Gość: grz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 19:50 ja też sie domagam..na taczaka... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grz Re: 75 wraca na Reduty Ordona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 19:52 i mniej przystanków..pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekK Re: 75 wraca na Reduty Ordona IP: 83.168.74.* 13.09.06, 20:04 i dalej do nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: 75 wraca na Reduty Ordona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 21:16 Ja się tylko zastanawiam kto był przeciwko autobusom na Grota (pewni ci co mają samochody). Często przejeżdzam tymi ulicami i zauważyłem że więcej osób było na przystankach na Grota Roweckiego. Wynika z tego że wystarczy że kilka osób założy komited i wszystko się załatwi, a może w tym komitecie był ktoś ważny lub ktoś rodziny takiej osoby? Znam trochę osób na G. Roweckiego i jakoś większość była za autobusami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: 75 wraca na Reduty Ordona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 21:52 też mi sie tak wydaje..przy dalszych protestach wkrótce jakieś ogrodzenia powstaną i osiedle zagrodzone..a taczaka czeka...wtedy dopiero sie zrobi afera... Odpowiedz Link Zgłoś
heniusiek 75 wraca na Reduty Ordona 14.09.06, 08:08 Czy ktokolwiek zastanawia się do czego słuzy komunikacja miejska. Zamiast stawiać na jej rozwój i ograniczanie ruchu osobowego, w Szczecinie bierze sie pod uwagę wyrzucenie komunikacji na obwodnicę ( ul. Taczaka jest elementem obwodnicy ). Awanturę na ul. Reduty Ordona rozpoczęła 1 Pani, co będzie jak zaczną protestować mieszkońcy innych ulic np. Krzywoustego czy Wyzwolenia. Myślę że zamiast w ogóle zastanawiać się nad wyrzuceniem linii autobusowych z Reduty Ordona w Taczaka, należy wprowadzić zakaz ruchu osobowego w ciągu Reduty Ordona ( z wyjatkiem dojazdu do posesji ) i skierowanie go własnie w Taczaka, zostawiając na Reduty Ordona autobusy. Komunikacja ma służyć większości a nie interesom 1 czy kilku osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: 75 wraca na Reduty Ordona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 11:57 ooooooooo tego nikt jeszcze nie napisal..sluszny pomysl.ciekawe czy sie przebije..brawo!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wares Re: Na warszewie jest jedność więcej autobusów IP: 62.233.145.* 14.09.06, 08:20 i więcej linii tylko ZDitM jakoś nie reaguje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komitet na rzecz R 75 wraca na Reduty Ordona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 19:40 Pan red. Rabenda Szkoda że w sprawie organizacji ruchu na ulicach Reduty Ordona i Grota Roweckiego nie wysłuchał Pan wszystkich stron. Otóż "ekspertyza" na podstawie której Prezydent zmienił decyzję nie jest ekspertyzą tylko cyt." protokołem z badań nośnoci jezdni" (jest w naszym posiadaniu)Pan dr Majer ktory ją wykonał nie jest uprawniony do wykonywania ekspertyz poniewaz nie ma stosownych uprawnień, nie figuruje na liście wojewody, NOT-u ani Stowarzyszenia Inżynierów i Techników. Sam w rozmowie z przedstawicielami Komitetu z Reduty Ordona przyznał ze takich uprawnien nie posiada, zrobił badania a nie interesuje Go co Pan Prezydent z nimi zrobił. Zenujące jest to że w tak ważnej dla wszystkich sprawie nie posłużono się opinią eksperta. Zresztą badania te są mocno naciągane i nie mogą być wiarygodne co jest czytelne nawet dla laika. Trzy lata temu Pan Jurczyk na zebraniu Rady Osiedla , które odbyło się w szkole podst. nr 48 27.04.03 obiecal nam że w ciągu miesiąca znikną autobusy z naszej ulicy. Nie dość że słowa jak zwykle nie dotrzymał, zwodząc nas przez trzy lata to teraz w ciągu dwóch miesięcy trzykrotnie zmieniał zdanie. Dysponujemy obszerną dokumentacją na ten temat. Przez naszą ulicę jeżdżą autobusy: 53,60,74, 75,80, cztery prywatne i dwa nocne. Do tego TIR-y, ciężarówki i samochody prywatne. Przez naszą ulicę przetacza się ruch z całeg Pogodna. Pękają poniemieckie domy, starsi ludzie mieszkający tutaj ponad 50 lat nie mają pieniędzy na remont. Autobusy w szczycie jeżdżą co minutę 5m od linii zabudowy.I w tej sytuacji ktoś robi badania które podważają eksperci a dla urzędu są one podstawą do tak radykalnych decyzji. I tak dalej, można by bez końca. Pan Ruciński który jest przewodniczącym Komitetu z Grota Roweckiego pracował na Politechnice w Zakładzie w którym wykonana była w/w "ekspertyza". Stąd pewnie nadzwyczjne tempo z pominięciem procedur urzędowych, pozdrawiam mieszkanka ul. Reduty Ordona o608 43 44 46 Odpowiedz Link Zgłoś
dutchman Re: 75 wraca na Reduty Ordona 14.09.06, 20:05 Przeciez ul. Reduty Ordona w ogole nie nadaje sie na takie linie autobusowe ! Jest waska, ruch jednokierunkowy, domy stoja tuz przy chodnikach. Te budynki przy kazdym przejezdzie drza w posadach. Nieuczciwe jest porownywanie tej ulicy w cihcej dzielnicy willowej z na przyklad ulica Krzywoustego. pozdrawiam dutchman Odpowiedz Link Zgłoś
lalunia696 Re: 75 wraca na Reduty Ordona 14.09.06, 20:36 u nas jest bardzo ciekawie , wystarczy ,że zbierze się kilka osób , zrobią protest i jest afera Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: 75 wraca na Reduty Ordona 14.09.06, 20:39 dlaczego w Polsce wszystkie problemy rozwiazuje sie albo na ulicy z japa na maxa, albo w sadzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: 75 wraca na Reduty Ordona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 00:47 taczaka proszę ale na zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ADAM 75 wraca na Reduty Ordona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 14:15 Przed 15 laty zbierane były podpisy za uruchomieniem autobusu przez ul. Roweckiego nie zgodził się MZK. Obecnie nie spotkałem nikogo kto byłby przeciwny autobusom na tej ulicy. Może zrobić referendum? Pomysł z ulicą Taczaka uważam za niemądry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grz Re: 75 wraca na Reduty Ordona IP: 217.153.5.* 15.09.06, 14:45 ja tez..ale mam dosyc stania bo protestuje sobie ktos tam...niech wreszcie bedzie spokoj Odpowiedz Link Zgłoś