janet74 07.04.06, 13:56 Witajcie dziewczyny. Czy są jakieś mamy na forum, które rodzą we wrześniu? Ja mam termin na 23 września pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jazzmine Re: wrześniówki 07.04.06, 15:29 Witam, a ja 27 września, najprawdopodobniej na unii. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
janet74 Re: wrześniówki 07.04.06, 19:07 a ile przybyło Ci kilo, jak się czujesz? Ja dopiero dziś byłam na USG, wszystko w porządku. Ja raczej będę rodzić w Świnoujściu bo stąd pochodzę na forum jestem gościnnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzmine Re: wrześniówki 09.04.06, 10:34 wg mojego gina 0,7 kg, wg mnie 1,5 kg :D, a poza tym wszystko ok, tylko czasami czuję plecy i rozciąganie się brzucha. Póki co chodze na joge i staram sie jeździć na rowerze. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_74 Re: wrześniówki 15.04.06, 19:11 Witam serdecznie :) Ja mam termin na 13 września... Narazie wszystko przebiega normalnie, świetnie się czuję i jak do tej pory nie dopadły mnie żadne dolegliwości. Pozdrawiam wszystkie wrześniówki :) Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
janet74 Re: wrześniówki 16.04.06, 22:52 Ciepłe pozdrowienia dla Ciebie Joanno i maluszka ( czy liczba 74 to rocznik?, tak jest u mnie.) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_74 Re: wrześniówki 17.04.06, 12:40 Witam Janet :), Tak... wygląda na to że jesteśmy z tego samego rocznika :) Jestem ciekawa czy to będzie Twoja pierwsza dzidzia.... ? Moja tak :) Przyznam się że mam całe mnóstwo wątpliwości i pytań związanych z ciążą i porodem.... dlatego się tutaj znalazam :) Mam nadzieję że się dobrze czujesz.. :) Pozdrawiam Ciebie i dzieciątko :) Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
janet74 Re: wrześniówki 20.04.06, 14:56 Witaj Joanno Tak się składa że to moje pierwsze dziecko, również mam mnóstwo pytań i wątpliwości dlatego sobie tu poczytuję różne ciekawe rzeczy. Co do sampoczucia to wszystko w porządku chociaż moja pani ginekolog cały czas wysyła mnie na zwolnienie i chyba wkrótce skorzystam bo w pracy chodzę wściekła jak osa, no i ciągle jestem niedospana, brakuje mi czasu. Ponoć na przemęczenie dobrze brać magnez ale sama nie chcę decydować. Przeraża mnie trochę moje łakomstwo, no i waga przez to zaczyna wzrasta, ja wiem że to bzdura ale ja sobie wszystkim zaprzątam głowę. Co do dziecka to od tego powinnam zacząć wszystko jest O.K Już po pierwszym USG. Z tego co wyczytałam na forum to niedługo będę musiała zapisać się na to 3D bo są straszne kolejki, a bardzo chciałabym to zobaczyć. Napisz co U Ciebie jak dzidzia, jak się zmieniasz itp. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_74 Re: wrześniówki 22.04.06, 09:36 Witam Cie Janet :) Widzę że mamy podobne doświadczenia oraz odczucia. Ja również cały czas pracuję chodź mój ginekolog próbuje usilnie mnie wysłać na zwolnienie. Ostatnio po basenie załapałam lekkie przeziębienie .... wysłał mnie na dwa tygodnie... bez dyskusji :)... ale po tygodniu już byłam w pracy. W ciągu trzech pierwszych miesięcy zdarzało mi się warczeć na tego czy owego... ale to już przeszłość... narazie b. dobrze się czuję i do puki brzuszek nie będzie mi za barzo przeszkadzał chcę pracować :) Jeżeli chodzi o mój wygląd....hmmm... mamy chyba zbliżone poglądy na ten temat :) Brzuszek cały czas rośnie... no i stał się baaaaardzo widoczny :)) Odnośnie USG 3D... to ja właśnie się zapisałam, ponieważ mój gin. dał mi skierowanie. Aby wybrać dogodny termin dla siebie ( tzn. 20 - 21 tydzień ) mususz zadzwonić 2 tyg. wcześniej - to powinno wystarczyć - tak przynajmniej jest w Proto -Dent na Felczaka 10 gdzie przyjmuje dr. Węgrzynowski podobno b. dobry specjalista ( polecony przez mojego gin. no i parę koleżanek które już przechodziły ciążę :) mi. dziewczynę która założyła to forum ). Przyznaję że czekam z niecierpliwością na wynik tego badania, a jestem umówiona na 27.04.2006. Nie wiem jak u Ciebie ale od jakiegoś czasu ( ok. 3 tyg. ) zaczynam odczuwać ruchy dziecka :) naradzie jest to dość dziwne odczucie :)... tak jak by w brzuchu znajdował się jakiś pływak który obija się od ścianek :) ... ale przyznaje że to przyjemnie uczucie :). Jak masz ochotę napisz co tam u Ciebie... czy dzidzia też się rusza :) Pozdrawiam Ciebie i dzieciątko. Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
agarozynek Re: wrześniówki 26.04.06, 12:21 Witajcie kobitki ... reprezentuje rocznik 72, moj Skarb to moje pierwsze dziecko. Mam termin na 26 wrzesnia. Miewam sie bardzo dobrze ... i z utesknieniem czekam na jakies oznaki ruchow u mojego malucha. Dzis mamy 18 tydzien i 1 dzien. W okresie miedzy 12/13 tygodniem mialam badanie genetyczne nieinwazyjne na Unii Lubelskiej nie ma wskazan do amniopunkcji, maluch poki co jest zdrow! Dzis zapisalam sie na USG w 22 tygodniu ... nietety wczesniej nie dam rady przyjechac do mojego kochanego Szczecina. Cos dla Waszej informacji ... na Unii Lubelskiej obecnie USG robi tylko Swiderski tel. do rejestracji 425 33 04 badanie podstawowe USG to 70 zl. plus 50 zl. USG 3D, plus 15 zl. nagranie (trzeba miec swoje VHS i plytke CD) koszt laczny 135 zl. Wegrzynowski przyjmuje na Felczaka ... tel. 42 39 245 USG podstawowe 100 zl, plus 3D 70 zl, nagranie jest w cenie nie trzeba nic brac ze soba zatem koszt laczny to 170 zl. Swiderski to mlody czlowiek, tak mysle ze okolo 35 lat on mi robil badanie USG prenatalne, mily czlowiek ... nie znam Wegrzynowskiego ... ale faktem jest ze juz teraz przyjmuja zapisy na USG u niego na 18 maja, wiec jesli planujecie USG u niego to warto juz dzwonic. Pozdrawiam Was ciezaroweczki bardzo goraco. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
agarozynek Re: wrześniówki 26.04.06, 12:28 aaaaaaaajjjjjjjjjjj do Wegrzynowskiego chyba jednak kasete VHS trzeba zabrac ... wlasciwie jak sie bedziecie rejestrowaly to mozna sie jeszcze upewnic. Odpowiedz Link Zgłoś
giera73 Re: wrześniówki 26.04.06, 20:47 Hej! Ja też jestem wrzesniową mamą, termin mam na 13 września wg USG i na 15 wg obliczeń.Byłam już na USG genetycznym u Węgrzynowskiego właśnie - w 13tc, teraz 11 maja wybieram się na połówkowe do niego (mam zamiar zrobić 3D). Jest to moja druga ciąża, mam juz 6 - latka w domu, czuję się dobrze, i zamierzam rodzić w miejskim. A prawdopodobnie będę miałą drugiego chłopczyka. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
lenka74 Wrzesien 2006 08.05.06, 19:56 Witam wszystkie dziewczyny!!! Mam termin na połowę września, mieszkam w Szczecinie. Chętni porozmawiam - moje gg 5693940. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_akm Re: wrześniówki 31.05.06, 20:09 witajcie dziewczyny!mam nadzieje ze zdrowko wam dopisuje i wasze malenstwa tez maja sie dobrze.jestem pierwszy raz na tym forum i chcialabym sie troche wiecej dowiedziec o dobrych i nieco gorszych stronach bycia w ciazy.ja mam wyznaczony termin na 18 wrzesnia(choc zmieniony zostal juz po raz trzeci).wiem na 95%ze to bedzie dziewczynka.czy zdecydowalyscie sie juz gdzie bedziecie rodzily?bo ja nie mam zielonego pojecia ktory szpital wybrac.pozdrawiam i do uslyszenia Odpowiedz Link Zgłoś
jazzmine Re: wrześniówki 01.06.06, 13:42 hmmm... wybór szpitala to w tej chwili chyba najbardziej drażliwa dla mnie kwestia. Mam swoją wizję porodu (o ile nie wystąpią żadne niespodziewane okolicznośći) i z zebranych przeze mnie informacji wynika, że w Szczecinie będzie z tym trudno. W szpitalach klinicznych (a na pewno na Unii) będzie to potraktowane jako fanaberia, a jeśli chodzi o pozostałe szpitale może okazać się podobnie. Ciekawe dlaczego lekarze i położne gdy dowiadują się, że nie chcę dać się naciąć robią z tego większy problem niż gdybym chciała dostać zzo (póki co nie biorę pod uwagę znieczulenia, sądzę, że da się urodzić bez niego). Doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że w niektórych sytuacjach nacięcie może okazać się konieczne, ale po co robić to standardowo utrudniając mi później dochodzenie do siebie i opiekę nad dzieckiem i skazując na opiekę personelu, który i tak ma za dużo pracy. Co wy na to? Czy znacie szpital, w którym nie będzie to probelmem? pzdr Jazz Odpowiedz Link Zgłoś
cancer80 Re: wrześniówki 30.06.06, 16:02 Pomorzany - sami nacinają w ostateczności; u mnie czekali i urodziłabym bez nacinania, ale było konieczne do odkręcenia pępowiny. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzmine Re: wrześniówki 01.07.06, 10:09 Dzięki Cancer, Właśnie zaczęłam rozważać opcję Pomorzan, tym bardziej, że okazazało się że mam tam znajomych. pzdr jazz Odpowiedz Link Zgłoś
jazzmine Re: wrześniówki 07.07.06, 11:33 Cześć wrześniówki, Widzę, że wąŧek niezbyt uczęszczany, ale i tak zapytam - jak u was z wyprawką i zakupami? Jak się czujecie w ten piekielny upał? Ja jakoś ledwo ledwo, do robienia czegokolwiek nadaję się jeszcze z rana zanim słońce zacznie prażyć, później odpadam. Jeszcze pracujecie, czy już na zwolnieniach? pzdr jazz Odpowiedz Link Zgłoś