Gość: DDA IP: *.users.bzimage.us 24.01.06, 15:25 gdzie w Sz-nie mozna sie zglosic ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AK Re: DDA IP: *.chello.pl 24.01.06, 15:43 Ośrodek Terapii Uzależnień, Ostrowska 7, tel. 455-83-43 lub prywatnie ul Santocka 3/1 (Prywatny Ośrodek Terapii Uzależnień)www.santocka.com.pl - oba sprawdzone na własnej skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDA Re: DDA IP: *.users.bzimage.us 24.01.06, 15:48 dzieki, chyba doroslam juz do tej decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: DDA IP: *.chello.pl 24.01.06, 15:57 Warto. I sama wiem, jak długo się dojrzewa do decyzji. Trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDA Re: DDA IP: *.users.bzimage.us 24.01.06, 15:58 dzieki, tym bardziej, ze dopiero niedawno pojelam co mi jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: DDA IP: *.chello.pl 24.01.06, 16:03 Zakładam, że i tak wcześniej niż ja (czego Ci serdecznie życzę) - mam 43 lata, dotarło do mnie 2 lata temu... Odpowiedz Link Zgłoś
yuraathor Re: DDA 24.01.06, 16:54 hej, grupa DDA funkcjonuje przy klasztorze Dominikanów ul. Ofiar Katynia1, chyba we wtorki ,ale pewny nie jestem. napisz do mnie na yuraathor@gazeta.pl to dam Ci nr.telefonu do Barbary DDA , która tą grupę prowadzi . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: DDA IP: *.chello.pl 24.01.06, 17:05 O, mnie przyszła na myśl terapia, nie pomyślałam, że może chodzić o grupę wsparcia - takich jest w Sz więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmęczony Re: DDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 13:50 Jestem bardzo zainteresowana (osobiście). mam jednak pytanie- jestem osobą niewierzącą- czy też mogę uczestniczyć w terapii. Czy grupa wsparcia działa poprzez jakiś aspekt religijny? Bede wdzięczna za odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
yuraathor Re: DDA 25.01.06, 16:59 DDA nie jest związane z żadną sektą, wyznaniem , z żadną instytucją świecką ani wyznaniową. jedynym celem jest wzajemna pomoc .jestem AA ale mogę pomóc w nawiązaniu kontaktu z DDA.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDA Re: DDA IP: *.users.bzimage.us 24.01.06, 17:59 moj boze skonczylam 50, uwierz czasami watpie czy wogole warto zaczynac. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.ka63 Re: DDA 24.01.06, 18:26 Warto, jeśli chcesz, napisz do mnie na adres gazetowy (to nadal ja, AK). Bardzo mi brakowało w trakcie mojej terapii potwierdzenia (że warto) od DDA w moim wieku albo starszych... Na szczęście psycholog prowadząca grupę była starsza ode mnie! Nie wahaj się dłużej, nie przedłużaj niepotrzebnego cierpienia. Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja zawsze warto lepiej sie poznać. 24.01.06, 18:30 cała terapia zależy od osoby, jeżeli chce cos zmienić w swoim zyciu to zmieni, a nie gadu-gadu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDA Re: zawsze warto lepiej sie poznać. IP: *.users.bzimage.us 24.01.06, 18:34 wszystko w porzadku, tyle ze dopiero teraz zrozumialam ze to ze mna cos nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: zawsze warto lepiej sie poznać. 24.01.06, 18:48 chwila moment, co to znaczy ze to ze mna cos nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDA Re: zawsze warto lepiej sie poznać. IP: *.users.bzimage.us 24.01.06, 18:52 pislam o sobie Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: zawsze warto lepiej sie poznać. 24.01.06, 18:53 ja wiem, tylko ja się pytam w jakim znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DDA Re: zawsze warto lepiej sie poznać. IP: *.users.bzimage.us 24.01.06, 19:01 xxtoja-duzo by gadac, moze terapia bedzie bardziej na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: zawsze warto lepiej sie poznać. 24.01.06, 19:05 zawsze warto, tylko powiedziałam wszystko zależy od ciebie, sa też różne książki na ten temat. życze powodzenia i odwagi do poznania siebie i wybaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
anna.ka63 Re: zawsze warto lepiej sie poznać. 24.01.06, 18:41 Hmm, masz rację, ale mnie do podjęcia terapii skłonił uprzedni internetowy kontakt z innym DDA - każdy ma swój czas, motywy i swoją drogę... Odpowiedz Link Zgłoś
anna.ka63 Re: zawsze warto lepiej sie poznać. 24.01.06, 19:11 Oczywiście każda historia jest inna, nie wszystkie DDA mają rozwinięty syndrom DDA. W moim przypadku minęło pół roku od otrzymania namiarów do zgłoszenia się po pomoc - tyle czasu oswajałam się z prawdą o sobie i przyznawałam do własnej bezradności. To kwestia bardzo osobista - jeśli czujesz, że sobie nie radzisz, poczujesz ulgę, gdy się okaże, że to nie fanaberia... Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: zawsze warto lepiej sie poznać. 24.01.06, 19:17 prawdę sama pznasz i będziesz wtedy wiedziała tylko ty sama. Odpowiedz Link Zgłoś
yuraathor Re: zaproszenie 24.01.06, 19:28 jeszze raz www.forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=176 Odpowiedz Link Zgłoś
yuraathor Re: zaproszenie 24.01.06, 19:32 gdzies robię błęda w tym adresie ale chodzi o forum uzależnienia gazeta.pl to jedno z forów zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas przepraszam a co to DDA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 01:56 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finka Re: przepraszam a co to DDA? IP: *.users.bzimage.us 25.01.06, 02:07 Dorosłe Dzieci Alkoholików Odpowiedz Link Zgłoś
monika84180 Re: DDA 09.04.13, 12:50 Witam! Jestem studentką drugiego roku studiów magisterskich na kierunku pedagogika opiekuńczo - wychowawcza Poniżej prezentuję ankietę skierowaną do osób, wychowujących się w domu, w którym rodzic, rodzice nadużywali alkoholu. Zebrane wyniki posłużą mi do przygotowania pracy magisterskiej pt. „DDA - problem relacji interpersonalnych” Zwracam się do Państwa z uprzejmą prośbą o udzielenie odpowiedzi na zamieszczone w ankiecie pytania. Ankieta ma na celu uzyskanie informacji na temat dorosłego życia DDA (Dorosłe Dzieci Alkoholików) i ich funkcjonowania w społeczeństwie. Przeprowadzone przeze mnie badania służą tylko i wyłącznie celom naukowym, a odpowiedzi są objęte tajemnicą. Z góry dziękuję za prawdziwe i przemyślane odpowiedzi Przesyłam link do ankiety: moje-ankiety.pl/respond-41851.html Odpowiedz Link Zgłoś
monika84180 Re: DDA 09.04.13, 23:40 Ankieta miała błędy techniczne, za które przepraszam. Dziękuję za sugestie. Starałam się wszystko poprawić. Przesyłam jeszcze raz link: moje-ankiety.pl/respond-41851.html Odpowiedz Link Zgłoś