Dodaj do ulubionych

Priorytety Julka Słowackiego

IP: *.orange.pl 17.03.06, 11:33
A oto co opublikował w dniu 16.03.2006 KURIER SZCZECIŃSKI:

Odstraszą inwestorów
Port nie chce odpadów

Portowcy nie chcą komunalnych śmieci. Budowa na terenach portowych
przesypowni odpadów jest nieporozumieniem, koliduje z planami rozwoju portu.
Byłaby też zaprzepaszczeniem wielomilionowych nakładów inwestycyjnych
zrealizowanych przez port i inwestorów prywatnych ze środków unijnych
twierdzi Wojciech Pysiak, wiceprezes spółki Bulk Cargo Port Szczecin.
Wczoraj wraz z przedstawicielami zarządu portów Pysiak oprowadzał radnych po
terenie, na którym miałaby powstać przesypownia odpadów. Rejon lustrowali
przedstawiciele Komisji Gospodarki Komunalnej i Ochrony Środowiska Rady
Miasta: Władysław Dzikowski (wiceprzewodniczący RM), Andrzej Mickiewicz,
Bogdan Trzos i Juliusz Słowacki.
Przypomnijmy, że kilka dni temu pod naciskiem mieszkańców z lokalizacji
inwestycji przy ul. Tama Pomorzańska wycofał się prezydent Szczecina Marian
Jurczyk. Znów więc zainteresowanie padło na teren przy ul. Księżnej Anny w
rejonie portu. Bazę na własnej działce ma tam spółka Jantra, zajmująca się
wywózką śmieci. Chciałaby ona wykorzystać swój teren pod przesypownię.
Wiceprezes Pysiak przypomina, że Zarząd Morskich Portów Szczecin i
Świnoujście SA od wielu lat bezskutecznie zabiega w gminie Szczecin, która
jest udziałowcem portu, o włączenie w jego tereny sześciu działek, w tym
dwóch zamieszkanych. Port bowiem pilnie potrzebuje nowych
Powinny być one wykorzystane pod działalność związaną z obrotem towarowo-
morskim. Tymczasem przesypownia tylko odstraszy inwestorów z zewnątrz i
wpłynie negatywnie na poziom przeładunków twierdzi W. Pysiak.
Opinię tę zdaje się podzielać radny Juliusz Słowacki: Uważam, że prezydent
nie powinien się wycofywać z lokalizacji na Pomorzanach. Miała ona bowiem
wszelkie uzgodnienia dotyczące np. oddziaływania na środowisko.
Według niego, inwestycja nie byłaby tak uciążliwa jak podnoszą to mieszkańcy
Pomorzan.
Uważam oczywiście, że przesypownia mogłaby zostać zbudowana zarówno na
Księżnej Anny, jak i na Tamie Pomorzańskiej, bo to obiekt zamknięty i pod
dachem. Jednak ze względów rozwojowych tereny portowe są zbyt wartościowe na
taką przesypownię dodaje Słowacki.
W rejonie Basenu Górniczego i Basenu Górnośląskiego port potrzebuje terenów
m.in. pod przemysł przyportowy, drogi i parkingi dla ciężarówek.

(kl)

Dla radnego Słowackiego ważniejsze są parkingi dla ciężarówek niż mieszkańcy
Pomorzan. BRAWO WŁADZO. POMORZANY WAM JUŻ NIEDŁUGO PODZIĘKUJĄ!

ps. aA swoją drogą powinno się powołać spec komisję do spraw znanych nazwisk.
Bo taki Juliusz- niby NIC a Słowacki.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: marian paździoch Re: Priorytety Julka Słowackiego IP: *.chello.pl 17.03.06, 18:47
      to może te odpady zagospodarujesz pindo jedna.

mp
      • Gość: nie wieszcz Re: Priorytety Julka Słowackiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 19:08
        julek !
        można przecie inaczej, bardziej czule;
        pindeczka, pindula, pindzia,
        ni bądź taki oschły i mało wyrozumiały dla innych!
    • Gość: tony Re: Priorytety Julka Słowackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 19:09
      A może pindo jedna zabierzesz się do pracy a nie do pukania w komputer. Bo
      takie pindy jak Juliusz Słowacki to tylko kasę miejską biorą i cały dzień
      wysiadują na komputerze żeby wspierać swojego pryncypała Mariana dzięki któremu
      tą kasę mają.
      • Gość: marian paździoch Re: Priorytety Julka Słowackiego IP: *.chello.pl 17.03.06, 20:01
        piszesz bzdury
        jak mało który.

mp
        • Gość: nie wieszcz Re: Priorytety Julka Słowackiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 20:13
          nawet człowiek nie poczuje
          jak się mu rymuje,

... a ksiądz predykant przy kuflu z wiśniakiem,
          trze resztkę flaka gorącym kułakiem...

to pod te dzisiejsze święto...
        • xxtoja Re: Priorytety Julka Słowackiego 17.03.06, 21:56
          Marian cos Ty taki na miecze i szable.Fakt że z tymi śmieciami głupia sprawa i
          nikt jeszcze z miasta nie dostrzegł, ze można na nich zarobić.
          • Gość: marian paździoch Re: Priorytety Julka Słowackiego IP: *.chello.pl 17.03.06, 23:16
            zwróciłem tylko delikatnie uwagę,
            a problem nie jest błachy.

mp
            • xxtoja Re: Priorytety Julka Słowackiego 17.03.06, 23:21
              tak i dlaczego miasto ma na nich, na tych smieciach dawać innym zarabiać.
              Wszystkie firmy śmieciowe nie zaciagają kredyttów, bo maja zyski, a miasto jest
              biedne, bo nie zbiera makulatury i butelek.
              • Gość: marian paździoch Re: Priorytety Julka Słowackiego IP: *.chello.pl 17.03.06, 23:45
                uważam, że tym problemem właśnie firmy powinni sie zajmować. nie miasto.
                miasto powinno kontrolować i egzekwować podatki z zysków.
                dotyczy to rownież opłat czynszowych.
                czy masz może wiedzę, ilu ludzi w mieście ich nie płaci? i w związku z tym,kto
                za nich wyrównuje te straty i jakie to sumy?

pozdrawiam serdecznie! mp
                • Gość: ratan Re: Priorytety Julka Słowackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 09:08
                  Słuchaj Słowacki,nie ma pojęcia podatków z zysku.a miasto kontroluje tylko
                  podatek od nieruchomości i od transportu.Pora nauczyć się po 8 latach
                  ugniatania stołka w mieście
                  • Gość: leon Re: Priorytety Julka Słowackiego IP: *.internet.v.pl 25.03.06, 22:18
                    Czytam te pierdoły lisicy i jej podobnych palantów którzy dla efektu i kampanii
                    wyborczej potrafią kupczyć tym miastem i wodę ludziom z mózgów robić. A może
                    zastanówcie się wy SPECJALIŚCI od śmieci - gdzie teraz przesypywane są nasze
                    śmieci? bo przecież wysypiska są zamknięte! I co wy na to ekologi!! może tak z
                    noskiem przy ziemi wtropicie ten "straszny smród jaki unosi się z przesypowni"
                    i uratujecie przed "katastrofą ekologiczną" kawałek szczecina.
                    Niestety słowacki miał rację że zmobilizował mariana żeby nie robił głupa z
                    siebie dłużej i nie słuchał cwaniaków lobbujacych na rzecz firmy zagranicznej
                    naciągajacej miasto na kasę.
                  • Gość: leon Re: Priorytety Julka Słowackiego IP: *.internet.v.pl 25.03.06, 22:21
                    kochany o ile znam słowackiego to bądź pewien że niewielu jest gości w urzędzie
                    którzy mają większą wiedzę na te tematy i tylko idiota może sobie poszczekać
                    tak jak lisica i ratan.
        • Gość: tony Re: Priorytety Julka Słowackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 22:55
          a w którym miejscu piszę bzdury?że marian paździoch czyli Juliusz Słowacki nic
          nie robi tylko za miejską kasę na kompie siedzi i puka? udowodnij że tak nie
          jest.ja twierdzę że jest.
          • Gość: marian paździoch Re: Priorytety Julka Słowackiego IP: *.chello.pl 17.03.06, 23:05
            Gość portalu: tony napisał(a):

> a w którym miejscu piszę bzdury?że marian paździoch czyli Juliusz Słowacki
            nic
            > nie robi tylko za miejską kasę na kompie siedzi i puka? udowodnij że tak nie
            > jest.ja twierdzę że jest.

*
            a powiedz no, dlaczego ja mam ci udowadniac.
            możesz se pisać co chcesz. dla ciebie mogę być Adamem Mickiewiczem, Henrykiem
            Sienkiewiczem, pijakiem z nad Paja, czy żebrakiem z rynsztoka.
            lata mi to koło, no domyśl sie gdzie mi to lata?

pozdrawiam serdecznie! mp
            • Gość: tony Re: Priorytety Julka Słowackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 08:56
              nawet jak ci lata to przez swoją tłustą samarę nie widzisz
              • Gość: marian paździoch Re: Priorytety Julka Słowackiego IP: *.chello.pl 18.03.06, 09:05
                jiii tam!
                co ty tam wiesz?

mp
      • Gość: zeneris [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 12:50
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: marian paździoch Re: Priorytety Julka Słowackiego IP: *.chello.pl 28.03.06, 21:37
          myślę,ze to spokojny, opanowany i mądry człowiek.
          jego kultura osobista,jest wielkim przeciwieństwem pewnej krzykliwej pulardy,
          nijakiej w wyglądzie jak i obyciu.
          to jakby przeciwwaga, aby posiedzeń rady miasta nie kojarzono z konnym
          jarmakiem w Sobocie.

mp
    • Gość: Lisica Co CiE tak ubodło Paździochu??? IP: *.orange.pl 18.03.06, 15:55
      To że Juliusz, czy to, że Słowacki? Bo odpady chyba raczej nie. Przecież nikt
      nie zablokował budowy przesypowni tylko zanegowano miejsce gdzie ma powstać.
      Skoro uważasz, że 6mln zł które ma kosztować przesypownia (bez sortowni) i
      zgodnie z informacją Maryjana ma funkcjonować przez 1,5roku to taniocha, to
      wielka szkoda, że nie zabrałeś głosu w obronie MAGAZYNIERA. Ja miałam odwagę
      wyrazić publicznie swoje zdanie, ale nie widziałam i nie słyszałam żadnego
      obrońcy Maryjana. Szczególnie na placu przed głównym wejściem, gdy
      zbulwersowani mieszkańcy Pomorzan krzyczeL "zdrajca" Gdzie wtedy byłeś
      PaZdziochu. potrafisz tylko na forum i tylko anonimowo? Bo ja się
      przedstawiłam z imienia i nazwiska.
      • Gość: a/k Re: Co CiE tak ubodło Paździochu??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 17:03
        lisico czy masz ochotę zostać radna miasta i dlatego wykorzystujesz sprawę
        odpadów do kampanii wyborczej kosztem mieszkańców szczecina
        • Gość: rybak Re: Co CiE tak ubodło Paździochu??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 17:19
          anonimowe forum do swojej kampanii wyborczej??????????
          chyba do anonimowego miasta
        • Gość: Lisica Czy żeby zostać radnym trzeba mieć meldunek??? IP: *.orange.pl 18.03.06, 17:27
          stały w Szczecinie. Zdaje się, że jest to warunek konieczny. A ja nie jestem
          zameldowana w Szczecinie. Na Klemensiewicza mieszkają moi rodzice, ja sama
          również mieszkałam wiele lat. dlatgo walczę o to by nie truć bardziej tego
          miejsca, by nie spowodować KATASTROFY BUDOWLANEJ związanej z realnym
          zagrożeniem osunięcia się skarpy. Tylko aby to zrozumieć trzeba pojechać w
          okolice planowanej inwestycji. A poza tym zadam jeszcze raz pytanie - czy
          Szczecin stać jest na wyrzucenie w błoto 6mln? Może preznaczyć je od razu na
          udział Szczecina w budowie wspólnej z policami inwestycji? Po co wtedy
          przesypownia skoro LeSno Górne jest 15km od centrum Szczecina?

Wiec odpowiadam a/k
          Nie mam ochoty zostać radną!
          • Gość: marian paździoch Re: zamelduj się, bo ochotę widzę masz.... IP: *.chello.pl 18.03.06, 17:58
            tylko się wstdzisz przyznać.
            no, z takimi argumentami.
            masz szansę, sprobuj.
            każdy ma swoje pięć minut.
            może nadchodzi twoje?

mp

• Gość: zaraz Re: zamelduj się, bo ochotę widzę masz.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 18:25
              jedno jest pewne
              Juliusz Słowacki radnym już nie zostanie
              nigdy
              ani on, ani Durski ani Trzos
              • Gość: marian paździoch Re: zamelduj się, bo ochotę widzę masz.... IP: *.chello.pl 18.03.06, 18:40
                Piechota też jest pewny, Zaremba, Nitras, Lubińska i wilu innych pewniaków.
                a pewne jest tylko ,że umarł Kopernik.

o tych wymieninych przez ciebie się nie umatrwiaj, przypuszczalnie, jezeli będą
                kandydować zostaną wybtani,to konkretni ludzie.

mp
                • szypow Re: zamelduj się, bo ochotę widzę masz.... 18.03.06, 18:43
                  Gość portalu: marian paździoch napisał(a):

> Piechota też jest pewny, Zaremba, Nitras, Lubińska i wilu innych pewniaków.
                  > a pewne jest tylko ,że umarł Kopernik.
                  >
                  > o tych wymieninych przez ciebie się nie umatrwiaj, przypuszczalnie, jezeli
                  będą
                  >
                  > kandydować zostaną wybtani,to konkretni ludzie.

...rzeklbym nawe: Powazni...

P.S.
                  powazni jak rak trzustki...
                • Gość: Lisica Nie każdy jest sprzedajną... IP: *.orange.pl 18.03.06, 19:07
                  Walczę z odkrytym czołem a przede wszystkim BEZINTERESOWNIE. Nie zamelduję się
                  i nie będę kandydować do rady miasta.Dzięki temu mogę chodzić z podniesionym
                  czołem po Pomorzanach i prosto w oczy powiedzieć Paździochowemu Marysiowi, że
                  jest niedouczonym magazynierem. I podtrzymuję- po moim wystąpieniu nie było
                  obrońców Świętego.
                  • Gość: oooo! [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 18:41
                  • Gość: marian paździoch Re: Nie każdy jest sprzedajną... IP: *.chello.pl 20.03.06, 08:30
                    eeee tam,
                    jakiś interes w tym masz.
                    każdy (oprócz mnie) co tu pisze jakiś ma.
                    no, prawie każdy.

pozdrawiam wiosennie! mp
    • Gość: andreas i co panie prezydencie Jurczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 17:40
      i co panie prezydencie Jurczyk nie radzi pan sobie...
      No panie kochany to nie magazyn, ze tylkjo sie przyjmuje i wydaje,
      a i tak czasem stany sie nie zgadzaja...

Tu trzeba troche inteligencji, wiedzy, troche trzeba pomysleć,
      posłuchac i poradzic sie, a wreszcie porozmawiać z ludźmi...
      i najważniejsze, trzeba negocjować!!!!
      Tego niestey NIGDY powtarzam nigdy pan nie opanuje!!

Dopiero pa pana kadencji Szczecin bedzie sie rozwijał!!!
      Gwarantuje to panu moim słowem!!
      Mało warte... pana za to nic nie warte!
      • Gość: marian paździoch Re: i co panie prezydencie Jurczyk IP: *.chello.pl 18.03.06, 18:14
        ty myślisz kolego, że twoje słodkie pierdzenie
        zadziała?
        wierzysz w swoją misję.

mp
        • Gość: andreas Re: i co panie prezydencie Jurczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 18:26
          ja tylko patrzę jak sie pan Jurczyk szarpie prawie sam ze soba,
          mota, NIE POTRAFI podjąc decyzji...
          z mojej firmy wyleciałby juz, bo nie nadaje sie do podejmowania decyzji!
          Marian to akurat nie pierdzenie tylko fakty!!
          Powiedz, że sie mylę...
          proszę!
          Patrz jak sie z każdą decyzja szarpie, bierze sobie współpracowników
          spod ciemnej gwiazdy...
          Wybacz w wielkim śwoecie, każdy szanujacy sie biznesmen
          od ludzi ze sprawami u prokuratora trzyma sie zdala.
          Co pół roku do roku zmiana w zarżadzie i to z krzykami!

Oprócz tego ze miasto jeszcze działa nic sie w Szczecinie nie dzieje!

ZAkładam sie z Toba o dobra 15letnia whisky,
          że gdy bnedzie nowy prezydent - jaki by nie był - miastoreuszy z kopyta!!!

To nie pierdzenie Marian...
          Bycie szfem, ka[poitanem, dyrektorem, prezydentem,
          to umiejetność przede wszystkim podejmowania decyzji
          także tych trudnych!!!
          I zatridniania ludzi oraz wymagania od nich!

Czy ja pisze bzdury?
          Czy Ty noie chcesz tego zobaczyć?

Marian...

Przeciez wszyscy robia z nim co chcą...
          pan Wieczorek, pan Czesny, a teraz to juz nawet nie wie co ma robic
          i odwołuje sie do Boga!!!
          • Gość: antypis Re: i co panie prezydencie Jurczyk IP: *.system.szczecin.pl 18.03.06, 18:31
            Patrz jak sie z każdą decyzja szarpie, bierze sobie współpracowników
            spod ciemnej gwiazdy...

którzy sie z niego smieją, z jego braku wykształcenia i wiedzy, gdyby biedaczek
            usłyszał co o nim mówi jego wykształcona prawa reka moze by w koncu przejrzał
            na oczy
            • Gość: andreas Re: i co panie prezydencie Jurczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 18:36
              wszyscy z którymi rozmawiałem, a mieli kontakt z Jurczykiem,
              wysmiewaja sie z niego!!
              Przywódca, który przez dwie kadencje nic nie zrobił dla Szczecina,
              a jedyne co potrafił to słócic i ppodzielić szczecinia i klase polityczna.
              Przecież on nie podejmuje zadnych decyzji, bierze sobbie kogos i słucha,
              a jak juz sprzeciw narasta, to wywala i buierze innego...
              i koło sie kreci w druga strone!

Pamietam jak darł sie, że Niemcom ani piedzi ziemi...
              straciło miasto na tym 10 mln, a kilkadziesia mln ktos zarobił!!
              A teraz walczy o ziemie dla Niemców...
              • Gość: andreas Re: i co panie prezydencie Jurczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 18:43
                powiedz Marian , bo nie wiem czy prezydent był na tych terenach
                na których miałaby powstac ta przesypownia...Pomorzany i port?
                Czy oglądał plany, projekty i opinie...?
                Czy tylko ktos mu to zrekomendował?

Pewnie nie wiesz... ja sie domyslam...
              • Gość: marian paździoch Re: i co panie prezydencie Jurczyk IP: *.chello.pl 18.03.06, 18:56
                kilku ludzi z tego forum, oraz ułamek procenta pozostałych 'inteligetnych
                wizjonerów' nie przsądzą o wyborze lub nie p. Jurczyka. to decyzja szczecńskich
                wyborców. śmiem nawet twierdzić, przy obecnych zapowiedziach miernot
                boksujących się nawet między sobą, może wygrać w pierwszej turze.

zobaczysz przyjacielu miły, ile znajdą u swoich kontrkandydatów, np.dziadków
                walczących w wermachcie.

zagryzą sie nawzajem jeżąc sie na siebie, jak 'bure suki'(nowe słowo
                parlamentarne)a będą lepsze.

miłego wieczoru! mp
                • Gość: andreas niestety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 18:59
                  niestety to ze wygra znowu Jurczyk (o czym przecież nie piszę)
                  nie znaczy, że zmadrzeje choc ociupinke...
                  ba podjrzewam, boje sie, że bedzie gorzej,
                  bo jak ja nie wierzę w swoja misje,
                  to on chyba jest fanatykiem swojej jakiejs wyimaginowanej misji!

Jak by wygrał, to doprowadzi Szczecin do bankructwa!!!
                  Ludzie masowo zaczna stad wyjeżdżać i zaden rozsądny i uczciwy biznes
                  tu nawet nie zajrzy przekjazdem!
                • Gość: Lisica Ci co wybrali Jurczyka... IP: *.orange.pl 18.03.06, 19:29
                  13.03.2006r przed UM krzyczeli "zdrajca", "...ja na pana głosowałem i co...,
                  zdrajca". I ty PaXdziochu liczysz na to, że Ci ludzie do jesieni zapomną???
                  Przed UM spotkałam moją nauczycielkę, ludzi którzy mnie pamiętają jako dziecko,
                  ludzi, którzy znają moich rodziców. I w ich imieniu zabrałam głos. A ten,
                  którego wybrali...bał się wyjść.A jak już wyszedł...to nie rozmawiał z ludźmi
                  tylko z mediami.WczeSniej ddelegował Grabca, który nie potrafił przedstawić
                  żadnych sensownych argumentów za lokalizacją na Pomorzanach. I co? Dalej jest
                  pan pewien, że go wybiorą???
                  • Gość: marian paździoch Re: Ci co wybrali Jurczyka... IP: 87.207.54.* 18.03.06, 19:51
                    tylko głupcy, choćby z tytułami głoszą pewność że są nieomylni.
                    dziś szczególnie aktywni.
                    nie wiem, czy p. Jurczyk zdecyduje sie na ponowne objęcie prezydentury w
                    Szczecinie.
                    zależy to tylko od niego.
                    a wybór prezydenta, jak i rady miasta to decyzja wyborców, a nie garstki
                    malkontentów tego forum.

mp
                    • andreas.007 nic nie zmieni 18.03.06, 20:32
                      masz racje Marian,
                      co nie zmieni i nie zamąci głupoty, braku kompetencji,
                      nieumiejetności podejmowania decyzji, złej polityki kadrowej,
                      ba braku polityki kadrowej... w ogóle wszelkich cech negatywnego przywódcy,
                      doprowadzajacego do konfliktów, zmieniajacych decyzje...
                      tego pana ...

Nie przpedzie mu ani krzty madrości,
                      ani odrobine nie ułatwi podejmowanie decyzji!
                      dalej bedzoie tak jak jest, czyli jeszcze gorzej!

Jak go wybierzemy, to skażemy Szczecin ....

Był dwie kadencje i nic.... dosłownie NIC!
                      • psychol_ogia Re: nic nie zmieni 19.03.06, 18:16
                        andreas.007 napisał:

> masz racje Marian,
                        > co nie zmieni i nie zamąci głupoty, braku kompetencji,
                        > nieumiejetności podejmowania decyzji, złej polityki kadrowej,
                        > ba braku polityki kadrowej... w ogóle wszelkich cech negatywnego przywódcy,
                        > doprowadzajacego do konfliktów, zmieniajacych decyzje...
                        > tego pana ...

Nie mając tych cech przywódcy można otoczyć się mądrymi doradcami, dobrać
                        odpowiednich ludzi i scedować na nich podejmowanie decyzji, a sobie pozostawić
                        kontrolę i nadzór, naszemu prezydentowi nawet to się nie udało.
                        • Gość: andreas Re: nic nie zmieni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 18:50
                          bo jak dobrał madrych, to Ci sie okazali nie tylko madrzy,
                          ale i cwani i na jego konto sobie ... powiedzmy działali.
                          Jak kto głupi, to nic nie pomoze...
                          no mozna by jeszcze na rodzine liczyc,
                          ale to nepotyzm wtedy byłby!
                  • Gość: edek Re: Ci co wybrali Jurczyka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 07:55
                    lisico na forum rady miasta opowiadałaś totalne bzdury twój nauczyciel od
                    logiki musi się za ciebje wstydzić to nie prezydent miasta był inwestorem domów
                    naskarpie przy ul klemensewicza to zarząd spółdzielni podioł taką decyzię i on
                    powinien odpowjadać za spowodowanie ewentualnej katastrofy budowlannej podaj
                    ich do prokuratury a nie zrzucać wszystkie swoie fustracje na mariana który i
                    tak nic z tego nie rozumie
                    • iwtedy Re: Ci co wybrali Jurczyka... 20.03.06, 08:13
                      Domy zostały zbodowane z zachowanie wszelkich zasad ale to miasto nie
                      zabezpieczyło skarpy która do niego należy, po tym jak pękła w tej skarpie rura
                      i skarpa mało nie spłynęła. Lisica ma absolutną rację a spychactwo tematu w
                      mieście sięgnęło zenitu
                    • Gość: Lisica Re: Ci co wybrali Jurczyka... IP: *.orange.pl 21.03.06, 12:33
                      Gość portalu: edek napisał(a):

> lisico na forum rady miasta opowiadałaś totalne bzdury twój nauczyciel od
                      > logiki
                      Mówiłam o nauczycielu fizyki, a dokładnie o niebezpieczeństwie ziązanym z
                      możliwością osunięcia się skarpy pod wpływem zwiększenia intensywności ruchu
                      ciężkich samochodów po ulicy Szczawiowej, która nie jest do przebudowania
                      (zapraszam do obejrzenia). Co zaś do logiki, to niewyobrażalne jest w sytuacji
                      finansowej miasta wywalać 6mln na przesypownie BEZ SORTOWNI, która zgodnie ze
                      słowami Maryjana ma działac 1,5roku.
                      Sam pomysł budowy takiej przesypowni bez rozeznania logistycznego to porażka.
                      Pomijając sprawę osunięcia skarpy to rozważmy sprawę transportu śmieci do
                      hipotetycznej przesypowni: z jednej strony Kolumba po której teraz jeździ się
                      po torowisku, a od 15.00 korki sięgające do ul. tama pomorzańska, z drugiej
                      strony wąziutką Szczawiową do tunelu pod którym minąć się mogą dwa osobowe, ale
                      ręcze głową(jak przegram macie mnie "z głowy";))) dwa duże ciężarowe się nie
                      zmieszczą. Czyli co ruch wahadłowy??? Potem na rondo, Mieszka i....tam gdzie
                      nie ma korków czyli przez śródmieście al. Piastów. BRAAAWOOO!!! Moja logika
                      tego nie obejmuje!

I na koniec. podany wcześniej artykuł miał uświadomić co jest priorytetem
                      protegowanych Maryjana. nie ludzie i ich bezpieczeństwo( kto podjął decyzję
                      budowy na skarpie, kto na ti wydał zgodę itp ). Nie godne życie mieszkańców
                      Pomorzan, ale hipotetyczne parkingi dla ciężarówek i "HIPOTETYCZNI" inwestorzy,
                      których NIESZKODLIWA przesypownia ma przepłoszyć. I O TYCH NIEISTNIEJĄCYCH
                      INWESTORÓW MARTWI SIĘ JULUŚ, a nie o prawdziwych, realnych mieszkańców
                      Pomorzan. Dlaczego??? Można się tylko domyślać. Tam na Ks. Anny inwestorem jest
                      Jantra i moni są płatnikiem, a na Szczawiowej inwestorem jest miasto. A 6mln
                      dla firmy to duże zlecenie. Warte zachodu i drobnych poświęceń. I jeszcze
                      jedno, może ktoś wie, czy można mieć wgląd we wszystkie oferty biorące udział w
                      przetargu? Czy wybrano najtańszą???
                      • Gość: Lisica Edek, co jest, broń pana maryjana! IP: *.orange.pl 23.03.06, 10:51
                        Czemu nie szczekasz w obronie pana. Argumentów zabrakło? Tylko inwektywy? To ty
                        pewnie nawet nie kundel. Tyś po prostu przydupas Maryjana!
      • psychol_ogia Re: i co panie prezydencie Jurczyk 18.03.06, 18:33
        > Tu trzeba troche inteligencji, wiedzy, troche trzeba pomysleć,
        > posłuchac i poradzic sie, a wreszcie porozmawiać z ludźmi...
        > i najważniejsze, trzeba negocjować!!!!
        > Tego niestey NIGDY powtarzam nigdy pan nie opanuje!!
        >
        nic dodać nic ująć
    • Gość: Lisica Julek i tak zablokujemy budowę na Pomorzanach;))) IP: *.orange.pl 22.03.06, 18:55
      To, że naszcekałeś swojemu panu do uszka,że pzresypownia w porcie jest be i, że
      Maryjan znowu zmienił zdanie NIC CI NIE DA. Mieszkańcy pomorzan są przygotowani
      na blokadę ul.szczawiowej. I co. Naślecie na emerytów i kobiety gwardię burków
      prezydenta , czy policję. A TO SE ZROBICIE KAMPANIĘ WYBORCZĄ. NA CALUŚKĄ
      POLSKĘ. Gratuluję specom od image MNaryjana Magazyniera. A swoją drogą skrót
      MM jest chwytliwy (podpowiedź za darmochę). Jakby Maryjan ubrał kabaretki to
      furora w polskiej wersji"pół żartem, pół serio" murowana
      • Gość: marian paździoch Re: Julek i tak zablokujemy budowę na Pomorzanach IP: 87.207.54.* 23.03.06, 19:48
        pan Marian, to nie twój kumpel i pyska sobie nim nie wycieraj.ot co!

mp
        • Gość: Lisica Masz rację Paździochu! IP: *.orange.pl 25.03.06, 16:02

> pan Marian, to nie twój kumpel i pyska sobie nim nie wycieraj.ot co!
          >
          Pyszczek to ja wycieram o poranną rosę przed moją norką. Natomiast ty chyba
          całkiem węch straciłeś , że liżesz d...ę Maryjana. Przecież w momencie kolejnej
          zmaiany decyzji na temat oczyszczalni posrał się za strachu. Dlatego swoją
          decyzją obwieścił w formie ogłoszeń prasowych ;))) A swoją drogą, to już wiem
          po co ta inwestycja. Trzeba będzie opłacić legalizację altany a to akuratnie
          10% :)))
      • xxtoja Re: Julek i tak zablokujemy budowę na Pomorzanach 24.03.06, 07:30
        Lisico - portu raczej sie nie przeniesie. Njalepsze wydawałoby się współpraca z
        Policami, bo i fundusze z Unii możmna by było wziąść. To nam się wydaje, że to
        jest takie proste, ale niestety są jeszcze inne czyjes interesy, Tak samo jak
        było z oczyszczalnią, przecież ona mogła już dawno powstać, tylko te interesy i
        przypomnanm dopiero własnie Marian Jurczyk to realizuje.
        Proszę zobaczyć niekonsekwencję p. Masłowskiej i teraz jadącego na jej
        dokonaiach syna. To jak ja słyszę, ze Szałabawka jest wyzwolicielem Pomorzan od
        przesypowni to raczej jest to kolejny polityk, który tylko liczy głosy
        mieszkańców na wybory. Przeciez inni też są zaangażowani i to o wiele bardziej.
        Niestety sprawa Pomorzan zrobiła się wstretnie polityczna.
        Dlaczego napisałam o niekonsekwencji Masłowskiej, z tego względu, że to nie ma
        sie nijak dogłoszonych przez nia tez. Prosze zobaczyć najpierw radni nie
        zgodzili sie na budowę przesypowni koncernu prywatnego, bo miasto by wtedy
        straciło kontrole nad smieciami, a teraz twierdzą, aby się dogadać z sitą.
        Przeciez to polityczne i wyborcze, tylko aby samemu na tych hasłach dostać sie
        do władzy manipulując mieszkańcami. Tak więc popatrzcie trochę na to szerzej.
        Tak długo nie moglismy sie doczekac oczyszczalni, ale Odra nie umiała mówić, a
        śmieci to poważniejszy problem, bo tego nie da sie ukryć.
        • psychol_ogia Re: Julek i tak zablokujemy budowę na Pomorzanach 24.03.06, 12:54
          > Proszę zobaczyć niekonsekwencję p. Masłowskiej i teraz jadącego na jej
          > dokonaiach syna. To jak ja słyszę, ze Szałabawka jest wyzwolicielem Pomorzan
          od
          >
          > przesypowni to raczej jest to kolejny polityk, który tylko liczy głosy
          > mieszkańców na wybory. Przeciez inni też są zaangażowani i to o wiele
          bardziej.
          > Niestety sprawa Pomorzan zrobiła się wstretnie polityczna.

Dziwię się, że pani prezydent Nowak nie może przekonać do racji prezydenta
          swoich przyjaciół ?...a może wcale nie chce ?
          • albert_c To nie jest wina Jurczyka! 25.03.06, 16:05
            to ze ma powstac przesypowna smieci nie jest wina Jurczyka.
            On musi ja postawic, bo tego zobowiazuje go uchwala Rady Miasta i to jedynie
            radni dzis moga go zwolnic z tego obowiazku i zmienic decyzje o tym zeby miastoi
            nie budowalo swojej przesypowni.

Szkoda tylko ze sie Jurczyk tak miga w tych swoich decyzjach. To jest glupie
            bardzo ze prezydent miasta jest taki mialki.
            • iwtedy Re: To nie jest wina Jurczyka! 25.03.06, 20:36
              Głupstwa gadasz. Nie znasz się a wypowiadasz. Uchwała radnych jest kierunkowa,
              czyli Jurczyk może ją wypełnić ale nie musi. I nie ma żadnych z tego tytułu
              konsekwencji. Straszni sa dyletanci, któzy nie wiedzą o co chodzi i zwyczajnie
              kłąmią. Obecna uchwała zobowiązuje Jurczyka do:
              1. budowy przesypowni I SORTOWNI (łącznie!)
              2. zmiany uchwały Plan Gospodarki Odpadami do końca kwietnia 2005.
              Właśnie żadnego z tych zapisów Jurczyk nie zrealizował.
              Postanowił wybudować samą przesypownię co jest wbrew celom tej uchwały, bo w
              zamyśle chodziło o to żeby wywozić na wysypisko śmieci po przesortowaniu (czyli
              znacznie mniej), niż po przesypaniu (czyli tyle samo).
              Ale albert_c jako stary komuch musi kłamać, bo broni wten sposób kolesi z SLD
              przeciwko którym są zarzuty prokuratorskie o przekręty z wysypiskiem śmieci w
              Rymaniu.
              • albert_c Re: To nie jest wina Jurczyka! 25.03.06, 21:17
                prosze Cie jakiem komunista z krwi i kosci zebys sie ustosunkowala do
                oswiadczenia Jurczyka ktore przedstawiam Tobie ponizej:

www.szczecin.pl/aktualne/komunikaty/2006/0323b.htm
                czekam
                • kiciara11 Re: To nie jest wina Jurczyka! 25.03.06, 21:24
                  obawiam sie albert, ze sie nie doczekasz albo dostaniesz odpowiedz typu; "to
                  klamstwo"
                  • albert_c Re: To nie jest wina Jurczyka! 25.03.06, 21:29
                    Iwtedy popros ranych Od Nowy zeby wyszli z inicjatywa uchylenia tej uchwaly:

bip.um.szczecin.pl/files/3BA2F33475DC43BD9FE10CB74734661F/706-05.pdf
                    Niech sobie radni nie czynia hucpy politycznej z naszych smieci!

i ktorzy to radni podjeli taka Uchwale?
                    • iwtedy Re: To nie jest wina Jurczyka! 25.03.06, 21:35
                      A dlaczego? Uchwałą jest bardzo dobra. Masz co do tego wątpliwości jako
                      szwagier dyrektora koncernu R czykuzyn żony pełnpmocnika koncernu S? Za ile
                      sprzedałeś mnieszkańców Szczecina? Za posadę czy za zlecenie?
                      • albert_c Re: To nie jest wina Jurczyka! 25.03.06, 21:38
                        odpwoiedz mi na to jaka jest Twoja opinia nt oswiadczenia Jurczyka.

podoba mi sie Twoje podejscie do mojej osoby, jakbym juz to kiedys slyszal, ten
                        styl. jeszcze troche i mnie zupelnie rozgryziesz, ale to i tak nie zmieni faktu,
                        ze w kazdej, ale to kazdej sprawie zagne Cie merytorycznie i nie mozesz sie
                        wciaz z tym pogodzic niezaleznie jakiego uzywasz podpisu.

pozdrawiam,
                        • iwtedy Re: To nie jest wina Jurczyka! 25.03.06, 21:59
                          na razie to mnie w żadnej sprawie a już szczególnie merytorycznie nie
                          zagięłaś... bo merytorycznie to nie zauważyłem żebyś na jakikolwiek temat się
                          wypowiadała.
                          Już ci napisałem co sądzę o wypowiedzi Jurczyka. Jest to wypowiedź, nad którą
                          powinien pochylić się lekarz psychiatra i rozebrać na czynniki pierwsze. Jest
                          tam sporo manii prześladowczej, trochę paranoi, znaczne rozdwojenie jaźni,
                          odrobina otępienia starczego oraz ślady Alzhaimera. Radzę zapytać się do dr
                          Pobochy.
                • iwtedy Re: To nie jest wina Jurczyka! 25.03.06, 21:28
                  to ja cię proszę żebyś ty się ustosunkowała do stosunku do ustosunkowania się
                  Jurczyka.
                  • albert_c Re: To nie jest wina Jurczyka! 25.03.06, 21:30
                    nie sciemniaj, tylko prosze Cie o Twoja opinie.
                    • iwtedy Re: To nie jest wina Jurczyka! 25.03.06, 21:36
                      Opinię na temat wypowiedzi Jurczyka?
                      Aaa, to zapytaj psychiatry. Ja się na tym nie znam.
                      • albert_c Re: To nie jest wina Jurczyka! 25.03.06, 21:39
                        tak, uwazam ze Uchwala jest zla.

jest bardzo zla i nie kumam kto i po co chcial ja przeglosowac.

jest kompletnie bezsensu.
                        • iwtedy Re: To nie jest wina Jurczyka! 25.03.06, 22:01
                          A sądzę inaczej.Jest dobra i broni interesów mieszkańców Szczecina. Nic ci na
                          to nie poradzę, że interes szwagra i męża kuzynki może zostać zagrożony. Ale na
                          rynku miejsce jest dal wszystkich: dla koncernu R i S też. Byle na równych
                          warunkach dla wszystkich, bo jak stwarzasz warunki szczególne, to prokurator
                          stwaia zarzuty, tak jak działaczom SLD za wysypisko w Rymaniu.
                          • albert_c Re: To nie jest wina Jurczyka! 26.03.06, 00:32
                            podaj mi powody dla ktorych miasto powinno sfinansowac budowe przesypowni smieci?

ja jestem ptrzeciwny temu zeby miasto wchodzilo w takim biznes.
                            • Gość: rozmus Re: To nie jest wina Jurczyka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 09:01
                              Facet cały czas pisze ci że przesypownie i sortownie odpadów, a ty go pytasz
                              cały czas o samą przesypownię. Czytać nie umiesz, czy co? Przecież ci
                              odpowiedział.
                              • Gość: Lisica Stracimy ponad 20000 zł dziennie!!! IP: *.orange.pl 26.03.06, 21:00
                                I to był nawet jeden z zarzutów postawionych jurczykowi na radzie miasta. A
                                poza tym policzcie, ile nas top będzie kosztowało. Mam na myśli następujący
                                rachunek:

6mln będzie kosztowała przesypownia która ma działać 1,5r czyli jakieś ~300
                                dni roboczych
                                Jak mnie uczyli matematyki to:

6000000 : 300 =20000 zł dziennie

Do tego płace dla obsługi, tzm dyrektora J. Słowackiego,z-cy (też się jakiś
                                znajdzie) kierowników ze dwuch i z 10 fizycznych. TANIOCHA!!!

zGODNIE Z WYLICZENIAMI MAGAZYNIERA NA TRANSPORCIE DZIĘKI PRZESYPOWNI MAMY
                                OSZCZĘDZIĆ 11000 zł DZIENNIE, a budując stracimy ponad 20000zł

CZY TO JA JUŻ NIENORMALNA, CZY ...???

• kiciara11 Re: Stracimy ponad 20000 zł dziennie!!! 26.03.06, 21:23
                                  lisica - to opowiedz jeszcze raz jak bylo z ta skarpa u twojej mamy?
                                • xxtoja Re: Stracimy ponad 20000 zł dziennie!!! 27.03.06, 11:12
                                  a śmieci gdzie Lisico, no powiedz jak taka jestes madra, może do Odry jak to
                                  jest w zwyczaju lub do Twojej norki. Dzieki Masłowskiej mamu taka idiotyczna
                                  uchwałę rady miasta, bo ona się zna, spoko nawet do sejmu w waszej sprawie
                                  złożyła pytanie, bo sama i jej biuro nie znają się na przepisach i chce pomóc
                                  swojemu syneczkowi aby mieszkańcy Pomorzan na niego głosowali. Spoko odpowiedź
                                  z parlamentu zawczas przyjdzie, bo jej synek na zebrniu wam ogłosi, a wybory
                                  wkrótce. Podziekujcie masłowskiej za gospodarkę śmiećmi odpodami, bo przecie
                                  ona twierdziła :" Uważam, że jest wiele nieprawidłowości w organizowaniu
                                  systemu gospodarki odpadami. Proponowane przez Prezydenta Miasta Szczecina i
                                  urzędników miejskich rozwiązania w tym temacie nie mają żadnego uzasadnienia
                                  ekonomicznego, lecz jest to utrata kontroli nad gospodarką odpadami w
                                  Szczecinie. Te działania są niebezpieczne i szkodliwe dla interesu mieszkańców
                                  naszego miasta."
                                  ..
                                  więc o co chodzi - radzę się zapoznać kto głosował i za jaka uchwałą i jakie
                                  teraz sa konsekwencję. Tu nie chodzi o rozwiazania na teraz, tylko
                                  perspektywicznie.
                                  ..
                                  Trza realnie popatrzyć, że prawica i jak lewica przyczyniła się do takiego
                                  stanu rzeczy, bo wszyscy chca na tych smieciach zarobić. I nawet popatrz jak
                                  wojewoda robił infaltylnie te spotkania okrągłego stołu, bo nie zaprosił
                                  wszystkich zainteresowanych tym tematem. To była tylko polityczna prowokacja.
                                  • Gość: Lisica Re: Stracimy ponad 20000 zł dziennie!!! IP: *.orange.pl 27.03.06, 21:09
                                    xxtoja napisała:

> a śmieci gdzie Lisico, no powiedz jak taka jestes madra, może do Odry jak to
                                    > jest w zwyczaju lub do Twojej norki.

ale nie w tym, że niema gdzie wywozić, tylko o odległość na jaką tzeba je
                                    wywozić. W odezwie do ludu (powołanej przez przedmówców)Magazynier stwierdza,
                                    że dzięki przesypowni będziemy zyskiwać 11 tys.zł dziennie, bo zamiast 27 tys
                                    za transport małymi śmieciarkami, po przesypaniu do dużych transport będzie
                                    kosztował 16tys.zł dziennie. Ja tylko wyliczyłam jakie są te
                                    prawdziwe "oszczędności". Nawet licząc 600dni roboczych bilans nie wychodzi na
                                    zero. A trzeba będzie jeszcze zainwestować w Leśno Górne. To kolejne miliony.
                                    czy nas na to stać???

Proponowane przez Prezydenta Miasta Szczecina i
                                    > urzędników miejskich rozwiązania w tym temacie nie mają żadnego uzasadnienia
                                    > ekonomicznego, lecz jest to utrata kontroli nad gospodarką odpadami w
                                    > Szczecinie. Te działania są niebezpieczne i szkodliwe dla interesu mieszkańców
                                    >
                                    > naszego miasta."

Nie zgodze się z Tobą. Miasto będzie miało pełną kontrolę nad śmieciami w
                                    momencie sfinalizowania z Policami umowy na budowę, a dokładnie gdy zostanie
                                    zakończona stacja utylizacji odpadów w LeSnie. ale na to potrzeba ok 20mln
                                    wkładu własnego. WiEc po co przesypownia jak do Leśna 15 km???

• Gość: andreas Re: Stracimy ponad 20000 zł dziennie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 21:13
                                      a Kurierze pisza, ze prezydent sie kręci to wte to wewte,
                                      a Remondis przy autostradzie przewala te smiecie do aut wiekszych!!

I tak to jest, urzedasy sobie, a życie sobie!!!
                                      • Gość: leon Re: to gdzie te priorytety? IP: *.internet.v.pl 28.03.06, 00:26
                                        pogubiony ten wątek - co z tym priorytetem słowackiego? bo przesypowni to mamy
                                        ci już dostatek i to nie tylko na pomorzanach!
                                    • xxtoja Re: Stracimy ponad 20000 zł dziennie!!! 28.03.06, 08:18
                                      Gość portalu: Lisica napisał(a):
                                      A trzeba będzie jeszcze zainwestować w Leśno Górne. To kolejne miliony.
                                      > czy nas na to stać???..
                                      na to właśnie można dostać fundusze unijne, ze wzgledu że dwie gminy ze sobą
                                      współpracuja.
                                      ..
                                      Proponowane przez Prezydenta Miasta Szczecina i
                                      > > urzędników miejskich rozwiązania w tym temacie nie mają żadnego uzasadnie
                                      > nia
                                      > > ekonomicznego, lecz jest to utrata kontroli nad gospodarką odpadami w
                                      > > Szczecinie. Te działania są niebezpieczne i szkodliwe dla interesu mieszk
                                      > ańców
                                      > >
                                      > > naszego miasta."
                                      >
                                      > Nie zgodze się z Tobą. Miasto będzie miało pełną kontrolę nad śmieciami w
                                      > momencie sfinalizowania z Policami umowy na budowę, a dokładnie gdy zostanie
                                      > zakończona stacja utylizacji odpadów w LeSnie. ale na to potrzeba ok 20mln
                                      > wkładu własnego. WiEc po co przesypownia jak do Leśna 15 km???
                                      ..
                                      tak twierdziła radna Masłowska, ale nie potrafiła do niczego doprowadzić, tylko
                                      do kłótni i do bajzlu, jaki sie teraz okazał z uchwałami dot. gospodarki
                                      odpodami,Ale niestety, ona nigdy nie bada tematu dokładnie i takie są efekty.
                                      To ona w tej materii złożyła wotum separatum,
                                      ..
                                      No widzisz wynika z tego, że ta przesypownia nie będzie długo, tylko 1,5 roku,
                                      a później bedzie służyła innym celom, a może wiesz jakim.
                                      ..
                                      Najbardziej mi się nie podoba, że z tego się zrobiła sprawa polityczna, a radni
                                      zapomnieli jak głosowali i nawet nie opracowałi uchwały zmieniajacej. To tylko
                                      świadczy o ich pieniactwie i myśleniu o nowych wyborach.
                                      • Gość: leon Re: Stracimy ponad 20000 zł dziennie!!! IP: *.internet.v.pl 28.03.06, 21:04
                                        xxtoja masz rację radni zachowali się jak palanty z pełną premedytacją - nie
                                        stac ich było na zmianą w uchwale bo to podchodziłoby pod paragraf i brak
                                        gospodarności. Jezeli chodzi o leśno górne to proponuję pogadać z mieszkańcami
                                        bedą protestować jak ci z pomorzan - i co wtedy zrobi cwaniak diakun - no kto
                                        odpowie?
                                        • Gość: Lisica W Leśnie było wysypisko!! IP: *.orange.pl 29.03.06, 12:09
                                          To po pierwsze,
                                          po drugie tam są trzy domy na krzyż, pałacyk Janiszewskiego (tak, tego) i
                                          prywatny ośrodek jeździecki ( lekko upadający)
                                          po trzecie co zrobi Diakun - to jego sprawa jak Szczecin podpisze umowę.
                                          Po czwarte Police też maja problem śmieciowy więc raczej nie będą protestować.
                                          • xxtoja Re: W Leśnie było wysypisko!! 30.03.06, 07:16
                                            a to ciekawe. Szczecin ma problem smieciowy i protestują: Klucz i Pomorzany
                                            mogą sobie ręce podać.
    • Gość: Lisica kiedy brakuje argumentów to głosem ludu! IP: *.orange.pl 28.03.06, 12:46
      To już nawet nie jest śmieszne, ale bardziej niż żałosne. Byłam na sesji 13.03
      i mogę z całą stanowczością stwierdzić, że radna Jacyna -Witt nie
      pokrzykiwała, a poza tym, nie widziałam tam przedstawicieli rad osiedla, oprócz
      osiedla Pomorzany. Nikt z PONOĆ OBECNYCH I "OBRAŻONYCH przedstawicieli rad nie
      zabrał głosu. Te żałosne próby wyrwania kasy z choć jednej inwestycji przez
      władze Szczecina są żałosne. I SKOŃCZĄ SIĘ PROKURATOREM, TAK JAK SPRAWA TERENÓW
      MIESZKAI.

A PRZESYPOWNI NA POMORZANACH I TAK N-I-E B-Ę-D-Z-I-E!!!

oto co napisano w KURIERZE

Osiedlowcy przeciwko Jacynie-Witt
      Kampania czy głos ludu?

BEZPRECEDENSOWY list przekazało Janowi Stopyrze, przewodniczącemu Rady
      Miasta Szczecina, 14 przedstawicieli szczecińskich rad osiedli. Zarzucili w nim
      brak kultury Małgorzacie Jacynie-Witt, szefowej klubu radnych "Od Nowa". Ta
      twierdzi, że list "osiedlowców" to tylko efekt manipulacji prezydenta Jurczyka
      i jego zaplecza.
      W liście podpisanym przez m.in. przewodniczące rad osiedli Centrum, przez Stare
      Miasto i szefa RO Krzekowo-Bezrzecze, autorzy oskarżają radną o "destruktywne
      działanie". Ich zdaniem, "głośno artykułowane pretensje, pokrzykiwania i ataki
      zarówno na swoich kolegów radnych, jak i władze miasta, wskazują na całkowity
      brak kontroli nad swoimi emocjami". Jak twierdzą, przewodniczący 14 rad
      osiedli "poczuli się zawstydzeni przed swoimi wyborcami", gdy 13 marca radna
      Jacyna-
      -Witt "obrzucała błotem i oszczerstwami Prezydenta Miasta Szczecina (oryginalny
      sposób zapisu z dokumentu), człowieka ze wszech miar uczciwego, starszego od
      niej i wiekiem i stanowiskiem, któremu należy się wielki szacunek za jego
      historyczną przeszłość, za jego stanowisko, jakie piastuje we władzach miasta".
      List odczytał zgodnie z prośbą "osiedlowców" przewodniczący Jan Stopyra.
      Podpisani pod listem nie chcieli wczoraj tłumaczyć swych motywów dziennikarzom.
      Z kolei przywołana do porządku radna jest przekonana, że list jest elementem
      kampanii wyborczej Mariana Jurczyka.
      Prezydent manipuluje tymi skąd-
      inąd sympatycznymi ludźmi twierdzi Jacyna-Witt. Dla mnie ważne, że jest 25
      przewodniczących rad osiedli, którzy nie ulegli naciskowi i nie podpisali
      pisma. Ja jestem grzeczna i na sali obrad, i poza nią. Ale to nie znaczy, że
      nie będę broniła swoich poglądów i interesów miasta.
      Sam Marian Jurczyk oświadczył, że "nie znajdzie się człowiek", którego miałby
      namawiać do napisania takiego listu, ale jest wdzięczny jego autorom za
      reakcję.

(ArR)
      • osiedlowy34 Re: kiedy brakuje argumentów to głosem ludu! 28.03.06, 21:32
        Mówiono mi że na tej sesji wykrzykiwała Malanowska i Arłukowicz a pani Jacyna-
        Witt zarzuciła tylko Jurczykowi działanie na szkodę miasta, gdyż dopuścił do
        tego że inni podejmują za nas decyzje w sprawie śmieci i że specjalnie ten
        temat jest motany od początku kadencji.Ale Trzos wykorzystał sytuację i te
        siotki Jurczykowe i zmusił do podpisywania.A teraz w Radach Osiedli są
        awantury,bo pozostali członkowie Rad Osiedli zarzucają tym kilkunastu
        przewodniczącym,że przektoczyli swoje kompetencje. Nasz przewodnicząca też to
        zrobiła i wczoraj był awantura.
        • Gość: leon Re: kiedy brakuje argumentów to głosem ludu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 08:24
          sam byłem kiedyś na sesji RM świadkiem niewybrednego zachowania się pani radnej
          nie wyobrażam sobie takiego zachowania u kobiety w mojej obecności moja reakcja
          byłaby natychmiastowa. Dziwię się ludziom którzy tolerują takie wybryki mjw a
          skandalem jest że ktoś taki zajmuje się polityką a nie leczy swych zszarganych
          nerwów!
          • xxtoja Re: kiedy brakuje argumentów to głosem ludu! 29.03.06, 09:40
            a ja pamietam jak radny Hawryszuk wypowiedział się w tej sprawie tj
            przesypowni, że wcale nie zagraża mieszkańcom, że taka przesypownia funkcjonuje
            w Berlinie i nie smierdzi z niej. Taka przesypownia też funkcjonuje i w
            Bydgoszczy i nikt z mieszkańców nie ma zastrzezeń.
            Było spotkanie na którym te wszystkie rzeczy pokazywano i czy ktos z
            mieszkańców Pomorzan wie coś na ten temat, czy tak z góry niektórzy od razu
            nie. Słyszałam też, że sami mieszkańcy Pomorzan nie mają ustalonego jednolitego
            stanowiska, jedni są za, a jedni przeciw. Jednak chyba jakies nowe miejsca
            pracy przybędą.

• Gość: Lisica Re: kiedy brakuje argumentów to głosem ludu! IP: *.orange.pl 29.03.06, 12:03
              xxtoja napisała:

> a ja pamietam jak radny Hawryszuk wypowiedział się w tej sprawie tj
              > przesypowni, że wcale nie zagraża mieszkańcom, że taka przesypownia
              funkcjonuje
              >
              > w Berlinie i nie smierdzi z niej. Taka przesypownia też funkcjonuje i w
              > Bydgoszczy i nikt z mieszkańców nie ma zastrzezeń

TO DLACZEGO NIE CHCĄ JEJ NA TERENACH PORTOWYCH???

> w Berlinie i nie smierdzi z niej. Taka przesypownia też funkcjonuje i w
              > Bydgoszczy i nikt z mieszkańców nie ma zastrzezeń

tAK NAWET mARYJAN I RESZTA MÓWILI, ŻE JAK pOMORZANIE CHCĄ TO NIECH POJADĄ. NIE
              SPRECYZOWAŁ TYLKO ZA CZYJE PIENIĄDZE I KIEDY MAJĄ TO ZROBIĆ.

Słyszałam też, że sami mieszkańcy Pomorzan nie mają ustalonego jednolitego
              >
              > stanowiska, TO POROZMAWIAJ Z PRZYPADKOWO SPOTKANĄ OSOBĄ MIESZKAJACĄ NA
              POMORZANACH.

Jednak chyba jakies nowe miejsca
              > pracy przybędą.
              SKORO MIASTO STAĆ (W DOMYŚLE MIESZKAŃCÓW)ŻEBY PŁACIĆ ZA ŚMIECIE X5 TO I OWSZEM.
              ALE POWTARZAM N-I-E N-A P-O-M-O-R-Z-A-N-A-C-H!!!
              • xxtoja Re: kiedy brakuje argumentów to głosem ludu! 29.03.06, 12:06
                to nikogo was nie zaprosili na to spotkanie, gdzie przedstawiano takie
                przesypownie.
                mam znajomych na Pomorzanach, którym jest to bojetne.
                • Gość: ula Re: kiedy brakuje argumentów to głosem ludu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 14:34
                  Ty znią Lisica nie dyskutuj, bo to kochanica Dzika. To blondyna,idiotka. Ona
                  nic nie robi tylko albo wysiaduje na sesjach albo łazi po urzędzi i donosi,albo
                  knuje na forumA działa w jakiej idiotycznej radzie osiedla w Kluczu,więc byłaby
                  szczęśliwa gdyby smród wrzucić na Pomorzany.A do tego jest głupia jak
                  wycieraczka.Daj se spokój bo szkoda czasu,zobacz że ta idiotaka zabiera głos w
                  każdej sprawie
                  • xxtoja Re: kiedy brakuje argumentów to głosem ludu! 30.03.06, 08:38
                    Gość portalu: ula napisał(a):

> Ty znią Lisica nie dyskutuj, bo to kochanica Dzika. To blondyna,idiotka. Ona
                    > nic nie robi tylko albo wysiaduje na sesjach albo łazi po urzędzi i
                    donosi,albo
                    >
                    > knuje na forumA działa w jakiej idiotycznej radzie osiedla w Kluczu,więc
                    byłaby
                    >
                    > szczęśliwa gdyby smród wrzucić na Pomorzany.A do tego jest głupia jak
                    > wycieraczka.Daj se spokój bo szkoda czasu,zobacz że ta idiotaka zabiera głos
                    w
                    > każdej sprawie
                    ...
                    ..
                    .

hehe
                    robicie sie nudni z tym brakiem argumentów i ich zamiana na takie ataki poniżej
                    pasa, to właśnie świadczy o poziomie ludzi, którzy w swoim bzurnym imieniu
                    wystepuja, a sami nie znaja tematu. Którzy się zajmuja plotami i je tworzą, bo
                    tym żyją. Jesteście smieszni i żałośni. Trzeba było być na pewnych spotkaniach
                    dotyczących przesypowni, co wasi radni nie poinformowali, nawet o tym co było w
                    Szczecinie. Chcecie tylko co chcecie usłyszć. Ciekawe, przecież tam Grabiec
                    mieszka i mu jakoś nie bedzie smierdziało i innym mieszkańcom też. Ja nie
                    zapomnę wypowiedzi Hawryszuka, po przyjeździe z takich oględzin, tak więc to
                    nie jest argument.
                    Ustalcie stanowisko, bo widzę, że opinie ze spotkania ze sesji sa różne, a
                    emocje niektórym to sięgnęły zenitu, bo im w mózgu wodę narobiły, że tylko
                    potrafią pluć pomyjami.
              • Gość: a/k Re: kiedy brakuje argumentów to głosem ludu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 08:15
                w styczńu tego roku miasto zorganizowało wyjazd dla mieszkańców pomorzan do
                bydgoszczy za darmo aby mieszkańcy zobaczyli na własne oczy jak wygląda stacja
                przeładunkowa na wycieczkę wybrał się JEDEN mieszkańec po przyjeżdzie na
                zebrańu rady osiedla stwierdzył że zakład ten niestanowi żadnego zagrożenia i
                gdyby sam nie zobaczył to nogdy by nie uwieżył, że przeładunek śmieci można tak
                zorganizować, aby nie wydostawały się żadne nieprzyjemne zapachy.
                Na to odpowiedzieli mu mądrusie typu lisicy, że został przekupiony, oni nie
                muszą nic oglądać bo i tak wiedzą że tam będzie wysypisko śmieci.
                Niekompetencja i niewiedza mieszkańców Pomorzan wykorzystywana jest prze paru
                cwaniaków w celu zrobienia kariery politycznej kosztem pozostałych moieszkańców
                Szczecina.
                Dodam w Wiedniu w centrum miasta istnieją trzy takie przesypownie i mieszkańcom
                to nie przeszkadza. Wiedeń w porównaniu ze Szczecinem jest miastem bardzo
                czystym, a u nas jak zwykle z powodu paru oszołomów będziemy żyli na własnych
                śmieciach.
                • Gość: Lisica Re: kiedy brakuje argumentów to głosem ludu! IP: *.orange.pl 30.03.06, 11:55
                  Gość portalu: a/k napisał(a):

> w styczńu tego roku miasto zorganizowało wyjazd dla mieszkańców pomorzan do
                  > bydgoszczy za darmo aby mieszkańcy zobaczyli na własne oczy jak wygląda stacja
                  > przeładunkowa na wycieczkę wybrał się JEDEN mieszkańec

1. Na pewno nie za darmo, tylko za pieniądze Szczecinian.
                  2.A kto wiedział o tym wyjeździe???

, a u nas jak zwykle z powodu paru oszołomów będziemy żyli na własnych
                  > śmieciach.
                  a/k ty chyba jesteś jednym z tych od Maryjana Magazyniera, albo tych co
                  trzymali transparenty. Więc napiszę Ci dużymi literami, żebyś zrozumiał:
                  1. PRZESYPOWNIA NIE ZAŁATWI SPRAWY SZCZECINSKICH ŚMIECI!!!!
                  2. ŚMIECIOWY PROBLEM ZAŁATWI STACJA UTYLIZACJI W LEŚNIE GÓRNYM.
                  3. MIASTA NIE STAĆ NA PRZESYPOWNIĘ (PATRZ WYLICZENIA POWYŻEJ), JEŻELI POTRAFISZ
                  WYLICZYĆ, ŻE TO SIĘ OPLACI TO PRZEDSTAW SWOJE WYLICZENIA.

I PRZESTAŃ WRESZCIE PISAĆ O POLITYCE. PODAJ ARGUMENTY PRZECIWKO MĄDRUSI
                  LISICY!!!
                  • Gość: J. Słowacki Re: kto mnie tu nie lubi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 12:37
                    Słabej wagi argumenty pani lisicy i dziwnie znajoma opcja polityczna nastawiona
                    na zadymę wyborczą. przesypownia owszem nie załatwi problemu szczecińskich
                    śmieci bo w założeniu nie ma go załatwić. załatwi natomiast problem
                    przesypywania śmieci przez poszczególne firmy wywozowe które radzą sobie "w
                    inny sposób" mniej ekologiczny, co oczywiście pani lisicy już jakby mniej
                    przeszkadza.
                    Za bardzo też nie liczyłbym na Leśno Górne ponieważ już dzisiaj jego mieszkańcy
                    krzywo patrzą na szczecińskie śmieci, gdyż jest to poza granicami miasta nie
                    będziemy mieli żadnego wpływu nato.
                    miasta nie stać na przesypownie tak jak i na wiele rzeczy na edukację na
                    transport miejski na remonty dróg , co nie znaczy że będziemy spokojnie patrzeć
                    na narastajacy problem śmieci, w tym wypadku żadna lokalizacja nie będzie
                    zaakceptowana przez mieszkańców dlatego trzeba determinacji i odwagi aby
                    zdecydowanie rozwiazać docelowo problem śmieci.
                    A na koniec proszę trochę kultury łatwo obrzuca się błotem "zza węgła nicka"
                    • Gość: J. Słowacki Re: kto mnie tu nie lubi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 12:39
                      Dodam jeszcze że moje imię się nie zdrabnia Julek jest od Juliana!
                      Pozatym "krów razem nie pasaliśmy" z panią lisicą!
                      • Gość: lisica Re: kto mnie tu nie lubi? IP: *.orange.pl 30.03.06, 15:09
                        Gość portalu: J. Słowacki napisał(a):

> Dodam jeszcze że moje imię się nie zdrabnia Julek jest od Juliana!

Nie miałm zamiaru zdrabniać pana imienia, a tylko nie używać imienia Juliusz
                        przy nazwisku Słowacki, bo Juliusz Słowacki był wielkim Polakiem i wieszczem, a
                        nie jak pan...

Owszem, nie "pasłam z panem krów" bo nie jestem pastuchem.A skoro pan to lubi,
                        to nie ma sprawy, mam jedynie nadzieję, że robi to pan po godzinach pracy. W
                        końcu na utrzymanie pana i panu podobnych płacą moi rodzice i bliscy ze
                        Szczecina.
                      • absztyfikant Re: kto mnie tu nie lubi? 30.03.06, 15:44
                        Shalom Juliuszu! Bardzo tesknie za Twoimi felietonami zamieszczanymi niegdys na
                        www.pomorzezachodnie.pl
                        Regularnie je zamieszczalem na Forum popularyzujac Twoje przemyslenia.

Od siebie dodam, ze ja Cie bardzo lubie! Naprawde! Od momentu kiedy
                        wypowiedziales slynne zdanie ('W Szczecinie teatrow, podobnie jak
                        hipermarketow, jest za duzo'), ktore nawiasem mowiac powinno w charakterze
                        motta zawisnac obok Gryfa w sali sesyjnej Collegium Debilium, stalem sie Twoim
                        wiernym i oddanym fanem.

Z calego serca Cie pozdrawiam i blogoslawie Wieszczu nasz nieoceniony! Pisz,
                        pisz, pisz!
                    • Gość: Lisica Przedstawiłam sie na sesji rady 13,03 !!! IP: *.orange.pl 30.03.06, 15:01
                      więc proszę się nie ośmieszać pisząc, że ukrywam się za nickiem. To po pierwsze.
                      pO DRUGIE : wie pan nawet jaka opcję polityczną reprezentuję. Ale ja się z
                      moimi przekonaniami nie kryję i nie ukrywałam tego przed mieszkańcami Pomorzan,
                      którzy wybrali mnie jako jednego ze swoich reprezentantów.

> Słabej wagi argumenty pani lisicy i dziwnie znajoma opcja polityczna
                      nastawiona na zadymę wyborczą.

PROSZĘ PODAĆ ARGUMENTY WAGI CIĘŻKIEJ. Kilka z nich co prawda już podał Kurier ,
                      a najważniejsza dla pana to parkingi dla cięzarówek w porcie. No tak to waga
                      ciężka . Cóz znaczy spokój ludzi wobec ciężarówek.

Za bardzo też nie liczyłbym na Leśno Górne ponieważ już dzisiaj jego mieszkańcy
                      > krzywo patrzą na szczecińskie śmieci, gdyż jest to poza granicami miasta nie
                      > będziemy mieli żadnego wpływu nato.

Jest pan śmieszny. We wsi Leśno Górne mieszka Kilkanaście osób, którym
                      dotychczasowe wysypisko nie przeszkadza. no chyba, ze p. janiszewskiemu-
                      rzeczywiście za blisko jego pałacu. A czy pan tam był, że używa pan takich
                      argumentów??? Bo ja i owszem.

> miasta nie stać na przesypownie tak jak i na wiele rzeczy na edukację na
                      > transport miejski na remonty dróg , co nie znaczy że będziemy spokojnie
                      patrzeć> na narastajacy problem śmieci,

A czy panu i Jurczykowi to wczesniej nie przeszkadzało??? Przesypownia to
                      kolejna nic nie załatwiająca inwestycja śmieciowa - przepraszam załatwiajaca
                      ciepłe posadki dla miejskich urzędników. A czy się mylę, ze pan miałby zostać
                      jej dyrektorem. Rozumiem, ze wynagrodzenie jest tajne, ale na pewno godne
                      takiego nazwiska. A kolega ma gest....szczególnie z kiesze4ni szczecinian.

żadna lokalizacja nie będzie
                      > zaakceptowana przez mieszkańców dlatego trzeba determinacji i odwagi aby
                      > zdecydowanie rozwiazać docelowo problem śmieci.
                      NO WŁAŚNIE. I DZIAŁAĆ Z OTWARTĄ PRZYŁBICĄ. nIE WIDZIAŁAM PANA PODTRZYMUJACEGO
                      NA DUCHU JURCZYKA, KIEDY POMORZANIE OBRZUCALI GO BŁOTEM. BYŁ PAN NA TYLE
                      ODWAZNY, BY SWOJE POGLĄDY WYRAZIĆ W KURIERZE, ALE JUZ NIE NA SESJI RADY. PAN
                      MÓWI O ODWADZE??? JEST PAN ŻAŁOSNY!

A na koniec proszę trochę kultury łatwo obrzuca się błotem "zza węgła nicka"

DOSKONALE PAN ZNA MOJE PERSONALIA I OPCJĘ POLITYCZNA WIĘC NIECH SIE PAN NIE
                      OŚMIESZA. POWTÓRZĘ: JEST PAN ŻAŁOSNY.
                      • xxtoja Re: Przedstawiłam sie na sesji rady 13,03 !!! 30.03.06, 16:05
                        to Ty Lisico jesteś z Ustowa.
                        • Gość: Lisica Re: Przedstawiłam sie na sesji rady 13,03 !!! IP: *.orange.pl 30.03.06, 16:39
                          Nie jestem z Ustowa, aktualnie mam norkę na wsi pod Goleniowem.
                          • xxtoja Re: Przedstawiłam sie na sesji rady 13,03 !!! 30.03.06, 16:59
                            możesz tam mieszkać, ale ja miałam na mysli pracę, chodzi mi o spółdzielnie
                            mieszkaniową. Może dzisiaj Ci później napiszę, kiedy było to spotkanie i kto
                            był zaproszony, jadę dzisiaj do koleżanki to sie o to zapytam.
                      • Gość: marian paździoch Re: Przedstawiłam sie na sesji rady 13,03 !!! IP: 87.207.54.* 30.03.06, 17:32
                        Gość portalu: Lisica napisał(a):

wie pan nawet jaka opcję polityczną reprezentuję. Ale ja się z
                        > moimi przekonaniami nie kryję i nie ukrywałam tego przed mieszkańcami
                        Pomorzan,
                        >
                        > którzy wybrali mnie jako jednego ze swoich reprezentantów.
                        *
                        to już były wybory?
                        mam liczną rodzinę i wilu znajomych na Pomorzanach , ale o tym nie wiedzieli.

mp
                        • Gość: Lisica Paździochu to teraz ty nie chowaj się za nickiem! IP: *.orange.pl 30.03.06, 19:18
                          Skoro poznałeś moje personalia.

mam liczną rodzinę i wilu znajomych na Pomorzanach , ale o tym nie wiedzieli.
                          >
                          > mp

Jednego znajomego z Pomorzan z osłabionym powonieniem i słuchem masz na
                          pewno ;))) On zdaje się nawet jakimś v-ce jest??? Taki małomówny bardzo i
                          monotematyczny. Słuchałam go chwilę, choć z trudnością przed UM 13.03.2006r.

ALE BŁAGAM, NAPISZ W KOŃCU COŚ SENSOWNEGO, JAKIEŚ ARGUMENTY, BO JAK NARAZIE TO
                          TAKIE TRELE MORELE I PERSONALNE WYCIECZKI. A ja chciałabym usłyszeć, że np:

twoje argumenty lisica są do ...bo przesypownia będzie działała nie 300, a
                          np.3000 dni, a śmiecie będziemy wozić nie do Leśna a do np. Kazachstanu. Też
                          pomysł co??? Podpowiedz paździochu swojemu imiennikowi może łyknie i znowu parę
                          zł wleci...;)))
                          • Gość: marian paździoch Re: Paździochu to teraz ty nie chowaj się za nick IP: 87.207.54.* 30.03.06, 19:36
                            Lisica napisał(a):

Podpowiedz paździochu swojemu imiennikowi może łyknie i znowu parę
                            >
                            > zł wleci...;)))

*
                            z takimi poglądami nadajesz sie na reprezentanta, jak malo kto.
                            jak dużo bierzesz za bycie reprezentantem?
                            bezwstydna łapówkaro.
                            tfu!

mp
                            • Gość: Lisica Trafiłaaaam!!!Tu Cię zabolało Paździochu!!! IP: *.orange.pl 30.03.06, 19:45
                              Jak zabrakło argumentów, to INWEKTYWAMI. Jesteś tak samo prosty jak Twoi
                              koledzy, szczególnie ten twój guru Maryjan.
                              • Gość: marian paździoch Re: Trafiłaaaam!!!Tu Cię zabolało Paździochu!!! IP: 87.207.54.* 30.03.06, 19:49
                                nie chce mi sie z tobą gadać.

mp
                                • Gość: Lisica Naprawdę się wyalienujesz??? IP: *.orange.pl 30.03.06, 21:33
                                  z tego wątku Paździochu? To suuuper, bo mi sie tez nie chce z toba gadac. Bicie
                                  piany to specjalność nie moja, bo ja w UM nie pracuję a i na sesjach to tylko
                                  sporadycznie i niechcący ;)))
                                  • Gość: marian paździoch [...] IP: *.chello.pl 30.03.06, 21:40
                                    • Gość: zorro [...] IP: *.internet.v.pl 30.03.06, 23:22
                                      • Gość: marian paździoch Re: Naprawdę się wyalienujesz??? IP: *.chello.pl 30.03.06, 23:25
                                        głupia to ona może nie jest,
                                        ale rozumu nie ma za grosz.

mp
                                        • Gość: Lisica Czyżbyś skosztował już Arizony??? IP: *.orange.pl 31.03.06, 23:08
                                          że wysnułes tak subtelne przemyslenia. Czy też dyskretny urok i zapach Gontyny
                                          pozwolił Ci się oddać marzeniom o Przesypowni.
                                          • Gość: zorro [...] IP: *.internet.v.pl 01.04.06, 01:13
                                            • Gość: Lisica Te farbowany???Który to już raz...??? IP: *.orange.pl 01.04.06, 11:11
                                              Pamiętasz swój prawdziwy kolor. Tyś pewnie jeden z tych przydupasów pośledniej
                                              kategori Maryjana Magazyniera. Pewnie tez masz ochotę na cieplą posadke w
                                              Przesypowni bez sortowni. BO W KOŃCU PO CO WAS SORTOWAĆ.
                                              • Gość: zorro [...] IP: *.internet.v.pl 02.04.06, 09:43
                                                • Gość: Lisica [...] IP: *.orange.pl 02.04.06, 11:18
                                      • Gość: Lisica Taki z ciebie zorro jak z koziej du.y trąba! IP: *.orange.pl 31.03.06, 22:58
                                        Żeby byc lisem, trzeba przestać być prymitywnym chamem. A poza tym jestes
                                        kiepsko poinformowany!
                                    • Gość: Lisica Paździochu walnij se Arizony na Gontynie!!! IP: *.orange.pl 31.03.06, 22:55
                                      Kłamiesz, powiedziałabym jak zwykle. Miałeś się wyalienować a zwiększyłeś tylko
                                      poziom smrodu w mendzeniu. Proponuję, łyknij sobie szlachetnej Arizony na
                                      Gontynie, to może podniesie ona poziom intelektualny Twoich wypocin. Bo jak na
                                      razie to nawet nie dno, to depresja paździochu.
                          • Gość: A/K Re: Paździochu to teraz ty nie chowaj się za nick IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 08:40
                            lisico chcesz argumentów za budową przesypowni to ci wyliczę koszt budowy to 6
                            mil złotych zakładane działanie 2 lata to jest 550 dni roboczych 23 dni
                            robocze w miesiącu razy 24 mięsiące przeładunek dzienny to około 500 ton śmieci
                            po 115 zł. za 1 tonę co daje 58 tysięcy złotych polskich razem w ciągu dwóch
                            lat przerób wyniesie 32 miliony złotych polskich minus koszty transportu i
                            utylizacji ok. 80 zł. za 1 tonę jest to suma około 22 miliony złotych.
                            zostaje - 10 milionów złotych
                            minus 6 milionów, na które miasto ma wydać na budowę zostaje 4 miliony na
                            pensję dla pracowników oraz na tak potrzebne inwestycję w gospodarkę odpadami
                            np. sortownię. Niewątpliwym zyskiem jest zagospodarowany teren po byłym
                            wysypisku, który teraz nieprzeszkadza Pani Lisicy oraz nowoczesny zakład, który
                            po 2 latach można przerobić na centrum recyklingu np. sprzętu elektronicznego.
                            Zyskiem będzie też utworzenie nowych miejsc pracy. Zyskiem będzie też to, że
                            to miasto zarobi na odpadach a nie prywatne obce kapitałowo spółki, które
                            wyważą zyski do swoich krajów. Do swoich wyliczeń przujęłaś błędne dane nie
                            wzięłaś pod uwagę, że stacja powstaje po to by zarabiać na śmieciach.
                            Odpowiedź na pytanie a co będzie gdy Szczecin jednak nie dogada się z Policami.
                            Mają nas zasypać odpady czy musimy być tak głupi żeby dać się zawsze wyrolować
                            obcym. Jak widzisz tu chodzi o grubą kasę jeżeli zastopuję się Miasto przejmie
                            się zyski na długi okres. Dlatego spółkom opłaca się sypnąć kasę w celu
                            wywołania protestów.
                            • Gość: leon Re: Paździochu to teraz ty nie chowaj się za nick IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 11:12
                              oczywiście ta ruda pani już konsumuje swoją działkę! wszystkim wiadomo że
                              protesty na pomorzanach są sponsorowane!
                              • Gość: Lisica A kto Wam każe budować na Pomorzanach??? IP: *.orange.pl 04.04.06, 12:32
                                Gość portalu: leon napisał(a):

> oczywiście ta ruda pani już konsumuje swoją działkę!

Mniam, mniam, dobrrrra działka, bezśmieciowa!

> protesty na pomorzanach są sponsorowane!

A KTO WAM LEON KAŻE BUDOWAC NA POMORZANACH. BUDUJE SIE JEDNA NA KS. ANNY
                                ZBUDUJCIE DRUGĄ W PORCIE! JESTEM ZA!!! SKORO SZCZECINIANIE MAJĄ KASĘ!
                            • Gość: Lisica A/K a co ty na to? IP: *.orange.pl 04.04.06, 13:08
                              Gość portalu: A/K napisał(a):

> lisico chcesz argumentów za budową przesypowni to ci wyliczę koszt budowy to
                              6
                              > mil złotych zakładane działanie 2 lata to jest 550 dni roboczych 23 dni
                              > robocze w miesiącu razy 24 mięsiące przeładunek dzienny to około 500 ton
                              śmieci
                              >
                              > po 115 zł. za 1 tonę co daje 58 tysięcy złotych polskich razem w ciągu dwóch
                              > lat przerób wyniesie 32 miliony złotych polskich minus koszty transportu i
                              > utylizacji ok. 80 zł. za 1 tonę jest to suma około 22 miliony złotych.
                              > zostaje - 10 milionów złotych
                              > minus 6 milionów, na które miasto ma wydać na budowę zostaje 4 miliony na
                              > pensję dla pracowników oraz na tak potrzebne inwestycję w gospodarkę odpadami
                              > np. sortownię.

--------------A oto co napisał Prezydent do ludu----------------
                              Oświadczenie Prezydenta Miasta Szczecin w sprawie budowy stacji przeładunku
                              odpadów komunalnych

Szanowni Szczecinianie!

Zwracam się do Was w sprawie, która od kilku tygodni znajduje się w centrum
                              uwagi opinii publicznej. Mam na myśli konflikt jaki rozgorzał wokół budowy
                              stacji przeładunku odpadów komunalnych przy ul. Tama Pomorzańska. Pragnę
                              kategorycznie oświadczyć, że w chwili obecnej jest to inwestycja o
                              strategicznym charakterze dla Miasta. Jej powstanie jest niezbędne! Wieloletnie
                              zaniedbania w dziedzinie gospodarki odpadami, doprowadziły do sytuacji, że
                              Miasto nie posiada własnego wysypiska śmieci. Odpady trzeba więc ze Szczecina
                              wywozić. Aby było to przedsięwzięcie opłacalne, konieczne jest powstanie
                              przesypowni. Nie ma możliwości, żeby do składowisk odległych o ok. 70 do 100 km
                              odpady wozić śmieciarkami. Szacuje się, iż codziennie z Miasta należy wywieźć
                              ok. 400 ton odpadów. Aby zrobić to śmieciarkami, musiałyby one wykonać ok. 65
                              kursów co kosztowałoby blisko 25 tys. zł dziennie. Budowa przesypowni i
                              transport ciężarówkami o ładowności 20 ton byłby tańszy o 11 tys. zł. Tak więc
                              transport odpadów śmieciarkami, byłby rocznie droższy o przeszło 2,8 mln zł.
                              -------------------------------------------------------------------------------
                              Niby to samo a/k , a troszkę inaczej. Coś się chyba nie zgadza??? Jak myślisz
                              kto kłamie Ty, czy Jurczyk??? NO POMYŚL I ODPISZ KONIECZNIE!!!

A TERAZ WYLICZENIA. PRZYJMIJMY 2 LATA CZYLI 550 DNI ROBOCZYCH.
                              Zgodnie z oficjalnym oświadczeniem Prezydenta Miasta popartego dogłębna analizą
                              fachowców, na transporcie mamy zyskiwać 11tys. zł dziennie.

A teraz moje z przesypownią:

6 000 000zł: 550 dni = 10909,09 czyli~~11 tys.zł/ dziennie

A więc w którym miejscu oszczędzamy?

Do tego należy dodać koszty obsługi przesypowni ~~ bliżej nie określone, ale
                              raczej na pewno nie małe. WIĘC GDZIE TE OSZCZĘDNOŚCI??

A/K JAK MYSLISZ ILE???
                              dalej napisałeś
                              > po 2 latach można przerobić na centrum recyklingu np. sprzętu elektronicznego
                              CZYLI DALEJ ŚMIECIE NA POMORZANACH. a PRZECIEŻ TU MIESZKAJA TYSIĘCE LUDZI
                              POZA TYM PREZYDENT OBIECAŁ W SWOIM WYSTĄPIENIU:
                              -----------CD. WYSTĄPIENIA-----------------------------------------------------
                              Podwyżką tą obarczeni byliby mieszkańcy Szczecina. Nie zgodzę się na to, bo
                              muszę dbać o interesy wszystkich, 400 tys. szczecinian. Dlatego nie mam wyboru.
                              Nie mogę odstąpić od budowy stacji przeładunku odpadów na Pomorzanach. Nie
                              unieważniliśmy przetargu na jej budowę, a jedynie przetarg na nadzór
                              inwestorski, gdyż ze względu na protesty mieszkańców do tej pory nie podpisana
                              została umowa z wykonawcą stacji. Wyboru nie mam z jeszcze jednego powodu.
                              Obowiązek wybudowania przesypowni nałożyli na mnie szczecińscy Radni. To Rada
                              Miasta w kwietniu ubiegłego roku przegłosowała uchwałę zobowiązującą mnie do
                              wybudowania przesypowni tylko i wyłącznie z pieniędzy miejskich bez udziału
                              podmiotów komercyjnych. Radni do tej pory nie zmienili tej uchwały. Nie
                              wskazali nawet alternatywnej lokalizacji dla przesypowni, choć twierdzą, że
                              takie miejsca w Szczecinie można znaleźć. Część Radnych upolityczniła sprawę
                              zagospodarowania odpadów, doskonale zdając sobie sprawę, że przyda im się to
                              podczas wyborów samorządowych. Tej grupie Radnych pragnę powiedzieć, że
                              działają tylko w imieniu swoim i wąskiej grupy mieszkańców, która również
                              objęta zostałaby podwyżkami. Na pewno nie służą ogółowi szczecinian.

W tym miejscu pragnę się zwrócić do mieszkańców Pomorzan. Rozumiem wasze obawy
                              i lęki. Przypomnę jednak, że do zrealizowania stacji przeładunku spełnione
                              zostały wszystkie wymogi. "Ocena oddziaływania na środowisko" nie stwierdza
                              uciążliwości i negatywnego oddziaływania stacji na środowisko poza terenem
                              działki, na której będzie się znajdować. Podobne stacje funkcjonują w innych
                              miastach. Nie są to inwestycje uciążliwe jak powszechnie się sądzi. Ponawiam
                              zaproszenie do obejrzenia przesypowni w Bydgoszczy. Obiecuję też, że
                              przesypownia na Pomorzanach działać będzie od 1,5 do 2 lat. Do tego czasu
                              problem zagospodarowania odpadów zostanie rozwiązany dzięki współpracy z Gminą
                              Police, a stacja zacznie służyć innym celom. Jeszcze raz apeluję do mieszkańców
                              Pomorzan, aby w imię dobra wspólnego, odstąpili od protestów przeciwko budowie
                              stacji przeładunku odpadów.

Z poważaniem
                              Prezydent Miasta Szczecin
                              Marian Jurczyk

------------------KONIEC--------------------------------------------------

Odpowiedź na pytanie a co będzie gdy Szczecin jednak nie dogada się z
                              Policami.
                              >
                              > Mają nas zasypać odpady czy musimy być tak głupi żeby dać się zawsze
                              wyrolować
                              > obcym. Jak widzisz tu chodzi o grubą kasę jeżeli zastopuję się Miasto
                              przejmie
                              > się zyski na długi okres.

A/K WIĘC TY ZAKŁADASZ TO, CZEGO OBAWIAJĄ SIE POMORZANIE- ŻE JAK MIASTO NIE
                              DOGADA SIE Z POLICAMI, TO PRZESYPOWNIA BEDZIE TRWAĆ, TRWAĆ I TRWAĆ.

DLATEGO, JEŻELI MIASTO MA ROZWIĄZAĆ PROBLEM ŚMIECIOWY ZAMIAST Z POLICAMI NIECH
                              ZAKUPI OD ANR TEREN W ODLUDNEJ OKOLICY I WYBUDUJE WŁASNA STACJĘ UTYLIZACJI
                              ŚMIECI. I WTEDY NIECH ZARABIA. A ANR NIEWĄTPLIWIE MAJAC TAKI TEREN ODDA GO ZA
                              DARMO. TROCHĘ MYSLENIA!!!

a CO DO MIEJSC PRACY...Przecież, jeżeli stacja utylizacji śmieci, tam też
                              będą ...!
                            • Gość: Lisica A/K dziękuję! IP: *.orange.pl 05.04.06, 10:40
                              Szkoda, że nie odpisałeś, ale dziękuję, że chociaż próbowałeś rzeczowo i
                              spokojnie przedstawić swoje argumenty. Pozdrawiam
                              • Gość: A/K Re: A/K dziękuję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.06, 13:04
                                Lisico, jeszcze raz opisze Tobie jak kształtują się ceny odpadów w naszym
                                mieście. Całkowity koszt utylizacji 1 tony odpadów to 240 zł. Z tego Firmy
                                wywozowe pobierają od mieszkańców w formie opłaty ok. 125 zł za 1 tonę
                                wytwarzanych odpadów. Następnie firmy wywozowe dostarczały odpady do miejskich
                                składowisk jak wiesz takich w Szczecinie już nie ma. To przyjmijmy że mamy tak
                                sprawny Zarząd Miasta że zdążył już wybudować stację przeładunkową i tam
                                dostarczane są wszystkie odpady gdzie następnie zostają przeładowane do
                                większych pojazdów i wywiezione na składowiska znajdujące się poza terenem
                                miasta. Stacja za swoją usługę pobierałaby opłatę w wysokości 115 zł za 1 tonę.
                                W tej cenie mieszczą się koszty funkcjonowania stacji, transportu, składowania,
                                opłata marszałkowska, oczywiście zysk. Gdyby jednak nie powstała stacja
                                przeładunkowa i trzeba by transportować na składowiska odpadów odpady
                                śmieciarkami i o tym pisze Prezydent do ludu jak to z właściwym tobie wdziękiem
                                ujęłaś to cena 1 tony odpadów wzrasta o 63 zł i 240+63=303zł. Wiadomo, że te
                                koszty pokryją mieszkańcy. Transport dzienny 25 tys. Zł podzielić przez 400
                                ton. Moje poprzednie wyliczenia zakładają że stacja przyjmować będzie 500 ton
                                odpadów dziennie różnica pomiędzy wyliczanką Prezydenta a moją wynosi 100ton,
                                jak wiesz miasto ma obowiązek wywozić tylko odpady komunalne ale Szczecin
                                produkuje jeszcze inne, które można przeładowywać na stacji i na nich nieźle
                                zarobić i z tego bierze się ta różnica. Lisico zakładając że Szczecin produkuje
                                rocznie 150 tys. Ton odpadów przy całkowitej cenie 240 zł za tonę to cały tort
                                śmieciowy warty jest 36 milionów rocznie. Ja przyjąłem że miasto w ciągu 2 lat
                                może zarobić 10 milionów, ale gdyby w stacji przeładunkowej była sortownia to z
                                tego tortu miasto mogło by mieć 10 milionów ale rocznie i o to właśnie idzie
                                gra. Czy ty tego nie zauważasz , że firmy które chcą przejąć cały ten tort
                                zrobią wszystko żeby wyrolować miasto. Sprzedaliśmy ciepło za parę groszy,
                                teraz sprzedajemy śmieci, po wybudowaniu oczyszczalni sprzedamy też wodociągi.
                                Niech zyski mają inni, a nasi mieszkańcy sponsorują bogatsze kraje. A Szczecin
                                no cóż tak jak wypowiadał się jeden z mieszkańców Pomorzan zacznie wydobywać
                                borowinę, jakoby była w wielkich ilościach w tej dzielnicy (szczególnie na
                                byłym wysypisku). Wojewoda populista pozamyka wszystkie zakłady. Doda do nazwy
                                miasta Zdrój i zaczniemy okładać borowiną wszystkich mieszkańców nie
                                zapominając o mieszkańcach Pomorzan będziemy mieli społeczeństwo zdrowe ale
                                biedne. Może to przywróci zdolność racjonalnego myślenia niektórym
                                obywatelom „Szczecin Zdrój”.
                                • Gość: J. Słowacki Re: A/K dziękuję! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.06, 13:19
                                  całkowicie zgadzam się z A/K dodam jeszcze że nie tylko szczecin pracuje nad
                                  problemem utylizacji śmieci i nie tylko my mamy problemy z firmami wywozowymi
                                  dlatego leży w sejmie przygotowana ustawa, która mówie, że właścicielem śmieci
                                  będzie miasto i to miasto będzie decydowac kto na tych śmieciach będzie
                                  zarabiał. Pozbawiając sie możliwości posiadania stacji przeładunkowej oddajemy
                                  decyzje w ręce prywatne. Podziwiać należy zapobiegliwość firm wywozowych które
                                  dokładnie wiedzą na czym to polega. Wszyscy wiedzą o co chodzi a tylko
                                  niektórzy udają że zależy im na mieszkańcach środowisku itp. tak naprawdę
                                  walczymy o duze pieniądze wasze pieniądze! lepiej żeby mogły być wydane na cele
                                  komunalne! Dziekuję za reklamę na forum!!!
                                  • Gość: Lisica Nie ma za co p. Słowacki. IP: *.orange.pl 05.04.06, 16:18
                                    Nie ma pan za co dziękować. Jeżeli uważa pan, że jest to dla pana reklama to
                                    gratuluję dobrego samopoczucia. Jako wybitny fachowiec Prezydenta nie potrafił
                                    pan przedstawić szefowi prawidłowych wyliczanek w odezwie do ludu. A rzeczowe
                                    wyliczenia przedstawia anonimowy a/k, który podjął trud boju na argumenty???
                                    Zaiste, wysoce dziwne jest p. podejście do reklamy. I powtórzę: nie zadał pan
                                    sobie trudu, aby bronić swojego szefa podczas wystąpienia ludu Pomorzan, tylko
                                    cichaczem z dziennikarzem Kuriera???

A poza tym nadal nie odpowiedział pan na pytanie DLACZEGO NA POMORZANACH. Na
                                    sesji 13.03 nikt nie negował konieczności załatwienia śmieciowego problemu, ale
                                    prawie wszyscy głośno mówili o tym, że NIE NA POMORZANACH! Widać pan nie
                                    potrafi występować z otwartą przyłbicą, jak widzę z fachową wiedzą też nie
                                    najlepiej. Mam nadzieję, że wyborcy to panu przypomną.
                                • Gość: Lisica Ok, A/K przyjmuję 500t IP: *.orange.pl 05.04.06, 16:27
                                  Niech będa Twoje wyliczenia.

Zgadzam się również, że nie tylko Szczecin, ale cały nasz kraj został
                                  rozszarpany i rozkradziony. Zgadzam się również z tobą w temacie konieczności
                                  zaprzestania wyprzedazy majątku narodowego, ale

No własnie jest to i to niejedno ale:
                                  1.DLACZEGO NA POMORZANACH
                                  2. Dlaczego Przesypownia, a nie proponowana stacja utylizacji a docelowo
                                  spalarnia na terenach niezamieszkałych???
                                  3. jednak zakładasz, że będzie działała dłużej niż 2 lata, bo po śmieciach
                                  utylizacja resztek po sprzecie elektronicznym, a może sprzęcie AGD, a może
                                  dodajmy stare akumulatory. Czyli Prezydent kłamie???!!!
                                  • Gość: A/K Re: Ok, A/K przyjmuję 500t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.06, 10:30
                                    Liśco dlaczego na Pomorzanach. Jedynym powodowdem jest to, że na to miejsce
                                    uzyskano wszystkie pozwalenia oczywiście zgadzam się z tobą, że nie jest to
                                    najszczęśliwsze miejsce ze względu na nie zrozumiały dla mnie opór mieszkańców.
                                    Pewnie gdyby ktoś z miasta zaczął uczciwie rozmawiać z mieszkańcami to może by
                                    uzyskał akceptację na budowę. Niewiedza rodzi w umysłach ludzi różne lęki i
                                    obawy i tu jest rola Urzędników by te obawy rozwiać i uzyskać akceptację
                                    mieszkańców do tego pomysłu tak potrzebnego miastu i mieszkańcowm. W Szczecinie
                                    trudno jest znaleźć miejsce pod taką inwestycję, która jest nie zamieszkała, a
                                    która jeszcze nie została sprzedana za psie grosze. Miasto nie ma jasnej
                                    polityki gruntowej, wszystkie poprzednie ekipy w swym obłędnym działaniu nie
                                    zabezpieczyły własnych interesów, po prostu nie ma terenów inwestycyjnych,
                                    dlatego to jest głównym powodem, że do naszego miasta nie ściągają inwestorzy.
                                    Jestem przeciwnikiem spalarni, która stanowi duże zagrożenie dla środowiska i
                                    ludzi. Po spalarni zastają popioły, które trzeba gdzieś składować a to jest
                                    prawdziwy problem. Zresztą na Zachodzie odchodzi się od tej metody utylizacji.
                                    Jestem zwolennikiem jak najszerszego odzysku i lini sortowniczej. Odzysk, Który
                                    zaczyna się od mieszkańców, którzy sortują własne śmieci poprzez linię
                                    sortowniczą tak można odzyskać 80 % odpadów, resztę niestety trzeba składować.
                                    Ale by rozwinąć odzysk to miasto musi być właścicielem odpadów bo firmom
                                    wywozowym nie zależy na tej formie utylizacji odpadów ponieważ ograniczy te ich
                                    zyski. Miejsce na taki zakład oraz składowiska dla Szczecina znalazłyby się w
                                    odległości 35 km. Wójt oscinnej gminy jest bardzo zainteresowany przekazaniem
                                    30 h terenu bezpłatnie lacz ze strony Miasta na razie nie ma zainteresowania a
                                    mogłoby tam powstać duży zakład, który obsługiwałby wszystkie pobliske gminy.
                                    Moim zdaniem jest to lepszy kierunek niż Police dlatego, że nie zamykamy się na
                                    jedną gminę lecz otwieramy się w kierunku wszystkich gmin leżących po
                                    wschodniej stronie Odry, które mają problemy z odpadami bez Szczecina a
                                    właściwie bez jego odpadów trudno by było pozyskać środki na realizację tego
                                    pomysłu. Uważam,że aby inne gminy zaczeły uważać nasze miasto za metropolię
                                    Pomorza Zachodniego musimy incjować takie rozwiązania. Masz rację zapomniałem o
                                    akumulatorach ale poważnie mówiąc teren ten jest z punktu widzenia miastu za
                                    drogi by posadzić tam drzewka i krzewy. Działalność polegająca na przygotowaniu
                                    do utylizacji naprawdę nie zagraża nikomu bo sama utylizacja sprzętu następuje
                                    w wyspecjalizowanych zakładach, które znajdują się na Śląsku, dlatego uważam że
                                    twoje obawy są nieuzasadnione. Uważam, że lepiej mieć z okien widok na pięknie
                                    utrzymany teren i nowoczesną halę niż na byłe składowisko odpadów. Czy
                                    Prezydent kłamie trudno mi powiedzieć pewnie nie mając wiedzy w tej dziedzinie
                                    powtarza dyrdymały za jakim psełdo ekspertem . Ja osobiście nie wierzę w
                                    powodzenie wspólnego interesu z Gminą Police i moim zdaniem należy szukać
                                    innych rozwiązań altermatywnych bo jak to jedyne słuszne nie wypali to znów
                                    stracimy parę lat i dalej problem śmieci nie będzie rozwiązany. Ku uciesze firm
                                    wywozowych. Zresztą wiele wariantów rozwiązań problemu śmieci daje naszemu
                                    miastu lepszą pozycję przetargową w rozmowach z ościennymi gminami. To
                                    podstawowa zasada martegingu
                                    • lamat Re: Ok, A/K przyjmuję 500t 06.04.06, 11:15
                                      obecnie tez należy zwrócić uwagę na komunikację. Przez szczecin przejeżdząją
                                      wszystkie samochody jadace do polic i raczej nie widac, aby miała być
                                      diametrczna zmiana. Natomiast te miejsce przy tamie pomarzańskiej bedzie na
                                      razie lepsze, bo zmusi miato aby mosty podreperować i to chyba bedzie
                                      korzystne. Jest tam jakies ograniczeni przejazdu ciężkich pojazdów. Niestety
                                      wkradła sie w to polityka niektórych radnych, aby mieć poparcie w wyborach. To
                                      było widać po wynikach wyborczych uzyskanych na Pomorzanach. Niestety tylko ta
                                      osoba nie znała ustawy i wciskała ludziom, to co chcieli usłyszeć potwierdzając
                                      ich obawy. stawiam pytanie, dlaczego przedtawiciele waszych zmagań nie byli na
                                      spotkaniach, które były organizowane celem przedstawieniem rozwiązań, które
                                      funkcjonuja w innych miastach. Dlaczego nie zostało zorganizowane takie
                                      spotkanie u was na pomorzanach, tylko były spotkania w innej formie. zacznijcie
                                      mysleć, ale bez emocji.
                                      gdyby faktycznie śmierdziało, to p. Grabiec by już sprzedał swój dom na
                                      Pomorzanach i inni jego "krewni" też.
                                      • Gość: Lisica Oświeć mnie proszę, jaką drogą? IP: *.orange.pl 08.04.06, 11:16
                                        Jaką drogą miałyby jeździć śmieciarki. Przedstaw to cudowne rozwiązanie
                                        (ulicami)komunikacyjne, które nie spowoduje zakorkowania miasta. A jakież to
                                        mosty należy podreperować i co to znaczy?? Podeprzeć jakimś stemplem, albo co?

Bo oprócz frazesów a'la Grabiec o komunikacji, to nic KONKRETÓW. A JA PROSZĘ O
                                        DYSKUSJĘ NA ARGUMENTY.
                                        =========================
                                        lamat napisał:
                                        > gdyby faktycznie śmierdziało, to p. Grabiec by już sprzedał swój dom na
                                        > Pomorzanach i inni jego "krewni" też.

A sprzeda, sprzeda, a "krewnych" zostawi, bo on będzie miał kasę z
                                        przesypowmni, a oni nie. A poza ty,m lamacie, nJAK NA RAZIE NIE MA PRZESYPOWNI,
                                        WIĘC PO CO SPRZEDAWAĆ???!!!

• xxtoja Re: Oświeć mnie proszę, jaką drogą? 08.04.06, 14:44
                                          a co radna masłowska i jej syn Ci tego nie mówili, ze nie wiesz jaka drogą.
                                          Jaka jestes przedstawicielka, że tego nie wiesz?
                                          ..
                                          Również znane jest, że bedzie taka ustawa dotyczaca smieci, dzieki której to
                                          miasto będzie musiało miec nad tym kontrolę, precież Ci cytowałam odpowiedź
                                          radnej , masłowskiej, to było na jej stronie www jak była wybierana na posła. A
                                          Ty to zanegowałaś i inni też. to nie wiesz co mówiła na sesjach, nie wiesz jak
                                          głosowała. Nie widzisz sprzeczności w tym co robiła? To po co założyłaś ten
                                          watek jak nie znasz sprawy do końca i tylko sa te twoje widzimisia. Zamiast
                                          argumentów i pewnych danych, to Ty wolisz ploty, aby Twoja racja była na górze.
                                          ..
                                          ja juz powiedziałam - najgorsze jest to upolitycznienie tej sprawy pod kątem
                                          wyborów. To zobacz sobie wyniki masłowskiej na Pomorzanach, a jej syn chce to
                                          powielić.
                                          ..
                                          dlaczego nie byliscie na tych spotkaniach wyjasniajacych, inni wiedzieli i
                                          byli (tu mi chodzi o przewodniczacych rad osiedla), a inni nie. Jak ktoś by
                                          chciał być na tych spotkaniach toby był - to jest możliwe do zrobienia, tylko
                                          chęci chyba było brak
                                          ..
                                          Uważam, że jeżeli takie stacje przeładunku są w innych miastach to czemu
                                          szkodzi szczecinowi, gorszego zapachu jaki wydala Browar chyba nie możecie
                                          mieć, a spalarnia odpadów medycznych jakoś jej nie czuć, bo nie ma w tej mierze
                                          protestów.
                                          .
                                          jest też zapach z polic i fabryki czekolady. szcecin leży na nizinie. Do tej
                                          pory nikomu nie przeszkadza, że mamy brudna Odrę i własnie przy ul Kolumba jest
                                          swietny kolektor,
                                          ..
                                          Pewnie dla ciebie lisico lepiej w brudzie tkwić, a samemu zrobic sobie norke
                                          za szczecinem. Jako mieszkanka szczecina chce aby miasto na tym zarabiało i
                                          miało kontrole nad tym problemem, a nie jak to do tej pory było ktos inny na
                                          tym zarabia, szczególnie Sita, Przedstawicel tej firmy to bardzo ciekawy
                                          człowiek, bo wie jak kase robić dla siebie, a nie dbac o miasto. Biznes to
                                          biznes juz prezydent Lisewski to pokazał, A może bo tak z nazwy pasujecie, to
                                          macie jakiś wspólny interesik.
                                          • Gość: Lisica xxtoja jak zwykle nie na temat! IP: *.orange.pl 08.04.06, 16:59
                                            Twoje polityczne wypociny czytam naprawdę z rosnącym znudzeniem, bo okrutnieś
                                            monotematyczna. Zamyka się to w dwuch słowach Masłowska & syn. I niestety
                                            stwierdzam dodatkowo, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Spróbuję ci
                                            wyjaśnić po kolei, powoli i wyraźnie:

==================
                                            lamat napisał:
                                            obecnie tez należy zwrócić uwagę na komunikację. Przez szczecin przejeżdząją
                                            wszystkie samochody jadace do polic i raczej nie widac, aby miała być
                                            diametrczna zmiana. Natomiast te miejsce przy tamie pomarzańskiej bedzie na
                                            razie lepsze, bo zmusi miato aby mosty podreperować i to chyba bedzie
                                            korzystne. Jest tam jakies ograniczeni przejazdu ciężkich pojazdów.

W związku z powyższym poprosiłam o szczegóły:

Jaką drogą miałyby jeździć śmieciarki. Przedstaw to cudowne rozwiązanie
                                            (ulicami)komunikacyjne, które nie spowoduje zakorkowania miasta. A jakież to
                                            mosty należy podreperować i co to znaczy?? Podeprzeć jakimś stemplem, albo co?

Natomiast ty ni z gruchy ni z pietruchy wyskakujesz z tekstem

xxtoja napisała:

> a co radna masłowska i jej syn Ci tego nie mówili, ze nie wiesz jaka drogą.
                                            > Jaka jestes przedstawicielka, że tego nie wiesz?

JEŻELI NIE MASZ NIC WIĘCEJ DO POWIEDZENIA TO PO PROSTU NIE PISZ BO SIE
                                            POWTARZASZ. Mnie nie interesują polityczne rozgrywki radnych i v-ce prezydentów
                                            Maryjana Spawacza. Umacniaja sie moje podejrzenia, że chodzi o kasę pod stołem,
                                            która może przepaść jeżeli nie stanie PRZESYPOWNIA. Bo widać wykonawcy juz nie
                                            wierzą i działka jest od zapłaconych faktur, a nie od obietnic. JEŻELI
                                            NATOMIAST MARYJAN PODPISZE UMOWĘ Z WYKONAWCĄ PRZESYPOWNI WIEDZĄC O TYM, ZE JEST
                                            SPRAWA SĄDOWA W TOKU O TEN TEREN ZE SM KOLEJARZ, TO DRUGA SPRAWA O NARAŻENIE
                                            MIASTA O STRATĘ WIELKICH ROZMIARÓW MUROWANA!!!! I NIE BĘDZIE, ZE MIAŁ
                                            POMROCZNOŚĆ I NIE WIEDZIAŁ BO ON SPAWACZEM JEST. 13.03. NA SESJI RADY
                                            PRZEDSTAWICIEL POMORZAN POWIEDZIAŁ O TYM NA SESJI RADY. WIĘC CÓZ ???DO
                                            ZOBACZENIA W SĄDZIE??? MYŚLISZ, ŻE MARYJAN DA SIĘ WYPUŚCIĆ DRUGI RAZ?
                                    • Gość: Lisica Sam sobie przeczysz! IP: *.orange.pl 08.04.06, 11:46
                                      Liśco dlaczego na Pomorzanach. Jedynym powodowdem jest to, że na to miejsce
                                      > uzyskano wszystkie pozwalenia oczywiście zgadzam się z tobą, że nie jest to
                                      > najszczęśliwsze miejsce ze względu na nie zrozumiały dla mnie opór mieszkańców

Miejsce na taki zakład oraz składowiska dla Szczecina znalazłyby się w
                                      > odległości 35 km. Wójt oscinnej gminy jest bardzo zainteresowany przekazaniem
                                      > 30 h terenu bezpłatnie lacz ze strony Miasta na razie nie ma zainteresowania a
                                      > mogłoby tam powstać duży zakład, który obsługiwałby wszystkie pobliske gminy.
                                      > Moim zdaniem jest to lepszy kierunek niż Police

SAM WIDZISZ- JEST MIEJSCE W NIEWIELKIEJ ODLEGŁOŚCI OD SZCZECINA, GDZIE MOŻNA
                                      POSTAWIĆ ZAKŁAD UTYLIZACJI Z PRAWDZIWEGO ZDARZENIA! I w tym momencie
                                      PRZESYPOWNIA NIE MA RACJI BYTU!!!

Jeżeli JEDYNYM POWODEM JEST TO, ŻE TAM SĄ WSZYSTKIE POZWOLENIA TO ...A poza tym
                                      nie masz racji. W trakcie jest sprawa sądowa jaką wytoczyła miastu SM KOLEJARZ
                                      o zmianę tych decyzji .I co???!!!Jak wygramy to weźmiesz przesypownię do
                                      kieszeni??? A KTO ZA TO ZAPŁACI??? SZCZECINIANIE, JAK ZWYKLE ZA DECYZJĘ
                                      SPAWACZA!!!

Uważam, że lepiej mieć z okien widok na pięknie
                                      > utrzymany teren i nowoczesną halę niż na byłe składowisko odpadów.

JAKI PIĘKNIE UTRZYMANY TEREN??? TO BEDZIE ZWYKŁA BLASZANA HALA I EW. KAWAŁEK
                                      TRAWNIKA. W NAGRODĘ NA OKRĄGŁO JEŻDZĄCE ŚMIECIARY. C=U=D=O!!! Protesty
                                      mieszkańców sie nie skończą, a dojda protesty o utrudnienia komunikacyjne.
                                      Śmieciary nie będą przecież fruwać.
                                      • Gość: A/K Re: Sam sobie przeczysz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 07:51
                                        w sądzie jest sprawa s m kolejarz nie przeciw miastu szczecin a przeciw decyzji
                                        starostwa w gryfinie które nie uznało sm za stronę nie rodzi to skutków
                                        finasowych dla szczecina uwarzam że sm przegra sprawę bo wmyśl obowiązujących
                                        przepisów nie jest stroną taki jest stan faktyczny sprawy
                                        • Gość: marian paździoch [...] IP: *.chello.pl 10.04.06, 09:03
                                          • Gość: leon Re: priorytety słowackiego IP: *.internet.v.pl 10.04.06, 16:13
                                            myśle że kampania nowego prezydenta szczecina - jak dotąd to robi to najlepiej
                                            • Gość: Lisica Leon! Jestem lisicą, nie żabą! IP: *.orange.pl 10.04.06, 21:05
                                              Dlatego nie kumam o co tobie biega ;)))Pozdr.
                                              • Gość: marian paździoch Re: Leon! Jestem lisicą, nie żabą! IP: *.chello.pl 10.04.06, 21:32
                                                ale, wyliniałą.

mp
                                                • Gość: Lisica Re: Leon! Jestem lisicą, nie żabą! IP: *.orange.pl 10.04.06, 21:40
                                                  Ale rudą, a ty Paździochu, ???
                                                  • Gość: marian paździoch Re: Leon! Jestem lisicą, nie żabą! IP: *.chello.pl 10.04.06, 22:08
                                                    rudy mówi do łysego.
                                                    i co, Bozia włosków nie dała?
                                                    odpowiada łysy,
                                                    dawała tylko rude,
                                                    ale nie wziąłem.

i ja też:)

mp
                                                  • Gość: Lisica Re: Leon! Jestem lisicą, nie żabą! IP: *.orange.pl 11.04.06, 10:22
                                                    To napij się łysy ze swoją dziewczyna Arizony na Gontynie. Teraz już wiem,
                                                    czemu taka jasność z tamtąd bije! A ja myslałam, że to Maryjan Gontynę
                                                    nawiedzą :))))
                                          • Gość: Lisica [...] IP: *.orange.pl 10.04.06, 21:01
                                        • Gość: Lisica Masz rację, ale...! IP: *.orange.pl 10.04.06, 20:56
                                          Niezbadane są wyroki sądu. Sądzę , więc, że dobrze byłoby dla pieniędzy
                                          szczecinian i dla zwykłej przyzwoitości wstrzymać się z rozpoczęciem inwestycji
                                          do czasu prawomocnego orzeczenia. Pozdr.
          • Gość: kikut Re: kiedy brakuje argumentów to głosem ludu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 13:25
            Nie mogłeś być na sesji obiektem jakiegokolwiek zachowania jakiegokolwiek
            radnego bo na sesjach osoby postronne nie biorą udziałuw. I w tym miomencie
            zostałeś złapany na chamskim kłamstwie, zresztą takim jakiego dopuszcza się
            radny Trzos. Walczycie, walczycie z radną Jacyną - a im bardziej walczycie, tym
            jest popularniejsza. A wiesz dlaczego, bo jak śmieci walczą z kryształem to nie
            są w stanie tego kryształu ubrudzić. Natomiast jakże błyszczy ten kryształ na
            tle takich śmieci jak ty. Walczcie dalej.
            • Gość: leon Re: kiedy brakuje argumentów to głosem ludu! IP: *.internet.v.pl 29.03.06, 23:11
              ten kikut to chyba mózgu masz chłopcze! na sesjach rady miasta mogą być wszyscy
              którzy mają na to ochotę - też się wybierz wtedy będziesz się osobiście
              wstydził za swoją "idolkę" - ten kryształ to niestety bezbarwne szkło dosyc
              przybrudzone, a co do popularności to polecam poprzednią kadencję RM tam też
              błyszczały takie "kryształy" dzisiaj już nikt o nich nie pamięta!
              • Gość: preze Re: kiedy brakuje argumentów to głosem ludu! IP: 217.153.6.* 13.04.06, 18:26
                Pokaz mi radnego ktory wsiecej zrobil dla tego miasta i ludzi niz radna JACYNA-
                WITT???
                • Gość: marian paździoch Re: bezspornym jest fakt, że NRS IP: *.chello.pl 13.04.06, 19:05
                  zrobiło i robi nadal najwięcej.
                  Jacynka to typowa przekupka.
                  dba o swój stragan, a nie o mieszkańców.

mp
                  ps. krowa co dużo ryczy, mało mleka daje
                  przysłowie ludowe
                  • ohne.zucker jest fakt, że NRS : 13.04.06, 19:11
                    Nieroby
                    Rabuja
                    Szczecin
                    • Gość: marian paździoch Re: jest fakt, że NRS : IP: *.chello.pl 13.04.06, 19:14
                      święte słowa!
                      tę całą Od Nowę
                      należałoby rozgonić na cztery wiatry.
                      co racja to racja.

mp
                      • keinepanik Re: jest fakt, że NRS : 14.04.06, 08:39

> święte słowa!
                        > tę całą Od Nowę
                        > należałoby rozgonić na cztery wiatry.
                        > co racja to racja.
                        >
                        > mp
                        święte słowa!!!!!!!!
                        • Gość: Lisica Sam ze sobą gadasz Paździochu??? IP: *.orange.pl 16.04.06, 16:47
                          CZY TEŻ KOLEJNY WYSOKOKSZTAŁCONY???
                          • Gość: marian paździoch Re: Sam ze sobą gadasz Paździochu??? IP: *.chello.pl 16.04.06, 20:43
                            ???

mp
                            • Gość: Lisica Re: Sam ze sobą gadasz Paździochu??? IP: *.orange.pl 18.04.06, 16:19
                              !!!
                      • Gość: Lisica Re: jest fakt, że NRS : IP: *.orange.pl 16.04.06, 16:42

> święte słowa!
                        > tę całą Od Nowę
                        > należałoby rozgonić na cztery wiatry.

Ty Paździochu pisaćpotrafić,ale sztuka czytania ze zrozumieniem już ci obca. To
                        się nazywa półanalfabetyzm. No cóż, zaczynam rozumieć dlaczego jesteś takim
                        zwolennikiem Magazyniera.
                  • Gość: Lisica Przecież to ty Paździochu gaciami handlujesz!!! IP: *.orange.pl 16.04.06, 16:37

> Jacynka to typowa przekupka.
                    > dba o swój stragan, a nie o mieszkańców.

Jak w temacie. A o mieszkańców i owszem dba, choćby o tych z Pomorzan.

> mp
                    > ps. krowa co dużo ryczy, mało mleka daje
                    > przysłowie ludowe

TO PRZESTAŃ W KOŃCU RYCZEĆ!!!
                    • keinepanik Re: Przecież to ty Paździochu gaciami handlujesz! 18.04.06, 23:24
                      co to za dyskusja na niskim poziomie, co to za przekupa prymitywna ta lisica -
                      ale wiocha - skasować ten wątek! za długi już i reklamuje nie tych co trzeba!
                      • Gość: Lisica ale z ciebie c-i-e-n-i-a-s piesku!!! IP: *.orange.pl 19.04.06, 10:30
                        keinepanik napisał:
                        > co to za dyskusja na niskim poziomie, co to za przekupa prymitywna ta lisica -
                        > ale wiocha - skasować ten wątek! za długi już i reklamuje nie tych co trzeba!
                        ==============================================

Jak brakuje argumentów na zmiażdżenie merytoryczne interlokutora to inwektywy i
                        z płaczem do admina: skaaaasuj wątek. Zamiast skamleć popracuj lepiej nad
                        czytaniem ze zrozumieniem piesku!
                        • keinepanik Re: ale z ciebie c-i-e-n-i-a-s piesku!!! 19.04.06, 11:46
                          własnie dlatego napisalem o niskim poziomie - piszesz o argumentach a swoich nie
                          podajesz bo to co napisałaś dotychczas to są enuncjacje prasowe nic poza tym,
                          styl duskusji na poziomie gimnazjum, inwektywy wyniesione z rodziny woźnicy -
                          dlatego uważam że to żenujace i pora kończyc wątek pisze to do zainteresowanych
                          a nie do moderatora - jak zapomniałaś zauważyć! farbowana blondynko!!!
                          • Gość: marian paździoch Re: ale z ciebie c-i-e-n-i-a-s piesku!!! IP: *.chello.pl 19.04.06, 20:44
                            przebacz jej, albowiem ona nie wie co czyni,
                            ani nawet pisze.

mp
                            • Gość: Lisica Re: ale z ciebie c-i-e-n-i-a-s piesku!!! IP: *.orange.pl 20.04.06, 10:17
                              Przestań gadać sam ze sobą !
                          • Gość: Lisica Re: ale z ciebie c-i-e-n-i-a-s piesku!!! IP: *.orange.pl 20.04.06, 10:14
                            keinepanik napisał:

> własnie dlatego napisalem o niskim poziomie - piszesz o argumentach a swoich
                            nie podajesz

Tak, jak wcześniej napisałm jesteś półanalfabeta, bo nie umiesz czytać ze
                            zrozumieniem. Więc jak z toba dyskutować.

> styl duskusji na poziomie gimnazjum, inwektywy wyniesione z rodziny woźnicy -
                            > dlatego uważam że to żenujace

No tak, to co napisałeś dobitnie świadczy o twom poziomie i o tym co wyniosłeś
                            z domu!
    • Gość: sq Re: Priorytety Julka Słowackiego IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.06, 16:10
      status q.
    • Gość: t Re: Priorytety Julka Słowackiego IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.08.06, 08:42
      czas na uczciwość?
    • Gość: dynia Re: Priorytety Julka Słowackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 23:10
      ten Juliusz to sympatyczny gość.
    • Gość: Smutny Re: Priorytety Julka Słowackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 22:26
      Czy pan Juliusz działa jeszcze w PSL-u?
      • Gość: Mieszkaniec Re: Priorytety Julka Słowackiego IP: *.chello.pl 11.09.06, 08:11
        I to jest kolejny pan ,któremu mieszkancy Szczecina powinni powiedzieć "DOŚĆ"
        i podziękować.Dość już jak na razie nie zrobił nic dla tego miasta, dba tylko o
        swój tyłek.
        • Gość: marian paździoch Re: Priorytety Julka Słowackiego IP: *.chello.pl 11.09.06, 08:31
          czyli co, referendum?

mp
          • Gość: menel Re: Priorytety Julka Słowackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 23:48
            Referendum!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka