Dodaj do ulubionych

Samorząd Studencki a PO

IP: *.ds5.tuniv.szczecin.pl 23.10.06, 18:29
Kolejne wybory samorządowe a sztandarowymi postaciami są studencki działacze
samorządu studenckiego Uniwerku. Do Rady Miasta kandyduje Radosław Przypis
przewodniczący Samorządu Studenckiego jakos student który miała mieszka w DS
3 przy ul. Kordeckiego a z winy uczelni musiałem zamieszkac po politechnice
dziwi mnie aktywnośc polityczna szefa mojej uczelni zamiasta dbac o
nasz "studencki" interes aby przyśpieszyc remont DS. Jednak Pan Przypis dba o
swój interes, tak jak jego mentor Michał Łuczak. Może czas aby działacze
polityczni odeszli z samorządu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Uzupełnienie Re: Samorząd Studencki a PO IP: *.ds5.tuniv.szczecin.pl 23.10.06, 18:33
      My nie mamy gdzie spac a samorzad w polityke się bawi. I Opis na plakatach i
      bilbordach Radosław Przypis "działacz samorządowy, społecznik" jaki z niego
      działacz samorządowy wprowadza się ludzi w błąd przecież studiuje na czym się
      zna. SKANDAL PANIE Drogi
      • Gość: marian Re: Samorząd Studencki a PO IP: 217.153.6.* 23.10.06, 18:55
        Skandalem to jest Twoja wypowiedź młody Kolego. Boli Cię głowa, ze
        przedstawiciel SU odnosi sukcesy? Czy może to, że ty wolalbys być na jego
        miejscu? Niektorzy moga połaczyć sprawy studenckie z polityką. Ty tego nie
        potrafisz wiec ucz się ucz...
        • rysiek_ochucki Re: Samorząd Studencki a PO 23.10.06, 20:08
          Wbrew powszechnemu mniemaniu samorząd studencki ma bardzo szerokie uprawnienia.
          Uprawnienia te dotyczą współudziału w podziale środków pieniężnych, sprawowaniu
          władzy uchwałodawczej na uczelni oraz decydowaniu o programie studiów, więc jest
          to doskonała struktura do nauki, więc nie dziwi mnie wcale że partie polityczne
          chętnie sięgają po ludzi z Samorządu Studenckiego. Nie wiem czy zdajecie
          sobie sprawę z tego że pierwszo-kadencyjny radny musi przynajmniej rok poświęcić
          na naukę funkcjonowania w strukturach, funkcjonowania w samorządzie, a np. taki
          Łuczak, Przypis wchodzą do Sejmiku czy Rady miasta i od pierwszego dnia
          zaczynają w 100% sprawować mandat ponieważ mało rzeczy może ich zaskoczyć.

--------------------------------------------------------------------------------
          "Tylko na tym znasz się biegle
          Wbijać szpilki głodne wilki
          Chcące pożreć Ochuckiego
          Weź odpie.. się od niego
          A nie będzie boju tego...
          Odpie.. się od niego, nie będzie boju tego.."
          • Gość: marian Re: Samorząd Studencki a PO IP: 217.153.6.* 23.10.06, 20:26
            No świeta racja. Jaki w tym sens aby w ciągu 4 lat pracy rok przeznaczyć na
            nauke i wdrażanie się do nowego otoczenia. Ten czas naprawde można dobrze
            spożytkować.Czas stawiać na młodych i ambitnych a nie im przeszkadzac.
          • eleanor7 Re: Samorząd Studencki a PO 03.11.06, 13:41
            Obywatelu, skąd się wziąłeś? Czytam, przecieram oczy i słabo mi.
            Mam nadzieję, że nie wierzysz w to co piszesz.
            Do władzy rzucają się karierowicze, niedowartościowani osobnicy, którzy
            wypalili się w obecnych strukturach (URSS).
            Już chętniej pójdę głosować na ludzi Leppera niż na mętnych krętaczy.
            • Gość: kapitanAS Niech najpierw studia skonczy!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.iscnet.pl 04.11.06, 00:08
              smiechu warte....
              ode mnie ma jedno przyzeczenie, bede go scigal za te jego "uczciwosc" az go w
              kocu dorwe na jakims przekrecie...
              to nie przypadek,ze bardzo wielu ludzi ma o nim bardzo niskie zdanie.
              i to obludniku nie dlatego bynajmniej,ze sie mu czegos zazdrosci.
              chcesz mnie spytac o fakty????
              to pytaj,ale nie wiemm czy tobie,czy twojemu pupilowi wyjdzie to na zdrowie...

• Gość: bebe Przyspis Obłudnik IP: *.chello.pl 04.11.06, 23:26
                Tego słowa szukałem.
          • blondgirl Re: Samorząd Studencki a PO 07.11.06, 11:27
            Wybacz, ale ktoś kto raptem od 6 lat mieszka i żyje w Szczecinie nie jest dla
            mnie odpowiednim kandydatem. Mówisz społecznik? Ja znam chyba inną definicję
            tego słowa.

Dla porównania:
            Moja koleżanka, która startuje w okręgu 1 - 25 at po studiach praniczych, od 17
            roku życia bierze udział w różnych przedsięwzięciach realizowanych na jej
            osiedlu m. in. była najmłodszą uczestniczką grupy ininjatywnj, której zadaniem
            było opracowanie pilotażowego programu bezpieczne miasto - bezpieczne osiedle,
            ostatnie 3,5 roku spędziła pracując w Radzie Osiedla. W międzyczasie w terminie
            skończyła studia i obroniła pracę mgr.

I co ty na to?
    • gustaw.laton Re: Samorząd Studencki a PO 04.11.06, 12:30
      Krzystek = Czesny = Jurczyk = SLD = Komfort

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka