Dodaj do ulubionych

Europejska włączona do ruchu

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 20:33
Dobrze, że powstała ta ulica. Przy okazji takich inwestycji zauważyłem
że kwitnie nowomowa. Ktos tu mówi o ulicy Nowoszerokiej, po co używać tak
głupiej nomenklatury zamiast od razu dać właściwą nazwę. Tak było z mostem
Pionierów, który nazywano Nowocłowym.
A co byłoby gdybyśmy budowali ulicę Nowowyszyńskiego albo Nowomatki Teresy z
Kalkuty ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Konik Garbusek Re: Europejska włączona do ruchu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 20:49
      A takie nazwy jak Nowowalecznych albo Nowoku Słońcu ?
      • swarozyc Dzieki Mariusz ze obylo sie 22.11.05, 20:53
        bez rewolucji..
        :-)
    • shp80 Re: Europejska włączona do ruchu 22.11.05, 21:21
      "Kierowcy chwalą sobie gładką jak stół jezdnię. "

Rowerzyści chwalą sobie gładkie, jak kocie łby, wjazdy na drogi wewnętrzne oraz ścieżkę, która na dystansie kilkuset metrów radośnie zmienia strony z prawej na lewą. Podziękowania należą się również za krawężniki, które tradycyjnie już na przejazdach wystają ponad normę.

Pozdro
      Tomek
      • Gość: Przepióreczka Re: Europejska włączona do ruchu IP: *.chello.pl 22.11.05, 21:28
        Ojej, ważne, że w końcu jest ta ulica. Fajnie się nią jeździ. Najwyżej
        poprawią, bo teraz moda u nas na poprawianie każdej wyremontowanej ulicy czy
        nowej oddanej do użytku, zawsze coś tam, pardon, spartolą. Cóż, mamy pewnie za
        dużo pieniążków...
        • shp80 Re: Europejska włączona do ruchu 22.11.05, 21:39
          Gość portalu: Przepióreczka napisał(a):

> Ojej, ważne, że w końcu jest ta ulica. Fajnie się nią jeździ.

No, samą ulicą fajnie się jeździ - nie zaprzeczam - przejechałem zresztą kawałek od ronda uniwersyteckiego, bo nie chciało mi się co chwila skakać z jednej strony jezdni na drugą.
          Druga rzecz: jeszcze przed oddaniem drogi do użytku zauważyłem, ża na pasie zieleni dzielącym obie jezdnie, w kilku miejscach znajdują się już wydeptane dzikie ścieżki..

Pozdro
          Tomek
      • fan_jfk Re: Europejska włączona do ruchu 23.11.05, 07:30
        > Rowerzyści chwalą sobie gładkie, jak kocie łby, wjazdy na drogi wewnętrzne
        oraz
        > ścieżkę,

A pasażerowie autobusów "chwaliliby" sobie przystanki autobusowe odsunięte od
        skrzyżowań, zwłaszcza ten w kierunku ronda U. przed Zbójnicką - na szczęście
        żadna linia tamtędy nie pojechała.
    • Gość: Stańczyk Re: Europejska włączona do ruchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 21:40
      Już zamknięta spowrotem. Komitet społeczny z udziałem pani Meyer uzyskał
      sądowe zabezpieczenie powództwa polegające na dorażnym zamknięciu drogi do
      czasu rozstrzygnięcia sądowego sporu komitetu z inwestorem. Komornik ma wykonać
      decyzję jutro o 6.00. Będzie znowu objazd.
      • Gość: Nominativus Re: Europejska włączona do ruchu IP: *.wi.tuniv.szczecin.pl 23.11.05, 08:54
        Żartujesz, prawda? To nie może być prawda...
      • Gość: qb Re: Europejska włączona do ruchu IP: *.devs.futuro.pl 23.11.05, 09:17
        haha ale zwala z tym zamknieciem

w kazdym razie ja mam inne zastrzezenie.. ZIELONA FALA kurde wczoraj sie
        przejechalem wieczorem europejska i na kazdych swiatlach czerwone :(

zrobcie cos z tym !!!
        • Gość: Nominatius Re: Europejska włączona do ruchu IP: *.wi.tuniv.szczecin.pl 23.11.05, 13:01
          Fakt. Stoi się dokładnie na wszystkich światłach i to w obu kierunkach. Coś jest
          nie tak.
    • Gość: a Re: Europejska włączona do ruchu IP: 111.111.26.* / 212.14.50.* 23.11.05, 09:54
      jestem mieszkanką ul. Harnasiów, z przykrością stwierdzam, iż niedokładnie
      wykończono ul. Europejską (wystające klepki polbruku na scieżce rowerowej na
      krzyżówce Europejska- Zbójnicka oraz wjazd i zjazd na Zbójnickiej powoduje
      prawie zatrzymanie pojazdu w celu przejechania!!! horror będzie już niedługo,
      jak nadejdzie prawdziwa zima)
      czy budowlańcy zrobią choć raz coś dobrze do końca???
      Poza tym cieszymy się, że miasto buduje jakiekolwiek drogi :)
      • swarozyc Re: Europejska włączona do ruchu 23.11.05, 12:53
        Zapomnialem spytac czy byl klecha-biskup z kropidlem i taca, roztaczajac wokol
        siebie dyskretny urok sredniowiecza..?
        • enskw Re: Europejska włączona do ruchu 23.11.05, 13:24
          pewnie tak,bo maryjny narod balby sie wjechac na ta nowodrogę.
          • Gość: KBS Re: Europejska włączona do ruchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 15:23
            A co Wam pzreszkadza, ze ksiadz poswieci droge? Az tak jestescie nowoczesni ze
            nawet to, iz ktos jest wierzacy Wam przeszkadza?
      • Gość: edek Re: Europejska włączona do ruchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 19:41
        Może budowlańcy zrobiliby to dobrze gdyby mieli czas..
    • Gość: Jazzek Re: Europejska włączona do ruchu IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 23.11.05, 15:33
      Czepnę się autora. Kilkadziesiąt ton błotnistej ziemi wywieźć to nie jest jakaś
      wielka praca... Kilkadziesiąt tysięcy wydaje mi się właściwą skalą.
    • ankas70 Re: Europejska włączona do ruchu 23.11.05, 19:49
      Szkoda tylko że po remoncie tej ulicy skondinąd pięknej gładkiej i przyjemnej w
      jeździe( i nie ma tu ani cienia ironii bo ta gliniasta krzaczasta przestrzeń
      dotychczas nie do przejścia była wybiegiem dla psów i nivzym więcej) SZkoda
      tylko że aby wjechaćw Europejską od Zbójnickiej trzeba to zrobić bardzo
      ostrożnie, niski samochód moze urwać zawieszenie. Dotąd była tu kamienna ale
      równa ulica, teraz tuż przed wjazdem jest rów którego pewnie budowniczy
      Europejskiej nie musieli zasypać bo po co - tego nie było w planach! MOze by
      tak redaktory się spytały kogo trzeba czy nie mozna tego poprawić skoro się
      popsuło
      • Gość: Przepióreczka Re: Europejska włączona do ruchu IP: *.chello.pl 23.11.05, 20:16
        No właśnie. Wczoraj tu napisałam, że my zawsze coś "skopiemy" i potem
        poprawiamy nowe ulice lub stare po modernizacji. Tak było np. z Jagiellońską,
        teraz Europejska (widać, że na razie tylko z nazwy).
    • Gość: Tomek KILKA DNI I KORKI JUZ SĄ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 20:27
      Dzięki europejskiej, gdzie i tak jest ruch mniejszy niż na krakowskiej, to na
      wrocłaskiej zaczynają się robić korki dzięki jak zwykle idiotycznie pomyślanej
      sygnalizacji świetlnej.
    • Gość: domino Re: Europejska włączona do ruchu IP: *.bazapartner.pl 24.11.05, 14:15
      europejska to czesc malej zachodniej obwodnicy Szczecina.Rondo z ku sloncu beda
      robic w 2006 a kiedy odcinek derdowskiego(od ku sloncu do taczaka - przy enei)
      i kiedy przebitka do w.polskiego?
      • Gość: mieszkaniec Re: Europejska włączona do ruchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 14:40
        Cholera, przeciez rondo Ku Słoncu bylo robione 2 lata temu
        to samo Derdowskiego
        to nie mozna bylo od razu zrobic porzadnie?
        teraz to beda podweojnie wydane pieniadze
        to samo bylo zreszta z otwarciem Taczaka
        ludzie krzyczeli , ze nie ma porzadnego rozjazdu Taczaka , 26 Kwietnia i
        Derdowskiego
        no i teraz sie potwierdza , po raz kolejny przebudowa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka