Dodaj do ulubionych

A ja chcę aby było gorąco!

25.07.06, 20:14
szczególnie w sierpniu. Żadnej klęski nie bedzie tylko tak sie mówi
komercyjnie, by wytłumacyć ceny. Kiedyś takie lata były normą i jeszcze były
cieplejsze. A teraz mamy noce chłodne i zimny wiatr. czy wy tacy tępi i
egoistyczni, że tego nie zauważyliście?
Obserwuj wątek
    • mamoniowa303 Re: A ja chcę aby było gorąco! 25.07.06, 20:25
      bez urazy, ale chyba mozg ci sie zlasowal z goraca :)
      • xxtoja Re: A ja chcę aby było gorąco! 25.07.06, 20:39
        bez urazy, ale wcale nie jest gorąco, tylko wase mózgi sie lasują, a byłaś o
        tej porze w Afryce, czyli Suez, Kair, u nas to preludium. Ma być gorąco i
        jeszcze więcej. Dzisiaj Arleta napisał w Kurierze, że przesadzacie, bo były
        kiedys większe temperatury i co jakoś ten świat polski żyje.Nie było wtedy
        takiego biadolenia jak teraz, a było o 7 stopni więcej.
        ..
        Że beatriks duszno, to ja się z niej śmieję, bo biedme dziewczę znowu bedzie
        pisać o swojej depesji jesiennej...
        ..
        że sami zanegowaliscie modły i to wykpiliście to sami miejcie, bo nie umiecie
        się przyznać, że tak samo jak posłowie z PiS , chcecie deszczu.
        ..
        a tak
        SŁOŃCE daje energię do życia w jesieni , w zimie- szczególnie w lutym.
        • mamoniowa303 Re: A ja chcę aby było gorąco! 25.07.06, 20:48
          Teraz juz jestem pewna, ze upal ci zaszkodzil, he he he, nikt przy zdrowych
          zmyslach nie pisze takich bredni.
          A moze do sanatorium na rownik ?
          • xxtoja Re: A ja chcę aby było gorąco! 25.07.06, 20:54
            niestety to wy bredzicie i to egoistycznie, bo nie wiecie co powoduje tyle
            depresji- po prostu jednym z czynników jest brak słońca. a tak i Nlewajko
            nredzi w tym Kurierze - przeczytaj wczorajszy artykuł. Wczesniej były o wiele
            wieksze temperatury, tylko ludzie na wsi umieli sobie z nimi radzić i w miescie
            też, bo jeździły wtedy polewaczki. a dzisiaj widziałaś jak na bramie Portowej
            dziennikarze odkręcili hydrant i była fontanna. Wystarczy aby woda umyć przy
            okazji ulice, toby nie smierdziały moczem jak na Niepodległości przy dawnym
            Ekstra Barze. To Tobie upał zaszkodził, bo nie pamietasz,
            • mamoniowa303 Re: A ja chcę aby było gorąco! 25.07.06, 20:56
              pogadamy jak wytrzezwiejesz, na razie
              • xxtoja Re: A ja chcę aby było gorąco! 25.07.06, 21:06
                a co nie byłas dzisiaj przy Bramie Portowej jak była prowizoryczna fontanna -
                za grzybkami, tam, gdzie się karmi gołęnie - przynajmniej spłukała te ptasie
                guano.
                i uwazasz, że na Niepodległości nie śmierdzi i jest to czysta ulica, to
                faktycznie cału czas chodzisz pijana i jestes w odlocie, bo nie umiesz dostrzec
                istotnych problemów tego małego skrawka miasta. a jak myślisz, gdzie oddaja
                swoje fekalia, ten facet na wózku, który jest bez nogi przy Bertii, cały czas
                lub inni dziwni" ludzie. nie czujesz tam smrodu uryny?
                ..
                daej zostawie to bez komentarza,
    • Gość: christal Re: A ja chcę aby było gorąco! IP: *.pools.arcor-ip.net 25.07.06, 20:25
      wlas*nie, moje dzieci maja, dopiero od sierpnia
      wakacje i maja, plany na namioty i ka,piele
      w jeziorze
      ale jak przyjda, burze i deszcze to tez*
      nie najlepiej
      w 2002 lato bylo mokre tylko padalo i namioty zrywaly sie
      i dzieci spali w mokrych szpiworach i w blocie
      i powodzie tez* byly
      • xxtoja Re: A ja chcę aby było gorąco! 25.07.06, 21:39
        natura jest naturą i mam nadzieję, że sama sobie poradzi i pokaże temu madrali
        co znaczy - ze trzeba ją szanować, a nie rujnować.
        • dj73 Re: A ja chcę aby było gorąco! 25.07.06, 22:25
          pamietam zdecydowanie gorsze upały, chyba 91rok oraz 93rok - mozna było oszaleć
          wiatr jak juz wjał , to taki jak po otwarciu piekarnika, w nocy spanie pod
          mokrym przescieradłem, zimna woda w wannie non stop do zanurkowania - ten
          lipiec moim zdaniem jest do wytrzymania, fakt źle bedzie jak choc troszkę nie
          popada, no ale to naturalny wniosek. Na szczęście noce są całkiem chłodne.
          pozdrawiam
          a ulice fakt mozna byłoby polać.
          • Gość: labatt Re: A ja chcę aby było gorąco! IP: *.hsd1.fl.comcast.net 26.07.06, 00:47
            ..."Jak nie potrafisz czegos zmienic - naucz sie z tym zyc"....
            Podsluchane...---->
            Kwekajacy pesymista,ruszajacy sie jak mucha w smole,oczekujacy empatycznych
            odruchow od innych / co przeklada sie na...'opieprzam
            sie,bo ...zimno,cieplo,byle jak,mokro,sucho,w porzadku,ale nie tak jak sobie
            wymarzylem:) - do energicznego,usmiechnietego kolegi:
            -"Goraco,ze nic sie nie chce...."
            Optymista z szelmowskim usmiechem:
            -"To wyobraz sobie,ze jest tak - jak teraz ....i jeszcze ,na dokladke - masz
            biegunke....":)
            • Gość: A ja nie chcę Re: A ja chcę aby było gorąco! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 01:03
              A ja nie chcę, żeby było gorąco i w d..ie mam co chce jakaś ta, xtoja, czy inne coś...
              • Gość: ja Re: A ja chcę aby było gorąco! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 01:18
                Też nie chcę. A autorce wątku życzę, żeby przypiekło jej jeszcze zadek, bo łeb ma już za sobą...
                Opowieści o tym, że to takie temperatury w klimacie przejściowym, w jakim leży Polska to rzecz normalna, świadczą o ingoranctwie, niestety.
                A nazywanie ludzi spragnionych ochłodzenia egoistami to dowód głupoty i nieczego innego. Gdyby pannica miała: astmę, kłopoty z krążeniem, menopauzę, nosiła ciążę, czekała na zabieg, czy cokolwiek innego nie plotłaby takich bzdur.
                Gdyby rozejrzała się dookoła, odrywając wzrok od lustra, zobaczyłaby jak wielkich te temperatury dokonały zniszczeń. Polska to nie Egipt, durna pało, Polacy to nie Arabowie, przyzwyczajeni do własnego klimatu.
                Jak tak lubisz ciepełko to usmaż się na grillu, czy co..
                • Gość: labatt Re: A ja chcę aby było gorąco! IP: *.hsd1.fl.comcast.net 26.07.06, 01:28
                  ...A jak narzekasz... - to zmieni sie pogoda?Ulzy?
                  Ba dla mnie to podwojne cierpienie....
                • Gość: Luiza Re: A ja chcę aby było gorąco! IP: 212.244.66.* 26.07.06, 08:25
                  Ciagłe te narzekania na pogodę. W maju było za zimno, deszczowo, no w ogóle
                  żyć się nie chce bo słońca brak. Teraz - za gorąco, za słonecznie, za
                  dużo ...... Czy zawsze bedziemy ciągle za coś narzekać. pogoda jest taka a nie
                  inna (z której cieszę, bo kocham słoneczko) i jak ktoś mądry napisał, trzeba ją
                  polubić, bo od narzekania czy modlenia pogoda się nie zmieni. Pozdrawiam tych
                  zadowolonych i tych niezadowolonych.
                  • mamoniowa303 Re: A ja chcę aby było gorąco! 26.07.06, 12:17
                    przekonaj rolnikow, aby "pokochali sloneczko".Zboza maja puste klosy, drzewa
                    (nie tylko owocowe ) usychaja, warzywa tak samo...
                    Przy takiej infantylnosci opadaja rece...
    • Gość: zwrotniczy Re: A ja chcę aby było gorąco! IP: *.chello.pl 26.07.06, 01:22
      Ludzie ! Ratujcie ! Na Boh. Warszawy nocami wymieniają torowisko ! Zniką
      pomocy ?
      • Gość: labatt Re: A ja chcę aby było gorąco! IP: *.hsd1.fl.comcast.net 26.07.06, 01:25
        TY lepiej sprawdz dobrze ...MOze nie wymieniaja,a kradna:)
    • mamoniowa303 przeczytaj ekspercie 26.07.06, 08:01
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3507719.html
      swoje rewelacje oparlas na danych z epoki krola Ćwieczka ?
      Moze na trzezwo wysnujesz wlasciwe wnioski.
      • Gość: marian paździoch Re: lepiej dmuchać jak chuchać. IP: *.chello.pl 26.07.06, 08:19
        zimą zimno,latem gorąco.
        jak tu Wam dogodzić?

pozdrawiam serdecznie! mp
        • Gość: as karo Re: lepiej dmuchać jak chuchać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 10:37
          wiadomosci.onet.pl/1361586,11,item.html
          • Gość: /// Re: lepiej dmuchać jak chuchać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 11:52
            Jasne, że to katastrofa. I będziemy narzekać. Co to? Zabronione? Pozytywne myślenie za wszelką cenę???
            • Gość: :))))) Re: lepiej dmuchać jak chuchać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 12:03
              Nie, katastrofy nie będzie...Uschną drzewa, zbiory pójdą się wietrzyć, powysychają zbiorniki wodne, ale katastrofy nie będzie...
              Jak dobrze, że xxtoja mi to powiedziała...Uspokoiło mnie to. Nawet lżej mi znieść te 31 st, ktore mam w pomieszczeniu: KATASTROFY NIE BĘDZIE.
              Jest ślicznie, słoneczko, Kair prawie, żeby tak jeszcze palemki..
              • mamoniowa303 Re: lepiej dmuchać jak chuchać. 26.07.06, 12:11
                na mnie tez jej zapewnienia maja kojacy wplyw:)
    • beatrix13 ciesz się xxtoja 26.07.06, 19:07
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3508883.html

PS. nie wiedziałam,że masz co najmniej 230 lat,bo od 227 obecne lato jest
      najgorętsze,a ty pisałaś,że pamiętasz cieplejsze lata.
      • xxtoja Re: ciesz się xxtoja 26.07.06, 19:46
        W Szczecinie w 1994 roku było 17 dni upalnych o temperaturze przkraczajacej 30
        stopni C i wtedy padł lipcowy rekord 60-lecia, bo aż 37,2 stopnie Celsjusza..
        Kurcze, że tego nie pamietasz, a może byłaś wtedy w depresji, a może to twój
        pierwszy objaw demencji, osobie po LO nr 9 takie coś się wydarzyło. Masz po
        prostu krótka pamięć i jesteś złośliwa. o)))
        W obecnym lipcu odnotowano do tej pory osiem dni powyzej 30 stopni Celcjusza i
        czwartkowy rekord 34,2 stopni. Natomiast 12 lat temu w Szczecinie padł rekor,
        a to było w sierpniu - 37,8 stopnia Celcjusza.
        a tegoroczny sierpień ma nam przynieść ochłodzenie.
        • beatrix13 Re: ciesz się xxtoja 26.07.06, 19:53
          naucz się czytać xxtoja,
          wyraźnie meteorolodzy mówią,że na podstawie dotychczasowych pomiarów,
          czyli od ponad 200 lat to najgorętsze lato w Polsce,
          no ale oczywiście xxtoja jest lapiej od nich poinformowana;
          >"siostro ,gdyby głupota miała skrzydła,fruwałaby pani jak gołębica",pasuje do
          ciebie jak ulał,
          > a złośliwości to świetnie tobie wychodzą,nie dalej jak wczoraj pisałaś do
          forumowiczów:egoiści,komuniści,tępi,przypomnieć linkami?
          • xxtoja Re: ciesz się xxtoja 26.07.06, 20:07
            poczytaj sobie Kurier z 24 lipca 2006 roku - Gorączka (jeszcze) przed nami?
            ..
            Ja przynajmniej też te dni z 1994 roku pamietam, bo akurat mieszkam w takim
            mieszkaniu, że gorąc wtedy buchał, to było tylko 12 lat temu i było tak goraco
            przez dwa miesiące. Teraz też jest goraco, ale nie jest tak jak wtedy.
            Dziennikarze z GW czasami piszą niedokładne informacje. Lepsze na ten temat sa
            w Kurierze, a nalewajko tego z sufitu nie wzięła, tylko zadzwoniła do dobrze
            poinformowanej instytucji, jak nie wierzysz to sama zadzwoń i się zapytaj.
            a tak:
            Tak kpij sobie dalej z natury - to są pierwsze efekty ocieplenia klimatu. Kpij
            sobie z modlitw z szamanów. Dlatego jestescie egoiści, bo poza swoim noskiem
            innych spraw nie widzicie. Przecież w szczecinie już wiele drzew usychneło,
            chociazby niektóre platany w parku Żeromskiego, nie wspominając o lipach.
            • beatrix13 Re: ciesz się xxtoja 26.07.06, 20:12
              xxtoja napisała:

Dlatego jestescie egoiści, bo poza swoim noskiem innych spraw nie widzicie.
              Przecież w szczecinie już wiele drzew usychneło, chociazby niektóre platany w
              parku Żeromskiego, nie wspominając o lipach.

........................................................................

a xxtoja chce,aby było dalej gorąco,
              vide:pierwszy post autorki wątku
              • xxtoja Re: ciesz się xxtoja 26.07.06, 20:21
                oj beatrix, ponieważ nabijaliscie się z tych modliw, a jak się tak wszyscy
                nabijaja, to blokuja tą swoją energią przypływ deszczu, co niestety
                zaskutkowało, a więc trza to było odwrócić. Bo może jak sie powie chcę aby
                było gorąco, to wtedy inna energia się wyzwala.
                • beatrix13 Re: ciesz się xxtoja 26.07.06, 20:24
                  pokrętnie myślisz,
                  zobaczymy
                • anna_maria Re: ciesz się xxtoja 26.07.06, 20:24
                  nie bijcie, ale mnie też cieszy ta pogoda, wiem,że to egoistyczne,ale uwielbiam
                  ciepełko :)
                  • beatrix13 Re: ciesz się xxtoja 26.07.06, 20:26
                    ale fauna i flora tej strefy klimatycznej nie przpada za taką pogodą
                    • anna_maria Re: ciesz się xxtoja 26.07.06, 20:27
                      beatrix13 napisała:

> ale fauna i flora tej strefy klimatycznej nie przpada za taką pogodą

wiem, wiem, mój trawnik jest koloru żółtego :(
    • Gość: samczyk Re: A ja chcę aby było gorąco! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 20:34
      Gdyby Szanowne Panie miały problem ,która ma rację,to przeżroczysty basenik z
      chłodnym kisielem jako miejsce rozwikłania sporu rozwiązał by sprawę,a ja proszę
      o funkcję arbitra.
      • beatrix13 Re: A ja chcę aby było gorąco! 26.07.06, 20:41
        igrzysk ci się zachciewa?
        • Gość: samczyk Re: A ja chcę aby było gorąco! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 20:46
          wrestling w kisielu cóś pięknego
          • xxtoja masz zabawę w błocie 30.07.06, 11:46
            wiadomosci.gazeta.pl/aliasy/mod/zoom.jsp?xx=3515918
            trza było pojechać na Woodstock tobyś miał
            • xxtoja a może to ty? 30.07.06, 17:09
              wiadomosci.gazeta.pl/aliasy/mod/zoom.jsp?xx=3515915
        • Gość: . Re: A ja chcę aby było gorąco! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 20:53
          Moża by go nająć.Ma kisiel zamiast mózgu.Będzie dobry.
    • Gość: idzi Re: A ja chcę aby było gorąco! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 20:47
      Możeś Ty i altruista ale równie tępy.
    • Gość: Samczyk Re: A ja chcę aby było gorąco! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 20:51
      altruista?Nie wiem co to znaczy ,ale nie wyrażaj się przy Paniach.
      • xxtoja Re: A ja chcę aby było gorąco! 26.07.06, 20:59
        jednak niektórzy chcą jeszcze gorących wieczorów.
        • beatrix13 xxtoja wymodliłaś 26.07.06, 21:02
          l.interia.pl/aop
          • xxtoja Re: xxtoja wymodliłaś 26.07.06, 21:09
            bez przesady,to o sierpniu, a jeszcze lipiec sie nie skończył i wtedy mają być
            sprzyjajace warunki do chłodniejszych i wilgotniejszych nocy. Czy ty nie
            czujesz teraz wieczornego chłodu, noce bedą chłowne, a ranki wilgotne.
            • beatrix13 Re: xxtoja wymodliłaś 26.07.06, 21:11
              wyobraź sobie ,że nie czuje wieczornego chłodu,
              bo u mnie w domu od miesiąca jest stała temperatura ok. 30 stopni,
              mimo pootwieranych non stop okien
              • anna_maria Re: xxtoja wymodliłaś 26.07.06, 21:13
                a u mnie teraz przyjemny chłodek, bez klimy
                • Gość: andreas a ja czuje IP: *.orange.pl 26.07.06, 21:27
                  a ja czuje wieczorem chłód, a nie jest zbyt goraco w dzień...
                  moze mam temperature podwyzszoną?
                  • xxtoja Re: a ja czuje 26.07.06, 21:30
                    Gość portalu: andreas napisał(a):

> a ja czuje wieczorem chłód, a nie jest zbyt goraco w dzień...
                    > moze mam temperature podwyzszoną?
                    .. czym, po prostu tak jest,
                    • mamoniowa303 Re: a ja czuje 26.07.06, 21:32
                      andreasie wyjdz z klimatyzowanego pomieszczenia, przestaniesz marznac!
                      • Gość: andreas ;-) IP: *.orange.pl 26.07.06, 21:44
                        myslisz, ze to z tego powodu...?
                        • mamoniowa303 Re: ;-) 26.07.06, 21:49
                          mistrzu z taka nonszalancja moze sie wypowiadac tylko szczesciarz, ktory
                          zaznaje kojacego wplywu tego urzadzenia!
            • Gość: . Re: xxtoja wymodliłaś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 21:16
              Ja jednak wilgoć lubię z wieczora...
              • xxtoja Re: xxtoja wymodliłaś 26.07.06, 21:24
                Gość portalu: . napisał(a):

> Ja jednak wilgoć lubię z wieczora...
                ..
                to idź na mohradła,, a póxniej może bedzie burza jak dobrze sie postarasz.
    • Gość: szczeciniak Re: A ja chcę aby było gorąco! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 22:18
      Mi tez odpowiada taka pogoda!W koncu mamy lato!A rolnicy niech skoncza te swoje
      biadolenia ze klęska zywiołowa,ze straty siegaja 50% bo to powtarza sie to
      kazdego roku!Zawsze im cos nie odpowiada!albo za sucho albo za wilogotno albo
      za wietrznie...
      • kiciara11 Re: A ja chcę aby było gorąco! 26.07.06, 22:24
        gadasz bzdury, takiego lata i takich srednich temperatur w lipcu nie bylo odkad
        zaczeto notowanie temperatury. Rozumiem, ze moze taka pogoda podobac sie
        wczasowiczom ale rolnicy maja problem a w konsekwencji i my wszyscy bo cena
        zywnosci moze pojsc w gore.
        Do tego wszystkiego dorzuc jeszcze o wiele wyzsze zuzycie wody i energii.
        Wieszanie sie urzadzen nawet u dostawcy energii.
    • beatrix13 gdzie ten twój chłód noca xxtoja? 26.07.06, 22:36
      teraz jest 24,5 ,jak podaje telegazeta tv5,
      u mnie za oknem na termometrze 23,
      w domu nadal 30,
      w bunkrze mieszkasz?
      • Gość: labatt Re: gdzie ten twój chłód noca xxtoja? IP: *.hsd1.fl.comcast.net 26.07.06, 22:54
        ...I juz wszyscy sie pozalilismy...Jest goraco..Niektorzy to lubia,inni nie
        lubia...
        Czas na konkrety...
        Jakie propozycje na zmiane sytuacji maja forumowicze?
        Bo przeciez te przegwarki maja do czegos prowadzic...Chyba,ze sie myle...
        Ja proponuje wkalkulowanie w swoje myslenie - na stale - ze takie goraco,a
        nawet wieksze - moze sie przytrafic w przyszlosci..Moze nawet wejsc na
        stale....System chlodzenia w domu..Po ogrzewaniu - nastepna forma obrony przed
        natura...
        Nawadnianie pol - drogie to po zboju,ale takie zycie,a nie Wielki Brat....
        I...chyba najwazniejsze - wiecej swiadomosci w przygotowaniu sie na rozne
        warianty...Nasza polska rzeczywistosc zaczyna sie zawsze od....'to czy tamto
        nas zaskoczylo...".Ja chcialabym,zeby media wziely sie do roboty i siegnely po
        przyszlosc,a nie po przeszlosc...Ja tez wiem,ze parzy....!

• kiciara11 Re: gdzie ten twój chłód noca xxtoja? 26.07.06, 22:58
          ja sie nie zale, ja kupilam wentylatory i mam auto z klima.
          • xxtoja Re: gdzie ten twój chłód noca xxtoja? 26.07.06, 23:07
            za oknem, z oknem, chłodny wietrzyk wieje.
            • kiciara11 Re: gdzie ten twój chłód noca xxtoja? 26.07.06, 23:09
              wiem, od dwoch nocy budzi mnie chlod i musze sie przykrywac
      • mamoniowa303 Re: gdzie ten twój chłód noca xxtoja? 26.07.06, 22:57
        moze xxtoja mierzy temperature w Farenheitach ?
        • xxtoja Re: gdzie ten twój chłód noca xxtoja? 26.07.06, 23:20
          zrób sobie przeciąg to nawet za dnia poczujesz zimny witr, może za dużo zimnych
          napoi pijesz, żeś taka nieczuła. Na tych amerykańskich stopniach sie nie znam,
          a tam to wogóle goraco, a jak masz klime, to od razu katar i przeziebienie.
        • Gość: labatt Re: gdzie ten twój chłód noca xxtoja? IP: *.hsd1.fl.comcast.net 26.07.06, 23:21
          Kiciaro...piszac...myslalam o Tobie,jako jedynej,ktora potrafila sie
          przeciwstawic.I o malo nie zaliczyla extrasa...:)
          • kiciara11 Re: gdzie ten twój chłód noca xxtoja? 26.07.06, 23:31
            a co to jest "extras" no i gdzie ja sie przeciwstawilam? To przeciez nie w moim
            stylu;))
            • Gość: labatt Re: gdzie ten twój chłód noca xxtoja? IP: *.hsd1.fl.comcast.net 26.07.06, 23:40
              Przeciwstawilas sie pogodzie!WEntylator / nie mylic z wibratorem/....:)
              • kiciara11 Re: gdzie ten twój chłód noca xxtoja? 26.07.06, 23:42
                aaaa:)))

nie mylic!
                • xxtoja a chłód, za duża róznica temperatur 26.07.06, 23:54
                  dom nagrzany a na zewnątrz zimno, br nie lubię tego. Ale jak deszcz przyjdzie
                  to zmyje te ciepło z elewacji oraz ten klejacy się bród ulic i chodników.
                  • Gość: Paweł Re: a chłód, za duża róznica temperatur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 01:00
                    Gdzie na zewnątrz jest zimno???Podajcie adres, już tam jadę! Bo ja widzę na termometrze 23,5...Gdyby było 15, o, to byłoby miło, zawsze mozna trochę chałupę wychłodzić...A tak- jak okna otwarte temperatura spada o 2, 3 stopnie, jak lekko przymknąć, zaraz się podnosi...A czasem trzeba przymknąć, bywa, że się mieszka na parterze, na przykład...Trudno spać przy otwartych drzwiach balkonowych na parterze.
                    • beatrix13 Re: a chłód, za duża róznica temperatur 27.07.06, 01:05
                      ja juz rozważałam opcję spania na balkonie w tych 23 st,
                      ale komarów za dużo
                      • Gość: xx Re: a chłód, za duża róznica temperatur IP: *.chello.pl 27.07.06, 08:48
                        te 23 stopnie to przy scianieod nagrzania, a wczoraj wieczorem zimno wyło, br.
                        Mój znajomy jak tak było gorąco, to spał na kafelkach w kuchni przy otwartych
                        oknach na osi pn-południe i miał przeciąg, przynajmniej miał czym oddychać.
                        Ciepłe napoje polecam, to się inacej poczujesz,
                    • xxtoja Re: a chłód, za duża róznica temperatur 27.07.06, 10:55
                      ale to było prawie ok 24 godziny i trochę później. A chałupę jeżeli masz kafle
                      na podłodze i lastriko na balkonie lub też kafle to woda, to wodą i okna
                      otwarte na osi- pn - płd. wtedy jest przewiew.
                      • beatrix13 noce są gorące i bezwietrzne 27.07.06, 11:27
                        w Szczecinie,
                        o północy było 24 st,
                        a wiatr o sile 4,
                        a w nagrzanym domu wewnątrz 31 st,
                        ufff
                  • mamoniowa303 Re: a chłód, za duża róznica temperatur 27.07.06, 10:27
                    xxtoja jesienia bedziesz musiala sie w Kairze osiedlic, tutaj czeka cie smierc
                    z wychlodzenia !!!
                    • xxtoja Re: a chłód, za duża róznica temperatur 27.07.06, 11:00
                      masz rację, ja byłam w Suezie kiedyś, pierwszy dzień i noc myslałam że zwariuję
                      tak dusno było i nie mozna niczym oddychac i jeszcze ten zapach palonych
                      kadzideł, ale późneiej było fajnie, ciepło i dotosowanie.
                      a tak właśnie przepowiadają, że ze wzgledu na ocieplenie klimatu własnie w
                      Szczecinie tak będzie, to wolę poczekać i sie zacząć dostosowywać.
                      ..
                      No tak ludzie ludziom zzgotowali ten los.
                      • Gość: H56 Re: a chłód, za duża róznica temperatur IP: 195.150.112.* 27.07.06, 11:25
                        pół roku smażyłem się w Egipcie, ciarki przechodzą mnie na samo wspomnienie tego
                        luksusu w ciepełku. Nie zapomnę Ghańczyków którzy nocą chodzili w płaszczach
                        zimowych. W ich kraju dopiero musi być piekło. Spadam pod prysznic, bo się
                        roztopię. Jak tu iść do pracy, skoro już jest 32,5 stopnia C ?
                        www.traxelektronik.pl/pogoda/kamery/cam_hst.php?ns=450
                        • Gość: mini Re: a chłód, za duża róznica temperatur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 11:34
                          Za dwa tygodnie mam termin porodu...Końcówka ciąży w tym ciepełku, to dopiero zabawa. Mówił mi lekarz, że poród w takich temperaturach to nie zabawa, pełno komplikacji. Nogi mi puchną, palce mi puchną, ledwo się ruszam...Jak słyszę, że "jest piękne lato", to mam ochotę zabić.
                      • mamoniowa303 xxtoja azyl dla ciebie !!! 27.07.06, 14:00
                        wiadomosci.onet.pl/1349387,2678,kioskart.html
                        im szybciej sie zaczniesz dostosowywac, tym lepiej !!!
                        • xxtoja zasada przetrwania w Andaluzji 27.07.06, 16:05
                          Zasada przetrwania jest prosta: kiedy temperatura przekracza 40 stopni, trzeba
                          wszystkie działania ograniczyć do niezbędnego minimum. Ratunek przynosi chłodne
                          wino, gazpacho, sjesta i częsty prysznic.
                          ..

• Gość: H56 Re: zasada przetrwania w Andaluzji IP: 195.150.112.* 27.07.06, 20:40
                            karwa, nie każdy jest niebieskim ptakiem
                            • xxtoja Re: zasada przetrwania w Andaluzji 27.07.06, 22:36
                              a jakim ptakiem jesteś, czyżby niebieski kolor Ci zbrzydł, kurcze a może zacząć
                              sie ubieraź jak w Afryce w płaszcze pod szyje, a może w zimie byłeś tylko tego
                              nie zauważyłeś.
                          • mamoniowa303 Re: zasada przetrwania w Andaluzji 27.07.06, 21:24
                            ale po co przeklejasz artykul ?
                            • Gość: xx Re: zasada przetrwania w Andaluzji IP: *.chello.pl 27.07.06, 22:30
                              nie każdemu chce się czytać, to tylko zasada. więc podkreslić może sie przyda w
                              przyszłości.
                              • mamoniowa303 Re: zasada przetrwania w Andaluzji 27.07.06, 23:43
                                wowczas nalezy zaznaczyc, ze nie jest sie autorem tych slow.
                                • xxtoja Re: zasada przetrwania w Andaluzji 28.07.06, 00:03
                                  a dzisiaj jest ciepła noc bez zimnego wiatru,
                                  a słowa to były jakiegoś andaluzyjczyka, od razu mi sie przypomniały kastaniety
                                  i ten cudny taniec flamenco.
                                  ..
                                  Mój kot łapie komary.
    • beatrix13 dla tych ,którym wciąż za zimno 28.07.06, 11:25
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3512273.html
      • xxtoja Re: dla tych ,którym wciąż za zimno 28.07.06, 18:54
        no widzisz, nawet ten artyuł ktoś spaprał, bo piszą o 35 stopniach Celcjusza,
        jakieś dyletant dziennikarki, To Szczecina ten dziwny człowiek nie uznaje.
        A jutro w zapowiedziach u nas ma być najzimniej niż w reszcie kraju.
        A więc mniej te poczucie zimmna jutrzejszego dnia.
    • Gość: formula Re: A ja chcę aby było gorąco! IP: *.80-203-142.nextgentel.com 28.07.06, 19:00
      ja tez!
    • beatrix13 Re: A ja chcę aby było gorąco! 28.07.06, 22:54
      a inni?

l.interia.pl/al1
      • xxtoja Re: A ja chcę aby było gorąco! 28.07.06, 23:05
        to są wybory, no cóż, ale życie dąży do śmierci. Jedni mają coś innego niż
        drudzy. W Polsce tylko sie mówi o zdrowiu, że jest najważniejsze, tylko nic nie
        robi się aby o nie odpowiednio zadbać. Masz nawet tutaj na forum jak palacze
        bronią swoje prawo do trucia siebie i innych. A choroby serca sa spowodowane
        również złym trybem życia. Tak więc wszystko zalezy, zależy...
        • beatrix13 Re: A ja chcę aby było gorąco! 28.07.06, 23:08
          nie wszystko,
          środowisko i tryb życia sprzyja powstawaniu schorzeń uwarunkowanych genetycznie,
          a nad naszą służbą zdrowia opuśćmy kurtynę milczenia
          • xxtoja Czeka nas wiek upałów 29.07.06, 10:17
            serwisy.gazeta.pl/nauka/1,34148,3514626.html?nltxx=1000621&nltdt=2006-07-29-02-05
            " Oszczędzanie energii i wody powinno stać się nawykiem. Oczywiście przeciętny
            Kowalski ma niewielki wpływ na klimat, ale jest nas na Ziemi już 6,5 mld i
            łącznie wywieramy olbrzymią presję na planetę. Kto nie chciałby żyć wygodnie,
            chłodzić się w upały klimatyzacją, która nawiasem mówiąc, zżera mnóstwo prądu,
            jeździć dużym, co oznacza paliwożernym samochodem, latać sobie po świecie
            samolotami? Więc myślimy - skoro inni oszczędzają, to ja już nie muszę. A tak
            się nie da. Jeśli nie ograniczymy emisji CO2, temperatury na Ziemi mogą
            wzrosnąć do końca XXI wieku nawet o 5 st. Ta susza jest dla nas przestrogą.
            Jesteśmy pierwszym pokoleniem, które poznało, jak działa klimat na Ziemi, i
            jednocześnie ostatnim, które może zatrzymać globalne ocieplenie, które dopiero
            się rozkręca. Jest jak choroba, z którą im później zaczniemy walczyć, tym
            trudniej będzie ją pokonać. "

• Gość: real Re: A ja chcę aby było gorąco! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 10:24
      Chcieć - to móc.
      Wleź do piekarnika.
      • Gość: :) Re: A ja chcę aby było gorąco! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 23:28
        Gość portalu: real napisał(a):

> Chcieć - to móc.
        > Wleź do piekarnika.

Albo na grill. Tłuszczyk się przy okazji wytopi...
        • xxtoja Re: A ja chcę aby było gorąco! 30.07.06, 11:31
          wiesz co przynajmniej jest wiecej turystów w naszym regionie, bo w tamtym roku
          była tragedia. Przynajmniej niektórzy ludzie wreszcie zarobią, bo od paru lat
          nie było ładnych wakacji nad morzem, bo było zimno i nieprzyjemnie.
          A jak jest słońce, to przeszkadza, jak jest deszcz to tez przeszkadza, to jest
          własnie takie egoistyczne podejście, bo zawsze znajdzie sie malkontent ,
          któremu nie dobrze, zamiast samemu szanować i kochać naturę.
          • Gość: darek Re: A ja chcę aby było gorąco! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 12:18
            Módl się xxtoja, żebyś nie zachorowała i nie trafiła do szpitala...
            Zrozumiesz, co to jest upał...

Jak słucham ględzenia o pięknej pogodzie, to mi się robi mdło...Trzeba być nierozgarniętym, żeby nie widzieć, co zrobiła susza. Jak zabraknie prądu i wody, to wtedy zwolennik ciepełka zrozumie, że coś jednak jest nie tak. I nie gadajcie, że to "w tym kraju" będą takie braki, a na światłym Zachodzie nie. Właśnie wróciłem z Niemiec, gdzie jest dokładnie takie samo niebezpieczeństwo energetyczne i wodne...
            • beatrix13 Re: A ja chcę aby było gorąco! 30.07.06, 13:24
              a oto efekt

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3514670.html
              • xxtoja Re: A ja chcę aby było gorąco! 30.07.06, 14:51
                no widzisz ten artykuł jest dowodem na złą politykę byłych rządów.
                "Wody brakuje od lat, bo prowadziliśmy błędną politykę melioracji. Dobry system
                polega na odwadnianiu (kiedy wody jest za dużo) i nawadnianiu (gdy jest jej za
                mało). Tymczasem Polska wykonała tylko połowę roboty - osuszanie"
                a więc niechaj bedzie goraco, to może wreszcie zmusi do myslenia i reagowanie
                w odpowiednim czasie. Niech wysmarzy tych urzedników budżetówek, tych
                dyrektorów, wójtów, prezydentów, może te słońce doda im energii do działania i
                myslenia na przyszłość, bo klimat według badaczy ma się ocieplić.
                A tak na marginesie w Polsce z wodą jest gorzej niż np w Grecji.
                • beatrix13 Re: A ja chcę aby było gorąco! 30.07.06, 14:58
                  a Ty chcesz,aby było gorąco,
                  a u nas urzędnicy odpowiedzialni za gospodarkę wodną
                  nie przygotowani,
                  toż to egoizm;-)
                  • xxtoja Re: A ja chcę aby było gorąco! 30.07.06, 15:07
                    nie to jest inne patrzenie, bo może bedzie szansa i bedzie jakas presja
                    społeczna na tych urzędników, aby wzieli sie do roboty, bo nasza zieleń piękna
                    zupełnie zmarnieje nie mówiąc o innych dobrodziejstwach natury. A tutaj za
                    miedzą jakieś urzedniki planują refulat najtańszym kosztem i doprowadzą przez
                    to do skażenia wody. I popatrz beatrix w grecji zawsze było cieplej niż u nas,
                    a maja wiecej wody niż my i umieją sobie radzic z tym ich goracem.
                    U nas nie wiem do tej pory kto zorganizował tą kurtyne wodna przy grzybku.
                    było tam dwa razy, a wogóle przydałaby tam fonntanna, a nie jakieś galxy bis.
                    Fontanny niektóre w Szczecinie nie działają np przy wojska polskiego ta z
                    cegieł (Wilka) i tam gdzie była Sedina (przez dłuższy okres i dopiero od paru
                    dni działa), fontanna na orła białego też czasmi - woda jest tam zamknieta.
                    a więc co do wody urzedniki i politycy ją olewają,
                    • beatrix13 Re: A ja chcę aby było gorąco! 30.07.06, 15:26
                      ktoś kiedyś pisał na forum o pomyśle
                      zamiany basenów przeciwpozarowych w fontanny,
                      wzorem Bartłomiejki,
                      może to i dobry pomysł,
                      ciekawe jak z kosztami
                    • beatrix13 Re: A ja chcę aby było gorąco! 30.07.06, 15:27
                      i niestety nie będzie chłodniej w przyszłym roku

serwisy.gazeta.pl/nauka/1,34148,3514626.html
                      • xxtoja Re: A ja chcę aby było gorąco! 30.07.06, 16:01
                        i jeszcze doceń, że jest goraco, bo okazało sie dzieki temu, ze politycy
                        kłamali w sprawach energetyki ( wiesz te byłe "wieczorki "), bo okazało sie, że
                        energii Polsce starcza ledwo ledwo i okazało się, że nie mamy zapasów energii.
                        Ludzie z Żarnowca akurat chcą ab u nich powstaała elelktrownia atomowa, może
                        zostanie to zrealizowane, bo teraz technika jest o wiele lepsza niz kiedyś. Sa
                        wieksze zabezpieczenia i nowe rozwiazania.
                        Ja chcę aby było goraco, nie dla siebie tylko, kocham nature wiatr deszcz,
                        przyjemne ciepełko, jasy, jeziora, kwiaty, łąka, pola wogóle nasz krajobraz.
                        Byłam , tam gdzieś, ale zawsze tęskniłam za naszymi lasami, bo mamy
                        najpiękniejsze na całym świecie. Klimat umiarkowany - i bym nie chciała, aby
                        ten wredny człowiek to my tak go zmienił, aby był klimat pustynny. Ja
                        przynajmniej staram się abym jak najmniejszym kosztem szkodziła środowisku.
                        • beatrix13 Re: A ja chcę aby było gorąco! 30.07.06, 16:09
                          no to zdecyduj się,
                          z jednej strony chcesz by nadal u nas był klimat umiarkowany,
                          a z drugiej,zeby było tak goraco jak w rekordowym lipcu,
                          nie mozna mieć ciastka i zjeść jednoczesnie,

ja tez dbam o srodowisko,
                          od wielu lat segreguje smieci i trafia mnie ,jak widze,ze butelki i makulatura
                          wysypują sie z pojemników i zalegaja tygodniami ,bo ktos za to odpowiedzialny
                          noie dopełnia obowiązków
                          • xxtoja Re: A ja chcę aby było gorąco! 30.07.06, 16:14
                            no widzisz, te gorąco ma być z pewnym celem,aby ludzie sie opamiętali, bo
                            niszczą naturę!!!!!!!!!!!!
                            a co do segregacji, kiedyś sprawdzałam co się dalej dzieje, może teraz jest
                            lepiej. Ale ku..źwa w szczecinie naqet ekolodzy nie moga dojść do wspólnych
                            działań. zawsze sobie zadaje pytanie dlaczego w tym mieście nie ma współpracy?
                          • xxtoja Re: A ja chcę aby było gorąco! 30.07.06, 16:24
                            coś mi się przypomniało, a wiesz, że we Lwowie woda jest w pewnych granicach
                            czasowych i ludzie jakoś z tym żyją, od wielu lat.
                            A Szczecin leży nad Odrą. którą sam ję truje.
                            • beatrix13 Re: A ja chcę aby było gorąco! 30.07.06, 16:29
                              oj,chyba nie sam,
                              bo to nie jedyne i nie największe niasto nad Odrą leżące,
                              a wodą po prostu trzeba zacząć racjonalnie gospodarować,
                              co ujęto w artykule,do którego link załączyłam.
                              • xxtoja Re: A ja chcę aby było gorąco! 30.07.06, 16:34
                                kurcze ale u nas jest brudna woda, nie do picia, przecież nadal mamy ujecie z
                                ODRY. a przecież sa prognozy, że wyschnie kiedyś, i te źródło nie ratuje. A co
                                tak się dostosujesz, że z tej brudnej Odry zaczniesz wodę pić, bo ja wtedy
                                wyjężdżam do Skandynawi i tam przynajmniej deszczówka jest i lód, to sobie
                                nazbieram ta wodę n przeżycie.
                                • beatrix13 Re: A ja chcę aby było gorąco! 30.07.06, 16:38
                                  zabieram się z Tobą:)
                                  po czystą wodę
                                  • Gość: ali Re: A ja chcę aby było gorąco! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 01:21
                                    Czysta woda jest w górach.
                                  • xxtoja Re: A ja chcę aby było gorąco! 31.07.06, 11:41
                                    beatrix13 napisała:

> zabieram się z Tobą:)
                                    > po czystą wodę
                                    ..
                                    będę pamiętać, ale trzeba troche powalczyc o to co sie kocha w tym mieście.
                                    Zobacz jakby była woda czysta w szczecinie, to by było cudnie, ja przynajmniej
                                    codziennie bym była na kajaczkach, a tak mam wstręt do wszelkich uciech wodnych
                                    i aby je miec to jadę ok 100km od miasta.
    • Gość: xx a widzisz beatrix poskutkowało! IP: 5.2.* / *.chello.pl 31.07.06, 13:01
      Sobotnie deszcze w Zachodniopomorskiem nie były jednorazowym kaprysem aury.
      Według prognoz w najbliższych dniach czekają nas dalsze opady
      Niedzielny poranek w Szczecinie zapowiadał powrót upałów. Po południu też
      świeciło słońce. Jednak meteorologowie z biura prognoz w Szczecinie-Dąbiu
      przewidują kolejne deszcze już na poniedziałek. Opadom mają towarzyszyć burze.
      Wtorek ma być suchy, ale od środy do końca tygodnia przelotnie może padać
      codziennie. Wróci łagodne lato z temperaturami maksymalnymi w ciągu dnia w
      granicach 23-26 st. C w cieniu.
      • beatrix13 Re: a widzisz beatrix poskutkowało! 31.07.06, 18:23
        wiem,
        na to czekałam

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3518843.html
        • xxtoja Re: a widzisz beatrix poskutkowało! 31.07.06, 19:08
          a teraz jabuszka rośnijcie i bądźcie tanie.
    • xxtoja A teraz, kto chce aby było gorąco? 02.08.06, 15:16
      • Gość: urlopowicz Re: A teraz, kto chce aby było gorąco? IP: *.system.szczecin.pl 07.08.06, 20:23
        ja
    • Gość: ratan Re: A ja chcę aby było gorąco! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 22:26
      Gorąco!wracaj!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka