Dodaj do ulubionych

Miasto znów chce likwidować szkoły

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 11:14
dobrze ze udalo mi sie skonczyc lo XXI kilka lat temu :P
wsopinam tę szkołe bardzo miło i szkoda że ja likwidują :(
przy czym pozdro dla ludzi ktorzy tam chodzili w latach 2000-2003
ps LO XXI rzadzi
Obserwuj wątek
    • Gość: syf Miasto znów chce likwidować szkoły IP: 62.69.212.* 13.01.07, 11:43
      Trzeba wyjechac z tego kraju!
      • Gość: tj Re: Miasto znów chce likwidować szkoły IP: 62.69.212.* 13.01.07, 11:51
        Co prawda jestem za likiwidacja liceów profilowanych , ale zeby w to miejsce
        powstały zawodówki i technika . takie zmiany nie nazywa sie likiwidacja tylko
        dostosowaniem szkól do potrzeb rynku . Bedzie zle jesli na to miejsce nie
        powstana zadne szkoły. Co prawda na rynku edukacji szczecińskiej bedzi ubywac
        dzieci ( nizszy przyrost ) ale moze to spowoduje wieksza jakosc szkolnictwa i
        mniejsze klasy . Trzeba wszystko uwzglednic , a nie robic na hura...
        • Gość: belfer Re: Miasto znów chce likwidować szkoły IP: *.chello.pl 13.01.07, 12:38
          Pracowalem w tej szkole. Sluszna decyzja, szkoda ze tak pozno podjeta. Na
          przeniesieniu uczniowie tylko zyskaja. Mysle, ze nauczyciele rowniez.
          Powiedzialbym, ze jest to smierc naturalna. Osobiscie, bedzie zal jak po
          stracie bliskiej osoby. Ale zycie pisze takie scenariusze, ze czasami odejscie
          jest wybawieniem. Zgadzam sie, ze za likwidacja tej i ewentualnie innych
          placowek, powinny pojsc kroki zmierzajace do podnoszenia jakosci ksztalcenia. W
          tym rowniez dostosowanie typow ksztalcenia do oczekiwan rynku pracy. Bo jest
          normalna rzecza, ze nie wszyscy nadaja sie do LO i na studia. W miescie jest
          zbyt duzo szkol. Do tego funkcjonuja w oplakanych warunkach, bo na utrzymanie
          wszystkich objektow brak pieniedzy. Ta szkola tez byla w takiej sytuacji. Moze
          nieruchomosci po likwidowanych placowkach przekazywac szkolnictwu
          niepublicznemu? Biznesu na tych nieruchomosciach miasto raczej nie zrobi, bo
          adaptacja do nowych celow bylaby zbyt droga. Taniej wybudowac biurowiec od
          zera. Bez wzgledu na wszystko decyzja sluszna i czekamy na kolejne. Dedmografia
          jest nieublagana, a wyz z lat 90-tych nigdy juz nie powroci w takim wymiarze.
          Byl on przeciez "wartoscia dodana" stanu wojennego.
    • Gość: zmęczony pseudoedukarzy urwali się z choinki IP: 195.28.182.* 13.01.07, 12:51
      Może nadęte bractwo "licealno-modlitewne", które "kreuje" szczecińską oświate poczyta sobie artykuł: biznes.onet.pl/16,1383919,prasa.html

Cholera mnie bierze jak słyszę o pomysłach takich kompletnie żyjących w świecie urojeń "edukatorów". To, że do zawodówek nikt nie idzie to efekt polityki m.in. Bartników, Masojciowych i tego całego egzaltowanego grona nie mającego pojęcia o potrzebach rynku pracy i nowoczesnym szkoleniu zawodowy.

Nic dziwnego, że nikt się nie chce w tych niedoinwestowanych, wyposażonych w sprzęt z lat 70. uczyć. Zróbcie porządną zawodówkę na poziomie europejskim z normalnymi nauczycielami, szkołą pozawodową dającą maturę, wyposażcie warsztaty to się od chętnych nie odgonicie...

CO ZA GŁUPOTA!!!
      • Gość: sdfg Re: pseudoedukarzy urwali się z choinki IP: *.gprspla.plusgsm.pl 13.01.07, 13:04
        haha smiech na sali dawno powinni rozwalic ta bude to byla szkola rodzenia same
        prochy sex i alkochol
      • Gość: belfer Re: pseudoedukarzy urwali się z choinki IP: *.chello.pl 13.01.07, 13:08
        Bardzo trafne. Niestety utworzenie i utrzymanie tego typu szkol to megakoszty.
        Ciekawe jest rozwiazanie niemieckie. Tzw. system dualny. W duzym uproszczeniu:
        teorii naucza publiczna placowka, ktora ksztalcenie warsztatowe kupuje w
        wyspecjalizowanej firmie szkoleniowej. Duzo taniej i nieprawdopodobnie
        wydajnie, bo prywatne placowki walcza o te zlecenia oferujac najlepsze zaplecze
        i kadre.
        Nie zmienia to faktu, ilosc szkol (SP, Gimn. i moze LO), choc nie posiadam
        dokladnych opracowan demograficznych, na pewno jest zbyt duzo i marnowane sa
        pieniadze, ktore moglyby byc skierowane na zawodowkowe warsztaty.
    • Gość: ja Miasto znów chce likwidować szkoły IP: *.devs.futuro.pl 13.01.07, 15:56
      eh... to kiedy macie zamiar powiadomic o tej decyzji uczniów? :/
    • Gość: rodzic Miasto znów chce likwidować szkoły IP: *.devs.futuro.pl 13.01.07, 17:00
      Uważam, że to skandal!!! Rodzice i uczniowie dowiadują się o tak ważnej decyzji
      z gazety. Jak można klasę maturalną przenosić do innej szkoły? Przecież to jest
      totalna bzdura!!! Dzieciakom, które mają przejść do XXIII serdecznie
      współczuję. Tym, którzy przejdą na Sowińskiego również. Jak Ci uczniowie mają
      odnależć się w molochach do których trafią? Przecież XXI to szkoła z duszą.
      Mała, kameralna i bardzo przyjazna uczniom. Naprawdę szkoda.
    • Gość: isa Miasto znów chce likwidować szkoły IP: *.chello.pl 14.01.07, 00:58
      To teraz nauczyciele oleją maturzystów i zda ich nie 40% tylko najwyżej 20%!!!
    • Gość: gosia Miasto znów chce likwidować szkoły IP: *.chello.pl 14.01.07, 09:56
      my sie nie damy zeby nie było naszej szkoły !!!!!!!!!!!!
    • Gość: Justinka Miasto znów chce likwidować szkoły IP: *.chello.pl 14.01.07, 09:59
      Ja chodzę do LO21 i jak dla mnie to nie ma to wogóle sensu...Uczniowie będą się
      buntować i zrobicie im wielką krzywde -jestem przekonana. No i co z tego ze
      przeniosą nas całymi klasami skoro będziemy w innej szkole-NIE NASZEJ! poza tym
      LO23 od LO20 się różni poziomem nauki. Dlaczego nie mozecie poczekać aż drugie
      klasy i pierwsze skończą tą szkołe i wtedy zlikwidowac? ...i szkoda ze nie
      wiedzieliśmy o tym wcześniej i dopiero teraz wszyscy się dowiedzą....nie ma to
      wogóle sensu przenosić uczniów na rok tych co teraz sa w drugich
      klasach...Opinie jakie chodzą o tej szkole to nie prawda...
      • Gość: hehe Re: Miasto znów chce likwidować szkoły IP: 83.168.109.* 14.01.07, 14:56
        no nic dziwnego profesor Sztolcman sam siebie zresztą nazywa Niemierzyńskim
        Romanem G. rozwalił już wcześniejsze szkoły w których był dyrektorem. A co do
        sexu i td. to jest prawda co któraś panna w tej szkole pracuje na autostradzie
        lub w podobnych instytucjach nie wspominam już o tych które już urodziły albo
        urodzą niedługo.Dragi - takie czasy są wszędzie.A alko hehehe w XXI pije się na
        lekcji... hehehe na szczęście zostało mi tylko z daw miesiące w tej śmierdzącej
        szkole!
        • Gość: xxx Re: Miasto znów chce likwidować szkoły IP: 83.168.70.* 16.01.07, 20:30
          a może tak powiesz to sam nauczycielom i panu dyrektorowi tchórzu
    • Gość: Justinka Miasto znów chce likwidować szkoły IP: *.chello.pl 14.01.07, 10:20
      Jedna osoba w opini przesadziła i to bardzo pisząc to: "haha smiech na sali
      dawno powinni rozwalic ta bude to byla szkola rodzenia same
      prochy sex i alkochol" Wiesz co zal mi takich ludzi jak ty bo chyba nic nie
      wiesz o tej szkole.Nasłychałaś/łeś sie opini od innych takich samych głupich
      ludzi jak ty i teraz chodzisz i tak gadasz.Nic o tej szkole nie wiesz i nie
      wiesz co tam się dzieje to nie prawda co piszesz a to że pare dziewczyn zaszło w
      ciąże to co Cie to interesuje.Alkochol że niby tam jest?bardzo śmieszne i sex?co
      ty wogóle piszesz ....widziałaś/łeś kiedyś sex w tej szkole? prochy? buhahaha
      ...Weź sie zastanów co piszesz człowieku. TO jest normalna szkoła....taka jak
      wszystkie tylko ze może z niższym poziomem nauki ale co do tego to też można sie
      zastanowić....
      • Gość: abba Re: Miasto znów chce likwidować szkoły IP: *.acn.waw.pl 14.01.07, 10:36
        czytając posty pisane przez uczniów można jedynie załamywać ręce
        nad "poziomem", o którym wspominają. Bezładny ciąg świadomości i kupa błędów
        ortograficznych. Powinno im się urządzić obowiązkowe czytelnie, może to
        oderwałoby ich od ekranów komputerów i telewizorów oraz nauczyło języka
        polskiego.
    • Gość: Justinka Miasto znów chce likwidować szkoły IP: *.chello.pl 14.01.07, 10:49
      Teraz to juz wogóle jest smieszne będziecie teraz nam wytykać błędy jakie tutaj
      popełniamy przy pisowni .bardzo smieszne....dla was to nic a my którzy chodzimy
      do tej szkoły to jest coś strasznego. i powinny sie wypowiadać osoby które
      chodzą do tej szkoły i rodzice a nie ludzie którzy nie mają o tym pojecia!!
    • Gość: PRZECZYTAJCIE !! Strajk !! IP: *.chello.pl 14.01.07, 12:11
      Ja tez chodze do tej szkoły i moim zdaniem powinni zlikwidowac paru swoich pracownikow co zarabiaja po kilka tysiecy ... . UCZNIOWIE LO nr21 W SZCZECINIE PROPONUJE STRAJK !!
    • Gość: OLA Miasto znów chce likwidować szkoły IP: *.chello.pl 14.01.07, 12:15
      STRAJKUJEMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIECH DRUGIE I PIERWSZE KLASY SKOńCZą
      SZKOłE W 21 TAK JAK BYłO!!!!!!!!! ZMIAN NIE CHCEMY!!!!!!!!!
    • Gość: kuna Miasto znów chce likwidować szkoły IP: *.chello.pl 14.01.07, 12:23
      wkońcu mam dosyć malujdego heheheeh
      • Gość: xxx Re: Miasto znów chce likwidować szkoły IP: 83.168.70.* 16.01.07, 20:31
        to się wynieś
    • Gość: zmęczony spawaczy brakuje a geniusze zawodówki zamykają... IP: 195.28.182.* 14.01.07, 17:55
      Ludzie... przecież to kompletna utopia. Na rynku brakuje wysoko kwalifikowanych spawaczy, glazurników, robotników drogowych... a miasto chce zamknąć zawodówki.

Bo skoro szczytem możliwości ekipy pani Masojć jest wyremontowanie kilku sraczy w kilku szkołach i wymiana paru okien w 1000 latce, to jak ma ona umieć dostosować profil kszatłcenia zawodówki do potrzeb lokalnego rynku i rozpocząć we współpracy z zakładami pracy kształcenie potrzebnych kierowców ciężarówek, autobusów, robotników drogowych?

Gdyby te szkoły zapewniały zatrudnienie, miały mądry 2-3 letni program dostosowany do potrzeb rynku miałyby też chętnych. Niestety w Szczecinie lepiej hodować jak Cezary Urban (cała chorągiew śmiała się z tego jak wypaczył ideę harcerstwa w swojej 84 DH) kilku geniuszy lub też jak Pani Masojciowa - ogólniewykształconych i do niczego nie potrzebnych bezrobotnych.
      • andreas.007 Re: spawaczy brakuje a geniusze zawodówki zamykaj 14.01.07, 23:22
        kiedys były Ochotnicze Hufce Pracy...
        to dopiero była jazda!
        Czy ktos pamieta, bodaj przy ul. Starzyńskiego był hotel OHP!

Chłopaki potrafili szklanke zjeśc...

Ja sie heftowania nauczyłem migiem
        nie trzeba do tego szkół,
        a spawaczem zostaje sie przez praktyke!
        Tylko pytanie czy mamy szkolic spawaczy dla Norwegów?
        • Gość: zmęczony lepiej szkolić licealistów-bezrobotnych? IP: 195.28.182.* 15.01.07, 10:43
          Lepiej niech to będą spawacze dla Norwegii niż bezrobotni licealiści pozostający przez kolejne lata na utrzymaniu rodziny i państwa.

A co do Twojego geniuszy spawania, to gratuluje... już widzę, jak Ci się ktoś pozwala uczyć na swoim statku spawać.
          • andreas.007 Re: lepiej szkolić licealistów-bezrobotnych? 16.01.07, 15:40
            Wyjasnie nie wtajemniczonym, że
            heftowanie, to jest takie cos co ja umim,
            a spawacz, to jest jak potrafi kilometry statku piknie połączyc!

Prawda, ze gdzies trzeba sie tego naumieć i napraktykować!

Na pewno mamy zbyt duzo po wyższych studiach,
            którzy potem pracuja w Mc Donaldzie na Zachodzie...
            przydałoby sie wiecej zawodowych,
            ale te zawodowe sie nie sprawdzaja i nie ma naboru!
            Nie sprawdzaja sie, bo matury nie przechodza!
            Musiałyby to byc zasadnicze, ale brak chetnych przeciez!

Zreszta czeka nas niż demograficzny...

Pamietaj jednak, ze kazdy rodzic i młody woli miec mature i studia,
            niz dyplom spawacza!
            Zreszta z matura czy po studiach tez mozna taka specjalnosc zdobyc!

Tak wiec raczej czeka nas los kraju młodych,
            jako tania niewykwalifikowana siła robocza z 3 fakultetami!

Zobacz jaki larum podnosza Ci młodzi, których szkołe chca zamnkąc!
            Powiedz im, ze maja sie uczyc na spawaczy i do łopaty!
            Maja tez prawo do nauki i wykształcenia!
          • andreas.007 Re: lepiej szkolić licealistów-bezrobotnych? 16.01.07, 15:55
            ja sie uczyłem spawac dawno temu elektrodami,
            a tu użyłem dodatkowo sformułowania "migiem",
            bo tera migomatami w osłonie gazowej duzo łatwiej...
            • Gość: zmęczony wykładzik spawalniczy IP: 195.28.182.* 16.01.07, 17:00
              Migomaty są na rynku od wielu, wielu lat... rzeczy, które opowiadasz o spawaniu (akurat wiem dobrze o czym sobie gaworzysz) może są ciekawe, ale nijak się mają do kwestii sensowności zamykania takich szkół i niedoinwestowania istniejących.
              • Gość: andreas Re: wykładzik spawalniczy IP: 217.116.110.* 16.01.07, 17:58
                ja zetknąłem sie ze spawaniem w 1978 roku!

Tak tu gaworze sobie, ale powyzej wypowiedziałem sie na temat!
                • andreas.007 sie wytłumacze 16.01.07, 18:20
                  jestes pewnie tak zmeczony, ze nie jarnąłeś sie czemu
                  wspomniałem o spawaniu w formie - dla Ciebie - wykładu!

Chciałem pokazac, ze do takiego spawania
                  nada sie takze taki tłumok jak ja!
                  Jak ja dałem rade, to da kazden licealista!
                  • andreas.007 a Twoje dzieci moze na spawaczy pokieruj 16.01.07, 18:48
                    spokojnie jak trzeba bedzie,
                    to sie zrobi pomagisterskie czy pomaturalne
                    kursy spawalnicze czy kopania łopata!

Ale na pewno nikogo nie zmusisz by zamiast do liceum
                    i to nie profilowanego, uczył sie w szkole spawalniczej!

Wpływ masz na pewno na swoje dzieci...
                    spróbuj ich tak ukierunkowac na przyszłość!!
                    • Gość: zmęczony myślenie przed Tobą ... masz przyszłość Andreas... IP: 195.28.182.* 16.01.07, 22:14
                      Może jakbyś czytał ze zrozumieniem, to skupiłbyś się na SENSIE mojej wypowiedzi. Może Ci jak dziecku "wyłożę": należy odbudować porządne placówki zawodowe, w których będzie nowoczesny sprzęt a szkoła będzie miała podpisane umowy z dobrymi pracodawcami u których dodatkowo te osoby będą się szkolić i będą mieć zapewnione zatrudnienie za niezłe pieniądze.

To co teraz nazywa się szkolnictwem zawodowym to niemal kryminał i trwonienie publicznych pieniędzy - ślepy zaułek ślepych edukatorów.

I nie należy zamykać, tylko z pokorą naprawić szkolnictwo, które zarozumiłe rządy doprowadziły do kompletnej ruiny.
                      • andreas.007 wybacz kuda mnie Zmeczony do Ciebie 17.01.07, 15:36
                        wybacz ja jestem ofiara kulawego systemu szkolnictwa,
                        ale jak pamiecia siegam zawodówki na takim poziomie profesjonalizmu,
                        to zawsze były jedynie w komunistycznych referatach,
                        bo w realu to były dla spawaczy mój drogi OHP,
                        o których tu wspomniałem!
                        A był czas, ze przebywałem w hotelu OHP,
                        to bym takie historie opowiedział...

Byc moze zdarzały sie wyjatki potwierdzajace regułe...

Pamietam Technikum ME przy Racibora miało taka marke!
                        Ale teraz juz chyba straciło!

Rynek i tylko rynek decyduje o tym...

Jak nie ma zapotrzebowania na zasadnicze szkoły i LP,
                        to wybacz nikogo nie przymusisz by uczył sie na spawacza...
                        kazdy chce byc inż. lub tylko mgrem!

Byc moze kiedys szkoły przykopalniane czy okretowe
                        miały powiedzmy stygmat profesjonalizmu,
                        bo produkowały pracownków do konkretnego zakładu pracy,
                        ale to było za komuny!

Teraz nie widze takiego czegos,
                        ba na poziomie wyszych uczelni trudno o powiazanie
                        nauki i praktyki, nie wspominajac o zapotrzebowaniu!

Raczej jest chyba tendencja do uczenia sie licealnego,
                        a potem dopiero poprzez pomaturalne dwuletnie szkoły zdobywanie zawodu
                        czy studia!

Utrzymywanie fikcji w komunie bylo,
                        teraz gdy szkoła nie spełnia wymogów i nie daje wykształcenia,
                        (problemy ze zdaniem matury)
                        a kandydatów brak, to nalezy myslec raczej kategorycznie!

A myslenie juz dawno za mna,
                        juz mnie meczy bardzo myslenie,
                        co Ty mi wytykasz w kazdym Twoim poscie na temat!

Społeczeństwo sie rozwija i potrzebujemy
                        co raz bardziej wykształconych ludzi ogólnie...
                        szkoły dla spawaczy, kopaczy i innych
                        chyba spokojnie da sie zamienic na kursy czy roczne szkolenia!
                        Nawet na górników juz chyba nie ma górniczych szkół,
                        a robia dwutygodniowe kursy!
                        • andreas.007 Re: wybacz kuda mnie Zmeczony do Ciebie 17.01.07, 15:41
                          te wszystkie profilowane czy zasadnicze,
                          to zawsze była fikcja...
                          Szkoły dla sportowców czy górników i innych
                          były tylko po to by dostali papierki bez specjalnego wysiłku,
                          a ich zadaniem było biegac, wydobywac czy spawac!
                          • Gość: zmęczony w życiu gały nie widziały a gadały... IP: 195.28.182.* 17.01.07, 16:14
                            Dziubek, weź Ty się czep pociągu. Pojęcia o szkolnictwie zawodowym nie masz nawet jeśli Cię do niedouczonej w tej mierze Masojciowej porównać. Więc przestań się eksploatować...
                            • Gość: andreas Re: w życiu gały nie widziały a gadały... IP: 217.116.110.* 17.01.07, 19:18
                              wybacz "dziubek" Ty widze douczony,
                              w przeciwieństwie do mnie i do pani M.,
                              ale po komunistycznemu, bo stac Ciebie na inwektywy jedynie!
                              Widac dobrze wyszkolony w tamtym systemie!

Jak chcesz tez potrafie powiedziec, ze jestes ....
                              • Gość: zmęczony Re: w życiu gały nie widziały a gadały... IP: 195.28.182.* 20.01.07, 13:51
                                Andreas - to dla odmiany po "współczesnemu" - powiedz mi jakie to masz kwalifikacje w zakresie szkolnictwa zawodowego? Poza heftowaniem, które to podobno umiesz...
                                • andreas.007 Re: w życiu gały nie widziały a gadały... 26.01.07, 17:47
                                  powiem, że jestem prawie nauczyciel z wykształcenia,
                                  no i pracowałem chwile jako nauczyciel, ale matematyki...
                                  no i byłem w TME na Racibora, jako uczeń...

Natomiast od ludzi sie dowiedziałem,
                                  ze podobno sa w Szczecinie zawodówki, do których trudno sie dostac,
                                  ba osoby które tam sie nie dostały zostały przyjete do liceum...

Potwierdzałoby to słowa Zmeczonego,
                                  ze jednak jest zapotrzebowanie na szkolnictwo zawodowe!

Wydawało mi sie, ze zawodówki zawsze były takimi dołami,
                                  ba nawety własnie je likwiduje sie...

Acz tendencja zeby wzmóc dwuletnie pomaturalne czy policealne
                                  tez uwazam za godny rozwiniecia...
                                  bo po maturze czy tylko liceum nie kazdy musi czy powinien
                                  iśc na studia!

Oddaje honor nie znam dobitnie tematu
    • Gość: *x* Miasto znów chce likwidować szkoły IP: *.chello.pl 14.01.07, 22:56
      Lepiej zmienić dyrektora.....on sobie na wszystko pozwala!!! Myslicie tylko o
      sobie ale nie o uczniach których przeniesiecie na rok do innej szkoły! chcecie
      przenieś z LO21 do LO20 to sobie nie dadzą rady z nauką!
      • Gość: uczennica.. L I K W I D U J Ą N A S ! ! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.07, 23:38
        Kiedy blisko dwa lata temu pan Sztolcman został dyrektorem, jedna z pracownic
        szkoły powiedziała do mnie " no, to zostały nam góra trzy lata..." a tu prosze
        szkoła rozsypie się wcześniej.. krzyczycie SEX, NARKOTYKI, ALKOHOL!! ale tak
        naprawdę pokażcie mi szkołę, w której tego wszystkiego nie ma.. i pokażcie mi
        szkołę, gdzie jest taka różnorodność ludzi i taka hmm tolerancja? akceptacja? a
        może po prostu szacunek..??? poza tym, jakby nie patrzeć, gdzie znajdziecie tylu
        nauczycieli, którzy pomagają uczniom, idą niejednokrotnie nam na rękę ...? To
        smutnie, że w momencie kiedy chcecie pozbawić wielu ludzi pracy, szkoły i przede
        wszystkim miejsca, które tak jak powinno stało się dla nas drugim domem ..

mówcie co chcecie, ale prawda jest taka, że nic nie wiecie o nas, o ludziach,
        dla których ta szkoła wiele znaczy , skreślacie nas, bo tak wam wygodniej, lecz
        to nie wy żyjecie życiem tej szkoły..

to tyle see you...
        • Gość: ghyycile to tych g Re: likwiduja nas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 00:33
          moze jeszcze nie wszystko stracone...
      • Gość: rodzic Re: Miasto znów chce likwidować szkoły IP: *.tpnet.pl 15.01.07, 10:32
        przestań smucić koleś. Wypisałeś już kilkanaście postów pod różnymi nickami,
        zazwyczaj pretendując bycie uczniem ww. sorbony. Tymczasem na kilometr
        smierdzisz sfrustrowanym belfrem z tej placówki, który marzy o wysadzenia z
        siodła dyra i ew. jego pomocników, w każdym razie tych, którzy zarabiają po
        kilka tysięcy. Wczuć na luz, z moich obserwacji wynika, że kuratorium wam zginąć
        nie da, a gorszej posady niż ten zespół chyba się znaleźć nie da. No chyba, że
        byłeś już o kroczek od awansu, a teraz trzeba będzie zacząć podchody od nowa?
        • Gość: zmęczony Re: Miasto znów chce likwidować szkoły IP: 195.28.182.* 15.01.07, 10:54
          Rodzic, a Ty pewnien jesteś, że nie jesteś dyrektorem tej placówki? ;-)
          • Gość: rodzic ponownie Re: Miasto znów chce likwidować szkoły IP: *.tpnet.pl 15.01.07, 11:00
            haha, super. Podejrzewam, ze dyra tej placówki walą takie przytyki na
            internecie, pozycję w szczecińskiej oświacie zdobywa się na innych salonach i
            innymi metodami. Ja z oświatą naprawdę nie mam nic wspólnego (ale nie
            żałuję!), poza tym, że sam kiedyś kończyłem szkoły a teraz dzieci mi chodzą.
            • Gość: zmęczony Re: Miasto znów chce likwidować szkoły IP: 195.28.182.* 15.01.07, 11:57
              Na salonach potrzeba perfum, ale prawdziwy zapach idzie z gminu. Jak za bardzo zalatuje, to nawet najlepsza perfuma tego nie zmieni vide nasz wicepremier.
    • Gość: sztolcman Miasto znów chce likwidować szkoły IP: 62.69.213.* 15.01.07, 09:36
      miałem takie wielkie plany asz gosia z 1alo kupe zrobiła na lekcji chemi
      • Gość: hehehehe Re: Miasto znów chce likwidować szkoły IP: 83.168.109.* 15.01.07, 11:50
        Dyrektor XXI to bez wątpienia dąży do tego żeby tą szkołę rozwalić!Na bujkę
        podczas lekcji zaragował propozycją solówki w parku. A z jedną z największych
        autostradowiczek tej szkoły wywijał w tamtym roku na parkiecie. Moim osobistym
        zdaniem nie nadaje się na pełnienie funkcji dyrektora,co odbiło się na kadrze
        pedagogicznej.Najlepsi nauczyciele zmienili prace,a nam uczniom zostały
        ochłapy.Jakby tego było mało ma facet zadatki na pedofila,mógłby się kiedyś
        zastanowić nad własnym zachowaniem,dziewczyny które chodzą do tej szkoły
        zapewne wiedzą o co mi chodzi.Szkoła jest już niestety spisana na straty ale
        lepiej by bylo gdyby ktoś zastanowił się nad osobą pana Sztolcmana,zanim
        obejmie on kolejną funkcję w jakiejkolwiek placówce.No chyba że ministarstwo
        chce rozpadu kolejnej szkoły...
        • Gość: xxx Re: Miasto znów chce likwidować szkoły IP: 83.168.70.* 16.01.07, 20:27
          dlaczego nie poszedłeś za tymi najlepszymi nauczycielami? czyżbyś też był ochłapem
      • Gość: xxx Re: Miasto znów chce likwidować szkoły IP: 83.168.70.* 16.01.07, 20:38
        Ile masz lat? 3? Bo to jest wiek, w którym dzieci mówią o kupie? Zatrzymałeś się w rozwoju? A jeśli chodzisz do Ia, na pewno się zobaczymy
    • Gość: Justinka Niech zostanie tak jak jest! IP: *.chello.pl 15.01.07, 14:28
      Chodzę do LO21.Dziś gdy przyszłam do szkoły odrazu zrobiło mi się smutno widząc
      smutnych ludzi.Nauczyciele w oczach mieli łzy..a nie którzy wręcz
      płakali.Wszyscy na przerwie i na lekcjach rozmawiali o jednym.Każdy chce w jakiś
      sposób pomóc przy obronie szkoły.Dlaczego nas spisujecie na straty?!Irytuje mnie
      to jak każdy mówi źle o tej szkole, a najbardziej jak wypowiadają sie ludzie
      którzy wogóle nie znają tej szkoły!A najbardziej żałosne jest to jak ktoś pisze
      różne niemądre rzeczy! Szkoła jest normalna taka jak każda inna.Kiedy złożyłam
      papiery do tej szkoły dużo osób mi odradzało,lecz nie słuchałam.Byłam bardzo
      zdziwiona bo panuje tam przyjazna atmosfera,wszyscy sie znają nie ma dystansu do
      pierwszych klas i nie prawdą jest ze mozna tam łatwo zdać...znam to po sobie! W
      szkole jest coraz lepiej.Nauczyciele wymagają a kto chce sie uczyć to nauczy sie
      w każdej szkole!Budynek jest mały i dlatego wszyscy sie znają. Nie żałuje że
      jestem w tej szkole...
    • Gość: mama Miasto znów chce likwidować szkoły IP: *.chello.pl 15.01.07, 16:43
      Bez względu, co postanowiła Pani Masojć LO XXI POWINNO a NAWET MUSI ISTNIEĆ do
      wygaśnięcia. Uczniowie tej szkoły to nie ulęgałki czy węgiel żeby ich
      przerzucać do innych szkół w brew ich woli. Kiedyś wybrali to właśnie liceum i
      na pewno chcieliby ukończyć właśnie tę szkołę i takie mają prawo. Nie wyobrażam
      sobie ludzi w trzeciej klasie w innej szkole to jest totalna bzdura proszę
      pomyśleć, jaki to dla nich stres, wszystko nowe a oni chcieli ukończyć tylko
      liceum a nie zaczynać od początku zanim się rozkręcą minie kilka miesięcy na
      pewno nie wpłynie to na poprawę ich wyników. Jest to szkoła kameralna przyjazna
      uczniowi tam gdzie mieli by trafić to molochy. Ci, co piszą o tej szkole źle to
      są smarkacze i nie powinni się wypowiadać, bo nawet jak by tak było to brudy
      swojej szkoły nie wyciąga się na forum, a jak ci się ona nie podoba to trzeba
      było ją zmienić a nie nadal do niej chodzić .
      • Gość: hehehe Re: Miasto znów chce likwidować szkoły IP: 83.168.109.* 15.01.07, 17:02
        A mi się nadal chce śmiać... brudy szkoły nie powinny wychodzić na zewnątrz
        hehehe tak a jak komuś się coś nie podoba to ma się zamknąć i wypisać ze
        szkoły.No tak zgadza się to XXI hehehe A Justynie dam radę chcesz zdać to zrób
        sobie dziecko... a kto ma reagować na to co dzieje się w tej szkole skoro
        przedewszyskim nasza wspaniała kadra ma to gdzieś?? hehheheh Też nie popieram
        przenoszenia uczniów ale definitywnie trzeba w tej szkole posprzątać.
      • Gość: hehehe Re: Miasto znów chce likwidować szkoły IP: 83.168.109.* 15.01.07, 17:04
        a tak wogóle to nie wiem czy znajdze się w szkole więcej niż 10 uczniów którzy
        tam chodzą bo jest fajnie,większość z Nas wylądowała w XXI bo z innych szkół
        nas wywalili albo zwyczajnie Nas nie chcieli.
        • Gość: Bulwers Re: Miasto znów chce likwidować szkoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 17:25
          Chłopaku weź wyluzuj. Jak uważasz, że w szkole jest syf to odejdż z niej. A no
          tak zapomniałem, pewnie by Ciebie nigdzie nie przyjeli a w XXI się nad Tobą
          zlitowali (i nawet tego nie docenisz "hehehe") Ale tak poważnie to chamskie są
          teksty w stosunku do tej dziewczyny dlatego sobie spasuj i popstrykaj na czacie
          na Onecie. Chyba, że masz jakieś konkrety to czekam ale wątpie :o Pozdro
        • Gość: xxx Re: Miasto znów chce likwidować szkoły IP: 83.168.70.* 16.01.07, 20:23
          mój ty biedaku...
          • Gość: Bulewes Re: Miasto znów chce likwidować szkoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 06:46
            no no ...
    • Gość: rodzic Miasto znów chce likwidować szkoły IP: *.devs.futuro.pl 15.01.07, 17:41
      Wiecie co, nie chce się czytać tych niektórych bzdur. Ręce opadają. Żal mi
      tych, którzy nabijają się z tego, co się teraz dzieje z LO XXI. Są, albo
      szczeniakami, albo w ogóle nie mają pojęcia o tej szkole. Ja ją kończyłam już
      dawno temu, to z pewnością nie jest już ta sama szkoła co wtedy. Wiem jednak,
      że w niej wszyscy nauczyciele znają swoich uczniów. Nikt nie przemyka
      korytarzem anonimowo. Teraz chodzi tam moje dziecko i to nie dlatego,że w innej
      szkole nie dałoby sobie rady, tylko z wyboru. Już jedno z moich dzieci
      miało "szczęście" kończyć LO IV. To też jest nieduża szkoła, ale na pewno nie
      jest tak przyjazna uczniom jak LO XXI. Czwórki nie polecam nikomu, no chyba, że
      wrogom. Jedno mogę powiedzieć na pewno jak ktoś będzie chciał się uczyć, to się
      będzie uczył, czy to będzie XXI, czy XIII. Wszystko zależy od Was dzieciaki. W
      każdym razie przenoszenie klas maturalnych do innych szkół, to jest w ogóle
      niewyobrażalne. To skandal!!!
    • Gość: Justinka śmieszne IP: *.chello.pl 15.01.07, 19:06
      że mam sobie dziecko zrobić żeby zdać..wiecie co to jest już
      śmieszne!....napisałam że wiem to po sobie że trzeba w tej szkole sie uczyć a
      ktoś tu wyjechał z takim tekstem.Zal mi takich ludzi! My tylko chcemy skończyć
      takie liceum jakie sobie sami wybraliśmy! szkoda słów na niektórych!
      • Gość: łałałiła Re: śmieszne IP: *.chello.pl 15.01.07, 22:36
        Zasadzniczo gdy linka do newsa wyslal mi kolega wybuchnolem smiechem i
        promienistym usmiechem... Skonczylem ta szkole i prawde mowiac ciezko ja nazwac
        takim miejscem... Oczywiscie sa dzwonki na lekcje nauczyciele i uczniowie (a
        moze raczej "nauczyciele" i "uczniowie") Gula skacze rodzica i ucznia... rodzice
        furcza ze to skandal wezcie sie lepiej zainteresujcie co robia wasze dzieci a
        nie puszczajcie pachnace baki ze to kameralna szkola bo przystanek autobusowy
        tez jest a mozna tam spotkac normalniejszych ludzi... Uczniowie? Kto tu sadzi
        jakies teksty o strajku i maturze. Jak bedzie wygladal ten strajk? Glodowke
        zrobicie czy nie bedziecie sie uczyc? I tak tego nie robicie i wiekszosc nie
        chodzi... Wiekszosc osob ktore tam sa trafilo dlatego ze sie nigdzie indziej nie
        dostaly, tfu! Bo wiedzialy ze sie nigdzie indziej nie dostana albo sami nie
        bardzo wiedzieli gdzie isc tylko rodzice ich pchali do przodu bo ich kochaja i
        mysla ze cos z nich wyrosnie a tu niestety wychodzi prawda o tych ciazach i
        podworkowych dziwkach. Prawda jest taka ze wiekszosc z was i tak by nie zdala
        tej matury nawet jakby sie uczyli ale kto tu o nauce mowi jak wszyscy sie obudza
        dopiero po studniowce. Jezeli chodzi o nauczycieli to wiadomo ze sa ci gorsi i
        lepsi(wiekszosc pewnie nie straci pracy bo robia drugi etat w innej szkole
        ciekawe tylko co z tym potworem maslo ktory tam mieszka) ale prawie wszyscy nie
        prowadza zajec bo im sie nie chce, bo sa nie przygotowani albo maja korone na
        glowie... Koniec koncow albo kogos usadza dla pokazowkie (ale to trzeba byc
        wyjatkowym kretynem ktorych tam nie brakuje zeby nie zdac egzaminu komisyjnego
        albo nienawidzonym przez belfra a ta nienawisc sie z powietrza nie bierze) W
        trzeciej klasie zacznie sie przepuszczanie na zasadzie postawie ci ta 2 ale nie
        podejdziesz do matury, kupa smiechu :] Prawie nic nie wynioslem z tej szkoly i
        naprawde zaluje ze zmarnowalem tam czas, chcialem sie przeniesc ale niestety nie
        bylo mi dane... pozdrawiam mojego ulubionego pana szyderce od WOS'u (niezle
        polewki wspolne byly z uczniow) i wielkodzuszna pania od fizyki. Oczywiscie o
        wrogach tez nie zapomnialem ale nie warto wspominac. Nie musze sie podpisywac bo
        nie mam takiego obowiazku a ludzie pamietajacy i bedacy w poprzednim roczniku
        opuszczajacym szkole (ci myslacy) prawdopodobnie skojaza moja postac z
        wypowiedzia... Szczerze licze na to za zamkna ta wylegarnie scierwa, byc moze to
        dosc chamskie ale nic a nic mnie to juz nie obchodzi hehehe zreszta jaka szkola
        taki czlowiek. Bede obserwowal temat i czytal te mizerne wypowiedzi :]

XXI die die die ya fuck! :D
        • Gość: ja Re: śmieszne IP: *.devs.futuro.pl 20.01.07, 11:35
          Już po Twoich błędach ortograficznych widać, że zamiast chodzić do TEJ szkoły
          wystawałeś w parku obserwując przystanek i szkołę. Biedaku nie udało Ci się
          dojrzeć żadnej "dziwki", bo w tej szkole takich nie ma. Ty się ciesz jełopo, że
          udało Ci się skończyć tę szkołę i pamiętaj, że inni też mają do tego prawo. Na
          przykład ja. Wątpię żeby pan od WOS-u zniżył się do takiego poziomu i z kimś
          Twojego pokroju pozwalał sobie na durne dowcipy. Na drzewo koleś!!!
    • Gość: POLO WPORZO IP: *.chello.pl 15.01.07, 19:08
      WPORZADKU SZKOLA MILI NAUCZYCIELE I LUDZIE W TEJ SZKOLE.JA NIE WIERZE W TE
      BZDURY KTORE PISZECIE.MAM NADZIEJE ZE NIE ZLIKWIDUJA LO21.
    • Gość: anka Miasto znów chce likwidować szkoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 19:14
      ZOSTAWCIE NAS !!
      jedyne emocje jakie wzbudzaja zamieszczone tu komentarze wzbudzaja moja gleboka
      irytacje!
      ludzie wypowiadajacy sie na temat tej placowki nic o niej nie wiedzac popełnija
      wielki bład!
      jak mozna publikowac swoje opinie popierajac to "urojonymi" faktami...pojawiaja
      sie komentarze ze nasza szkoła polega tylko na seksie dragach i alko... ludzie
      ktorzy to pisza nie sa lepsi wszystko jest rzecza ludzaka... we wszystkich
      szkolach znajduja sie osoby pijace badz zazywajace narkotyki jednak nie mozna
      taki sam , nie wszyscy sa idealnymuogolniac tego zjawiska na cala szkole! nie
      kazdy czlowiek jest i robotami ktorzy łatwo przyswajaja sobie wiedze. Nie mozna
      oceniac inteligencji ogolu jako marnej...ludzie to robiacy powinni zastosowac
      sie do słow sokratesa "wiem ze nic nie wiem". Zjawisko młodych matek jest
      rowniez powszechne na caly kraj...przeciez macierzynstwo to nie epidemia ktora
      panuje jedynie w LO21 , to wspaniale ze istnieje jeszcze szkola ktora nie
      spisuje ich na straty a daje mozliwosc dalszego ksztalcenia sie!Czy lepszym
      rozwiazaniem byloby gdyby mlode dziewczyny w calej Polsce usowaly ciaze tylko
      dlatego by zdobyc wyksztalcenie i nie zamykac sobie drogi do lepszej
      przyszłosci? Problem PROSTYTUCJI-pierwsze słysze....ale przypuszczam ze osoba
      piszaca o nim sama ma z tym "zawodem" doswiadczenie .... widocznie sie tego
      wstydzi albo nie chce byc samotna i przypisuje innym swoje wlasne cechy. w LO21
      sa rozni ,ludzie jest to jednak mala szkola w ktorej sa same szanujace sie
      dziewczyny i dlatego nie slyszalam o tym by chocby jedna z nich zajmowala sioe
      prostytucja! Dr.Sztolcman nie jest niczego winny... nikt prezciez nie zmierza
      do samozniszczenia , starał sie by ta szkola wrescie "wstała na nogi" jednak
      nie było mu dane to osiagnac -nie z jego winy a kuratorow,rady miasta....
      JESTESMY DOBRA SZKOŁA maly rozmiar naszego budynku powoduje unikalny
      przyjazny , rodzinny nastroj... jest to ciepla szkola otwarta dla kazdego i
      dajaca szanse kazdemu.. przyjmowani sa tu słabi uczniowie to prawda jednak
      stopniowo podwyzszany poziom edukacji pozwala i im zdobyc srednie wyksztalcenie
      z nie mniejsza wiedza niz w innych liceach... kadra nauczycielska potrafi
      dostosowac program nauczania do wymogow uczniow w taki sposob by mogli oni w
      prosty sposob przyswoic sobie wiedze z wymaganego zakresu.

jestem uczennica 2 klasy lo 21 nie sadze ze orzeniesienie mnie w klasie
      maturalnej do innej szkoly pozwoli mi osiagnac lepszy wynik na maturez!
      Ja jak i zarowno inni uczniowie obecnych 2 klas a we wrzesniu juz 3 bedziemy
      musieli dostosowac sie do innego systemu oceniania poznac na nowo kadre
      nauczycielska jak i dostosowac sie do ich wymagan , nie jestesmy w stanie
      wykonac tego ,poniewaz musimy jeszcze przygotowac sie do matury... nie chcemy
      zmieniac nauczycieli jak i kolegow ,jestesmy z nimi zżyci i wiemy czego sie
      spodziewac .
      Przeniesienie jest rownoznaczne z rzuceniem nas na głeboka wode... i wielu z
      nas pojdzie na dno
      ALE OCZYWISCIE NIE LICZA SIE LUDZIE TYLKO TO BY URZEDNICY WZIELI JAK NAJWIECEJ
      PIENIEDZY DO RENKI ROZBIJALI SIE MERCAMI...I MIELI BUDYNEK BO O NIGO TEZ CHODZI
      PRAWDA?? NAJ LEPIEJ ZNISZCZYC 1 ROPK NAUKI 3-CIO KLASISTA I ZGARNAC KASE... NO
      I OCZYWISCIE UDAWAC ZE COS SIE ROBI DLA DOBRA MIASTA !!!! MOZE LUDZIE ZNOW NA
      NICH ZAGLOSUJA W WYBOTRACH!! SZCZESCIE ZE NIE GLOSOWALAM ...ALE W NASTEPNYCH
      WYBORACH DAM GLOS KAZDEMU INNEMU BYLE NIE TYM OSZUSTA!!!!!!!!!!!!
      • Gość: hehehe Re: Miasto znów chce likwidować szkoły IP: 83.168.109.* 18.01.07, 19:27
        w takim razi przypomnijcie sobie jak pewne dwie panny robiły w tamtym roku
        typowi loda na półpiętrze... reportaż w tv o jednej z uczennic stojącej na
        autostradzie... fakt że w 20paro osobowei klasie z 6 dziewczyn ma dzieci...
        jesteście straszni. Nauczyciele teraz namawiają uczniów na jekieś protesty,
        parodia. wogóle to szkoda to komentować. Ja się w przeciwieństwie do pewnych
        ludzi szanuje dla tego mam swoje zdanie.

• Gość: ja Re: Miasto znów chce likwidować szkoły IP: *.devs.futuro.pl 20.01.07, 12:03
          Zanim zaczniesz się szanować, to popracuj nad ortografią.
    • Gość: Arleta Miasto znów chce likwidować szkoły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 19:33
      Duzo w tym winy nauczycieli. Zamiast zachęcać uczniów, to za byle co stawiaja
      jedynki (np. za brak książki czy zeszytu, za rozmawianie czy śmiech - nudza w
      czasie lekcji a potem mają pretensje).
      POWINNI WRĘCZ WYMAGAĆ ZALICZENIA KAŻDEGO SPRAWDZIANU NA 1 (LUB NIEZALICZENIA Z
      POWODU NIEOBECNOŚCI) PODAĆ TERMIN, TEMAT I KAZAĆ SIĘ NAUCZYĆ - NA PEWNO
      WIĘKSZOŚĆ Z TYCH CO NIE ZALICZYLI DOSTAŁOBY POZYTYWNĄ OCENĘ A PRZEDE WSZYSTKIM
      NAUCZYŁOBY SIĘ CHOĆ TROCHĘ - A TO JUŻ COŚ.
      Złe podejście do uczniów, egoistyczne, obrażalskie może spowodować, że sami
      nauczyciele też będą tego żałować, bo stracą pracę.
    • Gość: Marek Miasto znów chce likwidować szkoły IP: *.chello.pl 15.01.07, 19:39
      Lepiej likwidujcie liceum 23 a nie liceum 21 bo w 23 nie da sie wytrzymać.Poziom
      debilizmu a w 21 jest normalna szkoła
    • Gość: I.Statnik Re: Miasto znów chce likwidować szkoły IP: *.chello.pl 15.01.07, 21:26
      No wreszcie! Ciesze sie ze te szmatlawce straca prace! Szkoda mi tylko tych
      ktorzy maja jeszcze godziny w innych szkolach bo beda mieli co do gara wlozyc...
      Bardzo mi przykro ze czesc osob nie bedzie mogla chodzic do swojej wspanialej
      szkoly ale z tego co tu wyczytalem to do kolejnego Alcatraz ich przeniosa...
      Uczcie sie uczcie chociaz nie sadze zeby chociaz 30% ludzi z tej szkoly robilo
      cos w zyciu oprocz grzebania lapami w rynsztoku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka