katina2 Re: dobre rady 03.02.06, 13:47 Ups, za szybko poszło. Chciałabym zaproponować taki wątek - może komuś innemu przydadzą się nasze wskazówki. Ja załączam następujące "tipy": 1. Jeśli maluch cierpi na niedobór magnezu, to świetnym źródłem magnezu są orzeszki cedrowe - mają go naaaprawdę dużo. Można je kupić w eko-sklepach. 2. Jeśli juz was znudziły Pampersy i Huggiesy lub szukacie alternatywy to proponują tańsze a równie dobre pieluszki z Lidla o nazwie "Cien". 3. Jeśli musicie zrobić posiew kału na bakterie stanowczo i z pełną odpowiedzialnością odradzam laboratorium szpitalne na Wojciecha. 4. Pomysły na zabawę z dwulatkami - zauważyłam,że lubią bawić się tematycznie, czyli np. we fryzjera, sklep, pocztę (np. mamy 6 kopert, do każdej wkładamy list zaadresowany (np. rysunek kaczki, lwa)do ulubionych pluszaków dziecka i dziecko roznosi listy do adresatów w torbie. U nas świetnie sprawdza się znikopis - rysujemy sobie z małą za zmianę zagadki na nim -uwielbia to. Pomysły na spacery - wypad na dworzec kolejowy, pocztę, do zegarmistrza, fryzjera, szewca, na stację benzynową czy do warsztatu samochodowego. Ja to praktykuję i mała potem to bardzo przeżywa jak widziała zegar z kukułką, albo jak odjeżdżała z peronu lokomotywa i pan do niej machał. To tyle ode mnie. Liczę,że ktoś dołączy coś swojego. Chętnie sama skorzystam. pozdrawiam kati Odpowiedz Link Zgłoś