Dodaj do ulubionych

jakie przedszkole polecacie?

28.12.06, 13:40
Szukam dobrego, sprawdzonego przedszkola dla mojego Bąka, który pójdzie od
września do przedszkola... Mieszkamy na Gumieńcach, ale jesteśmy mobilni...
Co polecacie???
Obserwuj wątek
    • maadam Re: jakie przedszkole polecacie? 10.01.07, 10:28
      Moje dziecko chodzi na Czeslawa - jestesmy bardzo zadowoleni ale z Gumieniec to
      dosc daleko. Z opowiesci kolezanek polecaja:
      Na Dworskiej "Pod Muchomorem" - prywatne
      Na 26 Kwietnia - publiczne
      Z moich doswiadczen absolutnie nie polecam prywatnego na Świerszczowej. Poza
      wysmienitym jedzeniem i duzym, choc miejscami niebezpiecznym placem zabaw to
      przedszkole ma niewiele do zaoferowania.
      Tak naprawde wybor przedszkola to bardzo indywidualna sprawa. Wchodzac do
      przedszkola prywatnego zachwyci Cie wszystko: jest kolorowo, pachnaca i wszyscy
      sa mili. W publicznych jest roznie ale osobiscie przekonalam sie, ze to nie
      sciany, a ludzie tworza przedszkole. W naszym jest nie mniej kolorowo niz w
      prywatnym, organizuje sie wiele imprez, zabiega o kolejne zabawki i ogolny
      rozwoj dziecka. To co mnie przekonuje do naszego przedszkola to kadra z
      wieloletnim doswiadczeniem i atmosfera zgrania i wspolpracy, zyczliwosc i
      kompetencja.
      www.podkasztanem66.prv.pl
      • witka55 Re: jakie przedszkole polecacie? 10.01.07, 13:12
        Potwierdzam - ODRADZAM PRZEDSZKOLE NA ŚWIERSZCZOWEJ!!!!
        Znam kilka szczegółów z pracy tej placówki i są one co najmniej niepokojące.
        • gonik111 do: witka55 10.01.07, 20:40
          hej witka,
          co to za szczegóły,? moje dziecko tam chodzi i zaczęłam się niepokoić?
      • olas2 Re: jakie przedszkole polecacie? 10.01.07, 16:37
        dzięki za podpowiedzi. Ja szczerze mówiąc zrezygnowałam z pomysłu przedszkola
        na Gumieńcach, bo jest za daleko od mojej pracy i maluch za długo musiałby na
        mnie czekać. Ale zastanawiam się włanie na przedszkolem na 26 kwietnia, albo na
        Potulickiej. Na Czesława jest niestety za daleko.
        • gag10 Re: jakie przedszkole polecacie? 10.01.07, 21:09
          Mój synek chodził przez 2 tyg. w okresie letnim na 26 Kwietnia i osobiście nie
          bardzo mi sie podało, wożę go gdzie indziej pomimo tego że sama mieszkam na 26
          Kwietnia. Może 2 tyg. to za mało na oceny ale mi nie podobało się m.in. to że
          praktycznie wcale nie wychodzili na podwórko a plac zabaw jest wielki,
          dzieciaki kisiły sie w murach. Sąsiadki synek tam chodzi i to potwierdza,
          bardzo mało spacerów i wyjść, generalnie nie jest zachwycona. Gdybym miała
          wybierac między 26 kwietnia a Potulicką to wybrałabym jednak "Pentliczka" na
          Potulickiej.
          Co do Świerszczowej to tez słyszałam duzo niepochlebnych opinii, że Pani
          dyrektor zalezy tylko na kasie i mamieniu rodziców nie zawsze mając na uwadze
          dobro malucha.
          • martynahpt Re:A Liwena?? 20.01.07, 21:50
            A co myslicie o przedszkolu Liwena na Wojska Polskiego? Prosze o opinie,z arowno pozytywne jak i negatywne szczegolnie.
            • olas2 Re:A Liwena?? 22.01.07, 09:48
              niestety nie znam. Ja natomiast skłaniam się, żeby wybrać przedszkole na
              Potulickiej. Dużo dobrego słyszałam. Ewentualnie jeszcze na Farnej.
            • tatanataszy Re:A Liwena?? 02.03.07, 15:06
              Liwena cieszy się bardzo dobra opinią, ale właśnie dlatego zapisywać trzeba tam
              dziecko chyba zaraz po urodzeniu. Dzwoniłem dzisiaj - nie ma miejsc, a lista
              rezerwowa jest tak obszerna, że pani dyrektor wprost mówi, że raczej nie należy
              się łudzić że tak dużo ludzi zrezygnuje.
          • asiamaciejka Re: jakie przedszkole polecacie? 03.04.07, 13:42
            Jako mama bardzo zadowolonego dziecka chodzacego do przedszkola na swierszczowa
            prosze o konkrety - co to za niepochlebne opinie, straszne rzeczy i czego
            dotycza? latwo jest tak po prostu rzucic negatywna opinie. powiezcie co wiecie,
            wtedy moze bedzie trzeba porozmawiac z pania dyrektor i moze cos uporzadkowac,
            zmienic i tyle.
    • kocaj Re: jakie przedszkole polecacie? 22.01.07, 11:06
      mój maluch chodzi romera (do nr 60). Jest nim zachwycony, zakochany w swojej
      pani kamilce. Panie przemiłe, jedzenie ok, duże sale i wiele zajęć w grupie
      (dodatkowych raczej nie).
      Już kilka razy słyszałam od synka że "a wiesz że w przedszkolu jest badzo
      fajnie?". To miód na moje serce zwłaszcza ze pierwsze 2 m-ce były dla niego
      dramatyczne-tak cięzko mu szło przystosowanie się :(.
      Te słowa to potwierdzenie dla mnie że przedszkole było dobrym wyborem
      • bestiaa Re: jakie przedszkole polecacie? 28.01.07, 10:40
        my chodziny do przedszkola nr 29 na Wyszyńskiego. Córka jest bardzo zadowolona,
        są dodatkowe zajęcia, dzieci często mają spotkania z różnymi ludźmi (teatrzyk,
        zespół muzyczny itd)
        • annbie1 Re: jakie przedszkole polecacie? 29.01.07, 19:54
          przedszkole 29 ma być prywatyzowane... a do której grupy chodzi Twoja
          córeczka?
          • gabi683 Re: jakie przedszkole polecacie? 03.04.07, 18:38
            annbie1 napisała:

> przedszkole 29 ma być prywatyzowane... a do której grupy chodzi Twoja
            > córeczka?

Nie prawda krtor sie nie zgodził w dzis napisali www.kurier.szczecin.pl/?
            d=wiadomosci&id=103514 pozdrawiam:)
        • olas2 Re: jakie przedszkole polecacie? 30.01.07, 10:36
          a w którym miejscu na Wyszyńskiego jest to przedszkole??
          • annbie1 Re: jakie przedszkole polecacie? 30.01.07, 13:19
            tuż przy Bramie Portowej
            • olas2 Re: jakie przedszkole polecacie? 30.01.07, 14:19
              a dokładnie?? Jadąc samochodem w stronę Mostu Długiego to po prawej czy lewej
              str.?? Uważasz że jest to dobre przedszkole?? A co z tą prywatyzacją??
              • katarzynasg Re: jakie przedszkole polecacie? 31.01.07, 10:57
                po prawej wiem ze podworko jest od drugiej strony wejscie zapewne tez:)
                • bestiaa Re: jakie przedszkole polecacie? 02.02.07, 19:56
                  tak jest oddane do prywatyzacji, podobnie było 2 lata temu, ale nie
                  sprywatyzowano go, więc mam nadzieję, że tym razem się uda. Moja córka chodzi do
                  biedronek.

Przedszkole jest za raz za skrzyżowaniem z prawej strony
                  • klarinia Re: jakie przedszkole polecacie? 10.03.07, 13:07
                    Ja polecam przedszkole Pod muchomorkiem ,wlasnie na Gumiencach.
                    Tutaj szersze informacje
                    przedszkole.com.pl/naszeprzedszkole.htm
                  • gabi683 Re: jakie przedszkole polecacie? 03.04.07, 18:44
                    MOja córka chodzila do przedszkola na Wyszyńskiego supr przedszkole alczylismy
                    o Nie strasznie i dr się nie udało ta prywtyzacja i mam nadzije ze i traz sie
                    nie poiwiedzie trzymam kciuki .A swoja rogą wstyt ze Pan Prezydent nawet nie
                    spotkl się z rodzicami tym bardziej ze chodzily jego dzieci do tego
                    przedszkola ,załuje ze na niego oddalm swoj głos i moja rodzina jestem poprostu
                    rozczarowana ta sytulacja .Poprzednik jego znalazl czas,przykre to jest ale
                    prawdziwe.
    • olas2 składamy podanie do Pentliczka 04.04.07, 15:36
      Pentliczek, potem Hejnałek na Farnej a dalej na Wyszyńskiego albo na Jodłowej.
      Już się stresuję że nie dostaniemy się tam gdzie najbardziej chcę!!
      • gabi683 Re: składamy podanie do Pentliczka 04.04.07, 16:51
        Nie polecam Pętliczka wiem ze jest tam brudno teraz było mase kontroli i kary
        dostali.Wysokie schody brak placu zabaw nic sie tam nie zmieniło choć Ja
        chodziłam do tego przedszkola,szczerze nie polecam!Hejnałek masa dzieci niby
        fajne ale wielkie grupy jednym słowem taki przedszkolny moloch.Moje dziecko
        chdzilo na Wszyńskiego super przedszkole bardzo ładne podwórko czysto małe
        grupy:)Nie bedzie prywtyzowane :)
        Pozdrawiam
        • olas2 Re: składamy podanie do Pentliczka 04.04.07, 18:29
          przedszkole na wyszyńskiego nie będzie prywatyzowane?? Już sama nie wiem.....
          To trudny wybór, każdy co innego radzi i poleca. Chyba zaraz po świętach zrobię
          jeszcze rekonesans po przedszkolach i porozmawiam z przedszkolankami. W każdym
          razie dziękuję za podpowiedź.
          • gag10 Re: składamy podanie do Pentliczka 04.04.07, 20:42
            Gabi ja jestem zdziwiona opinią o pentliczku. W moim poprzednim bloku gdzie
            mieszkałam do pentliczka chodziło kilkoro dzieci, wszyscy rodzice wyrażali się
            przychylnie, koleżanki córka kończyła go byli zachwyceni, obecnie tez tam
            chodzi córka znajomej i nawet ostatnio z nia gadałam to była zadowolona. Gdybym
            nadal tam mieszkała to Radek też by tam chodził. Plac zabaw z tego co wiem to
            tez mają.
            • gabi683 Re: składamy podanie do Pentliczka 05.04.07, 14:41
              Grazynka wim co mowie syf a do tego drka zrobila sobie tam z przedszkola
              mieszkanie prywatne.Szkoda ze taki bajzel zachwalaja,a wiem tto z dobrego
              zrudła!
              • gag10 Re: składamy podanie do Pentliczka 05.04.07, 14:47
                Gabi opinii nie podważam bo dziecka tam nie mam, tylko jestem zdziwona bo serio
                gdyby nie przeprowadzka to opierajac sie właśnie na znanych opiniach dałabym
                tam Radka.
                • gabi683 Re: składamy podanie do Pentliczka 05.04.07, 21:20
                  Mowie Ci .
    • pytkowska Re: jakie przedszkole polecacie? 05.04.07, 22:09
      Witam,
      mój synek w tym roku skończy 3 latka i również szukam dla niego bezpiecznego
      przedszkola. Wczoraj byłam w Pentliczku...i jest CZYSTO :) może to wynik tej
      kontroli... Podwórze faktycznie brzydkie ale Dyrektorka zapewniła ze dostali
      kasę na zrobienie tam porządku. Będą nowe huśtawki, piaskownice, zjeżdżalnie a
      zamiast trawy ma być jakaś super wykładzina gąbkowa... zachwalała niesamowicie.
      Ogólnie przedszkole zrobiło na mnie pozytywne wrażenie. Podoba mi sie fakt, ze
      jest oddzielny pokój sypialny i każde dziecko ma swoją pościel - nie tak jak w
      wielu przedszkolach: spanie na wnoszonych do sali leżaczkach, za każdym razem na
      innej podusi.
      Wiele pochlebnych opinii słyszałam o przedszkolu na 26 kwietnia i tam również
      byłam wczoraj... jednak Szanowna Pani Dyrektor była tak zarozumiała i nadęta, że
      pozytywnych opinii własnych nie mam żadnych - gdyż nie pozwoliła mi zobaczyć
      NIC. Zrobiła łaskę, że dała mi wniosek! :///
      A co sądzicie o przedszkolu na Ściegiennego?
      Tam byłam już kilka miesięcy wcześniej i muszę powiedzieć, że wrażenie bardzo
      pozytywne.... Jeśli ktoś wie coś więcej, poproszę o wypowiedź!
      pozdrawiam
      • agniecha281 Re: jakie przedszkole polecacie? 05.04.07, 22:26
        Gaga...skąd te pozytywne opinie o pentliczku??Znam bardzo dobrze to przedszkole.
        • gag10 Re: jakie przedszkole polecacie? 06.04.07, 08:43
          Kurcze, ja się nie upieram przy swoim bo nie mogę choćby z tego powodu że moje
          dziecko tam nie chodzi więc nie znam go od środka. Napisałam tylko, że
          zdziwiłam się złą opinią bo dotąd słyszałam tylko dobre i już a opierając sie
          na nich 2 lata temu wybrałabym je dla swojego syna i nie wiem czy bym teraz
          żałowała czy nie bo się tam nie znalazł. Nie twierdze jednak, że nie mogło sie
          tam zmienić. Mieszkałam kiedyś blisko tego przedszkola i z tej racji wiele
          dzieci sąsiadów tam chodziło i naprawde nigdy się z ich strony nie spotkałam ze
          złym słowem stąd to co napisałam. Widocznie zamiast na lepsze idzie na gorsze.
          Pozdrawiam.
      • olas2 Re: jakie przedszkole polecacie? 06.04.07, 08:57
        może jeszcze dziś wybiorę sie do przedszkola na Łokietka i na Wyszyńskiego. Dam
        znać jak moje wrażenia.
        • gabi683 Re: jakie przedszkole polecacie? 06.04.07, 18:49
          Ja moze być dobrze skoro:
          1)Wysokie schody nie przystosowane dla małych dzieci
          2)Przedszkole miesci sie w strej kamienicy
          3)plac zabaw obskóry w kamienicy i dotego maly bez zieleni itrawy
          4)O presonelu i o Pni dr nie wspomne
          Nie wim ale to juz przemawia samo za siebie :(No ale moze dla nie ktorych to
          szczyt pieknego przeszkola ,Grazynko nie mowie tu o Tobie :)
          • agniecha281 Re: jakie przedszkole polecacie? 10.04.07, 10:50
            Gabi....co do personelu się nie zgodzę.Chodzi mi o nauczycielki...jest tam
            naprawdę dobra kadra prawie w 100%Plac zabaw faktycznie nie fajny...ale trawke
            mają;)Znam inne minusy tego przedszkola.
            • gabi683 Re: jakie przedszkole polecacie? 10.04.07, 12:34
              Ile tej trawy co kawełeczk ;)Bo reszta to beton
              • agniecha281 Re: jakie przedszkole polecacie? 10.04.07, 15:22
                a nie prawda.cale podwórko jest w trawie:Pbetonów nie ma już z 7 lat...jak nie
                więcej.
                • gabi683 Re: jakie przedszkole polecacie? 10.04.07, 17:26
                  ale i takw oficynie heheheh
                  • agniecha281 Re: jakie przedszkole polecacie? 10.04.07, 18:01
                    hehe..niech Ci będzie Gabi:).Mam swoje zdanie,zresztą Ty też je znasz....ale co
                    do kadry pedagogicznej się z Tobą zgodzić nie mogę do końca;).Reszta niech
                    będzie że jest beeee :P
                    • gabi683 Re: jakie przedszkole polecacie? 11.04.07, 07:18
                      Dobrze ;)
        • olas2 a kto zna przedszkole 80 na Łokietka ?? 12.04.07, 08:54
          ciągle nie mam czasu na odzwiedzenie nowych przedszkoli, ale na pewno już w
          poniedziałek pojadę je obejrzeć. Ale może ktoś zna przedszkole nr 80 na
          Łokietka?? Pozytywnie??
          • olas2 byłam na Łokietka 18.04.07, 10:33
            ... wrażenia takie sobie... Pani Dyrektor miła, ale przedszkole mogę zwiedzić
            jak złożę już podanie... Byłam też na Jodłowej, ale niestety pechowo trafiłam i
            nie było z kim porozmawiać. Ale ogólne wrażenie pozytywne. Odwiedziłam też
            Pentliczka - kolejny raz, i znowu mam pozytywne uczucia. Chyba jednak
            Pentliczek!!
            • lindan Re: byłam na Łokietka 18.04.07, 10:59
              Żartujesz, byłam tam pare dni temu i całe przedszkole mi pokazali, generalnie mi
              się podoba, tylko ma jedną wadę - położenia-centrum miasta czyli pełno
              samochodów, korki i podwórko praktycznie od ulicy. Jesli chodzi o Penticzka, to
              czy cos zmieniło sie w sprawie podwórka bo niestety było w opłakanym stanie. No
              i te strome schody, czy maluszki są na samej górze???
              • olas2 Re: byłam na Łokietka 18.04.07, 11:44
                w Pentliczku maluchy sa na 1 piętrze, starsze grupy są wyżej. Podwórko w
                Pentliczku bez zmian niestety.
    • m_amma_93 Re: jakie przedszkole polecacie? 12.08.24, 11:45
      Polecam Norlandia Szczecin, placówka z własnym placem zabaw, kadra pomocna, sporo zajęć dla dzieci ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka