Gość: sybir IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.06, 01:09 Zasze jak przejeżdżam przez to rondo to czuję okropny smród zgniłych jaj. Ktoś wie czemu w tym miejscu tak śmierdzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grabarz komuny Re: Rondo Sybiraków - śmiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 06:52 Kiedyś jak PZPR zmieniało swoje szyldy na SDRP i póżniej SLD to wywieżli w te okolice i zakopali kilka worków dzieł Lenina, które Piechota obowiązkowo wystawiał w regałach swego gabinetu. Dorzucono tam również wywrotkę innych dzieł komunistycznych, które posiadali w swoich gabinetach Meyer, Flejterski, Ossowski i wielu innych. Jeszcze nie byli oni europejskimi socjaldemokratami ale zwolenniksmi kierowniczej , konstytucyjnej roli PZPR. Worki z tymi dziełami oraz z teczkami najważniejszych UBeków w tym rejonie Polski jak TW Robert, zakopano w okolicach ronda Sybiraków, głeboko pod ziemią ale to i tak czuć smrodem na odległość. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: Rondo Sybiraków - śmiedzi 02.04.06, 08:15 Gość portalu: grabarz komuny napisał(a): > Kiedyś jak PZPR zmieniało swoje szyldy na SDRP i póżniej SLD to wywieżli w te > okolice i zakopali kilka worków dzieł Lenina, które Piechota obowiązkowo Musiałaeś dużo literatury czytać w tamtych czasach, ze tak doskonale orientujesz się co zawierały wszystkie te dzieła. Pewno oczytany byłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grabarz komuny Re: Rondo Sybiraków - śmiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 08:19 Cos z logiką ? Nigdzie w tym co napisałem nie wykazałem się wiedżą na temat zawartości tychże dzieł. Sądzę też, że z wymienionych też nie wszyscy znali te dzieła a ich posiadanie i wystawianie w biblioteczce zapewne było symbolem władzy jak buława marszałkowska, czy łańcuch sędziowski. Jedynym, który znał te dzieła i wpajał mi je do głowy to Flejterski, znany na ówczas i ceniony wykładowca marksizmu i leninizmu, w tym lektor komitetu PZPR. Coś Cię obruszyła tak mocno , żono ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrus Re: Rondo Sybiraków - śmiedzi IP: *.internet.v.pl 02.04.06, 09:28 basen kołó ronda sybiraków ! Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: Rondo Sybiraków - śmiedzi 02.04.06, 09:41 Gość portalu: grabarz komuny napisał(a): > Jedynym, który znał te dzieła i wpajał > mi je do głowy to Flejterski, znany na ówczas i ceniony wykładowca marksizmu i leninizmu, w tym lektor komitetu PZPR. > Coś Cię obruszyła tak mocno , żono ? Wiesz akurat jeszcze teraz prof Flejterski wykłada ekonomie. Również na Wydziale Informatyki Politechniki Szczecińskiej (zeszły semestr dla III roku - zima 2006r.). Nikomu jego wiedza nie przeszkada, cenią go za jego wiedzę, płacą mu za jego wiedzę. I prawdę mówiąc mało mnie obchodzi że plujesz na niego. Moze z zazdrości ześ bezrobotny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klops Re: Rondo Sybiraków - śmiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.06, 10:08 Lech Kaczyński dobrze zna te dzieła. Nawet je cytował w swej "pracy doktorskiej". Ciekawe jaki zapach ma jego praca. Odpowiedz Link Zgłoś