franekkk 29.07.06, 12:23 carsberg-okocim ma kolo 10 marek w polsce a tylko 3 browary ktos wie co u nas robia procz piwa na lokalny rynek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
absztyfikant Re: co procz bosmana robi bosman 29.07.06, 13:00 Więcej voltów Volt strong to nowe mocne piwo produkowane w szczecińskim browarze. Od tygodnia można na nie trafić na sklepowych półkach. Wygląd puszki nawiązuje do bateryjki - podobnie jak w Volcie, który pojawił się na rynku w 1999 r. Volt zrobił karierę, która przeszła oczekiwania producenta. W 2000 r. Bosman sprzedał 325 tys. hl. Po wykupieniu akcji Bosmana przez Carlsberg Okocim zapadła decyzja, że Volt będzie jedynym ogólnopolskim piwem produkowanym w Szczecinie. Lansowany jest jako napój klubowy trafiający do środowiska akademickiego i młodszego pokolenia piwoszy. Volt strong ma 7 proc. alkoholu, sugerowana przez producenta cena to 2,39 zł. Mocniejsza odmiana Volta też będzie sprzedawana w całym kraju. W smaku piwo jest lekko słodkawe, co sprawia, że będzie konkurowało z Warką Strong. Za: carlsbergpolska.pl/infocentrum/?id=7&from=m&co=volt Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: co procz bosmana robi bosman 29.07.06, 14:44 no... to uscisle pytanie: procz bosmana i volta ;-)) jest cala masa ludzi co pijac dalaby chetnie prace lokalnemu browarowi ale nazwijmy to z roznych wzgledow bosman nie lezy gdy byly wycieczki wyborczej po szczecinie to cos mi swita ze oprowadzajacy (jak napisano) wspominal o KILKU gat. sam nie moglem spytac bo widzialem wtedy tylko stocznie Odpowiedz Link Zgłoś
piotrus1 Re: co procz bosmana robi bosman 29.07.06, 17:32 z tego co pamiętam to napewno calsberga, karmi i kilka jeszcze piwek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator Re: co procz bosmana robi bosman IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 17:48 Mnie najbardziej żal Bosmana brązowego. To było moje piwo. Czemu go już nie produkują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moczykij Re: co procz bosmana robi bosman IP: *.chello.pl 29.07.06, 18:08 Lubie jasnego Volta bo nie ma tyle koni co inne. Jest lekkie a nie zawsze chodzi o to żeby zaraz sie uwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator Re: co procz bosmana robi bosman IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 18:20 Ja tam lubię zaraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myk Dlaczego tylko Szczecin? IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 29.07.06, 20:11 A dlaczego piwo Bosman jest do kupienia tylko w Szczecinie? Znam fanów tego piwa również w innych miastach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dz14d Re: Dlaczego tylko Szczecin? IP: 80.53.41.* 29.07.06, 20:42 jeszcze rok temu mozna bylo kupic czerwonego i zielonego bosmana w hipermarketach w Polsce ale teraz... musze sobie przywozic ze Szczecin, leza w lodowce jeszcze 3 puszki zielonego... czasem pije palm'a z belgi - dosc dobrze nawiazuje smakiem do zielonego bosmana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Dlaczego tylko Szczecin? IP: *.chello.pl 29.07.06, 22:06 W Szczecinie robią także Carlsberga but i puszk oraz Karmi. A takze od czasu do czasu wrocławskiego Piasta :-) A Bosmanik jest dotepny w bardzo wielu miejscach, ostatnio kosztowalem sie nim na Piotrkowskiej w lodzi (oj wielkie bylo moje zdziwienie, wielkie.) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś