Dodaj do ulubionych

Dlaczego Lidl ogranicza sprzedaż swoich towarów?

IP: 85.219.206.* 27.12.05, 07:47
Lidl przy Bandurskiego sprzedaje np. opakowanie (czosnku 4) szt po 2,50zł,a
obok warzywniaki mają jedną sztukę po 1,50 zł , bakłarzan 5 zł w lidlu, obok
11 zł itd.Jak bym prowadził ten warzywniak to poprostu teżbym wykupował cały
towar , aby klient przyszedł do mnie a nie zaopatrywał się w tańszym sklepie .
Obserwuj wątek
    • Gość: konsument kierowniczka ma rację IP: 85.219.206.* 27.12.05, 07:48
      Lidl przy Bandurskiego sprzedaje np. opakowanie (czosnku 4) szt po 2,50zł,a
      obok warzywniaki mają jedną sztukę po 1,50 zł , bakłarzan 5 zł w lidlu, obok
      11 zł itd.Jak bym prowadził ten warzywniak to poprostu teżbym wykupował cały
      towar , aby klient przyszedł do mnie a nie zaopatrywał się w tańszym sklepie .
      • Gość: zona pijaka Re: kierowniczka ma rację IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.12.05, 08:45
        Tylko nie tłumacz tego Andreasowi. On już poprzednio nie mógł tego zrozumieć -
        tak był wzburzony. Po prostu jego mózg, jego firma nie rozróżnie, jest to za
        trudne - czym się rózni handel detaliczny od hurtowego.
      • Gość: jerzy Re: kierowniczka ma rację IP: *.internet.v.pl 27.12.05, 20:52
        już kiedyś o tyn pisałem. gonić straganiarstwo!
    • Gość: Jola Re: Dlaczego Lidl ogranicza sprzedaż swoich towar IP: 212.14.59.* 27.12.05, 10:10
      Ciekawe, dlaczego ten sam towar w berlińskim Lidlu kosztuje kilka razy drożej?
      • Gość: See Re: Dlaczego Lidl ogranicza sprzedaż swoich towar IP: *.swn.vectranet.pl 27.12.05, 12:31
        Kilka tzn ile? Piwo u nas 2 zl, czyli pol euro, a u nich np 3 razy drozej, czyli
        1,5 euro, czyli 6 zlotych. Z byka spadlas??
        • Gość: ens Re: Dlaczego Lidl ogranicza sprzedaż swoich towar IP: *.chello.pl 27.12.05, 12:59
          Takie prawo to czysta bzdura. Co to kogo obchodzi i ile kupuje? powinni sie cieszyc ze im schodzi. debile.
        • Gość: Jola Re: Dlaczego Lidl ogranicza sprzedaż swoich towar IP: 212.14.59.* 27.12.05, 20:18
          nie znam ceny piwa interesowały mnie warzywa.
    • Gość: Fazer Lidl ograniczony Bareją... IP: 80.50.45.* 27.12.05, 13:20
      Powyższe komentarze przeczytałem ze zdumieniem... Gdzie zdrowy rozsądek i wolny
      rynek? Hurt to sprzedaż pozasklepowa, zaś w sklepie - gdzie mamy cenę
      detaliczną skalkulowaną przez sprzedawcę tak, by uwzględniała jego koszty oraz
      marżę - płacimy za towar rozpakowany, leżący na półce, z wliczoną obsługą
      kasową, torebką jednorazową itd. Żaden kierownik, nawet Lidla, nie może mi
      niczego ograniczyć. NICZEGO. W przeciwieństwie do Pana Szydelskiego nie
      wyszedłbym bez tego, po co przyszedłem. I bardzo jestem ciekaw, co zrobiłaby
      opisana wyżej kierowniczka, gdybym towaru z koszyka nie wyjął....? Wspomnienie
      Barei jest słuszne i sprawiedliwe :-)
    • fazer-w Lidl ograniczony Bareją.... 27.12.05, 13:21
      Powyższe komentarze przeczytałem ze zdumieniem... Gdzie zdrowy rozsądek i wolny
      rynek? Hurt to sprzedaż pozasklepowa, zaś w sklepie - gdzie mamy cenę
      detaliczną skalkulowaną przez sprzedawcę tak, by uwzględniała jego koszty oraz
      marżę - płacimy za towar rozpakowany, leżący na półce, z wliczoną obsługą
      kasową, torebką jednorazową itd. Żaden kierownik, nawet Lidla, nie może mi
      niczego ograniczyć. NICZEGO. W przeciwieństwie do Pana Szydelskiego nie
      wyszedłbym bez tego, po co przyszedłem. I bardzo jestem ciekaw, co zrobiłaby
      opisana wyżej kierowniczka, gdybym towaru z koszyka nie wyjął....? Wspomnienie
      Barei jest słuszne i sprawiedliwe :-)
    • Gość: Irena Re: Dlaczego Lidl ogranicza sprzedaż swoich towar IP: 83.168.96.* 27.12.05, 14:41
      Kierowniczka ma racje.Ja nie raz widziałam drobnych kupców ,którzy czkaja przed
      otwarciem sklepu i wykupuja wieksze ilości.Oczywiscie jako towar do swoich
      sklepików.
      • Gość: jerzy Re: Dlaczego Lidl ogranicza sprzedaż swoich towar IP: *.internet.v.pl 27.12.05, 20:54
        także ja nie raz to widziałem. moja rada - nie kupować na straganach i w małych
        sklepach - robią z nas wała!
    • Gość: Jan Re: Dlaczego Lidl ogranicza sprzedaż swoich towar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.05, 15:26
      Precz marketom
      • Gość: magda Re: Dlaczego Lidl ogranicza sprzedaż swoich towar IP: 213.155.191.* 27.12.05, 16:37
        W sklepie Lidl na ulicy Witkiewicza nieraz widzialam jak sprzedaja towar w
        wiekszych ilosciach, choc sa faktycznie kartki z informacja o niesprzedazy
        hurtowej. Ale nikt na to niereaguje. Pare dni przed swietami w sklepie lidl
        byly dwie starsze panie ktore zakupily owych sledzikow w galarecie caly koszyk
        (doslownie caly) fakt dwa rodzaje, ale nikt z obslugi sklepu ani kierowniczka
        ani kierwonik niezareagowal i moglabym jeszcze kilka takich przykladow podac
        gdzie nikt niereagowal za zakup produktu w wiekszych ilosciach niz mozna. Moze
        to zalezy od nastroju kierownika czy sprzedac w wiekszej ilosci czy tez nie.?
        • Gość: werni Re: Dlaczego Lidl ogranicza sprzedaż swoich towar IP: *.icpnet.pl 27.12.05, 17:57
          Ludzi gdzie wy robicie zakupy,wLIDLU?? Lidl,Biedronka,Netto,Tesco to jest
          czołówka producentów erzaców.Soki które nie są sokami,piwa które nie są
          piwami,kiełbasy które nie są kiełbasami,kosmetyki które nie są kosmetykami i.t.p
          i.t.d.Wyroby które nie mają żadnej wartości,dlatego sprzedawane są zawsze za grosze.
          • skuter70 Re: Dlaczego Lidl ogranicza sprzedaż swoich towar 28.12.05, 10:45

ponad 50% Polakow zyje ponizej minimum socjalnego
      • Gość: jerzy Re: Dlaczego Lidl ogranicza sprzedaż swoich towar IP: *.internet.v.pl 27.12.05, 20:55
        precz tym co mówią "precz marketom".
        • Gość: chrisxx Re: Dlaczego Lidl ogranicza sprzedaż swoich towar IP: *.chello.pl 28.12.05, 10:10
          A ja zamierzam kupic tam znaczna ilosc sokow na impreze sylwestrowa, jakby byla
          jakas afera poinformuje was:)
          • Gość: Joa W Lidlu kłamią, niedawno widziałam na własne oczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 12:13
            jak skośnooki właściciel oooogromnego BMW ładuje do bagażnika zakupione w Lidlu na
            Witkiewicza zupki chińskie, w ilościach hurtowych (cały wózek).
            Poza tym obsługa bywa tam wyjątkowo nieuprzejma.
    • ksiazemaly Re: Dlaczego Lidl ogranicza sprzedaż swoich towar 29.12.05, 12:42
      Powód takiego zachowania jest prosty- towary, które są wykupowane w ilościach
      hurtowych, to te na które sklep ustala ceny promocyjne (dumpingowe, poniżej
      opłacalności sprzedaży). Ich celem jest aby ten towar przyciągał klientów
      ktorzy przy okazji kupią inne produkty na ktorych sklep zarobi. A wykupienie
      całej partii takiego towaru to dla nich poprostu strata... Ale moim zdaniem nie
      powinno się ograniczać możliwości kupowania większych ilości, bo:
      I ceny dumpingowe są zabronione- więc jak je stosują to niech tracą
      II są regulacje prawne zabraniające takich praktyk (odmowy sprzedaży z tego
      typu uzasadnieniem)
      III a jak ktoś kupuje w sklepiku "U stefana" sok z napisem: "wyprodukowano dla
      Lidl Polska(ew. Leader Price)", to tylko świadczy o jego...
      • Gość: Witkiewicza Lidl to najgoe\rszy sklep jaki znam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 15:09
        Pod każdym względem. Nieuprzejmość jest rekordowa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka