Gość: marian paździoch IP: *.chello.pl 10.04.06, 21:28 Wilczej, Bandurskiego, Komuny Paryskiej. samochod potrącił dziecko. ten co projektował swiatła na tym skrzyżowaniu musiał być sprinterem, bo przejść normalnym krokiem sie nie da. mp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: elunia99 Re: wypadek na skrzyżowaniu IP: *.internet.v.pl 10.04.06, 23:44 Ranne, przewieźli do szpitala, nie wiem co dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saramona Re: wypadek na skrzyżowaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 07:02 to był bardzo poważny wypadek, mała miała w nocy operację ze względu na poważne obrażenia głowy, przebiegła na czerwonym świetle........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saramona Re: wypadek na skrzyżowaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 17:29 niestety, po tygodniu walki o jej życie....odeszła...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: wypadek na skrzyżowaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 07:10 Przecież Ty Marian jako przewodniczący możesz to zmienić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: wypadek na skrzyżowaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 07:13 No pardon, były przewodniczący. Sprawdziłem na stronie WWW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: wypadek na skrzyżowaniu IP: *.internet.v.pl 11.04.06, 08:16 na jakiej stronie www? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: wypadek na skrzyżowaniu IP: 87.207.54.* 21.04.06, 09:19 dziś pogrzeb tej dziewczynki. kto będzie następną ofiarą tego skrzyżowania? mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: wypadek na skrzyżowaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 10:20 Drogi Marianie, przebieganie na czerwonym świetle ZAWSZE może sie tak skończyć...Z całym szacunkiem dla tej tragedii - skrzyżowanie nie ma tu nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saramona drogi andrzeju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 16:48 do końca nie wiadomo czy była to jej wina i będzie wyjaśniał to prokurator, jest kilku świadków którzy twierdzą że ten samochód wjechał na skrzyżowanie na pomarańczowym świetle, z racji tego że jest to duże skrzyżowanie, przyspieszył i mógł z wielką predkością mijać drugie przejście dla pieszych w chwili gdy tym zapaliło się już zielone swiatło. jakby nie było przy przejściach należy zachować ostrożność. właśnie wróciłam z pogrzebu, tam nikt nie zastanawiał sie nad winą, tam pochowano dziecko którego już nic w życiu nie spotka, to straszna tragedia dla nas wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
asdf401 Re: drogi andrzeju 21.04.06, 18:39 "jak by nie było przy przejściach należy zachować ostrożność" -dotyczy to głównie samochodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saramona Re: drogi andrzeju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 18:57 to miałam na myśli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afrodyta Re: wypadek na skrzyżowaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 13:53 Ona mieszkała w mojej klatce, zawsze mówiła "dzień dobry" i była zawsze taka fajna, uśmiechnieta. Bardzo mi smutno od wczoraj kiedy na drzwiach klatki zobaczyłam nekrolog. Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: wypadek na skrzyżowaniu 21.04.06, 14:00 samochody jadace od strony Polic skrecajac w prawo w Przyjaciół Zolnierza nagminnie pakuja sie na sile na przejscia dla pieszych i przejazd dla rowerow przez przyjaciol zolnierza w momencie gdy piesi/rowery maja tam zielone juz sie nauczylem, ze majac zielone musze wpuscic wjezdzajace samochody i nie wiem czy swiatla sa zle zaprogramowane czy tylu bandytow tam jezdzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karo Światła IP: 83.168.96.* 21.04.06, 20:03 Na całym tym skrzyżowaniu dziwnie działają światła jakby nikt nie brał pod uwagę jak duży jest tam ruch. Podobnie jest niżej przy stacji Shell. Chyba przy tak dużym ruchu nie należy jednocześnie wpuszczać i pieszych i samochodów na jezdnię. Niestety często dochodzi do spotkań i oby jak najrzadziej tak tragicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piahoo Re: wypadek na skrzyżowaniu IP: 213.129.28.* 22.04.06, 08:41 Przepisy mówią wyraźnie, że skręcając warunkowo na zielonym należy zatrzymać się przed przejściem dla pieszych - nawet, gdy nikogo na nim nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afrodyta Re: wypadek na skrzyżowaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 14:05 Coś mi się przypomniało. Mnie tez o mały włos by kiedyś tam potrącił samochód, ale w trochę innym miejscu. Na zielonym świetle! Od strony Przyjaciół Żołnierza. Ja szłam w stronę Lidla, a samochody mają tam warunkowy skręt w prawo, czego bedąc przechodniem nie mam obowązku wiedzieć. Samochód zatrzymał się chyba niecałe 1/2 m przede mną. Zaczęłam krzyczeć zdenewowana na kierowcę, a on zdziwiony patrzył się na mnie patrzył jak wół na malwane wrota. Sama jestem również kierowcą i wiem jak to wygląda z 2 stron. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afrodyta do Skutera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 14:08 No właśnie, wyprzedziłeś mnie. Tam właśnie potrąciłby mnie ten samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: wypadek na skrzyżowaniu IP: *.vx.pl / *.vx.pl 21.04.06, 20:05 Afrodyto nie masz racji. Kiedy z Obotryckiej jest skręt w prawo na strzalce, to piesi mają czerwone- i właśnie wtedy samochód ma tam najłatwiejszy przejazd.Jednak kiedy samochód ma zielone, w tym samym czasie zielone mają piesi.. Mój mąż juz jest na to przeczulony.. zresztą zawsze mu przypominam, zeby uważał na pieszych (którzy rzadko kiedy patrzą, tylko jak się zapali zielone to od razu włażą na ulicę). To przejscie mogliby troszeczke (nawet 5m) głębiej ulicy zrobic. Odpowiedz Link Zgłoś
fan_jfk Re: wypadek na skrzyżowaniu 24.04.06, 14:11 Gość portalu: jaa napisał(a): >Jednak kiedy samochód ma > zielone, w tym samym czasie zielone mają piesi.. > Mój mąż juz jest na to przeczulony.. W jakim sensie? Bo... > zresztą zawsze mu przypominam, zeby uważał > > na pieszych (którzy rzadko kiedy patrzą, tylko jak się zapali zielone to od > razu włażą na ulicę). ...ja jestem przeczulony na to. Mnie na czerwonym przechodzić nie wolno. Nawet jeśli na jezdni w odległości pół kilometra nie widać samochodu, za przejście mogę zapłacić 250 zł. W związku z tym oczekuję możliwości przejścia na zielonym, niezależnie od tego, jak długo czy krótko się ono świeci. ...i nie "piesi włażą", tylko samochody się wp*lają. > To przejscie mogliby troszeczke (nawet 5m) głębiej ulicy > zrobic. To przejście jest JUŻ za daleko i dletego samochody wjeżdżają na nie tak rozpędzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afrodyta Re: wypadek na skrzyżowaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 20:27 Możliwe prawdę mówiąc, to nie jechałam nigdy samochodem z Obotryckiej skręcajac następnie w prawo. Ale faktem jest, że kiedy ja miałam zielone i przechodziłam spokojnie przez ulicę tak właśnie jechał samochód i zatrzymał się mniej niż 1/2 m ode mnie. Nie wiem, czy warunkowo skręcał w prawo, czy na zielonym, ale ja też miałam zlelone i wtedy jeszcze nie byłam świadoma, ze tak tam działa sygnalizacja (tzn, tak że jedni i drudzy maja zielone) i spokojnie sobie przechodziłam. Teraz już zawsze uważam, ale jeśli ktos nie jest kierowcą, np. dzieci, starsi ludzie (i są nieświadomi,ze tak może być) to na prawdę moga się zdziwić. Wiem, ze to nie jest jedyne takie przejście dla pieszych w Szczecinie i jestem im bardzo przeciwna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: to ledwie zaczęte życie już stracone IP: 87.207.54.* 21.04.06, 20:45 20 m ża tym skrzyżowaniem jest szkoła podstawowa i gimnazjum. ten fakt powinni wziąć sobie do serca spece od regulacji swiateł. a może policja zamontowała by kamery do obserwacji tegoż? a może inne lepsze rozwiązania? mp Odpowiedz Link Zgłoś