Dodaj do ulubionych

ratny Kensik pjisze do presytenta..... :))

11.09.06, 23:28
s pytaniem
o
kĄĄĄĄĄĄĄpentencje !!!!!!!!!!!
kogoś, kogo prezytent zatrudnił
--------

dysleksja, dysgrafia, nieuctwo czy świadome naruszanie Ustawy o czystości
języka polskiego???
tak, jak był "obiaT" na prawicy,
tak "kĄpetencje" na lewicy

KOMPETECJE naszej(?) klasy (tfu!) politycznej są poniżej jakiejkolwiek normy
Obserwuj wątek
    • serenita123 hihihi.... w ferworze zapomniałam o linku :)) 11.09.06, 23:29
      hihihi.... w ferworze zapomniałam o linku
      bip.um.szczecin.pl/showpage?chapter=11201&soid=9644E51D0B4E45D3B5F228EB5913C495

wybaczcie blĄĄĄdynce ;-))
      • Gość: szecinianin Re: hihihi.... w ferworze zapomniałam o linku :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 23:42
        tzótofne
        sam mjut
        leszem i kficzem ze śmichu
        fybraniec narodó

Lewicowcy bardziej zrażają swych potencjalnych sympatyków tym co robia i jak się prezentują /tylko radny-bezradny Kęsik gadał przez komóre onegdaj podczas finału MissPolonia w sali Opery, w drugie łapie waląc wódę/ czy popisując się swym buractwem. Wtedy każdy program idzie w kąt
        • Gość: ellen Re: hihihi.... w ferworze zapomniałam o linku :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 23:55
          no nie! ale jajca.i ten mózg Szczecina jest przewodniczącym komisji
          gospodarczej z "ramienia SLD"!
          • Gość: z autobusu ja nie mam takich kompetencji:( IP: *.chello.pl 12.09.06, 00:57
            no bo jest przecież kąpetętny...
        • xyz-xyz Re: hihihi.... w ferworze zapomniałam o linku :)) 12.09.06, 09:31
          > Lewicowcy bardziej zrażają swych potencjalnych sympatyków tym co robia i jak si
          > ę prezentują
          A to ciekawe, bo pan premier w niezasznurowanych butach, co to jest "profesor" i
          je "obiat" "uprzejmnie" wyborców nie zraża? Ciekawostka. Myślę, że wysoko cenisz
          wyborców lewicowych. Mają wymagania. Inaczej niż obywatele IV RP, którzy glosują
          na "profesora", który widać jest równy z radnym prowincjonalnego miasta:) Poza
          tym wybory Miss Polonia, to nie spektakl teatralny. Skoro był bankiet, to walił
          wódę. Normalka. Jednakże z cała pewnością podałby rękę Pani Kanclerz Merkel, nie
          tak jak „elegant” Aleksander II Mały:)))
      • xyz-xyz Re: hihihi.... w ferworze zapomniałam o linku :)) 12.09.06, 09:25
        Jedne błąd. Eeee. Z dyktanda dostałby 4 :)
    • mamoniowa303 Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) 11.09.06, 23:59
      he he he
      • Gość: dzielnicowy Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 08:07
        co się czepiacie, w "jego" dzielnicach tak się pisze i mówi
      • xyz-xyz Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) 12.09.06, 09:33
        Z anamar i jej "stoważyszenia" też się mamoniowa śmieje?:))))

---
        "Zawsze myślałem, że bliźniaki są rozsądniejsze. Tymczasem próba rozwiązania
        problemów Polski za pomocą zaostrzenia kodeksu karnego to, niestety, gry i
        zabawy małego Jasia: dajcie mi dużą pałkę, a wszystkich poustawiam." Stanisław Lem
        • mamoniowa303 Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) 12.09.06, 10:20
          drogi kolego ja sie nawet ze swojego "Paryrza" smieje :)
          • xyz-xyz Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) 12.09.06, 10:32
            Klasa sama w sobie:)
    • praszczur1 Poabstrahujmy nieco 12.09.06, 08:32
      Tak całkiem teoretycznie: gdyby materiał genetyczny radnego Kesika skrzyżować z
      komórkami pewnej bardzo popularnej acz kontrowersyjnej radnej to co by wyszło z
      tego? Warto wspomnieć , że Radny to przystojny chłopak o określonym
      korzeniu.Jaki byłby genetyczny wynik ?
      • Gość: :) Re: Poabstrahujmy nieco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 08:56
        przecież on wierny Kasi :)
    • xyz-xyz Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) 12.09.06, 09:16
      Kęsik jest tylko radnym. Premier jada "obiaty". Kęsik to niegdysiejszy git z
      Dżetowa, zaś Twój premier to "profesor" co to „uprzejmnie” prosi. Dodam jeszcze,
      że na tym forum była kiedyś cenzorka, która wszystkim wytykała błędy, potem
      napisała „stoważyszenie”. Może więc odpuść sobie bo i tobie ktoś coś wytknie:)
      Poza tym prosiłbym o link do zapytania radnego Kęsika, w którym popełnił
      wskazane przez Ciebie błędy. Chętnie się zapoznam.
      • Gość: brawo Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 09:19
        czy to sam Kęsik zaczął swoja kampanię ?

przedstawił nam swój życiorys, kobietę i dziecko
      • serenita123 mówisz - masz: Błendy ratnego Kensika 12.09.06, 19:09
        xyz-xyz napisał:

> Kęsik jest tylko radnym. Premier jada "obiaty". Kęsik to niegdysiejszy git z
        > Dżetowa, zaś Twój premier to "profesor" co to „uprzejmnie” prosi. D
        > odam jeszcze,
        > że na tym forum była kiedyś cenzorka, która wszystkim wytykała błędy, potem
        > napisała „stoważyszenie”. Może więc odpuść sobie bo i tobie ktoś co
        > ś wytknie:)
        > Poza tym prosiłbym o link do zapytania radnego Kęsika, w którym popełnił
        > wskazane przez Ciebie błędy. Chętnie się zapoznam

Jako była polonistka nigdy nie lubiłam (i nie lubię nadal) czytać bazgrołów.
        Zwłaszcza tych pisanych na kolanie.
        To świadczy o lekceważeniu osoby, która te niechlujne bohomazy czytać będzie.
        Czytam je więc z obrzydzeniem i niesmakiem.
        Ale te, których oceny się podjęłam, zostały napisane przez osobę podobno
        dorosłą z wykształceniem wyższym. Zawodowym wprawdzie, ale wyższym.
        No i z „dokształtami”.
        Jedynymi wytłumaczeniami dla tego Pana są jego hobby: komiks i gry komputerowe.
        Moje dzieciaczki też mają z tym problemy...

Wracając jednak do głównego tematu, czyli błędów, to – drogi XYZ-XYZ –
        pan „ratny Kensik” zgłosił na piśmie, w IV kadencji Rady Miasta Szczecina, 8
        zapytań lub interpelacji (tu masz link):
        bip.um.szczecin.pl/showpage?chapter=11264&soid=2E45717B33674F6B8A0BC5C4C514051A

a teraz konkrety:
        1.
        bip.um.szczecin.pl/showpage?chapter=11201&soid=AB466E6B255140CEAB9F0E0ECABB00E0
        "jaki kolwiek"
        pisze się łącznie! W tym przyadku widocznym jest, iż autor napisał oba wyrazy
        osobno... :))
        "w których" ; "które już są"
        muszą być poprzedzane przecinkiem! Nasi politycy wprawdzie nie znają umiaru,
        nie lubią być ograniczani(co na to matka natura?) i chcą być ponad prawem,
        jednak prawidła ortografii i interpunkcji także ich dotyczą. Zresztą to nie
        jedyny błąd interpunkcyjny.......

2.
        bip.um.szczecin.pl/showpage?chapter=11201&soid=6571A30921224A76A6234E40EA363304
        pan "Kensik" pisze nam nowy plan miasta, lokując na nim
        ulicę o nazwie "PRZENSOCIŃSKA"
        przy tym "kfffiatku" brak przecinków przed "że" i "który" - blednie!

3.
        bip.um.szczecin.pl/showpage?chapter=11201&soid=9644E51D0B4E45D3B5F228EB5913C495
        to te słynne "KĄPETENCJE"........... :))

4.
        bip.um.szczecin.pl/showpage?chapter=11201&soid=85D6327C0664450E8BD256D03CAD870E
        zawsze powtarzałam moim uczniom, aby nie używali słów, których pisowni i/lub
        znaczenia nie znają...
        rzeczownik "historiografia" raz, że nie jest tu najbardziej na miejscu, a dwa,
        że w dopełniaczu piszemy go z dwoma literkami "i" na końcu, czyli -[kogo,
        czego] "historigrafii".
        A tu? Jak byk "HISTORIOGRAFI" :))

ten ostatni błąd zbliża pana "Kensika" do Młodzieży Wszechpolskiej:
        www.youtube.com/watch?v=0M1DmENDPuU
        lub:
        www.filmiki.buhaha.pl/filmiki.php?nr=370
        www.microchip.net.pl/~p3a/index.php?a=up4&pok=szcz&nr=477
        www.filmiki.buhaha.pl/filmik370.html
        www.taniepanstwo.pl/news.php
        ehhhh....... zbrakło mi sił.... wiek już nie ten
        komentarz innym razem
        zresztą, czy potrzebny???
        • xyz-xyz Re: mówisz - masz: Błendy ratnego Kensika 13.09.06, 08:21
          > Jako była polonistka nigdy nie lubiłam (i nie lubię nadal) czytać bazgrołów.

Jako była polonistka i ta, która chce rzucać kamieniami, powinnaś być bez
          zarzutu. A jednak:

"W tym przyadku widocznym". Rozumiem, że to tzw. palcówka. Jednakowoż tak
          zajadłą cenzorka nie powinna popełniać żadnych błędów. Jakby wyglądało o u
          dzieciaczka w zeszycie: "Jedynka ty szczególny przyadku matoła"! Polonistki
          lubią taki epitety:)
          Dla obiektywizmu ataku proszę jeszcze o ocenę dokonań pozostałych radnych. Jako
          wyborca chciałbym sprawdzić, czy mój Kęsik znacząco odbiega od normy. Czytając
          wklejone przez absztyfa zapytanie Małgośki ustaliłem, iż byków ortograficznych
          brak. Ale to żaden szał. W Wordzie naklikała. Interpunkcja i reszta na poziomie
          Piotra. Myślę więc, że pod tym względem Pietrek nie jest kimś szczególnym. Standard.
          • xyz-xyz A co z Arkadiószem? 13.09.06, 08:45
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=15413397&a=15459485
            Patrz, poseł! Prawnik! A pisze "odemnie". A to jest dżezzi:))) "KONKóRSóW":)))))
        • xyz-xyz A teraz rozwiązanie zagadki:)))) 13.09.06, 08:54
          Jako była polonistka

bip.um.szczecin.pl/showpage?chapter=11264&soid=F85AC1C79F0E4A93A2005C8D32E79847

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

Pani radna, która jest konkurentką Pietra w okręgu, rozpoczęła kampanię
          pozytywną. W DUCHU TEREZIAŃSKIEJ
          ODNOWY:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Łoj diridididi łoj diridididi łoj diridididi u cha! Jaka Tereza, taki
          fraucymer:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
          • xyz-xyz Skąd frustracja? 13.09.06, 09:00
            Nazwisko: Sukiennicka
            Imię: Alina
            Imię drugie: Teresa
            Okręg wyborczy: V
            Głosy w wyborach: 365

Nazwisko: Kęsik
            Imię: Piotr
            Imię drugie: Wiktor
            Okręg wyborczy: V
            Głosy w wyborach: 778

Łoj diridididi, łoj diridididi, łoj diridididi ucha!!!!! Zaprawdę powiadam wam
            umiłowani w duchu terziańskiej odnowy, iż czas jest bliski. 400 % poparcia! W
            tym przypadku 46,91 % głosów, które uzyskał Pietrek. Co za ból!:)))))
          • Gość: nieślepy Re: A teraz rozwiązanie zagadki:)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 09:08
            kampania PIS zaczęła się już jakiś czas temu i dotyka nie tylko radnego Kęsika
    • praszczur1 Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) 12.09.06, 09:44
      Powiem tak-obecnosc Kęsika i jeszcze paru jest hańbą dla kazdej organizacji a
      partii politycznej w szczególe.I tyle.
      • Gość: obiektywny Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 09:52
        praszczur1 napisał:

> Powiem tak-obecnosc Kęsika i jeszcze paru jest hańbą dla kazdej organizacji a
        > partii politycznej w szczególe.I tyle.

podobnie jak obecność Artura Sz.,Mirosławy M, Leszka D. i im podobnych
        • praszczur1 Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) 12.09.06, 09:56
          Ależ tak, lista jest długa.I każda partia ma taka listę hańby dodam dla
          porzadku i zadna sobie nie może lub nie chce poradzić z tym elementem, bo taki
          jest stan wzajemnego zapętlenia.
        • Gość: sosik Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 12:19
          Największą hańbą dla partii są osoby Nitrasa,Litwińskiego i Zaremby.
          • xyz-xyz Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) 12.09.06, 12:24
            Dodam Michasia Ł.:)
      • xyz-xyz Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) 12.09.06, 10:03
        A możesz coś konkretniej? Bo ja akurat nie uważam by Kęsik był hańbą. Rozwiń wątek.
        • xxtoja Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) 13.09.06, 09:08
          a bedzie te same metody stosował, aby sie dostać do rady?, tak jak to robił
          wczesniej.
          • xyz-xyz Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) 13.09.06, 09:21
            A co robił wcześniej? Proszę o konkrety
            • xxtoja Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) 13.09.06, 11:19
              bardzo agitował aby głosowali na niego, oj jak bardzo, że są różne na ten temat
              pogłoski.
              • Gość: ja Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 11:32
                xxtoja posługujesz się niedomówieniami, pisz albo wszysko albo nic
                • xxtoja Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) 13.09.06, 11:33
                  Gość portalu: ja napisał(a):

> xxtoja posługujesz się niedomówieniami, pisz albo wszysko albo nic
                  ..
                  a coś ty taki ciekawy do końca. Wyborcy jego ocenią jeżeli będą trzeźwi.
                  • Gość: dociekliwy Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 11:35
                    > a coś ty taki ciekawy do końca. Wyborcy jego ocenią jeżeli będą trzeźwi.

lepiej się módl żeby wyborcy PIS nie byli trzeźwi
                  • xyz-xyz Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) 13.09.06, 12:37
                    Jak na razie, to sama wytrzeźwiej. Puściłaś bąka i zgrywasz wtajemniczoną.
                    • xxtoja Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) 13.09.06, 13:00
                      a co jak ci sie podobała kampania trzeźwości na Skolwinie, chyba jest to rejon
                      wyborczy Piotra Kęsika
                      • xyz-xyz Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) 13.09.06, 13:30
                        Nie znam tematu. Opowiedz.
              • xyz-xyz Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) 13.09.06, 12:24

e są różne na ten temat
                >
                > pogłoski.

Powinnaś powiedzieć „porażające”. Zdaje się, że kampania wyborcza polega na
                agitowaniu. Nie pierdź więc z za węgła, tylko pisz, co "mówią" "pogłoski". Bo ja
                słyszałem "pogłoski", że działacze PO agitowali za sobą tak, że buty spadają. I,
                że kasę brali z różnych źródeł.
                • xxtoja Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) 13.09.06, 13:07
                  no tak, ale jest agitowanie różne, masz rację i takie za piwo, lub "przywozenie
                  wyborcó do urn, albo wieczorem było tyle głosów na niego, a ranem nagle wzrosła
                  ta ilość, bo jego zwolennik stał przy urnie i agitował na niego. A wiadomo, kto
                  obsługiwał wybory, zawsze radny biegał z czekoladkami na dzień kobiet, dobre
                  były, wieco kupowac. Np. na golęcinie nikt sie nie przyznawał, że na niego
                  głosował, tylko dlaczego tyle głosów na niego było. zdarzył sie pewien cud..
                  ale jak to pisałam to były pogłoski, a więc jakies bujdy.
                  • xyz-xyz Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) 13.09.06, 14:28
                    Radzę się zastanowić jakie bzdury wypisujesz. Jako sympatyk SLD i Piotra,
                    właśnie piszę do prokuratury zawiadomienie o przestępstwie z art. 248 kk. Jeśli
                    zostało złamane prawo, prokuratura to ustali. Między innymi przesłucha Ciebie.
                    Jeśli jednak okaże się, że wypisujesz bzdury, a tak jest na 100 %, to zacznij
                    grać w totolotka. Sprawy sądowe o pomówienie są kosztowne. Zastanowię się
                    również nad art. 212 kk. W Twoim wypadku do 2 lat więzienia. Jarek Kaczyński 10
                    tys. popłynął za wygadywanie głupot.
                    • fistoffury a oto co xyz pisal w innym watku 13.09.06, 14:39
                      xyz napisal:

Gdyby zarzut był stawiany przez ludzi poważnych, to wtedy sztabowcy powinni
                      reagować. Natomiast w tym wypadku zarzuty stawiają komediantki. Zatem nie ma się
                      czym przejmować i zawracać sobie gitarę bzdetami wypisywanymi prze dwie
                      blondynki z przerostem ambicji. Ba! Reakcja na te bzdury niejako uwiarygodniłby
                      obie blondzie. Nie w kwestii prawdziwości zarzut ów, a w kwestii brania obu pań
                      na poważnie. A do sztabu Jacka nawet nie aspirowałem. Mam jednak nadzieję, że
                      już nie doradzasz Jackowi.

:))))))))))))))))
                      • xyz-xyz Re: a oto co xyz pisal w innym watku 13.09.06, 14:47
                        W tym akurat wypadku twoja koleżanka poinformowała opinię publiczną o
                        fałszerstwie wyborczym. To nie są żarty. Albo udowodni swoje zarzuty albo za nie
                        zapłaci. Czas by i PiSowcy zaczęli ponosić odpowiedzialność za własne działania
                        i głupoty wygadywane w przeświadczeniu własnej bezkarności.
                        • fistoffury Re: a oto co xyz pisal w innym watku 13.09.06, 14:49
                          xyz-xyz napisał:

> W tym akurat wypadku twoja koleżanka poinformowała opinię publiczną o
                          > fałszerstwie wyborczym. To nie są żarty. Albo udowodni swoje zarzuty albo za
                          ni
                          > e
                          > zapłaci. Czas by i PiSowcy zaczęli ponosić odpowiedzialność za własne
                          działania
                          > i głupoty wygadywane w przeświadczeniu własnej bezkarności.

łeh,łeh,łeh,łeh.....
                          :)))
                          • xyz-xyz Re: a oto co xyz pisal w innym watku 13.09.06, 15:05
                            Ten się śmieje...:)
                    • xyz-xyz Dodam jeszcze 13.09.06, 15:31
                      że jeśli prokuratura ustali, a mniemam, że tak będzie, iż xxtoja rzuca fałszywe
                      oskarżenia, oraz że zostanie złożony akt oskarżenia z art. 212 KK, zadam sobie
                      trud i ustalę wszystkich członków obwodowych komisji wyborczych (zrobię to
                      legalnie i bez trudu) po czym zaproszę ich do uczestnictwa w postępowaniu, jako
                      oskarżycieli posiłkowych.
                      • xxtoja Re: Dodam jeszcze 13.09.06, 16:01
                        ja nie rzucam, napisałam, ze to były pogłoski i małoprawdopodobne, zadnych
                        oskarżeń nie rzucam, cos ty taki drażliwy, dlatego napisałam, że to takie
                        dyrdymały . co ci ludzie nie wymyślą, ja mam inny okręg wyborczy, a wy się sami
                        gryźcie. mnie zniechęciła, ta wasza durna polityka, te wasze wojenki, ta twoja
                        nienawiść do pisowców, te twoje znieważania i drwiny. i nie mów, ze jestes
                        niewiniatko. widocznie tak jak tu pisano wczesniej faktycznie to prawda, że ten
                        radny miał taka niechlubną przeszłość, bo tak na te niusy nie zareagowałeś.
                        • xyz-xyz Re: Dodam jeszcze 14.09.06, 07:39
                          Wytłumaczysz to prokuratorowi.
                          • Gość: lełon Re: Dodam jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 23:33
                            No nie mogę się doczekać aż fakt powiadomienia prokuratora zostanie ogłoszony w
                            mediach! Czekam,czekam z niecierpliwością. Inaczej nazwę cię xyz śmiedzącym
                            tchórzem i szantażystą! Oczekuję na tę informację z niecierpliwością i bedę
                            podbijał ten wątek do skutku!
                            • xyz-xyz Re: Dodam jeszcze 15.09.06, 11:57
                              Baw sie dobrze:)
    • zilbeer Widzę, że Grażka rozpoczęła kampanię. 12.09.06, 10:16
      Ona inaczej nie potrafi. Kuglowanie, nagrywanie, podpie..nie. Metody Grażki i
      jej otoczenia. To wóda chyba spowodowała. Gdyby Grażka piła Berga, to by
      luźniejsza była. A tak? Ciśnienie! Grażka daj sobie spokój, nie kompromituj się.
      Walnij sobie klina, świat będzie weselszy:)
      • Gość: szczeciniak Re: Widzę, że Grażka rozpoczęła kampanię. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 16:33
        "Poza
        tym wybory Miss Polonia, to nie spektakl teatralny. Skoro był bankiet, to walił
        wódę. Normalka. "

On gadał przez komóre nA WIDOWNI OPERY i walił wóde jednocześnie.
        Centralnie pośrodku.
        Publiczność misskowa to nie high-life, ale była bardzo mocno zniesmaczona
        zachowaniem Pana Jurora.
        • zilbeer Re: Widzę, że Grażka rozpoczęła kampanię. 14.09.06, 07:45
          To on na widowni był, a nie na scenie? He he he francuskie pieski:) Sami
          pierdzieli, chlali, gadali przez komóry, ale się zniesmaczyli na radnego. Typowo
          polskie. Brudne kalesony, dziurawe buty ze słomą, ale smak a`la dwór Habsburgów.
    • serenita123 wow! widzę, że już poszło na noże i siekiery... 14.09.06, 22:53
      a miało być tylko o nieuctwie klasy (tfu!) politycznej...
      [pytanie na marginesie: to z nich Giertych zamierza zrobić te "trudne" klasy?]

no dobra!
      obiecałam podsumowanie i komentarz, więc słowa dotrzymuję.

przeczytałam sporo zapytań i interpelacji naszych radnych i muszę stwierdzić,
      że pan "Kensik" jest wśród nich takim osobliwym rodzynkiem
      a raczej - jeśli można tak to określić - jest "ortograficzną łyżką dziegciu"
      wprawdzie dla wielu radnych przecinek to jest znak dowolnie stawiany lub
      absolutnie zbędny, no ale nawet u nich "ortografów" nie znalazłam
      a u "Kensika"? na 8 wystąpień --> 4 z "bykami"!
      no, ale ktoś mógłby powiedzieć, że aż 4 POPRAWNE! ;-))
      to tylko kwestia perspektywy :))
      ale i tak dziwne, że ktoś to zrozumiał i miał chęć odpisać! :))

i powiem Wam, że ja się dziwię!
      Przede wszystkim dziwię się, że nikt mu tego nie wytknął wcześniej i nie
      podarował np. pod choinkę "Słowniczka ortografocznego".
      Dziwię się, że jest tak forowany w polityce! Czyżby przez równie "kĄpetentnych"
      działaczy?
      Szok! - aspiruje do tworzenia prawa! I do jego wykonywania za publiczną kasę...
      No i podobno zasiada w jakichś radach nadzorczych... hłehłehłe....
      A jeśli to ortograficzne niechlujstwo przekłada się u niego także na kwestie
      merytoryczne???

takich pytań i wątpliwości można mnożyć
      i to nie jest kwestia czy on jest z lewa, czy z prawa

a jeśli jakiś xyz-xyz zamierza to zgłaszać do prokuratur, że się podaje
      UDOKUMENTOWANĄ DOWODOWO prawdę - to proszę bardzo!
      tylko niech nie zapomni dopisać zarzutu z art. 3 ust. 1 pkt. 1 i 3 Ustawy o
      języku polskim
      isip.sejm.gov.pl/servlet/Search?todo=file&id=WDU19990900999&type=3&name=D19990999Lj.pdf
      uchwalonej nota bene pod rządami SLD

i zaznaczam - będzie tak śmiesznie,
      że "OBIAT" prezesa Kaczyńskiego zblednie...
      jak mawiali Tatarzy "kęsim-kęsim!"

i jeszcze jedno spostrzeżenie
      - czy ten xyz-xyz to aby nie sam "Kensik" ???
      bo coś tak bardzo osobiście to odbiera... :))))))))

Dziwę się, że w dobie komputerów
      • xyz-xyz Przypadek się odezwał;) 15.09.06, 12:04
        Odpowiedz mi tylko, czym jest "Słownik ortografoczny”? Uczył Marcin Marcina. 46%
        tego co zdobył Pietrek, boli i uwiera:) To w kwestii osobistego zaangażowania:)

> - czy ten xyz-xyz to aby nie sam "Kensik" ???

Alinka, Tereza:) Odnowiona:)
        • serenita123 Chodź, dziecię, ja cię uczyć każę... :)) 15.09.06, 23:17
          xyz-xyz napisał:

> Odpowiedz mi tylko, czym jest "Słownik ortografoczny”? Uczył Marcin Marcina.

Czepiałam się BYKÓW jak KOBYŁY!
          A nie nędznych literówek.
          Zresztą bezwzrokowe pisanie czasami skutkuje takimi pomyłkami.
          No i zaświadcza, że pisałam tutaj, a nie w jakimś Wordzie, jak sugerowałeś :P

A niechlujstwo językowe i błędy ortograficzne w oficjanych pismach i
          wystąpieniach to żenująca sprawa...

mam nadzieję, że Twój Idol (ajdol?) sam w kończu zacznie korzystać z Worda.
          Dzieciom z dysleksją zalecałam odrabianie lekcji właśnie na komputerze.

> 46% tego co zdobył Pietrek, boli i uwiera:) To w kwestii osobistego
          zaangażowania:)

KOGO boli??????????

nie znam jego "sukcesów" - oświeć nas!
          bo to, co wyszło spod jego ręki... rzeczywiście powoduje ból!

[na marginesie:
          - w kwestiach "procentów" mocna nie jestem, ale wiem, że są skatalogowane wg
          mocy - 40%, 45%, 50%, 75% - czyli wg wielokrotności 5%. Jedynym wyjątkiem tych
          silniejszych "procentów" jest SPIRYT 96%. I to nie o ducha chodzi. Mam
          nadzieję, że nie chodziło ci o zdobycie*, czyli "świśnięcie" flaszki spirytu?
          - "boli i uwiera"... hihi przypomniał mi się taki dowcip, w którym dzieci
          przechwalają się wielkością przyrodzenia ojca. Podają 15, 18, 20, 25 i nawet
          30cm! A Jasio smutnym głosem mówi: mój ma tylko 11cm... ale też boli...]
          • xyz-xyz Re: Chodź, dziecię, ja cię uczyć każę... :)) 26.09.06, 09:06
            Myślę, że w "kończu" bezwzrokowo "oficjanie" dasz sobie siana Alinka. Ten 96
            procentowy płyn polecam na ból duszy. Pietrek mimo swych rozlicznych przywar,
            radnym będzie ponownie, zaś Alinka mimo swej miłości własnej wynikającej z
            nienachalnej inteligencji, radną zostanie, ale w radzie powiatowej Od Nowy. Stąd
            ból duszy:)))) Pozdrów Małgochę! I Cisza teraz zapadnie, jak piszesz. Męczy mnie
            bowiem dyskusja ze sfrustrowaną niedouczoną polonistką, o urodzie i intelekcie
            koparki.

Pozdrawiam nieszczerze
            xyz-xyz

P.S
            Dowcipów nie opowiadaj. Kiedy czytałem na głos ten Twój, zwiądł mi kwiat
            doniczkowy. Wielki żal...
        • Gość: Malinowska Re: Przypadek się odezwał;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 12:36
          Przestancie się czepiać Pana Kesika. XYZ da sobie za Niego "rence" uciąć.
          Chłopina nie ma innego wyjscia, bo kto - jak nie Kęsik - w końcu załatwił XYZ
          robotę w magistracie.
          • serenita123 Re: Przypadek się odezwał;) 25.10.06, 00:00
            Gość portalu: Malinowska napisał(a):

> Przestancie się czepiać Pana Kesika. XYZ da sobie za Niego "rence" uciąć.
            > Chłopina nie ma innego wyjscia, bo kto - jak nie Kęsik - w końcu załatwił XYZ
            > robotę w magistracie.

czyżby razem chodzili na lekcje polskiego???
            a może na wagary nad Odrę.... ;)
      • Gość: Malcolm X Re: wow! widzę, że już poszło na noże i siekiery. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 00:10
        Pan Kęsik zdał maturę w wieku 32 lat jesli sie nie mylę. Nie można od prostego bandziora zbyt wiele wymagać..
    • serenita123 ...i wtedy zapada taka niezręczna cisza....... 25.09.06, 23:34
      to cytat z Osła
      mądrego osła, przyjaciela Shreka
    • Gość: Doradca Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 09:10
      Ja tam czekam aż napiże do Plezydenta ulubieniec pani Małgożaty pan radny
      Ostrofski Wiesław
    • serenita123 Słyszałam "Kensika" w radiu "pod krawatem" 04.10.06, 23:02
      ciekawe, że go nie zapytano i że on sam nie odniósł się
      do swojej drobnej "pszypadłości".... :))
      • xyz-xyz Re: Słyszałam "Kensika" w radiu "pod krawatem" 05.10.06, 10:05
        Alina. Nudzisz:))) A co powiesz o Kryształowej?
        • fistoffury Re: Słyszałam "Kensika" w radiu "pod krawatem" 05.10.06, 10:12
          xyz-xyz napisał:

> Alina. Nudzisz:))) A co powiesz o Kryształowej?

Kensik to baran i polmozg wyjatkowy a Lichota w RpK zrobil sobie z niego jeden
          wieeeeeelki zart.

:)))
    • serenita123 Czy Radny Kęsik pracował tylko w 2006 roku??? 11.10.06, 22:32
      Pytanie zasadne, bo na jego stronie
      bip.um.szczecin.pl/showpage?chapter=11264&soid=2E45717B33674F6B8A0BC5C4C514051A

widnieje tylko 6 zapytań i 2 interpelacje
      WSZYSTKIE z 2006 roku!

wcześniej.... PLAŻA!
      a diety i inne apanaże płacone z naszej, wyborców, kiesy to chyba brał?
      • xyz-xyz Re: Czy Radny Kęsik pracował tylko w 2006 roku??? 13.10.06, 10:54
        Po "lini" powinnaś wiedzieć, że jest przewodniczącym Komisji. No ale ktoś, kto
        sadzi byki, a wytyka je innym, to akurat właściwa osoba do ocen. Spadaj po "lini"...
        • serenita123 Re: Czy Radny Kęsik pracował tylko w 2006 roku??? 14.10.06, 21:55
          to, że jest szefem jakiejś komisji, to wiem
          chyba też w radach nadzorczych zasiada

ja tego wątku nie traktuję humorystycznie

to wątek o "kĄĄĄpetencjach"
    • serenita123 a pan "Kensik" pijsze sie znuff na radnego! 16.10.06, 18:56
      przy okazji:

SLD gratulujemy takich "TYTANUFF"

społeczeństwu - współczujemy
    • serenita123 czy to prawda, że się On oburzył, iż radni 23.10.06, 21:45
      nie pojechali na tę jego "nasiadówę"???
      i to radni z tej jego komisji?
      a może po prostu sprawdzali w terenie, czy dotychczasowa liczba "monopoli" w
      Szczecinie wystarcza, czy też rzeczywiście trzeba dodać 100 nowych?

Tuż przed końcem kadencji radni z Komisji Promocji, Rozwoju i Gospodarki
      Morskiej RM zdecydowali, że w Szczecinie powinno być o 100 więcej punktów
      sprzedaży alkoholu wysokoprocentowego. Stosowny projekt uchwały został
      przygotowany mimo, że uchwalaniem tego prawa zajmą się radni już następnej
      kadencji.
      - To między innymi szczecińscy kupcy zwrócili się do komisji, by znieść
      ograniczenia utrudniające im działalność gospodarczą - mówi Piotr Kęsik,
      przewodniczący Komisji. - Wiem, że nie będzie już w tej kadencji posiedzenia
      rady miasta, ale jakaś część członków naszej komisji dostanie się do rady.
      Mamy więc moralny mandat, by tę propozycję przekazać naszym następcom.

www.kurier.szczecin.pl/?d=regiony1&id=99851
      widocznie dotychczasowa liczba starczyła, skoro nie dojechali... :)))
    • Gość: kilcio Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) IP: *.stargard.mm.pl 25.10.06, 16:46
      Serenita świetnie to ujęłaś ! Strzał w dziesiątkę .
      • serenita123 Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) 25.10.06, 20:07
        Gość portalu: kilcio napisał(a):

> Serenita świetnie to ujęłaś ! Strzał w dziesiątkę .

hmmm........ a nie powinno być: "Szczał w dziesiontkie"?

swoją drogą, wyrazy uznania są dla mnie przykre...
    • serenita123 Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) 29.10.06, 13:51

• Gość: gienek Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) IP: *.stargard.mm.pl 30.10.06, 23:52
        Radny Kęsik to arcyprosty człowiek, wyniesiony do Rady przez historyczne
        okoliczności. Szkoda tylko, że miasto jest skazane na takich purystów
        językowych, reprezentujących subkulturę nadodrzańskich przedmieść.
        • serenita123 Re: ratny Kensik pjisze do presytenta..... :)) 01.11.06, 21:33
          to "miasto jest skazane"...???
          ja mam nadzieję, że nie!
          w końcu to nasz wybór decyduje
          kto swe "kąpetencje" będzie poszerzał
    • serenita123 podbijam! nie można zapomnieć!!!!! 08.11.06, 23:38
      to, że cisza i że milczą, nie znaczy, że zapomnieli
    • Gość: ala cisza! IP: *.chello.pl 12.11.06, 09:31
      nic nie wolno mówić!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka