Dodaj do ulubionych

75 wraca na Reduty Ordona

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 19:50
ja też sie domagam..na taczaka...
Obserwuj wątek
    • Gość: grz Re: 75 wraca na Reduty Ordona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 19:52
      i mniej przystanków..pasuje?
      • Gość: MaciekK Re: 75 wraca na Reduty Ordona IP: 83.168.74.* 13.09.06, 20:04
        i dalej do nich
    • Gość: Grzesiek Re: 75 wraca na Reduty Ordona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 21:16
      Ja się tylko zastanawiam kto był przeciwko autobusom na Grota (pewni ci co mają
      samochody). Często przejeżdzam tymi ulicami i zauważyłem że więcej osób było na
      przystankach na Grota Roweckiego. Wynika z tego że wystarczy że kilka osób
      założy komited i wszystko się załatwi, a może w tym komitecie był ktoś ważny
      lub ktoś rodziny takiej osoby? Znam trochę osób na G. Roweckiego i jakoś
      większość była za autobusami.
      • Gość: grz Re: 75 wraca na Reduty Ordona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 21:52
        też mi sie tak wydaje..przy dalszych protestach wkrótce jakieś ogrodzenia
        powstaną i osiedle zagrodzone..a taczaka czeka...wtedy dopiero sie zrobi
        afera...
    • heniusiek 75 wraca na Reduty Ordona 14.09.06, 08:08
      Czy ktokolwiek zastanawia się do czego słuzy komunikacja miejska. Zamiast
      stawiać na jej rozwój i ograniczanie ruchu osobowego, w Szczecinie bierze sie
      pod uwagę wyrzucenie komunikacji na obwodnicę ( ul. Taczaka jest elementem
      obwodnicy ). Awanturę na ul. Reduty Ordona rozpoczęła 1 Pani, co będzie jak
      zaczną protestować mieszkońcy innych ulic np. Krzywoustego czy Wyzwolenia.
      Myślę że zamiast w ogóle zastanawiać się nad wyrzuceniem linii autobusowych z
      Reduty Ordona w Taczaka, należy wprowadzić zakaz ruchu osobowego w ciągu Reduty
      Ordona ( z wyjatkiem dojazdu do posesji ) i skierowanie go własnie w Taczaka,
      zostawiając na Reduty Ordona autobusy. Komunikacja ma służyć większości a nie
      interesom 1 czy kilku osób.
      • Gość: grz Re: 75 wraca na Reduty Ordona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 11:57
        ooooooooo tego nikt jeszcze nie napisal..sluszny pomysl.ciekawe czy sie
        przebije..brawo!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: wares Re: Na warszewie jest jedność więcej autobusów IP: 62.233.145.* 14.09.06, 08:20
      i więcej linii tylko ZDitM jakoś nie reaguje
    • Gość: komitet na rzecz R 75 wraca na Reduty Ordona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 19:40
      Pan red. Rabenda
      Szkoda że w sprawie organizacji ruchu na ulicach Reduty Ordona i Grota
      Roweckiego nie wysłuchał Pan wszystkich stron. Otóż "ekspertyza" na podstawie
      której Prezydent zmienił decyzję nie jest ekspertyzą tylko cyt." protokołem z
      badań nośnoci jezdni" (jest w naszym posiadaniu)Pan dr Majer ktory ją wykonał
      nie jest uprawniony do wykonywania ekspertyz poniewaz nie ma stosownych
      uprawnień, nie figuruje na liście wojewody, NOT-u ani Stowarzyszenia Inżynierów
      i Techników. Sam w rozmowie z przedstawicielami Komitetu z Reduty Ordona
      przyznał ze takich uprawnien nie posiada, zrobił badania a nie interesuje Go co
      Pan Prezydent z nimi zrobił. Zenujące jest to że w tak ważnej dla wszystkich
      sprawie nie posłużono się opinią eksperta. Zresztą badania te są mocno
      naciągane i nie mogą być wiarygodne co jest czytelne nawet dla laika. Trzy lata
      temu Pan Jurczyk na zebraniu Rady Osiedla , które odbyło się w szkole podst. nr
      48 27.04.03 obiecal nam że w ciągu miesiąca znikną autobusy z naszej ulicy. Nie
      dość że słowa jak zwykle nie dotrzymał, zwodząc nas przez trzy lata to teraz w
      ciągu dwóch miesięcy trzykrotnie zmieniał zdanie. Dysponujemy obszerną
      dokumentacją na ten temat.
      Przez naszą ulicę jeżdżą autobusy: 53,60,74, 75,80, cztery prywatne i dwa
      nocne. Do tego TIR-y, ciężarówki i samochody prywatne. Przez naszą ulicę
      przetacza się ruch z całeg Pogodna. Pękają poniemieckie domy, starsi ludzie
      mieszkający tutaj ponad 50 lat nie mają pieniędzy na remont. Autobusy w
      szczycie jeżdżą co minutę 5m od linii zabudowy.I w tej sytuacji ktoś robi
      badania które podważają eksperci a dla urzędu są one podstawą do tak
      radykalnych decyzji. I tak dalej, można by bez końca. Pan Ruciński który jest
      przewodniczącym Komitetu z Grota Roweckiego pracował na Politechnice w
      Zakładzie w którym wykonana była w/w "ekspertyza". Stąd pewnie nadzwyczjne
      tempo z pominięciem procedur urzędowych, pozdrawiam mieszkanka ul. Reduty Ordona
      o608 43 44 46
      • dutchman Re: 75 wraca na Reduty Ordona 14.09.06, 20:05
        Przeciez ul. Reduty Ordona w ogole nie nadaje sie na takie linie autobusowe !
        Jest waska, ruch jednokierunkowy, domy stoja tuz przy chodnikach. Te budynki
        przy kazdym przejezdzie drza w posadach. Nieuczciwe jest porownywanie tej ulicy
        w cihcej dzielnicy willowej z na przyklad ulica Krzywoustego.
        pozdrawiam
        dutchman
        • lalunia696 Re: 75 wraca na Reduty Ordona 14.09.06, 20:36
          u nas jest bardzo ciekawie , wystarczy ,że zbierze się kilka osób , zrobią
          protest i jest afera
          • swantevit Re: 75 wraca na Reduty Ordona 14.09.06, 20:39
            dlaczego w Polsce wszystkie problemy rozwiazuje sie albo na ulicy z japa na
            maxa, albo w sadzie?
      • Gość: grz Re: 75 wraca na Reduty Ordona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 00:47
        taczaka proszę ale na zawsze...
    • Gość: ADAM 75 wraca na Reduty Ordona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 14:15
      Przed 15 laty zbierane były podpisy za uruchomieniem autobusu przez ul.
      Roweckiego nie zgodził się MZK. Obecnie nie spotkałem nikogo kto byłby
      przeciwny autobusom na tej ulicy. Może zrobić referendum? Pomysł z ulicą
      Taczaka uważam za niemądry.
      • Gość: grz Re: 75 wraca na Reduty Ordona IP: 217.153.5.* 15.09.06, 14:45
        ja tez..ale mam dosyc stania bo protestuje sobie ktos tam...niech wreszcie
        bedzie spokoj
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka