Dodaj do ulubionych

Bartosz Arłukowicz z nagrodą Brzdąca 2006

01.06.06, 20:08
Troche zmienie temat: pamietajmy zwlaszcza dzisiaj o meczenskiej smierci
Janusza Korczaka.

www.forum-znak.org.pl/index.php?t=wydarzenia&id=4194
Obserwuj wątek
    • Gość: zbyszek Re: Bartosz Arłukowicz z nagrodą Brzdąca 2006 IP: 80.54.90.* 01.06.06, 23:20
      dzieci uhonorowały prawdziwego ich przyjaciela gratulacje
      • Gość: grall Re: Bartosz Arłukowicz z nagrodą Brzdąca 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 07:31
        Dzieci odpowiednio zmanipulowane uhonorowały prawdziwego przyjaciela Jacka
        Piechoty.Ciekaw jestem co na to lekarze w klinice onkologii dziecięcej którzy
        autentycznie ratuja zdrowie i życie dzieci, a nie robią sobie na nich kampanię
        wyborczą.W wykonaniu Arłukowicza to wyjątkowo obrzydliwe i widoczne.
        • Gość: sympatyk sld Gratuluję a "grall" to typowy "katolik" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 07:55
          ZMANIPULOWANE DZIECI???! Nawet tu zawzięty katolicki naród miłosierdzia bożego,
          natchnięty wizytą ojca świętego musi głupio skomentować działanie na rzecz
          dzieci. Tych "katolików" krew zalewa, że można coś robić bezinteresownie.
          Najlepiej to nosić kase do kościoła i napychać grube brzuszyska czarnej mafii!
          A fuj1 To jest obrzydliwe zachowanie. I co z tego że jest kolegą Piechoty! Może
          być i samego Fiedela Castro. Oczywiście, że lekarze przeprowadzający operacje
          są bardzo potrzebnii ale dzieci potrzebują też przyjaciela i dodatkowej
          opieki, innej niż łóżko szpitalne. Niestety naszym rodakom, obficie nabijającym
          kasę kościołowi i ojcu dyrektorowi, bezinteresowna pomoc innym jest obca.
          Przepraszam za ton tej wypowiedzi ale krew mnie zalewa jak KAŻDE ale to KAŻDE
          działanie człowieka, który nie reprezentuje tej obecnej, bandyckiej i
          złodziejskiej opcjii politycznej jest bojkotowane! TAK TRZYMAĆ PANIE
          ARŁUKOWICZ. Ja, moja rodzina i znajomi trzymają kciuki za PAńskie działania!
          • Gość: jurek Re: Gratuluję a "grall" to typowy "katolik" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 08:00
            chłopie,co ty pieprzysz? facet w szpitalu obija się,doktoratu nie może zrobić
            bo robi kampanię wyborcza a ty tutaj takie wstawki? zapytaj jego kolegów ze
            szpitala o niego to ci powiedzą. ja rozumiem Religę który najpierw miał wielkie
            osiągnięcia medyczne a później poszedł do polityki ale nienawidzę miernot
            którzy w polityce szukaja wsparcia swojej kariery
            • Gość: ataman Re: Gratuluję a "grall" to typowy "katolik" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 08:16
              Totalna pomyłka, niedawno moja córka leżała na Unii Lubelskiej. Arłukowicz
              wypadł na prawdę blado na tle innych lekarzy. Bardziej było widać w nim gwiazdę
              niż prawdziwego lekarza. No ale widocznie kapituła to dzieciaki z młodziezówki
              SLD.
            • Gość: Gosc spokojnie IP: .2P1D* / 195.124.114.* 02.06.06, 08:18
              malo prawdopodobne zeby facet pracujacy na oddziale onkologii dziecięcej robil
              to tylko dla kariery, trzeba miec mocna psychike i motywacje zeby tam pracowac,
              wierz mi sa przyjemniejsze miejsca ...
              Facet ma 35 lat czego chcesz ? Nobla ? tacy jak Religa zdarzaja sie raz na 100
              lat.
              znajomosc z plackiem napewno mu nie pomoze, wrecz przeciwnie ale poki co nie ma
              co go skreslac, poczekamy zobaczymy
            • Gość: sympaty sld a co ty jurku zrobiłeś w życiu dla kogoś??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 08:34
              Kim jesteś, żeby oceniać, osądzać? Co zrobiłeś dla dzieci, dla miasta? Siedzisz
              tylko i komentujesz głupio kogo nawidzisz a kogo nienawidzisz. A skad wiesz, że
              nie może zrobić doktoratu? Właśnie tacy ludzie najliczniej idą do wyborów. Nic
              nie dac z siebie ale innych to zaraz rozliczą do zera! Uważaj bo jak dużo
              gadałeś w przeszłości to bezpieka na Ciebie kwity zbierała :) i mogą być teraz
              kłopoty. Oczywiście moja wypowiedź jest tendencyjna. Reprezentuje pewien poziom
              i nie mam zamiaru nikogo obrażać ale zacznij robic sam coś dla innych, poświęć
              swoj czas to zobaczysz jak to jest. I nawet jeśli przy tym robi sobie kampanię.
              To na takich ludzi warto głosować a nie spadochroniarzy, przywiezionych w
              teczce lub takich co traktują to miasto tylko jako okręg wyborczy (senator
              SAUK? widział go kto od wyborów???)
              • Gość: Gosc spokojnie IP: .2P1D* / 195.124.114.* 02.06.06, 08:45
                elektorat jest rozczarowany, szuka nowych twarzy i moze sie mu udac ...
                oczywiscie mozliwe ze za sznurki pociaga plackowaty ale patrzac na poprzednika
                zastanawiam sie czy moze byc gorzej ?
                • xyz-xyz Re: spokojnie 02.06.06, 08:46
                  Może. Może się okazać, że mu teczkę sfałszowano....
              • Gość: jurek Re: a co ty jurku zrobiłeś w życiu dla kogoś??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 08:50
                zrobiłem więcej niż ty możesz objąć swoim mysłem.jeszcze rz powtarzam, pan
                Arłukowicz to lekarska miernota która na fali polityki próbuje robić karierę.
                nadanie mu tytułu brzdąca to konsekwencja przygotowywania pana Arłukowicza na
                polityka lewicy Szczecina. wcześniejsze zdarzenia (Agent w TVN) też nie były
                przypadkowe. cała ta akcja jest szyat grubymi nićmi i tyle. zapytaj pana
                lekarza o doktorat? w końcu pracuje na AKADEMII Medycznej...
    • xyz-xyz Re: Bartosz Arłukowicz z nagrodą Brzdąca 2006 02.06.06, 08:34
      Nie wydaje mi się absztyfikancie, by Korczak tak myślał o swojej śmierci. To nie
      było męczeństwo. To była kwintesencja jego życia. On nie umarł dla jakichś idei,
      czy wiary. On uznał, że obowiązkiem jego jako lekarza i pedagoga, było bronić
      dzieci przed potwornościami zagłady. Myślę, że jego celem było oszczędzenie
      dzieciom strachu. Mam wrażenie, że on uważał to za coś najnormalniejszego, coś
      co było jego zwykłym obowiązkiem. Myślę nawet, iż on chciał umrzeć z dziećmi. On
      inaczej postrzegał ich śmierć. To był tak wielki człowiek, że jego decyzję można
      porównać chyba tylko z Chrystusem. Tyle, że Korczak żył na prawdę i nie chciał
      nikogo zbawiać. Ot tak być musiało...
      • Gość: nitka 72 Re: Bartosz Arłukowicz z nagrodą Brzdąca 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 10:46
        Bardzo wartościowy tekst.
    • krokus5 Re: Bartosz Arłukowicz z nagrodą Brzdąca 2006 02.06.06, 11:36
      Ciekawe kto podsunął dziecięcej kapitule kandydaturę Arłukowicza? Czerwona
      hydra podnosi łep coraz wyżej!
      • Gość: meloman Re: Bartosz Arłukowicz z nagrodą Brzdąca 2006 IP: *.system.szczecin.pl 02.06.06, 11:59
        P{ytanie-kiedy p.Arlukowicz pracuje w szpitalu?Ma dom,rodzine,jest radny,nalezy
        do partii,ciagle go widac w telewizji(dodrze ,ze nia ma Gryfu-tam byl super
        czesto)ma zajecia na PAM,trzeba przeciez doksztalcac sie,,,,Kilika lat temo
        karty w tym temacie rozdawal nijaki Bartnik.Myslalam,ze w tym roku Brzdaca
        dostanie jego kumpela p.Masojc lub dr Nowak.Cud ,ze nie wyszlo....
        • Gość: pryu Re: Bartosz Arłukowicz z nagrodą Brzdąca 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 12:06
          bo Brzdąca przejęli komuniści od Janiaka który był człowiekiem Bartnika. nawet
          takie nagrody sa upolitycznione.obrzydliwe
    • Gość: pijaczysko Wielkie brawa dla Pana Srażaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 12:24
      Brawa i jeszcze raz brawa dla Bohatera.
      • Gość: gość spokojny dość to doprawdy draństwo.... IP: *.devs.futuro.pl 02.06.06, 12:47
        .... wydawałoby się,że "brzdąc" jest daleki od układów, polityki
        sukińsyństwa....tylko by się wydawało. postać tak obrzydliwa moralnie i z takim
        "ciągiem na sukcesa" dostaje nagrodę "przyjaciela dzieci" !!!! tfu!!!
        on to przyjacielem swojej plugawej karierki jest i własnych interesików. :(
    • absztyfikant XYZ 02.06.06, 15:20
      Nie chce sie spierac. Zreszta o Korczaku wypowiedziano juz tyle slow, nakrecono
      tyle filmow, wiec tak naprawde i tak nie wymysle nic nowego. Chodzi tylko o to,
      bysmy pamietali o tym Wielkim Polaku i Wielkim Zydzie - a moze po prostu o
      Wielkim Czlowieku.

Janusz Korczak, Pożegnanie

Żegnamy tych wszystkich, którzy już odeszli
      lub niezadługo odejdą, a by nie powrócić.
      Żegnamy ich przed długą i daleką podróżą.
      A imię tej Podróży - Życie.
      Wiele razy myśleliśmy nad tym, jak żegnać,
      jakich rad udzielić.
      Niestety, słowa biedne są i słabe.
      Nic wam nie dajemy.
      Nie dajemy Boga, bo Go sami odszukać musicie
      we własnej duszy, w samotnym wysiłku.
      Nie dajemy Ojczyzny, bo ja odnaleźć musicie
      własna pracą serca i myśli.
      Nie dajemy miłości człowieka, bo nie ma miłości bez
      przebaczenia, a przebaczać - to mozół, to trud,
      który każdy sam musi podjąć
      Dajemy wam jedno: Tęsknotę za lepszym życiem,
      którego nie ma, ale kiedyś będzie,
      za życiem Prawdy i Sprawiedliwości.
      Może ta tęsknota doprowadzi was do Boga, Ojczyzny
      i Miłości.
      Żegnajcie, nie zapominajcie.
      (Tymi słowami żegnał Janusz Korczak wychowanków Domu Sierot opuszczających
      zakład w 1919 roku).
      • xyz-xyz Re: XYZ 02.06.06, 15:29
        > bysmy pamietali o tym Wielkim Polaku i Wielkim Zydzie - a moze po prostu o
        > Wielkim Czlowieku.

Wielkim Człowieku.
        • Gość: salowa Re: XYZ IP: *.chello.pl 02.06.06, 18:37
          Czy ktoś widział uśmiechniętego i sympatycznego Arłukowicza?
          Bo ja go ciągle widzę obrażonego w pretensjach chamusia.
          Łazi zawsze taki wymięty bez gustu- typ stalinowskiego ordynatora z psychuszki
          • Gość: szczecinianin Re: XYZ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 22:35
            Zdaje sie, ze wszystkim bezposrednio zaangazowanym w polityke samorzadowa
            uzytkownikom forum jak najbardziej przeszkadza fakt przyznanaia nagrody p.
            Arlukowiczowi. Mialem przyjemnosc poznac tego czlowieka i powiem z pelna
            odpowiedzialnoscia, ze jako przewodniczacy komisji zdrowia Rady Miasta
            Szczecina udzielil mi pomocy i praktycznie w ciagu tygodnia zalatwilem sprawe,
            ktorej wczesniej przez pol roku nie moglem zalatwic (sprawa dotyczyla mojego
            dziecka!). Przyznanie nagrody Brzdaca 2006 uznaje za jak najbardziej zasadne, a
            swoja droga jak mozna miec czlowiekowi za zle, ze ma rodzine, pracuje w
            szpitalu, jest radnym i do tego odnajduje sie w polityce ? Jedni to potrafia, a
            inni nie. Ten radny jest bardzo aktywny i to chyba najbardziej przeszkadza
            (szczegolnie prawej stronie poltykierow, bo ich wogole nie widac poza
            S.Nitrasem). Pozdrawiem i serdecznie gratuluje Panu Bartoszowi.
          • Gość: mama Re: XYZ IP: 83.168.96.* 02.06.06, 22:43
            Słuszna uwaga! Mój synek od kilku miesięcy jest leczony tam gdzie pracuje Pan
            Bartosz. Niestety, ledwo go poznałam na tym zdjęciu: uśmiechnięty, ogolony...
            A w szpitalu? - zupełne przeciwieństwo, niestety.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka