Dodaj do ulubionych

Lekarze będą strajkować

IP: 213.155.171.* 26.03.06, 18:01
Kto zna biednego lekarza ??? niech się wpisuje !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: mirek Re: Lekarze będą strajkować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 20:52
      jest teraz pora składania PIT-ów. Chetnie zobaczę PIT tych biednych lekarzy.
      Pamietam, ze zaraz po strajku anastezjologów jeden z jego przywódców pojechał z
      rodziną w tropiki na wczasy o których zwykły inżynier może pomarzyć.
    • Gość: student medycyny Za rok zacznę pracę jako lekarz z pensją 900 zł... IP: *.pam.szczecin.pl 26.03.06, 21:19
      Czyli mniej więcej tyle co portierka w akademiku. Oprócz tego monopol
      profesorów pozamykał większość miejsc rezydenckich i nie wiem czy będę mógł się
      specjalizować. Fajnie, co?
      • beatrix13 Re: Za rok zacznę pracę jako lekarz z pensją 900 26.03.06, 21:23
        trzymają rezydenckie dla swoich dzieci,
        taka sama taktyka jak w notariacie i adwokaturze
      • ergie Re: Za rok zacznę pracę jako lekarz z pensją 900 26.03.06, 21:28
        Gość portalu: student medycyny napisał(a):

> Czyli mniej więcej tyle co portierka w akademiku. Oprócz tego monopol
        > profesorów pozamykał większość miejsc rezydenckich i nie wiem czy będę mógł się
        >
        > specjalizować. Fajnie, co?

zanim się zaczniesz specjalizować, załap się na jakikolwiek staż.
        a po nim spadaj do rzeszy na roboty. jeszcze biorą podobno ;-))))))
      • Gość: mariner Re: Za rok zacznę pracę jako lekarz z pensją 900 IP: *.homeip.net / *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 21:24
        Mlody czlowieku ucz sie niemieckiego to znajdziesz miejsce do specjalizacji
        zaraz za granica.Nepotyzm w srodowisku jest jak w kazdym innym ale to nie
        w gestii profesorow sa pieniadze i w konsekwencji ilosc rezydentur.System
        płac jest tak ustawiony ze np.rezydent ktory niczego nie umie za swiateczny
        dyzur dostaje 3 zl( slownie trzy zlote) mniej od specjalisty II stopnia
        z doktoratem i 25 letnim stazem ktory zreszta za to ze jest kierownikiem
        specjalizacji kilku mlodych lekarzy poza dodatkowymi obowiazkami nic z tego
        nie ma.
      • Gość: ja Re: Za rok zacznę pracę jako lekarz z pensją 900 IP: *.globalconnect.pl 01.01.07, 00:39
        trzeba się było uczyć i zostać profesorem
    • Gość: lekarz Re: Lekarze będą strajkować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 21:44
      Kto zna inteligentną pielęgniarkę??? niech się wpisuje!!!
      • Gość: kirke Re: Lekarze będą strajkować IP: *.iscnet.pl 26.03.06, 22:57
        znam nie jedną inteligentną pielgniarkę...i nie jednego chamskiego lekarza.
        • Gość: OP-par Re: Lekarze będą strajkować IP: 213.155.174.* 26.03.06, 23:05
          To nie ma nic do rzeczy kto gdzie więcej widział osłow.
      • Gość: rocky Sa bardzo inteligentne i pracowite IP: 213.155.191.* 18.12.06, 00:45
        A wy burasy do roboty, znam jednego lekarza cham ze hej nawet smieci wrzuca
        kolo kubla,zalewa posadzke, niszcy wszystko dokola w naszej klatce, chamisko ze
        hej mimo ze z rodziny lekarskiej , wszyscy mu zwracaja uwage a cham jak byl tak
        zostal. Mit lekarza upadl, czesto sprzataczka ma wiekszy autorytet
    • Gość: ktoś Re: Lekarze będą strajkować IP: *.chello.pl 26.03.06, 21:52
      Będąc lekarzem nie uchodzi poruszać się innym samochodem jak tzw. "terenówką".
      Banda łapówkarzy.
      • Gość: @l@ Re: Lekarze będą strajkować IP: *.aaanxx2.adsl-dhcp.tele.dk 26.03.06, 21:57
        Uczcie sie dunskiego albo szwedzkiego.Tu was przyjma z otwartymi ramionami!I
        specjalizacje sobie porobicie i nie bedziecie sie martwili czy wam starczy do 1-
        go.
        • Gość: polak Re: Lekarze będą strajkować IP: *.globalconnect.pl 01.01.07, 18:32
          a ty spadaj stąd i czytaj tylko daj de blge
      • Gość: asik Re: Lekarze będą strajkować IP: 217.153.6.* 26.03.06, 22:24
        tradycyjnie wypowiedzi w jednym tonie. Można zarabać 1000 zł, nie miec
        samochodu, nie brać łapówek i po kilku latach wykorzystywania do ciężkiej i
        odpowiedzialnej pracy za takie pieniądze wyjechać i żyć tam gdzie się nie chce.
        Jesli tak życzycie polskim lekarzom to trudno.. leczyć Was będą ci co zostaną-
        kto wie- pewnie łapówkaze.
        Powodzenia.
        • Gość: asik Re: Lekarze będą strajkować IP: 217.153.6.* 26.03.06, 22:26
          łapówkarze oczywiście... nie wciśnięte "r". POprawaim żeby nie usłyszeć o
          niedouczeniu...
      • Gość: pewy Re: Lekarze będą strajkować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 16:54
        a w gabinecie to sie przymilasz czy też taki odważny?a może jak reszta mądrali
        leczysz się sam?smutne, że wszyscu wierza w obiegowe opinie a władza sie cieszy
        z fermentu... taki narodek po prostu
    • Gość: OP_PAR MĄDRZY inaczej IP: 213.155.174.* 26.03.06, 22:58
      Nie wierzę aby to napisała prawdziwa pielęgniarka. Takie durnoty może wypisywać
      tylko sezonowa salowa! Pielęgniarki widzą jak , i ile i za jakie pieniądze
      pracują i one - pielęgniarki i lekarze przebiegający z dyżuru na dyżur.
      O podlecach biorących łapówki nie chcę mówić bo takie "łajno " trafia się w
      każdym gronie . i nie powód aby poprzez nich opluwać większość uczciwych i
      zapracowanych.
      • Gość: q Re: MĄDRZY inaczej IP: *.ri.ri.cox.net 29.03.06, 03:10
        qpa
    • Gość: A. Bęc - walski Re: Lekarze będą strajkować IP: 213.155.174.* 26.03.06, 23:02
      Pani pielęgniarka? chyba pielęgnuje chodniki miotłą jak takie głupie pytania
      zadaje, bo w3idać że nie ma nic wspólnego ze slużbązdrowia!
    • Gość: for Re: Lekarze będą strajkować IP: *.chello.pl 26.03.06, 23:47
      Ja znam. To moja narzeczona. Zarabia niecałe 1100zł na rękę... pracuje w
      szpitalu.
      • Gość: ja nie popre protestu lekarzy!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 08:30
        nie poprzę lekarzy, doświadczyłam obrzydliwego wymuszania wizyty w gabinecie
        prywatnym - za trzy stówy - Inaczej bedzie bolało bo byle kto zrobi to pani na
        oddziale. Pierwszym razem przestarszyłam sie i poszłam do gabinetu. teraz
        powiedziałam - obsolutnie nie - dlaczego mam płacic za cos co mam Z NORMALENEGO
        UBEZPIECENIA. No to mnie gania juz ponad miesiąc. i zapisał mi środki,
        których... już nie produkuja .... lekcewazacy, bezczelny - pacjent mu
        przeszkadza... to nie jest jedyny taki przypadek jaki przeszłam, wiec nie popre
        prostestu lekarzy.
        • Gość: Pacjent Re: nie popre protestu lekarzy!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 09:05
          Lekarze zamiast strajkować, niech odejdą z pracy. Po co sie męczyć, frustrować
          siebie i innych.Zbiża sie wiosna, lepej leżeć na mokrej trawie i patrzeć w
          niebo, czego życzę pazernym lekarzom. Leniów, wiecznie skarżących sie należy
          tępić.
          • Gość: asik Re: nie popre protestu lekarzy!!!! IP: *.pam.szczecin.pl 27.03.06, 12:02
            Niezwykle mądra wypowiedź... To jest pazerność pracować za 1000 zl?
            Gratuluję myślenia. Łapówkarzy należy tępić, ale-już to kiedyś pisałam- gdzie
            są skargi pacjentów? gdzie są procesy o łapówki? Tylko we współpracy można
            zwalczyć takie zjawisko- bez wątpliwości naganne.
            Nadal uważacie, że lekarzowi więcej niż 1000 zł się nie należy. To tacy lekarze
            będą Was leczyć.
        • Gość: wrrrrr Re: nie popre protestu lekarzy!!!! IP: 217.98.72.* 27.03.06, 09:37
          hehe...dobre! NORMALNE UBEZPIECZENIE buahahahahahahaha
          od zawsze rzady najjasniejszej rzeczypospolitej oraz dziennikarze zwalaja wine
          za wszelkie zlo w sluzbie zdrowia na barki lekarzy - moze w koncu ktos przejrzy
          na oczy i zauwazy ze leczymy pacjentow najnowszymi lekami oraz procedurami przy
          finansowaniu na poziomie Burkina Faso!!!
          to sie musi w koncu zalamac!

do pani JA:
          a czy sprawdzila pani czy leku nie ma w aptece z powodu lekarza?? (moze kupi go
          Pani w Niemczech)i jeszcze jedno...skad pani wie czy lek ktory zostal wypisany
          nie jest najlepszy na TO schorzenie?

> nie poprzę lekarzy, doświadczyłam obrzydliwego wymuszania wizyty w gabinecie
          > prywatnym - za trzy stówy - Inaczej bedzie bolało bo byle kto zrobi to pani na
          > oddziale. Pierwszym razem przestarszyłam sie i poszłam do gabinetu. teraz
          > powiedziałam - obsolutnie nie - dlaczego mam płacic za cos co mam Z NORMALENEGO
          >
          > UBEZPIECENIA. No to mnie gania juz ponad miesiąc. i zapisał mi środki,
          > których... już nie produkuja .... lekcewazacy, bezczelny - pacjent mu
          > przeszkadza... to nie jest jedyny taki przypadek jaki przeszłam, wiec nie popre
          >
          > prostestu lekarzy.

• Gość: ja do wrrr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 13:49
            odpowiadajac Panu na zapytanie - sprawdziłam dokładnie i uzyskałam informacje,
            że tego specyfiku juz nie ma od roku i go nie produkują. Byłam u lekarza i
            specjalnie sie tym nie zdziwił, powiedział mi wprost ( pielegniarka
            towarzyszaca potwierdziła w beztroskim usmiechu), że mam przyjsc do gabinetu
            prywatnego, wtedy problemu nie bedzie...

a na marginesie - dlaczego mam jeździć do niemiec po leki? nie rozumiem jak
            moe mi pan proponowac wycieczkę do niemiec po leki!!!!

• Gość: ja Re: do wrrr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 14:02
              po za tym chciałabym dodac, że jestem światłym człowiekiem i potrafie odróznic
              dobra wole lekarza i zainteresowanie pacjentem od chęci zbicia kasy na
              pacjencie, który dla ratowania zdrowia zgodzi sie na wszystko. To tylko tyle.
              Może nie miałabym takich radykalnych pogladów, gdyby taka sytuacja nie
              powtórzyła sie po raz kolejny. Fakt - to system jest zły, ale gorsi sa lekarze,
              którzy ta ułomnosc systemu wykorzystują aby zarobic na pacjentach. Nie pójde do
              prywatnego gabinetu - dla zasady. Nie bede panu doktorowi fundowac urlopu we
              włoszech na nartach (autentyk). zebym miała kolejny miesiać spedzić włóczac sie
              po gabinetach , oddziałach , pracowniach itp. to bede - a potem to wszystko
              opisze w gazecie .
              • Gość: H Re: do wrrr IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.03.06, 14:56
                Jak rzadka to musiała być specjalność że pacjent upiera się chodzić do lekarza
                do którego nie ma zaufania. Przecież w tej branży jest ogromna konkurencja. W
                samym Szczecinie jest ok 200 lekarzy rodzinnych i każdy przyjmie nowego
                pacjenta z otwartymi ramionami. No chyba że jest to tzw "pacjent problemowy" to
                wtedy bywa że próbują go "przekonać" że inni są lepsi. A specjalistów jest
                także wielu. Jak nie w Szczecinie to w całej Polsce. I także w znacznej mierze
                są to prywatne gabinety gdzie jedynie za wizytę płaci NFZ a nie pacjent
                bezpośrednio. I nie rozumiem skąd to wieczne narzekanie na łapówki, nieuctwo i
                złe traktowanie pacjenta przez lekarzy. To po co takich wybieracie. Przecież to
                jest wolny rynek. Przyłóżcie się trochę aby wybrać takiego którego szanujecie i
                macie do niego zaufanie. Leczenie to także psychoterapia a nie tylko pigułki.
                Lekarz którego nie szanujecie i cenicie nie jest w stanie was skutecznie leczyć
                w odróżnieniu od renomowanego znachora.
                • Gość: ja Re: do wrrr i do H IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 15:26
                  wiecie co, nie chce mi sie tego ciagnac, bo własciwie dlaczego mam udowadniać,
                  że nie jestem wielbładem a facet po protu próbuje mnie skroic na kolejne trzy
                  stówy, chociaż normalnie to samo moge załatwic bez dodatkowych, zupełnie
                  nieuzasadnionych kosztów. I dlatego sie uparłam, że to skończe. Nie z miłosci
                  do lekarza tylko dla zasady. Bo za rok, dwa i trzy lata znów czekac mnie bedzie
                  to samo Wiem, że moge zmienic lekarza i oczywiście to zrobię. Tylko czy to
                  temat załatwi? chyba nie , bo ten sprzed trzech lat był dokładnie taki sam.
                  Wiec zmieniłam... jak w tym przysłowiu... zamienił stryjek... jak widac albo
                  mam pecha albo to już jest norma... sugerujesz, że pacjent jest problemowy...
                  oczywiście, że jestem problemowa, bo nie chce zostawić gościowi trzech stów za
                  darmo... no to faktycznie jestem problemowa....

• Gość: H Re: do wrrr i do H IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 27.03.06, 15:34
                    Widocznie to rzeczywiscie jakaś rzadka specjalność lub nietypowy przypadek.
                    Jeżeli profesor ordynator w klinice bierze za wizytę w 100 zł to cóż to musi
                    być za fachowiec do którego chodzisz. I masz rację - takie nastawienie na zysk
                    a nie na pacjenta należy niszczyć. Może w napisz co to za jeden aby wszyscy
                    wiedzieli kogo się wystrzegać.
                    • Gość: @l@ Re: do wrrr i do H IP: *.aaanxx2.adsl-dhcp.tele.dk 27.03.06, 22:04
                      Proponuje wpisywanie na liste lekarzy-lapowkarzy!!!!
                      • Gość: asik Re: do wrrr i do H IP: 217.153.6.* 27.03.06, 23:59
                        Zeby komuś zarzucić łapówkarstwo trzeba mu to udowodnić. Rzucanie nazwiskami na
                        forum nie jest chyba najlepszą metodą na zwalczanie tego zjawiska. Za to można
                        wyrządzić nieodwracalną krzywdę.
                        Przypominam też, że temat artykułu dotyczył niskich płac w służbie zdrowia.
                        Jakoś oprócz lekarzy (z pewnością nie wszystkich, ale sporej grupy) nikt nie
                        widzi problemu. Lekarz może zarabiać tyle co ekspedientka, a często tyle co pani
                        sprzątająca (bo 900 PLN to jest taka właśnie stawka-dla jasności nie jest
                        godziwa ANI dla lekarza ANI dla pani sprzątającej-ale jednak wymagania tego
                        zawodu wymagają też odpowiedniej zapłaty). Ale powinien być grzeczny, zawsze
                        uśmiechnięty i wszystkim dogodzić. Nawet panie w sklepie nie zawsze są grzeczne...
                        A do "ja" naprawdę nigdy w życiu nie spotkałaś uczciwego lekarza? wszyscy
                        spotkani do tej pory żądali [pieniędzy nie wiadomo za co? może najpierw sobie
                        dobrze przypomnij... a potem opisz to co Cię spotkało- pewnie niesprawiedliwego
                        i nieuczciwego- ale jako konkretny przypadek, a nie standard w środowisku.
                        Pozdrawiam
                        Młoda Lekarka która stara się swój zawód wykonywać dla pacjentów bo niestety na
                        utrzymanie rodziny musi zarabiać mąż...
                        • Gość: ja do asik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 09:07
                          masz rację, uogólnienia bola i sa niesparwiedliwe. Nie jestem zwolenniczka
                          szastania nazwiskami na forum choć czasem po takich przygodach rece mnie
                          świerzbią , ale zwyczajnie jestem rozgoryczona, bo lekarz w każdym wypadku
                          wystepuje z pozycji siły ( od niego w końcu zalezy moje zdrowie).

Przykro mi, że "zbierasz" plon działania Twoich kolegów po fachu...
                        • Gość: mirek Re: do wrrr i do H IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 12:04
                          a może jednak DOKŁADNIE zrealizowac postulaty lekarzy i dać kazdemu
                          pracujacemu lekarzowi to co rządaja tj podwyżki o 30% od DEKLAROWANYCH
                          zarobków czyli od 1600 brutto zł miesięcznie na całym etacie. Zgadzam sie aby
                          lekarz za pracę w wymiarze 40 godzin tygodniowo ( rzeczywistą prace a nie
                          wymiar etatu lub odsypiania na dyżurze) otrzymał wynagrodzenie nawet wyższe
                          czyli 3000 zł miesięcznie. Ale konsekwentnie. Każdemu kto zarabia więcej to
                          zabrać. I wtedy podniesie się krzyk.
              • Gość: M. Re: do wrrr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.06, 14:08
                Tę "światłość" bardzo wyraźnie widać w błędach ortograficznych we wcześniejszych
                pani postach...... "nie poprzę"... Czy pani w ogóle skończyła jakąs szkołę?
    • Gość: lek emigrant zarobki IP: 155.37.231.* 28.03.06, 15:41
      www.memag.com/memag/article/articleDetail.jsp?id=123063
    • Gość: sim Re: Lekarze będą strajkować IP: 83.168.106.* 29.03.06, 08:52
      spójrz ile zarabiają młozi lekarze tuż po studiach, to śmieszne pieniądze. Byłam
      ostatnio pierwszy raz w życiu w szpitalu i uważam, że prca lekarzy i
      pielęgniarek jest cholernie trudna, nie może być tak, że zarabiają za pracę
      wymagającą odpowiedzialności niewiele ponad 1000 zł. Rzeczywiście wielu z nich
      jakoś sobie radzi, biorą dyżury, mają prywatne praktyki, ale to niestety odbywa
      się kosztem nas pacjentów, bo często pracują po 24 godz. bez przerwy (albo i
      dłużej).DLATEGO UWAŻAM, ŻE POWINNI ZARABIAĆ NAPRAWDĘ DUZO WIĘCEJ W SZPITALACH,
      ALE NALEŻY KONTROLOWAĆ ILOŚĆ GODZIN PRACY, TAK BY NIE ŁAPALI SIĘ 5 ETATÓW,
      TYLKO, ŻEBY BYLI SKONCENTROWANI I WYPOCZĘCI. pOZA TYM, JAK BEDZIEMY WIEDZIEĆ, ŻE
      LEKARZ ZARABIA NP. 7000 TYS. ZA PRACE W SZPITALU, TO TEŻ BĘDZIEMY, MY JAKO
      PACJENCI, MIELI PRAWO STAWIAĆ MU WYMAGANIA, WYMAGAC SZACUNKU I FACHOWOSCI i
      TYLE. NO BO TERAZ RZECZYWISCIE SĄ NIE ZAWSZE UPRZEJMI I ODDANI, ALE COŻ MOŻE SIE
      JEDNAK COŚ ZMIENI.
      • Gość: wrrr Re: Lekarze będą strajkować IP: 217.98.72.* 29.03.06, 17:30
        1 stycznia 2007roku wchodzi w zycie dyrektywa Unijna o max czasie pracy lekarza...
        Kraje zachodnie juz rozgladaja sie za naszymi mlodymi lekarzami i najlepszymi
        specjalistami bo same nie beda w stanie uzupelnic brakow kadrowych - ciekwe co
        na to nasze kochane panstwo?? jak zamierza zatrzymac kadre medyczna?? czy nasze
        spoleczenstwo i media ciaglymi atakami maja zamiar zachecic medykow do
        pozostania w kraju? ehhh
        szkoda gadadc!

• Gość: labatt wirtualny czerwony gozdzik dla dobrych lekarzy.... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 30.03.06, 05:32
          Dzisiaj obchodzimy dzien lekarzy...Dla wszystkich lekarzy ,ich rodzin i
          bliskich...- zycze...zeby izby przyjec,prywatne gabinety,szpitale ...byly
          puste..../Chyba najbardziej kontrowersyjne zyczenia.../
      • Gość: pp Uwazasz,że za okazywanie szacunku należy .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 00:49
        dodatkowo płacić? A ja myślałem,że to powinno być normalne zachowanie
        kulturalnego i wykształconego za pieniądze podatnika /czyt. pacjenta/ lekarza.
        Niestety tylko myślałem..
    • Gość: Bagsik Artykuł z marca? Coś się chyba komuś popieprzyło!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 22:53
      • Gość: jaa Re: Artykuł z marca? Coś się chyba komuś popieprz IP: *.globalconnect.pl 01.01.07, 00:41
        wszystko się wszystkim pieprzy
    • Gość: aga Re: Lekarze będą strajkować IP: *.bulldogdsl.com 13.08.06, 14:01
      ja znam biednych i skromnie zyjacych lekarzy, a pielegniarki niech sie wezma do
      pracy a nie zazdroszcza lekarzom.Zycie prywatne poswiecaja na prace zeby miec
      takie dochody.Bez komentarza!
    • Gość: lek Podolski IP: 155.37.231.* 15.08.06, 15:49
      ? a to swnia
    • cosmos1999 Zarobki !!!! 15.08.06, 16:04

Zarobki lekarzy w USA
      a tu srednia krajowa w USA
      www.census.gov/hhes/income/income02/statemhi.html
      prosze zauwazyc ze to jest household incom czyli na gospodarstwo domowe !!

Chdzi o to zeby podobne proporcje byly zachowane w Polsce.

• Gość: zarobki pielegniar Re: Lekarze będą strajkować IP: 155.37.231.* 15.08.06, 17:46
      healthguideusa.org/careers/registered_nurse_earnings.htm
      registered nurses - to magister pielegniarstwa
    • Gość: lek zarobki cd IP: 155.37.231.* 15.08.06, 17:50
      www.careerprospects.org/briefs/K-O/MedicalAssistants.shtml#earnings
      Medical Assistants - to pielegniarka po 2 letniej szkole pielegniarskiej albo liceum pielgniarskim
    • Gość: straszne Re: Lekarze będą strajkować IP: *.eranet.pl 16.08.06, 01:33
      straszne
    • Gość: lek zarobki co nie ma komentazy ??????? IP: 155.37.231.* 16.08.06, 15:29

Zarobki lekarzy w USA

zarobki Mgr. pielegniarstwa
      healthguideusa.org/careers/registered_nurse_earnings.htm
      registered nurses - to magister pielegniarstw

www.careerprospects.org/briefs/K-O/MedicalAssistants.shtml#earnings
      Medical Assistants - to odpowiednik polskiej pielegniarki po 2 letniej szkole pielegniarskiej albo liceum
      pielgniarskim

a tu srednia krajowa w USA
      www.census.gov/hhes/income/income02/statemhi.html
      prosze zauwazyc ze to jest -household incom- czyli na gospodarstwo domowe !! - w gospodarstwie
      domowym moze pracowac 1 albo wiecej osob.

Chdzi o to zeby podobne proporcje byly zachowane w Polsce.

• Gość: regina Re: Lekarze będą strajkować IP: *.chello.pl 16.08.06, 22:37
      Dobry lekarz niech zarobi pacjent powinien wybierac lekarza nawet w szpitalu
      oczywiście jak nie padnie wcześniej.Ludzie dla konowałów te tysiąc to za
      dużo,Jacy lekarze śmiecie medyczne.Jak można nawet porównywac wzorowy odział
      Urazów Wielonarządowych PSK I z wykańczalnią oddz.chir.szpitala miejskiego
      gdzie wykończono na wyrostek 24-letnią dziewczynę albo chirurga co przeszczepia
      wątroby z tzw. specjalistą med. rodzinnej to co sraczki nie umie wyleczyc to
      profanacja
    • Gość: mietek Lekarze będą strajkować IP: *.chello.pl 28.08.06, 15:30
      Zróbcie głodówkę a tak na marginesie to ile macie za dyżur dobowy ? tylko chirurdzy się napracują a reszta śpi za 400,500 albo więcej zł.
    • Gość: ala kasiorka jest, czy jej nie ma? IP: *.chello.pl 24.09.06, 21:42
      No,no. bieda. W umysłach.
    • Gość: renia Lekarze będą strajkować IP: *.chello.pl 29.10.06, 20:56
      Ja Państwa zapewniam że dobrzy lekarze mają się dobrze znam to środowisko oczywiście są wyjątki ale to naprawdę wyjątki i żaden eksodus nam nie grozi bo jak szybko wyjadą tak szybko wrócą szczególnie tzw.specjaliści med. rodzinnej jakie oni bzdury w skierowaniach do szpitali wypisują to myślę że niektóre salowe więcej wiedzą.No chyba że będą tam pampersy zmieniać i to mogą stworzyć zagrożenie.
    • Gość: zenek Re: Lekarze będą strajkować IP: *.chello.pl 19.11.06, 09:54
      Ja znam biednego lekarza ale to alkocholik i ćpun to może dlatego jest biedny
      • Gość: pacjęt zenek,renia,ala,mietek,regina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 10:07
        Jedna osoba i tyle nicków. To już nudne.
    • Gość: rocky Lekarze będą strajkować O wy zlodzieje IP: 213.155.191.* 18.12.06, 00:40
      Polowa powinna siedziec z korupcje , a co maja nauczyciele powiedziec tez
      robota kiepska , pocvztowcy , inni . Was nikt do roboty nie goni i nie zwalnai
      a bidy nie macie . wiecej pracowac a nie wymadrzac sie i partolic . Poza tym
      wasz przysiega tacy z was ;lekarze pFU!!!!!
      • Gość: xxx Re: Lekarze będą strajkować O wy zlodzieje IP: *.chello.pl 24.12.06, 17:24
        Strajkujcie biedacy.
    • Gość: ja Lekarze będą strajkować IP: *.globalconnect.pl 01.01.07, 00:38
      ja nie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka