Dodaj do ulubionych

IKEA w Szczecinie w 2006

IP: *.prokom.pl 08.03.06, 13:32
Czy ktoś mi może powiedzieć kiedy stanie IKEA w SZCZECINIE. Może jakiś
pracownik magistratu Szczecińskiego? Albo inna dobrze poinformowana osoba... ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: KP Re: IKEA w Szczecinie w 2006 IP: 213.155.166.* 08.03.06, 17:03
      potencjalnie mogłaby powstać przy Handgarowej lub w nowopowstajacym zagłebiu
      hipermarketów na Struga (Kaufland, Castorama w budowie, i wielkie centrum
      handlowe z Cerfurem na czele)
      • Gość: Ekspans Re: IKEA w Łodzi i Bydgoszczy juz w 2006 r IP: 83.168.120.* 10.03.06, 23:59
        Ruszy budowa Ikei w Łodzi i Bydgoszczy jeszce tego roku.
        Niewykluczone, że jeszcze w 2006 roku zaczną się prace na terenie dawnego
        Rometu. Pracę w markecie znajdzie przynajmniej 200 mieszkańców Bydgoszczy.

O planach budowy sklepu Ikei w Bydgoszczy mówi się już od kilku lat. Od dawna
        jest już lokalizacja. Ikea powstanie przy ul. Fordońskiej, na terenie dawnego
        Rometu. - Bydgoszcz razem z Łodzią została ujęta w naszym 3-letnim planie
        inwestycyjnym. Za kilka dni rozpoczynamy prace w Łodzi. Zaraz po ich
        zakończeniu startujemy z budową bydgoskiego sklepu. Niewykluczone, że nastąpi
        to jeszcze w tym roku - zapowiada Joanna Łozińska, rzecznik Ikei. Budowa trwa
        około roku. Market, który powstanie, będzie miał przynajmniej 20 tys. mkw., a
        pracę w nim znajdzie ponad 200 osób. - Potrzebujemy nie tylko pracowników na
        kasy i salę, ale także kierowników. Nabór ogłosimy krótko przed otwarciem -
        dodaje Łozińska.
        Władze Ikei zobowiązały się również do przebudowy węzła komunikacyjnego.
        Powstanie nowy wiadukt na skrzyżowaniu ulic Rejewskiego, Fordońskiej i
        Łowickiej, zjazd na podziemny parking. Połączone zostaną ulice Łowicka i
        Wiślana. Bydgoski sklep będzie dziewiątym w Polsce.

• Gość: Bolek Re: IKEA w Łodzi i Bydgoszczy juz w 2006 r IP: 195.245.213.* 24.03.06, 10:17
          W szczecinie prezydenci stawiają tylko pomniki i nikt siuę nie martwi, że nie
          ma pracy - po co!
    • Gość: szrak Re: IKEA w Szczecinie w 2006 IP: *.com / 195.136.49.* 25.03.06, 10:51
      jest teren na gontynie na ikeę , ale odemnie nic w tym mieście nie zależy
    • Gość: autor, autor Re: IKEA w Szczecinie w 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 23:54
      Swoją drogą to ciekawe, że ta IKEA jakoś nie chce u nas powstać. To przecież pewny hit: jak ktoś do Poznania jedzie, albo do Niemiec to mu ludzie listy robią co ma w Ikei kupić, kobiety mogą gadać o niej godzinami. To jedyny supermarket, którego wszyscy chcą. A Ikei w Szczecinie jak nie bylo, tak nie ma.
      • Gość: Ekspans Re: IKEA w Szczecinie w 2006 IP: 83.168.120.* 10.05.06, 08:47
        Autor napisał - Swoją drogą to ciekawe, że ta IKEA jakoś nie chce u nas
        powstać. Ikea w Szczecinie dobija się od ośmiu lat tylko te palanty z
        magistratu przeszkadzają i nie mają pomysłu na znalezienie sensownego terenu
        pod inwestycje.
        • Gość: IB Re: IKEA w Szczecinie w 2006 IP: *.gazownia.szczecin.pl 01.06.06, 10:11
          Ale przecież terenów Ci u nas dostatek.
          Faktycznie: palanty :)
          • Gość: demaskaror Re: IKEA w Szczecinie w 2006 IP: 85.219.206.* 02.06.06, 09:50
            Tak sobie myslę że ktos ważny z magistratu chroni castoramę lub komfort tylko
            takie jest wytłumaczenie, bo teren jest , ludzie chcą , ikea chciała , miasto
            miałoby dochody . Jedyne co wiemy to że lubinska przsłała list krytyczny do ikei
    • Gość: takitam Re: IKEA w Szczecinie w 2006 IP: *.chello.pl 03.06.06, 13:20
      IKEA wycofała się z inwestowania w Szczecinie. W ich oficjalnych planach, ktore
      oglosili miesiac temu - nie ma Szczecina.
      • Gość: Ekspans Re: IKEA w Szczecinie w 2006 IP: 83.168.120.* 04.06.06, 13:22
        Tak, nie wycofała się tylko do tego czasu nie uzyskają terenu pod inwestycję i
        dlatego budowa Ikea nie jest w planach. Proszę nie pisać nie sprawdzonych
        informacji.
        • Gość: Tomasz IKEA 2007 IP: *.ath.cx / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 14:50
          Podobno jest już sprzedany teren pod IKEA...w gmienie POLICE, a dokładnie przy
          rondzie Hackena. Ma tam powstać takie zagłębie jak w Gdańsku złożone z 5
          hipermarketó (w tym IKEA). Podobno wszystko jest już dograne....nawet teren
          zaczęli równać....wiem to od osoby która była przy podpisywaniu umowy.Stawianie
          budynków ma ruszyć w 2007 roku.
          • andrzej-leper Re: IKEA 2007 31.07.06, 15:59
            no i dobrze że nie ma ikei, po co nam kolejny blaszak z mebelkami z tektury ....
            • Gość: Mania Oj...Andrzej, Andrzej IP: *.hypode.net / *.hypode.net 31.07.06, 23:49
              nie musisz tam przecież chodzić i kupować tych tekturowych mebli....a IKEA
              przydałaby sie chociażby po to, żeby ludzie wybór mieli....Ty Andrzej pewnie
              sam sobie meble strugasz jak z pola wracasz..ale niektórzy lubią szwedzki styl.
              • andrzej-leper Re: Oj...Andrzej, Andrzej 01.08.06, 14:27
                jeśli szwedzki styl przewiduje, że na wyprodukowanie m2 płyty do produkcji
                mebli potrzeba 10% wiórów drewnianych i 90% klejów syntetycznych i żywic, to ja
                chromolę takie mebelki, które mi czuć klejem, wolę swoje, strugane :-)
                • kaja27412 Re: Oj...Andrzej, Andrzej 06.08.06, 14:12
                  ale te mebelki mają swój styl który nie jednemu się podoba,pozatym to nie tylko
                  mebelki ale także inne fajne i niedrogie rzeczy...
    • santaesmeralda Re: IKEA w Szczecinie w 2006 23.08.06, 15:40
      Szkoda,że w Szczecinie nie ma Ikei, czuję,że to miasto schodzi na psy, brak
      inwestycji, brak koncertów,brak zapromowania tego miasta... smutne.
      • Gość: Julia Re: IKEA w Szczecinie w 2006 IP: 62.69.211.* 19.10.06, 12:36
        ostatnio byla mnie bratowa ze Szwecji.z duma pokazywalam jej moje meble w
        salonie z Ikei-ona zrobiła jakas taka dziwna mine-nie wiedzialam o co
        chodzi.ciagle wypytywala sie jak moze nam pomoc finansowo-a ja nie rozumialam
        dlaczego sadzi ze mam biede.pewnego wieczoru powiedziala mi o co chodzi-
        podobno w Szwecji meble z Ikea maja w domu ludzie ubodzy, bo tonajtansze i
        najbardziej popularne meble.maja je ludzie posoadajacy mieszkania z socjalu.ot
        co kraj to obyczaj:))
        • Gość: mis Re: do Julii IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.10.06, 12:52
          To wez teraz złotko wszystkie meble z IKEI wyżuć przez okno - no bo wiesz
          ciocia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11Ha Ha!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka