Dodaj do ulubionych

Rondo Sybiraków - śmiedzi

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.06, 01:09
Zasze jak przejeżdżam przez to rondo to czuję okropny smród zgniłych jaj.
Ktoś wie czemu w tym miejscu tak śmierdzi?
Obserwuj wątek
    • Gość: grabarz komuny Re: Rondo Sybiraków - śmiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 06:52
      Kiedyś jak PZPR zmieniało swoje szyldy na SDRP i póżniej SLD to wywieżli w te
      okolice i zakopali kilka worków dzieł Lenina, które Piechota obowiązkowo
      wystawiał w regałach swego gabinetu. Dorzucono tam również wywrotkę innych
      dzieł komunistycznych, które posiadali w swoich gabinetach Meyer, Flejterski,
      Ossowski i wielu innych. Jeszcze nie byli oni europejskimi socjaldemokratami
      ale zwolenniksmi kierowniczej , konstytucyjnej roli PZPR. Worki z tymi dziełami
      oraz z teczkami najważniejszych UBeków w tym rejonie Polski jak TW Robert,
      zakopano w okolicach ronda Sybiraków, głeboko pod ziemią ale to i tak czuć
      smrodem na odległość.
      • zona.pijaka Re: Rondo Sybiraków - śmiedzi 02.04.06, 08:15
        Gość portalu: grabarz komuny napisał(a):
        > Kiedyś jak PZPR zmieniało swoje szyldy na SDRP i póżniej SLD to wywieżli w te
        > okolice i zakopali kilka worków dzieł Lenina, które Piechota obowiązkowo

Musiałaeś dużo literatury czytać w tamtych czasach, ze tak doskonale
        orientujesz się co zawierały wszystkie te dzieła. Pewno oczytany byłeś?
        • Gość: grabarz komuny Re: Rondo Sybiraków - śmiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 08:19
          Cos z logiką ?
          Nigdzie w tym co napisałem nie wykazałem się wiedżą na temat zawartości tychże
          dzieł.
          Sądzę też, że z wymienionych też nie wszyscy znali te dzieła a ich posiadanie
          i wystawianie w biblioteczce zapewne było symbolem władzy jak buława
          marszałkowska, czy łańcuch sędziowski. Jedynym, który znał te dzieła i wpajał
          mi je do głowy to Flejterski, znany na ówczas i ceniony wykładowca marksizmu i
          leninizmu, w tym lektor komitetu PZPR.
          Coś Cię obruszyła tak mocno , żono ?
          • Gość: piotrus Re: Rondo Sybiraków - śmiedzi IP: *.internet.v.pl 02.04.06, 09:28
            basen kołó ronda sybiraków !
          • zona.pijaka Re: Rondo Sybiraków - śmiedzi 02.04.06, 09:41
            Gość portalu: grabarz komuny napisał(a):
            > Jedynym, który znał te dzieła i wpajał
            > mi je do głowy to Flejterski, znany na ówczas i ceniony wykładowca marksizmu
            i leninizmu, w tym lektor komitetu PZPR.
            > Coś Cię obruszyła tak mocno , żono ?

Wiesz akurat jeszcze teraz prof Flejterski wykłada ekonomie. Również na
            Wydziale Informatyki Politechniki Szczecińskiej (zeszły semestr dla III roku -
            zima 2006r.).
            Nikomu jego wiedza nie przeszkada, cenią go za jego wiedzę, płacą mu za jego
            wiedzę. I prawdę mówiąc mało mnie obchodzi że plujesz na niego. Moze z
            zazdrości ześ bezrobotny?
          • Gość: klops Re: Rondo Sybiraków - śmiedzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.06, 10:08
            Lech Kaczyński dobrze zna te dzieła. Nawet je cytował w swej "pracy
            doktorskiej".
            Ciekawe jaki zapach ma jego praca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka