Gość: e.beata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.06, 20:05 W Łodzi dwa lodowiska i wstęp 1zł + wypożyczenie łyżew 2zł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swarozyc Re: ferie 14.01.06, 20:12 beatrix13 napisała: w Szczecinie aquapark Gontynka > wstęp wolny '''''''''''''''''''''''''''''''' jests pewna? a jak zona pijaka zagrodzi Ci droge i zarzada 5 zl na jabola..he? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: ferie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 12:15 no właśnie, korona z głowy by nie spadła i miasto by cholernie nie zbiedniało gdyby np. za pomocą dwóch mioteł oczyścić jeden z basenów Gontynki i wylać tam wodę. I tak idzie wszystko na przemiał. Fakt, Szczecin dał 40 tys. na ferie. Ale jak do tej pory dotarły do mnie jedynie informacje o półkoloniach zorganizowanych w kilku szkołach. Czy nie byłoby miło gdyby miasto z kuratorium + inne organizacje + kina itp. pomyslało o pozostałych dzieciach. Tych których rodziców na półkolonie nie stać, które nie chcą chodzić w ferie na codzienne zajęcia zorganizowane? W mieście w kórym śniegu z zasady już nie ma. Póki jest mróz można wylać lodowiska na osiedlach, na boiskach. Można wprowadzić ulgowe bilety do kin <może nawet byłoby to dla nich bardziej opłacalne?>. Dlaczego półkolonie sa tylko w paru szkołach? Nie byłoby chętnych??!! Kuchnia może być nieczynna, dzieciaki przyniosą drugie sniadanie ze sobą, a zajęcia mogą być np. do 14.00. W szkołach są sale gimnastyczne, sale komputerowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizytka Re: ferie IP: 217.153.19.* 16.01.06, 08:37 Beatko, odpowiedź niestety smutna.Aby zorganizować ferie w szkołach, zajęcia na świetlicach,salach gomnastycznych itp,aby stało się to zasadą, a nie wydarzeniem godnym odnotowania w gazecie, tzreba niestety sporych pieniędzy lub bardzo mocnych uregulowań dotyczących pracy nauczycieli.Jak narazie oni też mają ferie. Pomysł wylania slizgawki na Gontynce wspaniały i godny podłapania chociażby przez Radę Osiedla.Myślę, że Żona nie będzie straszył :) Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: ferie 16.01.06, 08:51 Pomysł świetny. Przy takim mrozie można zrobić ślizgawki też w innych miejscach, wystarczy trochę dobrej woli i straży pożarnej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: ferie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 21:25 Właśnie o to mi chodzi. Kiedyś dawno dawno temu gdy młodym dziewczęciem byłam, w państwie Polska ludowa nic nie mogło odbyć się bez zarządzenia odgórnego. I mam jakoś deja vu. Bo nie pojmuje mój mózg dlaczego Rady Osiedli nie MYŚLĄ o dzieciach. Koszt nie jest aż tak wielki. A do robienia barierek z cegieł lub piachu - no bo śniegu brak, na pewno znaleźli by się chętni wśród młodzieży czy rodziców. Dlaczego szkoły nie wylewają boisk?? Brak wytycznych z kuratorium?? Po prostu brakuje mi w tym wszystkim jaj. Jakby ludziom chęci i werwę wyrwano i w kosmos odesłano. Odsunięcie od siebie problemu. Co za problem zrobić rozgrywki hokejowe drużyn podwórkowych? Czy w ogóle UM cokolwiek zrobił oprócz dofinansowania ferii? Co zrobiła oświata oprócz półkolonii? Bo może coś robią tylko ja o tym nie wiem... Pałac Młodzieży ma gratisowe zajęcia od 9.00-14.30 i chwała mu za to. Ale są to zajęcia stałe, na które się trzeba zapisać, takie półkolonie. A mi cały czas chodzi o zajęcia "dowolne ;-)". Odpowiedz Link Zgłoś