czarnula28 23.11.05, 10:10 Czy ktos jest na ten termin? jak samopoczucie? małymi krokami zbliżamy sie do finału... boicie sie troszkę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mimi3001 Re: Przełom STYCZEŃ/LUTY 23.11.05, 11:12 Witaj! Ja mam termin na 31 stycznia, ale podejrzewam, że urodzę na początku lutego ( tak wynika z pomiarów USG) . Czuję się śwetnie, choć jest mi coraz ciężej i kręgosłup zaczyna odmawiać posłuszeństwa, ale co tam wszystko jest do przeżycia. Moja lekarka kazała mi się oszczędzać, bo szyjka trochę się skraca, ja jednak nie mogę usiedzieć w miejscu i mnie nosi! Przed wczoraj moja koleżanka urodziła pięknego synka i tak jej zazdroszczę , że ma to już az sobą. A Ty jak się czujesz Czarnulo? Do którego szpitala wybierasz się na poród? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnula28 Re: Przełom STYCZEŃ/LUTY 23.11.05, 13:24 co do szpotala, to jeszcze nie wiem. Waham sie między Zdrojami a Pomorzanami. lekarz prowadzący jest ze Zdrojów, ale rzadko ma tam dyżury... Pierwsze dziecko rodziłam na Pomorzanach. Byłas juz na USG tym koło 32 tygodnia? Odpowiedz Link Zgłoś
izaazi Re: Przełom STYCZEŃ/LUTY 23.11.05, 15:58 Hej dziewczyny. Ja mam termin na 23 stycznia. I nie wiem czy sie przedłuży czy skróci.Też już sie trochę denerwuje, ale raczej sie nie boje, Nastawiam sie pozytywnie. Bede rodzić w zdrojach, bo mieszkam na prawobrzeżu a znając moje możliwosci jestem zapominalska i napewno mąż bedzie pare razy obracał do domu po jakies rzeczy dla mnie:)Jestem w 32 tc a na 6 grudnia mam wizyte i lekarz powiedział że wtedy już bedziemy umawiać sie na te usg o którym wspominałyście. I bede jeszcze miała takie usg przez porodem - chyba , lekarz mówi ze jeszcze zobaczymy. Mi też robi sie cieżko zwłaszcza jak mam sie obrócić w nocy na drugi bok:)Warto sobie troszke poćwiczyć na kręgosłup. Są takie cwiczenia typu koci grzebiet itd. Mnie kręgosłup bolał od połowy ciąży, a teraz po tych cwiczeniach dolegliwości napewno sie zmniejszyły. Jak ta, wasze maleństwa kopią???? Słuchajcie od kiedy liczy sie ruchy dziecka???Czy któras juz sobie tak mniej wiecej liczyła?????Jezeli tak to napiszcie jak Pozdrawiam Iza 32 tc Odpowiedz Link Zgłoś
mimi3001 Re: Przełom STYCZEŃ/LUTY 23.11.05, 20:47 Nie umawiałam się jeszcze na to USG, zrobię to przy następnej wizycie. Na USG w 22 tygodniu byłam na Uni Lubelskiej i bardzo sobie chwalę, zaskoczył mnie trójwymiar, tak fajowo widać. Z tego co wiem, to dzidzia musi dobrze się ustawić, żeby było dobrze widać na 4D. Co do ruchów to moja mała tak się wierci, że nie muszę ich liczyć, powinnam policzyć chyba raczej chwile kiedy mam spokój, bo zastanawia mnie czy mój maluszek kiedyś w ogóle sypia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamado Re: Przełom STYCZEŃ/LUTY 23.11.05, 20:53 Witam :) Ja mam termin na 20 stycznia, ale 6 wyjmuja mi pesarka wiec istanieje duze prawdopodobienstwo, ze urodze wczesniej. Jestem zdecydowana na szpital w Zdrojach, poniewaz tam pracuje moj lekarz prowadzacy (dr. Barucinski). Poki co troche zaczyna mi ta ciaza "ciazyc" :) Pozdrawiam serdecznie !! Odpowiedz Link Zgłoś