ja_aska 22.11.05, 21:04 została szefowa komisji rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja_aska Re: Anna Sobecka była spikerka Radia Maryja. 22.11.05, 21:09 Dzieci z Ełku oskarżone o obrażanie Rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: Anna Sobecka była spikerka Radia Maryja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 21:46 Nie to żebym był złośliwy. Ale nie dziwię się Rydzykowi, że spikerkę relegował ze studia do "stajni augiasza". bi.gazeta.pl/im/2/1491/z1491022G.jpg Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Anna Sobecka była spikerka Radia Maryja. 22.11.05, 21:48 Aktualnie obowiazujacy model Matki-Polki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: Anna Sobecka była spikerka Radia Maryja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 21:54 Matki-Europejki Swarożycu. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Anna Sobecka była spikerka Radia Maryja. 22.11.05, 21:55 to fajnie macie.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: Anna Sobecka była spikerka Radia Maryja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 21:57 Fajnie to za delikatnie powiedziane. Zajebiście jest. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Anna Sobecka była spikerka Radia Maryja. 22.11.05, 21:58 no to Ci zazdroszcze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: Anna Sobecka była spikerka Radia Maryja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 22:03 Znalazłem na stronie przewodniczącej i o sobie słów kilka: "Po wejściu naszego kraju do UE polskim katolikom będzie trudniej niż obecnie podjąć wyzwanie reewangelizacji zlaicyzowanej Europy. To właśnie w naszej Ojczyźnie nasilają się procesy dechrystianizacyjne, wspierane przez silne antychrześcijańskie ośrodki w Polsce. Taką ofensywę w niedwuznaczny sposób zapowiadają lewicowo-liberalni politycy. Przyznają oni, że muszą wstrzymać ją do czasu referendum w sprawie wejścia do UE, „by nie zrażać do Unii hierarchii kościelnej”." Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Anna Sobecka była spikerka Radia Maryja. 22.11.05, 22:05 ja tam po katolach jezdze caly czas "on top gear"..:-) i uznaje sie za konserwatyste..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: Anna Sobecka była spikerka Radia Maryja. IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 00:02 Przypominam, że katolactwo to twoja osobista postawa. Typowe dla katolika, który rezygnuje z używania rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Anna Sobecka była spikerka Radia Maryja. 23.11.05, 10:17 Gość portalu: ksiadz napisał(a): > Przypominam, że katolactwo to twoja osobista postawa Cóż za brak konsekwencji..., albo sprawa osobista, albo dobro narodowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: Anna Sobecka była spikerka Radia Maryja. IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 10:33 Podziwiam jasność umysłu. Katolactwo właśnie tym się charakteryzuje - niestety rozdziela te dwie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
anamar Re: Anna Sobecka była spikerka Radia Maryja. 23.11.05, 10:25 może przynajmniej dykcję ma ładną.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzek Re: Anna Sobecka była spikerka Radia Maryja. IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 23.11.05, 09:43 > Anna Sobecka była spikerka Radia Maryja została szefowa komisji rodziny. To chyba dobrze. > Dzieci z Ełku oskarżone o obrażanie Rydzyka To na pewno źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 10:06 W jakim temacie pytasz o przesadę? Odpowiedz Link Zgłoś
jopekpl Re: ksiądz 23.11.05, 10:17 ja_aska napisała: > o dzieciach. Zdaje się ze juz mieliśmy bezdzietną starą panne jako eksperta do spraw rodziny.Pani ta miała wielkie kwalifikacje bo często zajmowała się bratankami:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 10:31 Możesz postawić konkretne pytanie? Jestem facet i niestety nie domyślę się, o co ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: ksiądz 23.11.05, 10:38 o ukaranie dzieci z ełku za naśladowanie rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: ksiądz 23.11.05, 10:42 ja_aska napisała: > o ukaranie dzieci z ełku za naśladowanie rydzyka. tam był Ryzyk..., aż sie dziwię ,że nożyce się odezwały... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 10:55 Nie widziałem kabaretu i nie mam zdania na ten temat. Wychodzę z założenia, że prawdziwa cnota krytyk się nie boi. Moi uczniowie czasami naśladują moje zachowania i świetnie się bawią. Ja zresztą też i nie mam im tego za złe. Samo to robiłem w szkolnych czasach. Czułbym jednak pewien niesmak, gdyby wykorzystali moją postać w scenie przytulania prostytutki (na podst. relacji na onecie.pl). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 11:09 Komu? Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: ksiądz 23.11.05, 11:15 ocenę Rydzykowi wystawi Bóg, w którego mam nadzieję wierzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 11:35 Po pierwsze - nie wiem, czy to były rzeczywiście "dzieci". W relacji na onecie jest powiedziane o szkole, ale nie wiem, na jakim poziomie. Podstawowa, gimnazjum, średnia? Więc słowo "dzieci" może tu być nieadekwatne. Gdyby moi uczniowie w skeczu wykorzystali moją postać - lub kogoś mi bliskiego - do sceny z prostytutką, to musiałbym się zatanowić, co zrobić. Na pewno jednak nie ma to nic wspólnego z jakimikolwiek ocenami. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: ksiądz 23.11.05, 12:18 wystarczy się ustosunkować np- nadgorliwość katechetki jest ............... Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: ksiądz 23.11.05, 12:23 > wystarczy się ustosunkować np- nadgorliwość katechetki jest ............... ....grzechem ? ....brakiem poczucia humoru ? ....gorsza od faszyzmu ? ....fanatyzmem ? ....przejawem obecnych czasów ? ....wykładnią na najbliższe 4 lata ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 13:28 Nie widziałem kabaretu. Nie wiem, do czego się ustosunkowywać. Na onecie jest mowa o obrazie uczuć religijnych. Nie ma czegoś takiego, jak uczucia religijne, więc nie można ich obrazić. Pracownicy szkoły mają prawo wyrazić swoje zdanie, min. poprzez stosowny list. Ocenianie czyjegoś stanowiska słowem "nadgorliwość" jest (cytuję): ....grzechem ? ....brakiem poczucia humoru ? ....gorsza od faszyzmu ? ....fanatyzmem ? ....przejawem obecnych czasów ? ....wykładnią na najbliższe 4 lata ? Proszę sobie wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: ksiądz 23.11.05, 13:31 parodia rydzyka razi czyjeś uczucia! to samo w sobie brzmi durnie. nie oczekiwałam od ciebie bicia się w pierś ale zwykłej krytyki kolegów po fachu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 13:33 Podziwiam twoją umiejętność przeskakiwania z tematu na temat. Robisz to z dużym wdziękiem. Niestety, świadczy to o intelektualnej pustce. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: ksiądz 23.11.05, 13:40 > Podziwiam twoją umiejętność przeskakiwania z tematu na temat. Robisz to z dużym wdziękiem. Niestety, świadczy to o intelektualnej pustce to było do mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też aśka Re: ksiądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 14:14 świetnie się czyta wasze "rozmowy". czy wy tak potraficie na każdy temat się kłócić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 14:23 Mam tę wątpliwą przyjemność, że to ja_aska mnie zagaduje. Przystojny nie jestem, wolny też nie, poza tym braki w inteligencji... co ona we mnie widzi? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też aśka Re: ksiądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 14:34 jejku jak samokrytyka!nie wierzę, że jest aż tak żle! to znaczy, że musi być jeszcze coś o czego nie widać na forum a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 15:51 Może to "te czarne oooczyyyy"? :))) A swoją drogą mam wrażenie, że jest to trochę jakby rozmowa dwóch światów bardzo do siebie nie przystających - kobiety i mężczyzny. Swobodnie żyjącej kobiety i księdza żyjącego w samotności na plebanii. Ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: ksiądz 23.11.05, 17:22 księdza samotnie żyjącego na plebanii? trochę mnie przytkało ale nie ze ździwienia. wybacz ale parsknęłam śmiechem (staram się niezłosliwie) Odpowiedz Link Zgłoś
i.fugazi Re: ksiądz 23.11.05, 17:24 Zakochałaś sie Asiu czy co? Co Cie tak do osoby duchownej ciagnie? Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: ksiądz 23.11.05, 17:59 nie pociaga a intryguje. a co? dwulicowość. nie twierdzę, że tego konkretnego:) Odpowiedz Link Zgłoś
i.fugazi Re: ksiądz 23.11.05, 18:07 Ptaki ciernistych krzewów po polsku via internet. :-)) Chcesz aby duchowy człek z grzesznymi myślami kładł się spać? Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 21:33 Wcale sie nie "ździwiłem" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 22:01 Nie nie, nie praktyka. Chodzi zupełnie o coś innego. Dobrze to wyrażają słowa Lindy z pewnego kultowego filmu, ale pozwól, że nie zacytuję tutaj. Mogłyby być źle odebrane :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: ksiądz 23.11.05, 22:10 słowa lindy nigdy nie sa xle odbierane. ale czy te filmy nie sa zbyt wulgarne i brutalne jak na ksiedza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 23:46 Nie oglądałem ich, rzeczywiście są brzydkie. Słyszałem tylko przypadkiem, jak ktoś cytował, ale zaraz zatkałem uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: ksiądz 24.11.05, 08:05 czyli to cytat mógłby być przekłamany a przez to obraźliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 09:09 Cytat był jak najbardziej wierny, dlatego pasuje jak ulał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 10:11 Ależ księdzu nie wypada mówić takich słów, tym bardziej publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 10:42 To typowa postawa świadcząca o niskiej wrażliwości moralnej. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: ksiądz 24.11.05, 10:49 przecież to ty anonimowo masz zacytować mi lindę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 12:19 Nie mam. Mogę. Ale to ty traktujesz anonimowość jako zasłonę dla odpowiedzialności. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: ksiądz 24.11.05, 12:42 ja? przecież tylko staram się ułatwić tobie wypowiedź byś mimo wszystko nie został "źle" zrozumiany. zawsze wyrażam gotowość do spotkania w realu co wyklucza anonimowość i "brak odpowiedzialności". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 14:13 Spotkać się z tobą w realu? Hmmm... to może w Wielkim Poście, w ramach umartwienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: ksiądz 24.11.05, 14:49 bierzesz moje wypowiedzi zbyt osobiscie:) miałam na mysli, że z forumowiczami się spotykam w realu a nie, ze mam ochotę z tobą:) osoba duchowna wódki nie powinna pić a my pijemy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 16:36 A dlaczego osoba duchowna nie powinna pić wódki? To przecież też Boży dar! To raczej ty nie powinnaś jej pić - skoro uważasz się z osobę niewierzącą! Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: ksiądz 24.11.05, 20:55 ło matko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! zakaz alkoholizmu dla ateistów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 23:37 Herbatka co najwyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: ksiądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 13:47 A ja podziwiam przypisywanie sobie boskośći i wyrokach nt. stanu intelektualnego osób po wpisach na forum. Jezus nie zalecał osadzadzanie innych. Jakoś dziwne te uwagi w ustach Ksiedza, tak jakby ksiadz chciał ewangelizować niepokonych na forum, mając dokładnie w d..e zalecenia swego Mistrza. Chyba musi się rumienić mając takie sługi. Biedny Jezus!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 14:21 Jezus nazywał rzeczy po imieniu. Ludzi też. Niestety nie był poprawny politycznie. Moim celem nie jest ewangelizowanie forum, proszę mi tego nie przypisywać. Od tego jest kościół. Tu się po prostu wypowiadam. Rumienię się czytając wypisywany tu bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: ksiądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 15:01 Przepraszam, ale Ksiądz wypowiada jakieś nonsensy. Księdza profesja jest służbą a nie praca, a zgodnie z doktryną katolicką i chrześcijańską w ogóle - to Ksiądz także jest kościołem i ewangelizacje prowadzi poprzez samego siebie, czyli - daje świadectwo. I jeśli się Ksiądz "tu wypowiada", to Ksiądz daje świadectwo tego koscioła. Obrażając innych, osądzając, przypisując tym samym sobie własnosci boskie itp.. popełniajac grzechy, z grzechem kardynalnym - pychy na czele. Co uchodzi zwykłemu forumowiczowi, nie uchodzi komuś, kto sygnuje swoją osobowość na forum - jako "Ksiądz". Jeśli Ksiądz sie rumieni na własny bełkot - to wszystko w porządku, jest coś takiego jak - mea cupla, mea maxima culpa. Jeśłi Ksiadz tak osądza innych to z Księdz taki ksiądz jak z koziej dupy trąba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 15:57 Rzeczywiście masz rację. Daję świadectwo o Kościele, dość mizerne. Mówiąc o ewangelizacji miałem na myśli jej węższe znaczenie, K.F. przywołałeś szersze. Zresztą, jak pewnie wiesz, ja_aska jest ochrzczona w KK, więc tak naprawdę nasza dyskusja jest dyskusją wenątrzkościelną. Podobnie jak z milczącym ostatnio heniem 45 czy swarozycem. To wszystko katolicy. Najprawdziwsi. Nie dziwią Cię ich katobełkoty wypowiedzi na tematy związane z KK? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: ksiądz 23.11.05, 17:33 przypominam, że w pokropieniu uczestniczyłam nieświadomie i niedobrowolnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: ksiądz 23.11.05, 17:59 próbowałam a i tak co roku przychodza i przysyłają kwitki. Odpowiedz Link Zgłoś
i.fugazi Re: ksiądz 23.11.05, 18:06 Przychodzą, bo są mili i zapytują wszystkich. Niemniej możesz z kościoła wystąpić formalnie i przestać być nazywana katoliczką. Zapytaj księdza jak to zrobić. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
i.fugazi Re: ksiądz 23.11.05, 18:08 Najpierw się mocna zastanów czy chcesz. Powrót jest prawie niemożliwy. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
i.fugazi Re: ksiądz 23.11.05, 18:53 Napiszę Ci jutro na priv jak to zrobić. Zanim jednak podejmiesz decyzję porozmawiaj z osobą duchowną. Może być i farbowany czy też forumowy ksiądz. Nic Cię to nie kosztuje a być może odkryjesz jakieś choć znikome ślady wiary katolickiej. Warto temat dobrze przemyśleć i przedyskutować. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: ksiądz 23.11.05, 19:00 nie ma nic ani 1 %. decyzja od 20 lat przemyślana. poza tym nie ma takiej tradycji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: ksiądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 19:35 Nie dziwią, jestem luteraninem, wychowanym w domu o tradycjach ekumenicznych, protestancko-katolickich. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Aska 23.11.05, 21:39 ja_aska napisała: przecież jestem aktywnym członkiem stadka:) ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Tylko nie czlonkiem!! Czlonkinia, jakby co..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Aska 23.11.05, 21:48 mowi sie; to czlonkinie sie wciaga na czlonka.. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Aska 23.11.05, 21:58 właśnie pytam o rózne rzeczy ale odpowiad albo wybiórczo albo agresywnie:( Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Aska 23.11.05, 22:00 Zadaj mu proste pytanie; jak on sobie radzi ze swoim popedem seksualnym.. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Aska 23.11.05, 22:11 myślisz, że odpowie? znowu usłysze, że zła kobieta jestem! Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Aska 23.11.05, 22:13 jak tak nieladnie do ciebie powie, to mu poradzisz co ma zrobic ze swymi nabrzmialymi jadrami.. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Aska 23.11.05, 22:23 nie zauwazyłes, że staram się być kulturalna mimo, że aż kipie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: Aska IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.11.05, 10:42 Tak myślę Jasiu. Czy sprawia Ci przyjemność publicznego zwymyslania wszystkim katolikom w Polsce, czy Ci sprawia przyjemnoć publicznej manifestacji odmiennych orientacji sekualnych? I jeśli tak, to czym Ty się różnisz od Wszechpolaków. Uważam ich za prymitywów, egzaltujących się publicznym zwymyslaniu niekatoliokom i gejom. Zastanów się. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Aska 24.11.05, 10:50 kotku piłaś? przecież mówię, że tego nie robię:) Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Aska 24.11.05, 11:55 Gość portalu: zona pijaka napisał(a): Ci sprawia przyjemnoć publicznej manifestacji odmiennych orientacji sekualnych? '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Fe, nie ladnie!; Pociag do Swarozyca.. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: ksiądz IP: 212.14.58.* 23.11.05, 12:42 Dla mnie przesada jest wogole nauczanie religii w szkołach! Co to jest, mamy demokracje i XXI wiek a my co zyjemy w sredniowieczu! Robią z nas katolików (przez chrzest) bez spytania sie o nasze zdanie nie dając nam wyboru,nie zdasz do nastepnej klasy jak nie masz zaliczenia z religii itp to jakiś terror koscioła czy co,zaczyna byc to paranoją. Jeszcze troche to staniemy się jakimś II Watykanem! Gdzie się nie obejzysz ,tak jak kiedyś czaił się tajniak SB to teraz ksiądz, katecheta i czortw wie co jeszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 13:31 Kolejna sałatka emocjonalna. Składniki: - nauczanie religii w szkołach, - demokracja, - XXI wiek, - średniowiecze, - chrzest bez pytania o zdanie, - zaliczenie z religii warunkiem promocji do następnej klasy, - terror kościoła, - paranoja, - II Watykan, - szpiegowanie przez księdza, katechetę, - wiedza czorta. Jeden z tych składników jest wyjątkowo nieświeży. Czy ktoś zgadnie który? Smacznego :) Odpowiedz Link Zgłoś
masakra_teksanska Re: ksiądz 24.11.05, 08:52 Ksiądz! Co ty z tymi sałatkami? Piszesz książkę kucharską? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 09:11 Nie mam talentu do pisania i gotowania. Ale do jedzenia - jak najbardziej :) Jak każdy porządny proboszcz 120 kg żywej wagi :) Ale jedzonko może zaszkodzić, a to tutaj - przede wszystkim na mózg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: ksiądz IP: 212.14.58.* 24.11.05, 09:56 Gość portalu: ksiadz napisał(a): Ale do jedzenia - jak najbardziej :) Ja > k każdy porządny proboszcz 120 kg żywej wagi :) a nie slubowałeś przypadkiem ubóstwa? te 120 kg to z grzechu obżarstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 10:12 Zdecydowanie to nie grzech obżarstwa, ale docenienie Bożych darów smaku i apetytu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: ksiądz IP: 212.14.58.* 24.11.05, 12:19 Gość portalu: ksiadz napisał(a): > Zdecydowanie to nie grzech obżarstwa, ale docenienie Bożych darów smaku i apety > tu! w ten sposób mozna interpretowac wszystko np. -nie kradni a kradnę doceniam talent jakim zostałem obdażony -erotomania ,gwalce bo doceniam slowa- rozmnazajcie się -morduje-bo czynie to w imię Boże(przyklad historyczny) -cudzołoże- bo doceniam dar potencji itp.itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 14:16 Podane przez Ciebie przykłady korzystania z talentów charakteryzują się przesadą per excessum - czyli przez nadmiar. Widać tutaj brak cnoty roztropności i łatwe usprawiedliwianie niegodnych działań Boską interwencją. To świadczy także o zbyt szerokim sumieniu, które juz nie odróżnia dobra od zła. Ja na szczęście umiar zachowuję, jak widać. Hmmm... a może nie bardzo to widać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: ksiądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 12:28 Zdecydowanie Ksiądz minął się powołaniem, bo na sługę bożego nijak nie pasuje. Nadwaga - to swoiste samobójstwo, skarcanie sobie świadomie życia. A to jest ewidentnym naruszaniem przykazania "nie zabijaj"! Samobójstwo w Kościele katolickim jest grzechem, tak samo jak eutanazja. A Ksiądz wszak autoeustanazję stopniową uprawia. I to z pełną swiadomością, mieszając w to an dodatek Boga i jego dary nutury. Ksiądz nie dość, że świadomie narusza Dekalog, to się tym chwali! I uważa - że to nic zdrożnego nosić na grzebiecie 120 kg żywej wagi. Może jednak trzeba się zastanowić na swoimi życiowymi wyborami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 14:21 Dziękuję za interesujący traktat na temat szacunku dla życia i 5 przykazania. Spieszę z wyjaśnieniem, że wszyscy chrześcijanie generalnie są samobójcami, ponieważ modlą się w pacierzu "przyjdź królestwo Twoje", co jest niczym innym, jak po prostu pragnieniem końca świata. Jeśli wierzę, że modlitwa jest skteczna, to każdy chrześcijanin przyspiesza w ten sposób wykończenie tego świata przez Boga. Czas więc wyrżnąć chrześcijan, może wtedy ten świat będzie jednak dłużej trwał? W sprawie masy ciała - wyobrażasz sobie może, jak głębokie jest życie duchowe w takim uroczym ciele? Czy nie o to właśnie chodzi? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: ksiądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 14:40 Coraz mniej wierzę, że Ksiadz jest duchownym, bowiem z dogmatyką katolicką jest serdecznie na bakier. Chyba nie wypada protestantowi robić wykłady katolikowi z teologii chrześcijańskiej. Mogę tylko gwoli przypomnienia szepnąć, że nasze ludzkie życie jest tylko epizodem, który wieńczy smierć i każdego ona dotyka, bez względu na nację, wyznanie, kolor skóry, wagę czy preferencje seksualne. Dla katolika i każdego zresztą chrześcijanina - po przekroczeniu smugi cienia może być finałem owe Królestwo Boże. Z socjologicznego i psychologicznego punktu widzenia wspomniany przez Księdza fragment modlitwy Jezusowej, którą ujawnił w kazaniu na górze, daje wierzącym nadzieję, pozwalającą im łatwiej znosić trudy codzienności. Wypowiedz o wyrżnięciu chrześcijan - w ustach Księdza jest już totalnym bełkotem. Co nie wyklucza tego, że człowiek jako taki, nie tylko chrześcijanin - wykańcza i dewastuje naszą Ziemie koncertowo. Sądząc po wypowiedziach Księdza (na forum), proszę mi wybaczyć, bez względu na 120 kg - życie duchowe w tym cielsku jawi się niezbyt atrakcyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 16:49 Na studiach słuchałem wykładów profesorów chrześcijan i osób niewierzących. Był nawet wśród nich człowiek uważany z jednego ze znacznych masonów w naszym kraju. Merytorycznie były doskonałe. Jeśli masz coś na dobrym poziomie - bardzo chętnie wysłucham. Dziękuję za Twój wykład. Pozwolę sobie mieć inne zdanie na poruszone zagadnienia, mam nadzieję, że możemy się pięknie różnić w naszych poglądach. Uważam, że życie zaczyna się w momencie poczęcia i trwa już bez końca. Jego ziemski etap, w porównaniu z wiecznością, jest krótki, ale zdecydowanie znaczący. Nauka KK mówi, że królestwo Boże już nadeszło, zostało zapoczątkowane w Jezusie Chrystusie, rozwiniete w Kościele, a dopełnione zostanie w wieczności. Pozwolę sobie także zauważyć teologiczny aspekt wspomnianej prośby, nie tylko socjologiczny czy psychologiczny. Opowiadają o nim punky 2816 - 21 Katechizmu KK (łatwe do znalezienia w sieci). Oczywiście wątek wyrżnięcia chrześcijan to rzeczywiście bełkot. Chciałem wymyslić coś wesołego. Nie wyszło. Przepraszam. Broniłbym się jednakże przed stereotypem, że waga człowieka mówi o jego życiu duchowym. Coś takiego znalazłem na końcu Twojej wypowiedzi. Rozumiem, że coś się może tylko i wyłącznie niewinnie "jawić", ale moim zdaniem tutaj przesadziłeś. Mówię to nie tylko ze względu na mnie. Co będzie, jak Ty przytujesz? Jak wtedy przyjmiesz wątpliwości odnośnie swojego życia duchowego? Smacznej kolacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: ksiądz IP: *.internet.v.pl 24.11.05, 21:04 Gość portalu: ksiadz napisał(a): Smacznej kolacji :) A ten pasibrzuch jeden tylko o żarciu :-) Kolacja o tej porze to powolne konanie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksiadz Re: ksiądz IP: *.adnet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 23:40 Konanie? Jak dla kogo! Dobra kolacja to doskonały wstęo do nieszporów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: ksiądz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 23:29 Drogi XXL, to co mamy teraz to Katofaszyzm. To komplena paranoja. Wszelaki fanatyzm religijny jest szkodliwy. Te nasze radiomarynje czarne krucjaty do Brukseli to wyraz moherowej rewolucji, która w tym momencie opanowała najwyższe sfery partyjno-rządowe. Ja nie lubię SLD, może nawet lepiej jak nie lubię, SB i jej kontynuatorki ABW i WSI też nie - ale to co w SLD "najcenniejsze" było to ich racjonalne podejście do Kościoła - tzn z dystansem. Teraz ZCHN da popalić i w zastępnych wyborach - oczywiście przyspoeszonych SLD będzie miało 80% poparcia. I znowu stracimy w Polsce parę lat. Do dupy z taką robotą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: ksiądz IP: *.internet.v.pl 24.11.05, 21:07 Ano Janek do dupy z taką robotą:-) Widocznie my Polacy skazani jesteśmy na taki "dupowaty" los! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: ksiądz IP: *.comnet.krakow.pl 24.11.05, 21:42 hm, co chcecie od księdza ? wiadomo ,ze to ludzie z innej bajki, więc znalezienie wspólnego zdania jest trudne. Moze zaproscie go na impreze i wtedy ocenicie co to za człowiek. Facet w sutannie nie będzie rozprawiał o sexsie, bo wiadomo,ze to mu nie przystoi, ale jego opinie tez sa nie na miejscu, bo forum to nie kościól, gdzie wszystkie barany będą mu przytakiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: ksiądz IP: *.internet.v.pl 24.11.05, 21:54 Gość portalu: H56 napisał(a): Moze zaproscie go na impreze Heniu bój się Boga a kto by zniósł widok ciagle jedzącego proboszcza i ciagle gadającego o żarciu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: ksiądz 24.11.05, 21:59 ale zadeklarował, ze tylko katolicy moga pić wódkę więc ja przerzucam się na whisky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a po 19.00 nie jadam bo tyję:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: ksiądz IP: *.internet.v.pl 24.11.05, 22:15 I to jest mądra decyzja:-) Odpowiedz Link Zgłoś