Gość: K.F. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 08:06 Szykuje małe przemeblowania w domu i szukam niezbyt drogiego, ale kompetentnego stolarza, któryby odnowiłby mi stare, XIX wieczne biurko z nadstawką. Zna ktoś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
exman Re: Moge liczyć na pomoc?.... 16.05.06, 08:21 Zajrzyj na zaplecze dawnego budynku Międzywydziałowego (tak się zwał za moich, studenckich czasów przynajmniej), k. Wydz. Budownictwa i Architektury, jest tam zakład renowacji mebli. Odpowiedz Link Zgłoś
wizytka1 Re: Moge liczyć na pomoc?.... 16.05.06, 09:12 Jest lub może był (?) taki pan na ul. Jacka Soplicy (Pogodno przed wiaduktem na Mickiewicza), w tej pięknej kamienicy na ul.Wojciecha, albo dowiedz się w którymś z antykwariatów na starym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swój Re: Moge liczyć na pomoc?.... IP: *.chello.pl 16.05.06, 09:34 Na przeciwko Ciebie tam gdzie zawsze była galeria antyk jest teraz Decco Pana W.Wilka pl Hołdu Pruskiego. często korzystam z usług, albo chodzę popatrzeć zachwycając się kunsztem pracy ręcznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: Moge liczyć na pomoc?.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:46 Dzięki, tam już zaglądałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: Moge liczyć na pomoc?.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:43 Dzięki Ci Wizytko, szukam nie tych renomowany speców od antyków, bo to zdziercy, ale dobrego stolarza, czującego stary mebel, ktory zdjemie z niego fatalnie naniesioną farbę, uzupełni niewielkie braki w ozdobnikach i przywróci mu naturalną fakturę drewna. Nie mam zamiru odrestaurowywać go do pierwszej świetności, politurować ect., ale zachować w nim upływający czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeneris [...] IP: *.orange.pl 16.05.06, 09:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Kurde 16.05.06, 09:57 Wiesz KurdeFelku, tu na forum nie brakuje przygłupów z ambicjami. Ja tez sie z tobą nie zgadzam, absolutnie - wiem ze nienawidzisz moich guru, kaczki, ale... nigdy nie wpadłabym na taki idiotyczny pomysl bym cię karala, oglaszając to na forum - ze coś ci nie powiem. Toż to sorry, za to określenie - idiota do kwadratu. Zero z wybujałą ambicją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: Kurde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:45 Droga Zoneczko, wprawdzie nie bardzo wiem o co chodzi, ale dzięki. Ktoś kto prawi, ze wie, a nie powie, mało mnie interesuje. Adwersarzy mi nie brakuje. Jedni są inteligentni i tych cenię, inni w granicach kretynizmu, na tych nie zwacam uwagi. A stolarza przecież i tak w końcu znajdę. Odpowiedz Link Zgłoś
vicek113 Re: Zofio. 16.05.06, 10:36 - zeneris - grasz wyjątkowo nie fair. Obrzydliwe powinieneś przeprosić i to szybko! Jak sam nie potrafisz - Ucz sie kultury od forumowej żony pijaka Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Zofio. 16.05.06, 10:52 kultury uczta sie od Absztyfikanta! On wie co to jest foix paix, savoir vivre, garsoniera i milosc francuska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeneris Re: Zofio. IP: *.orange.pl 16.05.06, 10:52 Akurat uczyc sie kultury od zony pijaka to karkołomne zajecie bo to najbardziej chamska osoba w historii tego forum. Natomiast Zofię chętnie przeproszę, powiedz mi tylko za co? Nie obraziłem jej, nie użyłem inwektyw. Napisałem tylko o swoich odczuciach po przeczytaniu jej ociekającego wazeliną tekstu, który zresztą nie ja wyciągnąłem na forum. Sądzę, że to raczej Zofia powinna przepraszać, że takie g.... popełniła. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant ............ 16.05.06, 10:55 Dla swietego spokoju przyjmijmy zasade, ze kazdy tlumaczy sie za siebie - jesli to uzna za stosowne. Swarozycowi musze jednak powiedziec, ze wlasciwa forma frnacuskiej gafy to 'faux pas';) Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: ............ 16.05.06, 10:58 toz wlasnie chcialem powiedzec ze kultury nalezy uczyc sie od Ciebie, a nie ode mnie!! :-)) PS Blad byl zamierzony.. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: ............ 16.05.06, 11:04 absztyfikant napisał ze wlasciwa forma > frnacuskiej gafy to 'faux pas';) A co to ta franca? Też mam taką wysypkę na pipce. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: Zofio. 16.05.06, 10:58 Gość portalu: zeneris napisał(a): Sądzę, że to raczej Zofia powinna przepraszać, że taki > eg.... popełniła. Ludzie, może on rzeczywiście taki prymitywny że NAWET nie kojarzy czemu obraził Felka. Już wem to, były milicjant z prl-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy red. Jelonek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 13:13 Naprawdę ten śmierdzący, bałwochwalczy tekst napisała red. Jelonek??? Wierzyć się nie chce. Miałem o niej lepsze zdanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas nie maluj olejną!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 13:39 jaki tekst???? Cos przeoczyłem... Co do meritumu watku, bo chyba posiadanie biurka z nadstawka nawet XIX wiecznego nie jest bałwochwalczyn tekstem? Co do meritumu, to chetnie bym pomógł, ale na dana chwile nie wiem.... ale jak sie dowiem, to Kurde jakiem Andreas podam Tobie!!! Moi znajomi odnawiali stół, spytam... Acha, Felek nie maluj farba olejna!!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: nie maluj olejną!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 13:48 Adreas, chodzi o tekst, który red. zamieściła na stronie piechoty. Przytoczył go Absztyfikant w innym wątku. Rzecz o tym, jak piechota głodnego nakarmi a spragninego napoi w Wigilię . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Jelonek Re: nie maluj olejną!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:39 Sprawiedliwy, jesteś jak Radio Erywań, * nie ja zamieszczałam te "Opowieść wigilijną" na stronie Piechoty, lecz sam Piechota , na co wyraziłam zgodę. *Tekst był napisany dla wewnętrznego biuletynu SdRP, jak jeszcze SdRP istniało. I był taki, jaki w takich biuletynach teksty bywają. Pisany dla członków tego ugrupowania. * Nie ukrywam, że byłam członkiem SdRP. * Zdarzenie wigilijne miało miejsce, czy Ci sie to podoba czy nie. Gazeta Wyborcza takze je swego czasu opisała.Wypowiedzi czytowanych w moim tekście osób są autentyczne. * Tekstu, jak pisałam wcześniej - nie wypieram się. Więc o co Ci chodzi Szanowny "Sprawiedliwy"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: nie maluj olejną!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:52 Ano chodzi o to pani Zofio, że napisała pani ociekający wazeliną, wdupowłżczy i niegodny dziennikarza tekst, którego powinna się pani głęboko wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas po prostu IP: *.centertel.pl 16.05.06, 16:24 jezeli Tobie w łazience połozyłby kafelki były członek PZPR, moze nawet eSBek, to ... zbijesz je? Dziennikarz ma sprawne pióro i czasami czyni teksty, powiedzmy sprawne... Jak by do mnie zwrócił sie ktos z prosba o napisanie tekstu, to moge odmówic albo zrobic to najlepiej jak umiem... taka praca dziennikarza!!! To jest po prostu tekst reklamowy i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy reklama IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.06, 16:31 Cały socrealizm to też tekst reklamowy , prawda Andreas? Mówimy partia a w domyśle lenin- tekst reklamowy. Artykuł o tym jak górnicy w Wójku napadli na zomowców- tekst reklamowy. O czym tu gadać w ogóle. Reklama i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: reklama IP: *.centertel.pl 16.05.06, 16:40 masz racje ... nie jest proste odróżnienie kiedy to było tylko wprawna reklama, a kiedy morderstwo i ludobójstwo.... ale to chyba juz inna epoka... mam nadzieje... Bo tak rozumujac, to my wszyscy budowalismy tamten morderczy ustrój i układ swoja uczciwa i solidna praca i w zasadzie tylko złodzieje i bandyci i bumelanci działali na jego niekorzyśc i winni teraz dostac nagrody! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisica Re: reklama IP: *.orange.pl 16.05.06, 22:25 Takich niestety mieliśmy dziennikarzy. Gotowych na wszystko za garnek zupy i uśmiech lokalnego kacyka. Pełen serwilizm i dyspozycyjność. A teraz pytania "o co chodzi"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Jelonek Re: reklama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 00:34 Za jaki garnek zupy i za jaki uśmiech kacyka?! Lisica, nie mierz wszystkich swoją miarą. Jak znowu dypozycyjność? Mało wiesz o mnie, a wypowiadasz się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Jelonek Re: nie maluj olejną!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 01:15 Ani mi w głowie wstydzić się tego tekstu! Zwłaszcza głęboko, ale możesz Sprawiedliwy umartwiać się z tego powodu za mnie, jeśli to Ci w czymkolwiek pomoże! Zwłaszcza w nie lubieniu Jacka Piechoty. Bo ja mam wypaczony gust - i Piechotę zwyczajnie po ludzku lubię, od czasów piaskownicy i mało mnie wzrusza czy to się komuś podoba czy nie. Tym się różnimy od siebie, że mnie od lat, jak się coś w postępowaniu SLD nie podobało, gdy był znany mi przekręt, zdrada polskiej racji stanu, nepotyzm itp. i miałam na to niezbite dowody tej polskiej gangreny - to nie obgadywałam poza plecami, nie pisałam artykułów, po których nikt nie raagował, ale bywały rozmowy i reakcje bardzo "męskie" i nie jeden doskonale wie, tu na forum także, czym się to kończyło. Bywało, że stratą stołka ministerialnego, dyrektorskiego fotela a nawet wkroczeniem wymiaru sprawiedliwości. Wiele można o mnie powiedzieć, ale jednego napewno nie - że SLD właziłam w dupę. Jak znajdziesz w Szczecinie choć jednego dziennikarza, który miał odwagę stanać ostro w kontrze i to skutecznie, niektórym pomysłom czy działaniom politycznym SLD, tak jak ja - to będziesz miał moralne prawo serwować takie uwagi pod moim adresem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisica Re: nie maluj olejną!!! IP: *.orange.pl 17.05.06, 09:21 Pani Zofio, gratuluję dobrego samopoczucia, ale niestety oponenci mają sporo racji.Zasłynęła Pani z wazeliniarstwa,a owe boje z Sld toczyła Pani ze znanych powszechnie pobudek osobistych, np przeciwko kpt. Nowakowskiemu, bądź gdy broniła Pani własnej d. np. pewnej znanej komfortowo- zapolowskiej gadzinówce, lub też w portowym pisemku. W tym przypzdku dochodziła tu jeszcze prywata. Odpowiedz Link Zgłoś
tuner Re: nie maluj olejną!!! 16.05.06, 16:37 A cóż was tak akurat ten tekst jelonkowej poruszył? Podobnych gniotów wysmażyła dziesiątki, ale kogo to dzisiaj obchodzi? Stare dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Jelonek Re: nie maluj olejną!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 17:41 No,no, a gdzie te "laurki-gnioty" publikowałam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: red. Jelonek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 14:52 I z powodu tego smrodu bałwochwalczego Jelonkowa się zapewne powiesi! Odpowiedz Link Zgłoś
lamat Re: red. Jelonek 16.05.06, 20:10 Gość portalu: K.F. napisał(a): > I z powodu tego smrodu bałwochwalczego Jelonkowa się zapewne powiesi! > > a gdzie jej Jelonek jest - przecież zonkę uratuje od tego stronka. jelonku przybywaj tu Ci robią rozbój na Twojej Jelonkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: red. Jelonek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 21:41 Jelonek (jej) po prostu nie żyje, zmarł w zeszłym roku Palancie. Ciekawe co jeszcze powyciągacie, skoro już po trupy siegacie, by usatysfakcjonować swoje emocjonalne potzreby? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Jelonek Re: Zofio. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 15:00 A niby za co mam przepraszać, zwłaszcza Ciebie? Nie podoba Ci się zdarzenie wigilijne, które jest wydarzeniem rzeczywistym, opisywanym nie tylko przeze mnie, to Twoja sprawa. Nie odpowiadają Ci opinie o Piechocie ludzi prawicy z tamtego czasu - to też Twoja sprawa. Ani to co sądzi sam o sobie Piechota - trudno, przreżyje. To ze coś co zdarzyło się kilka lat temu - traktujesz jak zdarzenie z wczoraj - to również Twój problem. Ja - z tego powodu rozpaczać nie mam zamiaru. Zeneris - Twoje opinie na mój temat, wybacz, ale także mnie zupełnie nie obchodzą. Jesteś jak rekrut, ktoremu wszystko koajrzy sie z d..ą, nawet husteczka do nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihihi Re: Zofio. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 16:14 jaki dziennikarz, taka chusteczka :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Jelonek Re: Zofio. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 17:45 Nie wiedziałam, że Sprawiedliwy jest ...dziennikarzem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihihi Re: Zofio. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 20:15 Ja - z tego powodu rozpaczać nie mam zamiaru. Zeneris - Twoje opinie na mój temat, wybacz, ale także mnie zupełnie nie obchodzą. Jesteś jak rekrut, ktoremu wszystko koajrzy sie z d..ą, nawet HUSTECZKĄ do nosa. buhahahah!!!!! dalej nie kumasz o co chodzi? pomijam umiejętność czytania ze zrozumieniem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KF Re: Zofio. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 21:38 Nawet Eistein, by nie kumał Twoich śmichów-chichów. Jakieś komplesiki z Ciebie "hihi", wyłażą czy co? Chusteczka przez samo "h" napisana? Człowieku, nagminnie połykam i przestawim literki. Innym też to zdarza i nie umieram z tego powodu. Musisz się dowartościować w jakiś inny sposób - idż przylej jakieś staruszcze, daj w dziób jakiemuś dzieciakowi - zaraz będzie Ci lżej! Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Felek 16.05.06, 20:15 Felek a co u ciebie? Kiedyś pisałeś ze masz krewniaka, młodzieńca - który mieszka u ciebie - jego zagoń do renowacji. A jak nie umie to niech się nauczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: Felek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 21:31 Młodzian zakochany jak kot w marcu, ale dzięki temu podciagnął się w nauce, bo koleżanka od serca jest na tym samym roku ino w innej grupie. Poniżej 4 nie schodzi, a I semestr zaliczył ledwo, ledwo bez czwrki nawet. Nie widuję go całymi dniami, o nocach nie wspominając. U chłopaków w jego wieku widać marzec skończy się w czerwcu, albo i nie! Narazie kuje do egzaminów 9czywiscie w duecie), wpada pozyczyć na wiecznej nigdy parę groszy, gwiźnie mi jakieś kosmetyki, krzyknie w biegu cześć i go nie ma! A Ty mi radzisz zagnać go do gruchota! Nie da rady. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Absztyf 16.05.06, 10:54 absztyfikant napisał: > Od niej lepiej nie. Eee (efekt przeciągania się) - właśnie wylazłam spod łóżka Absztyfa. Żebyście wiedzieli co się dziś w nocy na nim działo? Całą noc cos bredził w niezrozumiałym dla mnie języku. Jakimś takimś sródziemnoazjatyckim:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierny Re: Moge liczyć na pomoc?.... IP: *.fnet.pl 16.05.06, 23:05 nie wiem czy zalatwiles cos...ale znam kogos takiego..aktualnie jest bez pracy a tym wlasnie zajmowal sie zawodowo wiec pewnie jest niedrogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.K. Re: Moge liczyć na pomoc?.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 00:31 O'K - przejdz na pryv. kurde.felek@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś