co 5 m zapalają sie im światła stopu bo spanikowany młody kierowca
      każdy ruch na chodniku traktuje jako próbę wtargnięcia pieszego na jezdnię , no
      horror,
      • Gość: olten Re: "Elki" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 10:19
        A spróbujcie pojechać z Kom. Paryskiej w lewo, w Wilczą! Zielone - stoimy, bo pandzie silnik zgasł. Czerwone panda rusza, hamuje gaśnie, kursant już w panice.Znów zielone i znów nic. Zatrąbisz, instruktor otwiera onko i wygraża ci pieścią. Rekordem był przejazd na trasie nowy kościół- Łucznicza w jedyne 15 minut, a jest to ok 1,5 km.
        Plac manewrowy puściutki, bo go widzę z okna. Zamiast tam nauczyć najpierw manewrowania autem, sprawnego ruszania, skręcania itd - od razu do miasta.
        W tyłku mają innych użytkowników drogi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka