IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 01.11.06, 21:51
W kluczu przy ruinach znajduje się najstarszy cmentarz . W Żydowcach koło
amfiteatru w pobliżu ruin starego kościoła jest głaz tym którzy nie wrócili z
wojny . Przy dzikiej nie było cmentarza a knajpa , kamienie ułorzono dla
podkreslenia kultu germanskiego . Uporządkowanie cmentarza przy Radosnej
nastąpiło z mojej inicjatywy . ( przy okazji podczas prac zasypano fragmenty
cennego grobowca . Pozdrawiam Roman Nowicki
Obserwuj wątek
    • Gość: atnaF Podjuchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 09:42
      na miejscu cmentarza na ulicy krzemienej buduje sie park zabaw dla dzieci , a
      naprawde wystarczy wiekszą dziure wykopać by trafić na ludzkie szczątki .Nikogo
      bie obchodzi ten fakt że dzieci będą sie bawić na ludzkich szczątkach , ważne
      jest popisać się tylko porzed wyborami.
      • Gość: tiko Re: Podjuchy IP: 83.168.104.* 02.11.06, 16:49
        Prawda jest taka ze Podjuchy to dzielnica niezbyt ciekawa i malo atrakcyjna.
        nie dziwi mnie brak zainteresowania ta lokalizacja. to taki zaścianek miasta.
        • Gość: nitka 72 Re: Podjuchy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 17:34
          No nie wiem czt to taki zaścianek jeśli działki budowlane kosztują tu powyżej
          100 zł za metr a z widokiem na szczecin nawet 200. Podjuchy blokowisko to
          oczwiście nic ciekawego tak zreszta jak inne blokowiska np.Kaliny czy Ksiażat
          pom . itp ale w "górach" w Podjuchach jest super .Piekne domy , puszcza bukowa
          cisza i spokój,Jezioro niedaleko, za miastem ale dojazd szybki do centrum. A
          jesli chodzi o nagrobki to chyba nieważne czy dzieje się to przy okazji wyborów
          czy nie. Dobrze że o to ktoś zadbał. Z wyborami podobnie jak ze swiętami dobrze
          że sa bo jest okazja do posprzątania.
    • Gość: xxxxx Podjuchy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 07:43
      Przy ul. Inzynierskiej znajduje się cmentarz wojskowy z 1-szej wojny światowej.
      Ostatecznie zniszczony w 1973 r w czynie społecznym, w tym miejscu miał być
      park rozrywki dla "Wiskordu". Nagrobki zostały wywiezione na wysypisko przy ul.
      Mistrzowskiej.
      Pomnik ostatecznie rozbuty ok. 1999 roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka