Dodaj do ulubionych

do Małgosiek2

24.11.06, 16:42
Gosiu pytam się Ciebie bo mam do Ciebie zaufanie i wiem że nie raz pomagałaś dziewczynom na forum,moje pytanie dotyczy pewnych leków które muszę zażywać z powodu twardniejącego brzucha czy one w 100% są obojetne dla dziecka?brałam Feneterol(nie pomagał)biorę Isoptin 3x1,Cordafen 3x1,Dipfhergan 2x1 i jak tylko brzuch robi się twardy mam brać 2xnospa dawki przepisane od lekarza ginekologa do tego wszystkiego biore jeszcze witaminki,magnez z B6 i żelazo i mam straszne wyrzuty sumienia czy nie robie krzywdy mojej córci :(wiem że jeżeli te leki przepisał mi lekarz to powinnam być spokojna ale chciałabym mieć jeszcze potwierdzenie od innego lekarza.Dziekuję za odpowiedz.Pozdrawiam Ada
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: do Małgosiek2 24.11.06, 19:55
      Ada spokojnie:-)
      Ja wiem,ze to sporo leków,ale w tym wypadku donoszenie ciązy przewyższa.
      Ja brałam podobny zestaw leków co Ty.
      Z pewnością nie są obojętne w 100 %,ale czasami nie ma innego wyjścia,aby
      utrzymać ciążę.
      W I ciąży śmigałam,jeździłam po ponad 100 km i było oki.II ciąża od początku
      zagrożona,bo miałam krwiaka na 1 cm więc brałam Duphaston i mięśniak też zaczął
      w szalonym tempie rosnąć,potem rozwarcie i skurcze więc brałam no-spa
      3x2,Fenoterol 5x1,Diphergan w.r.p,Ispotin 4x1.
      Urodziłam synka w 39 t.c.zdrowego i rozwija się prawidłowo.
      Teraz ma 10 mies.raczkuje i wręcz śmiga,chce już chodzić,wstaje jak tylko
      czegoś się złapie itd.
      Przy Cordafenie możesz mieć bóle głowy,tachykardie,uderzenia gorąca.Istnieją
      też doniesienia o większej liczbie c.c.Dlatego dostajesz Isoptin aby zmniejszyć
      tachykardię u Ciebie i córeczki.Diphergan działa lekko uspokajająco i nasennie.
      Ja go brałam jak nie mogłam zasnąć lub jak miałam więcej skurczy niż zwykle.
      Nie martw się tak bardzo.
      Nieraz trzeba i mówi się trudno.
      Ale synka mam pogodnego i uśmiechniętego i to jest ważne.
      Pzdr.Gosia
      • ad57 Re: do Małgosiek2 24.11.06, 20:53
        Gosiu dziękuję za odpowiedz troche mnie uspokoiłaś :)mam nadzieję że nie będę musiała brać tych leków do końca ciąży.Cordafen biorę dopiero drugi dzień wczoraj faktycznie bolała mnie okropnie głowa cały dzień się przemęczyłam ale w nocy nie wytrzymałam i wzięłam apap(jakby leków było mało)robią mi się też wypieki na twarzy,dzisiaj głowa już mnie nie bolała,a po Dipfherganie faktycznie super się śpi,a w sumie od poczatku ciąży miałam okropne problemy ze snem budziłam się w nocy i nie mogłam spać nogami przebieralam aż mąż się budził.Pozdrawiam serdecznie:)Ada
      • ad57 Re: do Małgosiek2 25.11.06, 10:15
        Gosiu,a co to jest tachykardia?
        • malgosiek2 Re: do Małgosiek2 25.11.06, 13:40
          Tachykardia to przyspieszone bicie serca i puls.
          Ma się ją również po Fenoterolu("telepanie","trzęsawka" np.)
          Gosia
    • ad57 Re: do Małgosiek2 25.11.06, 15:41
      po Cordafenie w ogóle nie czuję szybszej akcji serca,a po Feminatalu byłam strasznie rozdygotana.Dziękuje za odp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka