Dodaj do ulubionych

Piechota chce zostać prezydentem Szczecina

23.04.06, 20:25
Brakuje tylko wyborczej piosenki w wykonaniu Beaty Kozidrak:-) "Do lata, do
lata..." :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: KUBA Piechota chce zostać prezydentem Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 20:28
      Chyba na prezydenta Wolczkowa
      • absztyfikant Re: Piechota chce zostać prezydentem Szczecina 23.04.06, 20:29
        Na Wolczkowo 'rzucimy' Marka Kocmiela. W koncu tam mieszka.
        • Gość: Nerv Słońce gospodarki ma tyle "osiągnięć"że zatopić Sz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 20:53
          Szczecin nie będzie dla niego żadnym problemem... Chroń mnie Boże przed tą
          czerwoną zarazą!
    • swantevit [...] 23.04.06, 20:29
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: jarguz Re: Piechota chce zostać prezydentem Szczecina IP: *.dyn.optonline.net 23.04.06, 20:36
        czym to Miasto zawinilo ze ma na utrzymaniu darmozjada , widly i na pole go
        wyslac
    • absztyfikant Re: Piechota chce zostać prezydentem Szczecina 23.04.06, 20:39
      Widze, ze forumowicze zaczynaja instalowac miny przeciwpiechotne...:-)
    • absztyfikant Gdyby Kozidrakowa odmowila... 23.04.06, 20:42
      Proponuje:

Nie nosi lampasów lecz szary jego strój!

Nie nosi ni srebra, ni złota,

Lecz w szarym szeregu podąża na bój

Piechota, nasz Jacek Piechota...
      • Gość: wredek Re: Gdyby Kozidrakowa odmowila... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 21:40
        Owszem, wasz Jacek Piechota.
        Ale nie nasz!!!!
    • Gość: ktoś Piechota - miernota. IP: 87.207.254.* 23.04.06, 20:55
      a tak mi się jakoś zrymowało
      • Gość: sromotnik bezwstyd Per pedes apostolorum... IP: 83.168.124.* 23.04.06, 21:04
        To juz było:
        "z Mitręgą w sercu,z Gomułką w plecaku,przez Moczary,z Motyką na słońce..."
        A my tymczasem w Szczecinie ciągle między Scyllą a Harybdą! Znów Per Pedes za Europą ?
        Albo Magazynierzy albo Popłuczyny !
        Czy Młodzi w Szczecinie nie LĘGNĄ się czy są tak ograniczeni,że ZBUKOM boją się dać kopa w tłustą dupę ?!
        • Gość: Ekspans Re: Per pedes apostolorum... IP: 83.168.120.* 23.04.06, 21:09
          OD OGNIA GŁODU I PIECHOTY UCHROŃ NAS PANIE !
          • Gość: pieszy pieszo od listopada? IP: *.fnet.pl 23.04.06, 21:19
            obecnie wszystko idzie wolno (jeżeli wogóle idzie), jak to może być później?

warto zagrać w tę grę.

ja pieszy on piechota - ponoć piechotą zwycięża się wojny?
            pieszymi nie.

ciekawe?
            nie.
            tragiczne
    • Gość: preemption PD uwielbia przegrywać IP: *.ipt.aol.com 23.04.06, 21:26
      Politycy Partii Demokratycznej robią wszystko, co tylko możliwe, żeby zdobyć
      zerowe poparcie w wyborach samorządowych według zasady - jest źle, może być
      jeszcze gorzej.
      Dobrze, że powstała Platforma Obywatelska. Przynajmniej mam na kogo głosować.
      Politycy byłej Unii Wolności odeszli od swoich wyborców już w 2000 roku. Potem
      Frasyniuk przeniósł UW z Europejskiej Partii Ludowej do frakcji liberalnej w
      Parlamencie Europejskim.
      Następnie powstała Partia Demokratyczna z hausnerowcami. Teraz lokalni politycy
      PD wspierają postkomunistów. W ten sposób przyznali się do tego, że nie mają
      już żadnego poparcia w polskim społeczeństwie. Jedyną szansą dla karierowiczów
      z PD jest start z listy lewicy. Stąd poparcie PD dla postkomunisty Piechoty.
      Pamiętam, że w czasach studenckich chciałem zapisać się do UW. Teraz jestem
      dumny, że tego nie zrobiłem.
      Na koniec retoryczne pytanie: co ma wspólnego obecnie Partia Demokratyczna z
      Unią Demokratyczną pod przywództwem Tadeusza Mazowieckiego?
      Oczywiście nic.
      • Gość: wredek Re: PD uwielbia przegrywać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 21:36
        Służalczość Puzyny w stosunku do Piechoty była znana już od dawna. Nareszcie ma
        to, co było jego ideą od początku - może oficjalnie poprzeć Piechotę na
        prezydenta. Jeden i drugi to typ ludzi,którzy bez pieniędzy publicznych giną
        jak pluswy rozgniecione przez tych,co mają poukładane pod kopułą.Takie zera
        muszą się wspierać,bo ich siła w jedności. Arłukowicz pasuje do nich
        fantastycznie,ciekaw jestem czy weźmie urlop ze szpitala czy pani dyrektor
        będzie przymykałą oko na leserstwo?w końcu pani dyrektor tego szpitala to też
        człowiek z PD>
    • Gość: stufka Re: Piechota chce zostać prezydentem Szczecina IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 23.04.06, 21:30
      No to spore sa szanse na kolejnego bardzo miernego prezydenta i stracone kolejne
      lata dla miasta. Tyle lat w polityce i zero sukcesow.Bardzo mierna osobowosc.Nic
      dla swojego miasta.Ale mysle ze ma olbrzymie szanse.Dlaczego? Bo:
      -szczecin ma tradycyjnie dosc silny lewy elektorat
      -szczecinanie nieznaja innych kandydatow,ten jest znany, medialny, oklepany
      -byl w warszawie (wow byl w rzadzie;), widzieli go wszyscy w wiadomosciach wiec
      nie moze byc glupi!
      -ma spokojny "image" ludzie to lubia
      -szczecin ma pecha

Pozdrawiam.
    • hehenio Nie jest Jurczykiem. To duży plus! 23.04.06, 21:31
      Nie zrobi obciachu nieobyciem, niedouczeniem, chamstwem ani sklerozą.
      No i nie jest z PiSu. To drugi plus.
      • swantevit Re: Nie jest Jurczykiem. To duży plus! 23.04.06, 21:33
        Ty tumanie masz pamiec jak zlota rybka..
      • Gość: Nerv Ale jest oślizłym komuchem,który od 24lat tylko ła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 21:35
        ładnie gada... Rozp............... Stocznie, maczał paluchy w Dolnej Odrze,
        Policach i ma parę innych osiągnięć! Napisz co tak naprawdę ząŁWTIŁ DO TEJ PORY
        DLA sZCZECINA?
        • Gość: preemption Prawda o mieszkańcach Szczecina IP: *.ipt.aol.com 23.04.06, 21:44
          W latach 1978-1990 Piechota był członkiem PZPR. To duży plus dla znacznej
          cześci mieszkańców Szczecina. Dzięki temu ma realne szanse na zwycięstwo w
          wyborach. Gdyby jeszcze pracował w PGR, jak marszałek Lepper, to zwycięstwo
          miałby w kieszeni.
      • Gość: doris Re: Nie jest Jurczykiem. To duży plus! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 21:39
        Robi obciach głupotą,tępotą,kretyńskim chichotem i brakiem autentycznej wiedzy
        na jakikolwiek temat.I obleśnymi obślinionymi usteczkami bleeeee
        • Gość: stufka Re: Nie jest Jurczykiem. To duży plus! IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 23.04.06, 21:46
          To wszystko oczywiscie prawda, ale no i co z tego? Tacy ludzie w naszym miescie
          oraz kraju doskonale sie podczas wyborow sprzedaja. Potem oczywiscie jest tylko
          gorzej. Wyborcy na nich narzekaja, niektorzy nawet zaluja ze glosowali. Ale co
          wybory mamy powtorke z rozrywki. Co raz czesciej sie zastanawiam czy nie maja
          racji ci co na dobre opuscili ten bardzo dziwny kraj, odpuszczajac jakakolwiek
          wiare ze tu sie cos zmieni.

Pozdrawiam.
        • Gość: matkadzieciom Re: Nie jest Jurczykiem. To duży plus! IP: *.globalconnect.pl 29.05.07, 13:12
          doris, pomyliłaś pana Piechotę z tymi oplutymi z LPR: od morskości i
          wychowlęctwa. Ich usteczka, autentyczna wiedza, splendory jakie nam
          przynoszą ....... Fe, a jak ty musisz wyglądać?
    • Gość: piwooooosh Zaraz mnie qrwa trafi szlag!!! IP: *.veranet.pl 23.04.06, 21:37
      Nie dopuscmy, aby robiona nas dalej w ..uja, do diaska!
      • mamoniowa303 Re: Zaraz mnie qrwa trafi szlag!!! 23.04.06, 21:46
        Ja mam pomysł na to miasto - oświadczył Piechota. - Zapraszam do walki o lepszy
        Szczecin. Będziemy z niego dumni.

Panie Jacku do niedawna bylismy bardzo dumni z naszej stoczni, jednej z
        najwiekszych na swiecie. Tez mial pan pomysl i do czego doprowadzila jego
        realizacja ?

Ja tez mam pomysl i zapraszam szczecinian do zbiorki naturalnego nawozu, ktora
        wymoscimy taczki, na ktorych pana wywieziemy. Mysle, ze chetnych do popychania
        nie bedzie brakowalo !!!
        • Gość: wredek Re: Zaraz mnie qrwa trafi szlag!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 22:08
          Zgłaszam się jako pierwszy!Chłop ze mnie silny więc na te taczki mogę jeszcze
          podrzucić tego Arłukowicza Napieralskiego i resztę śmierdzieli
          • mamoniowa303 Re: Zaraz mnie qrwa trafi szlag!!! 23.04.06, 22:15
            w takim razie tzreba bedzie woz drabiniasty zorganizowac.
            • swarozyc Re: Zaraz mnie qrwa trafi szlag!!! 23.04.06, 22:34
              Jaruzelski, Bierut tez glaskali malenstwa po glowce..
              a rodzicom pieklo sprawiali...
              • Gość: volvo Re: Zaraz mnie qrwa trafi szlag!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 22:37
                nawozu w Szczecinie pod dostatkiem,pozbiera się z tarwników. Rządzili z
                Marianek przez te ostatnie lata,więc oddamy im to co im zawdzięczamy
              • mamoniowa303 Re: Zaraz mnie qrwa trafi szlag!!! 23.04.06, 22:58
                mnie sie przypomnialy inne obrazki :
                ja i dziewczynka
                ja i wiewiorka...
        • Gość: mirek Re: Zaraz mnie qrwa trafi szlag!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 08:58
          pierwszy raz słysze, żeby to Piechota organizował strajki w Stoczni
          szczecinskiej. Może jednak przypomnicie sobie,że stoczniowcy zaczeli strajkowac
          o posiłki regeneracyjne i zmiany w regulaminie wynagradzania, i to przez ich
          głupote stocznia padła. A że później z przyczyn politycznych podejmowano
          różne , czasem idiotyczne decyzje to już inna bajka.
    • Gość: kasandra Re: Piechota chce zostać prezydentem Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 22:13
      No nareszcie pani Kowalewska może zakrzyknąć: mójci on! Ta wielka wielbicielka
      Piechoty, co udowodniła przy komentarzu badań opinii publicznej może wypisywać
      teksty ociekające lukrem i wazeliną.Od początku było wiadomo że GW będzie mocno
      popierała Piechotę,a teraz nareszcie dostała do tego mandat.W końcu obecnie
      partia nazywana PD (wcześniej UD i UW) jest matecznikiem GW. Jak radość i
      euforia wypływa z tekstu pani Joli!! :)
    • Gość: inzynier jedyny realny, dobry kandydat IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 22:39
      Palanty, jak pojawia sie ktos normalny, znajacy sie na rzeczy, to tylko
      krytykujecie.
      Moze szczecin zasluzyl na magazyniera lub egzaltowana profrsor od ekonomii, ale
      ton tylko dzieki takim palantom jak wy.
      Piechota na Prezydenta
      • Gość: marian paździoch Re: jedyny realny, dobry kandydat IP: *.chello.pl 23.04.06, 22:44
        piechotą to pójdziecie do urn,
        i tak większość szczecinian zaglosuje na mojego kandydata palanty!

mp
      • Gość: erni Re: jedyny realny, dobry kandydat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 22:45
        Tak. Szczecin zasłużył na profesora od ekonomii - kobietę z wiedzą,
        doświadczeniem oraz czystymi rękami.
        Nie zasłużył na zbrodniarza, który zniszczył stocznię szczecińską dla
        rozgrabienia jej majątku.
      • Gość: dziad A na czym to sie zna Jacek P.? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 22:47
        Chyba na opie..iu sie i tworzeniu wrazenia madrych wypowiedzi - tez jestem
        inzynierem i scyzoryk mi sie otwiera jak czytam takich naiwniakow jak Ty - zadaj
        sobie trud i poszukaj w internecie "osiagniec" tegoz kandydata...
        To sa takie osiagniecia:
        "Gdyby te posłanki skierować do pracy w przemyśle zbrojeniowym, już widzę jak
        lufy czołgów prężą się na widok Oli Jakubowskiej" - tak... niewatpliwie takiego
        blyskotliwego prezydenta potrzebuje Szczecin... jakiez celne uwagi a jaki ciety
        jezyk, puenta godna Leszka M. ktory zaczal jak zaczal a skonczyl jeszcze gorzej...
      • Gość: inżynier chamik Re: jedyny realny, dobry kandydat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 22:49
        tylko on, tylko jacek,
        jest najmilszy, najsłodszy,
        najwłaściwszy, najmądrzejszy i od marjana młodszy,
        w zasadzie to jemu się to stanowisko należy
        za tyle lat pracy w warszawie dla dobra szczecina.
        patrzcie, stocznia pracuje, autostrada zaraz będzie.
        psie kupy się uprzątnie i będziemy czystą stopą
        na piechotę chodzili (pardon, spacerkiem)
    • Gość: dziad Do Jacka Piechoty... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 22:43
      Kim ty jestes ze chcesz byc prezydentem Szczecina, co zrobiles jako posel na
      Sejm wybrany z ziemi szczecinskiej... jak reprezentowales Szczecin wozac swa
      dupe limuzyna w warszawce? Co zawdziecza Ci Szczecin (nie mowie o inwestycjach
      miejskich ale o infrastrukturze z ktorej korzysta cala Polska)?
      Jaki byl twoj wklad Jacku Piechoto w Szczecin, Koszalin? Czym bedziesz mamil
      wyborcow...?
      Jednym slowem Jacku Piechoto miales tyle lat by udowodnic swa przydatnosc dla
      Szczecina czy Zachodniopomorskiego i co zrobiles? I odpowiem sobie sam Jacku
      Piechoto... zrobiles jedno wielkie gowno... nic nie zrobiles i nic nie
      zrobisz... ty nie masz pomyslu na Szczecin tak jak jako minister i wiceminister
      nie miales pomyslu na inne rzeczy... Jestes Jacku Piechota zwyklym
      karierowiczem... nijakim...jestes zerem Jacku Piechota... Szczecin nie zasluzyl
      sobie na takie zero...
      • Gość: the.bill1 To on jeszcze nie siedzi? IP: *.bazapartner.pl 23.04.06, 22:50
        hm... dziwne....
        • Gość: dziad Tacy jak on nie pojda siedziec... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 22:53
          szarzy i nijacy, bierni i pasywni - zera spod brunatnego sztandaru...
    • Gość: susel Re: Piechota chce zostać prezydentem Szczecina IP: 217.153.73.* 23.04.06, 22:47
      czy pamiętacie - gdy piechota byl ministrem gospodarki, na pytanie, dlaczego
      zapomanil o regionie mowil, ze jest ministrem gos. calej polski i nie moze
      lobbowac interesow TYLKO zachodniopomorskiego

no i nie lobbowal

teraz deklaruje, ze ma pomysl na rozwoj Szczecina - jestem ciekawy jaki!!!!
      swoim dzialaniem udowodnil, ze:
      1) nie potrafil pomoc szczecinowi ze stolka minstra
      2) to dlaczego potrafilby to zrobic ze stolak regionalnego?

lecz niestety - byli tacy, ktorzy po raz SIODMY dali mu szanse jako poslowi,
      to dlaczego nie mieliby dac sznasy jako prezydentowi

szczecin ma pecha, przede wszystkim do tych, ktorzy glosy oddaja w wyborach

czekam na "krwista" jadkle podczas tegorocznej kampanii samorzodowej

susel

• Gość: See Re: Piechota chce zostać prezydentem Szczecina IP: *.gprspla.plusgsm.pl 23.04.06, 23:05
        PD czy UW stracila przez to resztki mojej sympatii. Do widzenia!
        • Gość: kera Re: Piechota chce zostać prezydentem Szczecina IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.04.06, 01:23
          No proszę, zabrakło telewizji GRYF, nie było kolejnego spotkania, w sprawie
          zabójstwa STOCZNI, w którym kolejna odsłona ujawniła by kto, jest kto.
          No i mamy kandydata na PREZYDENTA, co odmieni Szczecin, tak, jak odmienił Stocznię.
      • Gość: dziad A i tu Piechota obnazyl swa bylejakosc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 23:07
        Bo mozna lobbowac za regionem z ktorego sie pochodzi z pozytkiem dla calego
        Kraju... dlaczego lobbowal za Slaskiem? Lepiej fedrowac wegiel czy produkowac
        specjalistyczne statki? Proste... ale Piechota jest zerem ze powtorze to za
        wodzem SLD Leszkiem M.
    • zaczepialski A ty ABSZ nie promujesz Piechoty? dziwne 23.04.06, 22:58
    • Gość: tyz a ja się pytam co zrobił Piechota dla Szczecina??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 23:07
      nic, poza tym, że przenoszono go ze stanowiska na stanowisko w rządzie
      największych aferzystów spod znaku czerwonej mafii - Don Millerone!
      • mamoniowa303 Re: a ja się pytam co zrobił Piechota dla Szczeci 23.04.06, 23:13
        Piechota jest odzwierciedleniem postaci kreowanej przez Jerzego Dobrowolskiego
        w filmie "Poszukiwany, poszukiwana", z zawodu dyrektora.
        • Gość: marian paździoch Re: Piechota nie, Jurczyk nie, Nitras nie, Lubińsk IP: *.chello.pl 23.04.06, 23:21
          a też nie, to w końcu kto?
          do jasnej, ciasnej ywruk kto?

mp
          • Gość: dziad Ty Marys tez NIE... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 23:51
            Nie chcemy "cfaniakow", karierowiczow, roznej masci buractwa i oszolomstwa...
            moze Szczecin potrzebuje nie polityka (a w Polskich reliach raczej politykiera
            bo nie ma u nas politykow tylko politykierzy) ale managera wiek 35 - 45 lat,
            znajomosc 2jezykow obcych (co najmniej niemiecki i angielski), jasny program
            dzialan (duzo tego w Szczecinie do zrobienia) - do tego rzecz jasna radnych nam
            potrzeba dzialjacych w interesie miasta (wybacz Marys ale Ty taki nie jestes
            pora zebys poszedl pierdziec w fotel na dzialce pod altanka oskarzonego Mariana
            J. w towarzystwie "dwoch psow i trzech kotow")
            Napisze to prosto i czytelnie place Wam pensje i wymagam od Was dobrej roboty! A
            na razie dajecie dupy! (Skonczyly sie czasy "czy sie stoi czy sie lezy to xxxx
            zl sie nalezy)
        • keinepanik Re: co się skrada w Jacka cieniu....?!! 23.04.06, 23:23
          "nie bój się tego co hałasuje, bój się tego co po cichu się skrada" cóż to
          skrada się za tow Jackiem tego się boję. Każdy z kandydatów ma swoich sponsorów
          którzy faktycznie sięgają po władzę. czasami widać ich gołym okiem lecz wielu
          pozostaje w cieniu!
        • Gość: gość spokojny dość jest jeszcze jedna piosenka... IP: 213.155.163.* 23.04.06, 23:26
          .... "nie wierzcie piechocie" spiewala ją po polsku Sława Przybylska....

a swoją drogą, jesli nie podoba Wam się facet który "już ma" to zawsze można
          zagłosować na Jurczyka :)
          • gavno Ma moje poparcie/otarcie. 24.04.06, 03:59
            Stoje blisko tuz za nim. Ocieram sie prawie. Czujecie?
    • Gość: zapodajacy Re: Piechota to bardzo dobry wybor IP: *.orange.pl 24.04.06, 04:40
      Szkoda, ze Jacek nie wystartowal w ostatnich wyborach w miejsce Runowicza. Powodzenia panie posle. Wybor Jacka na prezydenta to bedzie bardzo dobry okres dla Szczecina.
      • gavno Re: Piechota to bardzo dobry wybor 24.04.06, 04:43
        Czuje to. A mam katar.
    • Gość: Galoty Re: Piechota chce zostać prezydentem Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 06:43
      Wszystko rozstrzygnie się w oparciu o to czy kontrkandydat będzie kimś w miarę
      nowym w polityce oraz czy będzie kandydatem wspólnym dla PO i PiS. W takiej
      sytuacji bój będzie ciężki ale Piechota przegra a wyborcy udzielona mu urlopu
      politycznego. W innym przypadku zwycięży.
    • Gość: Galoty absztyfikant. Jaki jest Twój stosunek do tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 06:58
      kandydata.
      Jesteś za, przeciw czy tak trochę tu a trochę tu :-)
      • xxtoja Re: absztyfikant. Jaki jest Twój stosunek do tego 24.04.06, 07:34
        W tej sytuacji, to PO i PiS powinni sie dogadać, a nie ze sobą walczyć.A kto z
        PD bedzie na listach do samorzadu.
        • Gość: rozsądny Re: absztyfikant. Jaki jest Twój stosunek do tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 08:08
          zamiast wylewać wiadro pomyj na jednego z kandydatów przedstawcie zalety
          waszych, Teresy lubińskiej, Sławka Nitrasa, Mariana Jurczyka, Mirosławy
          Masłowskiej, a kiedy już przedstawicie i idzcie i głosujcie na nich, zupełnie
          nie rozumiem tej tejdencji do negatywnej kammpanii, a może to po prostu strach
          i brak alternatywy ?
          • xxtoja Re: absztyfikant. Jaki jest Twój stosunek do tego 24.04.06, 08:55
            zobacz Piechota pokazał na co go stać, Masłowska za stara i już pokazała, że
            nie jest uczciwa i gada banialuki. Marian wiekowy, bo aż legenda i Piechota
            powiedział, że jest z nim trudno wygrać, Nitras jeszcze nic nie pokazał, ale za
            to wygrał w swojej partii. Lubińska straciła już swoje szanse, bo się z PiS-em
            związała, ale ja no i tak twierdzę, że wobec tej alternatywy PO i PiS powinny
            wystawić wspólnego kandydata. A może tak jak to w koalicji PiS razem ze
            samoobroną pója razem za rączkę, teraz to trudno powiedzieć, na kogo wyborcy
            bedą głosować. Jednym słowem oni to zrobią, bo wybiorą.
            • xxtoja ministerstwo finansów 24.04.06, 11:29
              Gość kram napisał w innym wątku

• Re: A oto co umorzył rząd SLD ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
              Gość: kram 24.04.06, 07:54 + odpowiedz

Było wiadomo że w ministerstwie finansów jest całe centrum przekrętów w Polsce.
              Zyta sobie z tym nie poradzi bo jest z polityki. Dlatego była bardzo wygodna
              dla niektórych na fotel ministra. Ludzie niezależni są bardzo niewygodni, a jak
              ktoś myśli że Polskę z gangreny można szybko oczyścić,to jest naiwny. Ta
              gangrena sięgnęła kości. I jeszcze jedno - minfin nie zwalnia rolników ze
              spłaty odsetek od kredytu, tylko ARiMR. Minfin wydaje tylko opinię na podstawie
              dokumentów przygotowanych przez agencję. A agencja potwierdziła że Ptak nie ma
              dochodów mimo że był posłem. Oczywiście w agencji w tym czasie byli czerwoni.

...
              Jeżeli jest w tym ziarenko prawdy, że Lubińska była niewygodna, to kto wie, do
              wyborów jest trochę czasu i może wyborcy jakąś nową wiedze otrzymają na temat
              wsytuacji w ministerstwie finansów.
        • Gość: doradca Re: PD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 08:53
          PD poparło wszak kandydata Piechotę
          • xxtoja Re: PD? 24.04.06, 08:57
            ale jestem ciekawa, czy np. taki Koćmiel, Puzyna, Fenrych, Górki wystartują z
            tych list wyborczych i z których miejsc.
            • sobiepan1 Re: PD? 24.04.06, 09:06
              xxtoja napisała:

> ale jestem ciekawa, czy np. taki Koćmiel, Puzyna, Fenrych, Górki wystartują z
              > tych list wyborczych i z których miejsc.

Puzyna? Oczywiście.
              Bardzo się ożywia przed wyborami. Na tym forum też.
    • Gość: Adam Re: Piechota chce zostać prezydentem Szczecina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 08:05
      Tylko pogratulować. Szczególnie intersującym jest to, że sztabem piechoty
      kirował będzie niejaki Arłukowicz. Ten karierowicz oprócz włosów na Zel ma w
      głowie tylko jedno - co ugrac dla siebie. Widać to było w czasie kampanii do
      parlamentu.To on wywołał wojnę medialną ze awoją koleżanką partyjną Elą Romero,
      która mu zagrażała. Obłudnik zgonił to później na nią. Jak słyszałem odchodząc
      z SLD dał on swemu kumplowi Napieralskiemu książkę " Co z tą Polską". Co będzie
      z naszym Szczecinem jak taki populista jak on zostanie wice Piechoą? Przecież
      tylko o to mu chodzi. Pan Arłukowicz, którego karłowata partyjka w mieści liczy
      zaledwie kilkanaści osób nigdy nie był kandydatem SDPL na prezydenta Miasta. Ja
      odchodzę z SDPL. Dostyć grania ludźmi panowie.
      • Gość: wizytka Re: Piechota chce zostać prezydentem Szczecina IP: 194.165.41.* 24.04.06, 08:46
        Pan Piechota z wyksztalcenia jest chyba chemikiem (?). Może więc jakies
        laboratorium za 1.500 zł brutto ? Albo nauczyciel chemii w szkole - chociaż to
        ryzykowne bardzo. Poleciłabym w końcu najzwyklejszą pracę - bez rządzenia.
    • Gość: elci chce zostać- trafne określenie, ale kto zagłosuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 08:52
      na tego marnego harcerzyka z czerwoną legitymacją! Niech w spółkach czerwonej
      mafii na Pomorzu zrobią najpierw porządek, a jego ludzie z ZCh Police,czy
      Komforcina to co?
      • anna_maria Alternatywa ? 24.04.06, 08:54
        jak już skończycie pluć, to z przyjemnością poczytam o Waszych kandydatach
        • Gość: wizytka Re: Alternatywa ? IP: 194.165.41.* 24.04.06, 09:47
          Ja po raz pierwszy nie będę brała udziału w wyborach, chyba że ktoś sie objawi.
          Nie mam kandydata. No chyba, że mój mąż :)
          • Gość: Oficer Re: Alternatywa ? IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 24.04.06, 10:12
            Tak oczywiscie, tylko przefarbowane lisy z PO byłyby coś warte jako prezydenci,
            bo jak przyjdzie ktoś nie od nich to od razu albo komuch albo mocherowy. Ku
            uwadze i przestrodze tych " inteligentnych inaczej" w stylu p. nerv czy p.
            mamoniowa303 podaje fakt, że to wasi ludzie z solidarności doprowadzili kraj na
            skraj " upadłości" miłościwie nam rządząc w latach 1997- 2001. Nareszcie
            przyszedł ktoś, kto powinien rządzić naszym miastem i to nie jedną kadencję.
            JAcek na Prezydenta!
            • Gość: Galoty Re: Alternatywa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:59
              Pragnę tylko przypomnieć, że cała ekipa Runowicz, Wieczorek, Durzyński,
              malanowska to była ręka pana Piechoty. Cokolwiek by to nie znaczyło.
    • Gość: Ziomo Re: Piechota chce zostać prezydentem Szczecina IP: *.Red-217-127-157.staticIP.rima-tde.net 24.04.06, 10:22
      -mam pomysl na Szczecin- brakuje tylko kliku zdan-..uczestniczylem aktywnie w
      kazdym mozliwym przekrecie na Pomorzu Zachodnim i nie tylko.Bylem i jestem
      swietnie okopany,poukladany ze sluzbami i sluzac im wiernie licze na dalsza
      owocna wspolprace.Przyglupawych obywateli,wyborcow i tych ,ktorych juz nie
      potrzebuje mam gleboko w d....Jestem doswiadczonym manipulatorem,lgarzem i
      cwaniakiem,ktory NIGDY nie splamil raczek zadna praca.CALE moje dorosle zycie
      przezylem kosztem podatnika.JA TEZ mam pomysl na Szczecin - aby JP zalatwil
      sobie fuche na Bialorusi u bliskiego mu sercem tow.Lukaszenki
    • Gość: ROPCIO Re: Piechota chce zostać prezydentem Szczecina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:25
      Kolejna "gwiazda" komusza, której facjata winna trafić nie na plakaty wyborcze,
      a na listy gończe - razem z Liberadzkim powinno się ich razem postawić przed
      Trybunałem Stanu. I to jak najszybciej !!!
    • Gość: zdegustowany Re: Piechota chce zostać prezydentem Szczecina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:29
      czy ten facet nie rozumie,że jego czas już minał i czas się wycofać? Czerwoni są
      modni w Wenezueli wieć mozę tam sie niech wybierze. Facecik jest po prostu
      mierny i tyle. Nic nie zrobił dla Szczecina i niech lepiej zniego
      wyjedzie...albo wyjdzie na piechotkę :)
      • Gość: marian paździoch Re: Piechota chce lecz nie musi prezydentem zostać IP: *.chello.pl 24.04.06, 10:45
        prosze nie pluć na JP.
        jest to jedyny realny konkurent mojego kandydata, do zaszczytnej pracy dla
        dobra mojego miasta.
        reszta to miernoty, które odpadna w pierwszej turze wyborów.
        a ja zawsze jestem doskonały prognostyk.
        jeszcze raz sie przekonacie, podobnie jak po doswiadczeniu idiotycznego
        referendum.

pozdrawiam serdecznie zwolenników p. Jurczyka!mp
        • Gość: prorok Re: Piechota chce lecz nie musi prezydentem zosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:58
          przewiduję drugą turę: Jurczyk kontra Piechota

Nitras,Lubińska odpadną w pierwszej turze
        • Gość: Galoty Re: Piechota chce lecz nie musi prezydentem zosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 11:01
          Marian. Co do Jurczyka, który w sposób oczywisty naraził miasto na szkody
          (wyrok sądowy) odstępując od umowy na grunt przy Mieszka I-go to Ty chyba
          sumienia nie masz podnosząc nieudacznika do rangi godnego kandydata.
          • Gość: ciekawski Re: Piechota chce lecz nie musi prezydentem zosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 11:09
            galoty, to kogo obstawiasz ?
            • Gość: Galoty Re: Piechota chce lecz nie musi prezydentem zosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 11:16
              Z poglądów politycznych to nie zgłosił się jeszcze kandydat , którego mógłbym
              obstawiać. Nawet w plotkach.
              Nie wiem czy Cię zdziwię ale jestem za gospodarzem czyli za jakąś osobą, która
              prowadziła biznes lub ma o tym pojęcie. Na przykład jakis dobry prawnik z
              doświadczeniem w negocjacjach biznesowo - inwestycyjnych.
              Żaden z funkcjonujących na geldzie kadrowej kandydatów nie spełnia moich
              wyobrażeń o prezydencie. Jak na razie. Najbardziej Litwiński ale nie
              funkcjonuje na giełdzie kandydackiej.
              Z giełdy najbliższy byłby dla mnie Nitras
              Jeżeli chodzi Ci o tymczasowy (idiotyczny ) wybór pomiędzy Jurczykiem, a
              Piechotą to z bólem ale zagłosowałbym za Piechotą i to wydaje mnie się
              oczywiste.
              • szczecinianin_z_w Re: Piechota chce lecz nie musi prezydentem zosta 24.04.06, 11:58
                "Jeżeli chodzi Ci o tymczasowy (idiotyczny ) wybór pomiędzy Jurczykiem, a
                > Piechotą to z bólem ale zagłosowałbym za Piechotą i to wydaje mnie się
                > oczywiste." - nie ma żadnego wyboru, czy wygra JP czy MJ i tak rozdawać
                będzie karty partia wewnętrzna w SLD. JP i MJ to dwie strony tego samego
                medalu. Wybór jest pozorny, to taki "chwyt marketingowy".
                • anna_maria Re: Piechota chce lecz nie musi prezydentem zosta 24.04.06, 12:02
                  nie ma żadnego wyboru, czy wygra Nitras czy Lubińska i tak rozdawać
                  > będzie karty partia wewnętrzna w POPIS. SN i TL to dwie strony tego samego
                  > medalu. Wybór jest pozorny, to taki "chwyt marketingowy".
                  • szczecinianin_z_w Re: Piechota chce lecz nie musi prezydentem zosta 24.04.06, 12:15
                    Szanowna anna_maria, wyjaśniam:
                    1. czy wygra JP, MJ, SN, czy TL to i tak będzie rządziła partia wewnętrzna SLD;
                    2. robi to od w Szczecinie od zawsze co powoduje brak konkurencji;
                    3. brak konkurencji oznacza, ze rządzący politycy mają czas na załatwianie
                    własnych biznesów i nie muszą robic nic dla ludu;
                    4. ponieważ brak niezależnych od istniejacych układów kandydatów, to nalezy
                    pakowac walizki, tu tylko tynk dalej bedzie odpadał

a tak wogóle to pozdrawiam
                    • anna_maria Wybawca na białym koniu 24.04.06, 12:31
                      > 4. ponieważ brak ckandydatów, to nalezy
                      > pakowac walizki, tu tylko tynk dalej bedzie odpadał
                      >
                      możesz mi głupiutkiej blondynce wytłumaczyć jaki to może być kandydat na
                      prezydenta miasta niezależny od istniejacych układów ?, każdy polityk (a takimi
                      są kandydaci)ma jakieś powiązania, partyjne, zawodowe

oczywiście pozdrawiam
                      • szczecinianin_z_w Re: Wybawca na białym koniu 24.04.06, 16:31
                        Szanowna anna_maria, przepraszam, jeżeli jakikolwiek fragment mojej wypowiedzi
                        skłonił Cię do obniżenia swojej samooceny.
                        1. anna_maria nie jest głupiutka i jak mnie wzrok nie myli nie jest też
                        blondynką;
                        2. to prawda, że kążdy polityk aby zaisniec musi stowrzy sobie powiązania -
                        zależy tylko czemu one mają potem służy [i jak];
                        3. żaden z dotychczas wymienianych kandydatów nie ma pozytywnych dlamiasta i
                        jego mieszakńców powiąząń - posidane powiązania są wyłacznie w celu utrzymania
                        władzy przez ...... , a pokazani kandydaci są z jednej paczki. Takie
                        rozwiązanie daje 100% skutecznoś wygrania wyborów - ktokolwiek wygra JP, MJ,
                        SN, TL to i tak władza zostanie w rodzinie.
                        4. wyjściem jest ktoś z poza istniejących układów - może anna_maria ?

pozdrawiam
                        • anna_maria Re: Wybawca na białym koniu 24.04.06, 17:57
                          szczecinianin_z_w napisał:

> Szanowna anna_maria, przepraszam, jeżeli jakikolwiek fragment mojej
                          wypowiedzi
                          > skłonił Cię do obniżenia swojej samooceny.
                          > 1. anna_maria nie jest głupiutka i jak mnie wzrok nie myli nie jest też
                          > blondynką;

co do pierwszej części zdania to nieskromnie się zgodzę, co do drugiej , to z
                          całą pewnością mam włosy blond, są forumy, które potwierdzą :)

> 2. to prawda, że kążdy polityk aby zaisniec musi stowrzy sobie powiązania -
                          > zależy tylko czemu one mają potem służy [i jak];
                          > 3. żaden z dotychczas wymienianych kandydatów nie ma pozytywnych dlamiasta i
                          > jego mieszakńców powiąząń - posidane powiązania są wyłacznie w celu
                          utrzymania
                          > władzy przez ...... , a pokazani kandydaci są z jednej paczki. Takie
                          > rozwiązanie daje 100% skutecznoś wygrania wyborów - ktokolwiek wygra JP, MJ,
                          > SN, TL to i tak władza zostanie w rodzinie.
                          > 4. wyjściem jest ktoś z poza istniejących układów - może anna_maria ?

czemu mi tak źle życzysz ?
                          >
                          > pozdrawiam

serdecznie pozdrawiam :)
                    • xxtoja Re: Piechota chce lecz nie musi prezydentem zosta 24.04.06, 12:54
                      szczecinianin_z_w napisał:

> Szanowna anna_maria, wyjaśniam:
                      > 1. czy wygra JP, MJ, SN, czy TL to i tak będzie rządziła partia wewnętrzna
                      SLD;
                      > 2. robi to od w Szczecinie od zawsze co powoduje brak konkurencji;
                      ..
                      mam prośbe oświeć mnie - co to jest partia wewnętrzna SLD, powtórzyłes to dwa
                      razy, kto do niej wchodzi. I kto w sumie rządzi Szczecinem.
                      • szczecinianin_z_w Re: Piechota chce lecz nie musi prezydentem zosta 24.04.06, 16:35
                        Szanowna xxtoja,
                        nazwisk nie znajdzie się na dzisiejszym forum, a co do partii wewnętrznej to
                        jeżeli odkryjesz definicję to wiele się rozjaśni.
                        pozdrawiam i przepraszm, że odsyłam do wyszukiwarki, ale nie jest to złośliwośc
                        tylko chęc wzbudzenia zinteresowania.
          • Gość: marian paździoch Re: Piechota chce lecz nie musi prezydentem zosta IP: *.chello.pl 24.04.06, 11:34
            to raczej pozostałym miernym kandydatom nie brak tupetu, aby mierzyć sie z tymi
            dwoma z których tylko jeden(Marian Jurczyk) wyjdzie zwyciesko.
            no, ale niech próbują, tylko co oni mają do zaoferowania, oprócz własnej buty i
            braku kompetencji do pełnienia tak ważnej funkcji?

mp
            • Gość: Galoty Re: Piechota chce lecz nie musi prezydentem zosta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 11:48
              Wogóle nie wypowiedziałeś się na poruszony przeze mnie temat.
    • Gość: zaniepokojona8 Re: Piechota chce zostać prezydentem Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 11:04
      Czy my mamy się poruszać tylko w obrębie tego pola buraczanego ???
      Co robić ??? Skąd ma przyjść rozumny kandydat?! Gdzie on jest?!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka