Dodaj do ulubionych

Pani Kierownik Urzędu Stanu Cywilnego

IP: *.globalconnect.pl 31.07.06, 18:05
"Nie życzę sobie, aby w gazetach pisano o mnie inaczej niż Pani Dyrektor lub
Pani Kierownik Urzędu Stanu Cywilnego" - upomina dziennikarzy Iwona Osmańska,
szefowa tegoż urzędu.
Ekscelencja Pani Dyrektor oszalała, nie zna ortografii i stylistyki. To jej
urząd wyprdukował serię metryk z imieniem Agelika i nie wiadomo w jakim
języku to czytać. Jeszcze jeden kształcony głąb na urzedzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: zmęczony Urzędnik na Zamku IP: *.system.szczecin.pl 31.07.06, 18:30
      a jak wspaniałą obsługę zapewnia jedna z Pań urzędniczek "przy kości" na Zamku udzielająca ślubów... zapłakać się można jaką popylinę na akord odwala... takie podejści potrafi zepsuć każdy ślub, może obie znudzone urzędniczki powinny poszukać pracy, gdzie je docenią?
      • exman Re: Urzędnik na Zamku 31.07.06, 18:45
        Ja też zostałem zrugany przez gubą urzędnicę na własnym cywilu, jeszcze przed
        produkcją, no i te nieszczęsne, fałszywe "Yesterday" na początek nowej drogi
        życia...eeech, łezka się w oku kręci, nic się w USC nie zmienia.
    • Gość: gosia Urząd Stanu Cywilnego IP: 217.96.3.* 31.07.06, 22:42
      Na moim akcie ślubu było 5 błędów - my z lubym oraz z moją rodzoną matką
      dostaliśmy po drugim imieniu, matka dostała N zamiast Ń w swoim nazwisku (jak
      ważna to kreseczka, przekonał się każdy, kto miał taki błąd w swoim dokumencie,
      choć w akcie małżeństwa pewnie aż takiej roli to nie odgrywa), i UWAGA!! HICIOR
      ROKU!! - na akcie małżeństwa było wydrukowane, że mąż, choć jest kawalerem,
      rozwiódł się 5 lat temu! Nawet datę dokłądną podali :D Zauważyliśmy to na tej
      kopii, która idzie do Głównego Urzędu Statystycznego, wg ich informacji. A
      potem mówią, ze liczba rozwodów drastycznie się zwiększa... Obsługa w naszym
      przypadku była dość miła, ale jak widać z doświadczeń forumowiczów, jest nad
      czym pracować.
    • Gość: wika Re: Pani Kierownik Urzędu Stanu Cywilnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 22:51
      a pani ksiądz by jej pasował?
    • Gość: e.beata sory, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 23:11
      ...ale to już było i nie? wróci więcej, choć... lala la la la

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=46039719
    • Gość: zmęczony monotonia pracy IP: *.system.szczecin.pl 01.08.06, 13:08
      Może obie Panie wykańcza monotonnia pracy - niech się na chwilę zamienią stanowiskami pracy i może zaczną się poważnie zajmować swoją pracą a nie szukać dziury w całym :-)) lub strugać ważniejsze niż są?
    • Gość: Filut Re: JAKI MARIAN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 14:34
      Prawdą jest, że po takich wypowiedziach, można tylko stwierdzić:
      J A K I M A R I A N - T A K I K R A M
      • Gość: Q Re: JAKI MARIAN IP: *.globalconnect.pl 01.08.06, 16:50
        Też chciałem zakończyć swoją wypowiedź słowami: jaki pan, taki kram, ale
        doszedłem do wniosku, że nie można ciągle flekować leżącego i w dodatku chorego
        człowieka.
    • Gość: zmęczony bo dostaniecie nowy list! IP: *.system.szczecin.pl 02.08.06, 15:54
      Znów się okaże, że Pani Dyrektor, zamiast się zająć swoimi pracownikami i bajzlem w swoim dziale zajmie się pisaniem listów w sprawie tytułowania swojego Prezydenta :-)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka