Dodaj do ulubionych

IV RP? Nie. Kolejny PRL!!!!

04.11.05, 15:30
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3000562.html
Zapłata, za odpowiednie zakończenie sprawy FOZZ? No pogratulować prawym i
sprawiedliwym. A tak pluli, gdy Piwnikową Miller powołał. Drobna różnica:
Miller nie był w sprawie FOZZ inkryminowany. Co innego Kwaczory. Do
zaczepialskiego i antyknajaka:

BUUUUUUUUUUUUUUUUUUU CHA, CHA, CHA:)))))))))))))))))) o felixie też nie zapominam.
Obserwuj wątek
    • anamar Re: IV RP? Nie. Kolejny PRL!!!! 04.11.05, 15:39
      kaczory są zupełnie nie z mojej bajki,ale aqrat kryże wydaje się właściwym
      człowiekiem na właściwym miejscu...coś ty się uparł udowodnić,że kiła gorsza od
      rzeżączki...
      • albert_c Re: IV RP? Nie. Kolejny PRL!!!! 06.11.05, 10:36
        Anamar a czy Tobie pasuje ze sedzia Kryze skazywal w proscesach politycznych
        dzialaczy opozycji pod koniec lat 70 tych?????

powaznie jak najbardziej pytam: czy sadzisz ze ludzie ktorzy byli kiedys
        dyspozycyjny wobec wladz PRL-u i niszczyli innych na zamowienia polityczne
        powinni dzis obejmowac stanowiska sekretarza stanu w resorcie sprawiedliwosci?

Ja sadze ze na pewno nie!!!
        • anamar Re: IV RP? Nie. Kolejny PRL!!!! 06.11.05, 10:44
          rzeczywiście,kryże ma na sumieniu taki wyrok...zdaje się,że jeden i łagodny (
          chociaż tego aqrat nie jestem pewna...)jednak sądzę,że swoimi działaniami przez
          kolejne lata udowodnił,że zasługuje na danie mu szansy.zobaczymy ...
          • albert_c Re: IV RP? Nie. Kolejny PRL!!!! 06.11.05, 10:49
            anamar napisała:

> rzeczywiście,kryże ma na sumieniu taki wyrok...zdaje się,że jeden i łagodny (

* na Komorowskim m.in. - 2 lata i nie jeden wyrok. No ale jezeli dwa lata to
            jest lagodne (ja przynajmniej slyszalem ze dwa lata) to ok.

ale wg mnie te dwa lata to bardzo duzo.

ale to traci wielkim relatywizmem, bo co to znaczy, ze co prawda byl
            dyspozycyjnym sedzia, sluzyl politycznie PZPR, skazywal za to ze Komorowski
            powieedzial, ze 'PRL nie jest krajem wolnych ludzi', no ale wydal lekki wyrok
            wiec w gruncie rzeczy jest ok, bo pozniej bardzo sprawne poprowadzil jakas sparwe.

Ronwie sprawni, albo nawet bardziej sa obecnie byli SBecy - czy to znaczy ze
            szefem policji ma zostac byly SBek, ktory gnoil w PRL dzialaczy opozycji?

> chociaż tego aqrat nie jestem pewna...)jednak sądzę,że swoimi działaniami
            przez kolejne lata udowodnił,że zasługuje na danie mu szansy.zobaczymy ...

* jakimi dzialaniami?
            • xyz-xyz Re: IV RP? Nie. Kolejny PRL!!!! 07.11.05, 09:48
              > * jakimi dzialaniami?

Łamiąc fundamentalne prawo do obrony, wbrew prawu wyznaczył na obrońców z urzędu
              adwokatów zwolnionych uprzednio przez oskarżoną. Doprowadził tym samym do
              skazania. Nie dość, że w tej sprawie złamał podstawowe prawo człowieka i
              obywatela mając na uwadze jedynie własną medialną sławę, to nie zauważył, iż w
              sprawie tej powinien poprosić o wyjaśnienia dwóch kurdupli. Obecnie kurduple
              dokonali zapłaty. To wszystko wpisuje się w życiorys pana Kryże. Za PRLu
              skazywał, bo tak chciała władza, teraz skazuje bo tak wygodnie dwóm pokurczom.
              Wtedy łamał prawo i teraz łamie prawo na obstalunek władzy. Pogratulować prawym
              i sprawiedliwym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka