Dodaj do ulubionych

kiedy usg 3d

28.01.06, 20:33
witam!!czy mogłybyscie mi pomoc:))za tydzien mam miec usg 14 tc.zastanawiam
sie kiedy zrobic usg 3 d na unii??czy robic je na unii w 16 tc to nie za
wczesnie? moze robilyscie w podobnym "wieku ciązy"?czy lepiej sie wstrzymac i
3d zrobic w 20tc??dzieki za info!!
Obserwuj wątek
    • zosia_771 Re: kiedy usg 3d 29.01.06, 19:37
      Hej,

Ja idę między 20 a 24 tyg, na badanie wykluczające wady serduszka. Wcześniej
      chyba nie ma sensu.

Pozdr
      zosia
    • fiestaa1 Re: kiedy usg 3d 29.01.06, 21:38
      Ja robiłam w 20 tygodniu i uważam, że to nawet troszkę za wcześnie. Oczywiście
      wcześniej miałam tradycyjne usg. W 20 tygodniu dowiedziałam się, że to będzie
      synuś, ale nawet 2 tygodnie później dzidziuś jest dużo ładniejszy (w tym czasie
      maluszki szybko rosną). Zrób na razie zwykłe usg, a na 3D idź między 20 a 24
      tygodniem. Weź swoją kasetę VHS, a płyty CDR mają tam swoje. Miłych wrażeń.
      • malograb27 Re: kiedy usg 3d 30.01.06, 09:45
        dzieki bardzo:)))))
    • redda Re: kiedy usg 3d 30.01.06, 12:50
      Witaj,

ja miałam robione dwa razy USG 3d. Pierwszy raz w 23 tc (pzy okazji
      połówkowego, zwykłego) i drugi raz w 29 tc.
      Pierwszy raz było widać dosć dobrze, chociaż lekarz mówił, że tak wcześnie
      rzadko tak dobrze widać twarz maluszka. Kiedy zrobiłam w 29 tc świetnie było
      widać, aczkolwiek cięzko złapać bo dziecko już sie inaczej ustawiło, a po za
      tym było już dośc duże.
      W moim przypadku pewnie najodpowiedniej byłoby zrobić np. w 26 tc, ale wrażeń z
      tych dwóch USG nikt mi nie odbierze.
      Pozdrawiam
      • fiestaa1 Re: kiedy usg 3d 30.01.06, 17:26
        No tak - nie napisałam swojego wątku do końca. Drugie usg 3D robiłam w 32
        tygodniu i też było fantastycznie. Na pierwszym dzidziuś jest widoczny w
        całości, w 32 tygodniu oglądaliśmy synka "fragmentami". Wrażenia cudne -
        maluszek do nas mówił, mrugał oczkami i ruszał rączkami. Widoczna jest dokładnie
        cała buzia. Z obydwu sesji mamy nagranie na VHS i zdjęcia na cd. Poza tym nawet
        jakieś tam oficjalne terminarze usg radzą właśnie badanie między 20 a 24
        tygodniem, i między 30 a 32 tygodniem, więc idealnie się mieścimy w standardach
        medycznych. Warto zrobić 3d, bo wrażenia są cudowne. Pozdrawiam.
        • malograb27 Re: kiedy usg 3d 31.01.06, 16:20
          dzieki:))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka