Dodaj do ulubionych

dziwne szczecińskie buty

27.03.06, 02:17
mam pytanie skąd to się wzięło
jakieś dwa lata temu....może trzy przejeżdzałam przez szczecin i co widze...
myślałam że w zachodniopomorskim wszystkie dziewczyny mają krzywe talerze
biodrowe albo platfusa....bo u nas takie buty kupują babcie w sklepach
ortopedycznych....
i tak się zastanawiam czemu to nie wyszło poza szczecin.....ja w warszawie w
zyciu nie widziałam żeby ktoś w takie trzewiki wskoczył a co dopiero w
sklepach...po prostu ich nie było...
zastanawiam się po prostu nad skala zjawiska...bo to przeciez ani ładne ani
zgrabne
ogólnie to smieszne: ))))-to własnie najlepiej oprócz kup na chodnikach
pamietam ze szczecina: )))
Obserwuj wątek
    • Gość: zdziwiona Re: dziwne szczecińskie buty IP: *.pl 27.03.06, 04:53
      Ale masz refleks malicka-pisać o jakiś durnotach sprzed dwóch lat-nie szkoda
      zaśmiecać forum?Weż się wyśpij może ci przejdzie
    • Gość: labatt iron..izujac.... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 27.03.06, 04:54
      Buty,ktore wspominasz - to 'zelazka'.Dodajac do tego dziewczyne,ktora je
      nosila...zamienialy sie w zelazka z duszami.
      Mysle,ze ten fenomen daloby sie wytlumaczyc.W watku o butach prezydenta padlo
      zdanie,ze elicie intelektualnej wiele mozna...U nas elita najczesciej
      sprzedawala na rynkach....Gruba podeszwa skutecznie izolowala zimno.POdniesione
      o pare centymetrow dziewczyny - usuwaly z pola widzenia takie elementy - jak te
      oslawione /drugie po butach/ psie odchody.
      Poza tym - jako miasto - gdzie przez lata mode dyktowaly panie nieciezkich
      obyczajow - czasami wybiegalysmy nawet przed Paryz/ i to o 728 sezonow/.
      Zdradzilam Tobie nasza szczecinska tajemnice - buty to nasz fetysz...Nawet
      mezczyzni /szczegolnie ostatnio/, dyskutuja o tym godzinami .
      Bo tytul 'najdziwniejszych butow w Polsce' zostal nam odebrany bezpowrotnie....
      • kaja27412 Re: iron..izujac.... 27.03.06, 09:47
        malicka-czytam Twoją kolejną wypowiedź i wyczuwam między wierszami jakąś
        wyższość z Twojej strony,czy mam rację?Bo to że mieszkasz w Wa-wie to nie żadne
        halo,ogólnie nie lubię tego miasta,zawsze spotykam tam dziwnych
        ludzi,zadufanych,nie miłych,Warszawka wcale nie jest taka extra,to ludzie którzy
        tam mieszkają próbują być lepsi od innych ale to nie prawda.
        • Gość: nitka 72 Re: iron..izujac.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 13:13
          Tak, szczególnie najbardziej warszawski jest "element napływowy" .Są tacy w
          stolicy dwa lata a już warszawiacy że ho ho.My wszyscy to Polska B.
        • Gość: mmalicka jaka wyższość co za bzdura ja się tylko pytam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 23:34
          pytam się nie widze w tym nic dziwnego.......
          i chyba nie wiem z jakiego powodu miała bym odczuwać tą wyższość.......

ale widze że niektórzy szczecinianie są bardzo wrażliwi na swoim punkcie
          to prawda że te buty to obciachowa sprawa a ulice są zasrane ale wcale nie
          mówiłam że u nas kup nie ma......
          i spokojnie
    • brown_ale Re: dziwne szczecińskie buty 27.03.06, 13:21
      To były buty 'Euroregionu Pomerania' w Prenzlau i Schwedt mnóstwo młodych, soczystych niemek je też nosiło.
      Nie dziwię się, że nie dotarły do Warszawy toż to Daleki Wschód...
      • kaja27412 Re: dziwne szczecińskie buty 27.03.06, 17:19
        Daleki Wschód,he he...
    • Gość: e.beata Re: dziwne szczecińskie buty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 20:38
      Bo to są własnie buty przeciwkupne.
    • Gość: pvd Re: dziwne szczecińskie buty IP: 213.155.167.* 27.03.06, 21:09
      te buty sa znane od 4-5 lat albo dluzej a nie od 2 ,taka byla moda i przyszla z
      berlina ,byly rozne rozmiary butow jesli chodzi o dziewczyny to od 5cm, 10 cm
      15 i 20 ,to juz przesada te 2 ostatnie, ale w wielu przypadkach dziewczyny
      extra sie prezentowaly ,byly tez wersje butow dla chlopakow buffalo i sweary -
      wysokosc 5-7cm max ale wygladaly inaczej i bardziej mesko niz damskie, damskie
      bardziej jak cegly :)co do ceny buty te byly drogie 500-600zl ,wiec posiadanie
      ich to nie tylko moda ale pokazanie ze ma sie kase, glownie fani techno je
      nosili ,ja tam nic niemam do tego kazdy ubiera sie jak chce
    • martixx Re: dziwne szczecińskie buty 27.03.06, 22:53
      Ojej, mieszkam na Powiślu i co widzę: kupa, kupę , kupą pogania. Urocze,
      szczególnie jak śniegu było więcej, ale z roztopionym też się świetnie
      komponuje... Witamy w stolicy
    • Gość: mamoniowa malicka, zaprezentowalas warszawski refleks ? IP: 62.69.202.* 27.03.06, 23:03
      nie ma to jak spozniony zaplon
      • asdf401 Re: malicka, zaprezentowalas warszawski refleks ? 27.03.06, 23:07
        Ech, byłem w Warszawie i chciałem w kiosku słonecznik kupić. Nie mają. Nigdzie!
        • Gość: mamoniowa Re: malicka, zaprezentowalas warszawski refleks ? IP: 62.69.202.* 27.03.06, 23:09
          oni tam pewnie wytworniej jadaja
          • Gość: labatt japonki poprawiaja samopoczucie...... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 28.03.06, 02:28
            Zeby Malickiej nie bylo przykro....Na to samo pytanie odpowiadalam dziewczynie
            z Konina,Poznania,chlopakowi z Rzeszowa...i mojemu eks...ze Szczecina,ktory nie
            mogl sie nadziwic,ze niektore dziewuchy tak lykaja ze sznurkiem wszystkie
            paskudztwa.......Nie bojmy sie tego slowa...Malicka - pozdrowienia dla Warszawy
            ze Szczecina ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka