Dodaj do ulubionych

To Jehowa prowadził samochód - twierdzi sprawcz...

• kasian Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw 15.04.06, 20:10
      zycie neiwiinego czlowieka za nie spóźnienei sie na modlitwe?? przesada
      wielak orzesada.. mogla jechac powoli ale uwazac na ludzi przeciez nic by sie
      nei stalo jesli spóźnila by sie na t amodlitwe.... a Tomasz O nadla by żył nei
      rizumiem takiego muslenia tej kobitey jak dl amnei to ma ona cos nie tak z
      umyslem ....... .......
      • grain1 Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw 16.04.06, 01:19
        Patrz co piszesz, takiej hińszczyzny nawet sam Jahwe nie przeczyta:-)
    • masoni Kazda religia jest zrodlem zla i choroby umyslu 15.04.06, 20:11
      "Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from
      religious conviction."

Blaise Pascal
      • nurnii masz rację, spójrz tylko na wypociny "mee" 15.04.06, 20:54
        • Gość: mee... [...] IP: *.hsd1.nj.comcast.net 15.04.06, 22:15
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Uga-buga Re: Kazda religia jest zrodlem zla i choroby umys IP: *.dbln.cable.ntl.com 15.04.06, 21:55
        A mi sie wydaje ze scjentyzm Pascala i jemu podobnych zrobil o wiele wiecej
        krzywdy temu sdiatu - patrz degenracja srodowiska i wzrost demograficzny
        ostatniego wieku.
    • Gość: mee... rozsuwana sciana w celi...? IP: *.hsd1.nj.comcast.net 15.04.06, 20:16
      ...oby sobie tylko glowy o nia nie rozbila...
      • nurnii ręce opadają... 15.04.06, 20:50
        Rydzyk przyjąby Cię z otwartymi ramionami...pasujesz tam jak złoto...za dużo nie myślisz.
        • Gość: mee... Re: ręce opadają...faktycznie... IP: *.hsd1.nj.comcast.net 15.04.06, 21:52
          ...co za belkot...

nurnii napisał:

> Rydzyk przyjąby Cię z otwartymi ramionami...pasujesz tam jak złoto...za dużo
          ni
          > e myślisz.
        • Gość: soo Precz z sekta śJ !!!!!!!!!!!! IP: *.cable.mindspring.com 15.04.06, 21:53
    • cocolinko Dlaczego rzecznik Ryszard Zmaczyński kłamie???!! 15.04.06, 20:18
      Dlaczego Ryszard Zmaczyński, rzecznik prasowy szczecińskich świadków Jehowy
      KŁAMIE w wywiadzie???
      Od kiedy Świadkowie Jehowy są chrześcijanami w ogóle????? Bo to że nie są
      porządnymi 100% Świadkami Jehowy to juz wiem od dawna!!!
      Słowo chrześcijanin pochodzi od greckiego słowa Christianoi, jak nazywano już
      we wczesnych wiekach chrześcijańskich wyznawców Chrystusa o czym pisze Św.
      Paweł.
      Świadkowie Jehowy nie uznają Boga Trójjedynego, a tym samym nie uznają Jezusa
      Chrystusa za Boga, więc nie są Jego wyznawcami i nigdy ci sekciarze nimi nie
      byli!!!!!!!!!!!!!
      Po jakiego licha zawsze się pod chrześcijan podszywają????
      Nawet jak chodzą po domach i opowiadają te swoje pierdoły to ciemnej masie
      wciskają kit o "prawdziwym chrześcijaństwie"!!
      • Gość: Markus Re: Dlaczego rzecznik Ryszard Zmaczyński kłamie?? IP: *.adsl.alicedsl.de 15.04.06, 20:22
        Pie___lisz jak potluczona . Co ma trojca , z chrzescijanstwem . mylisz kotku
        pojecia katolicyzm-chrzescijanstwo .
        • cocolinko Re: Dlaczego rzecznik Ryszard Zmaczyński kłamie?? 15.04.06, 20:38
          To ma Trójca Przenajświętsza do chrześcijan, że ją uznają jako Boga Jedynego w
          Trzech osobach: Ojca i Syna i Ducha Świetego!!
          Obojętnie czy Luteranie, czy Kalwini, czy Anglikanie, czy Katolicy-rzymscy, -
          polscy, czy -greko, czy Metodyści, czy inni chrześcijanie!!!!
          A JEHOWCE SEKCIARZE NIE!!!!
          • Gość: Markus Re: Dlaczego rzecznik Ryszard Zmaczyński kłamie?? IP: *.adsl.alicedsl.de 15.04.06, 20:55
            katole to sekciarze - jedyne co maja we lbie to kasa .
            • cocolinko [...] 15.04.06, 21:08
              • Gość: Markus Re: Dlaczego rzecznik Ryszard Zmaczyński kłamie?? IP: *.adsl.alicedsl.de 15.04.06, 21:27
                tak do wszystkich "innowiercow" .? jeszcze napisz "program rydzyka , programem
                narodu" .
                • cocolinko [...] 15.04.06, 21:33
                  • Gość: Markus Re: Dlaczego rzecznik Ryszard Zmaczyński kłamie?? IP: *.adsl.alicedsl.de 15.04.06, 21:40
                    Lubie takie inteligentne odpowiedzi . jakbym slyszal ksiedza dobrodzieja .
                    Typowa dla katolikow postawa :"kochaj blizniego ... " . Wspolczuje twoim
                    sasiadom .
                  • Gość: ja Re: Dlaczego rzecznik Ryszard Zmaczyński kłamie?? IP: *.pcmedia.com.pl / 80.55.145.* 16.04.06, 00:40
                    nie klamie. Chrzescijanin to czlowiek wierzacy w Chrystusa, a SJ w niego wierza.
                    Czy w Polsce nie ma wolnosci religii? Ja jako SJ nie obrazam katolikow. Nie
                    uwazam tez wyznawcow islamu za zbrodniarzy przez ich ataki terrorystyczne. W
                    kazdej religii moga sie pojawic ludzie chorzy psychiczniei opacznie wszystko
                    rozumiejacy. Przy okazji - ta kobieta nie jest SJ od kilku lat, a nie od razu po
                    wypadku... I jeszcze cos - pracuje z ludzmi ktorzy sa katolikami, oni nie
                    wiedza, jaka jamam religie, bo to nie ma zadnego znaczenia, wykonuje swoje
                    obowiazki i nie mam zamiaru sie nikomu tlumaczyc z moich pogladow, tez dlatego,
                    ze ludzie kieruja sie uprzedzeniami, ale mnie lubia, cenia, szanuja... Jesli sie
                    kiedys dowiedza, jaka mam religie - czy zmieni sie ich nastawienie do mnie?
                    Jesli tak, to nie rozumiem... Przeciez pozostane zawsze ta sama mila
                    dziewczyna... I jeszcze cos - zyje dostatnio, mam pieniadze, jestem
                    wyksztalcona, nikomu nie przekazuje pieniedzy, jezdze dobrym autem, bo na nie
                    zapracowalam,zyje jak kazdy czlowiek, otwarcie mowie, co mi sie nie podoba,
                    cenie Boga i Biblie, szanuje innych, lubie sie spotykac w swoim gronie, bo sie
                    dobrze w nim czuje, tancze, chodze do kina, wyjezdzam za granice, nikt mi
                    niczego nie zakazuje, nikt mnie nie pietnuje - roznie sie tylko tym, ze Biblie
                    studiuje, ze mam inne poglady religijne i ze lubie o tym rozmawiac z innymi (a
                    jak mnie nie chca, to im sie nie pcham do domow, kazdy ma wolna wole). Dlatego
                    nie moge pojac, skad u osob, ktore nie znaja mnie prywatnie jest tyle gorzkich i
                    klamliwych slow m.in. na moj temat, skoro ja rzekomo jestem w czyms podobna do
                    sprawczyni wypadku. W zadnym razie nie i jestem zdolowana tym co zrobila. Dziwie
                    sie ze jej maz (katolik) nie zuwazyl, ze ona jest psychiczna i nie kazal sie jej
                    leczyc i z ektos jej w ogole dal prawko.
              • Gość: dg Re: Dlaczego rzecznik Ryszard Zmaczyński kłamie?? IP: 83.168.106.* 15.04.06, 22:57
                cocolinko powinieneś zmienić lekarza bo ten cię oszukuje
            • Gość: gosc Re: Dlaczego rzecznik Ryszard Zmaczyński kłamie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 23:31
              LOL WIELKI LOL. Powiedz to tym, co majatek oddali na SJ!!! :|||
              • Gość: ktos Re: Dlaczego rzecznik Ryszard Zmaczyński kłamie?? IP: *.pcmedia.com.pl / 80.55.145.* 16.04.06, 11:32
                Co ty czlowieku za glupoty opowiadasz?? nikt nikomu nic nie oddaje, a juz na
                pewno nie SJ - jak juz to Radiu
                Maryja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A w ogole tu religia
                nie ma nic do rzeczy w przypadku tej sytuacji,bo to byla wariatka i czy ona
                kiedys by byla katolikiem, SJ, zielonoswiatkowcem czy protestantem - nie ma
                znaczenia!! Swoja droga to ciekawe - jak cos zlego zrobi katolik czy adwentysta
                itd. to sie mowi - O, Kowalski tak postapil itd. Ale jak ktos kiedys byl SJ
                (albo jak ktos jest) to nie mowia - Kowalski, tylko SJ. Idiotyczne, aco to ma do
                rzeczy?! I jeszcze cos. Ludzie tu wypisuja rozne uwagi przeciw Bogu (jego
                imieniu bluznia!!) i niedouczeni jeszcze mowia, ze to nie ich Bog - no to dla
                tych, co nigdy Biblii w rece nie mieli- to imie jest imieniem Boga z Biblii -
                katolicy posluguja sie inna ksiega? Zenada, ciemnogrod, niedouczenie i
                prymitywizm. Nie jestem SJ, ale w szkole Biblie omawialismy i to jest informacja
                na poziomie 14-latka, jak ma Bog na imie. Wiec moze ludzie by do ksiazek albo do
                szkoly wrocili?
      • Gość: mee... poganom na forum mozna wcisnac wszystko... IP: *.hsd1.nj.comcast.net 15.04.06, 20:26
        ...jakby sie podszyl pod muzulman lub zydow...musial by przepraszac...kajac sie
        w mediach...a po co mu to...

cocolinko napisał:

> Dlaczego Ryszard Zmaczyński, rzecznik prasowy szczecińskich świadków Jehowy
        > KŁAMIE w wywiadzie???
        > Od kiedy Świadkowie Jehowy są chrześcijanami w ogóle????? Bo to że nie są
        > porządnymi 100% Świadkami Jehowy to juz wiem od dawna!!!
        > Słowo chrześcijanin pochodzi od greckiego słowa Christianoi, jak nazywano już
        > we wczesnych wiekach chrześcijańskich wyznawców Chrystusa o czym pisze Św.
        > Paweł.
        > Świadkowie Jehowy nie uznają Boga Trójjedynego, a tym samym nie uznają Jezusa
        > Chrystusa za Boga, więc nie są Jego wyznawcami i nigdy ci sekciarze nimi nie
        > byli!!!!!!!!!!!!!
        > Po jakiego licha zawsze się pod chrześcijan podszywają????
        > Nawet jak chodzą po domach i opowiadają te swoje pierdoły to ciemnej masie
        > wciskają kit o "prawdziwym chrześcijaństwie"!!

• nurnii a Ty jesteś katolikiem? 15.04.06, 20:38
        a gdzie: "Kochaj bliżniego swego?".

taki porządny jesteś?
        a może niechrześcijan od razu należałoby spalić na stosie?

Brawo.
        • Gość: mee... Re: a Ty jesteś katolikiem? IP: *.hsd1.nj.comcast.net 15.04.06, 20:40
          ...wiec uwazasz ...ze nie szanuje pogan...wiec mam sobie zakneblowac usta...lub
          pisac brednie...filozofie...bo o chrzescijanach nic nie wiesz...wnosze to z
          tego co wrogo napisales...

nurnii napisał:

> a gdzie: "Kochaj bliżniego swego?".
          >
          > taki porządny jesteś?
          > a może niechrześcijan od razu należałoby spalić na stosie?
          >
          > Brawo.
          • nurnii musisz się dużo jeszcze nauczyć 15.04.06, 20:48
            świadkowie Jehowy są " związkiem wyznaniowym", a nie sektą.
            a Tobie bliżej do radia Maryja niz do kościoła chrześcijan.
            no i nieukiem jesteś...
            • Gość: mee... jehowi to sekta... IP: *.hsd1.nj.comcast.net 15.04.06, 20:57
              ...ktora powstala na poczatku poprzedniego wieku...wykazuja sie duzym
              posluszenstwem do przelozonych...za brak posluszenstwa zostaja wykluczani...byc
              moze mamy tu do czynienia z takim przypadkiem nieposluszenstwa...pani
              sprzatczka chcial pouczac swego przelozonego...stad moze zostala wykluczona z
              sekty...i prosze bez epitetow...nauczycielu

nurnii napisał:

> świadkowie Jehowy są " związkiem wyznaniowym", a nie sektą.
              > a Tobie bliżej do radia Maryja niz do kościoła chrześcijan.
              > no i nieukiem jesteś
              • Gość: Markus Re: jehowi to sekta... IP: *.adsl.alicedsl.de 15.04.06, 20:59
                dlaczego s.jehowy to sekta , a katolicy nie ? W czym jest roznca ?
                • Gość: mee... Re: jehowi to sekta... IP: *.hsd1.nj.comcast.net 15.04.06, 21:03
                  ...najprosciej...dlatego ,ze zostala zalozona przez ludzi...czy religia
                  zydow...dajmy nato zostala zalozona przez czlowieka...nie...

Gość portalu: Markus napisał(a):

> dlaczego s.jehowy to sekta , a katolicy nie ? W czym jest roznca ?
                  • Gość: Markus Re: jehowi to sekta... IP: *.adsl.alicedsl.de 15.04.06, 21:29
                    :) fajny argument . bez komentarza .
                  • nurnii poczytaj głąbie: 15.04.06, 21:33
                    Świadkowie Jehowy to zarejestrowany Związek Wyznania Świadków Jehowy) -związek wyznaniowy głoszący, że jedynym Bogiem jest Jehowa, odrzucający pogląd, że Chrystus jest Bogiem Wszechmocnym (z tego powodu niektórzy zaprzeczają ich przynależność do chrześcijaństwa) oraz oczekujący Armageddonu. Świadkowie Jehowy są zaliczani do tzw. nurtu badackiego (zob. Badacze Pisma Świętego), należącego do wyznań millenarystycznych. Ruch zapoczątkowany przez Charlesa T. Russela w 1872 r. w Pensylwanii (USA) obecnie liczy około 6,5 miliona aktywnych głosicieli na całym świecie (2005).
                    • Gość: Markus Re: poczytaj głąbie: IP: *.adsl.alicedsl.de 15.04.06, 21:38
                      ---obecnie liczy około 6,5 miliona aktywnych głosicieli na całym świecie
                      (2005).---
                      gdyby liczyl 500 glosicieli , nikt by sie nie burzyl . A tak KK walczy o
                      duszyczki .
                    • Gość: mee... Re: poczytaj głąbie: IP: *.hsd1.nj.comcast.net 15.04.06, 21:54
                      ...sam widzisz z pensylvanii...a nie z nieba...

nurnii napisał:

> Świadkowie Jehowy to zarejestrowany Związek Wyznania Świadków Jehowy) -
                      związek
                      > wyznaniowy głoszący, że jedynym Bogiem jest Jehowa, odrzucający pogląd, że
                      Chry
                      > stus jest Bogiem Wszechmocnym (z tego powodu niektórzy zaprzeczają ich
                      przynale
                      > żność do chrześcijaństwa) oraz oczekujący Armageddonu. Świadkowie Jehowy są
                      zal
                      > iczani do tzw. nurtu badackiego (zob. Badacze Pisma Świętego), należącego do
                      wy
                      > znań millenarystycznych. Ruch zapoczątkowany przez Charlesa T. Russela w 1872
                      r
                      > . w Pensylwanii (USA) obecnie liczy około 6,5 miliona aktywnych głosicieli na
                      c
                      > ałym świecie (2005).
                      • nurnii [...] 17.04.06, 11:04
                      • Gość: rozsądek Re: poczytaj głąbie: IP: 82.177.1.* 17.04.06, 12:39
                        a Mojżesz był z Egiptu... A Jezus z Nazaretu... A Saul był z Tarsu... Kurde, to
                        jak to jest? Kto przyniósł Izraelitom 10 przykazań? Kto założył chrześcijaństwo?
                        Nigdzie nie napisano, że Bóg osobiście się pofatygował... Hmmmm
                      • Gość: Wielki!! Re: poczytaj głąbie: IP: *.chello.pl 07.05.06, 03:05
                        Człowieku a watykan to co??
                        Poza tym czy wszelkie religie np. Katolicka (założona przez cesarza rzymskiego
                        Konstantyna który nota bene był wtedy jeszcze poganinem) nie były
                        zapoczątkowane przez jedną wybitną osobę (Luter, Mahomet, Konfucjusz, Kalwin)??
                  • Gość: Jaro Re: jehowi to sekta... IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 15.04.06, 23:15
                    > ...najprosciej...dlatego ,ze zostala zalozona przez ludzi...czy religia
                    > zydow...dajmy nato zostala zalozona przez czlowieka...nie...

A przez kogo niby?
                  • Gość: rozsądek Re: jehowi to sekta... IP: 82.177.1.* 17.04.06, 12:31
                    Otwórz swoją chrześcijańską Biblię i przeczytaj, jak nazywano pierwszych
                    chrześcijan w ich czasach. Dzieje Apostolskie rozdział 24 (zwróć uwagę na 14
                    wers)i rozdział 28 (wers 22)... I przemyśl dokładnie, co odpowiesz.
              • Gość: Blast Re: jehowi to sekta... IP: *.chello.pl 07.05.06, 03:00
                "wykazuja sie duzym
                > posluszenstwem do przelozonych..."
                Nie przełożonych a zasad biblijnych- nie czaisz różnicy??
            • cocolinko Re: musisz się dużo jeszcze nauczyć 15.04.06, 21:02
              nurnii napisał:
              > świadkowie Jehowy są " związkiem wyznaniowym", a nie sektą.
              > a Tobie bliżej do radia Maryja niz do kościoła chrześcijan.
              > no i nieukiem jesteś...

Z środowiskiem Radia Maryja to mam tyle wspólnego co ty!!!
              Co do litery polskiego prawa masz rację że są "związkiem wyznaniowym".
              Co do doktryny wyznawanej wiary Jehowców, to dla wszystkich chrześcijan sekta
              pierwszej wody!!! Sekta jak samo znaczenie słowa wskazuje odcina się,
              sekularyzuje od innych - w tym przypadku od chrześcijan, którzy między sobą
              prowadzą dialog ekumeniczny, uznają wzajemnie wszystkie lub częściowo
              sakramenty itp. itd. itd.
              Każdy - dla ciebie tylko - "związek wyznaniowy" mieniący się Kościołem
              chrześcijańskim potwierdzi ci że Jehowcy w ich oczach to sekta.
              Jedynie co możesz zarzucić moim tezom od strony litery prawa i postawić mnie w
              szachu to zapytać: A gdzie i kto precyzyjnie określa i definiuje czym jest
              sekta?
              Ale odpowiedź już ci częściowo dałem powyżej...
              • nurnii masz rację...połowicznie 15.04.06, 21:18
                ale to, że " Każdy - dla ciebie tylko - "związek wyznaniowy" mieniący się Kościołem
                > chrześcijańskim potwierdzi ci że Jehowcy w ich oczach to sekta." jakoś mnie nie prtzekonuje.
                Na tej samej zasadzie mogę powiedzieć, że sekta jest Rodzina Radia Maryja.

moja wypowiedż: " świadkowie Jehowy są " związkiem wyznaniowym", a nie sektą.
                a Tobie bliżej do radia Maryja niz do kościoła chrześcijan."
                była skierowana do osobnika o nicku tymczasowym: "mee", ale byc może moja nieuwaga sprawiła, że odpowiedziałem Tobie.

> > no i nieukiem jesteś...
                • cocolinko Re: masz rację...połowicznie 15.04.06, 21:31
                  nurnii napisał:
                  > ale to, że " Każdy - dla ciebie tylko - "związek wyznaniowy" mieniący się
                  Kościołem
                  > > chrześcijańskim potwierdzi ci że Jehowcy w ich oczach to sekta." jakoś mn
                  > ie nie prtzekonuje.
                  > Na tej samej zasadzie mogę powiedzieć, że sekta jest Rodzina Radia Maryja.

Oczywiście, że tak!!! Pod warunkiem ze Radio Maryja coraz wyraźniej zacznie
                  odcinać się od KK a KK od Radia Maryja i wyostrzą się różnice doktrynalne i
                  pojawi się jeszcze wiele wiele takich różnic jak między chrześcijańskimi
                  Kościołami a takimi jak Jehowcy!!!

> > > no i nieukiem jesteś...
                  HMMM...? Może i jestem?!
                  • Gość: rozsądek Re: masz rację...połowicznie IP: 82.177.1.* 17.04.06, 12:44
                    no to może jeszcze raz napiszę... ŚJ chętnie nazywani są sektą. Otwórz swoją
                    chrześcijańską Biblię i przeczytaj, jak nazywano pierwszych chrześcijan w ich
                    czasach. Dzieje Apostolskie rozdział 24 (zwróć uwagę na 14 wers)i rozdział 28
                    (wers 22)... Przeczytaj cały rozdział, żeby nie wyrywać z kontekstu :) I
                    przemyśl dokładnie, co odpowiesz.
              • Gość: Markus Re: musisz się dużo jeszcze nauczyć IP: *.adsl.alicedsl.de 15.04.06, 21:33
                -
              • Gość: mirand Re: musisz się dużo jeszcze nauczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 00:03
                Czy wiara w trójcę jest wyznacznikiem chrześcijaństwa? Jak dobrze pamiętam z historii Bracia Polscy czyli Arianie odrzucali naukę o trójcy wywodzili się z katolicyzmu.Bycie chrześcijaninem to nic innego jak podążanie drogą Jezusa i naśladowanie go.Jakoś w ewangeliach nie wyczytałem by kogoś nienawidził obrzucał inwektywami, teraz widać jakimi niektórzy są "chrześcijanami". Śmierć to wielka tragedia dla wielu ludzi, codziennie z powodu wypadków ginie wiele ludzi, więcej niż w działaniach wojennych!? To świadczy o tym że wiele osób nie powinno mieć prawa Jazdy i zasiadać za kierownicą.A tak nawiasem mówiąc ilu zginie przez te świeta z powodu prowadzenia samochodu przez pijanych kierowców? Ciekawe czy będzie tyle samo komentarzy co teraz?
              • Gość: Facet Re: musisz się dużo jeszcze nauczyć IP: *.chello.pl 07.05.06, 03:08
                Cioteczko,
                Powiedz no która zatem religia jest prawdziwa skoro rózne są??
      • nurnii a ty jesteś katolikiem...? 15.04.06, 20:40
        a gdzie: "Kochaj bliżniego swego?".

taki porządny jesteś?
        a może niechrześcijan od razu należałoby spalić na stosie?

Brawo.
        • Gość: Markus Re: a ty jesteś katolikiem...? IP: *.adsl.alicedsl.de 15.04.06, 20:56
          raczej "niekatolikow" .
      • rudy_harnas Re: Dlaczego rzecznik Ryszard Zmaczyński kłamie?? 16.04.06, 00:13
        cocolinko napisał:> Dlaczego Ryszard Zmaczyński, rzecznik prasowy szczecińskich świadków Jehowy
        > KŁAMIE w wywiadzie???.......
        ---------------------
        A Ciebie to chyba usunęli ze swojej organizacji,taka żółć się wylewa.
      • Gość: JA3 Re: Dlaczego rzecznik Ryszard Zmaczyński kłamie?? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.04.06, 08:18
        Oj biedactwo ! Jakie Ty głupie jesteś ! Sama sobie zaprzeczasz. Skoro według
        Ciebie Chrześcijaństwo ma związek z wiarą w Jezusa, to akurat oni są najlepszym
        tego dowodem. A od kiedy to Syn Boży może być równy Ojcu? Więc nie pierdziel mi
        tutaj o trójcy. Bo to niepoparta biblijnie informacja
      • Gość: Ciekawy świata Sam kłamiesz i pojęcia nie masz IP: 212.191.130.* 20.04.06, 15:20
        A to gdzie w Bibli jest słowo trójca? i gdzie jest napisane że Jezus jest równy
        Bogu? i gdzie jest napisane w Biblii, że Duch Świety jest osobą?

A teraz 2 sprawa czy pierwsi chrzescijanie , którzy wyznawali Chrystusa uważali
        go za Boga? Może jakis przykład?

Więc kto tu KŁAMIEE?
      • Gość: Radek- nie parafia Re: Dlaczego rzecznik Ryszard Zmaczyński kłamie?? IP: 31.94.66.* 23.07.23, 13:41
        Czytam te twoje marne wypociny i oczom nie wierzę… Jak prostym, ciemnym człowiekiem trzeba być, aby takie bzdury pisać…? Przyznam, że trzeba być jeszcze głupszym, aby w nie uwierzyć…
        To jednak typowe podejście ludzi, którzy sami uważają się za Parafian…
        Na początek proponuję zapoznać się z pojęciem, jakie Ciebie obrazuje „PARAFIANIN”
        Potem jako kolejny krok - przeczytać - koniecznie ze zrozumieniem - definicję chrześcijaństwa z naciskiem na chrystianizm, chrzest i role Chrystusa…
        Miże wtedy uda Ci się zrozumieć - jakie głupoty pisze Parafianin, ale vóż - jaki człowiek i wiara - taka wiedza….
        Pozdrawiam - nie Parafianin
    • Gość: Ask Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 20:21
      Czyli zaczyna się nagonka na świadków Jehowy? To są dziwni , ale cholernie
      POZYTYWNI ludzie. Katolików nie lubią ale trudno sie dziwić. Znam ich wielu i
      bardzo szanuję, co nie znaczy, że zgadzam się z tym co głoszą.Ręce precz od
      Jehowych !!!!!!!!!!
      • Gość: Markus Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.adsl.alicedsl.de 15.04.06, 20:23
        zeby tak pisali o kazdym kto nachlany jechal na pasterke :)
    • Gość: alighieri Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.local5.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 20:21
      Ja mam tylko takie wrażenie, że jakby to była zwykła katoliczka, a Gazeta
      opisalaby to zdarzenie, to byłoby od razu szczekanie na bandę różowych i innych
      Żydów, którzy chcą nas zniszczyć, ośmieszyć i piszą tendencyjne artykuły...
    • Gość: simon Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 20:22
      ale ci jehowcy to porąbańcy zamknąć zdzirę do pudła
    • andrex551 Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw 15.04.06, 20:23
      przykro o tym pisać ale mam odczucie że czym bardziej ktoś deklaruje swoją
      wiarę tym więcej stważa problemów swoim zachowaniem ,swoim podejściem do ludzi o
      innych poglądach ,kategorie myślenia tych ludzi wykluczają jakąkolwiek dyskusje
      .Mamy przykład na słuchaczach radia M.któży o mało nie pobili redaktorów innej
      stacji,to samo dotyczy aktywu PiS wiernych słuchaczy tegoż radia,zero
      komunikatywności
      • Gość: Markus Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.adsl.alicedsl.de 15.04.06, 20:24
        Wiara czyni ... niekoniecznie cuda .
    • Gość: Stefan Sam jestem Swiadkiem Jehowy poznajcie moje zdanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 20:28
      Sam jestem Swiadkiem Jehowy i z mojego punktu widzenia powinna zostac ta osoba
      ukarana przez prawo. Jest sprawczynia wypadku. Czy jest poczytalna i winna
      orzeknie sąd jak narazie jest niewinna w.g reguly domniemania niewinnosci. Sad
      ja skarze prawomocnym wyrokiem i bedzie winna. Jedna istotne jest to ze ta osoba
      NIE JEST JUZ SWIADKIEM JEHOWY OD DLUGIEGO OKRESU CZASU za niegodne
      postepowanie.. nienalezy jej kojarzyc z nami.. a ze prawdopodobnie jechala na
      spotkanie religijne o niczym nie swiadczy.. rownie dobrze mogla jechac do
      supermarketu . Jest zwyklym obywatelem i powinna zostac osadzona jak kazdy
      obywatel .. Ona sama swoimi wypowidziami przynosci bardzo duza ujme Swiadkom
      Jehowy oraz samemu Bogu , ze powoluje sie na niego przy takiej tragedii
      stawiajac go w zlym swietle.
      • Gość: rafvonthorn Re: Sam jestem Swiadkiem Jehowy poznajcie moje zd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 20:33
        "Jest zwyklym obywatelem i powinna zostac osadzona jak kazdy
        obywatel..."

Przerażająca i obrzydliwa jest implikacja, że gdyby była wciąż aktywnie
        działającym świadkiem Jehowy (przypomina mi się Żywot Brajana za każdym razem
        jak widzę, bądź piszę to imię :)), to mogłaby być traktowana INACZEJ niż zwykły
        obywatel. Mam nadzieję, że to tylko niezręczność sformułowania....
        • Gość: agata Re: Sam jestem Swiadkiem Jehowy poznajcie moje zd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 20:58
          mogla jeszcze zaspiewac tej rodzince: allways look on the bright side of life...

pozdro dla sekty monty pythona :>
      • Gość: mee... ...w zlym swietle stawia boga... IP: *.hsd1.nj.comcast.net 15.04.06, 20:34
        ...jestes nie mniej nawiedzony od niej...

Gość portalu: Stefan napisał(a):

> Sam jestem Swiadkiem Jehowy i z mojego punktu widzenia powinna zostac ta osoba
        > ukarana przez prawo. Jest sprawczynia wypadku. Czy jest poczytalna i winna
        > orzeknie sąd jak narazie jest niewinna w.g reguly domniemania niewinnosci. Sad
        > ja skarze prawomocnym wyrokiem i bedzie winna. Jedna istotne jest to ze ta
        osob
        > a
        > NIE JEST JUZ SWIADKIEM JEHOWY OD DLUGIEGO OKRESU CZASU za niegodne
        > postepowanie.. nienalezy jej kojarzyc z nami.. a ze prawdopodobnie jechala na
        > spotkanie religijne o niczym nie swiadczy.. rownie dobrze mogla jechac do
        > supermarketu . Jest zwyklym obywatelem i powinna zostac osadzona jak kazdy
        > obywatel .. Ona sama swoimi wypowidziami przynosci bardzo duza ujme Swiadkom
        > Jehowy oraz samemu Bogu , ze powoluje sie na niego przy takiej tragedii
        > stawiajac go w zlym swietle.
        • Gość: rozsądek Re: ...w zlym swietle stawia boga... IP: 82.177.1.* 17.04.06, 12:53
          podaj swoje argumenty... nie jesteśmy na boisku, tylko na forum.
      • Gość: ŚWIADEK JEHOWY Re: Sam jestem Swiadkiem Jehowy poznajcie moje zd IP: *.chello.pl 07.05.06, 03:31
        Ja też jestem Świadkiem i mam takie samo zdanie - cechą naszą jest
        jednomyślność w większości spraw.
        Jestem też po najlepszych studiach MBA, mam doktorat, cudowną rodzinę, wysoką
        pozycję materialną i zawodową. Jestem też starszym zboru ŚJ i do mojego
        usługiwania dokładam nie tylko czas ale i pieniądze ("darmo wzieliście, darmo
        dawajcie"). Nikt mnie do niczego nie zmusza a ja mogę liczyć na moich braci na
        całym świecie (oni też mogą liczyć na mnie). Jestem szczęśliwy, ale to nic w
        porównaniu z tym co mnie czeka w Królestwie Bozym na ziemi. Zachęcam wszytkich
        do czytania biblii i stosowania tych rad w praktyce; to jest najcenniejsza
        wiedza!!
        • ianusz Re: Sam jestem Swiadkiem Jehowy poznajcie moje zd 06.06.06, 15:29
          ciekawe jak twoja organizacja zapatruje sie na stuidia wyższe nie mówiąc już o
          MBA...... i ciekawe co mówi o pozycji materialnej i zawodowej.... wszyscy
          jestescie tacy sami - tylko puste słowa i deklaracje a na codzień
          ubóstwiacie "rzeczy tego swiata" może podziel sie z braćmi i siostrami swoimi
          spostrzeżeniami nt twojej wysokiej pozycji materialnej i zawodowej? KPINA
    • nurnii wolałbyś żeby prowadził ją Rydzyk..." 15.04.06, 20:34
    • pyosalpinx Jehowa prowadził po pijaku 15.04.06, 20:39

• grain1 Re: Jehowa prowadził po pijaku 16.04.06, 01:33
        homo homini.
        To łacina a nie angielski żeby do liczby mnogiej dokładac 's'.
    • jm19 [...] 15.04.06, 20:39
    • Gość: mrLusiek [...] IP: *.smgr.pl 15.04.06, 20:44
    • Gość: Miki Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 20:45
      Ta kobieta była na pewno słuchaczką Radia Maryja, tylko GW-no nie chce tego
      powiedzieć!
    • Gość: winIO Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 20:47
      > czyżby to dopiero pierwsza ofiara sekty świadków Jehowy??...

Zapewne nie. Ale i tak daleko im jeszcze do sekty katolickiej.
    • Gość: BEZSTRONNY Tu nie ma nic do rzeczy w jakiego Boga wierzy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 20:52
      Uprzedzam na wstępie, że nie jestem świadkiem Jehowy...
      Jak zwykle media robią sensację, kładąc nacisk na fakt, że baba posłużyła się
      argumentami spod znaku Jehowy.
      Popieram niektóre wypowiedzi, że albo jest chora psychicznie, albo świruje.
      Codziennie wielu katolików jest sprawcami wypadków śmiertelnych i nikt już na
      to nie zwraca uwagi.
      Nikt też nie pyta, jakiego są wyznania.
      Osobiście znam pare ludzi będących świadkami Jehowy i nie mogę nic złego im
      zarzucić.
      Dopoki nie będą mnie namolnie namawiać na zmianę moich orientacji religijnych,
      to nic do nich nie będę miał...
      • Gość: mee... oczywiscie... IP: *.hsd1.nj.comcast.net 15.04.06, 21:00
        ...ale jak ktos zwala na jehowe...to temat gotowy j/w...powinna latac na miotle
        a nie jedzic samochodem...czego mamy skutek...
        • Gość: Ksiądz Re: oczywiscie...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 07.05.06, 03:37
          Mee patachu
          Jehowa to imię Boga które masz w Biblii!! Wiesz co to bluźnierstwo?? Opanuj sie
          póki nie jest za późno i szybko się wyspowiadaj!!
    • Gość: Dob [...] IP: *.autocom.pl 15.04.06, 21:05
    • Gość: Asienka Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.globalconnect.pl 15.04.06, 21:11
      Nie lUbie Jehowy .... co za ludzie co za kobieta kto jej dal prawojazdy w
      ogole... wyprzedzac na trzeciego? i narazac zycie swoich bliskich.. potracac
      podrodze kilka samochodow a na koniec zabic niewinnego chlopca? Ja bym takiej
      dała dozywocie bez mozliwosci zwolnienia wczesniejszego... tu nie ma wybacz..
      Współczucia dla Rodziny Tomka :(
      [*]
      • Gość: SUMIENIE!!!!!!!!!! Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.chello.pl 07.05.06, 03:39
        Asiuniu,
        TO NIE BYŁ ŚWIADEK JEHOWY A TYM BARDZIEJ SAM JEHOWA KTÓRY JEST BOGIEM O KTÓRYM
        PISZE TWOJA BIBLIA!!
    • callafior Skąd się u niektórych bierze fanatyzm? 15.04.06, 21:15
      To przecież wyraźny przykład fanatyzmu. Skąd się tacy psychole biorą?
      • Gość: K. Re: Skąd się u niektórych bierze fanatyzm? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 21:49
        jestem świadkiem Jehowy, po przeczytaniu tych wszytkich postow jestem
        przerazona!!! Poziom wiedzy na temat glownych zasad tej religii jest porazajaco
        niski. Mysle, ze jesli ktos chce sie wypowiadac na jakikolwiek temat powinien
        miec o nim przynajmniej elementarna wiedze. ale najlatwiej jest oskarzac...
        nazywanie Swiadkow Jehowy sekta jest bezpodstawne. jedna z glownych cech
        charakterystycznych sekt jest to ze posiadaja one swego guru, najwyzszy
        autorytet, ktory wszytkim kieruje, a ja nie znam nikogo, kto przewodniczyłby
        wszytkim SJ (w odroznieniu do religii katolickiej, ktora jest podpozadkowana
        papiezowi), poza tym sekta proboje oderwac wszytkich swoich wyznawcow od
        zwyklego spoleczenstwa, a chyba kazdy sie ze mna zgodzi, ze SJ "sa wszedzie",
        nie ma ograniczen dotyczacych wykonywania jakiegos zawodu, SJ mozna spotkac
        zarowno w szpitalu jako lekarzy, na uniwersytecie jako wykladowce, ale rozniez
        w warsztacie jako mechanika samochodowego... slownikowa definicja sekty mowi
        tez o tym, ze zmierza ona do tego, aby przejac caly majatek swych wyznawcow,
        ograniczyc ich wlasnosc prywatna - to prawda, ze organizacja SJ zbiera od
        swych wspolwyznawcow pienadze, ale wylacznie na podtrzymanie swej dzialanosci,
        tzn wydawanie czasopism, budowanie sal zgromadzen itd. przeciez kosciol
        katolicki tez organizuje rozne zbiorki,a nikt sie tego nie czepia... oczywiscie
        kazdy przekazuje swoje srodki wg wlasnej woli...nie ma zadnego przymuszania jak
        np w kosciele "chodzenie z taca". prosze wszytkich zeby przed tym jak zaczna
        oczerniac SJ zapoznaja sie z ich doktryna i zwyczajami, potem moga nas
        krytykowac do woli, ale prosze zeby to byla merytoryczna krytyka. zapraszam
        rowniez na nasze zebrania, zeby sie przekonac raz na zawsze ze nie ma na nich
        zadnego prania mozgu!! jestem osoba mloda i nie moglabym byc w towrzystwie,
        ktore chce zrobic z mojego mozgu wode...to jest jedyna religia, ktora jest w
        pelni oparta na calej Bibli i to do mnie wlasnie przemawia. Pozdrawiam
    • Gość: tupak Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 21:24
      kolejna nawiedzona niczym połowa narodu.
    • mardex Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw 15.04.06, 21:25
      To tylko fragment całej prawdy o świadkach Jehowy.
      Proponuję przeczytać książekę pt. "Świadkowie Jehowy. Ofiary mówią"
      autorki Charline Delporte.
      W bardzo obiektywny sposób jest opisany zbiór świadectw osób,
      które same znalazły się w sekcie Świadków Jehowy bądź wpadł
      w nią ktoś z ich bliskich. Mówią o tym, jakimi metodami sekta
      posługiwała się w ich przypadku, jak zdołali się uwolnić spod
      jej wpływów. Książka zawiera porady dla osób zawodowo zajmujących
      się ratowaniem ofiar sekt, jak i dla samych poszkodowanych.
      Dodam również, żę wydanie polskie wzbogacone jest o adresy
      katolickich ośrodków, gdzie można szukać fachowej pomocy.

W/g mnie jest to sekta, która ma podobną ideologię jaką mieli
      komuniści (Marksa i Engelsa), a nie odłam wiary. Po za tym
      za swoją naukę i wcielanie każdej osoby dostają pieniądze
      i pomoc materialną, ale uważajcie bo coś za coś - pomoc
      za służbę, czyli mamona za duszę.
      • Gość: mee... Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.hsd1.nj.comcast.net 15.04.06, 21:30
        ...www.sekty.net/?n_id=10&pk=s1740

...tyle lat po chrzcie ...a my sie ciagle uswiadamiamy...)))

mardex napisał:

> To tylko fragment całej prawdy o świadkach Jehowy.
        > Proponuję przeczytać książekę pt. "Świadkowie Jehowy. Ofiary mówią"
        > autorki Charline Delporte.
        > W bardzo obiektywny sposób jest opisany zbiór świadectw osób,
        > które same znalazły się w sekcie Świadków Jehowy bądź wpadł
        > w nią ktoś z ich bliskich. Mówią o tym, jakimi metodami sekta
        > posługiwała się w ich przypadku, jak zdołali się uwolnić spod
        > jej wpływów. Książka zawiera porady dla osób zawodowo zajmujących
        > się ratowaniem ofiar sekt, jak i dla samych poszkodowanych.
        > Dodam również, żę wydanie polskie wzbogacone jest o adresy
        > katolickich ośrodków, gdzie można szukać fachowej pomocy.
        >
        > W/g mnie jest to sekta, która ma podobną ideologię jaką mieli
        > komuniści (Marksa i Engelsa), a nie odłam wiary. Po za tym
        > za swoją naukę i wcielanie każdej osoby dostają pieniądze
        > i pomoc materialną, ale uważajcie bo coś za coś - pomoc
        > za służbę, czyli mamona za duszę.
        • Gość: Markus Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.adsl.alicedsl.de 15.04.06, 21:47
          > ...www.sekty.net/?n_id=10&pk=s1740
          To forum radia ma ryja ?
          • Gość: mee... Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.hsd1.nj.comcast.net 15.04.06, 22:00
            ...a panna ladna byla...do gnoju nie do boju koltunie- wiec prosze...prosze
            wykaz
            sie...skad cytat...

Gość portalu: Markus napisał(a):

> > ...www.sekty.net/?n_id=10&pk=s1740
            > To forum radia ma ryja ?

• Gość: Markus [...] IP: *.adsl.alicedsl.de 16.04.06, 08:12
      • Gość: Ciekawy świata Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: 212.191.130.* 20.04.06, 15:45
        Jasne i dlatego ja juz zmienilem 3 mercedesa.. co 2 lata sprzedaje i kupuje
        nowy model.. tyle mi placa.. mowie wam... "MONDRA MUSI BYC TA KSIĄŻKA"
        normalnie jak słyszę takie androny... niektórych powinni wysłać na przymusowy
        odwyk bo na chaju piszą niesamowite histerie ;)
    • krytyka.org Nie przesadzajmy. 15.04.06, 21:31
      Prosze, nie dorabiajmy do tego ideologii - ludzie potluczeni zdarzaja sie w
      kazdym wyznaniu. Zal chlopaka.
      • Gość: Markus Re: Nie przesadzajmy. IP: *.adsl.alicedsl.de 15.04.06, 21:36
        na tym to wszystko polega . gdyby to byla poslanka partii XXX , teraz wszyscy
        by pluli na te partie . kazdy pretekst jest dobry by sie dowartosciowac .
        • Gość: kazik Re: Nie przesadzajmy. IP: *.bois.qwest.net 15.04.06, 22:11
          duzo juz tu napisano i w gruncie rzeczy mamy ogromny z tego galimatiaz.
          kazdy chce miec racje i jeden przez drugiego madrzejszy.a nie lepiej by bylo,by
          tak na podstawie Biblii dowiedziec sie jak to sie wogole ma z Bogiem z Jezusem
          z Duchem Swietym z odlaczaniem od Kosciola z wiara w Trojce,rowniez jak to
          wszystko ma sie do sekt[za czasow Jezusa,Jego i Jego nasladowcow tez zwano
          sekta].i niech szczerze do tego podejda wszyscy co chca na ten temat cos
          powiedziec,Katolicy,Ateisci[to tez wiara],Swiadkowie Jehowy i inni z innych
          pogladow na wielbienie Boga.bo w koncu prawda jest tylko jedna,ta ktora glosil z
          woli swego Ojca,Jezus bedac na ziemi.jedni wysylaja ludzi do nieba inni tylko
          czesciowo jeszcze inni nie maja zadnego zdania.Biblia ma proroctwa ktore sie
          wypelnily i maja sie jeszcze wypelnic.i na pewno sie wypelnia,biorac pod
          uwage,ze te co mialy juz do naszych czasow sie wypelnic,sie wypelnily.zobacz np.
          polityczne potegi swiatowe.to jest bardzo interesujace i w interesie kazdego
          wyznania byc powinno,by czlowiekowi wskazac te jedyna sluszna Droge,oparta
          calkowicie na woli Stworcy zanotowanej w Jego Slowie,Biblii.jest to latwe i nie,
          biorac pod uwage,ze na ta sama Biblie powoluje sie cala masa religii.jednak
          Jezus powiedzial o tylko jednej prawdzie.wiec rozum tu podpowiada,ze nalezy
          tylko do jednego wyznania.do ktorego? a wiec do dziela,a ekumenizm w tym wcale
          nie pomorze.przyklad Jezusa z czasow Jego pobytu na ziemi to potwierdza.
          powodzenia wiec kazdemu szczeremu czlowiekowi w jednomyslnym wielbieniu Boga po
          przez Jezusa.
    • Gość: Mati Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.dip.t-dialin.net 15.04.06, 21:37
      masakra jakas chora kobieta dlaczego nie zamkna jej w psychiatryku jak mozna sie
      po czyms takim usmiechac czy brala jakies dragi? pewnie tak bo inaczej Jehowa by
      jej sie nie ukazal
    • Gość: m4st3rm1nd Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.aster.pl 15.04.06, 21:41
      mam nadzieję że będziesz się smażyć w piekle...
    • mietek01 Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw 15.04.06, 21:48
      Czy pogarda wywołana jest faktem spowodowania wypadku?
      Czy wypadek nie jest ważny a istotne - sprawczyni Jehowa?
      Wstydźcie się ludzie. Gdzie wasze chrześcijańskie przywiązanie do miłości.
      W tym wypadku nie żałuję, że jestem ateistą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka