Dodaj do ulubionych

MJW składa doniesienie do prokuratury

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 10:05
szanowna radna zapowiedziała w radio Szczecin złożenie dziś o godz. 10.00
doniesienia do prokuratury na szczecińskich urzędników
Obserwuj wątek
    • beatrix13 Re: MJW składa doniesienie do prokuratury 24.05.06, 10:08
      to kawał?
      • anna_maria Re: MJW składa doniesienie do prokuratury 24.05.06, 10:13
        też słyszałam te audycję, podobno urzędnicy wprowadzili radnych w błąd
        • beatrix13 Re: MJW składa doniesienie do prokuratury 24.05.06, 10:16
          >to oglądam dziś Kronikę,
          >bo pewnie pokażą Jacynę,
          >pewnie juz do fryzjera się zdążyła umówi i na pewno ładnie będziw wygladac,jak
          zwykle;-)
    • Gość: Doradca Re: MJW składa doniesienie do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 10:19
      Co w tym złego . Od tego jest prokuratura. Unieście się trzy dziewczyny :-)
      ponad partykularyzmy. To prawidłowe postępowanie pani Małgorzaty jako radnej.
      • anna_maria Re: MJW składa doniesienie do prokuratury 24.05.06, 10:42
        ja nie powiedziałam,że to źle, potwierdziłam tylko,że słyszałam audycję, radni
        komentowali ostatnią sesję i w tym kontekście radna złożyła oświadczenie, a
        swoją drogą ostatnio prokuratura ma co robić
        • beatrix13 Re: MJW składa doniesienie do prokuratury 24.05.06, 10:44
          >a może tak by filię prokuratury utworzyć w UM?
          >tyle osób z zarządu tam musi,
          >a tAK,
          >CZYSTE oszczędności na przejazdach służbowych
      • xyz-xyz Re: MJW składa doniesienie do prokuratury 24.05.06, 11:38
        Czyżby "znaczący ludzie lewicy" dali tobie nowe wytyczne w kwestii PRu?

Masz więc ode mnie radę dla Małgośki. Niech się z tym zapozna:

Art. 234. KK „Kto, przed organem powołanym do ścigania lub orzekania w sprawach
        o przestępstwo, w tym i przestępstwo skarbowe, wykroczenie, wykroczenie skarbowe
        lub przewinienie dyscyplinarne, fałszywie oskarża inną osobę o popełnienie tych
        czynów zabronionych lub przewinienia dyscyplinarnego, podlega grzywnie, karze
        ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.”

Urzędasy mogą nie być podatne na żarty MJW;)
        • Gość: zainteresowany Re: MJW składa doniesienie do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 11:41
          czy pod ten paragraf "popdadają" też dziennikarze ?
          • xyz-xyz Re: MJW składa doniesienie do prokuratury 24.05.06, 11:43
            Wszyscy pedeń podpadają.
        • Gość: Doradca Re: MJW składa doniesienie do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 11:45
          Rozbawiłeś mnie. Ten przepis dotyczy zupełnie innych przypadków. Radna
          (jakakolwiek) występuje w interesie publicznym a prokuratura jest od tego jak
          papier do .... .
          • xyz-xyz Re: MJW składa doniesienie do prokuratury 24.05.06, 11:56
            Ten przepis dotyczy zupełnie innych przypadków.

Doprawdy?! A jakich? Może PR-owców?
            • Gość: Doradca Re: MJW składa doniesienie do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 12:01
              Jakich przypadków ten przepis dotyczy to każdy kto umie czytać przepisy.
              Widocznie Ty nie należysz młody do tej kategorii. Lwie lewicy
              • xyz-xyz Re: MJW składa doniesienie do prokuratury 24.05.06, 12:23
                Ja wiem, jakich przypadków dotyczy. Takich, jak sprawa Małgośki. Ty jednak
                twierdzisz, że innych. Zapytałem więc jakich. Ty zaś odpowiadasz mi bełkotem.
                Widać więc, że nie masz pojęcia. Zatem lwie OD Nowy, bądź łaskaw nie ośmieszać
                siebie i nie rozśmieszać mnie. Pozdrów Małgośkę.
                • Gość: Doradca Re: MJW składa doniesienie do prokuratury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 12:36
                  Tyś oszalał zupełnie. Ja? Lew Od Nowy ? hehehe
                  To samo bym napisał gdyby takie zawaidomienie złożył Kęsik, czy Modrzejewski.
                  Ta sama sprawa. Tak działa system państwa w tym zakresie.
                  Po prostu nic nie rozumiesz z tego przepisu a tłumaczyć osobom o niskim
                  potencjale ...... nie zamierzam gdyż szkoda czasu. Byłaby to czynność skazana
                  na efekt negatywny.
                  • absztyfikant Re: MJW składa doniesienie do prokuratury 24.05.06, 12:49
                    Popieram doradce. On z pewnoscia lwem Od Nowy nie jest. Lwy to dumne i odwazne
                    zwierzeta.

<<<Doradca to taka chichoczaca hiena, nawet tak sobie go wyobrazam. Chudy, z
                    podwinietym ogonem, opuszczonym lbem i wyjacy bez sensu.

Karmiacy sie padlina informacyjna. I ciagle wietrzacy wroga - lwa w okolicy,
                    ale bojacy sie podejsc blizej. Taki to los hien - bac sie, wyc, zrec padline,
                    ale zawsze przegrac z silniejszymi. Czasami wystarczy na nie tupnac noga, a
                    czasami trzeba ostrzej postraszyc. Tylko ze hieny czaja sie zza wegla, po
                    nocy...>>>

PIEKNO I MOCNE SLOWA, postanowilem je przypomniec.

________________________________________________________________________________
                    Rzecz się dzieje gdzieś w dzikiej Afryce.

- Kiedy ja zawyję, to cała dolina drży - powiedziała chichocząca hiena.

- Kiedy ja zaryczę, to cała sawanna się trzęsie - odparował dumny lew.

Na to skromnie kaczuszka:

- A kiedy ja sobie kichnę, to cała planeta sra w gacie ze strachu...
                    • absztyfikant Re: MJW składa doniesienie do prokuratury 24.05.06, 13:04
                      Ten tekst o chochoczacej hienie napisala MJW kilka lat temu w kafejce
                      internetowej w Tunezji, gdzie przebywla bodaj na turnieju golfowym. IP ja
                      zdradzilo - pisala pod nielogowanym nickiem 'lala'. Oryginalnie byl to tekst
                      poswiecony mojej osobie:))))
                      • beatrix13 Re: MJW składa doniesienie do prokuratury 24.05.06, 14:20
                        >nieważne,że źle mówią ,
                        >ważne,że mówią
                        >a przede wszystkim ,że pokażą w Kronice
                        i zdjęcie w Kurierze opublikują

powiedziała pacyna dzis rano przed lustrem,po czym dała głos w radiowej audycji
                        opowiadajac o swoich groźnych zamierzeniach
                  • xyz-xyz Re: MJW składa doniesienie do prokuratury 24.05.06, 13:00
                    Drogi doradco, znane mi są kanony erystyki, wiec racz nie traktować mnie, jako
                    głupszego niż jestem. Ja ów zapis Kodeksu karnego rozumiem, ty widać nie. Przeto
                    wyjaśnię tobie, zakładając żeś jedynie głupi, a nie kłamliwy, jak krowie na
                    granicy, o co mi biega.

Miałbyś rację, w kwestii donosu Jacyny, gdyby ona była przekonana o tym, że
                    urzędnicy popełnili przestępstwo. Problem jest w tym, że, jak mniemam, Małgośka
                    doskonale wie, że żadnego przestępstwa urzędnicy nie popełnili. Wie też, że się
                    wygłupiła ona sama. Swoje zawiadomienie, mając świadomość jego fałszywości, chce
                    złożyć wyłącznie dla celów kampanii wyborczej. Tak uważam. Zważaj więc doradco
                    na słowa, bo nie mnie ośmieszasz, tylko siebie. Jawisz się bowiem nie jako
                    wybitny PRowiec najęty przez „znaczących ludzi lewicy”, lecz jako naiwny kiep
                    najęty przez MJW. Comprende?
    • Gość: sal MJW składa doniesienie na samą siebie IP: *.chello.pl 24.05.06, 10:45
      wszyscy bez wyjątku radni przed sesją otrzymali od uds-u proste pismo (napisane
      w jasny i przaejrzysty sposób tak żeby MJW i radny Trzos również mogli je
      zrozumiec) w którym to spółka powołała się na szereg przepisów obowiązującego
      prawa oraz przytoczyła orzeczenia NSA ostrzegając wszystkich radnych, że
      podejmując przedmiotową uchwałę łamią prawo, aby nikt z głosujących radnych nie
      mógł się później tłumaczyć że był czegoś nieświadomy. Szczytem bezczwelności i
      zarazem głupoty jest wystyępowanie MJW do prokuratora gdyż radny po otrzymaniu
      takiego pisma powinien dołożyć wszelkiej staranności aby zawarte w nim
      informacje rzetelnie zweryfikować. Radni natomiast zachowali się skrajnie
      emocjonalnie usiłując obejść prawo.
      bip.um.szczecin.pl/files/Glosowania/126/3167.htm
      • Gość: sal Re: MJW składa doniesienie na samą siebie IP: *.chello.pl 24.05.06, 11:23
        z jednej strony to zgłoszenie to jest dobra sprawa może wreszcie radni zaczną
        ponosić konsekwencje swoich decyzji, bo na razie mogą robić wszystko i bez
        karnie liczącna to, że zawsze będzie możliwość zwalenia winy na kogoś; czy to
        urzędnika, prawnika, prezydenta, ból głowy itp.
        • lamat Re: MJW składa doniesienie na samą siebie 24.05.06, 11:48
          Gość portalu: sal napisał(a):

> z jednej strony to zgłoszenie to jest dobra sprawa może wreszcie radni zaczną
          > ponosić konsekwencje swoich decyzji, bo na razie mogą robić wszystko i bez
          > karnie liczącna to, że zawsze będzie możliwość zwalenia winy na kogoś; czy to
          > urzędnika, prawnika, prezydenta, ból głowy itp.
          ...
          a Ty wierzysz jeszce w prokuraturę, wierzysz w sprawiedliwość?
      • Gość: piotr Re: MJW składa doniesienie na samą siebie IP: .2P1D* / 195.124.114.* 24.05.06, 11:57
        te proste pismo moze se UDS w d*** wsadzic, nie dowodzi niczego i wartosc ma
        rowna zeru ...
        • Gość: sal Re: MJW składa doniesienie na samą siebie IP: *.chello.pl 24.05.06, 12:02
          nie ważne czy dowodzi czy nie dowodzi ale było, a jeżeli coś było to wymaga
          zbadania
        • Gość: sal czy to też radni mogą sobie w d... wsadzic? IP: *.chello.pl 24.05.06, 12:07
          bip.um.szczecin.pl/showpage?chapter=11237
          • Gość: piotr te proste pismo moze se UDS w d*** wsadzic, nie do IP: .2P1D* / 195.124.114.* 24.05.06, 12:39
            nie pisalem o radnych
    • absztyfikant łoj diridi łoj diridiridi łoj diridiridi UHA! 24.05.06, 11:46
      Nasa Malgoska kampanije wyborca se zacyna hej!
      • Gość: sal Re: łoj diridi łoj diridiridi łoj diridiridi UHA! IP: *.chello.pl 24.05.06, 11:55
        no fakt nie dużo czasu pozostało a pokazać się trzeba no i jeszcze wykazać
        czymś się trzeba ;)
        • absztyfikant Re: łoj diridi łoj diridiridi łoj diridiridi UHA! 24.05.06, 12:03
          Nasa Jacyna kampanije se zacyna, z przeciez ona procentow 52 poparcia ma! Ha,
          ha, ha!

A powaznie, to odrzucam argument jednego z forumowiczow, ktory glupote radnych
          tlumaczy ich rozbuchana emocjonalnoscia. Nie wierze w to; mysle ze zrobili to,
          co zrobili, celowo i z premedytacja.
      • Gość: Doradca Re: łoj diridi łoj diridiridi łoj diridiridi UHA! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.06, 12:03
        Takie jej Małgośki prawo. W kwestii łoj diridi łoj diridiridi łoj diridiridi
        UHA zgadzam się.
      • zona.pijaka Re: łoj diridi łoj diridiridi łoj diridiridi UHA! 24.05.06, 12:07
        Proponuję jedną zbiorczą rozprawę w Sądzie. Gdzie na ławie oskarżonych zasiądą
        obok siebie:
        Pan Jurczyk za blokowanie inwestycji przy Mieszka I-go (sławne Euroinwest),
        reszta Radnych za blokowanie inwestycji po sąsiedzku przy Potulickiej (UDS)
        oraz poprzednie władze za blokowanie inwestycji na stadionie Pogoni.
        A pod sądem jakąś małą szubienicę do natychmiastowego wykonywania wyroków.
        • absztyfikant Re: łoj diridi łoj diridiridi łoj diridiridi UHA! 24.05.06, 12:14
          Szubienica to zly pomysl. Najlepiej kupic w BA zbiorowy bilet na Madagaskar z
          miedzyladowaniem w Kairze. Inna sprawa, ze szkoda mi bedzie tych biednych
          Madakaskarczykow, ale coz...
          • zona.pijaka Re: łoj diridi łoj diridiridi łoj diridiridi UHA! 24.05.06, 14:50
            absztyfikant napisał:
            > Szubienica to zly pomysl. Najlepiej kupic w BA zbiorowy bilet na Madagaskar z
            > miedzyladowaniem w Kairze. Inna sprawa, ze szkoda mi bedzie tych biednych
            > Madakaskarczykow, ale coz...

Tylko nie wysyłajmy ich na pustynię. Bo umieszczą ją w planie zagospodarowania
            jako teren szczególnie cenny dla ochrony środowiska, bez prawa zabudowy. U nich
            nawet piasek może zdrożeć.
    • johngotti1940 Skąd ta zawiść 24.05.06, 14:35
      Według mnie to jest jedna wielka komedia !!! Radni blokują inwestycję na
      Pionierze z przyczyn ogólnie nam wiadomych. Ale moję pytanie jest inne,
      powiedzmy że inwestor nie wybuduje na tym terenie nic, tzn że wiecznie on
      bedzie brudny , zamknięty itp. Przeciez okolica tylko zyska na budowie czystych
      nowych mieszkań, firma UDS zarobi w Szczecinie podatki zapłaci itd. przeciez
      jest to prywatna firma, której głównym celem jest zarabianie pieniędzy tak jak
      każdej innej. Pani radnej firma z oknami też zarabia kasę, a czy nagle wszyscy
      składają doniesienia do prok. jak Pani radna wygrała przetargi ( NIE ) , bo to
      również jej sprawa i ma firmę, której misją jest zarabiać kasę. UDS chciał
      wybudować kręgielnie tak jak o tym pisał kwiatkowski , cel sportowy, chcieli
      zarobić? Tak, bo to firma, ale rada się nie zgodziła jak zawsze , więc gdzie tu
      sens, przecież to teren prywatny i tak nikt nie moze z niego korzystac , wiec
      moje pytanie jest , skąd ta zawiść, pozdrowienia John Gotti
      • beatrix13 Re: Skąd ta zawiść 24.05.06, 15:01
        z kompleksów,
        ona nie cierpi od siebie:
        >bogatszych;
        >młodszych;
        >mądrzejszych;
        >ładniejszych
        itp.
        akurat tym razem na Łuszczewskiegoo padło,bo w którejś kategorii się mieści,
        no to będzie drążyć sprawe UDS
        • zona.pijaka Re: Skąd ta zawiść 24.05.06, 15:09
          beatrix13 napisała:
          > z kompleksów,
          > ona nie cierpi od siebie:
          > >bogatszych;
          > >młodszych;
          > >mądrzejszych;

Lecz tu mamy inną sytuację. Jest "cfana" czuje smród koło tyłka. Doszła do
          wniosku ze najlepszą obroną jest... atak. Probuje zwalić na Cehaka. Że niby
          była w "pomroczności prawnej". A co Cehak na to? Myślę ze może jej pokazać
          conajwyżej pojedynczy palec srodkowy w wymownym geście.
          • xyz-xyz Re: Skąd ta zawiść 24.05.06, 15:11
            . A co Cehak na to? Myślę ze może jej pokazać
            > conajwyżej pojedynczy palec srodkowy w wymownym geście

Może też po jej doniesieniu (jeśli ona złoży na niego), złożyć na MJW
            doniesienie z tego artykułu:

Art. 234. KK „Kto, przed organem powołanym do ścigania lub orzekania w sprawach
            o przestępstwo, w tym i przestępstwo skarbowe, wykroczenie, wykroczenie skarbowe
            lub przewinienie dyscyplinarne, fałszywie oskarża inną osobę o popełnienie tych
            czynów zabronionych lub przewinienia dyscyplinarnego, podlega grzywnie, karze
            ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.”
          • beatrix13 Re: Skąd ta zawiść 24.05.06, 15:13
            e,to jak zwykle o szum medialny chodzi,
            w dodatku wzmocniony nadchodzącymi wyborami,
            akurat na kampanię przypadnie rozpatrywanie zawiadomienia
    • Gość: jop Re: MJW składa doniesienie do prokuratury IP: 80.55.17.* 24.05.06, 18:39
      jakies konkrety?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka