exman 21.07.06, 20:42 do kogo udzrzyć ? Rano nie chce trzymać obrotów, gaśnie a później na wolnych trzyma 1600-1800, trochę mi głupio na światłach, gdy koledzy myślą, że gazuję, a tu....silnik albo komp świruje. Macie jakiś pomyślunek ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fugazi Re: Auto mi świruje z obrotami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 20:49 Najpierw podziękuj tym co leja Ci szczyny do baku. Potem do ASO. Ja wymieniam dyszę wolnych obrotów co 2 lata. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dz14d Sprawdz: IP: 80.53.41.* 21.07.06, 20:51 swiece, filtr paliwa, filtr powietrza, przewody wysokiego napiecia, nie wiem jaki msz samochod ale w silnikach z wtryskiem gdzie komp steruje obrotami biegu jalowego to pewnie zwalony jest walnie regulator - czesto buce w serwisie mowia na to silniczek krokowy a w wiekszosci wypadkow jest to zwykly elektromagnetycznie sterowany zawor... No i jaka fura? To moze jakis typowy problem? wariuje ci na LPG czy benzynie? jak na LPG to moze wymien przewody wysokiego napiecia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Sprawdz: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 20:59 głosujemy! Podstawa gaźnika! Puszcza lewe poweitrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dz14d byles na forum swojej fury? IP: 80.53.41.* 21.07.06, 22:05 to popularny objaw i pewnie jest opisane co moze byc jego przyczyna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Sprawdz: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 20:58 a na duzych obrotach to bardziej tak wrrrwrrrrrrrrrrrtttttw czy moze tak wrtwrttttrrrrtttttbbbrrrrrr ? Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Sprawdz: 21.07.06, 21:02 na dużych normalnie .wrrrrrrrrrr, ale na wolnych na mieście...cyrk. Gdy go zgaszę na światłach, potrafi na rozruchu dojśc do 4000 i po kilku sekundach spaść...do 1800...ku//wa mać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: Sprawdz: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 21:05 Nie znam się za bardzo ale obstawiam uszkodzona dyszę wolnych obrotów. W najlepszym przypadku zasyfiona. W najgorszym spalona. Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Sprawdz: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 21:10 ale jak robi na wolnych wrrrrrrr, a potem cyrkuje i robi wwwrrrrrttttttttttwwwwwrrrrrrtttttt to nie wiem Fugi czy masz racje, bo wskazuje jednak podstawe gaxnika! Tez sie nie znam.... Jeszcze raz Exman sprawdź jak dokładnie warczy silnik! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Praszczur Re: Auto mi świruje z obrotami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 21:12 rewelacyjnie idiotyczna wymiana myśli,tak jak wiekszośc na tym forum.Nie ma się co dziwić,że Szczecin jest intelektualną wiochą,gdy do dyskusji biorą się tytani głupoty i prowincjonalizmu.Podyskutujcie o wentylatorach lub wibratorach -to wasz poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Auto mi świruje z obrotami 21.07.06, 21:14 Spadaj dupku do Wąwelnicy ~! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Praszczur Re: Auto mi świruje z obrotami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 21:29 Bardzo przepraszam ,ale gdzie jest Wąwelnica? Na pewno jest ciekawiej niż w Szczecinie mieście o jakim nawet rozmawiać nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Auto mi świruje z obrotami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 21:54 nie stać Ciebie, bo tam sa działki po 30 mln złotych! Przed Lubieszynem w Dołujach w prawo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas a po co to czytasz? Widac zainteresowało Ciebie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 21:23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad badz konstruktywny albo idz gdzie indziej IP: 80.53.41.* 21.07.06, 22:02 kwekac ze zona cie z wyrka wywalila, umyj sie, ogol, uzyj choc raz w zyciu dezodorantu do stop, umyj zeby, wyczysc woskowine z ucha i przystrzyz wlosy w nosie - zona cie z wyrka nie wyrzuci a moze i przytuli a jak obetniesz szpony i przejedziesz pumeksem piety to moze zalapiesz sie nawet na male co nieco... W tym watku zajmujemy sie problemem z nierownomiernoscia obrotow silnika w samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas no własnie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:05 co sadzisz, jak robi wwwwrrrrrrrrrrr, a potem cyrkuje, to zalezy czy robi bbbbbbrrrrrtttttt potem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dz14d pierwsza rzecz to podpiac fure do kompa IP: 80.53.41.* 21.07.06, 22:11 i wiedziec co jest powodem - pewnie exman bedzie musial odzalowac te 50zl... stawiam ze zawor obrotow biegu jalowego jest brudny/zatkany... ale jak mowie bez kompa zaczalbym od sprawdzenia podstawowych rzeczy... zaraz pewnie praszczur zacznie kwekac ze mu zona nie daje i mowi na niego smierdziel... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: pierwsza rzecz to podpiac fure do kompa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:14 komp moze nie wykazać, bo starszy model jest... i podłączony wskaze raczej katalizator... Musimy My tu zadecydowac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dz14d ? nie zbijaj sie IP: 80.53.41.* 21.07.06, 22:18 16V to kom pokaze cos wiecej niz katalizator... andreas wyluzuj bo pomysle ze trollujesz... Mam EFI i kom pokazuje znacznie wiecej niz tylko katalizator... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: ? nie zbijaj sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:22 wierz mi w tym wypadku nie pokaże wiecej, jak usterke w mieszance powietrzno-benzynowej... i wskaże na katalizator! Ale pan mechanik pomoze na pewno! Mysle, ze to rocznik koło 1990-95... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas masz racje troluje.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:24 przeciez przez net nie wiemy nic... Jedź do warsztatu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dz14d pewne rzeczy robie sam bazujac na informacjach IP: 80.53.41.* 21.07.06, 22:41 z forum dyskusyjnego mojego samochodzika... mozna z netu, wiele usterek jest typowych i ma czesto banalny powod - czasem wystarczy cos umyc i przesmarowac a szpej w warsztacie skazuje 150zl za to samo wstawiajac kit o wymianie czegos co wymiany nie wymagalo, zreszta czesto naprawiajac jedna rzecz zepsuje druga - mi przy banalnej czynnosci wymiany swiec urwal przewod sterujacy wtryskiwaczem... inny demontowal prawie cale przednie zawieszenie by zalozyc dwie gumy w drazkach redukcyjnych gdze mozna bylo to zrobic prosciej i w 4 razy krotszym czasie... od tego czasu najpierw szukam sam informacji na temat usterki i uzbrojony w potencjalna wiedze jade do serwisu... a praszczur sie ciska bo pewnie jest kiepskim mechanikiem ktory zeni kit ze silnik zalany syntetykiem przecieka a olej napedowy ma za malo oktanow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: pewne rzeczy robie sam bazujac na informacjac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 22:51 no to podziwiam... wytrwałość! Generalnie wiekszośc mechaników nie grzeszy madroscia czy inteligencja, ale bardziej praktycy! W ostatnich modelach niestety bez komputera trudno sie dobrac, bo nawet usterke trzeba skasować! Czy chocby wymiane oleju... na bardziej oktanowy! Z mechanikami jak z politykami, jak nie szło w szkole czy biznesie, to na mechanika... Ale sa naprawde dobrzy i samemu nie zrobi sie wszystkiego! Powiedzmy czsami dla kilku złotych nie opłaca sie brudzic! A i nie wszyscy wiedza ot dajmy na to o kleju do srub... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dz14d chodzi ci o loctite 202 czy 201? IP: 80.53.41.* 21.07.06, 23:16 nie zawsze jest sens go uzywac ale tam gdzie sa wibracje i cos ma tendencje do wykrecania jest niezastapiony... co do komputera... euroscan nie jest az tak drogi a w moim na szczescie mozna to zrobic w inny sposob... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: chodzi ci o loctite 202 czy 201? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 23:19 tak łączysz kabelki na 5 sekund? Ale to kasujesz olej, a inne usterki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dz14d u mnie mam dostep do nvram i moge wyczyscic IP: 80.53.41.* 21.07.06, 23:24 wszystko, potem komp wchodzi w tryb uczenia i po 15 minutach jest ready... Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: u mnie mam dostep do nvram i moge wyczyscic 22.07.06, 10:22 rocznik 1999, silnik ma ok 40 tys. udokumentowanego przebiegu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: u mnie mam dostep do nvram i moge wyczyscic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 10:28 to chyba na wtrysku jest a przynajmniej punktowym Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: u mnie mam dostep do nvram i moge wyczyscic 22.07.06, 13:27 exman napisał: > rocznik 1999, silnik ma ok 40 tys. udokumentowanego przebiegu. :o))) Siedem lat i tylko 40 tys? To jakas ciekawostka prtzyrodnicza :o)) Radze jak najszybciej sprawdzic pasek rozrzadu. Jezeli tego nie zrobisz na czas mozesz doprowadzic do katastrofy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies_na_czarnych Re: u mnie mam dostep do nvram i moge wyczyscic IP: *.access.telenet.be 22.07.06, 14:12 Dodatkowo to co pisza u gory z gaznikiem szczelnosc dyszki itd. Stawiam jednak na pompe paliwowa lub pasek rozrzadu. Jezeli masz rowniez objawy gasniecia przy hamowaniu silnikiem to 100% pasek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas stawiam raczej na gaźnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 14:18 ja sie nie znam, ale pompa jak by dawała za małe cisnienie, to by buczało (łozysko np.) i chyba nie byłoby przyspieszenia na postoju! A pasek, to mnie zaskoczyłeś... chyba albo jest oki albo po przesunieciu o zabek dzieje sie, ale chyba nie takie objawy... Ale powtarzam, nie jestem specjalite i na necie nie wyleczymy! Ale zakłady mozemy zrobić! Pewnie komputer sie przegrzewa i swiruje, co tez mozliwe... błędnie analizuje, jak my... na forum! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych Re: stawiam raczej na gaźnik 22.07.06, 14:36 Gość portalu: andreas napisał(a): > ja sie nie znam, ale pompa jak by dawała za małe cisnienie, > to by buczało (łozysko np.) i chyba nie byłoby przyspieszenia na postoju! > A pasek, to mnie zaskoczyłeś... > chyba albo jest oki albo po przesunieciu o zabek dzieje sie, > ale chyba nie takie objawy... > > Ale powtarzam, nie jestem specjalite i na necie nie wyleczymy! > > Ale zakłady mozemy zrobić! > > Pewnie komputer sie przegrzewa i swiruje, co tez mozliwe... > błędnie analizuje, jak my... na forum! Zaworki w pompie, lub wyrobiona membrana moga powodowac takie objawy. Nie bedziesz tego slyszal :o)) Pasek nie moze przeskoczyc o zabek :o)) Moze byc naciagniety, przy tych temperaturach jeszcze bardziej, lub wytarty. Zerwanie paska moze spowodowac uderzenie zaworu o tlok, a wowczas "mogila". :o(( Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: u mnie mam dostep do nvram i moge wyczyscic 22.07.06, 20:02 exman napisał: > rocznik 1999, silnik ma ok 40 tys. udokumentowanego przebiegu. to jeszcze dodaj co najmniej ze sto nieudokumentowanego ale rzeczywistego przebiegu,chyba ze to ty go masz od początku. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: u mnie mam dostep do nvram i moge wyczyscic 22.07.06, 20:20 hej, mądralski, wiem co piszę...wątki zabawne kieruj na Wąwelnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: u mnie mam dostep do nvram i moge wyczyscic 22.07.06, 21:09 to ty chyba jesteś zabawny wierząc w to że siedmioletnie auto ma tylko 40 tys przebiegu,chyba że jak powiedziałem masz je od początku co jednak nie wynika z tej dyskusji .exman 40 tys przebiegu to jest prawie nowy silnik(ledwo co dotarty jak to sie kiedyś mówiło ,he he) i nic nie ma prawa sie w nim popsuć ani żaden pasek rozrządu (wymiana po około 100 tys)ani żadne dysze takie czy owakie.na temat samej awari sie nie wypowiadam bo sie nie znam na tyle ale na temat "przebiegów" fikcyjnych i rzeczywistych i owszem bo sam mam taki rocznik francuza(clio 1.9 diesel) kupiony uzywany oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: u mnie mam dostep do nvram i moge wyczyscic 22.07.06, 21:13 Wyobraź sobie, że kupiłem to autko z udokumentowanym rocznym przebiegiem ok. 7 tys. km. Ja wiem co piszę....kupiłem 6 lat temu i nie chcę się go pozbywać. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: u mnie mam dostep do nvram i moge wyczyscic 22.07.06, 21:18 czyli jak mówisz że to ty kupiłeś roczne z przebiegiem 7 tys to ci wierzę,a ty co? niedzielny kierowca jesteś (jak ja ,he he) że tak mało przejeżdziłeś?. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: u mnie mam dostep do nvram i moge wyczyscic 22.07.06, 21:20 jeżdżę codziennie, co ja pocznę, że do pracy mam blisko... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: u mnie mam dostep do nvram i moge wyczyscic 22.07.06, 21:30 no dobrze ale taki mały przebieg to silniczek powinien byc jak ta lala ,"francuzy" wbrew pozorom same silniki mają bardzo dobre ,chociaż raczej diesle mój ma 150 tys i chodzi jak zegarek tylko swiece czesto idą ale wszystkie francuzy tak maja ze swiecami . Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: u mnie mam dostep do nvram i moge wyczyscic 22.07.06, 21:35 w tym jest feler, że to benzyna.Rano na zimnym, nie trzyma obrotów, a w dzień dostaje świrka...wstyd nawet w takim prowincjonalnym Szczecinie się pokazać na hajłeju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :o) Re: u mnie mam dostep do nvram i moge wyczyscic IP: *.access.telenet.be 23.07.06, 15:34 piotr33k2 napisał: > exman napisał: > > > rocznik 1999, silnik ma ok 40 tys. udokumentowanego przebiegu. > to jeszcze dodaj co najmniej ze sto nieudokumentowanego ale rzeczywistego > przebiegu,chyba ze to ty go masz od początku. Tak jak wyzej napisalem: Zagadka przyrodnicza :o)) Malo jezdzac robisz rocznie 30tys. 30x7=210 dla benzyny to prawie kapitalka silnika. Wlasciciel nizej pisze, ze przy kupnie bylo 7tys :o))) To nuwas :o)) Coraz lepszych nam tutaj przysylaja :o(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Praszczur Re: pewne rzeczy robie sam bazujac na informacjac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 15:34 Praszczur czytając te frajerskie teksty usmiecha się tylko,bo od kiedy pamieta jeżdzi najwyżej 2-letnimi samochodami obermitteklasse,a laski ma najwyżej 20 lat starsze od aktualnego samochodu.Pazury u dolnych i górnych łap ma zadbane bo chodzi na manicure i pedicure.Nie śmierdzi,myje się czasem a też i dezodoryzuje w miarę potrzeby.Do takich co mają jakieś padło zamiast samochodu/furą to jeżdżą wozacy/ a czas spedzają grzebiąc w jakimś mechaniżmie zamiast cieszyć wzrok, smak i dotyk urokami kobiety a smak -sącząc coś chłodnego na brzegu własnego basenu/nie tego co się go używa nie do kąpieli/pod parasolem ma pełen dystans.Ale cóż niech się wyrabiają jak muszą.Powodzenia w eksploatacji następnej 5-letniej "nówki" z Reichu co miała jednego właściciela i właściwie to cały czas stała w garażu bo właściciel miał słaby wzrok i jak jeżdził to na pierwszym biegu,ale ma pełen wypas skórę,klimę i fotele w prądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Ludziom sie jednak powodzi.... czuja że żyja! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 15:45 wracajac do usterki, to moze tez katalizator zawiódł... albo przepływomierz powietrza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Ludziom sie jednak powodzi.... czuja że żyja! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 16:02 My niestety musimy ostro zasuwac na kazda złotówke, to ja obracamy kilkakrotnie i bywa wsadzimy nazad do portfela! Ale pamietaj po dwóch (czy raczej po trzech konczy sie gwarancja!) ktos musi od Ciebie odkupić, to auto za 30-40 proc. ceny salonowej... Dbaj wiec o nie... I ciesz sie, ze sa kupcy, ze nie wszyscy w salonach kupują! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Praszczur Re: Ludziom sie jednak powodzi.... czuja że żyja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 17:01 Teraz poważnie.Te samochody tyle nie tracą,a poza tym to gdy kogoś stać na krowę to powinno być stać i na łańcuchjak mawiali w okresie mej młodości.Generalnie po 2-3 latach eksploatacji i umiarkowanym przebiegu ca 60000 km /pierwsza wymiana oleju w automatycznej skrzyni biegów/to auto jest dopiero w pełni sprawne.Niestety aktualna produkcja europejska obciązona jest tzw.chorobami niemowlęcymi co oznacza marną jakość wykonania.Po tym czasie i naprawie duperelnych, ale niekiedy uciązliwych drobiazgów/poważne też niestety się zdarzają np./wymiana silnika/można przyjąć,że następne 2-3 lata będą ok.I są amatorzy na takie samochody zwłaszcza,gdy zobaczą ze właściciel choć ślepawy to przezornie jażdzi automatem i silnik nie jast dobity.Kłopotem są serwisy ale ja jeżdżę od lat jedną marką bo akurat ten sewis jest naprawdę dobry.Kiedyś zdarzało mi się tylko brać pieczątki do książki by nie utracić gwarancji,a zaufany mecchanik robił faktyczną robotę.Ale było to bardzo dawno temu i nie w Szczecinie bo w tym czasie to tych serwisów było tylko kilka w Polsce.Chcę pocieszyć,że w Reichu to po przeglądzie zgubiłem na trasie cały płyn chłodniczy,bo czyszczenie chłodnicy oleju wymagało demontażu chłodnicy silnika,no i młodzian zapomniał dobrze to skręcić.Silnika nie zatarłem,ale laweta była konieczna.To tyle było na poważnie.A mogę też powiedzieć,że razu pewnego od wspaniałych paliw niewiadomego pochodzenia miałem podobne objawy,co w temacie czatu i uratowałem się od całkowitego demontażu osprzętu wtrysku,prosząc najpierw o wymianę filtra paliwa pompy.Pomogło.To mnie oduczyło tankować byle gdzie.Ale teraz jest już czyste paliwo,uczciwe załogi stacji benzynowych i kompetentni mechanicy w warsztatach. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 praszczur 22.07.06, 16:49 biedak nadrabia swoje kompleksy sztucznym cynizmem a Ty skad masz te kompleksy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Praszczur Re: praszczur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 17:09 Nie sądż po sobie.Praszczur jest najwyżej trochę cyniczny bo żyje długo/być może za długo/ale kompleksów to nie ma/najwyżej zazdrości młodości/ i jest pełen życzliwości.Czasem jak wypije to jedno piwo za dużo zdaje sobie sprawę,że jest juz za stary i się robi złośliwy.Ale to nie jest często bo już nie ta wątroba choć nerki wielokrotnie płukane zapisze komuś w potrzebie.Ukłony. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: praszczur 22.07.06, 17:21 rozumiem, ze te laski tuz po dwudziestce dodaja mlodosci;) Trzymam kciuki za zyczliwosc. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: praszczur 22.07.06, 18:35 Choroba, nie sądziłem że ten wątek tak sympatycznie się rozwinie, piszta ludzie, bo w poniedziałek zrobię z tego wyciąg i gnam do warsztatu. Co do kompa, głupia sprawa, mój ma 5 lat (poprzedni spalił się od zwArcia)i koleś w warsztacie nie mógł połączyć z nim swego komputerka, się nie widziały...znaczy się. Stawialiśmy na czujnik temperatury - pudło. Anyway, jeśli ustalimy i zlikwidujemy tę cholerną przyczynę, w nagrodę dla tego, kto dobrze typował, płyta CD z muzą do auta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dz14d frajer obermittelklasse IP: 80.53.41.* 22.07.06, 20:52 Co palisz? Tez bym zajaral, moze mi tez by sie cos podobnego do Twoich snow przysnilo? Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: obermittelklasse 22.07.06, 20:58 Chwilowo od urodzenia nie palę ale idę dzisiaj na prywatkę, pewnie coś się znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Na zlom poszedl? :o)) IP: *.access.telenet.be 28.07.06, 10:22 Obiecales info! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 i co z tym autem - piwo obiecałes??? 03.10.06, 01:25 i co z tym autem??? ============================= www.motylekmagdzies.glt.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: i co z tym autem - piwo obiecałes??? 03.10.06, 06:59 Constans, za kilka dni jadę z nim do znajomego. To ostatnia deska ratunku przed serwisem. Odezwę się po sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re:Klon na forum !!!!! 03.10.06, 09:07 No ładnie, zostałem klasykiem .Dzięki za cytaty z początków mojego istnienia wirtualnego.Zwracam jednak uwagę, że zalogowałem się i w związku z tym nadano mi imię "przszczur1" wszyscy inni są imposterami.Chwila, bo muszę sprawdzić czy cytaty są rzetelne.Są.A ty myszeczko nie daj się robić.Wtedy też reagowałaś podobnie.Otóż zmieniło sie o tyle,że przeprowadziłem sie do mniejszego domu z mniejszą działką w związku z tym nie mam już basenu.Po prostu nie mam tyle energii by utrzymywać duże ochędóstwo w porządku jakim lubię.Reszta jest w zasadzie taka jak cytuje klon-imposter.Niezalogowany praszczur1 nie jest praszczurem prawdziwym.Swoja droga podziwiam że komuś się chce mnie cytować.Może zacznę pisać ?A Ty muszeczko nie trać we mnie wiary,bo Cię polubiłem i byłoby mi przkro. Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Auto mi świruje z obrotami 03.10.06, 09:15 Ale jaja.Teraz dopiero spostrzegłem,ze to odgrzany post.Tracę spostrzegawczość,starość jest do d..py.Exman jedż na ul Kwiatową/Nad dworcem,powyżej dworca PKS/Tam jest taka firma Dakro.Diagnosta Pan Sławek zresztą szef tego bałaganu-on jest mistrz swiata i cenowo ok.Nie potrzeba sprzedawać krwi na zapłacenie rachunku.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Auto mi świruje z obrotami 03.10.06, 09:18 Fuck, spróbuję. Dzięki ,pra ! Odpowiedz Link Zgłoś
oktomvre Re: Auto mi świruje z obrotami 03.10.06, 12:31 ul.Owocowa jakoś bardziej mi pasuje do kontekstu :) Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Auto mi świruje z obrotami 03.10.06, 12:33 No jasne.Racja.Dla mnie krótkie ptasie nazwisko jest Niedżwiecki.Czego lata nie robią z człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Auto mi świruje z obrotami 02.11.06, 08:24 A jednak to był ten cholerny silniczek regulujący dopływ powietrza do komory silnika. Oczywiście próbowano mi delikatnie sugerować wymianę komputera ale ponieważ nie wykazałem zrozumienia dla niewątpliwie oryginalnego poczucia humoru sz. mechaników, skończyło się na przeczyszczeniu dysz i odrobaczeniu silniczka. Po godzinie autko było jak nowonarodzone. Polecam gości z DAKRO. Odpowiedz Link Zgłoś
praszczur1 Re: Auto mi świruje z obrotami 02.11.06, 09:04 exman napisał: > A jednak to był ten cholerny silniczek regulujący dopływ powietrza do komory > silnika. Oczywiście próbowano mi delikatnie sugerować wymianę komputera ale > ponieważ nie wykazałem zrozumienia dla niewątpliwie oryginalnego poczucia > humoru sz. mechaników, skończyło się na przeczyszczeniu dysz i odrobaczeniu > silniczka. Po godzinie autko było jak nowonarodzone. Polecam gości z DAKRO. To ja się bardzo cieszę i z daleka merdam ogonem:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Auto mi świruje z obrotami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 14:13 to zdaje sie nazywa przepływomierz powietrza...? Odpowiedz Link Zgłoś