Dodaj do ulubionych

20-lecie Jacka...

31.10.05, 10:42
Na imprezie z okazji 20-lecia działalności Jacek Piechota wystąpił w mundurze
górnika! W Szczecinie! Jestem zażenowany...:(((((((((((((((((
Obserwuj wątek
    • jacek.zienkiewicz Re: 20-lecie Jacka... 31.10.05, 10:46
      Szanowny xyz-cie, to że JP swoim postępowaniem wzbudza zażenowanie to żadna
      nowość, to stały element. Ale widać i Ty wreszcie to zauważyłeś.
      Pzdr
      JZ
      • anamar Re: 20-lecie Jacka... 31.10.05, 11:11
        edziu gierek i kaczyński też w mundurach górników się pokazywali...(dla
        sprawiedliwości trzeba dodać,że gierek w paradnym a kaczka w roboczym...)
    • Gość: poloneZ Re: 20-lecie Jacka... IP: 83.168.106.* 31.10.05, 10:54
      Powinno być JP VI - (a dlaczego?)
    • Gość: K.F. Re: 20-lecie Jacka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 11:01
      Iksik, to chyba objaw jakieś niezdrowej megalomanii u Jacka.
      Myślał, że będzie "jajcarsko" a wyszło ...śmiesznie.
      Iwaszkiewicz kazał się pochować w mundurku górniczym.
      jacek to jednak nie Iwaszkiewicz.
    • ja_aska xyz 31.10.05, 11:02
      byłeś?
      • xyz-xyz Re: xyz 31.10.05, 11:04
        Ja???? Żartujesz:) Ja się ne łapię;) Doiszły mnie słuchy:))))))))
        • ja_aska Re: xyz 31.10.05, 11:17
          nie ładnie plotkować.
          • xyz-xyz Re: xyz 31.10.05, 11:20
            Wiesz, że to nie plotki.
            • ja_aska Re: xyz 31.10.05, 11:39
              miałam na mysli co innego.
    • Gość: mosiek Re: 20-lecie Jacka... IP: *.orange.pl 31.10.05, 13:49
      to pewnie pomysł tego jego doradcy od reklamy, tego co na politologii pracuje.
      • beatrix13 Re: 20-lecie Jacka... 31.10.05, 14:05
        A MOŻE KOPANIE DOŁKÓW POD KIMŚ TERAZ ZALICZA SIĘ DO GÓRNICTWA?
      • Gość: ja Re: 20-lecie Jacka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 17:10
        chyba się mylisz, ale co tam dużo ludzi stąd żyje w zakłamaniu
    • felix_edmundowicz udało mu się zwiększyć bezrobocie 31.10.05, 20:37
      zwiększyć bezrobocie , zwiększyć zadłużenie Polski, ale także udało mu się
      znormalizować sytuację doprowadzając do okrągłego stołu, potem wprowadził do
      NATO i UE,także załatwił stocznie na cacy. z nowości to patronował niesamowitym
      spotkaniom z szarym obywatelem ,którego na codzien nie zauważa,ale podczas
      kampanii miał ochote na 3 spotkania.
      Jeśli nie byłby posłem,tak zdolny człowiek z pewnością prezesowałby w
      DaimlerzeChryslerze, albo w VW, także właściciel IKEA dopotywał się ,czy nie
      mógłby taki zdolny młody człowiek poprowadzić mu biznesu.
      Języki, świetny kompan, menedżer, wizje rozwoju, sprawny organizator.
      Polska była przez 20 lat w dobrych rękach mówią starostowie, na zdrowie
      • Gość: K.F. Re: udało mu się zwiększyć bezrobocie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 08:01
        Bezrobocie wg bezstronnych danych GUS - w ciągu 4-ch lat rzadów SLD spadło.
        Stocznia funkcjonuje i bankrusctwo jej na razie nie grozi.
        Na marginesie - żaden minister nie ma wpływu gdzie się będzie lokował obcy kapitał.
        On musi mieć te rzeczy, które nie zawsze od ministra gospodarki nie zależą - np.
        grunty ze wszystkimi mediami, zwolnienie od lokalnych podatków na jakiś czas
        infrastrukturę dojazdową - oraz musi mu się to opłacać!
        To inwetsor pod swoje potrzeby wybiera lokalizacje - a nie po potrzeby regionu.
        Nie staawiaj spraw na głowie Immieniku.
        Mozeż nie cierpieć Piechoty, mieć uraz do SLD - ale oceniaj rzeczywistość uczciwie.
        • Gość: asystent harcerze rozpalili ognisko ale kto je ugasi teraz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 08:14
          Porównałem Ci panie sztabowcu SLD biznes w gospodarce do brudża. Tak więc nie
          pisz, że bezrobocie za Piechoty (SLD) spadło bo zaraz jeszcze napiszesz , że za
          Piechoty ale w latach 80-tych (już był posłem) dzięki jego zbawiennemu
          posłowaniu i talentowi bezrobocia prawie nie było.
          Napisz jak sytuację międzynarodową wykorzystano w Czechach , Słowacji, Węgrzech
          itd i te dane porównaj z tym spadkiem bezrobocia za Piechoty . Tak ! Fatalnie
          wypada to porównanie.
          Piszesz, że minister nie ma wpływy na inwestycje. Otóż Piechota realnie na to
          wpływ ma w Szczecinie. Przykład ? Wstawiając na stanowisko v-cedyrektora
          Wydziału Rozwoju itp swojego nieudacznego szwagra (nepotyzm w tym wątku
          pomijam), który to wydział między innymi odpowiadał za takie sprawy jak obsługa
          i pozyskiwanie inwestorów zdecydowanie wpłynął negatywnie na szanse akwizycji
          inwestorów przez tak silny kadrowo wydział miejski.
          Polska gospodarka wlecze się w końcówce Europy a Ty robisz ludziom wode w mózgu
          i mówisz że spadło bezrobocie ? Chłopie gdyby tego rządu wogóle nie było i
          pozamykaćby na ten okres ministerstwa to za tamten okres , z uwagi na sytuację
          gospodarczą na zewnątrz kraju, bezrobocie spadło by jeszcze bardziej, tylko
          spadek bezrobocia zachamował rząd SLD
          • Gość: K.F. Re: harcerze rozpalili ognisko ale kto je ugasi t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 11:04
            Rany Boskie, skąd u ciebie takie "sztabowe" myślenie - porownujesz mnie do siebie?
            Rozczaruję Cie - nie ejstem zadnym sztabowcem. Moze Ty jesteś, ale ja - nie.
            Pieprzysz jak najęty. Gospodarke sprowadzasz wyłącznie do osoby Piechoty i nie
            cvzytasz ze zrozumieniem - co napisałem.
            czy w szyscy fani w PiS sa tacy z klapkami na oczcah?
            Czy pisząc o jakims szwagrze masz na myśli Urzad Miejski w Szczecinie?
            JESLI TAK, TO TAM JEST DOSĆ DUŻO POLITYKÓW MAJACYCH REALNY WPŁYW NA OBSADZANIE
            STANOWISK I ŻADEN MINISTER DO TEGO NIE EJST POTRZEBNY. TAM DIZAŁA UKĄŁD JURCZYK
            - MIEJSKIE SLD. A nie minister.
            Polska wlecze się w ogonie Europy nie od dzisiaj. Wstępujac do UE (1 maja 2004
            r.) miała do niej jakieś 12 - 15 lat do tyłu.
            Chcesz to nadrobić np. w półtora roku.
            To absurd.
            Asystent - mniej emocji i uprzedzeń politycznych - a więcej realnej oceny
            polskiej gospodarki.
            I przypomnij sobei stan polskiej gospodarki i wskaźniki ekonomiczne z końca 2001
            roku.
            To Ci dobrze zrobi.
            Są w kaźdej statystyce GUS.
            Statystyka jest bezpartyjna.
            • Gość: asystent Re: harcerze rozpalili ognisko ale kto je ugasi t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 16:09
              "Polska wlecze się w ogonie Europy nie od dzisiaj. Wstępujac do UE (1 maja 2004
              r.) miała do niej jakieś 12 - 15 lat do tyłu. "

Logika chłopie logika. Czy wszystkie komuszki w sztabie SLD ,jak Ty po
              przegranych wyborach, po upadku koncepcji Cimoszewicza i wreszcie po upadku
              koncepcji PO, są tak otumanieni tą frustracją jak Ty, że nie są w stanie
              logicznie myśleć?
              Powtórzę. Porównuj jak w brydżu sportowym nie zapóżnioną wobec zachodu Polskę
              ale porównuj do wyników zarówno w 2001 jak i teraz ale Czechów, Słowaków,
              Węgier. Oni też byli zapóżnieni. Nic dziwnego, że wszystkie wybory
              skopaliście. Przy takim słabym myśleniu ? Nic dziwnego.
              • Gość: K.F. Re: harcerze rozpalili ognisko ale kto je ugasi t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 16:55
                Czy ty możesz dyskutować bez tej czkawki "komuchowato-sztabowo-SLDowskiej"?
                Jakić czerw mózg ci penetruje, czy co?
                Poza epitetami - jak widać - nadal na nic Cię nie stać.
                Gdzie są te cholerne wskaźniki ekonomiczne na poparcie Twoich też?
                Możesz je w wyartykułować?
                Podaj te z 2001 r. jak się na nie powołujesz. To sobie poanalizujemy.
                Narazie uprawiasz słowotoki bez sensu.

• Gość: andreas Wy sie kłócicie, wyzywacie itd. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.05, 17:46
                • Gość: andreas wy sie kłócicie na serio obrzucacie, a... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.05, 17:50
                  a pan Piechota na luzie przebiera sie za górnika!
                  Dajcie se na luz przeciez to chodzi żeby tak postepować,
                  żeby miec pieniadze na swoje potrzeby!
                  A kazdy ma różne potrzeby...
                  jeden by mieć na poptrzeby zbiera smieci, inny naprawia buty czy leczy ludzi,
                  a inny jest politykiem czy ministrem a nawet prezydentem...
                  Żyjemy by żyć, by dawac zycie...
                  i musimy sobie jakos radzic, a każden sobie jakoś radzi...
                  Troche luzu, ot człowiek ma spas i sie za górnika przebrał,
                  bo ma poczucie... a Wy sie pozabijacie, a on dla pieniędzy,..
                  przeciez to nic osobistego!
                • Gość: asystent Stanisławie to nie moja wina. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 18:18
                  Twój sposób myślenia jest mieszanką filozofii marksistowsko leninowskiej i
                  jurczykowskiej trzeciej drogi więc jak można z Tobą Stasiu dyskutować. W tym
                  mieście już tylko Jurczyk przy Twoich wywodach śpi snem spokojnym no i
                  zauroczeni studenci :-) reszta osób oddala się szybkim krokiem. Nie wylewaj na
                  mnie frustracji swoich niepowodzeń. To nie moja wina, że upadł Ci socjalizm i
                  zburzył się światopogląd filozofa marksistowskiego a Twój dorobek do 1989 roku
                  spadł na wartości w ciągu jednego dnia przysłowiowego funta kłaków. Nawet na
                  tym forum nie możesz się odnależć.
                  • felix_edmundowicz a k.f. nie rozumie 01.11.05, 20:59
                    że bierzemy 20 lat owocnej działalności jubilata, choć niektórzy forumowicze
                    podają 21 lat.
                    nawet biorąc pod uwagę ostatnie 4 lata, to przecież nie piastował arcyważnej
                    funkcji ,nie dłużej jak 2 lata, a tylu inwestorów łukiem omijało Polskę.
                    Starostowie też śpiewali sto lat i tęgo popijali.A w mundurze górnika, a
                    przecież mógł od szwagra pożyczyć mundur energetyka...
    • Gość: asystent Re: 21-lecie Jacka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 20:40
      hmmm. Kto wie czego 21 lecie ?
      • beatrix13 Re: 21-lecie Jacka... 31.10.05, 20:47
        Gość portalu: asystent napisał(a):

> hmmm. Kto wie czego 21 lecie ?
        >PATRZ:LISTA IPN
    • Gość: mamoniowa Re: 20-lecie Jacka... IP: *.internet.v.pl 31.10.05, 21:25
      Moze on sie na Halloween przebral ?
      • Gość: tiii Re: 20-lecie Jacka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.05, 10:41
        Gość portalu: mamoniowa napisał(a):

> Moze on sie na Halloween przebral ?

A nie musiał. I tak wygląda jak ekshum
    • Gość: andreas POWINIEN RACZEJ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.05, 11:43
      raczej powinien w strój ... stoczniowca!
      Tez byłoby śmiesznie, ale i trochu sentymentalnie
    • Gość: Lan Re: 20-lecie Jacka... IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 01.11.05, 12:51
      Przecież to kosmita. Powinien wystąpić w skafandrze astronauty.
      • Gość: Lara Re: 20-lecie Jacka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 17:26
        Raczej w strój tasiemca.
        Chociaż w zasadzie nie musi się przebierać....
    • absztyfikant Re: 20-lecie Jacka... 02.11.05, 00:16
      No i co z tego, ze wystapil w stroju gornika? Zwyczajnie ma facet poczucie humoru.
      • Gość: andreas Re: 20-lecie Jacka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 00:19
        poczucie powiadasz...
        a moze smieszniej by było za Papieza?
        • absztyfikant Re: 20-lecie Jacka... 02.11.05, 00:21
          Nie sprowadzajmy od razu tej rozmowy ad absurdum.
          • Gość: andreas Re: 20-lecie Jacka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 00:25
            a moze pójdźmy sladem mysli jego...
            Jubileusz 20lecia pracy, takiej a nie innej pracy
            i przebiera sie... za górnika!
            Znaczy, ze co chciał przez to powiedzieć...
            że jest wdzieczny górnikom...
            czy ze harował jak górnik...
            a moze ze miał tak cięzkie warunki pracy?

Albo że to wszystko to przebieranka i trzeba kogos udawać,
            to wtedy jest sie charakternym i wybieralnym... tak, na pewno to!
            • absztyfikant Re: 20-lecie Jacka... 02.11.05, 00:28
              Kilkuletnia coreczka mojego przyaciela byla ostatnio w przedszkolu na kinderbalu
              z okazji Halloween w przebraniu wiedzmy. I co z tego? DzejPi z kolei zwyczajnie
              w dosyc autoironiczny sposob skomentowal swoje poslowanie. I co z tego?
              • Gość: andreas Re: 20-lecie Jacka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 00:32
                ale że co że uważasz, ze on jak ta kilkuletnia córeczka...
                ot przebiera sie czy cos tam powie... ot tak?
                I co mamy to tak przyjąc, że to takie nic...

Czy raczej, że to autoironia z głębokim podtekstem...?
                • absztyfikant Re: 20-lecie Jacka... 02.11.05, 00:37
                  A co to takiego?:)
                • Gość: andreas Re: 20-lecie Jacka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 00:38
                  ciekawe za kogo sie przebierze jak bedzie na lokalnego prezia startował?
                  ;-)
                  A moze on tej kilkuletniej dziewczynki sie radzi...
                  • absztyfikant Re: 20-lecie Jacka... 02.11.05, 00:39
                    No jak to za kogo - za stoczniowca!
                    • Gość: andreas Re: 20-lecie Jacka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 00:42
                      wiesz jak by tak za bezrobotnego, to chyba miałby wieksze poparcie!!
                      Tak, za bezrobotnego!
                      • absztyfikant Re: 20-lecie Jacka... 02.11.05, 00:43
                        Za bezrobotnego mieszkajacego... na dzialkach.
                        • Gość: andreas Re: 20-lecie Jacka... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 00:46
                          tak wtedy miałby elektorat stoczniowy i przejąłby tez ten działkowy...
                          no tak... i jaka autoironia!
                          I zarazem zrozumienie problemów!
                          • Gość: andreas w ogóle...to moze nowa nowomowa polityków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 00:49
                            to moze poczatek takiej nowomowy polityków...
                            zamiast gadac, to sie będą tera przebierać!
                            I to bedzie takia ironia i zarazem zrozumienie
                            i taki sygnał, że wie i mysli, ze wczuwa się!
              • anamar tygrysek 02.11.05, 09:28
                absztyfikant napisał:

> Kilkuletnia coreczka mojego przyaciela byla ostatnio w przedszkolu na
                kinderbal
                > u
                > z okazji Halloween w przebraniu
                wiedzmy.........................................................................
                ..gdyby kilkuletni jacuś przyszedł na kinderbal w stroju tygryska,nikt by słowa
                nie powiedział,ale absztyfikancie zwróć uwagę,że to nie kinderbal,nie
                kilkuletni jacuś,no i nie tygrysek...
                >

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka