Dodaj do ulubionych

Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad.

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 11:12
Dosyć już prawniczej degrengolady n/t parad i homoseksualizmu.
Zgorszenie publiczne to nie jest kryterium na podstawie którego można parady zakazywać bo pedały się na niej nie rozbierają.
Jeżeli się nie rozbierają ani nie kopulują a więc nie wywołują zgorszenia a pomimo tego naruszają obyczajność katolicką, to należy konstytucyjnie zakazać kontaktów homo i pard homo (czy też równości).
Wtedy wszystko będzie jasne i klarowne.

Uproszam więc o wpisy z imienia i nazwiska za e-projektem obywatelskim ustawowo zakazującym homoseksualizmu w RP III 1/2.

Wypełnioną listę wyśle na adres kancelarii Prezydenta RP.

Pozdrawiam
Fugazi
Obserwuj wątek
    • Gość: andreas w pełni Ciebie popieram IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 13:31
      tez uważam, że powinno to byc ustawowo zakazane!
      Moze to byłaby nawet dobra inicjatywa naszego forum w tym wzgledzie!
      Masz moje poparcie Fugazi!
      • Gość: Fugazi Re: w pełni Ciebie popieram IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 13:35
        I co tylko jeden Andreas jest za ustawowym zakazem homozwiązków.
        Nie dam rady z jednym wpisem.

Proszę również o imię i nazwisko. Nick nie wystarczy.

Pozdrawiam
        Fugazi
        • Gość: andreas prosze przyszpilic watek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 13:40
          prosze porzyszpilic watek, bo to inicjatywa forumów!
    • ergie Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. 29.11.05, 14:03
      Gość portalu: Fugazi napisał(a):

>
      > Uproszam więc o wpisy z imienia i nazwiska za e-projektem obywatelskim
      ustawowo
      > zakazującym homoseksualizmu w RP III 1/2.
      >

a jakie będą kary ?
      - do pierdla
      - do obozu
      - do gazu
      ?????????????????????
      • Gość: Fugazi Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 14:15
        > a jakie będą kary ?
        > - do pierdla
        > - do obozu
        > - do gazu
        > ?????????????????????

Na pal jak Azję albo 1000 batów jak w Arabii.

Pozdrawiam
        Fugazi
        • swarozyc Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. 29.11.05, 14:17
          1000 zdrowasiek, tak bardziej sielsko..
          • Gość: Fugazi Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 14:27
            1000 zdrowasiek byle baba w tygodniu klepie i głupotę w głowie chowa.
            Baty! drogi przyjacielu to jedyne wyjście.
            Wybatożyć te co klepią bez opamiętania i tych co klepią homopartnera (po dupie).

Pozdrawiam
            Fugazi
            • xyz-xyz Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. 29.11.05, 15:07
              Ja proponuje karne 1000 godzin słuchania wykładów Ojca Tadeusza. Perspektywa
              takiej kary na pewno odstraszy pedrylów od ich zboczeń. Jestem za Fugazi! Tylko
              nie wiem co zrobić, gdy taki pedryl z lesbą zrobią sobie poczęcie. Becikowe się
              będzie należało? A jak ta lesba zwiej do innej lesby z poczętym? Zwrot
              becikowego z odsetkami i 1000 godzin Ojca Tadeusza?
        • Gość: andreas Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 14:18
          tam jest DWA tysiace batów...
          ja mysle, ze specjalnej kary nie trzeba wynyslac... ot podac nazwiska...
          publicznie i po sprawie!
          • Gość: Fugazi Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 14:24
            Dwa tysiące od dupy czy od pary?
            Podawanie nazwisk nic nie da. Ot wiadomo kto cymbał w III 1/2 RP i nikt nic sobie z tego nie robi.

Pozdrawiam
            Fugazi
            • swarozyc Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. 29.11.05, 14:26
              niepokoje sie o Ciebie, Fugazi..
            • Gość: andreas Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 14:26
              podawanie nazwisk załatwi sprawę!
              Bądź pewny!

Zobacz jak Wojewódzki zareagował, jak go fotoreporter
              nazwał pedałem!

A niby Kuba to facet z... jajem!
              • Gość: Fugazi Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 14:28
                I kto tu pedał?

Pozdrawiam
                Fugazi
                • Gość: andreas Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 14:30
                  no własnie, to musimy upublicznić!
                  • Gość: Fugazi Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 14:33
                    I kto ma hemoroidy duże prawdopodobieństwo, że pedał.

Pozdrawiam
                    Fugazi
                    • Gość: andreas Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 14:38
                      akurat z tym odwrotnie...
                      ale nie rozdrabniajmy sie!
                      Zbierajmy głosy za ustawowym zakazem!
                      Kosciół juz oficjalnie odciął sie od NICH!
                      Będą ich wyrzucać z seminariów!
                      • Gość: Fugazi Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 14:47
                        Rzeczywiście w tej egazltacji pomyliłem.
                        Podajmy do publicznej wiadomości pedałów, tj tych co hemoroidów nie mają.

A baty dla klepiących w kościele i na paradach.

Pozdrawiam
                        Fugazi
                        • swarozyc Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. 29.11.05, 14:48
                          A baty dla klepiących w kościele i na paradach.
                          '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                          a w zaciszu domowego ogniska, mozna klepac..?
                          • Gość: Fugazi Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 14:54
                            > a w zaciszu domowego ogniska, mozna klepac..?

W zaciszu niczyjej moralności nie obrażasz. Chyba, że zamiast "zdrowaśki" klepiesz gosposię.

Pozdrawiam
                            Fugazi
                          • xyz-xyz Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. 29.11.05, 15:13
                            > a w zaciszu domowego ogniska, mozna klepac..?

Tak, ale tylko własne dzieci w celach wychowawczych. I nie przesadzać, najwyżej
                            kilogramową deską. We wszystkich parafiach do nabycia "Poradnik wychowawczy"
                            autorstwa Marka Jurka
                    • nijaki20 Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. 29.11.05, 14:40
                      "... Przypomniano, za Katechizmem, że osoby o skłonnościach homoseksualnych
                      powinny być traktowane z szacunkiem i delikatnością oraz że należy unikać wobec
                      nich jakiejkolwiek niesłusznej dyskryminacji..."

Tak obwiescila Stolica Apostolska w wydanej niedawno Instrukcji Kongregacji
                      Wychowania Katolickiego ...

A wy co, nieczytate i niepisate? :)
                      • Gość: andreas Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 14:42
                        no własnie "niesłusznej dyskryminacji"
                        A TO JEST SŁUSZNA DYSKRYMINACJA!
                      • Gość: andreas Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 14:46
                        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3038893.html
                        Kosciól sie odcina nawet od kultury gejowskiej!
                        • xyz-xyz Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. 29.11.05, 15:29
                          A ja dzisiaj w TVN24 usłyszałem, że jest zakaz wyświęcania kapłanow na
                          homoseksualistów. Słowo! Tak powiedział pan co prasówke o 6.30
                          robi:)))))))))))))))))) Telewizja kłamie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja, komuch, mam jeszcze tylko pytanie: a pedofilów, zoofilów, kaprofilów,
                          nekrofilów i moh... tfu gerantofilów można wyświęcać?
                          • Gość: andreas rozumiem IP: *.orange.pl 29.11.05, 17:49
                            rozumiem, że jak SLD jest za pedałami i ich peradami,
                            to tez popiera te wymienione przez Ciebie opcje?
                            Znaczy bedzie popierał ich parady!
                    • xyz-xyz Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. 29.11.05, 15:10
                      To jest dobry pomysł. Przetestowany przez niejakiego Aloisa Schicklgrubera.
                      Spodnie w dół i od razu widach kto zacz...
                      • swarozyc Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. 29.11.05, 15:12
                        xyz-xyz napisał: To jest dobry pomysł. Przetestowany przez niejakiego Aloisa
                        Schicklgrubera. Spodnie w dół i od razu widach kto zacz...
                        ''''''''''''''''''''''''''''
                        jak wiesc niesie Hitler nie mial jednego jaja..
                        • xyz-xyz Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. 29.11.05, 15:16
                          > jak wiesc niesie Hitler nie mial jednego jaja..

Trza sprawdzić u naszych Przywódców Narodu, jak ich określiła Babcia Narodu w
                          tygodniku "zupełnienieubeckim".
                          • Gość: andreas Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. IP: *.orange.pl 29.11.05, 17:53
                            a jak Hitler nie lubił Polaków...
                            i jak prasa zachodnia źle pisze o Polakach to znaczy że jest prohitlerowska?
    • Gość: andreas Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 14:51
      a poza tym pedały na takich paradach zawsze sie rozbieraja!
      • Gość: Fugazi Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 14:57
        Ale u nas nie chcieli. I w tym jest prawny problem. Jak tu oskarżyć o naruszanie moralności jak nie naruszał? Jak tu skazać za publiczne szykanowanie kiedy sam był szykanowany i nikomu krzywdy pedał nie robił.
        W tym celu wnoszę o jawne ustanowienie (ustawowe), że pedał to wróg.

Pozdrawiam
        Fugazi
        • Gość: andreas Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 15:06
          ja rozumiem Twoje rozterki!
          I tez jestem za ustawa antypedalską!
          Musimy o tym rozmawiac i pietnować!

Oni sie u nas jeszcze nie rozbieraja, ale ...
          tak samo jak w Polsce tylko kilka wypowiedzi słyszałem
          o adopcji dzieci przez nich....

Tak było i w innych krajach!

Najpierw parady, potem legalizacja zwiazków...
          i na koniec adopcja dzieci!

W Polsce powtarzam juz w mediach słyszałem o legalizacji!
          • Gość: andreas Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 15:13
            pamietam jak krecili sie wokól podstawówki
            i namawiali wagarowiczów do przychodzenia do nich!
            • xyz-xyz Ciiii andreas. 29.11.05, 15:18
              Ten obok podstawówki to był ksiądz dobrodzej... on prowadził dziatki do Pana...
              • Gość: Fugazi Re: Ciiii andreas. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 15:21
                Nie bluźnij kamuchu wstrętny...
                i ateisto ty...

Pozdrawiam
                Fugazi
                • xyz-xyz Re: Ciiii andreas. 29.11.05, 15:24
                  Deć ja pisał, że do Pana dziatki prowadził!! Aj waj! Zdekomunizują...:(
                  • Gość: andreas Re: Ciiii andreas. IP: *.orange.pl 29.11.05, 17:36
                    pamietam jak pedały przychodziły pod szkołe...
                    i jak ich ganialismy... moze to były pedały masochisci,
                    ciekawe bo wracali!
            • albert_c Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. 29.11.05, 22:56
              Gość portalu: andreas napisał(a):

> pamietam jak krecili sie wokól podstawówki

* a ja myslalem Andreas ze Ty juz w sredniej jestes?;-)

mam nadzieje ze im sie nie dales:)))))

> i namawiali wagarowiczów do przychodzenia do nich!

* trzeba bylo na zajecia chodzic;-)
              • Gość: andreas Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.05, 23:29
                ja pi;nie sie uczyłem, byłem gospodarzem klasy...
                ba, zawsze wyróżnienie...
                na wagary nie chodziłem...
                i teraz do pracy nie musze chodzić!
                Ide kiedy chcem...
          • Gość: Fugazi Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 15:16
            > Oni sie u nas jeszcze nie rozbieraja, ale ...

Tak tak, mogą zażądać przykładowo prowadzenia lekcji w szkołach albo też finansowania swoich pedalskich szkół. Jak inni zboczeńcy.
            Wtedy będzie za późno. Trzeba kijem potraktować zanim wejdą do szkół.

> Najpierw parady, potem legalizacja zwiazków...
            > i na koniec adopcja dzieci!

Tak. Niedopuszczalne aby dziecko było wychowywane przez homosia.
            Pijak może być. Może też być alkoholik czy też inny zboczeniec. Ale nie pedał.
            On pewnie dzieci wykorzysta i też spedali. Co tam pewnie, - na pewno spedali.

Pozdrawiam
            Fugazi
            • nijaki20 Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. 29.11.05, 15:43

> > Oni sie u nas jeszcze nie rozbieraja ...

TO SZKODA... bo maja piekne, zadbane ciala,
              w przeciwienstwie do wielu pociagajacych piwo hetero :(

• Gość: Fugazi Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 15:47
                > TO SZKODA... bo maja piekne, zadbane ciala,
                > w przeciwienstwie do wielu pociagajacych piwo hetero :(

I co im po tych pięknach skoro z tego należytego użytku nie potrafią zrobić.
                Nawet piwa nie piją...
                Zboczeńcy.

Pozdrawiam
                Fugazi
              • Gość: andreas Re: Wnoszę o ustawę zakazującą homoparad. IP: *.orange.pl 29.11.05, 17:31
                jak Ty widzisz piekne ciała wśród facetów koles,
                to masz widze skonkretyzowane zapatrywania tolerancyjne...
            • Gość: andreas wiesz IP: *.orange.pl 29.11.05, 17:43
              wiesz pedofile bardzo kochaja dzieci - tez byliby kochajacymi rodzicami,
              a zoofile zaszczepili by miłość do zwierząt!
              Tak powinny takie przedszkola byc...
              • Gość: Fugazi ciekawe dywagacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 17:50
                > wiesz pedofile bardzo kochaja dzieci - tez byliby kochajacymi rodzicami

Od dawna nurtuje mnie ta kwestia.
                Czy lepszym rodzicem byłby ojciec pedał czy też ojciec dominikanin?
                Może mądrość ludowa każe ufać bardziej mężczyźnie w sutannie niż temu w spodniach. Pomimo iż zarówno jeden jak i drugi pociągu do kobiet nie uznaje i nie stosuje.
                Ciekawi mnie też, czy przykładowy ojciec pedał będzie deprawował dziecko chłopca częściej niż ojciec hetero córkę swoją.

Ciekawe moralne dywagacje. Nie sądzisz?

Pozdrawiam
                Fugazi

• Gość: andreas Re: ciekawe dywagacje IP: *.orange.pl 29.11.05, 18:03
                  dotykasz kwestii moralnosci dobra i zła,
                  a o tym nie lubisz rozmawiać!
                  Co jest dobre a co złem...
                  i to nie jest to co zapisane w ustawach i kodeksie!
                  Dobro i zło zostało nam wpojone, to to co jest wyssane z mlekiem matki,
                  przekazane w tradycji...

Nadto jak bys tak spojrzał statystycznie...
                  Jezeli rodziców hetero jest 100 i 4 zachowuje sie źle...
                  ale jezeli jest 10 homo i 4 zachowuje sie źle...

I to nie jest tak, że homo sa piekni, czysci, madrzy...
                  ja znam zupełnie innych!
                  Byc może sa tacy i tacy.... ale jak ktos jest poza marginesem
                  tego co społeczność przyjmuje za dobro i zło,
                  to łatwiej mu łamać i inne granice a juz na pewno przyzwoitości...
                  • Gość: andreas Re: ciekawe dywagacje IP: *.orange.pl 29.11.05, 18:10
                    i powidz co jest złego w byciu pedofilem czy zoofilem czy nekrofilem,
                    jak juz chcesz dywagowac o tolerancji?
                    Zakładam, że pedofil nie współzyje z dzieckiem, ale go podniecaja dzieci
                    i sam sie... czyli nie ma krzywdy fizycznej dzieci!
                    Jesteś za paradami pedofili?
                    Przeciez propagowali by nie współzycie z dziecmi,
                    a kultywowali miłość do dzieci,
                    miałoby wiec to i "dobre" strony?
                    Popierasz?
                    • Gość: Fugazi Re: ciekawe dywagacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 18:21
                      > Zakładam, że pedofil nie współzyje z dzieckiem, ale go podniecaja dzieci
                      A ja zakładam, że nie. I co zrobimy z naszymi założeniami?

> Jesteś za paradami pedofili?

Jestem za jasnymi zasadami wedle których działa nasze państwo.
                      Owe zasady nie może tworzyć tłuszcza ani media ani organizacje kościelne.

Jeżeli zasady (prawo) zezwalają na parady którym nie można zarzucić obrazy moralności (wszak nikt publicznie nie kopulował) to jestem za.
                      Jeżeli prawo stanowić będzie, że homoś to zbój i łajza to parad mu nie wolno organizować a sam dostanie kije za swoje czyny.

Będę przynajmniej zadowolonym, że prawo to prawo a nie wymysły demokratycznej chołoty, która dziś ogląda Plebanię a jutro Modę na Sukces zaś pojutrze oznajmia co jest dobre a co złe.

Pozdrawiam
                      Fugazi
                  • Gość: Fugazi Re: ciekawe dywagacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 18:13
                    > Nadto jak bys tak spojrzał statystycznie...
                    > Jezeli rodziców hetero jest 100 i 4 zachowuje sie źle...
                    > ale jezeli jest 10 homo i 4 zachowuje sie źle...

A jeżeli jest odwrotnie? Jeżeli na 100 homosiów tylko jeden jest złodziejem a na 100 hetero aż czterech?
                    Poza tym jak możesz mówić o rodzicach homo. Takich rodziców w związkach homo jest tyle ile wynosi błąd statystyczny lub jeszcze mniej.

Bardziej ciekawi mnie jednak inna kwestia.
                    Czy odczucie społeczne, tzn odczucie większości, na którą się tak często i chętnie powołujesz jest tym co ma zastępować prawo, czy też owe prawo czynić?
                    I jeżeli tak to co byś powiedział gdyby większość chciała palenia czarownic? Albo lepiej, palenia wszystkich co to mercedesami jeżdżą?

Pozdrawiam
                    Fugazi
                    • Gość: andreas Re: ciekawe dywagacje IP: *.orange.pl 29.11.05, 18:20
                      pokaz jeden przykład gdy sie powołuje na wiekszość!
                      Powołuje sie na odczucia dobra i zła!
                      Powołuje sie na nasza stadno-zwierzęcą moralność!

Człowiek tak jestem ukształtowany, jak wielu, natura tak ukształtowana,
                      że instynktownie czuje zło i dobro...
                      i dla kazdego moze byc inne...
                      a niestety człowiek, to społecznośc w której zyjesz decyduje
                      o wiekszosci rzeczy... o prędkości maksymalnej, o wieku do seksu,
                      o przyzwoitosci, o tym co to jest kradzież...
                      godziswz sie na to ... albo nie i jestes poza marginesem!
                      Twój wybór!
                      • Gość: Fugazi Re: ciekawe dywagacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 18:27
                        > Powołuje sie na odczucia dobra i zła!
                        > Powołuje sie na nasza stadno-zwierzęcą moralność!
                        Powiedź to dowolnemu prawnikowi to się obsmarka. Piłeś dziś?

> Człowiek tak jestem ukształtowany, jak wielu, natura tak ukształtowana,
                        > że instynktownie czuje zło i dobro...
                        Piłeś. I to dużo. Spotkałem kiedyś złodzieja w piwnicy, który mówił, że tak instynktownie otworzył.

> a niestety człowiek, to społecznośc w której zyjesz decyduje o wiekszosci rzeczy.

Jesteś w błędzie. O tym decydują fachowcy. I całe szczęście.
                        Gdyby baba z maryja miała decydować o przyzwoitości to bym siedział w celi z tobą.

Jeżeli dożyję takich czasów (oby nie) kiedy to hołota decydować będzie o przykładowym prawie budowlanym czy też o kodeksie wykroczeń to ucieknę z kraju.

Pozdrawiam
                        Fugazi
                        • Gość: andreas Re: ciekawe dywagacje IP: *.orange.pl 29.11.05, 18:34
                          prawo mó drogi, to jest własnie to co usataliła dana społeczność...
                          oczywiscie zmodyfikowane latami, wiekami....
                          i kazdy prawnikm Tobie to potwierdzi!

Zauważ, ze w różnych krajach prawo jest inne,
                          bo inaczej toczyła sie tam historia i kultura inna!

Na poczatku społecznośc była mała i moze prawo to była 12 przykazań!
                          Potem dodawali modyfikowali...

A co Ty myslisz, że kiedys usiedli jacys fachowcy...
                          kiedy? i jacy fachowcy?
                          i ustalili jakies prawo?
                          Człowiek!

Rzad fachowców to teraz mamy!

I wiekszośc prawa jest budowane na naszych instynktach, odczuciach
                          dobra i zła!

I zrozumienie tego jest u podstaw rozumienia ducha, przesłania ustaw!
                          • Gość: Fugazi Re: ciekawe dywagacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 18:44
                            Nawet nie wiesz drogi Andreasie jak błądzisz. Żadnego prawa społeczność nie ustaliła. Spytaj się dowolnego prawnika. Myślę, że się ze mną droczysz. To niemożliwe abyś personifikował jakieś zbiorowisko. Prawo tworzyli kolejni władcy rękami swoich prawników. Owe elity wyłaniał faraon, król, czy też cesarz. To są podstawy historii.

> A co Ty myslisz, że kiedys usiedli jacys fachowcy...
                            > kiedy? i jacy fachowcy?
                            > i ustalili jakies prawo?
                            > Człowiek!

Czytałeś kiedyś Platona? Polecam.

i pozdrawiam
                            Fugazi
                      • Gość: andreas Re: ciekawe dywagacje IP: *.orange.pl 29.11.05, 18:27
                        a moze chcesz podywagowac o minimalnym wieku do seksu!
                        moze to powinno byc 13 lat albo 10?
                        Pomysl o tym!

• Gość: Fugazi Re: ciekawe dywagacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 18:30
                          Jest wiele okazji do dywagowania. Nie na większość Ci odpowiem.
                          Na większości się nie znam.

Instynktownie :-) jednak mogę powiedzieć, że na prawo stanowione przez tłuszczę (czy też stado) się nie zgadzam.
                          Mój brak zgody niczego tu nie wnosi jednak pozwól, że go wyrażę.

Pozdrawiam
                          Fugazi
                      • Gość: e.beata Re: ciekawe dywagacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 18:32
                        >Człowiek tak jestem ukształtowany, jak wielu, natura tak ukształtowana,
                        że instynktownie czuje zło i dobro...

No andreas nie przesadzaj. Jaka natura????
                        W sprawach dobra i zła ukształtowało człowieka społeczenstwo, kultura w której
                        żyje, stworzone przez nią zasady. Natura niewiele tu miała do gadania.
                        Pomijam jakieś choroby psychiczne, niepoczytalność itp.

>>to społecznośc w której zyjesz decyduje o wiekszosci rzeczy... o prędkości
                        maksymalnej, o wieku do seksu, o przyzwoitosci, o tym co to jest kradzież...
                        godziswz sie na to ... albo nie i jestes poza marginesem!
                        Twój wybór!

Społeczność stworzyła ramy prawne, których potem nie lubi się trzymać ;-)))))))
                        <o prędkości maksymalnej, o wieku do seksu, o przyzwoitosci, o tym co to jest
                        kradzież>

Ta sama społeczność opowiedziała się za demokracją i wynikającymi stąd
                        konsekwencjami.

• Gość: Fugazi Re: ciekawe dywagacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 18:38
                          > W sprawach dobra i zła ukształtowało człowieka społeczenstwo, kultura w której
                          > żyje, stworzone przez nią zasady. Natura niewiele tu miała do gadania.

Nie masz racji. Normy prawne kształtowały kolejne pokolenia elit.
                          One to narzucały reszcie co jest dobre a co złe. I całe szczęście. Demokracja rozkraczyła tylko system. Jest wrzodem.
                          Koniecznym ale wrzodem.

> Społeczność stworzyła ramy prawne

Społeczność nic sensownego nie stworzyła. Jedynie burdy na stadionach.
                          To myślący ludzie tworzyli dzisiejszy system. Mylili się, błądzili i wyszło co wyszło.
                          Społeczeństwo nie miało z tym nic wspólnego.

Pozdrawiam
                          Fugazi
                        • Gość: andreas Re: ciekawe dywagacje IP: *.orange.pl 29.11.05, 18:46
                          natura!
                          natura to tez my!
                          natura jest naszym srodowiskiem i ograniczeniem!
                          Natura ustala jacy jestesmy i jak wygladamy!
                          zauważ, że ludzie inaczej wygladaja, inaczej zyją, inaczej w zwiazku tym myslą,
                          gdzie indziej jest ustanowione dobro i zło...
                          Natura to podstawa.
                          Nawet kultura jest ukształtowana przez nature!
                          Wyglad człowieka,granoce poznania i rozwoju!
                          \
                          Człowiek łamie te prawa natury i ustanawia swoje!
                          • Gość: Fugazi Re: ciekawe dywagacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 18:51
                            Andreas-naturysta!

Pozdrawiam
                            Fugazi
                          • Gość: andreas Re: ciekawe dywagacje IP: *.orange.pl 29.11.05, 18:53
                            natura czesto weryfikuje ludzkie prawo!

ot prawo budowlane zezwala czasami na budowanie domostw w miedyrzeczu...
                            i przychodzi powódź i natura mówi, złe prawo!

Ot, człoeik buduje domy na skarpie nad morzem i przychodzi huragan
                            i natura mówi moje prawo jest wazniejsze!

N A T U R A!

A jak człowiek zapomina albo chce owładnąc naturą to czesto ginie!

zmieniamy modyfikujemy, \ale dalej ogranicza i kształtuje nas natura!

Prawa fizyki, to nie prawa stworzone przez fizyków,
                            ale przez nature człowiek tylko stara sie je zrozumiec.
                            moze nazwac, wykorzystać, ale to sa prawa natury!!
                            • Gość: Fugazi Re: ciekawe dywagacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 18:56
                              Powódz niszczy bo barany w dupie mają fachowców kedy mówią, że toto zaleje kiedyś woda.

Twoja natura była jest i będzie obok człowieka. Żadnych praw nie tworzy i sama prawem nie jest.
                              Ot zbieranina atomów połączonych siłami.

Pozdrawiam
                              Fugazi
                              • Gość: andreas Re: ciekawe dywagacje IP: *.orange.pl 29.11.05, 19:10
                                Ci Twoi fachowcy, to po prostu staraja sie zrozumiec prawa natury!
                                I tylko tyke - zrozumiec, ajk decyduje natura....
                                czy wytrzyma taki most, czy wiatr nie zniszczy,
                                czy trzesienie bedzie, czy powódź czy...
                                staraja się tylko zrozumiec i przewidzieć... a nic nie ustanawiaja!
                                • Gość: andreas Re: ciekawe dywagacje IP: *.orange.pl 29.11.05, 19:11
                                  i ten z nich jest lepszym fachowcem któren te prawa lepiej rozumie!
                                  • Gość: andreas Re: ciekawe dywagacje IP: *.orange.pl 29.11.05, 19:15
                                    a co Ty myslisz, ze sprzeciw wobec pedałow to jakies estetyczne...
                                    nie jest w nasz jakas obawa o gatunek i stad w podswiadomosci
                                    gatunek czuje zagrożenie!

Tak samo jak prokreacja!

Człowiek zwirzakiem tylko jestes, tylko... może madrzejszym,
                                    znaczy takim który rozumie prawa natury i je wykorzyustuje....
                                    tylko zwierzakiem kolego przyjacielu...
                                    kierujacym sie jakze czesto instynktem!
                                    patrz jak była to tsunami - zwierzaki ocalały!
                                    INSTYNKT zwierzęcy je uratował!
                                    • Gość: andreas Re: ciekawe dywagacje IP: *.orange.pl 29.11.05, 19:19
                                      a napic sie dopiero teraz ide bo mnie zdenerwowałeś...
                                      i teraz wyjdzie ze mnie zwierze jak ktos mnie sie nawinie...
                                      • Gość: Fugazi Re: ciekawe dywagacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 19:22
                                        Wypij moje zdrowie.
                                        Ja twoje piję.

Pozdrawiam
                                        Fugazi
                                  • Gość: Fugazi Re: ciekawe dywagacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 19:19
                                    Toż tłumaczę już jakiś czas, że prawa to dzieło człowieka nie natury.
                                    Podobnie jak cyfry/liczby.