Dodaj do ulubionych

pani lubinska nie pojechala do brukseli

20.11.05, 22:14
'Od poniedziałku do czwartku odbywają się spotkania unijnych rad ministrów.
Będzie szef polskiej dyplomacji, minister obrony, oraz rozwoju regionalnego.
Przyjedzie szef resortu gospodarki, rolnictwa, a także wiceminister finansów.'

dlaczego premier nie chce przedstawic unijnym komisarzom z przewodniczacym
barroso na czele swojej minister finansow? a zabiera szefow pozostalych
kluczowych resortow?
calosc: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3022885.html

mdosa
Obserwuj wątek
    • piotr33k2 Re: pani lubinska nie pojechala do brukseli 20.11.05, 22:15
      żeby mimowolnie jakiejś dywersji dokonała?
      • Gość: obserwator Re: pani lubinska nie pojechala do brukseli IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.11.05, 22:29
        A czasami nie wyciągasz za daleko idących wniosków? Może pani minister ma inne
        ważne zajęcia albo ktoś z ważnej finansjery przyjeżdża do Polski i należy go
        przyjąć? Zobaczymy...
        • beatrix13 Re: pani lubinska nie pojechala do brukseli 20.11.05, 23:38
          mimo,że do Brukseli nasza "sławna" szczecinianka (jaki wstyd) nie pojechała i
          nie naopowiada tam głupot,to niestety na miejscu nieźle może zamieszać swoją
          ekonomią. Swoją drogą dano jej tą decyzją do zrozumienia,że jej dni są
          policzone,choć na sporą odprawę może liczyć.
          • Gość: zenek Re: pani lubinska nie pojechala do brukseli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 23:42
            mylisz się.Pozycja pani minister jerst bardzo silna.I nie pomogą esbeckie
            ataki,przekupywanie mediów,intrygowanie, napuszczanie idiotów oraz sadzanie
            działaczy partyjnych przy komp aby zaogniali dyskusję.Żlodziejski układ esbecko-
            biznesowy powoli zacznie się kończyć...
            • piotr33k2 Re: pani lubinska nie pojechala do brukseli 20.11.05, 23:49
              no widzisz beatrix jesteś napuszczoną sb-czką podobnie jak ten stoczniowiec z
              którym minister po sądach sie ciąga ,wogóle wszyscy krytycy banialuk minister
              to sb-cy i układ który niechybnie czycha od lat na panią minister ,taka jest
              ważna persona .
              • Gość: zenek Re: pani lubinska nie pojechala do brukseli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 23:52
                jesteś działączem UW,do czego się wielokrotnie przyznawałes.Nic dziwnego,że
                atakujesz poanią minister - czy też przepraszałeś pana Piechotę?opowiedz nam,
                jak to robiłęś?tylko intymne szczególy zachowaj dla siebie...
                • piotr33k2 Re: pani lubinska nie pojechala do brukseli 20.11.05, 23:57
                  piechota przynajmiej głupot publicznie nie gada a z tego co mi widomo to pani
                  lubinska była działczką uni wolności ,teraz już wiem dlaczego miedzy innymi
                  dlaczego ta partia tak skonczyła jak skonczyła ,uważajcie w tym pis-e .
                  • Gość: zenek Re: pani lubinska nie pojechala do brukseli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 23:59
                    Piechota nie gada głupot bo on nic nie gada poza gadaniem na okrągło.ale to
                    wynika z tego,że nie ma nic do powiedzenia.A ty nie pluj na swoją matkę poartię
                    • piotr33k2 Re: pani lubinska nie pojechala do brukseli 21.11.05, 00:09
                      moją partia była zawsze i jest tylko kompetencja oraz rozsądek bez
                      przynaleznosci partyjnej ,twoja interpretacja i naliza jest równie błedna jak
                      pani minister od siedmiu boleści.
            • anamar rusz się zenek! 21.11.05, 10:37
              zażenowani wypowiedziami p.lubińskiej koledzy z pis-u,wypowiadaący się w
              radiu,to zapewne też członkowie"układu"?tylko zenuś wyjaśnij:złodzieje to czy
              esbecy?
            • Gość: jania Re: pani lubinska nie pojechala do brukseli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 17:40
              pani lubińska juz skompromitowała Polske-po co jeszcze jej na to nadal pozwalać?
              Jaka ona słynna Szczecinianka...?
              Czy dlatego,że ma na koncie miliony -bo jej mąż jest autorem i wydaje...?
          • Gość: LARY Re: pani lubinska nie pojechala do brukseli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 23:47
            Radziłbym ci w atakach na panią minister nie używać już tego nicka. Używaj tych
            innych. Ten nick stał się już bardzo niewiarygodny, więc daruj sobie. Chyba, że
            w swej przewrotności, w ten sposób chcesz przysporzyć pani minister sympatii.
            Czytając ciebie, przez przekorę, natychmiast zaczyna się lubić i szanować panią
            minister, nawet jeżeli wcześniej ktoś nie miał wyrobionej opinii.
            • beatrix13 Re:Zeniu 21.11.05, 00:16
              -nicku na twą prośbę nie zmienię,podobnie jak i otwartości w wypowiedzi,za
              którą od fanów Jacyny i Terezy cały zestaw obelg otrzymałam,kiedy to jakiś czas
              temu je krytykowałam.Może Kasandra by mi pasowało,bo przewidywałam marne
              ministrowanie Terezy.Owe panie z Od nowy każdemu krytykantowi ich "zasług"
              zarzucają ubeckość i sbeckość. Nijak to mnie nie dotyczy,bo nie należe do
              pokolenia z czasów UB i SB w przeciwieństwie do 50-latek z Od nowy.Każdy swoje
              wady widzi u innych.
              • kurde.felek Re:Zeniu 21.11.05, 08:55
                Bea, nie przejmuj się, nie jesteś jedyna na tym forum, która krytycznie ocenia
                działania Teresy Lubińskiej. Wczoraj poza publiczną - wszystkie polskie
                telewizje obsmarowały Lubinską, tym razem za pomysły z akcyzą paliwową,
                stwierdzając jednoznacznie, że wypowiedzi pani minister kosztują Polskę już nie
                miliony, ale miliardy zł strat.
                Od dawno mam identyczne zdanie jak Twoje, o pominięciu pani minister Lubińskiej
                napisałem w innym wątku i podobnie jak Ty dostałem wiadro pomyj na głowę, przy
                okazji zostałem...prof. Flejterskim.
                • Gość: zdrowy roząadek Re:Zeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 09:06
                  przestancie , to i tak dobrze, ze pani minister nie atakuje jakas wanna czy
                  inne okna
                • Gość: studiujący Re:Zeniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 09:07
                  Panie prof.Flejterski,z takimi analizami ekonomicznymi to do Korei Południowej.
                  Akcyza dała zarobić waszym baronom i reszcie złodziei i esbeków z branży
                  paliwowej.a kierowcy dostawali w plecy i to jest cała prwda na ten temat.może
                  przy okazji debaty zostaną ujawnione "wydatki" Orlenu i rafinerii.

W Sygnałach Dnia szef rządu zaznaczył, że dzięki temu państwo oddało kilkaset
                  milionów złotych na wyższy zarobek koncernów. Podkreślił, że w tym tygodniu
                  minister skarbu spotka się z szefami rafinerii, aby wyjaśnić tą sprawę. Dodał,
                  że nie może być tak, aby państwo rezygnowało z części pieniędzy nie po to, aby
                  ulżyć Polakom, lecz po to, aby podnieść zyski firm naftowych.

Kazimierz Marcinkiewicz powiedział, że są różne sposoby, aby wpłynąć na
                  koncerny, by obniżyły marżę. Podkreślił, że jednym z nich jest publiczna debata
                  na ten temat.

Premier dodał, że od kwietnia rząd chce umożliwić rolnikom odzyskiwanie podatku
                  akcyzowego, zawartego w cenie paliwa. Kazimierz Marcinkiewicz podkreślił, że ma
                  to wyrównać różnice między polskimi rolnikami i rolnikami z innych krajów Unii
                  Europejskiej.

Premier zapewnił, że zwrot podatku akcyzowego zawartego w paliwie dla rolników
                  znajdzie się w projekcie budżetu na 2006 rok. Dodał też, że będzie się starał,
                  aby od połowy przyszłego roku zostało zlikwidowane opodatkowanie od dochodów
                  giełdowych i podatek od odsetek z oszczędności bankowych.

Kazimierz Marcinkiewicz zaznaczył, że obecnie najwięcej pracy rząd poświęca
                  zmianom budżetu na 2006 rok. Podkreślił, że w marcu zostaną kompleksowo
                  przedstawione propozycje podatkowe rządu.

• hotcat01 Re:Zeniu 21.11.05, 10:18
                    aa ten to kto ? jasnowidz ?
                • beatrix13 Re:Zeniu 21.11.05, 10:16
                  kurde.felek napisał:

> Bea, nie przejmuj się, nie jesteś jedyna na tym forum, która krytycznie ocenia
                  > działania Teresy Lubińskiej. Wczoraj poza publiczną - wszystkie polskie
                  > telewizje obsmarowały Lubinską, tym razem za pomysły z akcyzą paliwową,
                  > stwierdzając jednoznacznie, że wypowiedzi pani minister kosztują Polskę już
                  nie
                  > miliony, ale miliardy zł strat.
                  > Od dawno mam identyczne zdanie jak Twoje, o pominięciu pani minister
                  Lubińskiej
                  > napisałem w innym wątku i podobnie jak Ty dostałem wiadro pomyj na głowę,
                  przy
                  > okazji zostałem...prof. Flejterskim.

>hmm,gratuluję awansu naukoego(profesury) i dziękuję za słowa poparcia
                  >po mnie te wiadra pomyj spłynęły,bo wylewali je żałośni ludzie,którzy potrafią
                  obrzucać wulgaryzmami zamiast przedstawiać argumenty na korzyść krytykowanych
                  osób,co by było śmieszniej antagoniści ci to te same osoby odradzające się co
                  jakiś czas jak feniks z popiołów pod nowymi nickami
    • Gość: poloneZ Re: pani lubinska nie pojechala do brukseli IP: *.chello.pl 21.11.05, 11:00
      Do qrwy nędzy, tak rzadko mamy my szczecinianie kogoś na "szczytach", kogoś kto
      deklaruje pospołu z premierem, że np. wybudują nam S3, a Wy wieczni malkontenci
      już od razu po "naszej" się ślizgacie.
      Dajcie jej spokój.
      Niech wie, że chociaż Szczecin za nią stoi.
      I nie ważne, że z innej opcji.
      Serdeczności więcej. Please !
      • dyrgosia Re: pani lubinska nie pojechala do brukseli 21.11.05, 11:02
        Tak, jestem za, kaganiec wszystkim, którzy krytykują. Tylko pochwały.
        • Gość: K.F. Re: pani lubinska nie pojechala do brukseli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 11:09
          Gośka!!! przepotwarzasz się w grzybki moherowe?:
          • dyrgosia Re: pani lubinska nie pojechala do brukseli 21.11.05, 11:10
            Gość portalu: K.F. napisał(a):

> Gośka!!! przepotwarzasz się w grzybki moherowe?:

Wydawało mi się, ze moja ironia jest baaardzo czytelna...
            • Gość: K.F. Re: pani lubinska nie pojechala do brukseli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 19:06
              Gosiu, zrozumiałem i ironię (byla super bardzo czytelna) i aluzje! odpłacilem
              podobnym, przy okazji dzęki za "gryzonie", są sympatyczne.
        • Gość: poloneż Re: pani lubinska nie pojechala do brukseli IP: *.chello.pl 21.11.05, 11:15
          Dyrgosiu tu nie chodzi o kaganiec, tu chodzi o ociupinę życzliwości.
          "po czynach będą ich osądzać, nie po słowach"
          • dyrgosia Re: pani lubinska nie pojechala do brukseli 21.11.05, 11:21
            Gość portalu: poloneż napisał(a):

> Dyrgosiu tu nie chodzi o kaganiec, tu chodzi o ociupinę życzliwości.
            > "po czynach będą ich osądzać, nie po słowach"

Wiesz , najlepszy przyjaciel , to taki, który mówi Ci prawdę, nawet przykrą, a
            nie taki , który prawi fałszywe komplementy...
            • Gość: poloneZ Re: pani lubinska nie pojechala do brukseli IP: *.chello.pl 21.11.05, 11:32
              Nie zgadzam się Dyrgosiu. Najlepszy przyjaciel to ten który w odpowiedniej
              chwili zamilczy, spojrzy w oczy i uśmiechnie się serdecznie. To bardziej boli.
              • dyrgosia Re: pani lubinska nie pojechala do brukseli 21.11.05, 11:35
                Najlepszy przyjaciel to ten który w odpowiedniej
                > chwili zamilczy, spojrzy w oczy i uśmiechnie się serdecznie. To bardziej boli.

Patrzę ... i milczę....
                • Gość: poloneZ Re: pani lubinska nie pojechala do brukseli IP: *.chello.pl 21.11.05, 11:38
                  Dziękuję bardzo.
      • anamar Re: pani lubinska nie pojechala do brukseli 21.11.05, 11:25
        Gość portalu: poloneZ napisał(a):

> Serdeczności więcej. Please !
        ................................................................................
        ...zwariowałeś?jakiej serdeczności???co baba paszczę otworzy,to mi leasingi
        drożeją....wierzysz w to,że ci lubińska autostradę zbuduje???dla mnie minister
        finansów może być nawet z pcimia,byle kompetentny i obciachu nie robił
        • Gość: poloneZ Re: pani lubinska nie pojechala do brukseli IP: *.chello.pl 21.11.05, 11:36
          Wychodzi z Ciebie, anamar tylko własne kuntatorstwo.
          I Cię rozumiem. Ale Twoje długi to Twój problem. On z TL nie ma nic wspólnego.
      • Gość: PoloneZka Re: pani lubinska nie pojechala do brukseli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 17:43
        To s-3 tylko dla szczecina?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka