Gość: pielęgniarka IP: 213.155.171.* 26.03.06, 18:01 Kto zna biednego lekarza ??? niech się wpisuje !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mirek Re: Lekarze będą strajkować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 20:52 jest teraz pora składania PIT-ów. Chetnie zobaczę PIT tych biednych lekarzy. Pamietam, ze zaraz po strajku anastezjologów jeden z jego przywódców pojechał z rodziną w tropiki na wczasy o których zwykły inżynier może pomarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student medycyny Za rok zacznę pracę jako lekarz z pensją 900 zł... IP: *.pam.szczecin.pl 26.03.06, 21:19 Czyli mniej więcej tyle co portierka w akademiku. Oprócz tego monopol profesorów pozamykał większość miejsc rezydenckich i nie wiem czy będę mógł się specjalizować. Fajnie, co? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Za rok zacznę pracę jako lekarz z pensją 900 26.03.06, 21:23 trzymają rezydenckie dla swoich dzieci, taka sama taktyka jak w notariacie i adwokaturze Odpowiedz Link Zgłoś
ergie Re: Za rok zacznę pracę jako lekarz z pensją 900 26.03.06, 21:28 Gość portalu: student medycyny napisał(a): > Czyli mniej więcej tyle co portierka w akademiku. Oprócz tego monopol > profesorów pozamykał większość miejsc rezydenckich i nie wiem czy będę mógł się > > specjalizować. Fajnie, co? zanim się zaczniesz specjalizować, załap się na jakikolwiek staż. a po nim spadaj do rzeszy na roboty. jeszcze biorą podobno ;-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: Za rok zacznę pracę jako lekarz z pensją 900 IP: *.homeip.net / *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 21:24 Mlody czlowieku ucz sie niemieckiego to znajdziesz miejsce do specjalizacji zaraz za granica.Nepotyzm w srodowisku jest jak w kazdym innym ale to nie w gestii profesorow sa pieniadze i w konsekwencji ilosc rezydentur.System płac jest tak ustawiony ze np.rezydent ktory niczego nie umie za swiateczny dyzur dostaje 3 zl( slownie trzy zlote) mniej od specjalisty II stopnia z doktoratem i 25 letnim stazem ktory zreszta za to ze jest kierownikiem specjalizacji kilku mlodych lekarzy poza dodatkowymi obowiazkami nic z tego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Za rok zacznę pracę jako lekarz z pensją 900 IP: *.globalconnect.pl 01.01.07, 00:39 trzeba się było uczyć i zostać profesorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: Lekarze będą strajkować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 21:44 Kto zna inteligentną pielęgniarkę??? niech się wpisuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kirke Re: Lekarze będą strajkować IP: *.iscnet.pl 26.03.06, 22:57 znam nie jedną inteligentną pielgniarkę...i nie jednego chamskiego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OP-par Re: Lekarze będą strajkować IP: 213.155.174.* 26.03.06, 23:05 To nie ma nic do rzeczy kto gdzie więcej widział osłow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocky Sa bardzo inteligentne i pracowite IP: 213.155.191.* 18.12.06, 00:45 A wy burasy do roboty, znam jednego lekarza cham ze hej nawet smieci wrzuca kolo kubla,zalewa posadzke, niszcy wszystko dokola w naszej klatce, chamisko ze hej mimo ze z rodziny lekarskiej , wszyscy mu zwracaja uwage a cham jak byl tak zostal. Mit lekarza upadl, czesto sprzataczka ma wiekszy autorytet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Lekarze będą strajkować IP: *.chello.pl 26.03.06, 21:52 Będąc lekarzem nie uchodzi poruszać się innym samochodem jak tzw. "terenówką". Banda łapówkarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @l@ Re: Lekarze będą strajkować IP: *.aaanxx2.adsl-dhcp.tele.dk 26.03.06, 21:57 Uczcie sie dunskiego albo szwedzkiego.Tu was przyjma z otwartymi ramionami!I specjalizacje sobie porobicie i nie bedziecie sie martwili czy wam starczy do 1- go. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Lekarze będą strajkować IP: *.globalconnect.pl 01.01.07, 18:32 a ty spadaj stąd i czytaj tylko daj de blge Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: Lekarze będą strajkować IP: 217.153.6.* 26.03.06, 22:24 tradycyjnie wypowiedzi w jednym tonie. Można zarabać 1000 zł, nie miec samochodu, nie brać łapówek i po kilku latach wykorzystywania do ciężkiej i odpowiedzialnej pracy za takie pieniądze wyjechać i żyć tam gdzie się nie chce. Jesli tak życzycie polskim lekarzom to trudno.. leczyć Was będą ci co zostaną- kto wie- pewnie łapówkaze. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: Lekarze będą strajkować IP: 217.153.6.* 26.03.06, 22:26 łapówkarze oczywiście... nie wciśnięte "r". POprawaim żeby nie usłyszeć o niedouczeniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewy Re: Lekarze będą strajkować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 16:54 a w gabinecie to sie przymilasz czy też taki odważny?a może jak reszta mądrali leczysz się sam?smutne, że wszyscu wierza w obiegowe opinie a władza sie cieszy z fermentu... taki narodek po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OP_PAR MĄDRZY inaczej IP: 213.155.174.* 26.03.06, 22:58 Nie wierzę aby to napisała prawdziwa pielęgniarka. Takie durnoty może wypisywać tylko sezonowa salowa! Pielęgniarki widzą jak , i ile i za jakie pieniądze pracują i one - pielęgniarki i lekarze przebiegający z dyżuru na dyżur. O podlecach biorących łapówki nie chcę mówić bo takie "łajno " trafia się w każdym gronie . i nie powód aby poprzez nich opluwać większość uczciwych i zapracowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Bęc - walski Re: Lekarze będą strajkować IP: 213.155.174.* 26.03.06, 23:02 Pani pielęgniarka? chyba pielęgnuje chodniki miotłą jak takie głupie pytania zadaje, bo w3idać że nie ma nic wspólnego ze slużbązdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: for Re: Lekarze będą strajkować IP: *.chello.pl 26.03.06, 23:47 Ja znam. To moja narzeczona. Zarabia niecałe 1100zł na rękę... pracuje w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja nie popre protestu lekarzy!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 08:30 nie poprzę lekarzy, doświadczyłam obrzydliwego wymuszania wizyty w gabinecie prywatnym - za trzy stówy - Inaczej bedzie bolało bo byle kto zrobi to pani na oddziale. Pierwszym razem przestarszyłam sie i poszłam do gabinetu. teraz powiedziałam - obsolutnie nie - dlaczego mam płacic za cos co mam Z NORMALENEGO UBEZPIECENIA. No to mnie gania juz ponad miesiąc. i zapisał mi środki, których... już nie produkuja .... lekcewazacy, bezczelny - pacjent mu przeszkadza... to nie jest jedyny taki przypadek jaki przeszłam, wiec nie popre prostestu lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pacjent Re: nie popre protestu lekarzy!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 09:05 Lekarze zamiast strajkować, niech odejdą z pracy. Po co sie męczyć, frustrować siebie i innych.Zbiża sie wiosna, lepej leżeć na mokrej trawie i patrzeć w niebo, czego życzę pazernym lekarzom. Leniów, wiecznie skarżących sie należy tępić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: nie popre protestu lekarzy!!!! IP: *.pam.szczecin.pl 27.03.06, 12:02 Niezwykle mądra wypowiedź... To jest pazerność pracować za 1000 zl? Gratuluję myślenia. Łapówkarzy należy tępić, ale-już to kiedyś pisałam- gdzie są skargi pacjentów? gdzie są procesy o łapówki? Tylko we współpracy można zwalczyć takie zjawisko- bez wątpliwości naganne. Nadal uważacie, że lekarzowi więcej niż 1000 zł się nie należy. To tacy lekarze będą Was leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrrrrr Re: nie popre protestu lekarzy!!!! IP: 217.98.72.* 27.03.06, 09:37 hehe...dobre! NORMALNE UBEZPIECZENIE buahahahahahahaha od zawsze rzady najjasniejszej rzeczypospolitej oraz dziennikarze zwalaja wine za wszelkie zlo w sluzbie zdrowia na barki lekarzy - moze w koncu ktos przejrzy na oczy i zauwazy ze leczymy pacjentow najnowszymi lekami oraz procedurami przy finansowaniu na poziomie Burkina Faso!!! to sie musi w koncu zalamac! do pani JA: a czy sprawdzila pani czy leku nie ma w aptece z powodu lekarza?? (moze kupi go Pani w Niemczech)i jeszcze jedno...skad pani wie czy lek ktory zostal wypisany nie jest najlepszy na TO schorzenie? > nie poprzę lekarzy, doświadczyłam obrzydliwego wymuszania wizyty w gabinecie > prywatnym - za trzy stówy - Inaczej bedzie bolało bo byle kto zrobi to pani na > oddziale. Pierwszym razem przestarszyłam sie i poszłam do gabinetu. teraz > powiedziałam - obsolutnie nie - dlaczego mam płacic za cos co mam Z NORMALENEGO > > UBEZPIECENIA. No to mnie gania juz ponad miesiąc. i zapisał mi środki, > których... już nie produkuja .... lekcewazacy, bezczelny - pacjent mu > przeszkadza... to nie jest jedyny taki przypadek jaki przeszłam, wiec nie popre > > prostestu lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja do wrrr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 13:49 odpowiadajac Panu na zapytanie - sprawdziłam dokładnie i uzyskałam informacje, że tego specyfiku juz nie ma od roku i go nie produkują. Byłam u lekarza i specjalnie sie tym nie zdziwił, powiedział mi wprost ( pielegniarka towarzyszaca potwierdziła w beztroskim usmiechu), że mam przyjsc do gabinetu prywatnego, wtedy problemu nie bedzie... a na marginesie - dlaczego mam jeździć do niemiec po leki? nie rozumiem jak moe mi pan proponowac wycieczkę do niemiec po leki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: do wrrr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 14:02 po za tym chciałabym dodac, że jestem światłym człowiekiem i potrafie odróznic dobra wole lekarza i zainteresowanie pacjentem od chęci zbicia kasy na pacjencie, który dla ratowania zdrowia zgodzi sie na wszystko. To tylko tyle. Może nie miałabym takich radykalnych pogladów, gdyby taka sytuacja nie powtórzyła sie po raz kolejny. Fakt - to system jest zły, ale gorsi sa lekarze, którzy ta ułomnosc systemu wykorzystują aby zarobic na pacjentach. Nie pójde do prywatnego gabinetu - dla zasady. Nie bede panu doktorowi fundowac urlopu we włoszech na nartach (autentyk). zebym miała kolejny miesiać spedzić włóczac sie po gabinetach , oddziałach , pracowniach itp. to bede - a potem to wszystko opisze w gazecie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: do wrrr IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.03.06, 14:56 Jak rzadka to musiała być specjalność że pacjent upiera się chodzić do lekarza do którego nie ma zaufania. Przecież w tej branży jest ogromna konkurencja. W samym Szczecinie jest ok 200 lekarzy rodzinnych i każdy przyjmie nowego pacjenta z otwartymi ramionami. No chyba że jest to tzw "pacjent problemowy" to wtedy bywa że próbują go "przekonać" że inni są lepsi. A specjalistów jest także wielu. Jak nie w Szczecinie to w całej Polsce. I także w znacznej mierze są to prywatne gabinety gdzie jedynie za wizytę płaci NFZ a nie pacjent bezpośrednio. I nie rozumiem skąd to wieczne narzekanie na łapówki, nieuctwo i złe traktowanie pacjenta przez lekarzy. To po co takich wybieracie. Przecież to jest wolny rynek. Przyłóżcie się trochę aby wybrać takiego którego szanujecie i macie do niego zaufanie. Leczenie to także psychoterapia a nie tylko pigułki. Lekarz którego nie szanujecie i cenicie nie jest w stanie was skutecznie leczyć w odróżnieniu od renomowanego znachora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: do wrrr i do H IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 15:26 wiecie co, nie chce mi sie tego ciagnac, bo własciwie dlaczego mam udowadniać, że nie jestem wielbładem a facet po protu próbuje mnie skroic na kolejne trzy stówy, chociaż normalnie to samo moge załatwic bez dodatkowych, zupełnie nieuzasadnionych kosztów. I dlatego sie uparłam, że to skończe. Nie z miłosci do lekarza tylko dla zasady. Bo za rok, dwa i trzy lata znów czekac mnie bedzie to samo Wiem, że moge zmienic lekarza i oczywiście to zrobię. Tylko czy to temat załatwi? chyba nie , bo ten sprzed trzech lat był dokładnie taki sam. Wiec zmieniłam... jak w tym przysłowiu... zamienił stryjek... jak widac albo mam pecha albo to już jest norma... sugerujesz, że pacjent jest problemowy... oczywiście, że jestem problemowa, bo nie chce zostawić gościowi trzech stów za darmo... no to faktycznie jestem problemowa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: do wrrr i do H IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.03.06, 15:34 Widocznie to rzeczywiscie jakaś rzadka specjalność lub nietypowy przypadek. Jeżeli profesor ordynator w klinice bierze za wizytę w 100 zł to cóż to musi być za fachowiec do którego chodzisz. I masz rację - takie nastawienie na zysk a nie na pacjenta należy niszczyć. Może w napisz co to za jeden aby wszyscy wiedzieli kogo się wystrzegać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @l@ Re: do wrrr i do H IP: *.aaanxx2.adsl-dhcp.tele.dk 27.03.06, 22:04 Proponuje wpisywanie na liste lekarzy-lapowkarzy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asik Re: do wrrr i do H IP: 217.153.6.* 27.03.06, 23:59 Zeby komuś zarzucić łapówkarstwo trzeba mu to udowodnić. Rzucanie nazwiskami na forum nie jest chyba najlepszą metodą na zwalczanie tego zjawiska. Za to można wyrządzić nieodwracalną krzywdę. Przypominam też, że temat artykułu dotyczył niskich płac w służbie zdrowia. Jakoś oprócz lekarzy (z pewnością nie wszystkich, ale sporej grupy) nikt nie widzi problemu. Lekarz może zarabiać tyle co ekspedientka, a często tyle co pani sprzątająca (bo 900 PLN to jest taka właśnie stawka-dla jasności nie jest godziwa ANI dla lekarza ANI dla pani sprzątającej-ale jednak wymagania tego zawodu wymagają też odpowiedniej zapłaty). Ale powinien być grzeczny, zawsze uśmiechnięty i wszystkim dogodzić. Nawet panie w sklepie nie zawsze są grzeczne... A do "ja" naprawdę nigdy w życiu nie spotkałaś uczciwego lekarza? wszyscy spotkani do tej pory żądali [pieniędzy nie wiadomo za co? może najpierw sobie dobrze przypomnij... a potem opisz to co Cię spotkało- pewnie niesprawiedliwego i nieuczciwego- ale jako konkretny przypadek, a nie standard w środowisku. Pozdrawiam Młoda Lekarka która stara się swój zawód wykonywać dla pacjentów bo niestety na utrzymanie rodziny musi zarabiać mąż... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja do asik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 09:07 masz rację, uogólnienia bola i sa niesparwiedliwe. Nie jestem zwolenniczka szastania nazwiskami na forum choć czasem po takich przygodach rece mnie świerzbią , ale zwyczajnie jestem rozgoryczona, bo lekarz w każdym wypadku wystepuje z pozycji siły ( od niego w końcu zalezy moje zdrowie). Przykro mi, że "zbierasz" plon działania Twoich kolegów po fachu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: do wrrr i do H IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 12:04 a może jednak DOKŁADNIE zrealizowac postulaty lekarzy i dać kazdemu pracujacemu lekarzowi to co rządaja tj podwyżki o 30% od DEKLAROWANYCH zarobków czyli od 1600 brutto zł miesięcznie na całym etacie. Zgadzam sie aby lekarz za pracę w wymiarze 40 godzin tygodniowo ( rzeczywistą prace a nie wymiar etatu lub odsypiania na dyżurze) otrzymał wynagrodzenie nawet wyższe czyli 3000 zł miesięcznie. Ale konsekwentnie. Każdemu kto zarabia więcej to zabrać. I wtedy podniesie się krzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: do wrrr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 14:08 Tę "światłość" bardzo wyraźnie widać w błędach ortograficznych we wcześniejszych pani postach...... "nie poprzę"... Czy pani w ogóle skończyła jakąs szkołę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lek emigrant zarobki IP: 155.37.231.* 28.03.06, 15:41 www.memag.com/memag/article/articleDetail.jsp?id=123063 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sim Re: Lekarze będą strajkować IP: 83.168.106.* 29.03.06, 08:52 spójrz ile zarabiają młozi lekarze tuż po studiach, to śmieszne pieniądze. Byłam ostatnio pierwszy raz w życiu w szpitalu i uważam, że prca lekarzy i pielęgniarek jest cholernie trudna, nie może być tak, że zarabiają za pracę wymagającą odpowiedzialności niewiele ponad 1000 zł. Rzeczywiście wielu z nich jakoś sobie radzi, biorą dyżury, mają prywatne praktyki, ale to niestety odbywa się kosztem nas pacjentów, bo często pracują po 24 godz. bez przerwy (albo i dłużej).DLATEGO UWAŻAM, ŻE POWINNI ZARABIAĆ NAPRAWDĘ DUZO WIĘCEJ W SZPITALACH, ALE NALEŻY KONTROLOWAĆ ILOŚĆ GODZIN PRACY, TAK BY NIE ŁAPALI SIĘ 5 ETATÓW, TYLKO, ŻEBY BYLI SKONCENTROWANI I WYPOCZĘCI. pOZA TYM, JAK BEDZIEMY WIEDZIEĆ, ŻE LEKARZ ZARABIA NP. 7000 TYS. ZA PRACE W SZPITALU, TO TEŻ BĘDZIEMY, MY JAKO PACJENCI, MIELI PRAWO STAWIAĆ MU WYMAGANIA, WYMAGAC SZACUNKU I FACHOWOSCI i TYLE. NO BO TERAZ RZECZYWISCIE SĄ NIE ZAWSZE UPRZEJMI I ODDANI, ALE COŻ MOŻE SIE JEDNAK COŚ ZMIENI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrrr Re: Lekarze będą strajkować IP: 217.98.72.* 29.03.06, 17:30 1 stycznia 2007roku wchodzi w zycie dyrektywa Unijna o max czasie pracy lekarza... Kraje zachodnie juz rozgladaja sie za naszymi mlodymi lekarzami i najlepszymi specjalistami bo same nie beda w stanie uzupelnic brakow kadrowych - ciekwe co na to nasze kochane panstwo?? jak zamierza zatrzymac kadre medyczna?? czy nasze spoleczenstwo i media ciaglymi atakami maja zamiar zachecic medykow do pozostania w kraju? ehhh szkoda gadadc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labatt wirtualny czerwony gozdzik dla dobrych lekarzy.... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 30.03.06, 05:32 Dzisiaj obchodzimy dzien lekarzy...Dla wszystkich lekarzy ,ich rodzin i bliskich...- zycze...zeby izby przyjec,prywatne gabinety,szpitale ...byly puste..../Chyba najbardziej kontrowersyjne zyczenia.../ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Uwazasz,że za okazywanie szacunku należy .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 00:49 dodatkowo płacić? A ja myślałem,że to powinno być normalne zachowanie kulturalnego i wykształconego za pieniądze podatnika /czyt. pacjenta/ lekarza. Niestety tylko myślałem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bagsik Artykuł z marca? Coś się chyba komuś popieprzyło!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 22:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: Artykuł z marca? Coś się chyba komuś popieprz IP: *.globalconnect.pl 01.01.07, 00:41 wszystko się wszystkim pieprzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Lekarze będą strajkować IP: *.bulldogdsl.com 13.08.06, 14:01 ja znam biednych i skromnie zyjacych lekarzy, a pielegniarki niech sie wezma do pracy a nie zazdroszcza lekarzom.Zycie prywatne poswiecaja na prace zeby miec takie dochody.Bez komentarza! Odpowiedz Link Zgłoś
cosmos1999 Zarobki !!!! 15.08.06, 16:04 Zarobki lekarzy w USA www.memag.com/memag/article/articleDetail.jsp?id=123063 a tu srednia krajowa w USA www.census.gov/hhes/income/income02/statemhi.html prosze zauwazyc ze to jest household incom czyli na gospodarstwo domowe !! Chdzi o to zeby podobne proporcje byly zachowane w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarobki pielegniar Re: Lekarze będą strajkować IP: 155.37.231.* 15.08.06, 17:46 healthguideusa.org/careers/registered_nurse_earnings.htm registered nurses - to magister pielegniarstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lek zarobki cd IP: 155.37.231.* 15.08.06, 17:50 www.careerprospects.org/briefs/K-O/MedicalAssistants.shtml#earnings Medical Assistants - to pielegniarka po 2 letniej szkole pielegniarskiej albo liceum pielgniarskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: straszne Re: Lekarze będą strajkować IP: *.eranet.pl 16.08.06, 01:33 straszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lek zarobki co nie ma komentazy ??????? IP: 155.37.231.* 16.08.06, 15:29 Zarobki lekarzy w USA www.memag.com/memag/article/articleDetail.jsp?id=123063 zarobki Mgr. pielegniarstwa healthguideusa.org/careers/registered_nurse_earnings.htm registered nurses - to magister pielegniarstw www.careerprospects.org/briefs/K-O/MedicalAssistants.shtml#earnings Medical Assistants - to odpowiednik polskiej pielegniarki po 2 letniej szkole pielegniarskiej albo liceum pielgniarskim a tu srednia krajowa w USA www.census.gov/hhes/income/income02/statemhi.html prosze zauwazyc ze to jest -household incom- czyli na gospodarstwo domowe !! - w gospodarstwie domowym moze pracowac 1 albo wiecej osob. Chdzi o to zeby podobne proporcje byly zachowane w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regina Re: Lekarze będą strajkować IP: *.chello.pl 16.08.06, 22:37 Dobry lekarz niech zarobi pacjent powinien wybierac lekarza nawet w szpitalu oczywiście jak nie padnie wcześniej.Ludzie dla konowałów te tysiąc to za dużo,Jacy lekarze śmiecie medyczne.Jak można nawet porównywac wzorowy odział Urazów Wielonarządowych PSK I z wykańczalnią oddz.chir.szpitala miejskiego gdzie wykończono na wyrostek 24-letnią dziewczynę albo chirurga co przeszczepia wątroby z tzw. specjalistą med. rodzinnej to co sraczki nie umie wyleczyc to profanacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Lekarze będą strajkować IP: *.chello.pl 28.08.06, 15:30 Zróbcie głodówkę a tak na marginesie to ile macie za dyżur dobowy ? tylko chirurdzy się napracują a reszta śpi za 400,500 albo więcej zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala kasiorka jest, czy jej nie ma? IP: *.chello.pl 24.09.06, 21:42 No,no. bieda. W umysłach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Lekarze będą strajkować IP: *.chello.pl 29.10.06, 20:56 Ja Państwa zapewniam że dobrzy lekarze mają się dobrze znam to środowisko oczywiście są wyjątki ale to naprawdę wyjątki i żaden eksodus nam nie grozi bo jak szybko wyjadą tak szybko wrócą szczególnie tzw.specjaliści med. rodzinnej jakie oni bzdury w skierowaniach do szpitali wypisują to myślę że niektóre salowe więcej wiedzą.No chyba że będą tam pampersy zmieniać i to mogą stworzyć zagrożenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Lekarze będą strajkować IP: *.chello.pl 19.11.06, 09:54 Ja znam biednego lekarza ale to alkocholik i ćpun to może dlatego jest biedny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjęt zenek,renia,ala,mietek,regina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 10:07 Jedna osoba i tyle nicków. To już nudne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocky Lekarze będą strajkować O wy zlodzieje IP: 213.155.191.* 18.12.06, 00:40 Polowa powinna siedziec z korupcje , a co maja nauczyciele powiedziec tez robota kiepska , pocvztowcy , inni . Was nikt do roboty nie goni i nie zwalnai a bidy nie macie . wiecej pracowac a nie wymadrzac sie i partolic . Poza tym wasz przysiega tacy z was ;lekarze pFU!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Lekarze będą strajkować O wy zlodzieje IP: *.chello.pl 24.12.06, 17:24 Strajkujcie biedacy. Odpowiedz Link Zgłoś