IP: *.users.bzimage.us 24.01.06, 15:25
gdzie w Sz-nie mozna sie zglosic ?
Obserwuj wątek
    • Gość: AK Re: DDA IP: *.chello.pl 24.01.06, 15:43
      Ośrodek Terapii Uzależnień, Ostrowska 7, tel. 455-83-43 lub prywatnie ul
      Santocka 3/1 (Prywatny Ośrodek Terapii Uzależnień)www.santocka.com.pl - oba
      sprawdzone na własnej skórze.
      • Gość: DDA Re: DDA IP: *.users.bzimage.us 24.01.06, 15:48
        dzieki, chyba doroslam juz do tej decyzji.
        • Gość: AK Re: DDA IP: *.chello.pl 24.01.06, 15:57
          Warto. I sama wiem, jak długo się dojrzewa do decyzji. Trzymaj się!
          • Gość: DDA Re: DDA IP: *.users.bzimage.us 24.01.06, 15:58
            dzieki, tym bardziej, ze dopiero niedawno pojelam co mi jest.
            • Gość: AK Re: DDA IP: *.chello.pl 24.01.06, 16:03
              Zakładam, że i tak wcześniej niż ja (czego Ci serdecznie życzę) - mam 43 lata,
              dotarło do mnie 2 lata temu...
              • yuraathor Re: DDA 24.01.06, 16:54
                hej, grupa DDA funkcjonuje przy klasztorze Dominikanów ul. Ofiar Katynia1,
                chyba we wtorki ,ale pewny nie jestem. napisz do mnie na yuraathor@gazeta.pl to
                dam Ci nr.telefonu do Barbary DDA , która tą grupę prowadzi . pozdrawiam
                • Gość: AK Re: DDA IP: *.chello.pl 24.01.06, 17:05
                  O, mnie przyszła na myśl terapia, nie pomyślałam, że może chodzić o grupę
                  wsparcia - takich jest w Sz więcej...
                • Gość: zmęczony Re: DDA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 13:50
                  Jestem bardzo zainteresowana (osobiście). mam jednak pytanie- jestem osobą
                  niewierzącą- czy też mogę uczestniczyć w terapii. Czy grupa wsparcia działa
                  poprzez jakiś aspekt religijny? Bede wdzięczna za odpowiedz.
                  • yuraathor Re: DDA 25.01.06, 16:59
                    DDA nie jest związane z żadną sektą, wyznaniem , z żadną instytucją świecką ani
                    wyznaniową. jedynym celem jest wzajemna pomoc .jestem AA ale mogę pomóc w
                    nawiązaniu kontaktu z DDA.pozdrawiam
              • Gość: DDA Re: DDA IP: *.users.bzimage.us 24.01.06, 17:59
                moj boze skonczylam 50, uwierz czasami watpie czy wogole warto zaczynac.
                • anna.ka63 Re: DDA 24.01.06, 18:26
                  Warto, jeśli chcesz, napisz do mnie na adres gazetowy (to nadal ja, AK). Bardzo
                  mi brakowało w trakcie mojej terapii potwierdzenia (że warto) od DDA w moim
                  wieku albo starszych... Na szczęście psycholog prowadząca grupę była starsza
                  ode mnie! Nie wahaj się dłużej, nie przedłużaj niepotrzebnego cierpienia.
    • xxtoja zawsze warto lepiej sie poznać. 24.01.06, 18:30
      cała terapia zależy od osoby, jeżeli chce cos zmienić w swoim zyciu to zmieni,
      a nie gadu-gadu
      • Gość: DDA Re: zawsze warto lepiej sie poznać. IP: *.users.bzimage.us 24.01.06, 18:34
        wszystko w porzadku, tyle ze dopiero teraz zrozumialam ze to ze mna cos nie tak
        • xxtoja Re: zawsze warto lepiej sie poznać. 24.01.06, 18:48
          chwila moment, co to znaczy ze to ze mna cos nie tak.
          • Gość: DDA Re: zawsze warto lepiej sie poznać. IP: *.users.bzimage.us 24.01.06, 18:52
            pislam o sobie
            • xxtoja Re: zawsze warto lepiej sie poznać. 24.01.06, 18:53
              ja wiem, tylko ja się pytam w jakim znaczeniu.
              • Gość: DDA Re: zawsze warto lepiej sie poznać. IP: *.users.bzimage.us 24.01.06, 19:01
                xxtoja-duzo by gadac, moze terapia bedzie bardziej na miejscu
                • xxtoja Re: zawsze warto lepiej sie poznać. 24.01.06, 19:05
                  zawsze warto, tylko powiedziałam wszystko zależy od ciebie, sa też różne
                  książki na ten temat. życze powodzenia i odwagi do poznania siebie i wybaczenia.
      • anna.ka63 Re: zawsze warto lepiej sie poznać. 24.01.06, 18:41
        Hmm, masz rację, ale mnie do podjęcia terapii skłonił uprzedni internetowy
        kontakt z innym DDA - każdy ma swój czas, motywy i swoją drogę...
        • anna.ka63 Re: zawsze warto lepiej sie poznać. 24.01.06, 19:11
          Oczywiście każda historia jest inna, nie wszystkie DDA mają rozwinięty syndrom
          DDA. W moim przypadku minęło pół roku od otrzymania namiarów do zgłoszenia się
          po pomoc - tyle czasu oswajałam się z prawdą o sobie i przyznawałam do własnej
          bezradności. To kwestia bardzo osobista - jeśli czujesz, że sobie nie radzisz,
          poczujesz ulgę, gdy się okaże, że to nie fanaberia...
          • xxtoja Re: zawsze warto lepiej sie poznać. 24.01.06, 19:17
            prawdę sama pznasz i będziesz wtedy wiedziała tylko ty sama.
    • yuraathor Re: zaproszenie 24.01.06, 19:28
      jeszze raz www.forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=176
      • yuraathor Re: zaproszenie 24.01.06, 19:32
        gdzies robię błęda w tym adresie ale chodzi o forum uzależnienia gazeta.pl to
        jedno z forów zdrowie
    • Gość: DDA Re: DDA IP: *.users.bzimage.us 24.01.06, 23:41
      dzieki za pomoc
    • Gość: andreas przepraszam a co to DDA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 01:56
      • Gość: finka Re: przepraszam a co to DDA? IP: *.users.bzimage.us 25.01.06, 02:07
        Dorosłe Dzieci Alkoholików
    • monika84180 Re: DDA 09.04.13, 12:50
      Witam!

Jestem studentką drugiego roku studiów magisterskich na kierunku pedagogika opiekuńczo - wychowawcza

Poniżej prezentuję ankietę skierowaną do osób, wychowujących się w domu, w którym rodzic, rodzice nadużywali alkoholu. Zebrane wyniki posłużą mi do przygotowania pracy magisterskiej pt. „DDA - problem relacji interpersonalnych”

Zwracam się do Państwa z uprzejmą prośbą o udzielenie odpowiedzi na zamieszczone w ankiecie pytania. Ankieta ma na celu uzyskanie informacji na temat dorosłego życia DDA (Dorosłe Dzieci Alkoholików) i ich funkcjonowania w społeczeństwie. Przeprowadzone przeze mnie badania służą tylko i wyłącznie celom naukowym, a odpowiedzi są objęte tajemnicą. Z góry dziękuję za prawdziwe i przemyślane odpowiedzi

Przesyłam link do ankiety: moje-ankiety.pl/respond-41851.html
      • monika84180 Re: DDA 09.04.13, 23:40
        Ankieta miała błędy techniczne, za które przepraszam. Dziękuję za sugestie. Starałam się wszystko poprawić. Przesyłam jeszcze raz link: moje-ankiety.pl/respond-41851.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka