Dodaj do ulubionych

Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą

09.11.05, 19:26
Bardzo wierzę w 30% zwiększenie obrotów w święto Dnia Niepodległości.
W zyski również na tym poziomie, tylko czyje?

Sobiepan

Obserwuj wątek
    • sobiepan1 Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą 09.11.05, 19:32
      Piotr Jania pracuje nad projektem uchwały zakazującej....
      Tymczasem 11 listopada już w piątek.
      święto minie i do następnego cisza.

sobiepan
      • Gość: naz1121 Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą IP: *.internet.v.pl 09.11.05, 20:31
        A może Pan Jania zakaże od razu pracy elektrociepłownikom, portowcom, księżom,
        piłkarzom, piekarzom, złodziejom i prostytutkom. Wiemy skąd czerpie wzorce. Sam
        znany jest z takiego śmierdzącego nieróbstwa, że może byc ekspertem w tym
        zakresie. Poza tym w porcie dziękują Bogu , że nic nie robi, bo do czego by się
        nie zabrał ten oszołom to katasrofa.
      • piotr33k2 Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą 10.11.05, 17:44
        a od kiedy galerie to tylko hipermarkety , cąłkiem inna sprawa że w galeri
        bywają hipermarkety ale tez składają sie z kawiarenek małych sklepików
        itd. "nadgorliwośc bywa gorsza od faszyzmu"
    • Gość: Gregor Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 20:35
      Zyski zagranicznych korporacji, przecież nie nasze.
      Tak jestem oszołomem.
      • Gość: Marian Pikonski Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą IP: 65.162.93.* 09.11.05, 21:21
        Proponuje zakupy na targu. Tam tylko prawdziwi Polacy realizuja zyski.
      • Gość: naz1121 [...] IP: *.internet.v.pl 09.11.05, 21:44
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: koniu Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 20:35
      Wypowiedzi politykow PiS to hipokryzja najlepszej proby. W Polsce nie ma
      zwyczaju obchodzenia swiat narodowych. Poza obowiazkowa nasiadowka wladz
      centralnych/lokalnych, jakas msza albo nabozenstwem nikt nie obchodzi tego dnia
      w jakis szczegolny sposob. Ludzie za to masowo wykorzystuja go m.in. do zakupow
      i wyjazdow na tzw. lono natury itp. Walka tak naprawde toczy sie o to, czy
      spedzic swieto z wozkiem w hali sklepu czy z piwem przed odtwarzaczem DVD/video
      (bo normalnego programu ogladac sie nie da).
      Nasze spoleczenstwo jest dalekie od swietowania czegos, czego nie ma -
      swiadomosci zycia w ojczystym kraju czy waznosci zdarzen historycznych. Nikt nie
      ogranizuje osiedlowych czy dzielnicowych imprez i zabaw, bo ludzie nie czuja
      podstawowych wiezi. A to tego typu zachowania, a nie trybuna honorowa na pl.
      Zolnierza w Warszawie tworza w moim odczuciu narod.
      Jesli jakis radny czy inny nieudacznik z Sejmu stwierdza, ze zamkniecie
      hipermarketow w swieto spowoduje zmiane - myli sie na potege. Wiezi nie mozna
      odbudowac nakazem czy uchwala. Moze warto przekazac to naszym "namaszczonym"
      zanim znowu palna cos glupiego?
    • Gość: trzeźwo myslący Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 20:54
      Ludzie czy WAS poj,,,,,,,ło?
      co to ? komuna wraca ,dajcie sie wypowiedzieć narodowi czyli społeczeństwu
      szczecińskiemu.
      Przeciez tam pracują_ (w hipermarketach) ludzie, którzy nie chcą uszcęśliwiania
      na siłe panie radny!!!
      Lubumy tr nakazy zalecenia proweadzenia za rączkę, prosze podobnie myslących
      o posty
    • Gość: RZ Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 21:01
      Apel tak uchwała nie ,nic na siłe skoro są chętni do robienia
      zakupów w dni wolne od pracy mam na myśli soboty i niedziele
      sklepy powinny być otwarte,ale w takie dni jak Święto Niepodległości,
      Boże narodzenie czy Nowy rok dobrze byłoby żeby jak najwięcej
      ludzi mogło świętować.
    • Gość: Marian Pikonski Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą IP: 65.162.93.* 09.11.05, 21:02
      Ale dlaczego plany PiS dotycza tylko sieci handlowych? Dlaczego maly sklep ma
      prawo byc otwarty a duzy nie? Dlaczego klient ma placic wiecej w malym sklepie
      niz w duzym (ktory ma byc ustawowo zamkniety)? Jaka to jest idea solidarnego
      panstwa, w ktorym sklepy maja pracowac krocej i poprzez to zwalniac ludzi?
    • Gość: sim Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą IP: 82.177.167.* 09.11.05, 21:08
      Dlaczego mają być zamknięte w święta kościelne? Przecież PL nie jest krajem
      wyznaniowym! Ja jestem ateistą i jestem za zniesieniem świąt kościelnych.
      Katosy i tak w takie dni jeżdżą głównie na długie weekendy albo palą grille, do
      roboty Polacy! Jesteśmy bardzo nieproduktywni, trzeba zmniejszać ilość świąt. A
      11.11 postaram się odwiedzić wszystkie markety w mieście, aby nabić frekwencję.
      I tak pracować nie mogę, przecież święto jest, więc co mam robić? Z
      proporczykiem maszerować po mieście??
      • finfa Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą 10.11.05, 16:56
        sim - Dlaczego mają być zamknięte w święta kościelne? Przecież PL nie jest
        krajem
        wyznaniowym! Ja jestem ateistą i jestem za zniesieniem świąt kościelnych.
        Katosy i tak w takie dni jeżdżą głównie na długie weekendy albo palą grille, do
        roboty Polacy! Jesteśmy bardzo nieproduktywni, trzeba zmniejszać ilość świąt. A
        11.11 postaram się odwiedzić wszystkie markety w mieście, aby nabić frekwencję.
        I tak pracować nie mogę, przecież święto jest, więc co mam robić? Z
        proporczykiem maszerować po mieście??
        Nie wiesz co masz robić? Rusz głową, czy to za trudne? oczywiście lepiej
        nabijać frekwencję w supermarketach, nie kupuj nic, w końcu nie po to tam
        idziesz, pochodź sobie kilka godzin albo lepiej od otwarcia do zamknięcia.
        Życzę miłych wrażeń. Może ktoś z ciężko pracujących (czasem wbrew swej woli w
        tym dniu) w supermarkecie powie ci że przez takich jak ty jest tak jak jest.
    • Gość: Marian Pikonski Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą IP: 65.162.93.* 09.11.05, 21:10
      Zyjemy w kraju wolnym i Europejkim. Dajmy ludziom wybor robienia zakupow kiedy
      chca. Ponadto, pamietajmy ze obecnosc w Uni daje nam wiele dochodow, tak wiec
      musimy odplacic zagranicy tym ze ich firmy moga zarabiac w Polsce. Alternatywe
      mozna posnac na Kubie i Bialorusi.
      • Gość: pola Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 21:34
        Rozumiem że Niemcy, Francja i Holandia są krajami zniewolonymi, bo tak sklepy
        są zamknięte w święta i niedziele. Ale faktem jest że pan Jania przesadził, bo
        jeżeli próbuje zabłysnąć miedialnie z nierealna uchwałą to po prostu jest
        hucpiarzem. To jest nabijanie się z tych ludzi którzy w to wierzą.
        • Gość: Marian Pikonski Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą IP: 65.162.93.* 09.11.05, 21:52
          Zakaz otwierania sklepow w tych kraja pochodzi z innej epoki w ktorej nie bylo
          jeszcze supermarketow. Kazdy z tych krajow obecnie ma jakis poziom dyskusji na
          temat otwarcia sklepow w Niedzile. Biora przyklad z UK i USA gdzie niediele sa
          wspaniale na rozwoj gospodarki bo ludzie lubia wtedy robic zakupy.
          • sobiepan1 Re: Pan radny Jania niepotrzebnie stroszy piórka 09.11.05, 22:27
            Tak sobie myślę.

Co komu przeszkadza, aby sklepy były otwarte w niedziele?
            Kiedyś była handlowa niedziela, ale tylko na jedną raz na pół roku starczyło
            towaru.
            Dzisiaj są inne czasy. Kto nie chce, niech nie kupuje. Nie trzeba zakazów.
            specjalnych uchwał.
            Ja nie robię zakupów w żadne święta i sporadycznie w ciągu tygodnia. Nie kupuję
            nigdy żywności z powodu jej niskiej jakości oraz przerabianych dat ważności
            tych produktów.
            No, ale jeżeli te myte w ludwiku kiełbaski, szyneczki komuś smakują, to proszę
            bardzo.
            Niech są dostępne nawet w święta i niedzielę a konsumentom tychże życzę
            zdrowia.

Sobiepan
            • Gość: XX Re: Pan radny Jania niepotrzebnie stroszy piórka IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.11.05, 22:50
              niedługo sa wybory do rady, a za nimon to opracuje to bedzie po wyborach. Ten
              człowiek miał wiele okazji zrobic coś dobrego dla tego miasta, ale tego nie
              zrobił i zawsze sie kończyło tylko na jego gadaniu.
    • the.bill1 Przyznaje się do bezsilności????? 09.11.05, 22:24
      Pokazuje stopień zdemoralizowanie i zaniku normalnych propaństwowych uczuć, o
      których wy w GW piszecie i dokładacie kolejne cegiełki, aby dalej demoralizowac
      społeczeństwo, swymi tekstami. To juz nidługo przeszłość. Nie wciśniecie
      rzeczywistości w swoje ciane i przestarzałe ramy. Czy jeszcze tego nie widzicie,
      że rodzi się nowy świat, nowa rzeczywistość?
      A takim pisanie robicie porutę i żenadę, której chyba sami już nie rozumiecie....
      • Gość: Marian Pikonski Re: Przyznaje się do bezsilności????? IP: 65.162.93.* 09.11.05, 22:31
        Zawsze boje sie gdy ktos nagle mowi o nowej rzeczywistosci. Mao, Hitler i
        Lenin mowili to samo i niewiele dobrego z tego wyniklo.

Nie bojmy sie wolnosci. Robienie zakupow w Niedziele nie moze byc uwazana za
        jakies przestepstwo. Tak samo praca w niedziele jest prawem i tak powinno
        pozostac.
        • sobiepan1 Re: Przyznaje się do bezsilności????? 09.11.05, 22:38
          > Tak samo praca w niedziele jest prawem i tak powinno
          > pozostac.
          ^^^^

Tak, ale prawem i wyborem pracownika a nie pracodawcy.
          Inaczej, to nie prawo to przymus.

Sobiepan
          • Gość: Marian Pikonski Re: Przyznaje się do bezsilności????? IP: 65.162.93.* 09.11.05, 22:52
            Nikt nie zmusza ludzi do pracy w sklepach. Ludzie sami o prace sie ubiegaja.

Nie zapomnij, ze im krocej otwarte sklepy to tym mniej zatrudnionych. Czy to
            jest cel, zeby bezrobocie wzroslo?
            • sobiepan1 Re: Przyznaje się do bezsilności????? 09.11.05, 22:58
              Powtórzę więc;

Wybór pracy w niedzielę, powinien należeć do pracownika, inaczej to nie prawo a
              przymus.

pozdrówki

Sobiepan
              • finfa Re: Przyznaje się do bezsilności????? 10.11.05, 16:35
                sobiepan1 - > Powtórzę więc;
                >
                > Wybór pracy w niedzielę, powinien należeć do pracownika, inaczej to nie prawo
                a
                >
                > przymus.
                Trzeba powtarzać aby zrozumieli zwłaszcza ci co tak ochoczo od rana w święta
                państwowe rwą się do zakuoów. Praca 8 h/doba 40 h/tydzień - wszystko ponad za
                zgodą pracownika + 100% wynagrodzenia. Ciekawe ile supermarketów dalej
                będzie "promować" zakupy w święta w Polsce, niech spróbują w swoim kraju, ale
                by było!
                • Gość: Marian PIkonski Re: Przyznaje się do bezsilności????? IP: *.tmodns.net 10.11.05, 18:12
                  W Anglii sklepy sa otwarte e i jakos nie ma problemu.
                  Maniek
            • finfa Re: Przyznaje się do bezsilności????? 10.11.05, 16:42
              Gość portalu: Marian Pikonski napisał(a):
              > Nie zapomnij, ze im krocej otwarte sklepy to tym mniej zatrudnionych. Czy to
              > jest cel, zeby bezrobocie wzroslo?
              Powtórzę Marianie sposób na najniższe bezrobocie w UE.
              Wszystkie supermarkety czynne 24h/dobę w piątek, świątek i niedzielę. Do tego
              jeszcze urzędy(a czemu nie?) 8-18.Gwarantowany sukces!
      • Gość: Xx Re: Przyznaje się do bezsilności????? IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.11.05, 22:35
        bill opanuj się sam Jania nie jest moralny i gada takie wierutne bzdury, a jak
        mu na flaszkę abraknie to jak myślisz gdzie kupi
        • sobiepan1 Re: Przyznaje się do bezsilności????? 09.11.05, 22:52
          W stacji benzynowej.
          • Gość: XX Re: Przyznaje się do bezsilności????? IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.11.05, 23:01
            masz rację, tam do niej blisko.
    • Gość: Bobekk Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 01:20
      "My, politycy, musimy trochę kreować sposób życia mieszkańców miasta"

Dziękuje nie skorzystam. Żyjemy w kraju gdzie jest gospodarka wolnorynkowa i to
      rynek powinien regulować takie rzeczy, a nie jacyś tam politycy. Niech spada na
      szmabo, przygłup. Ten Dobrzański też nie lepszy. Ostatnio przed wyborami co
      gadał że żyjemy w kraju katolickim i powinno to być uwzględnione w konstytucji.
      Boże chroń nas od takich męskich dewotek
    • Gość: kasiseb Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą IP: 83.168.106.* 10.11.05, 07:21
      a ja lubię robić zakupy w niedziele i swięta, to zresztą jedyny czas kiedy
      spokojnie mogę przyjrzećc się produktom na półkach.
      Analogicznie trzeba nakazać pozamykać komisariaty policji, straż i stacje paliw...
      • jolunia55 Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą 10.11.05, 07:44
        Ale to już było,chciałoby się krzyknąć!Przecież takie uchwały przerabiały inne
        miasta np.Radom i musiały się z takich pomysłów wycofać.Radny już robi sobie
        kampanię wyborczą!CZas szybko leci,a wybory do samorządów tuż tuż.Jeżeli jest
        tak szeroko pojęta dyskusja o święta i nasz sposób świętowania,to ja mam
        pytanie.Co oferują nam władze Szczecina w dniu 11 listopada jako sposób na
        świętowanie w gronie rodzinnym?
      • Gość: naz1121 Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą IP: *.internet.v.pl 10.11.05, 07:48
        Proponuję wypuścić biedne zwierzaczki na dzień wolny - świąteczny na przepustkę
        na miasto a wepchnąć na ten dzień tych oszołomów PiSiorów Janiopodobnych do
        klatek w małym zoo.
        • Gość: marian paździoch Re wielka mi solidarność IP: 87.207.49.* 10.11.05, 08:13

Nie prowadzimy żadnej akcji przeciwko przymusowej pracy w dni świąteczne mówi
          Mieczysław Jurek, przewodniczący zarządu regionu NSZZ "Solidarność" Pomorza
          Zachodniego to byłoby jak rzucanie grochem o ścianę. Ciekawy jestem tylko, czy
          dyrektorzy i właściciele hipermarketów, tak samo jak wszyscy tego dnia, przyjdą
          do pracy, czy może będą świętować ze swoimi rodzinami.

ten, to ma klawe życie!

mp
    • Gość: ZZZ Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą IP: 217.153.6.* 10.11.05, 08:18
      CO ZA DEBILE CHCĄ DECYDOWAĆ KIEDY I GDZIE MAM ROBIĆ ZAKUPY. Niech Solidarność z
      PIS-em weźnie się za swoich członków obiboków, którzy ciagle zasłąniaja się
      związkiem a teraz jeszcze PIS-em. Niech CI DROBNI KUPCY obniżą ceny na towar,
      który sprzedają u siebie a który kupują w TESKO, GENCIE, REALU czy w CAREFURZE.
      Jeżeli będę mógł kupić to samo i w dobrej cenie to może pójdę do małego sklepu.
      MAM PROPOZYCJE dla Slidarności i PIS-u.
      Zamknijcie duże w świeta a małe na 300 dni - na to się zgadzam
      • sobiepan1 Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą 10.11.05, 08:54
        Wszystkie sklepy same powinni decydować, kiedy i w jakich godzinach handlować.
        Próby ingerowania przez polityków nie są na serio. Zbliżają się wybory
        samorządowe i niektórzy już zaczynają się promować.;)
        Mówiąc poważnie, należałoby stworzyć takie warunki rodzimym handlowcom, jakie
        mają i pewnie nie dadzą sobie wydrzeć te wielkie molochy francuskie, włoskie
        itp.
        Ale taka 'możliwość jest niemożliwa';-)

Sobiepan
    • Gość: ALAN Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.05, 08:38
      To jest tragedia, jak ludzie chcac nie chcac pracujacy w sklepach
      wielkopowierzchniowych musza zap.. c w swiatek, piatek!!! W
      krajach "ojczystych" duzych sieci w swiata panstwowe markety sa zamkniete, tak
      samo w swieta okolicznosciowe!!!! A u nas!!!! Kiedy wreszcie ktos to
      przerwie!!!!
    • Gość: romsa Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą IP: 83.168.96.* 10.11.05, 09:03
      dzięki rządom PiS powstanie wielka bieda i bezrobocie.Bliżniaki kiedyś ukradli
      księżyc potem z telefonią,a teraz chcą zniszczyć kraj.Powinni stanąć potem
      przed trybunałem razm z Samoobroną i LPR.
    • Gość: Fiesta Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą IP: 213.155.172.* 10.11.05, 10:29
      "- Są inne, ważniejsze dla miasta sprawy - mówi Małgorzata Jacyna-Witt,
      najbliższa współpracowniczka Lubińskiej w klubie".
      Bardzo rozsądne zdanie, natomiast prowincjonalny radny PiS chce ubijać pianę
      wokół swojego nazwiska. Proponuję uchwałę o tym, że w dni świąteczne
      szczecinianie mają obowiązek chodzić w krawatach.
    • Gość: obsydianowy gargul Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą IP: 217.153.4.* 10.11.05, 11:08
      to jak, będą te hipcie czynne jutro czy nie będą?

Wie ktoś??
    • Gość: maxmax4 Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.05, 12:29
      niech sobie radny nie idzie na zakupy jeżeli nie chce. sa ludzie ktorzy pracuja
      i jedyny dzien na zrobienie zakupów to swieta i niedziele. przeciez zyjemy w
      wolnym kraju. Polityką po wyborach sie w głowach poprzestawiało. Może nich
      wykorzystaja ten wolny czas i ida dp psychiatry
    • Gość: TUBYLEC Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą IP: *.hospvd.ch 10.11.05, 14:08
      TAK JEST--TO NAM SIE PODOBA!!!!. W ZADNE NIEDZIELE I SWIETA POLSKIE NIE POWINNY
      BYC OTWARTE SUPERMARKETY-WYLACZNIE MALE OSIEDLOWE SKLEPY SPOZYWCZE.PRACA W
      NASZE NARODOWE SWIETO UWLACZA HONOREM NAS --POLAKOW "Z KRWI I KOSCI " WSZYSCY
      PATRIOCI POLSCY ODWAGI W OBRONIE NASZEJ GODNOSCI !!!.
    • Gość: Yack Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 10.11.05, 18:02
      Nie ineresuje mnie jaki jest radny PiS i jego partia, nie głosowałem na nich,
      ale jeżeli wprowdzi zakaz Hanlu w święta kościelne i państwowe to CHWAŁA mu za
      to.Kto musi pracować niech pracuje, ale my (pracownicy Hipermarketów) nie
      musimy, zakupy można zrobic dzień wcześniej?! Otwarte Markety to poprostu
      interes dla wszystkich (miasto, sieć ....)Więc walczmy o nasze Swięta!!!!
      • Gość: marian paździoch Re:właściciele tych bud mają w dupie nas i nasze.. IP: *.chello.pl 10.11.05, 21:10
        jeżeli chcą otwierać i handlować w niedzielę, pies z nimi tańcował!
        natomiast handlować w największe narodowe święto jakim niewątpliwie jest Dzień
        Niepodległości, jest to chamstwo i lekceważenie polskich świąt i tradycji.
        ciekaw jestem, czy taki francowaty włoch czy niemiec odważył by sie otworzyć te
        blaszane budy w swoim kraju w dniu tak ważnym.
        a nasze związki mają tyle do powiedzenia ile żyd w okresie wojennym, ot co!!!

mp
    • dacus Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą 10.11.05, 21:47
      Pan radny niech zajmie się sprawami, które nas wszystkich niepokoją tzn.
      gospodarką regionu, bezrobociem, nadużyciami, a nie znajduje tematy zastępcze.
      Mieszkańcy Szczecina nie są głupimi ludźmi, którzy dadzą sie nabrać na Pana
      populistczne hasła i dobrze wiedzą co mają zrobić ze swoim wolnym czasem. Wolny
      rynek sam decyduje co jest dla niego dobre. Ci co nie chcą nie pójdą kupować.
      Sam nie jestem zwolennikiem zakuów w święta ale nie wprowadzajmy "totalitarnego"
      rygoru. Panie radny jak Pan nie ma zajęcia niech Pan nie szuka dziury.....
    • Gość: ktos Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.05, 22:43
      Ja bardzo prosze aby Pan Jania nie kreowal wraz z innymi politykami zycia mojej
      rodziny. Tak sobie mysle ze Panu Jania pomieszalo sie w glowie po wygranych
      wyborach, gdyz obywatele nie wybieraja politykow aby kreowali ich sposob zycia
      ale aby zasuwali tak aby w tym kraju zmienialo sie na lepsze i to zasuwali za
      pieniazki ktore obywatele placa w podatkach, chyba sie troszke Pan zapedzil...
      a moze jeszcze centralnie sterowac kiedy spozywac np piwo w knajpce...bo
      barmanow wlasciciele pubow zmuszaja do pracy, itd, itp oj marzy sie Panu powrot
      do przeszlosci - ja ide jutro na zakupy czy tak czy siak...
      • Gość: nikt Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 09:29
        UWAGA!!Wraca stare.Dlaczego prosty chłopak ma mówić mi co mom robić,wie
        lepiej.
    • Gość: Renetka Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą IP: *.pools.arcor-ip.net 11.11.05, 11:34
      Popieram pomysl. Przypuszczam, ze wielu pracownikow hipermarketow mysli
      podobnie lecz boi sie glosno o tym mowic. W innych krajach UE, w swieta
      panstwowe i koscielne sklepy sa zamkniete i nikt z tego powodu nie plajtuje.
      • Gość: RZ Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 12:54
        Właśnie wróciłem z hipermarketu ludzi więcej jak zwykle
        więc jest chyba potrzeba zakupów w swięta potrzebowałen
        jeden produkt ale jak zwykle wyszłem z pełnym koszem.
        Pozostaje tylko problem tych co muszą pracować.Oczywiście
        źe jakby były zamknięte nikt by nie splajtował ale tu liczą
        się zyski.Najlepszym wyjściem byłyby sklepy dyżurne tak jak
        za komuny.Czyżby PiS wołał komuno wróć.
    • Gość: lewk Re: Radny PiS chce zamknąć hipermarkety uchwałą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 13:19
      Ciekawe czy wypisujący tu głupoty o wolności zakupów i powrocie komuny i bezrobociu itd. itp. będą dalej tak pisać gdy ich pracodawca postanowi, że mają pracować w niedzielę gdyż tak jest bardziej opłacalne a poza tym wielu ludzi uwielbia korzystać z ich usług właśnie w niedzielę. Przytaczane tu argumenty w stylu "nikt nikogo nie zmusza do pracy w hipermarkecie" są żenujące i świadczące o krańcowym egoiźmie piszących, a jeśli nie są dziełem głupców, to są pisane na zamówienie biznesmenów nastawionych na maksymalny zysk za wszelką cenę. Widać też wyraźnie, że usiłuje się dorobić do tego wątek religijny. Gdy tymczasem chodzi tu o obronę tego co pracownicy osiągnęli sto lat temu a co obecnie próbuje się im zabrać.
    • masakra_teksanska a ta Jania... 11.11.05, 13:28
      to była pierwszego w kościele i na cmentarzu, czy tylko ze zgrozą wizytowała
      sklepy :)??

..."Piotr Jania[...].We Wszystkich Świętych objechał sklepy wokół swojego
      miejsca zamieszkania i ze zgrozą stwierdził, że część z nich była otwarta...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka