IP: 213.155.166.* 30.04.06, 18:59
Dziś w Kurierze się śmiali z Ekspansa, bo puścił plotę ze na 100% powstanie
IKEA i co? źródła nieprawdziwe, nikt o tym nie słyszał...
śmiechu warte
Obserwuj wątek
    • Gość: Książę POmorski Re: I po IKEA IP: 213.155.166.* 30.04.06, 19:00
      sorry w Kronice TVP SZCZECIN 18 00
      • absztyfikant Re: I po IKEA 30.04.06, 19:02
        Jak to? Powiedzieli, ze niejaki Ekspans rozpuszcza ploty na Forum Szczecin i
        napietnowali go ?:)))))
        • Gość: andreas a co myślałeś ..... IP: *.centertel.pl 30.04.06, 20:24
          a co myślałeś że tylko Ty Absztyfikant jest znany???
          hehehe...
          Ekspans też teraz!
          • absztyfikant Re: a co myślałeś ..... 30.04.06, 20:25
            A czy ja komus zazdroszcze slawy? Skad ten pomysl?:) Pytam sie tylko, bo to
            ciekawe:)
            • beatrix13 Re: a co myślałeś ..... 30.04.06, 20:29
              Panu Darcy'emu zazdrościsz;-)
              • absztyfikant Re: a co myślałeś ..... 30.04.06, 20:29
                Raczej wspolczuje jego wielbicielkom.
                • beatrix13 Re: a co myślałeś ..... 30.04.06, 20:32
                  i kto tu się chwalił olbrzymim poczuciem humoru?
                  to była nadinterpretacja tegoż
                  • absztyfikant Re: a co myślałeś ..... 30.04.06, 20:34
                    Nie pisalem, ze nie bywam zlosliwy. A to, ze wytwornosci mi brakuje, to z
                    mamoniowa juz ustalilyscie:))
                    • beatrix13 Re: a co myślałeś ..... 30.04.06, 20:38
                      a niech Ci będzie chodząca ironio
                      ach ten pan Darcy
                      • Gość: Ekspans Re: a co myślałeś ..... IP: 83.168.120.* 01.05.06, 00:51
                        Wyjaśniam tu wszystkim że, w Szczecinie nikt niczego się nie dowie i wszyscy
                        będą wprowadzani w błąd a to za sprawą naszych kochanych radnych i Mariana
                        Jurczyka po sposobie i metodach ich zarządzania miastem. Inwestorzy przyjęli
                        zasadę wprowadzania opinii publicznej w błąd w celu zmylenia przeciwnika po to
                        żeby nikt nie przeszkodził w planowanych inwestycjach. Taka zasada będzie
                        obowiązywać do dnia do póki nie zmieni się styl rządzenia w tym mieście.
                        Popieram inwestorów zero informacji na zewnątrz by ustrzec się przed
                        blokowaniem wszelkich inwestycji przed mądrymi zarządzającym tym miastem. We
                        Wrocławiu czy Poznaniu nie muszą inwestorzy kłamać bo wiedzą że nikt nie
                        zablokuje im budowania czegokolwiek. Macie odpowiedź na pytanie i informację w
                        TV 3 lokalnym programie. Nie wymieniali Ekspansa to tyle a moje informacje są
                        wiarygodne tak jak to ze będzie Na przeciw marketu Kaufland Carrefour wielkości
                        Galaxy otwarcie 2007 rok Drżyjcie Szczecińscy Kupcy he he wreszcie ceną będą
                        normalne i ucywilizowana jak w całej Polsce a nie najwyższe. Pozdrawiam
                        wszystkich.
                        • Gość: Ekspans Re: a co myślałeś ..... IP: 83.168.120.* 01.05.06, 00:57
                          i jeszcze jedno podobny wątek na ten temat i podaną stroną firmy budowlanej nie
                          wiedzieć czemu został tu wykasowany a dlaczego ? odpowiedź nasuwa się sama że
                          pisze prawdę co pisałem wcześniej. Więcej nie będę pisał już tu na ten temat a
                          czas Wam odpowie.
                          • Gość: Ekspans Re: a co myślałeś ..... IP: 83.168.120.* 01.05.06, 01:05
                            IKEA w Szczecibnie jest skazana na sukces i nie ma wyjścia ja postawić się w
                            sąsiedztwie Auchan super lokalizacja to po pierwsze. Po co IKEA Buduje w
                            Katowicach drugi specjaliastyczny wielki dom IKEA ja tam w całym okręgu
                            Katowickim nie buduje się tylu mieszkań co w jednym mieście Szczecinie a jak
                            powstaja całe osiedla i ba, jedno z największych w Polsce osiedli willowych
                            budowanych przez Vastbouw i nie tylko tego jednego to i ludzie będą kupowac
                            meble to zrozumiałe. Jeśli Ikea odejdzie od budowy na terenie Auchan nigdy nie
                            powstanie w Szczecinie i dalej bedzie szukać terenu a szuka juz tak chyba 8
                            lat. Jak wygra wybory pani profesor Lubińska na prezydenta Szczecina to może
                            zapomnieć IKEA o inwestycji w Szczecinie na 100 % a co za tym idzie wielkich
                            zysków nio chyba że IKea ma kiepskich fachowców od badania rynku ale to juz ich
                            problem.
                            • Gość: Tomek To nie tak IP: *.eranet.pl 01.05.06, 09:47
                              Akurat znam kilka osób z IKEA. Moim zdniem firma ta cały czas sonduje rynek i
                              bacznie się mu przypatruje. Aby podjąć decyzję o inwestycji biznesplan musi
                              zakładać jakiś czas jej zwrotu, czyli m.in. lokalny rynek musi być na tyle
                              chłonny/bogaty, aby była szansa jej powodzenia.
                              Z tego co wiem, to np. IKEA we Wrocławiu nie jest specjalnie zadowolona z
                              obrotów - to co by dopiero działo się w Szczecinie ???
                              I tu jest chyba pies pogrzebany...
                              • Gość: ony Re: To nie tak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 09:49
                                Pierwsze konkretne i sensowne zdanie na temat inwestycji IKEA w Szczecinie.
                                To się musi opłacać!
                            • Gość: ony Re: a co myślałeś ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 09:52
                              Jak wygra Piechota to można zapomnieć o inwestycji IKEA w Szczecinie bo im się
                              nie będzie opłacało w biedniejącym mieście stawiać takiego sklepu. Jak wygra
                              Lubińska to nie tylko powstanie IKEA, ale i lotnisko w Dąbiu i nawet centrum
                              logistyczne IKEA. Mam nadzieję więc że wygra Lubińska!!!
                              • Gość: KP Re: a co myślałeś ..... IP: 213.155.166.* 01.05.06, 10:11
                                hahaha jak wygra Lubińska to będziemy mieć Jurczyk bis
                              • Gość: Ekspans Re: a co myślałeś ..... IP: 83.168.120.* 01.05.06, 10:14
                                Jak wygra Lubińska to na 100 % nie powstanie wielkie centrum nowej generacji na
                                lotnisku w Dąbiu i ani IKEA. Co do opłacalności IKEA w Szczecinie to Tomek i
                                ONy nie macie o tym zielonego pojęcia i to właśnie jest to tak znacie Szczecin
                                całkowicie nie znacie Szczecina to moja ospowiedź o waszej wiedzy na ten temat.
                                • Gość: Ekspans Do Tomka IP: 83.168.120.* 01.05.06, 10:48
                                  Jakby IKEA nie opłacało się tu budować a Szczecinie swojego obiektu to nie
                                  szukaliby tyle lat terenu w Szczecinie ( atrakcyjnego oczywiście ) a to że się
                                  mylisz to wiedz o tym ze sieci handlowe w Szczecinie w obrotach plasuja się na
                                  czołowych miejscach w Polsce dlatego nie pisz czegoś o czym nie masz zielonego
                                  pojęcia. Pozdrawiam.
                                  • Gość: ony Re: Do Tomka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 10:52
                                    a sąd wiesz a tych czołowych miejscach i czy możesz podać źródło danych?
                                  • Gość: Tomek Do Ekspansa IP: *.eranet.pl 01.05.06, 13:29
                                    Nie wiem nic na temat pozycji, jakie szczecińskie hipermarkety osiągają na tle
                                    innych regionów Polski.
                                    Moim zdaniem IKEA nie zainwestuje w Sz-nie dopóty, dopóki nie zwiększy się
                                    potencjał rynku, czytaj: siła nabywcza obywateli.
                                    Nie nastąpi to, jeśli włodarze Sz-na nie wezmą sobie do serca słów jednego z
                                    ostatnich prezydentów USA: "Gospodarka, durniu !!!"
                                    W przeciwnym razie: kto miałby robić zakupy w IKEA ? Wzrastająca, w najlepszym
                                    wypadku utrzymująca się na stałym poziomie, liczba bezrobotnych ? Niemcy ?
                                    Raczej nie - wystarczy pojechać do IKEA w Berlinie, zobaczyć wybór i porównać
                                    ceny z polskimi IKEA.
                                    Miłego dnia, pogoda się poprawia :)
                                    • Gość: Ekspans Re: Do Ekspansa IP: 83.168.120.* 01.05.06, 13:54
                                      Szanowny gościu Tomek co Ty piep... Powiedz mi to dlaczego w takiej Bydgoszczy
                                      powstaje IKEA ? mniejszym mieście i o wiele biedniejszym od Szczecina. Widzę że
                                      nic nie wiesz. Pozdrawiam
                                      • Gość: Tomek Re: Do Ekspansa IP: *.eranet.pl 01.05.06, 16:52
                                        Obym się mylił i nic nie wiedział.
                                • Gość: ony Re: a co myślałeś ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 10:51
                                  a skąd wziąłeś swoje wyliczenia i czy możesz je podać na forum? iłą nabywcza
                                  mieszkańców,ilość pieniędzy na rynku, zapotrzebowanie na dobra podstawowe:
                                  czekam na info.
                                • Gość: ony Re: a co myślałeś ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 10:55
                                  jak wygra Lubińska to na100% powstanie IKEA i dużo więcej - jako uzupełnienie
                                  do rozwoju Szczecina.Do takiego rozwoju, w którym udział będą mieli najlepsi a
                                  nie najlepiej poukładani i powiązani z rządzącym, tak jak było dotychczas.Jak
                                  wygrywaja najlepiej poukładani, to jest bieda bo oni nie są najlepsi a więc nie
                                  działają najlepiej.Jak IKEAi będzie sie opłacało to bez problemu wejdzie do
                                  Szczecina.A lotnisko zostanie zagospodrowane zgodnie z interesem miasta -
                                  całościowo,a nie wyrywając po kawałku grunt i niszcząc wartość pozostałych
                                  części - tak jak to chciał zrobić Czesny, którego ekspans broni.
                                  • Gość: Ekspans Re: a co myślałeś ..... IP: 83.168.120.* 01.05.06, 11:03
                                    Przepraszam Cię proszę mi nie wmawiać że ja popierałem Czesnego ! Co do danych
                                    to ja nie mogę ich podać bo to są tajne dane sieci. Ja je mam a skąd ? nie
                                    mogę napisać bo, wyda się w końcu skąd to wychodzi, to tyle.
                          • albert_c Ekspans o tym watku pislaes? 01.05.06, 11:04
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=40799511&a=40799511
                            chyba tym razem jednak nie masz racji
                            ;-)

watek jest na forum wciaz obecny:)

----

Gość portalu: Ekspans napisał(a):

> i jeszcze jedno podobny wątek na ten temat i podaną stroną firmy budowlanej nie
                            >
                            > wiedzieć czemu został tu wykasowany a dlaczego ? odpowiedź nasuwa się sama że
                            > pisze prawdę co pisałem wcześniej. Więcej nie będę pisał już tu na ten temat a
                            > czas Wam odpowie.
                            • Gość: Ekspans Re: Ekspans o tym watku pislaes? IP: 83.168.120.* 01.05.06, 11:17
                              To nie ten temat, tamten został wykasowany.
                              • albert_c Re: Ekspans o tym watku pislaes? 01.05.06, 11:27
                                nie wiem o co Tobie chodzi, jaki tamten?
    • Gość: ewa w. Re: I po IKEA IP: *.studby.uio.no 04.05.06, 17:01
      a na co liczyliscie? hahaha !! IKEA w szczecinie?
      • Gość: WitchKing Re: I po IKEA IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.06, 17:36
        Why not?
      • Gość: Michal Re: I po IKEA IP: *.student.uu.se 04.05.06, 18:00
        A Ty co sie z wioski odzywasz:>>>

pzdr
        Michal
      • Gość: Michal Re: I po IKEA IP: *.student.uu.se 04.05.06, 18:01
        To do Ewuni z Norwegii...:>>

pzdr
        Michal

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka