Gość: syf IP: 62.69.212.* 23.10.06, 18:22 No widzisz to sie nazywa tolerancja a ten gosc nazywa sie beton hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Leszek To zwykłe nieporozumienie IP: *.viknet.pl 23.10.06, 19:55 Gość portalu: syf napisał(a): > No widzisz to sie nazywa tolerancja a ten gosc nazywa sie beton hihihihi Dlaczego od razu "beton"? Czuję że jest lepiej wykształcony niż Ty i spokojniej niZ Ty reaguje. Wystarczy to uregulować i bedzie wszystko jasne. Skoro do paszportu sa wymagania - do różnych dokumentów również, to dlaczego nie w dyplomie. Argument władz uczeli jest trafny - to świadczy w jakiś sposób o uczelni, choć bez wyraźnego zapisu ZANIM student podejmie studia nie mogą ograniczać praw i ostatecznie nie zrobią tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enskw Re: To zwykłe nieporozumienie IP: *.chello.pl 23.10.06, 20:40 jak dla mnie to dlatego sa regulacje odnosnie zdjec na paszportach na calym swiecie bo sa takie skanseny jak polska gdzie ocenia sie ludzi po wygladzie zamiast po tym co reprezentuja kultura i wyksztalceniem. co komu przeszkadza cudzy kolczyk? anachronizm + konserwatyzm + zawisc + frustracja = polska i tak nas beda widziec a ta pani na pewno nie omieszka opowiedziec o tym doswiadczeniu na zachodzie gdzie beda sie mocno dziwic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmicic Re: To zwykłe nieporozumienie IP: *.chello.pl 26.10.06, 02:17 bo sa takie skanseny jak polska gdzie ocenia sie ludzi po wygladzie zamias > t po tym co reprezentuja kultura i wyksztalceniem. co komu przeszkadza cudzy ko > lczyk? Otóż kolczyk w brodzie (brzuchu, nosie czy na wargach sromowych albo penisie) nie jest żadną reprezentacją kultury czy wykształcenia. Sugeruje raczej, że jego właściciel za chwilę skoczy na palmę, będzie drapał się pod pachami krzycząc "Uhuhuhuhuhu" i rzucał kokosami... W kulturze europejskiej już tak jest, że gdy zdobywamy wykształcenie, to zdejmujemy spódniczkę z liści, a z przegrody nosowej wyciągamy kość bawołu, choćby nie wiem jak bardzo nas upiększała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Kolczyk w brodzie nie przystoi IP: *.bredband.comhem.se 23.10.06, 21:51 "Po co walczyć ze szkołą? GRATULUJE MNIEMANIA O SOBIE- nie wiedzialem, ze dziekan jest SZKOLA? Wydajemy setki dyplomów i wszyscy przynoszą ładne zdjęcia " - A MNIE SIE PODOBA JEJ ZDJECIE. To rzecz gustu PANIE SZKOLO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rocky Kolczyk w brodzie nie przystoi IP: 213.155.191.* 23.10.06, 22:38 a masz jeszce jakies inne kulczyki, heyah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam M Kolczyk w brodzie nie przystoi IP: *.bazapartner.pl 24.10.06, 10:21 Widocznie Wyborcza wspiera postawy patologicznej autoagresji w manifestowaniu swej "odrebności" przejawiane przez ludzi... A tak w istocie jest to kolejny przejaw upadku ducha i uprzedmiotowienia człowieka Czemu mnie nie dziwi to, że GW to wspiera.... Jak im ktos narobi w redakcji to tez uznaja to za przejaw wolności? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labatt Re: Kolczyk w brodzie nie przystoi IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.06, 17:13 Przejawem upadku ducha jest wbijanie "kolczykow" innym - wbrew ich woli....A w takiej sytuacji....Jej kolczyk,jej policzek,jej dyplom,jej wola....I jej prywatna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam M Re: Kolczyk w brodzie nie przystoi IP: *.bazapartner.pl 24.10.06, 22:18 poczytaj sobie Erich Fromm - Anatomia ludzkiej destruktywności, bo w twój sposób każdy shit uzasadnisz wolnością -łacznie z poradnikami"jak się zabić najsmieszniej" etc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labatt Re: Kolczyk w brodzie nie przystoi IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.06, 22:50 Nie czytam.../Widzialam kiedys zdjecie typowego onanisty.W podreczniku psychologicznym - chyba z 56 roku;)./Wole obserwowac i rozmawiac...Ta dziewczyna dostala jednak dyplom......"prawko" dotyczace zdjec weszlo tuz po niej....MOzna by sie nad kolejnoscia zastanowic.Ale po co...../Ja pochodze od malpy....moze stad roznica....;)/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi zal mu dupe sciska IP: 155.37.231.* 24.10.06, 16:43 ze dziewczyna dostanie tam prace dlatego robi problemy taka jest polska mentalnosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Kolczyk w brodzie nie przystoi IP: 217.96.3.* 26.10.06, 00:16 tak, beton, chodząca nietolerancja. jego czas to lata 60., gdy dorosłym nadal można było wciskać kity, bo inaczej czegoś mu się nie załatwiło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły mieszczuch Re: Kolczyk w brodzie nie przystoi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 09:15 Jak zwykle wszystko w granicach dobrego smaku. A tak na marginesie. Wiem, że dodatkowa biżuteria lub inne ozdoby mają swoje drugie znaczenie. Ostatnio w pociągu miałem małą przygodę z ok. 40. letnim gościem. Facet miał na prawej rece rzemyki, jakieś koraliki i wstążkę w takie jakieś indiańskie wzory. Ponadto ucho miał przebite takim płasko przylegającym kolczykiem (w górnej część małżowiny prawego ucha). Gdy wysiadł z pociągu, współpasażerowie rozpoczeli spór o znaczenie tychże ozdób. Zdania były bardzo podzielone. Ja stałem na stanowisku, że one niczego nie określały i stanowią tylko fanaberię ich posiadacza. Pytam więc, czy miałem rację, bo najtrudniej było mi zrozumieć tezę, że ozdoby te świadczą o tym że Pan ten był biseksualistą lub innym homoseksualistą. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 jestem przeciwna 26.10.06, 18:14 kolczykowaniu sie do zdjecia dyplomowego. W moim odczuciu wladze szkoly mialy racje, mowiac, ze to godzi w prestiz szkoly. Pamietajmy, ze Akadamia Morska to nie jest zwykla szkola. Jest to szkola mundurowa, a wiec o podwyzszonym rygorze. Dyplom zostaje na cale zycie i zdjecie powinno byc klasyczne bo to tez swiadczy o powadze osoby, ktora uzyskala ten dyplom. Wynika to rowniez z samego szacunku do szkoly, ktora sie skonczylo. Odpowiedz Link Zgłoś
super.partia.kurwo Prestiż zaścianka 26.10.06, 20:20 Zacofane uczelnie, kadra-odpady z "centralnej Polski", wykladowcy-głąby w "praktyce" - często takie stanowiska obsadzane są partyjnymi układami, etc. Nie dziwię się, że taka "kadra" sztucznie szuka prestiżu dla swej uczelni - zwracają uwagę bardziej na wygląd studenta(absolwenta), niż na wysoki poziom kształcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: Prestiż zaścianka 27.10.06, 10:16 nic nie zrozumialas "moherowa babo" (to apropos Twojego nicka) Nasi oficerowie po WSM/AM sa uznawani jako najlepsza kadra na swiecie. Skads sie ta opinia bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
super.partia.kurwo Re: Prestiż zaścianka 28.10.06, 22:02 kiciara11 napisała:... "Nasi oficerowie po WSM/AM sa uznawani jako najlepsza kadra na swiecie. Skads > sie ta opinia bierze." Tak samo uznawani za najlepszych na świecie jak: lekarze, inżynierowie, architekci,informatycy, itd. - to tylko taka ludowa opowiastka, biorąca się stąd, że poprostu są tańsi i gotowi przy tym do większego poświęcenia się pracy - niż miejscowe kadry, np: Anglicy, Francuzi, czy Niemcy. Odpowiedz Link Zgłoś
sztajmes Re: Prestiż zaścianka 28.10.06, 22:06 nie zapomnijcie ku.. o polskim hydrauliku! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: jestem przeciwna 27.10.06, 11:14 kiciara11 napisała: > kolczykowaniu sie do zdjecia dyplomowego. W moim odczuciu wladze szkoly mialy > racje, mowiac, ze to godzi w prestiz szkoly. Pamietajmy, ze Akadamia Morska to > nie jest zwykla szkola. Jest to szkola mundurowa, a wiec o podwyzszonym > rygorze. Dyplom zostaje na cale zycie i zdjecie powinno byc klasyczne bo to tez > > swiadczy o powadze osoby, ktora uzyskala ten dyplom. Wynika to rowniez z samego > > szacunku do szkoly, ktora sie skonczylo. Jesli wymagaja zdjec w mundurze, maja jak najbardzeij prawo zastosowac do niech przepisy regulaminu mundurowego. Potem matros moze sobie chodzic z drewniana noga, hakiem zamiast dloni, przepaskia na oku i tatuazem od szyi po j..a. Ale zdjecie w mundurze, byc moze bedace jego ostatnia stycznoscia z tymze - powinno odpowiadac przepisom mundurowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nagini Kolczyk w brodzie nie przystoi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 14:48 jaki bezsens! załózymy,że ktoś pozaliczał wszystko na 5 i tylko przez jeden "głupi"kolczyk niby obniża prestiż szkoły?! to jest jakiś zart? istna paranoja! chyba liczy sie wiedza i np.kultura osobista. nieraz spotykałam ludzi obkolczykowanych,którzy ukończyli np.filozofię... poza tym sama też mam sporo kolczyków i najwyzszą średnią w klasie(porzucmy kwestię skromnośći)i o czym to niby świadczy? nikt nie ma prawa się wtryniać w moje życie. póki nie ma się wytatuowanej swastyki na czole albo innych obraźliwych haseł to szkoła nie ma nam prawa zabronić nam podkreśłania własnej indywidualności.a przyanjmneij takie jest moje zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: Kolczyk w brodzie nie przystoi 27.10.06, 15:32 na dyplomie nie ma calego przebiegu nauki ze wszystkimi poszczegolnymi ocena a tylko jedna ogolna ocena, to po pierwsze. Po drugie nie porownuj wolnej filozofii do scislego technicznego wyksztalcenia i do tego mundurowego. Po trzecie na statku nie ma demokracji jak i anarchii wiec wolnosc jest w specyficzny sposob ograniczona i jezeli ta osoba nie umie sie dostosowac do panujacego porzadku to niech nie oczekuje, ze zostanie powaznie traktowana w srodowisku, w ktorym chce pracowac. Po czwarte tak sie na swiecie przyjelo, ze pelniac funkcje kierownicze, a takimi sa stanowiska oficerskie na statku dostosowuje sie do swoistych norm: zachowania, ubioru, mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nagini Kolczyk w brodzie nie przystoi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 09:19 wnioskując z tego co piszesz to owe umundurowanie,zasady itp.powinny obowiązywać wszędzie(tzn.na terenie całej europy albo i świata),więc w takim razie czemu, skoro dostała pracę za granicą w swoim zawodzie(czyli zgodnie z jakimiś wytycznymi) i tam im nie przeszkadzał jej wygląd,w Polsce robią jej problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: Kolczyk w brodzie nie przystoi 28.10.06, 13:43 a wyslala tam swoj dyplom ze zdjeciem, albo ja widzieli? Czy tylko telefonicznie badz poprzez posrednictwo znalazla prace jak to robi wielu oficerow? Kto wie, moze wymyslila swoja prace u zagranicznego armatora na potrzeby uzyskania dyplomu? Zbyt wiele pytan? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: Kolczyk w brodzie nie przystoi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 15:22 do dyplomu mogła sobie ten kolczyk podarować, chociażby z racji szacunku dla uczelni, buntować można sie po zajęciach, a poza tym niech poszuka pracy z kolczykiem, ciekawe jak szybko zacznie go ściągać, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienekx Dyplom to dokument państwowy IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 28.10.06, 15:47 i trochę pokory można wykazać... To, że twoje włosy i kolczyki nie przeszkadzały w studiach to chwała uczelni za tolerancję, bo widać że tu liczyła się wiedza a nie wygląd, ale dokument to dokument - swiadczy również o uczelni :) Odpowiedz Link Zgłoś
sztajmes Re: Kolczyk w brodzie nie przystoi 28.10.06, 22:08 jak by miala kolczyk na pisi, nikt by jej nie scigal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nagini Kolczyk w brodzie nie przystoi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 09:54 za naszą zachodnia granicą-czyli jak to się przyjęło w krajah wysoko rozwiniętych,a napewno bardziej rozwiniętych niz Polska-nikomu nie robi kto i gdzie ma kolczyka. Wystarczy przejść się ulicą i co druga młoda osoba ma gdzieś kolczyka na twarzy i śmiem wątpić,że te wszystkie osoby są bezrobotne,bo jakos eksperci nie bija na alarm,że we wszystkich tych krajach wzrasta bezrobocie,bo szefowie nie chcą przyjmować obkolczyowanych ludzi. czyli jednak mają pracę. ale zgadzam,że nie wiemy czy pokazała swoje zdjęcie p.s. czy kolczki są wyrazem buntu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Kolczyk w brodzie nie przystoi IP: *.px.pl 29.10.06, 11:51 dlaczego nie Odpowiedz Link Zgłoś