adziablondzi 18.01.06, 21:26 Proszę Mamy o polecenie publicznego przedszkola w Szczecinie, wiadomo, przyjaźnie, ciepło, profesjonalnie i mniamuśnie. Czy któraś z Mam może mi pomóc? pozdrawia, aga. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabi683 Re: które przedszkole w Szczecinie? 19.01.06, 07:31 Nasza Ola chodzi do przedszkola Nr29 na ul.Wyszyńkiego,jest miał atmoswera Ola z przyjemnościa chodzi do tego przedszkola :)Panie sympatyczne Ola ma jedną wychowawcznię od pierwszej grupy a to jest bardzo wazne:)Ponato zajecia dodatkowe to:karate,taniec,rytmika,j.anngielski do tego przedszkole to uczestniczy w programie Cała Polska Czyta Dziecią często dzieci chodza do biblioteki na zajęcia oraz wystwy ,czesto do teatru lub teatr przychodzi do przedszkola:)Organizowane sa imprezy na świezym powietrzu zabawty zrodzicami i dziećmi.My juz ostatni rok chodzimy do tego przedszkola.Ola idzie do pierwszej klasy:) Pozdrawiam serdecznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
bestiaa Re: które przedszkole w Szczecinie? do gabi683 19.01.06, 17:33 a w którym dokładnie miejscu jest to przedszkole? Bo nasza mała od września bedzie chodziła do przedszkola pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: które przedszkole w Szczecinie? do gabi683 19.01.06, 18:07 Przedszkole to mieści sie na Wyszynskiego przed pasztecikami miedzy kioskiem a mała kwiaciarnią jest przejście do przedszkola :)A styulu sliczny plac zabaw :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bestiaa Re: które przedszkole w Szczecinie? do gabi683 19.01.06, 18:08 to jest to o którym mysleliśmy dla naszej Sonki :) Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: które przedszkole w Szczecinie? do gabi683 19.01.06, 18:59 Jet to naprawde swietne przedszkole:) Odpowiedz Link Zgłoś
bestiaa Re: które przedszkole w Szczecinie? do gabi683 19.01.06, 20:30 cieszę się że napisałaś o tym przedszkolu, przynajmniej jestem spokojniejsza, że wszystko będzie ok. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: które przedszkole w Szczecinie? do gabi683 20.01.06, 06:19 Dwa lata temu byla batalja o przetrwanie naszego przedszkola bo chciano z nego zrobic prywtna placówke wrrrrr bo przedszkole jest naprawde rewelacyjne :)I w dobrym miejscu ,i nauczycielki swietne i dobrze przygotowane dydaktycznie :) Przedszkole jest nadal pobliczne więc mozesz smiał posłac tam dzieciątko z czystym sumieniem polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
bestiaa Re: które przedszkole w Szczecinie? do gabi683 20.01.06, 09:39 dzisiaj dzwoniłam. Odebrała bardzo sympatyczna pani. Od 1 kwietnia są zapisy i na pewno nasza Sonka tam pójdzie :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: które przedszkole w Szczecinie? do gabi683 20.01.06, 09:42 Tak wiem musisz sie wybrać po winosek:) Odpowiedz Link Zgłoś
bestiaa Re: które przedszkole w Szczecinie? do gabi683 20.01.06, 12:41 mam jeszcze jedno pytanie. Chodzi mi o zajęcia z języka angielskiego. Moja Sonka w tej chwili jest na etapie że lubi powtarzać słówka (typu pies, kot,mama itd). I w związku z tym chciałam się zapytać jak to jest z angielskim w przedszkolu, czy Twoja córcia chodzi i wiesz coś na ten temat. pozdrawiam Anetta i Sonia 25.07.2003 Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: które przedszkole w Szczecinie? do gabi683 20.01.06, 13:03 Jesli chodzi o j.angielki nasz Ola chodzila dopiero w drugiej grupie poniewazr nikt dzieci wczesniej nie zapisywła ale teraz Ola w zerówce 5tak samo uczęszcza i jestem zadowolona:)Bo duzo wynosi z tych lekcji:) Odpowiedz Link Zgłoś
gag10 Re: które przedszkole w Szczecinie? 19.01.06, 11:22 Hej, ja ze swojej strony moge polecić Żaczka na Monte Cassino. Mój synek chodzi tam od wrzesnia i jesteśmy bardzo zadowoleni, Panie fantastyczne, zawsze wszystkiego się można dowiedzieć, czas maja dobrze zorganizowany. Od pierwszego dnia wychodzili na podwórko i nikt nie mówił że dzieci mają się najpierw przyzwyczajać. Teraz też często wychodzą na spacery do parku. Mój Mały zawsze odwleka wychodzenie do domu. Pozdrawiam. Grażyna Odpowiedz Link Zgłoś
magini Re: które przedszkole w Szczecinie? 19.01.06, 20:42 Grażyna, czy przedszkole Żaczek jest publiczne? jakie są tam zajęcia dodatkowe? Będę wdzięczna za informacje, bo też szukam przedszkola. Moja córka chodzi do przedszkola nr 33 na Pomorzanach i tego przedszkola raczej nie polecam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fioletowa1 Re: które przedszkole w Szczecinie? 20.01.06, 00:30 A może ktoś poleci przedszkole na prawobrzeżu? Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: które przedszkole w Szczecinie? 20.01.06, 06:16 Zaczek jest póbicznym przedszkolem:) Odpowiedz Link Zgłoś
gag10 do magini 20.01.06, 09:27 Hej, Żaczek jest przedszkolem publicznym. Mój Mały jest w najmłodszej grupie z obowiązkowych zajęć dodatkowych mają rytmikę a z płatnych chodzi na basen i na nic więcej go nie zapisywałam ale są też angielski i chyba niemiecki, taniec, nauka gry na pianinie, są zajęcia z logopedą. Na początku roku wszystkie dzieci miały spotkanie z logopedą i na zajęcia zapisane są te u których była tak potrzeba. Były tez badane przez stomatologa a rodzice dostawali kartkę z opisem i zaleceniami. Od samego początku dużo czasu spędzają na dworzu i nawet teraz wychodzą na spacery do Parku Kasprowicza. Pewnym minusem moga być dla niektórych warunki lokalowe bo sale nie są jakieś olbrzymie ale dla mnie akurat jest ważniejsza opieka. Od Pań można się bardzo dużo dowiedzieć na temat malucha, jeszcze nigdy nie zdarzyło się żeby ktoś mnie zbył czy nie chciał porozmawiac. A zresztą najlepszym przykładem jest dla mnie synek, który chętnie tam chodzi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
magini Re: do magini 20.01.06, 09:39 Dziękuję za informacje. Ważne dla mnie są spacery - w tym przedszkolu, do którego chodzi moja córka bardzo rzadko wychodzą na dwór. Nie wiem dlaczego, czy paniom się nie chce? I w efekcie dzieci siedzą przez cały dzień w salach (co prawda dużych), a potem chorują. I to nie jest tylko kwestia zimy, czy jesieni. Tak samo było latem. Pytałam o zajęcia dodatkowe, ale wiem, że nie są one najważniejsze. Moja córa na razie nie chodzi na żadne, bo nie chciała, a ponieważ trudno jej było się przyzwyczaić do przedszkola, więc nie zmuszaliśmy jej. Od września w związku z przeprowadzką musimy zmienić przedszkole, dlatego cenne są dla mnie informacje o innych przedszkolach. Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
gag10 Re: do magini 20.01.06, 10:24 Hej, jeżeli chodzi o spacery to już na początku Panie podczas zebrania powiedziały że wyznają zasadę, że spacer można odbyc w każda pogodę aby tylko ubranie było odpowiednie. We wrześniu na własny plac zabaw maluchy pomaszerowały już w pierwszy dzień i nikt nie mówił że najpierw mają się przyzwyczajać i poznawać. Do późnej jesieni w ogródku bywały właściwie codziennie /no chyba że lało/ a teraz często maszerują na spacery do pobliskiego parku. Ostatnio nawet jak szły do Norbelino to maszerowali spacerkiem. Pod tym względem nie mogę nic zarzucić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
magini Re: które przedszkole w Szczecinie? 10.02.06, 11:01 W swoim poście powyżej napisałam, że nie polecam przedszkola nr 33 na Pomorzanach. Pomyliłam numer - chodzi o nr 44. Odpowiedz Link Zgłoś
julia246 Re: które przedszkole w Szczecinie? 20.01.06, 16:04 Na ul. Tomaszowskiej jest świetne przedszkole, jest w ładnym budynku, ma ładny duży plac zabaw, i park jednocześnie, cisza, spokój, dużo mam sobie chwali. Moje dziecko pójdzie właśnie tam za rok. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: które przedszkole w Szczecinie? 20.01.06, 16:18 Mój syn straszy chodził do przedszkola na Wołogowska :)mały kameralny budynek,małe sale i sliczny plac zabaw oraz ogród:)To przedszkole mieści się na pogodnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
ancia11 Re: które przedszkole w Szczecinie? 20.01.06, 20:07 MY też we wrześniu wysyłamy Daniela do przedszkola na Wyszyńskiego ale zaczynamy od grupy trzeciej (chyba trzecia ta dla 5 latków). Niestety wczesniej nie zaaklimatyzował się w nim strasznie się to odbiło na nim. Ale teraz to aż się rwie na słowo przedszkole. A Pani dyrektorka jest naprawdę rewelacyjna. Mogliśmy z Danielem potem chodzic razem na zajęcia ( tak na 2-3 godzinki za darmo) aby przyzwyczajał sie, a jak trafił tam w porze z posiłkiem to tez był częstowany. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: które przedszkole w Szczecinie? 25.01.06, 15:36 To prawda Pani dr jest miła is ypatyczna ale nie stey trzba patrzec jej na rece: ( W tamtym roku walczylismy o to przedszkole bo dr.chciała sprywatyzowac przedszkole za naszymi plecami.Zaliczylam wszystkich radnych każda telewizje i gaety .Nasz Ola chodzi do ostanij grupy i nas problem praktycznie nie dotyczy ale ku przestrodze.Wrazie jakiś problemow z prywtyzacja tego przedszkola piszcie na priv prześle wszelki dokumety oraz namiary na poszczególne osoby:) Kadra nauczycielska jest w tym przedszkolu naprawde swietna i warto dzieci posłac do tego przedszkola sa dobrze przygotwane nauczycielki zapleczm dydaktycznym:)Z czystym sunmieniem polecam :) Gabi Ps.wrazie jakis pytan piszcie na priv:) Odpowiedz Link Zgłoś
ik2 Re: które przedszkole w Szczecinie? 25.01.06, 17:49 Szczerze polecam przedszkole nr 72 na ul. Felczaka (nazywa się "Kraina Juliana Tuwima"). Mój synek chodzi już trzeci rok, do starszaków już (grupa zerówkowa), w czasie wakacji jest nieszczęśliwy, że przedszkole zamknięte. Mają fajne zajęcia i dodatkowe i nie, dużo atrakcji, często jeżdżą do Pleciugi, na Zamek na koncerty specjalnie dla nich, na wycieczki krajoznawcze, mają wymianę z przedszkolem niemieckim, dzieci stamtąd przyjeżdżają do nas albo nasze dzieci jadą tam. Dzieci bardzo dobrze się czują, panie są przemiłe, oddane dzieciom, niczego nie bagatelizują, dziecko jest w centrum zainteresowania, można zawsze porozmawiać, poradzić się. I jeszcze jedno-mój niejadek je tam wszystkie posiłki!!! Naprawdę polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemilii Ik2, gag10: do której otwar to przedszkole ? 27.01.06, 10:49 Myślę właśnie o przedszkolu 72 na Felczaka i o Żaczku. Czy możecie powiedzieć o której można odebrać dziecko najpóźniej? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
gag10 Re: Ik2, gag10: do której otwar to przedszkole ? 27.01.06, 12:13 Hej, Żaczek jest czynny do 17.00 i tak można odbierać malucha.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ik2 Re: Ik2, gag10: do której otwar to przedszkole ? 27.01.06, 20:02 Przedszkole jest otwarte do godz.16:30, ale dzieci odbiera się do 16. Chociaż podejrzewam, że później też odbierają, do tej 16:30. Dokładnie tego nie wiem, bo mój synek jest odbierany wcześniej. Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania, chętnie odpowiem :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ancia11 Re: Gabi 09.02.06, 12:26 Wiem o tej prywatyzacji, słyszałam o niej- to była straszna wiadomoiśc, ale z tego co się dowiadywałam juz nie ma takich planów ( całe szczęscie) ale jak by cos to będę pamiętać o Twojej propozycji Ania Odpowiedz Link Zgłoś
dzownica27 Re: które przedszkole w Szczecinie? 16.02.06, 15:23 a czy ktoras mama zna przedszkole maly ksiaze na osiedlu ksiazat pomorskich..szukam opini i niemoge znalesc pomozcie.:)pozdrawiam.dzownica27 Odpowiedz Link Zgłoś