Dodaj do ulubionych

Lidl jeszcze nie handluje, a już korkuje

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.06, 18:06
zarząd dróg i transportu miejskiego w osobie dyrektora Tarczyńskiego
uzgodnił takie rozwiązanie,
niech teraz "jeszcze dyrektor" Tarczyński zmodyfikuje za prywatne pieniądze,
(8 tys nagrody od Jurczyka)
to skrzyżowanie.
inaczej, każdy kto będzie miał tam stłuczkę, a będzie miało wielu,
ma prawo do odszkodowania.
ale, to pryszcz,
kto odpowie za wypadki z ofiarami w ludziach ?
Obserwuj wątek
    • Gość: daga Lidl jeszcze nie handluje, a już korkuje IP: 83.168.96.* 10.12.06, 18:08
      To co się dzieje na tym skrzyżowaniu to tragedia, zjeżdżam parę razy dziennie
      w dół Duńską i aby przejechać tą krzyżówkę na Chopina a Krasińskiego zacznę
      chyba naśladować niektórych kierowców (facetów), którzy zjeżdżają lewą
      stroną, łamiąc przepisy, ponieważ ta jest przeznaczona tylko do skrętu
      naturalnie w lewo....oni nie stoją w korkach, choc dość często z moich
      obserwacji stanowią zagrożenie dla innych...
      Dlaczego ktoś podpisał taką decyzje wjazdu do sklepu?? Dostał z pewnością
      łapówkę, ponieważ nikt normalny by tego nie podpisał.....
      Teraz wnoszę o sygnalizację świetlną na koszt inwestora, może to coś zmieni...
      • zona.pijaka Re: Lidl jeszcze nie handluje, a już korkuje 10.12.06, 18:38
        Jednakże mogę się załozyć z redaktorkiem a GW, że po uruchomieniu tam Lidla,
        zmiejszy sie ruch na rondzie Leppera. A rondo Leppera jest niestety dużo
        ważniejsze niż średnia ważna rozjazd Krasińskiego z Szopena. Sumując, w du..e
        mam GW i jej redaktorków, szczekających jak zwykle.
        • Gość: nowlasnie Re: Lidl jeszcze nie handluje, a już korkuje IP: *.chello.pl 10.12.06, 20:06
          No własnie, "gazeta uprzedzała". Po prostu wymiotuje takimi leadami w
          GW...dlaczego oni jeszcze nie zrozumieli, ze wlasnie taki ton pisania
          najbardziej irytuje?
          • Gość: zmęczony Rabendo ton IP: *.system.szczecin.pl 10.12.06, 22:44
            Ostatnio całą chwałę za "kilkusetmetrową" kładkę nad Giedroycia przypisywał sobie Rabenda. Teraz K junior też w taką egzaltację popada? Może by w końcy przyznał, że ostatnie wizjonerskie teksty o tym jak to wyrżnąć w pień drzewa wokół zamku zostały wyśmiane na forum... a w gazecie namęczyli się, żeby z pięć oględnych wypowiedzi wydrukować.
        • Gość: Niebuszewianka Re: Lidl jeszcze nie handluje, a już korkuje IP: 217.153.7.* 11.12.06, 09:23
          punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. W nosie mam rondo Leppera... A
          wieczne korki pod oknami mi się średnio widzą. Mniej egoizmu żono pijaka. nara
      • Gość: Tomek Re: Lidl jeszcze nie handluje, a już korkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 21:22
        Niech robią wiecej niepotrzebnych świateł:np. na ul. okulickiego, na
        Sikorskiego, zamiast zrobić właśnie na tym skrzyżowaniu. Co za baran wydaje
        takie idiotyczne decyzje... - jakiś mocher bez samochodu z dużymi "plecami" i
        ma zero wiedzy na temat ruchu drogowego w mieście, i siedzi albo w magistracie
        albo w ZDiTM-ie. Powiecie mi, który to??? Bo chciałbym mu napisać kilka zdań na
        temat jego działalności!!!
        • Gość: Mareczek Re: Lidl jeszcze nie handluje, a już korkuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 21:59
          Światła będą, pytanie kiedy? W wakacje (w sumie to już we wrześniu) liczyliśmy
          samochody na tym skrzyżowaniu (a dokładniej rozłożenie na jadacych na wprost i
          skręcających) dla firmy, która ma tam wybudować światła. Ogólnie podsumowując,
          popołudniu od strony centrum będą korki :)
    • Gość: tomasz 14 grudnia otwarcie tego LIDLA!!!! IP: *.acx.pl 10.12.06, 20:18
      kto pisal ten artykuł?? Lidl rozdaje gazetki reklamowe z terminem otwarcia
      wlasnie 14 grudnia !!! heh redaktor jej nie otrzymal haha.
    • Gość: zmęczony bo kilka osób musi zginąć... IP: *.system.szczecin.pl 10.12.06, 22:37
      W tym mieście musi zginąć kilka osób, żeby jakaś niedouczona i niekompetentna urzędniczyna ruszyła się i zrobiła coś z ulicą, którą najczęściej sama spartoliła i odebrała do użytku...

... tak było z łukiem śmierci na wylocie z mostu Pionierów - zginęło kilka osób, bo podobno "nie przebudowano" a może "nie w tą stronę"
      ... tak jest na Wszystkich Świętych, gdzie zakręt tradycyjnie w tym chorym mieście ma spadek odwrotny do tego, którego uczą w podstawówce na fizyce
      ... tak było z szynami na Mickiewicza, które odstawały.

A mnie krew zalewa jak czytam o takich sukcesach jak budowane kilkanaście miesięcy zamiast kilku dni światła na skrzyżowaniu bodaj Sikorskiego z przedłużeniem Ku Słońcu... którego też jakiś geniusz zapomniał zaprojektować.
      • Gość: M.B. Re: bo kilka osób musi zginąć... IP: *.chello.pl 11.12.06, 07:22
        W Polsce jest tak że na urzędnika nie ma żadnej kary,natomiast co roku są nagrody.Wymyślili sami sobie takie prawo i takie uchwalili,mają różne prawa na różne okoliczności.Tak jest w każdym wydziale tego i innych urzędów.Ja dam Państwu taki przykład praktykowany przez urzędników na mojej osobie,chcą mnie okraść z mieszkania komunalnego w którym mieszkam i jestem zameldowany od 2000r.Proszę bardzo uchwalili takie prawo że rodzice mojej matki którzy mieszkali w tym mieszkaniu od 30 lat i tam umarli to nie jest moja rodzina,rodzony brat mojej matki też( małe mieszkanie 20 m pow. mieszkalnej)No dobrze, niech będzie oni tylko realizują głupie prawo wymyślone przez posłów pomyślałem.Ale proszę Państwa mają też prawo dla "swoich", można dostać od urzędników bez problemów po paru miesiącach pobytu w mieście 150 albo 110m.mieszkanie zgodnie z prawem zresztą na tę okoliczność ustanowionym, np. pan przewodniczący NSZZ "Solidarność" i jest O.K.a chołota niech bierze kredyty.I z tym Lidlem jest dokładnie tak samo. Kogo obchodzą jakieś korki? Łamanie prawa o ruchu drogowym. Na swoim planie mają O.K. wezmą nagrody na koniec roku od Prezydenta i od Lidla zapewne i niech nam żyje Polska Rzeczpospolita Urzędnicza. A czy wiecie że od postanowienia urzędnika zgodnie z prawem które sobie uchwalili nie są przewidziane odwołania od tych postanowień.
      • Gość: as Re: otworzyć natychmiast łącznik Warszewo-Osów IP: 85.219.206.* 11.12.06, 07:22
        przy wiśniowym sadzie wszyscy udajacy się z Warszewa na pogodno,
        gumieńce ,osów,arkońskie nie będą musieli zjeżdżać duńską i póżniej ciasną
        chopina nie wiem po co był zamykany .Na Warszewie mieszka coraz wiecej ludzi
        skonieczności zmotoryzowanych( kiepska komunikacja) i korki na duńskiej będą
        coraz większe .ZDiTM zapraszam do racjonalnego myślenia a jak nie potraficie
        to wsłuchajcie sie w opinię społeczności , policji i realizujcie to co oni
        mówią.
        • Gość: nanna Re: otworzyć natychmiast łącznik Warszewo-Osów IP: 217.116.110.* 11.12.06, 08:28
          no jak czemu zamknęli! Przecież tam jest Pałacyk Wiśniowy Sad i pewnie
          poniektórzy prominenci nie chcieli żeby hołota widziała ich limuzyny zaparkowane
          w okolicy tegoż przybytku...
        • shp80 Re: otworzyć natychmiast łącznik Warszewo-Osów 11.12.06, 15:42
          >Na Warszewie mieszka coraz wiecej ludzi
          >skonieczności zmotoryzowanych

Hmm, nie sądzę, by ci ludzie mieszkali na Warszewie z konieczności. A dla chcących alternatywa istnieje - wiem, bo mam znajomych, którzy tam mieszkają.
          Podobne cyrki będą się dziać w najbliższych latach na prawobrzeżu, na osiedlu nad Rudzianką. Domy rosną, jak grzyby po deszczu. Rozumiem, że dla wielu osób ważniejsze jest to, gdzie stoi domek, ale ignorowanie kwestii codziennych dojazdów do pracy itp, to posunięcie nieco bezmyślne. Ja wiem, kupi się samochód (z konieczności) i po sprawie.. Mobilność pełną gębą. :)

Pozdro
          Tomek
          • Gość: as Re: otworzyć natychmiast łącznik Warszewo-Osów IP: 85.219.206.* 12.12.06, 07:48
            mówisz jak stary komunistyczny debilny urzędnik ludzie mieszkaja tam bo tam są
            grunty i w miare blisko do miasta i tam powstają domy bo maja alternatywe
            kobylanka, kliniska, płonia i dobra czyli jeszcze gorzej a miasto jest od tego
            by zauważyć migrację ludności bo mają dane w urzędzie miasta i podejmować
            właściwe decyzje co do budowy infrastruktury drogowej , oświatowej i
            komunikacyjnej . To urzędnik ma ogromny wpływ czy będą korki czy nie i ma
            służyć ludziom a nie jak ty twierdzisz odwrotnie.
          • Gość: mariner Re: otworzyć natychmiast łącznik Warszewo-Osów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.06, 07:58
            To moze napisz jaka jest alternatywa.Ja na Warszewie mieszkam 20 lat i droga
            przez Wisniowy Sad była zawsze ( czasem trudno przejezdna).Chetnie dowiem sie
            kto personalnie odpowiada za zamkniecie.Wladze miasta zamiast usprawniac
            komunikacje takimi posunieciami ja utrudniaja.
    • Gość: pan z Warszewa Jak nie wymusisz pierszeństwa to stoisz.... IP: *.acx.pl 11.12.06, 07:43
      Jak nie wymusisz pierszeństwa to stoissz na Krasińskiego, i jeszcze te błoto z
      budowy...
    • Gość: Jaro Re: Lidl jeszcze nie handluje, a już korkuje IP: *.teleton.pl 11.12.06, 08:43
      Odwołanie dyrektora Tarczyńskiego powinno być jedną z pierwszych decyzji
      kadrowych prezydenta Krzystka.
    • Gość: a Gazeta uprzexdziła...... ;-) IP: *.bazapartner.pl 11.12.06, 09:44
      "Nowy supermarket na Niebuszewie jeszcze nie rozpoczął handlu, a już komplikuje
      ruch na jednym z najbardziej niebezpiecznych skrzyżowań w mieście. "Gazeta"
      uprzedzała, że tak to się skończy."

Po prostu jesteście jasnowidzami. No, nie wierze po prostu.
      tabloid, to tabloid.
      Macie problem z poczuciem własnej wartości?
    • Gość: gość z warszewa Lidl jeszcze nie handluje, a już korkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 09:49
      niech robią tak dalej a z Warszewa już nie wyjedziemy. W tej chwili od 7:30 i
      ok. 15-16 jest problem z wyjazdem. Zamknęli przejazd przez Wiśniowy Sad. Teraz
      zablokują Krasinskiego/Chopina za chwilę przez Bandurskiego i mamy małą
      enklawę. Brawo. Pamiętajcie że jeszcze mozemy uciec przez Łuczniczą /
      Warcisława ale to zajmie nam troche czasu bo też jest problem żeby wjechać w
      Warcisława. taka sytuacja woła o pomste do nieba.. brakuje słów...
      • Gość: awro Re: Lidl jeszcze nie handluje, a już korkuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.06, 13:36
        podejrzewam, że światła na tym skrzyżowaniu niewiele pomogą.Jeżeli jadący
        Duńską w dół będą mieli zielone to część pojazdów skręcających w prawo do Lidla
        skutecznie zablokuje płynność ruchu wniosek rzeczywiście Warszewo to enklawa
        blisko centrum miasta do tego jeszcze nie całkowicie skanalizowana.
        • kolegaptaka Re: Lidl jeszcze nie handluje, a już korkuje 11.12.06, 14:25
          Spokojnie, nasz ukochany Plastikowy Prezio już myśli o powołaniu zespołu
          ekspertów, który przygotuje w ekspresowym tempie strategię rozwiązania tego
          problemu. Tarczyński może spać spokojnie to kumpel Krzystka.
    • Gość: wtajemniczony To nie jest wina ZDiTM! Czytajcie! IP: 83.16.237.* 11.12.06, 17:03
      Całą sprawę spartolił magistrat, który sprzedał działkę przy skrzyżowaniu
      Lidlowi. Wiedział, że do tej działki nie ma jak "poprowadzić" zjazdu. Jedyną
      możliwością było to, co jest obecnie - czyli zjazd zaledwie kilkanaście metrów
      od skrzyżowania - zresztą niezgodnie z przepisami.

Reasumując - magistrat sprzedał działkę BEZ ZJAZDU!!! A każda działka musi mieć,
      ustawowo(!), zapewniony dojazd. Krótko mówiąc, gdyby magistrat, rękoma ZDiTM,
      nie udzielił zgody na umieszczenie zjazdu - Lidl mógłby pozwać Gminę Miasto
      Szczecin do sądu i zażądać wielomilionowe odszkodowanie! Oczywiście sprawę Lidl
      bez problemów by wygrał. Więc, zęby ratować swoje wielce szanowne d****,
      urzędnicy magistratu ZMUSILI ZDiTM do udzielenia zgody. Efekt - Lidl się buduje,
      skrzyżowanie coraz bardziej niebezpieczne, urzędnicy magistratu umywają ręce, a
      wszyscy za całą sprawę oskarżają ZDiTM.

Dlatego na przyszłość, zanim coś napiszecie, pomyślcie trochę, a nie od razu
      oskarżacie bezpodstawnie pracowników ZDiTM o - delikatnie mówiąc - niekompetencję.
      • Gość: wtajemniczony PS: a gdzie do jasnej jest policja??? IP: 83.16.237.* 11.12.06, 17:11
        Codziennie nasze ulice patrolują radiowozy. Jeżeli widzą, że połowę jezdni
        blokuje TIR, który w dodatku "zaparkowany" jest w niedozwolonym miejscu, DO
        DLACZEGO NIE REAGUJĄ??? Dopiero gdy GW zainteresowała się sprawę, jaśnie
        panujący Zajdlewicz i inspektor IRD od siedmiu boleści w postaci Mili, obiecali,
        że: "w poniedziałek policjanci przyjrzą się temu, co dzieje się przy Lidlu".
        Żałosne...
        • Gość: zmęczony biedny ZDiTM IP: *.system.szczecin.pl 11.12.06, 21:53
          A kto kazał biednym urzędniczynom zostać zmuszonym do wydania durnej decyzji którą jakieś nieokreślone siły UM im wmówiły??

Poza tym piszesz bzdury - działka ma mieć dojazd - ale może to być służebność drogi, dojazd przez inną działkę itd. I co więcej - może ona uwzględniać lokalne warunki. Więc gdyby się chciało - można ją w różny sposób wyznaczyć. Nie mówiąc o tym, że sprzedając można uniemożliwić utrudniające otoczeniu użytkowanie.

ZDiTM razem z UM powinien w dostać za to kopa i na taczki.
          • Gość: as pogodzę was już dawno postulowałem IP: 85.219.206.* 12.12.06, 07:53
            żeby ZDiTM włączyć w struktury jako wydziały urzędu miejskiego nie byłoby
            zwalania odpowiedzialności a jeszcze te zadania wykonywane byłby taniej a tak
            to nie ma winnych.
    • Gość: domino Lidl jeszcze nie handluje, a już korkuje IP: *.smsnet.pl 11.12.06, 20:14
      na tym zdjeciu samochody parkuja na poniemieckim kawalku scieżki rowerowej.o
      ile sie nie myle
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka