Dodaj do ulubionych

DUCHY! też tak macie?

IP: 217.153.19.* 31.01.06, 09:36
Od pewnego czasu ktoś wysyła
do mnie duchy na telefon -
w pracy i w domu...no szok!
Chciałabym dowiedzieć się
z jakiego powodu to robi.
Chętnie poznałabym tego żartownisia,
czy nie lepiej byłoby porozmawiać?
Nie wiem tylko jak go namierzyć?
Co byście zrobili?
A może wreszcie odezwie się w słuchawce??!!!???
Obserwuj wątek
    • Gość: Duhu Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.06, 11:54
      Nie odkładać słuchawki po telefonie. Zadzwonić z drugiego na centralę i zapytać
      z kim jest połączenie. I po sprawie.
    • Gość: Wiki Re: DUCHY! też tak macie? IP: 217.153.19.* 31.01.06, 12:11
      Tylko przeważnie nie zdążę
      podnieść tej słuchawki..
      Parę razy tylko mi się udało-
      to nie przeszkadza?
      Ale na centralę to w pracy?
      bo domowy mam z TP SA?
      • Gość: Duhu Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.06, 12:50
        Czy duchy masz w pracy czy w domu?
        W pracy duchy są często rezultatem oddzwaniania centrali na telefon
        automatycznie. Ja mam w pracy centralę Siemensa i jeżeli zadzwonię do kogoś, to
        po rozmowie i odłożeniu słuchawki telefon znowu dzwoni. To normalne.
        Telefon w TPSA: najlepiej zadzwoń do Biura obsługi, tzw. błękitnej linii 9393 i
        tam dogadaj szczegóły namierzenia.
        ja miałem głuche telefony - po telefonie do mnie zostawiłem słuchawkę poza
        widełkami, z komórki zadzwoniłem do bok i podali mi nr.
    • piotr33k2 Re: DUCHY! też tak macie? 31.01.06, 12:57
      ostatecznie gdy czyjesz sie zagrożona czy nękana możesz taką sprawe zglosić na
      policje, oczywiście nie dając sie zbyć byle czym ,mają obowiązek potraktować
      to poważnie i namierzyć gościa ,znam takie przypadki dla nich to bułka z
      masłem .
      • Gość: Wiki Re: DUCHY! też tak macie? IP: 217.153.19.* 31.01.06, 13:14
        W domu i w pracy!To napewno
        nie jest efekt centrali.
        Zagrożona narazie się nie czuję.
        Nie, nie na policję nie chcę.
        Wydaje mi się, że to nie są
        pogróżki.
        • dyrgosia Re: DUCHY! też tak macie? 31.01.06, 13:21
          > Wydaje mi się, że to nie są
          > pogróżki.
          cichy wielbiciel...
          • Gość: Wiki Re: DUCHY! też tak macie? IP: 217.153.19.* 31.01.06, 13:46
            O tak, tak właśnie myślę!
            Podejrzewam nawet, że to
            jest ktoś z tego forum!
            Dlatego proponuję aby
            zadzwonił koniecznie
            w tym tygodniu ale tylko do piątku!
            I odezwał się wreszcie do mnie.
            Jestem przyjaźnie nakręcona.
            • dyrgosia Re: DUCHY! też tak macie? 31.01.06, 13:49
              No to mamy forumowy romans, proszę o relację na żywo...
              • Gość: Wiki Re: DUCHY! też tak macie? IP: 217.153.19.* 31.01.06, 14:00
                Jak ma być romans-przecież
                nie wiem kto to?
                I nie wiem czy się odezwie,
                bo teraz to może całkiem się przestraszy.
                • Gość: Wiki Re: DUCHY! też tak macie? IP: 217.153.19.* 31.01.06, 14:10
                  No proszę i znowu był duch!!!!
                  Nie zdążyłam dobiec!!!
                  Kiedyś sie zabiję przez to
                  bieganie!!!Litości!!!
                  • Gość: Anka Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 14:20
                    Może trzymaj telefon blisko siebie,ale czy jak odbierzesz to myślisz,że się
                    odezwie?
                    • Gość: labatt Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.hsd1.fl.comcast.net 31.01.06, 14:26
                      Po kilku miesiacach /w moim przypadku latach/ -nie bedzie w tym nic
                      romantycznego.Zmienilam numer tel. - a do tej pory reaguje lekka trauma na
                      kazdy gluchy...
                      • Gość: Wiki Re: DUCHY! też tak macie? IP: 217.153.19.* 31.01.06, 14:36
                        W pracy sobie nie zmienię,
                        ale i tak to by nic nie dało
                        bo lista telefonów jest ogólnie
                        dostępna w komputerze i nie mozna
                        przecież zastrzec sobie firmowego
                        numeru.
                        Ale jeśli nie chce nawiazać kontaktu
                        to właściwie po co dzwoni?
                        Ot tak sobie!!!Latami?To nie wytrzymam
                        i będę musiała poczynić jakieś kroki-
                        tylko nie wiem jeszcze w jakim kierunku.
                        • Gość: Wiki Re: DUCHY! też tak macie? IP: 217.153.19.* 31.01.06, 14:43
                          Może masz rację ale ja go
                          nie widzę bo pokoje są dwuosobowe,
                          nieoszklone, to nie jest hala.
                          Ale co mam chodzić i się pytać
                          każdego faceta w pracy?
                          Mam nadzieję, że to nie kobieta
                          wydzwania!!!
                          Przecież nie poproszę o zwołanie
                          zebrania w tej sprawie.
                          • Gość: Anka Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 14:53
                            to może nie reaguj na pierwszy dzwonek.
                        • Gość: labatt Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.hsd1.fl.comcast.net 31.01.06, 14:46
                          Latami i po kilkanascie razy dziennie.Pomimo sugestii znajomych -ze to
                          wielbiciel - podziekowalam za to z gory.Policja miala tylko jedna sugestie -
                          zmienic numer telefonu.A pani z poczty - zebym przerzucala tel.z analogowego
                          na komorke."Wielbiciel " byl bystry - dzwonil z budek telefonicznych i to
                          roznych.Raz z Pogodna,raz ze Srodmiescia.A nr zastrzezony mialam cale
                          zycie ....Moze w Twoim przypadku to niegrozna zabawa...ale i tak bylby to
                          dyskomfort dla mnie.
                    • Gość: Wiki Re: DUCHY! też tak macie? IP: 217.153.19.* 31.01.06, 14:27
                      Problem w tym, że mam dwa telefony
                      w pracy: jeden koleżanki a drugi mój.
                      Teraz właśnie "duch" zadryndał na
                      koleżanki a jej nie ma bo jest chora-
                      więc nie zdążyłam przez biurko.
                      Ale jak dzwoni na mój to też ledwo
                      wyciągnę rękę a on przestaje.
                      Tak się wyćwiczył, że daje tylko jeden sygnał.
                      • Gość: labatt Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.hsd1.fl.comcast.net 31.01.06, 14:30
                        To jest lekko chore.Chyba,ze gosc ma 15 lat....
                      • Gość: Anka Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 14:33
                        A może to któryś z Twoich kolegów z pracy tak się zabawia?
                      • Gość: Ricky A ładna jesteś? IP: 87.207.254.* 31.01.06, 14:43
                        To może ja zadzwonię.
                        • Gość: Wiki Re: A ładna jesteś? IP: 217.153.19.* 31.01.06, 14:46
                          A TY?
                          Ale gdzie chcesz dzwonić?
                          Wiesz coś o tym? Masz jakieś namiary?
                          • Gość: Ricky Re: A ładna jesteś? IP: *.chello.pl 31.01.06, 14:54
                            Jakaś znerwicowana jesteś.
                            • Gość: Wiki Re: A ładna jesteś? IP: *.internet.v.pl 31.01.06, 17:41
                              Jeszcze nie jestem ale jak mnie
                              te duchy wkurzą to napewno
                              coś wymyślę!
                              Widzę, że lubisz takie zagrania.
                              Przyznaj się może sam też
                              ślesz duchy?
                • beatrix13 Re: DUCHY! też tak macie? 31.01.06, 19:14
                  Gość portalu: Wiki napisał(a):

> Jak ma być romans-przecież
                  > nie wiem kto to?
                  > I nie wiem czy się odezwie,
                  > bo teraz to może całkiem się przestraszy.

>tak,tak,andreas na pewno się przestraszy,bojaźliwy chłopina jest
                  • Gość: Wiki Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.internet.v.pl 31.01.06, 19:20
                    Myślisz, że to on?
                    To już się nie wywinie-
                    game over!
                    Rozmawiałam właśnie z TP SA
                    i od tej pory każdy numer
                    dzwoniący do mnie będzie
                    wyświetlany.
                    • dyrgosia Re: DUCHY! też tak macie? 31.01.06, 19:27
                      Ja myślałam,że mamy tu romans, a to reklama TP SA...
                      • Gość: Wiki Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.internet.v.pl 31.01.06, 19:29
                        To nie żadna reklama - to
                        najszczersza prawda!!
                        Ale zakończenia jeszcze nie ma.
                        • Gość: Wiki Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.internet.v.pl 31.01.06, 19:43
                          Jeśli chodzi o andreasa
                          to zaczynam się zastanawiać...
                          Może coś w tym jest...
                          bo jakoś tak cicho siedzi
                          i nie zabiera głosu.
                          To on tak potrafi?
                          ale dlaczego takby zagrywał?
                          I skąd mógłby mnie znać?
                          • beatrix13 Re: DUCHY! też tak macie? 31.01.06, 19:54
                            a co mu zrobisz jak go złapiesz?
                            • Gość: Wiki Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.internet.v.pl 31.01.06, 20:18
                              Lepiej nie mówić na forum!!!
                              • beatrix13 Re: DUCHY! też tak macie? 31.01.06, 20:23
                                no powiedz,
                                powiedz
                                • Gość: Wiki Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.internet.v.pl 31.01.06, 20:32
                                  Myślę, że się uspokoi lecz
                                  gdy będzie dalej pogrywał,
                                  trzeba coś zadziałać...
                                  A co proponujesz?
                                  Ty go lepiej znasz, bo ja tu nowa jestem.
                                  • beatrix13 Re: DUCHY! też tak macie? 31.01.06, 20:47
                                    ale patrz jak cicho siedzi,a i pewnie telefon zamilkł
                                    • Gość: Wiki Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.internet.v.pl 31.01.06, 21:03
                                      Narazia spokój i cisza
                                      • beatrix13 Re: DUCHY! też tak macie? 31.01.06, 21:11
                                        się przestraszył,
                                        a mnie mówiłam,że strachliwy jak co do czego przyjdzie,

PS. spróbuj oddzwonić na numer,z którego on dzwoni i zapytaj o cel nagabywania
                                  • beatrix13 Re: DUCHY! też tak macie? 31.01.06, 21:31
                                    pytasz co mu zrobić?
                                    zakuć w kajdanki
                                    • Gość: Anka Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 21:54
                                      A jak już go zakuje w kajdanki to co dalej?Masz jakieś propozycje?
                                      • beatrix13 Re: DUCHY! też tak macie? 31.01.06, 21:59
                                        zakneblować można np.
                                        • Gość: Anka Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 22:04
                                          Kajdanki,knebel,i co dalej?
                                          • beatrix13 Re: DUCHY! też tak macie? 31.01.06, 22:08
                                            a to nie wystarczy,żeby przestał dzwonić?
                                            • Gość: Anka Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 22:13
                                              A diabli wiedzą co to za ludź.Żartowniś,czy psyche.A może tak profilaktycznie
                                              dołożyć parę marchewek?
                                              • Gość: Wiki Re: DUCHY! też tak macie? IP: 217.153.19.* 01.02.06, 13:43
                                                No biedny andreas, co wy mu chcecie...?
                                                Nie...tak nie - nic na siłę.
                                                Myślę, że duch będzie wiedział co ma zrobić.
                                                Tylko jak dalej bedzie taka jazda
                                                bez trzymanki to ja też zaczynam
                                                puszczać strzałki.
                                                Bo przecież tłamszenie uczuć i emocji
                                                jest niezdrowe!!!
                                                Ani też taka huśtawka, z której w każdej
                                                chwili można spaść.
                                                • beatrix13 Re: DUCHY! też tak macie? 01.02.06, 14:11
                                                  jak to co :kajdanki i knebel'
                                                  a jak duch?
                                                  nęka Cię nadal?
                                                  • Gość: Wiki Re: DUCHY! też tak macie? IP: 217.153.19.* 01.02.06, 14:23
                                                    Nie chwalmy dnia przed
                                                    zachodem słońca.
                                                  • Gość: andreas Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.orange.pl 01.02.06, 18:25
                                                    Tak to ja!!
                                                    Przyznaje... szykuj kajdanki!!!!! ;-))))

A tak dla sprawdzenia na priv wyslij mi swój numer telefony,
                                                    by byc pewnym, ze dzownie do Ciebie!!!
                                                    andreas@plusnet.pl
                                                  • Gość: Wiki Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.internet.v.pl 01.02.06, 20:19
                                                    Zaraz, zaraz muszę pomyśleć:
                                                    przecież to może nie Ty wysyłasz
                                                    te duchy a ja podam mój numer telefonu
                                                    I teraz to juz będę podwójnie biegała.
                                                    Jeszcze chwilka....
                                                  • beatrix13 Re: DUCHY! też tak macie? 01.02.06, 20:31
                                                    no tak,
                                                    podasz andreasowi swój nr
                                                    i nie jeden,a wielu duchów będzie Cię nękać,

• beatrix13 andreas 01.02.06, 20:34
                                                    no no ,
                                                    rozkręcasz się,
                                                    niedawno wskazałeś,gdzie wisi twoja twarz (nie sprawdzałam,aż tak
                                                    zdeterminowana nie jestem)
                                                    teraz Wiki podałeś swój adres,
                                                    a może tak pomysł,który jej podsunęłam z tzw. ograniczaniem wolności tak Cię
                                                    nastroił?
                                                    bingo
                                                  • Gość: Wiki Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.internet.v.pl 01.02.06, 20:47
                                                    Uważam, że lepiej byłoby
                                                    gdybyś zadzwonił jutro do mnie,
                                                    do pracy np. ok 10:00 lub do
                                                    domu np. ok 17:00-jeśli to Ty
                                                    to ja będę wiedziała bo nikt z
                                                    tego forum nie ma przecież moich
                                                    numerów telefonów.
                                                    Możemy wtedy porozmawiać przez telefon.
                                                    Rozumiem, że też wysyłałeś duchy!!
                                                    No ładnie!!Jeszcze pewnie do
                                                    niejednej dziewczyny i teraz nie
                                                    wiesz do której oddzwonić.
                                                    Jeśli nie zadzwonisz tzn.
                                                    nie jesteś tym, którego szukam.
                                                  • Gość: Wiki Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.internet.v.pl 01.02.06, 20:56
                                                    A najlepiej będzie gdy
                                                    zadzwonisz na komórkę.
                                                    Wtedy będę mogła Ci odpowiedzieć.
                                                  • Gość: Wiki Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.internet.v.pl 01.02.06, 21:10
                                                    Na priva wysyłam Ci kilka
                                                    słów z moimi inicjałami.
                                                    Wtedy powinienieś wiedzieć.
                                                  • beatrix13 Re: DUCHY! też tak macie? 01.02.06, 21:24
                                                    Wiki
                                                    to już chyba nie ten sam dreszczyk emocji,jak wiesz kto dzwoni?
                                                  • Gość: Wiki Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.internet.v.pl 01.02.06, 21:53
                                                    Te duchy mnie denerwują
                                                    nie lubię takich emocji-
                                                    znam o wiele przyjemniejsze.
                                                  • beatrix13 Re: DUCHY! też tak macie? 01.02.06, 21:57
                                                    no to teraz andreas ci zapewni,
                                                    pzdr
                                                  • Gość: Wiki Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.internet.v.pl 01.02.06, 22:01
                                                    Nie wiadomo czy to on-
                                                    ja szukam tylko jednego.
                                                  • beatrix13 Re: DUCHY! też tak macie? 01.02.06, 22:07
                                                    jakby nie patrzeć,przyznał się
                                                  • Gość: Wiki Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.internet.v.pl 01.02.06, 22:10
                                                    Przyznał się do wysyłania
                                                    duchów?-jeśli nie kłamie.
                                                    Nie wiadomo czy to nie zbieg
                                                    okoliczności.
                                                  • beatrix13 Re: DUCHY! też tak macie? 01.02.06, 22:12
                                                    zbieg nie zbieg,a podrywacz andreas wpadł w twoje ręce
                                                  • Gość: Wiki Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.internet.v.pl 01.02.06, 22:19
                                                    Jak podrywacz to się nie
                                                    da wpaść.
                                                  • beatrix13 Re: DUCHY! też tak macie? 01.02.06, 22:22
                                                    wpaść?
                                                    z andreasem?
                                                    chyba,aż tak źle sobie nie życzysz
                                                  • Gość: Wiki Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.internet.v.pl 01.02.06, 22:26
                                                    Ja mówię o nim ale
                                                    hehe...jak go nazwałaś:
                                                    z dinozaurem wpaść?
                                                  • Gość: Wiki Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.internet.v.pl 01.02.06, 22:28
                                                    dobranoc idę spać.
                                                  • Gość: andreas Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.orange.pl 01.02.06, 22:37
                                                    oj Wiki, Wiki...
                                                    musisz mi jeszcze numer telefonu przesłac, bo nie mam jak dzwonić,
                                                    zeby sprawdzic....

Dinozaur Andreas
                                                  • beatrix13 Re: DUCHY! też tak macie? 01.02.06, 22:46
                                                    znowu się na mnie obrazi pewnie
                                                  • Gość: andreas Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.orange.pl 01.02.06, 22:50
                                                    ja nie obrażalski...
                                                    jak dinozaur to dinozaur... na wymarciu...
                                                    ale prawdziwych dinozaurów juz nie ma,
                                                    ja egzemplarz ostatkowy...
                                                    takiej jazdy jak ze mna z plastikami nie bedziecie miały.
                                                  • beatrix13 Re: DUCHY! też tak macie? 01.02.06, 22:53
                                                    jak jazda to ostra i na szybkich obrotach
                                                    tak z 265 km/h
                                                  • Gość: andreas Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.orange.pl 01.02.06, 22:53
                                                    jaki plastik wytrzyma...
                                                    w poniedziałek spotkanie towarzyskie,
                                                    wczoraj rajd po pubach z kolega... puusto wszędzie...
                                                    wsciekłe z whiski z cola!
                                                    Tylko w Bostonie gra muzyka!
                                                    Dzisiaj własnie rozpracowałem z innym kolega butelke whisky!

• beatrix13 Re: DUCHY! też tak macie? 01.02.06, 22:59
                                                    odchodzisz już trzydziesty raz
                                                    trzydziesty raz zabierasz psa
                                                  • beatrix13 Re: DUCHY! też tak macie? 01.02.06, 23:00
                                                    zastanawiająco szybko i łatwo dałeś się Wiki
                                                    hmmm
                                                  • beatrix13 Re: DUCHY! też tak macie? 01.02.06, 23:01
                                                    pod ochroną powinieneś być zatem w rezerwacie
                                                    jako okaz na wymarciu
                                                  • Gość: andreas Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.orange.pl 01.02.06, 23:05
                                                    pod ochroną...
                                                    nie! NIE!

Przez moment w Bostonie myślałem, że to Ty i Asia...
                                                    Tam były tańce...
                                                  • beatrix13 Re: DUCHY! też tak macie? 01.02.06, 23:09
                                                    opisz mnie
                                                  • Gość: andreas Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.orange.pl 01.02.06, 23:19
                                                    blondyna, fajnie tak ekstrawagancko tanczyła, krecone włosy
                                                    ja tak lubie tanczyc... wyzywajaco!
                                                    troche małe piersi, kolega mówił, ze za małe...
                                                    niska...
                                                    fajnie usmiechnieta
                                                  • beatrix13 Re: DUCHY! też tak macie? 01.02.06, 23:26
                                                    troszkę się w opisie nie zgadza
                                                    no i nigdzie dziś nie tanczyłam,
                                                    a w ogóle to daaaawno na baletach byłam,
                                                    w czerwcu w trezorze
                                                  • Gość: andreas Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.orange.pl 01.02.06, 23:29
                                                    ja jak do trezora to tylko czwartek!!!
                                                    Wtedy graja...
                                                    a który parkiet?
                                                  • beatrix13 Re: DUCHY! też tak macie? 01.02.06, 23:33
                                                    czwartek był,
                                                    jak najbardziej ten nie dla dinozaurów
                                                  • Gość: andreas Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.orange.pl 01.02.06, 23:40
                                                    śmierć dinozaurom!

w czwartki graja prawdziwe techno!
                                                  • beatrix13 Re: DUCHY! też tak macie? 01.02.06, 23:42
                                                    wolę trans i rave
                                                  • Gość: andreas Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.orange.pl 01.02.06, 23:42
                                                    lecem samolotem....

Spadam bo jeszcze muszem do Wiki zadzwonic... ;-)
                                                  • beatrix13 Re: DUCHY! też tak macie? 01.02.06, 23:45
                                                    zdrajca
                                                  • Gość: andreas Re: DUCHY! też tak macie? IP: *.orange.pl 01.02.06, 23:48
                                                    ona tak miło do mnie mówi.... duch...
                                                    (pierwsze słysze taka nazwę)
                                                    a Ty ... dinozaur!!!
                                                    No wybacz...
                                                  • beatrix13 Re: DUCHY! też tak macie? 01.02.06, 23:50
                                                    nie wybaczam
                                                  • beatrix13 Re: DUCHY! też tak macie? 01.02.06, 23:51
                                                    duch to raczej pejoratywne ma zabarwienie
                                                    w koszmarach występuje
    • the.bill1 to DUCH III RP dzwoni. Dlatego nic nie mówi... 31.01.06, 15:17
    • beatrix13 Re: DUCHY! też tak macie? 01.02.06, 23:52
      bo w stosunku do mnie to ty jesteś dinozaur ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka