IP: *.szczecin.mm.pl 01.06.06, 07:41
Witam
Zamierzam w najblizszym czasie otworzyc nowy pub w szczecinie . I zwracam sie
do was z prosba czego tak naprawde brakuje w szczecinie ? Jakiego stylu pub
najlepiej by sie przyjal? Chodzi mi raczej o pub dla ludzi troche starszych
nie dla dzieci . Chetnie wyslucham takze wszystkich propozycji co do wystroju
lokalu.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ja_aska Re: Nowy pub 01.06.06, 07:51
      jakieś przepierzenia pomiędzy stolikami. brak knajpy z pownym poczuciem
      intymności. zawsze mam wrażenie, że inni słuchają o czym mówimy.
      • exman Re: Nowy pub 01.06.06, 08:05
        Do tego co ja_aska napisała, dodam jeszcze aby grała tam w weekendy jakaś
        ambitniejsza muzyka na żywo, czyli dobrze jest, by była mała scena. Jakieś
        miękkie kanapy też by się przydały. No i bezprzewodowy internet.
        • ja_aska Re: Nowy pub 01.06.06, 08:10
          kanapy! marzenie ściętej głowy. a przecież gdy jest wygodnie ludzie dłużej
          siedzą.
        • Gość: Brama Jazz Cafe Re: Nowy pub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 09:56
          W takim razie zapraszam do Brama Jazz Cafe. W każdą sobotę jest "amnitniejsza"
          muzyka grana przez rezydentów Bramy lub gości specjalnych, są wygodne kanapy,
          jest internet wi-fi za darmo. Nie ma co prawda przepierzeń między stolikami,
          ale goście się wzajemnie nie podsłuchują ;)
          Jacek
          www.brama.szczecin.pl/
          • ja_aska Re: Nowy pub 01.06.06, 10:24
            byłam tam. sympatycznie nawet bardzo ale niestety nie na większe dyskusje:-)
            • Gość: Gosc Re: Nowy pub IP: .2P1D* / 195.124.114.* 01.06.06, 10:29
              srednio mi smakuje jedzenie podane w oparach dymu tytoniowego, chyba tylko Fuga
              ma wydzielona sale ...
            • Gość: Zawsze Twoja Re: Nowy pub IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 11:37
              ja_aska na litość boską, kobieto ! jak pragniesz organizować konferencje na
              których wszyscy słuchać Cię będą z otwartymi buziami, to wynajmij sobie
              specjalną salę. Właściwie to dobry pomysł. Może wówczas swoimi tyradami nie
              będziesz psuła zabawy innym.
              • ja_aska Re: Nowy pub 01.06.06, 12:33
                spotka się sześciu znajomych i każdy gada wiec jest się słyszalnym dla ogółu.
                ja się zadaje z kulturalnymi ludźmi więc nie lubimy rozpraszać innych. chcesz
                się migdalić to siedź w domu.
          • Gość: stufka Re: Nowy pub IP: 212.137.27.* 01.06.06, 10:32
            No zgadza sie Brama to bardzo fajny lokal, ale niestety dla wielu osob w tym
            dla mnie mozna tam sie poprostu udusic od papierosow, nie ma w ogole szacunku
            dla ludzi nie palacych i jezeli nie jest mozlilwy zakaz palenia to przynajmniej
            powinna byc taka wentylacja by czlowiek sie nie dusil po 15 minutach jak jest
            wiecej ludzi.
      • the.bill1 mam pomysł na knajpke integracyjną 01.06.06, 12:00
        środowiska dinozaurów, czyli humanistów. Jakies pianino, czasem kwartet
        muzyczny, czasem wieczorek poetycki, czasem jakieś proszone wykłady. W Gorzowie
        WLkp jest tzw. klub myśli twórczej i to się udało.
        Najważniejsza rzecz, to zatrudnić ODPOWIEDNIE, KLIMATYCZNE osoby, które emanują
        czyms ciekawym. Osoby takie przez sam fakt istnienia już tworzą klimat. Dopiwro
        do tego dobrać wystrój.
        Konsultacje: 50zł/godz ;-))
        Aha, no i:
        1)babki przy rurkach między 30- 40 koniecznie w ubrankach skrojonych z flagi UE
        2)a rurka osadzona na Oku Ozysysa w środku heksagramu
        www.kki.pl/piojar/polemiki/novus/iluminaci/symbol/symbol.html
        3) na rurce napis "Axis Mundi" (Oś Świata)
        4) Na ścianach półksiężyc, słońce oraz baptyjski krzyż
        To wszystko doda niezbędnej mistyki i tajemniczności:-)
        • kiciara11 Re: mam pomysł na knajpke integracyjną 01.06.06, 14:50
          > 1)babki przy rurkach między 30- 40 koniecznie w ubrankach skrojonych z flagi
          UE

- ufff... nareszcie moj przedzial;))
          • ja_aska Re: mam pomysł na knajpke integracyjną 01.06.06, 14:57
            NASZ!
            • kiciara11 Re: mam pomysł na knajpke integracyjną 01.06.06, 15:01
              wazne, ze sa jeszcze tacy co to wola tanczace 30-tki;))
              • ja_aska Re: mam pomysł na knajpke integracyjną 01.06.06, 15:04
                to sięchyba inaczxej nazywa: ryczące:-)
                • Gość: kiciara11 Re: mam pomysł na knajpke integracyjną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 15:05
                  ryczace to sa 40-tki i wyjace 50-tki;))
                  • beatrix13 Re: mam pomysł na knajpke integracyjną 01.06.06, 20:12
                    długo otwarty,co najmniej do 4;
                    w lokalnych pubach o dziwnej godzinie ,czyli 1 wypraszają,
                    a po 22 zazwyczaj kuchnia nieczynna;
                    klimatyzacja!!!
    • Gość: stufka Re: Nowy pub IP: 212.137.27.* 01.06.06, 10:38
      Weekend sie zbliza wiec mozna sobie pogdybac...
      Jezeli to ma byc pub nie club to:
      -prawdziwa strefa dla niepalacych, albo pozadna klima
      -kilkanascie gatunkow dobrych piw z beczki (swiezych)
      ale to conajmniej > 5 bo tego brak mi w szczecinie
      -wygodne miejsca do siedzenia jak juz forumowicze wspomnieli
      -jakies odgrodzenia byly by bardzo na miejscu
      -mila spokojna muzyka (z pogranicza jazu, drumandbass, moze tez byc pianinko,
      fajnie jakby na zywo)
      - cos z polaczenia Cafe Brama + Fuga + London Pub ;)

Pozdrawiam :)

• ja_aska Re: Nowy pub 01.06.06, 10:40
        i najwazniejsza rzecz na świecie: przestronne i czyste toalety. z większości
        kanjp zrezygnowałam z tego właśnie powodu. właściciele robią knajpkę dla stu
        osób a jest jedna toaleta i wieczne kolejki i syf.
        • enancjo Re: Nowy pub 01.06.06, 10:47
          .. po pierwsze, zeby po kilku miesiacach nie byl lepiacym
          sie i zadymionym miejscem udajacym ze jest ambitne, albo
          ze jest typowy dla jakiegos tam kraju czy miasta ..
          .. pierwszy prawdziwy pub w Szczecinie mial swoja renome,
          gdyz jego wlasciciele dbali o to by miec stala klientele ...
          .. poza tym jest kilka pomyslow, ale te sa scisle zwiazane
          z lokalizacja ...( centrum / nad rzeka / obrzeza .. kazda
          ma swoja specyfike i wymagania )..
          Enancjo
        • Gość: Gosc Re: Nowy pub IP: .2P1D* / 195.124.114.* 01.06.06, 10:51
          wkurza mnie tez czesta rotacja pracownikow, zona zamowila kiedys drinka w Long
          Bridge Pub i czekalismy ponad godzine az dziewczyna wyczyta w jakiejs
          ksiazeczce jak to sie robi :-) oczywiscie drink z karty
          • dyrgosia Re: Nowy pub 01.06.06, 11:40
            Miejsce dla większej grupki osób ( np spotkanko forumowe), wygodne kanapy, w
            istejących lokalach jeśli są wygodne loże, to dla małej ilości osób, przy
            większym spotkaniu pozostają niewygodne krzesła, duży wybór zakąsek,
            urozmaiconych, nie tylko śledzik...
            • Gość: wielonickowiec Re: Nowy pub IP: 195.117.158.* 01.06.06, 11:53
              Dla takiej weteranki steranej życiem jak Ty, najlepszym miejscem na piwko byłby Dom Kombatanta przy
              Romera. Miła dyrektorka, wspaniałe żarcie i dostęp do kompa.
              • Gość: aaa Re: Nowy pub IP: *.chello.pl 01.06.06, 11:59
                Najlepiej jakbys otworzyl klub gdzie spotykalyby sie osoby lubiace S&M.
                • Gość: wielonickowiec Re: Nowy pub IP: 195.117.158.* 01.06.06, 13:30
                  Też przyjdziesz? Lubisz takie zabawy?
                  • Gość: była cos normalnego bez snobowania sie IP: *.ac.tuniv.szczecin.pl 01.06.06, 14:44
                    wygodnego,cenowo normalnego, z lekka kuchnia,z prawdziwym miejscem dla
                    niepalacych,z wygodnymi siedzeniami i personelem chociaz przez 6 miesiecy
                    stalym.Cos jak poczatkowo bylo w Irish Pubie, Hawanie , Petit Paris - potem
                    wszedzie sie popsuło.I prosze tylko bez tych zarezerwowanych stolow- mimo ze
                    pusto i nigdzie nie mozna usiasc w wiekszym grobie.
                    • Gość: wielonickowiec Re: cos normalnego bez snobowania sie IP: 195.117.158.* 01.06.06, 14:56
                      W większym grobie? Sugerujesz, że nowy pub powinien być na cmentarzu?!
    • eingraudenzer Re: Nowy pub 01.06.06, 14:59
      > Witam
      > Zamierzam w najblizszym czasie otworzyc nowy pub w szczecinie . I zwracam sie
      > do was z prosba czego tak naprawde brakuje w szczecinie ? Jakiego stylu pub
      > najlepiej by sie przyjal? Chodzi mi raczej o pub dla ludzi troche starszych
      > nie dla dzieci . Chetnie wyslucham takze wszystkich propozycji co do wystroju
      > lokalu.
      Byłem nie tak dawno w Starym Młynie w Toruniu. 3 kondygnacje, jeden pokój jak
      salonik u cioci: 30-letnie meble, skośny dach z oknem z białego dymnego szkła,
      gramofon i odtwarzacz CD, płyty (a także gdy planszowe i intelektualne) do
      wypożyczenia w barze pod zastaw dokumentu ze zdjęciem, regal z ksiazkami, na
      scianach zdjecia i obrazy.
      W barze kilkanaście marek piwa polskiego i zagranicznego, dobre kawy, miła
      obsługa. Wystrój całości literacko-artystyczny, cicha muzyka i sentymentalna
      atmosfera jak w "Alicji z krainy czarów".
      • Gość: ja Re: Nowy pub IP: *.stargard.mm.pl 02.06.06, 21:11
        wygodne kanapy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka